![]() |
"Her canlı ölümü tadacaktır ama sadece bazıları hayatı tadacaktır..."
"Her canlı ölümü tadacaktır ama sadece bazıları hayatı tadacaktır..."
Her Canlı Hayatta mı acaba? Canlı olmanın göstergesi nefes alıp vermek ve enerji tüketmekmidir? Peki ya hayatta olduğumuzun göstergesi nedir? Canlılık=Hayat eşitliği ne derece doğrudur? Her Canlı Hayatta olduğunun Farkındamıdır sizce? |
Alıntı:
bir soru da benden yanıtlanması zor sorular sordun "Her canlı ölümü tadacaktır ama sadece bazıları hayatı tadacaktır..." müslümanlar bu cümleyi duydukları zaman sadece insanlar açısından bakabiliyorlar dar kapsamda sizin gibi geniş düşünemiyorlar ki |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
ölümün en tehlikeli olanı kalp ölümüdür |
Alıntı:
bir ölü gibi konuşmuşsunuz. Ölümün en tehlikeli olanı falancadır demek için birden fazla ölüm şeklini tatmış olmanız gerekir. Mantıksızlık sizin tarzınız ise size cevap yetiştireceklerin vay haline. |
Sayın YaşasınBilim,
Konuya katılımınız ve katkınız için teşekkür ederim. Aslında konunun akışının bu yönde olmasını irade etmemiştim ama bir RUH ve RUHLARdan bahsettiniz soralım; Ruh sizce nedir? Ruhun VAR olduğunu size kabullendiren sabit ve değişken parametreler nelerdir? Ruhu Spirit olarak mı algılıyorsunuz? Mahiyeti nedir? Nickinize atıfta bulunarak;Bilim Ruh kavramını nasıl açıklıyor? Saygılar.... |
Alıntı:
düşünsene yaşıyorsun ama ölüsün yani her gün ölümü tadıyorsun yaşamın içinde |
Hz.Isa öldümü ölmedimi
Her canli ölümü tadacaksa o peki neden ölmedi. |
Alıntı:
Nick'im yüzünden başım her zaman derde giriyor. Ben bilime ilgi duyan, bilimsel konularda mümkün olduğunca bilgi sahibi olmaya çalışan bir mühendisim. Bilim konusunda otorite değilim. Sorularınıza cevap vermek için bir model kurdum. Bu modelin içerisinde ruhlar alemi varsayımında bulundum. Bu varsayım olmadan verilebilecek cevaplar tek yönlüdür ve bizleri yanıltabilir. Ruhların varlığını kabul ettiğimi ya da bilimin bunu kabul ettiğini hiç bir zaman söylemiyorum. Metafizik bakış açısıyla da ruh çağırma seanslarını dikkate alma taraftarıyım. Bu seanslara katılmış, dürüstlüğünden ve bilgisinden süphe duymadığım (fizik mühendisi aynı zamanda tıp doktorası olan) bir arkadaşımın bana aktardığı deneyimleri, ruh ve ruhlar aleminin varlığı konusunda son derece ikna edici bilgiler sunmuştur. Ruhun bizden tek farkı bedensiz oluşudur diyebilirim. Ruhların kendi aralarındaki ilişkinin nasıl olduğu konusunda ise şu an hipoteze ihtiyaç yok. Bilimsel bakış açısıyla, ruhlar aleminin varlığını kanıtlayamayız. Ancak yokluğunu da kanıtlayamadığımız için, bir hipotez olarak ele alıp modellemede bir parametre kullanabiliriz. Ruh kavramını işin içine kattığımızda sizin sorularınıza kendi içinde tutarlı cevaplar verebiliyoruz. Aksi takdirde sorularınızın kendisi bile mantıksız kalabiliyor. saygılarımla... |
Acaba doğadaki bir zebra kendi içindeki organlardan haberdarmıdır ?
Düşünme... Öğrenme... Mesela şuan dünyada benden başka 6 milyar daha düşünebilen canlı var. Ama ben sadece beni düşünüyorum.... ve aç oldugumun farkındayım... :D |
Alıntı:
Her canlı hayatta olduğunun farkında değildir. Farkında olma yeteneği sadece düşünebilen canlılarda vardır. >> Hayatta olmanın farkında olmak için temel gereksinim, farkında olma yeteneğidir. Bu yetenek için en gerekli enstrüman düşünmedir. Yukarıdaki cümlem yanlış anlaşılmaya müsait. Düşünebilen her canlı, farkında olma yeteneğine sahip olmayabilir. Ancak, düşünebilen pek canlının ölümü bildikleri ve buna üzüldüklerini gözlemlemişizdir. Yavrusunu kaybeden bir babunun günlerce yemeden içmeden kesildiğini belgesellerde görebiliriz. saygılar... |
Saygideger prometheus;
Hic bir canli, mustakil var olarak dogan varlik olarak olumu tadamaz. Cunku "tadmak" bir yasam ve canlilik algisidir. Mustakil var olarak dogan hic bir varlik, olumu tadamaz. Ancak kendi yasarken, baska bir mustakil var olan varligin olumunu tadabilir. Ustelik, doganin suregelen surekli surecinde, yasam-olum ikilemi yoktur ve insanoglu turu ve biri disindaki hic bir tur de, epistemolojik olarak, yasam/olumu algilama bilinci gelismemistir. Bu temelde insanoglu turu ve biri disindaki her canli ve turu, olumu tadamayacagi gibi, yasaminin da bilincinde degildir. Insanoglu ise, dogal zihniyetinin kendisine verilen dusunce ve davranisi ile yasatildigi icin, kendi hayatini, kendi adina yasamaz ve tadamaz. Cunku ego, onun hayatinin onune baska degerler, tabular ve veriler koymus ve bunlar icin, kisileri yasatmaktadir. Olum de yasamin onune konan degerler arasindadir. Diger degerler, her turlu ideolojik inancsal dogrulardir ve kisi bunlari sabitleyip, sahiplendigi ve bunlar adina mucadele verdigi, hatta canini verdigi icin, kendisi, kendisine ait olan yasamini, kendi adina ve kendi bilinciyle yasamaz, yasayamaz. Bak self/ego farki burda. http://www.turandursun.com/forumlar/...659#post323659 Mesaj 886/88/89 Saygilarimla; evrensel-nsan |
Alıntı:
sen öyle zanet yunus emre ne diyor bir ben var benden içeri |
Alıntı:
Yada ben biraz genisleyip bu yaziyi yazan arkadas acisindan mi olaya baksam... Neyse biraz düsüneyim |
Alıntı:
Ben de ruh denilen bir olgunun var olduğunu düşünüyorum ve mataryalist bakış açısının da yetersiz olduğunu, Hatta amerikalı bir arkadaşımın ruhlar konusunda bayağı ilgi çekici görüş ve deneyimleri vardı. |
Sayın Türkcerap,
Tanrıya inananmayıp Ruhun varlığına inanmak sizce bir çelişki değil mi? Saygılar... |
Alıntı:
Ayrıca kelimeleri doğru anlamlara bindirip terminlojoyi de yenilemek gerekir yani bilinen mantık kalıpları dışına çıkmak... Yani bende tanrıya inanmıyorum ama şeytanı biliyorum mesela?Sizce şeytanı bilip tanrıya inanmıyor olmak çelişki mi?Söylediği ve müminleri inandırdığı yalanlara ben inanmak zorundamıyım onun çirkefine illa bir inanç sisteminde dahil olmak zorunda mıyım? |
Alıntı:
Ben TANRI'ya inanıyorum Sevgili Prometeheus, Organize dinlere inanmıyorum, Yani Deistim... Bizden de Saygılar. Alıntı:
Böylece Sizin iletinizi de yanıtlamış oldum... |
Bence bu büyük bir söz değil
Bence bu ünlü söz , çok da büyük anlamlı, kerametli bir söz değil . Yani bunu az-çok düşünen kim bilmez.
Sen bunun aksini söyleyebiliyor musun , ondan haber ver. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:39 . |