Prometeheus´isimli üyeden Alıntı
Sayın YaşasınBilim,
Konuya katılımınız ve katkınız için teşekkür ederim.
Aslında konunun akışının bu yönde olmasını irade etmemiştim ama bir RUH ve RUHLARdan bahsettiniz soralım;
Ruh sizce nedir? Ruhun VAR olduğunu size kabullendiren sabit ve değişken parametreler nelerdir?
Ruhu Spirit olarak mı algılıyorsunuz? Mahiyeti nedir?
Nickinize atıfta bulunarak;Bilim Ruh kavramını nasıl açıklıyor?
Saygılar....
|
sayın Prometeheus;
Nick'im yüzünden başım her zaman derde giriyor. Ben bilime ilgi duyan, bilimsel konularda mümkün olduğunca bilgi sahibi olmaya çalışan bir mühendisim. Bilim konusunda otorite değilim.
Sorularınıza cevap vermek için bir model kurdum. Bu modelin içerisinde ruhlar alemi
varsayımında bulundum. Bu varsayım olmadan verilebilecek cevaplar tek yönlüdür ve bizleri yanıltabilir.
Ruhların varlığını kabul ettiğimi ya da bilimin bunu kabul ettiğini hiç bir zaman söylemiyorum.
Metafizik bakış açısıyla da ruh çağırma seanslarını dikkate alma taraftarıyım. Bu seanslara katılmış, dürüstlüğünden ve bilgisinden süphe duymadığım (fizik mühendisi aynı zamanda tıp doktorası olan) bir arkadaşımın bana aktardığı deneyimleri, ruh ve ruhlar aleminin varlığı konusunda son derece ikna edici bilgiler sunmuştur.
Ruhun bizden tek farkı bedensiz oluşudur diyebilirim. Ruhların kendi aralarındaki ilişkinin nasıl olduğu konusunda ise şu an hipoteze ihtiyaç yok.
Bilimsel bakış açısıyla, ruhlar aleminin varlığını kanıtlayamayız. Ancak yokluğunu da kanıtlayamadığımız için, bir hipotez olarak ele alıp modellemede bir parametre kullanabiliriz.
Ruh kavramını işin içine kattığımızda sizin sorularınıza kendi içinde tutarlı cevaplar verebiliyoruz. Aksi takdirde sorularınızın kendisi bile mantıksız kalabiliyor.
saygılarımla...