Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Tanrı Büyük Bir Programcı Olamaz... Neden mi ? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=20370)

hackercesur 07-08-2010 19:13

Tanrı Büyük Bir Programcı Olamaz... Neden mi ?

Merhaba arkadaşlar. Aslında sürekli aklımdaki bir konu fakat şimdi php scripti yazarken aklıma geldi paylaşayım dedim.
Ben bilgisayar programcısıyım. Visual Basic, Php, veritabanı gibi kendi çapımda birşeyler yapabiliyorum. Az önce de bir müşteriye phpde sipariş scripti yazıyordum ve aklıma geldi :

Şimdi islamcı arkadaşlar tanrıyı sürekli programcıya benzetirler. Herşeyi ne kadar da uyumlu, düzenli ve mükemmel yaratmış derler. Ben bu benzetmeye karşıyım. Neden karşıyım açıklayayım.

Çünkü ben gerçek bir bilgisayar programcısıyım. Ve tanrı ile asla uyuşmuyorum...

* Bir program yazacaksam otururum bilgisayarın başına sakin kafayla başlarım.
* Kahve ve sigaramı masamdan eksik etmem. :)
* Programı bitirdikten sonra test ederim. (sınav olayı)
* Eğer programda sorun varsa programı cehenneme göndermem.
(işte tanrının programcıya benzetme olayı burda bitiyor.)
* Programda hata varsa hataları bulup sorunsuz çalışana kadar düzeltirim.
* Sorunsuz çalıştıgını gördükten sonra da derlerim...

Yukarıdaki aşamalar tüm programcılar için geçerlidir. Eğer programla işim kalmadıysa da shift delete yapar silerim.
Sonuç olarak allah programcı asla olamaz.
Çünkü bir programcı tanrının bekledigi şeyleri beklemez...

Tutup yaptığım programın bana tapmasını beklemem.
İşini yapsın yeter derim.
Yaptığım programdan bana dua etmesini de beklemem.
Yaptığım program amacının dışına çıkamaz.

Sorular - Sonuç:
-----------------------------
Herşeyi süper yaratan allah yarattığı şeyin kendisine tapmasını neden ister ?
Yarattığı şeyden takdir neden bekler ?
ve en önemlisi mükemmel programlanmış bir dünya neden sürekli değişir ? Yani kıtaların ayrılması gibi, iklim degişiklikleri (Küresel ısınma) gibi, Depremler gibi, tsunamiler gibi....

O yüzden açık ve net söylüyorum. Tanrı programcı degildir. Olamazda... Çünkü yaptıgı şeyler programcılık mantıgıyla uyuşmaz... Bu durumda da amatörden öte olamaz.

Saygılarımla

islamneferi 07-08-2010 19:23

Sen progmanı ne amaçla yazıyorsun?Bunu senden başkası bilebilir mi? Senin yazdığın programı, program sorgulayabilir mi? bu nasıl prıgram diye.Yazdığın programın görevi sorgulamadan senin istediğni yapması değil mi? Hem bir program yazınca help kısmına "hackercesur" yazmıyormusun? yani program senin adını her kullanıma zikr etmiyor mu?

evrensel-insan 07-08-2010 19:30

Saygideger hackercesur;

Aslinda cevabi cok net. Sen bir programci olarak, yaptigin programin islemesi ve ondan bir VERIM almak icin yapiyorsun. Istedigin verimi de vemeyince, dogal olarak verimi alamamani sorguluyor, neden verim alamadiginin sorununu buluyor ve verim almak icin decozume yoneliyorsun.

Halbuki, insanoglu tanrisini VERIM ALMAK/VERMEK icin degil; kendini ona teslim etmek icin ortaya atmis. Oyuzden de bu teslimiyet neyi gerektiriyorsa, onu yapmak icin yasam suruyor.

Aradaki en belirgin fark, budur.

Saygilarimla;
evrensel-isan

emil 07-08-2010 19:48

Alıntı:

islamneferi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 326994)
Sen progmanı ne amaçla yazıyorsun?Bunu senden başkası bilebilir mi? Senin yazdığın programı, program sorgulayabilir mi? bu nasıl prıgram diye.Yazdığın programın görevi sorgulamadan senin istediğni yapması değil mi? Hem bir program yazınca help kısmına "hackercesur" yazmıyormusun? yani program senin adını her kullanıma zikr etmiyor mu?

Allahın help tuşu kuran sanırım :D

hackercesur 07-08-2010 19:49

Alıntı:

islamneferi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 326994)

Benim yaptığım program amacının dışına çıkamaz.

Program zikr etmez. Bilgi verir. :clap2:

Alıntı:

emil´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 327004)
Allahın help tuşu kuran sanırım :D

Ne kadar saçma birşey degil mi ?

Mantıklı düşünen bir insan bu şekilde bir yaratıcıyı reddeder. Daha kivinin ne işe yaradıgını kitabında yazmamış bir allahtan bahsediyoruz... Bilgisayarı bilmeyen bir allah... Bence

Tanrının kendini update etmesi lazım... :D 21. yüzyıla ayak uydurması lazım artık.

islamneferi 07-08-2010 19:54

Allah (c.c) amacı dışına çıktığını ve amacının ne olduğunu bildiğini mi düşünüyorsun? Ne diyeyim?
Yaptığın programın senin adını anması zikr dir. Okuyun braz.

evrensel-insan 07-08-2010 19:55

Saygideger hackercesur;

Konunun bir de tesr mantigi var. Sen simdi yarattigin bir programa, kendini teslim eder ve ona kendini teslim etmek icin bir calisma yapar ve icerik verirsen, iste o zaman, senin yarattigin program, yine senin ona kendini teslim ettigin, yaraticin oluyor.

Yani yarattigina, yaraticin olarak kendini teslim ediyorsun. Iste yaraticinin mentalitesi budur. Dolayisiyle, sen onu programlarken, onun seni bu programlamayi yapmaya programladigina inaniyorsun.

Eger aciklama, biraz "karisik" geldi ise, neresinin "karisik" geldigini bildir, ben de ona gere algilanir sekilde "basitlestireyim"

Saygilarimla;
evrensel-insan

hackercesur 07-08-2010 19:55

Alıntı:

islamneferi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 327007)
Allah (c.c) amacı dışına çıktığını ve amacının ne olduğunu bildiğini mi düşünüyorsun? Ne diyeyim?
Yaptığın programın senin adını anması zikr dir. Okuyun braz.

Tamam bu söyledigini kabul ettim diyelim. Peki diger yarattıkları neden allahın adını zikr etmiyor.
Mesela bir çimen, ya da taş...

insan hariç neden diger yarattıkları allahı zikr etmiyor ????

islamneferi 07-08-2010 19:59

Allah (c.c) nin tüm yarattıkları onu zikr eder. Bunu siz görmeseniz bile. Yineliyorum okuyun biraz.

hackercesur 07-08-2010 20:25

Alıntı:

islamneferi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 327011)
Allah (c.c) nin tüm yarattıkları onu zikr eder. Bunu siz görmeseniz bile. Yineliyorum okuyun biraz.

Neyi okuyacam. Muhammedin fantezi kitabını mı ? :crazy:

hackercesur 07-08-2010 20:47

Alıntı:

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 327009)
Saygideger hackercesur;

Konunun bir de tesr mantigi var. Sen simdi yarattigin bir programa, kendini teslim eder ve ona kendini teslim etmek icin bir calisma yapar ve icerik verirsen, iste o zaman, senin yarattigin program, yine senin ona kendini teslim ettigin, yaraticin oluyor.

Yani yarattigina, yaraticin olarak kendini teslim ediyorsun. Iste yaraticinin mentalitesi budur. Dolayisiyle, sen onu programlarken, onun seni bu programlamayi yapmaya programladigina inaniyorsun.

Eger aciklama, biraz "karisik" geldi ise, neresinin "karisik" geldigini bildir, ben de ona gere algilanir sekilde "basitlestireyim"

Saygilarimla;
evrensel-insan

Çok iyi anladım. Dedigim gibi programcıyla tanrının alakası yok. Yinede islamcılar benzetecek birşeyler buluyorlar :wave:

nogada 07-08-2010 21:42

Hayatımda bu kadar anlamsız ve eksik bir o kadarda saçma bir benzeştirme görmemiştim...

Saolsun sayın Hackercesur...

evrensel-insan 07-08-2010 22:07

Saygideger Nogada;

Hayatımda bu kadar anlamsız ve eksik bir o kadarda saçma bir benzeştirme görmemiştim-Nogada-

Kimin benzetmesinden bahsediyorsunuz?

Saygilarimla;
evrensel-insan

emil 07-08-2010 23:04

Akıllı tasarımcılara göre Allah tasarımcı.Tasarımın kapsamı programcılığı da kapsıyor olabilir belki ama tasarım açısından baktığımızda başarılı bir tasarımcı değil.Çünkü dünyaya,canlılara ve evrene baktığımızda tam bir kaos var ve bu kaostan arta kalanlardan devam eden bir zaman.Belki allah böyle istemiştir derseniz e ozaman tasarım nerde programlamak nerde?

hackercesur 07-08-2010 23:20

Alıntı:

nogada´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 327028)
Hayatımda bu kadar anlamsız ve eksik bir o kadarda saçma bir benzeştirme görmemiştim...

Saolsun sayın Hackercesur...

ne demek istedigini tam olarak anlamadım.

Burdaki konu şudur:

islamcı arkadaşlar tanrıyı programcıya benzetirler. Bunu tvye çıkan ilahiyatçılardan bile duydum...

Bende bir programcı olarak bu benzetmenin saçmalıgını anlatıyorum... :thumb:

Sorun nedir ? :confused:

nogada 07-08-2010 23:55

Alıntı:

hackercesur´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 327041)
ne demek istedigini tam olarak anlamadım.

Burdaki konu şudur:

islamcı arkadaşlar tanrıyı programcıya benzetirler. Bunu tvye çıkan ilahiyatçılardan bile duydum...

Bende bir programcı olarak bu benzetmenin saçmalıgını anlatıyorum... :thumb:

Sorun nedir ? :confused:

Sorun şudur.Olayı çok basite indirgemek ve eksik hatta alakasız yorum yapmak.Programcının görevi verilen algoritmaya göre program yazmaktır,kendi sadece bilgisayarın,içinde olan nimetlerden ve aldığı eğitimden yararlanarak program yazar.Oysa kendi bir şey tasarlayamaz,örneğin çip mimarisi nedir bilmez,çip tasarımı yapamaz,programlarında kaynaklarını bilmez,sadece proje kordinatörünün direktiflerine göre program yazar,bir ara elamandır,yapıcı değildir.

Fakat bunun derin bir bilimi, vardır,o bilime sahip kişi hem programcının yaptığını,hem mühendisin yaptığını ve yapacakalrını bilir,çünkü o mekanizmayı o yapmıştır,hepsinin ne olduğunu,neye yaradığını,kime ne iş verse,ne ile sonuçlanacağını bilir.

Bunun yanında,bize göre kaos olan Tanrıya göre kaos değildir.Geçmişte kaos gibi gözüken bir çok şeyin,bu gün sistemli olduğu bilim tarafından açığa çıkarılmıştır.İnsanın gelecekte geliştireceği yöntemler ve bilim ilede herşeyin bir sisteme dahil olduğu daha net anlaşılacaktır...

Saygılar...

Voltaire Darwin 07-08-2010 23:58

Sevgili hackercesur,

Meslektaşız... Bizler program yazarken hata olmamasına gayret ederiz. Olmaz mı ? Elbette olur... Ama yapabileceğimizin en iyisi ve en az kusurlu olanını yapana kadar upgrade ve test ederiz.

Ayrıca komutlar kesindir.Komutlar , kurallar "Nesh" edildiyse bile değişikliğin ve kuralların uygulamaya başlayacağı tarihler kesindir. Tam ve açık olarak kuralları ve programın ne zaman nasıl davranacağı bellidir.

Eğer hala hataya düşüyorsa sorun programda değil onu en güzel ve eksiksiz şekilde yazmayan , yazamayan programcıdadır.

hackercesur 08-08-2010 00:20

Alıntı:

nogada´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 327047)
Sorun şudur.Olayı çok basite indirgemek ve eksik hatta alakasız yorum yapmak.Programcının görevi verilen algoritmaya göre program yazmaktır,kendi sadece bilgisayarın,içinde olan nimetlerden ve aldığı eğitimden yararlanarak program yazar.Oysa kendi bir şey tasarlayamaz,örneğin çip mimarisi nedir bilmez,çip tasarımı yapamaz,programlarında kaynaklarını bilmez,sadece proje kordinatörünün direktiflerine göre program yazar,bir ara elamandır,yapıcı değildir.

Fakat bunun derin bir bilimi, vardır,o bilime sahip kişi hem programcının yaptığını,hem mühendisin yaptığını ve yapacakalrını bilir,çünkü o mekanizmayı o yapmıştır,hepsinin ne olduğunu,neye yaradığını,kime ne iş verse,ne ile sonuçlanacağını bilir.

Bunun yanında,bize göre kaos olan Tanrıya göre kaos değildir.Geçmişte kaos gibi gözüken bir çok şeyin,bu gün sistemli olduğu bilim tarafından açığa çıkarılmıştır.İnsanın gelecekte geliştireceği yöntemler ve bilim ilede herşeyin bir sisteme dahil olduğu daha net anlaşılacaktır...

Saygılar...

Yani allah programcı diyorsun ???

Dünyayı da C+ plus ile yazmıştır... :pound:

Ben burada tanrının programcı benzetmesini eleştiriyorum. Ben yaptıgım programdan bana tapmasını beklemem... Ben yaptıgım programı iyi çalışıyor diye gögüsleri çıkmış çipler ile ödüllendirmem. Yaptığım programın bana kulluk etmesini beklemem...
Allah'ı programcıya benzetenlerin, bazen yanlış bir fikire sahip olduklarını düşünüyorum.

Alıntı:

Eğer hala hataya düşüyorsa sorun programda değil onu en güzel ve eksiksiz şekilde yazmayan , yazamayan programcıdadır.
Sayın Voltaire Darwin;
Evet sorun programcıdadır. Herkes hata yapabilir.... :D

nogada 08-08-2010 00:33

Lütfen üsluba dikkat edelim. Birincisi Tanrıya itham edilen şey bir benzetmedir,programcılık anlam itibari ile sistemli olarak,aklı olan kişi tarafından yapılmıştır,bu yüzden kimi zaman benzetmelerde kullanılır.

Ama sen bunu diyenleri,gerçekten Tanrı'yı programcı olarak görüyorlar falan sanıyorsun sanırım.Bu durumda sende yazılımmı oluyorsun?

Tanrı belirli bir sistematiğe göre yaratmıştır herşeyi.Sana kötü olarak gelen bir olay ona göre öyle olmak zorunda değildir.Sen bir şeye kötü diyorsan,o gerçek manada onun kötü olduğu anlamınada gelmez.

C++ kodlarını yazmayı biliyorsun değilmi.Neden öğrendiğin için.Fakat dediğim gibi ancak basit bir ara elmansın,olaya hiç bir zaman hakim olamayacaksın.Kendin bir program tasarlayabilirmisin,bir çip tasarımı yapabilirmisin?

Fakat bunun bilmine vakıf kişiler senden çok daha fazla şeyler bilirler,onlarda senin üstündedirler,hepsinin başı ise o mekanizmayı kurandır.İşte bunu demeye çalışıyorum ben sana sadece.

....

hackercesur 08-08-2010 00:45

Alıntı:

nogada´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 327062)
Sana kötü olarak gelen bir olay ona göre öyle olmak zorunda değildir.Sen bir şeye kötü diyorsan,o gerçek manada onun kötü olduğu anlamınada gelmez.

Sayın nogada;

24 yaşında Üniversite mezunu biriyim. Aciz, zavallı filanda degilim.
İslamdaki saçmalıkları çok iyi görüyorum...

* insanların birbirini öldürmesi gerçek manada öldürmenin kötü oldugu anlamına gelmiyor öyle mi ?
* hırsızlık yapanların ellerini kesmek gerçek manada el kesmenin kötü oldugu anlamına gelmiyor öyle mi ?
* kadınları dövmek gerçek anlamda kötü anlamına gelmiyor öyle mi ?

Asıl yukarıdaki yorumunla kimin aciz oldugu ortadadır...

Cennete gidince sana gögüsleri yeni tomurcuklanmış kara gözlü huriler var...
Şükürler olsun ki kadınlar için 20 yaşlarında zenci nurilerden bahsetmiyor. Düşünsene annen, bacın, eşin...

Vallahi öldürürdüm allahı... Sonsuzluk sıfatını yerle bir ederdim.

Edit: Bu arada olayı çok basite indirgedigimden bahsetmişsin. İnandıgınız şey basit ondan olmasın ?

axial 08-08-2010 00:54

Alıntı:

nogada´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 327062)

C++ kodlarını yazmayı biliyorsun değilmi.Neden öğrendiğin için.Fakat dediğim gibi ancak basit bir ara elmansın,olaya hiç bir zaman hakim olamayacaksın.Kendin bir program tasarlayabilirmisin,bir çip tasarımı yapabilirmisin?

Fakat bunun bilmine vakıf kişiler senden çok daha fazla şeyler bilirler,onlarda senin üstündedirler,hepsinin başı ise o mekanizmayı kurandır.İşte bunu demeye çalışıyorum ben sana sadece.

.

Sayın nogada;

Burada arkadaşın anlatmak istediğine bir tezat görüşünüz yok. Madem öyle çip tasartımcısından gidelim. Çip tasarımcısı yaptığı tasarımı en güzel şekilde yapmaya çalışmaz mı? Sevgili hackerin anlatmak istediği sanırım bu. Bir çip tasarımcısı eğer bir çip tasarladığında onun düzgün çalışıp çalışmamasını önemsemez mi? Yoksa kendine inanmasını mı ister?

Eğer ki bu dünyayı bir güç yaratmışsa ve biz onun ilmine hiçbir zaman akıl erdiremiyeceksek neden onun varlığına inanmamızı bu kadar çok ister. Burada bir mantık hatası yok mu?

nogada 08-08-2010 01:01

Alıntı:

hackercesur´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 327069)
Sayın nogada;

24 yaşında Üniversite mezunu biriyim. Aciz, zavallı filanda degilim.
İslamdaki saçmalıkları çok iyi görüyorum...

* insanların birbirini öldürmesi gerçek manada öldürmenin kötü oldugu anlamına gelmiyor öyle mi ?
* hırsızlık yapanların ellerini kesmek gerçek manada el kesmenin kötü oldugu anlamına gelmiyor öyle mi ?
* kadınları dövmek gerçek anlamda kötü anlamına gelmiyor öyle mi ?

Asıl yukarıdaki yorumunla kimin aciz oldugu ortadadır...

Cennete gidince sana gögüsleri yeni tomurcuklanmış kara gözlü huriler var...
Şükürler olsun ki kadınlar için 20 yaşlarında zenci nurilerden bahsetmiyor. Düşünsene annen, bacın, eşin...

Vallahi öldürürdüm allahı... Sonsuzluk sıfatını yerle bir ederdim.

Bende 31 yaşında,sizinle aşağı yukarı benzer bir mesleğe tabi olan,üniversite mezunu biriyim ve müslümanım.Çevremdeki insanların %90'ı da müslüman,ateist çok değerli ve sevdiğim arkadaşlarımda var ve neyseki onlar seviyeli ve alaycı insanlar değiller.

Müslümanlığıma ve çevreme geri dönecek olursak.Ben ne çevremde karısını döven,ne eli kesilen insan görmedim.Bu dedikleriniz din ile değil,eğitim ile alakalıdır,Çok şükür eğitimli bir ailede ve çevrede büyüdüm ve herşeyin başının eğitim olduğunu biliyorum ve insanların yaptıkları hataları cahillik dışında birşeye bağlamıyorum.Bunun yanında yukarıda verdiğiniz örnekler,Kuranda mevcuttur ama bunlara çözüm olan ayetlerde vardır.

Sadece savaş anında insanlar ile kısas yapılmıştır.Savaş halindede bu durum çok normaldir.Recm diye bir şey zaten arap adetidir,kuranda yeride yoktur.Örnekleri çoğaltabiliriz ama bunun için zaman gerekli.Benzerkonularda yazılara bakabilirsiniz

El-ayaklarını kesin diyor demi.Ardından tövbe ederse kabul edin demiyormu?

Bu işi azıtanlar ve meslek haline getirenler için yapılmış br uyguladır.Bunun yanında devrin tüm milletlerini düşündüğümüzde,islam çok çok çağ üstünde kalmaktadır,cezai uygulamlar oalrak,o devirde.

Bunun yanında arapçada bir kelimenin çok anlamı olduğunu ve bu yüzden karıştırılan bir çok uygulamada görüyoruz.

Asıl olarak ben sizin olayı basite indirgemenize cevaben yazdım yazımı,bunun yanında üstünede alaycı tutumunuz beni üzdü.Çocuk manası son sözlerinize muhattap söylenmiştir ve gerçekten acıdım o sözlere.

Saygılarımla...

nogada 08-08-2010 01:07

Alıntı:

axial´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 327073)
Sayın nogada;

Burada arkadaşın anlatmak istediğine bir tezat görüşünüz yok. Madem öyle çip tasartımcısından gidelim. Çip tasarımcısı yaptığı tasarımı en güzel şekilde yapmaya çalışmaz mı? Sevgili hackerin anlatmak istediği sanırım bu. Bir çip tasarımcısı eğer bir çip tasarladığında onun düzgün çalışıp çalışmamasını önemsemez mi? Yoksa kendine inanmasını mı ister?

Eğer ki bu dünyayı bir güç yaratmışsa ve biz onun ilmine hiçbir zaman akıl erdiremiyeceksek neden onun varlığına inanmamızı bu kadar çok ister. Burada bir mantık hatası yok mu?

Sayın axial zaten yaratılan herşey içinde mükemmellik barındırır,bunun yanında eksik görünenler bizim şu an algılayamadığımız yada çözüm üretemediğimiz şeylerdir.Bu hiçbir zaman çözülemeyecek anlamında değildir.Kainat herşeyinde zıttı ile vardır.Herşeyin bir çaresi vardır.

Bunun yanında Tanrı bunu insan için istiyor kendi için değil,bunu idrak etsek zaten ortadan kalkacak herşey.Yüzlerce kez Tanrı kendini tanıtırken o herşeyin sahibidir,hiçbir şeye ihtiyacı yoktur gibi tanımlamalar yapıyorken,bizim ibadetimizemi göz dikmiş olsun.Her şey insan için var...

Saygılarımla...

axial 08-08-2010 01:08

Alıntı:

nogada´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 327078)
Bu işi azıtanlar ve meslek haline getirenler için yapılmış br uyguladır.Bunun yanında devrin tüm milletlerini düşündüğümüzde,islam çok çok çağ üstünde kalmaktadır,cezai uygulamlar oalrak,o devirde.

Bunun yanında arapçada bir kelimenin çok anlamı olduğunu ve bu yüzden karıştırılan bir çok uygulamada görüyoruz.

...

Sayın nogada arapçayı araplardan iyi bilemeyiz değil mi?

Bu alıntıladaığım iki paragrtaftaki tezatı görebilirsiniz umarım. Arapçayı bizden daha iyi bilen toplumların hangi çağda olduklarını görüyoruz.

hackercesur 08-08-2010 01:09

Alıntı:

nogada´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 327078)
Bende 31 yaşında,sizinle aşağı yukarı benzer bir mesleğe tabi olan,üniversite mezunu biriyim ve müslümanım.Çevremdeki insanların %90'ı da müslüman,ateist çok değerli ve sevdiğim arkadaşlarımda var ve neyseki onlar seviyeli ve alaycı insanlar değiller.

Müslümanlığıma ve çevreme geri dönecek olursak.Ben ne çevremde karısını döven,ne eli kesilen insan görmedim.Bu dedikleriniz din ile değil,eğitim ile alakalıdır,Çok şükür eğitimli bir ailede ve çevrede büyüdüm ve herşeyin başının eğitim olduğunu biliyorum ve insanların yaptıkları hataları cahillik dışında birşeye bağlamıyorum.Bunun yanında yukarıda verdiğiniz örnekler,Kuranda mevcuttur ama bunlara çözüm olan ayetlerde vardır.

Sadece savaş anında insanlar ile kısas yapılmıştır.Savaş halindede bu durum çok normaldir.Recm diye bir şey zaten arap adetidir,kuranda yeride yoktur.Örnekleri çoğaltabiliriz ama bunun için zaman gerekli.Benzerkonularda yazılara bakabilirsiniz

El-ayaklarını kesin diyor demi.Ardından tövbe ederse kabul edin demiyormu?

Asıl olarak ben sizin olayı basite indirgemenize cevaben yazdım yazımı,bunun yanında üstünede alaycı tutumunuz beni üzdü.Çocuk manası son sözlerinize muhattap söylenmiştir ve gerçekten acıdım o sözlere.

Saygılarımla...

Sayın nogada;
Eğitimli ve kültürlü oldugunuz ortada... Fakat anlamadıgınız birşey var. Eğer islamcılar tanrıyı programcıya benzetiyorlarsa tanrının da bunu görüp artık programladıgı şeyi güncellemesi gerekiyor. 1400 yıldır bir yama bile görmedik.
Sizin çevrenizde eşini döven ya da hırsızlık için eli kesilen görememeniz çok normal çünkü Türkiye Atatürk sayesinde laik bir ülke(ne kadar laik tartışılır tabi) Asıl islamı uygulayanlar araplardır. Ve bu dediklerim orada bolca olmaktadır. Türkiyedeki islam ılımlı diye tabir ettikleri islamdır. Bu ılımlı islamın çıkış noktası da tabiki siyasetdir. 21. yüzyılda halen türban konuları tartışılıyor. Şaşılacak şey.

Benim tek amacım tanrıyı programcıya benzetenlerin yanlışlarını çıkarmak. Üslubuma gelince konuyu daha iyi anlamanız açısından öyle dedim. Bunu şöyle düşünebilirsin. Git bakırköye ordaki delileri incele... Mükemmel bir programcı dedikleri allah onları iyi programlayamamış sonucu çıkar...

nogada 08-08-2010 01:15

Sayın axial düşüncelerinize katılıyorum.Bu gün İSLAM coğrafyası tam olarak bitik bir haldedir.Fakat bunun siyasi nedenleri ve baskı sonucunda olduğunu hemde yüzyıllarca devam eden bir oyunun perde arkası olduğunu size rahatlıkla söyleyebilirim.

Bakın daha önce siyasi bir koduda,bu konuya paralel yazdığım bir yazıyı paylaşmak istiyorum sizinle:

Bunları gerçekten buraya yazarken düşünerekmi yazıyorsunuz,inanamıyorum gerçekten.Sorun şuki Emperyalistler eskiden sömürü yapmak için kural tanımıyorlardı.İstediklerini istedikleri gibi yönetmeye ve acımadan katletmeye,malını kullanmaya,üstelik bunları yaparkende malını çaldıklarını köle olarak kullanmaya karşı bir sorun yada üzüntü yaşamıyorlardı.

Fakat gelişen insanlık ve haberleşme ile,artık duyarlı olan insanların gözler önünde bunlar yapılamayacaktı.Artık buna başka bir kulp bulunmalıydı.Bir ülke nasıl sömürülür,dünyaya kabul ettirerek.

Bunu düşündüler ve en önemli olan şeyler insanlara nasıl kendi planları ile ve çeşitli maskerler ile pazarlamanın yolunu buldular.

Zengin olan topraklar tüketilmeli,ama ilk olarak oralardaki insanlar satın alınmalı.Bunuda gayet iyi yaptılar.Her zengin olan(kaynak olarak)ülkeye bir kulp bulundu.Eskiden bu kulbun en büyük olanı Kominizmdi.Daha sonra İslama döndü,esli düşman kominizm ölünce,strateji uzmanları eski bir dosttan,yeni bir düşman elde ettiler.

Evet eski bir dost diyorum.Çünkü bu gün amerikanın global terör olarak gösterdiği İSLAMİZM,aslında tamamen Amerikan Malı bir oluşumdur.Amerika tarafından kurulan El-Kaide,Taliban gibi örgütler,yine onlar tarafından finanslanmış ve el bebek,gül bebek bu günlere getirilmişlerdir.

Halada ellerinde büyük bir koz bun gibi gruplar,egemen güçlerin.Çünkü istediklerinde o bölgeye müdahele etme hakkını kendinde buluyor bu egemenler,yönetenler,söümürgeciler.

Bakın Iraktaki adamalrı saddam.İran ile svaşırken nasılda destekliyordu Amerikan hükümeti,bıyık altından onları.Daha sonrada ajanlarıyla iranada destek verdiler.Ve iki petrol zengini ülkeyi(ve S.S.C.B'ye kaptırma korkusu)birbirine düşürüp 10yıllarca sürecek bir bölgesel kaosu tetiklediler.

Aradan yıllar geçti.Irakta eski adamları Saddama karşı büyük bir savaş geliştirildi.Amaç IRAK halkına özgürlük getirmekti.Bu gün ise bakıyoruzki ırakta her gün insanlar ölüyor ve eski haline nazaran binlerce kat daha içine kapanmış bir toplum.

Peki ya Afganistan.Amerikan SASlarının özenle eğittiği Talibana ne diyorsunuz.Hani şu S.S.C.B'ye karşı kullandıkları,medrese öğrencileri???

Onları kim büyüttü,besledi,radikalleştirdi,eğitti.Sonrada sanki kendi suçu değilmiş gibi,dünyaya afgnistanı kurtardığını söylemeye çalıştı?

Bu gün İsrail devleti bile bilinçli olarak İngiliz oyunları ile,bölgeye yerleştirilmiş bir güçtür,tabiki ingiliz derken onları yönetenler içindede derin yahudi lobileri bulunmaktadır.Bu gün orta doğu tüm dünyayı kontrol etmek için gerek stratejik önemi olsun,gerek ise zenginlikleri olsun önemli bir faktmrdür ve her zaman oralara müdahele etmeye bir bahane bırakmalıdırlar.

Aynı şey için ülkemizinde geleceğini,eğer bunları anlayamassak,böyle görüyorum.

Bunun 12 eylük öncesi 10 yıl kadar denediler.Sağ ve Sol çatışmalarıyla.İhtilalden sonrada Türk-Kürt ayrımı ile devam ettirecekler,pardon unuttum Alevi-Sünniyide denediler ama pek yemedi,ama ilerde tekrar çıkabilir.Dedi dersiniz.

Yani bunların amacı şuıdur.Bir bölgede önce tarafları kışkırt,sonra böl,sonra ikisinide destekle,sonra savaştır,sonra müdahele et,sonra egemenliğinie al,sonra sömür,sömür,sömürrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr,sömürebildi ğin kadar.

Ha aynı zamanda eğitimsiz bırak,ürettirme,çaresiz bırakki,en acaip şeyleri yapabilsinler,birbirlerini öldürsünler,açlıktan herşeyi yapar duruma gelsinler,eğitilmelerine sakın izin verme,gözleri açılmasın.

İşte dünya düzeni budur.Ve üreten yada üretemeyen,tüketen yada tüketemeyenlerin kaderini bu baştaki egemenler belirler,bu nasıl son bulur derseniz.İnsanlık akıllandığında ve gerçekler yerine,suni olanları sorun gibi görmeyi bıraktığında.
İnsan tarihi boyunca her zaman kendi türüne karşı üstün olmaya çalışmış ve bunu sağlamak içinde türlü yollar denemiş ve uygulamalar geliştirmiş bir varlıktır.

İnsan bu egosal gücünü geliştirmek ve kendini içinde gördüğü toplumda gelişmek ve gücü elinde bulundurmak için,başkalarına acımadan tamamen kendi,öz benliğine hitaben türlü soykırım,kandırmaca ve eziyetleri diğer başkaları üzerinde acımadan gerçekleştirmiştir.

Zaman zaman bu gibi şahıs,grup,yada kişilere dur demek için toplumsal bir başkaldırış yaşanmış olsada(tüm tarih boyunca)en nihayetinde,insanın elinde bulundurduğu güç ve hükmetme sevgisi ile,sözde halkları kurtaracak düşünce arçlarıda birer sömürü aracı haline gelmiştir.

Dinlerde pek tabiki insanlık tarihinde önemli olark kitleleri etkilemek,onların sırtından para veya iktidar sağlamak yada siyasi hamlelerde,halkın gücünü arkalrına almak,savaşlarda ekonomik yada fiziki güç ile insanları,kendi planlarına ortak etmek amacıyla kullanılmıştır.

Demekki bazıları bazıları üstünde hak iddia ediyor ve bunu uygulamak için hiç yılmadan neredeyse insanlık tarihi kadar uzuca bir süredirde,değişik taktikler,düşünceler ve benzeri argümanları kullanıyor.

Bunların önüne geçmek şu an için bana imkansız geliyor,çünkü insanoğlu henüz kendine bir üstbilinç geliştirebilmiş değil.

Egemen güçlerin büyük planları ve o planlara sadık dalkavukları oldukça,herşeyden önemliside halklar onların düşüncelerini anlayamayacak kadar gelişmediği sürece bu böyle sürüp gidcektir.

Bize düşen şey ise,ortak bir zemin ile,tüm dünyayı kucaklayacak ve güç iktidarlarından uzalaşıp,insanlık için çalışacak ve bunu yaparkende din,dil,ırk gibi kavramları bir köşeye atıp sadec yaşadığımız dünya ve insanlığı iyi bir yerlere getirecek kişiler yetiştirmek.

Fakat dediğim gibi bunun olması en azından şu an ve yakın yada orta gelecekte bir hayal hatta ütopyadır.Bunun için sağlamdünebilen,eğitimli bireylerin tüm dünyadaa yetişmesi ve en önemlisi, egemen diye tabir ettiğimiz arka plandaki kişilerin deşifre edilmesi gereklidir.

Fakat şu anki düzene baktığımızda siyasi,asker, ve ekonomik bir çok komplo ve bunların ardından koşan insan toplulukları görmekteyiz.Bunu yaparkende Din,Dil,Irk en acımasız şekilde insanların beyinlerini yıkamak için kullanılmakta ve gerçek değerleri dışında sadece birer maske alltında siyasi oyunlar ile,egemenlere maşa olmaktadır.

Bir söz vardı bir Ateist yapımı olan Zeitgesit isimli belgeselde.

Sevgiye olan güç,güce olan sevgiyi geçtiğinde,insanlık gerçek değerine kavuşacaktır.

Bu şekilde bir sözdü sanırım yada benzeri,işte bu olduğunda biz gerçek birer insanoğlu olacağız.Bununu gerçekleşmesi dileklerimle...

Saygılarımla...

taylan 08-08-2010 01:22

Bunun yanında,bize göre kaos olan Tanrıya göre kaos değildir..

Sayın Nogada sadece merak ettiğim için soruyorum. Bunu neye dayanarak söylüyorsunuz?? Bize göre kaos olan şeyin tanrıya göre kaos olmayacağını hangi noktadan tespit ediyorsunuz?

Bir kaos durumu tespit ediyorsunuz, elinizde kaosla ilgili bir temel model var. Bu modelden bir kaos olmayan çıkarıp aklınızla birleştiremeyeceğiniz vasıfları olan bir tanrıya yamıyorsunuz. Bu kaos olmama durumu da ona göre olmuş oluyor.

Tayini yapan sizsiniz yine. Tanrının bir olayı kaos olmayan diye tanımladığını hangi verilere göre belirliyorsunuz? Bu bilgiyi nerden alıyorsunuz?

Özetle tanrıyı belirlediniz. Onun adına konuşacak yetkiyi aldınız, onun modellerini sonsuz kudretiyle tanımlama yeteneğini de her nasılsa öğrendiniz. İşte bu bana göre kaos ona göre değil diyebiliyorsunuz.

Şaşırdım bu işe,,,,

nogada 08-08-2010 01:40

Sayın taylan74...

Benim burda demek istediğim şey,etki-tepkidir.Kainatta herşey etki-tepki prensibine dahil hareket etmektedir.En basitinden en kompleksine kadar.Bunun yanında cansızlarda dahil bu kurala uymaktadır.Bu bir sistematiktir.Oluşa gelen herr oaly,bir etki neticesine bir tepki olarak meydana gelir.

Havayı kirletecek şeyler kullanırsak(sera gazı gibi)küresel ısınmayı tetikleriz,atmosferi deleriz,küresel ısınmayı tetikleriz,fay hatlarının kırılmasını sağlarız,dengeyi bozarız.Tüm bunlar bizim gerçekleştirdiğimiz yada çevresel etkilerin nedeni olarak belki şu an belki milyon yıl sonra bizi yada neslimizi yada gezegenimizi bulacaktır.Ağır yada hızlı olması önemli değil,önemli olan herşeyin bir tepkisinin olmasıdır.Bu madde boyutundada böyledir,düşünsel olarakta.Yapılan herşeyin bir karşılığı eninde sonunda çıkacaktır.

Bunun yanında Evrende herşey zıttı ile vardır demiştim.Evet bir sorun varsa onun çözümüde vardır,biz şu an onu bilmiyorsak eğer,bu onun çözümü olmadığı anlamına gelmez.

Basitte bir örnek vermek istiyorum.Bu örnek aslında komplexliğe kadar gider.Zaten kainatta makro ve microların anlamı olamayacak kadar büyük ve iç içe sistemleimiştir.Bu gün bir zerrenin hareketi,yarın kainatı sonlandırabilir.

Bir buğday tarlasına parazit olan ve ilaçlardan etkilenmeyen bi türde mikro organizmalar yerleşir ise eğer,bu ekinler için negatif bir olaydır,dolaylı olarak çiftçi içinde negatiftir.Fakat onlardan beslenen parazitler için pozitif bir olaydır.Çiftçi bu durumda,o parazitlerle beslenen fakat ekine zarar vermeyen canlıları tarlaya yerleştirir(bu yöntem bazılrınca uygulanmaktadır,tarımda)böcek türünden bu canlılar,parazitlerden,ekini kurtarır,fakat ekinlerde ayrılmazlar.Bu durumda çiftçi,tarlayı ilaçlar ve diğer canlı olan organizmanın oradan gitmesini yada ölmesini sağlar.Bu durum ordaki canlı için kötüdür fakat çiftçi ve ekinler için iyidir.Daha sonra bu ekinler,ilaçlandığı için sağlık bakımından zarar teşkil ederler,bu durumda o ekini satın alacak insan için negatiftir.Fakat bunların hepside sistemli bir şekilde herşeyin bir döngüsü olduğunu bize göstermetedir.

Sonuçta insan o ekini temizler ve düzenli ve sistemli bir şekilde baştan tüm uygulamalarını düzgün yapar ise,bu uygulamalara gerek kalmadan,ve kismeye zarar verilmeden olay çözülür ama önce kainatı ve uygulayacağımız sistemleri anlamamız gerekir.

Saygılarımla...

hackercesur 08-08-2010 01:48

Sonrada çiftçi "anasını da alsın gitsin" dimi ? 1000 lerce dönüm arazi mahfoldu 1 yıllık emek gitti... Bir çiftçi için bundan büyük kaos mu vardır ?

Neyse uyumam lazım. Çok yanlış konulardasın nogada... iyi geceler.

Tanrı programcı benzetmesi yanlıştır. Bu kadar. Zaten inandıgınız tanrıyı hiçbirşeye

benzetemezsiniz ki :) Ne oldugunu nasıl oldugunu bilmediginiz bir şeye nasıl bu kadar inanıp bağlanabiliyorsunuz anlamıyorum.

evrensel-insan 08-08-2010 01:51

Saygideger Nogada;

Kainat kavrami ve ona verilen tum ozellikler (etki/tepki gibi) tamamen bir insanoglu urunudur. Bundan ne kainatin bir haberi vardir, ne de insanoglu ile bir dialog kurmustur.

Oyuzden insanoglunun en buyuk hatasi, bir seyi kesinlestirmek, noktalamak ve kendisini bu temelde de cikmaza sokmaktir. Zaten teslimiyet te bu cikmaz sonucu gelir. Kimin neye teslim olacagi da, o kisinin kendi acisindan sordugu ve cevabina kendini inandirdigi konudur.

Hersey dogal zihniyetin ve dogal egonun yapilanis ve sekillenisi itibariyle, sadece karsitlik degil; ayni zamanda da ikilemdir.

Ustelik, insanoglunun her ortaya koydugu da bir uclemdir.

Iste insanoglu, herseyden once kendi kendini sinirladigi bu dogal zihniyet ve egodan arinmali ve zihninin ufkunu en azindan insanlastirmaya paralel genisletmelidir.

Bunun icinde gerekli olan zihin acikligi ve bu acikligin sinirsiz olarak uretecegi dusuncedir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

taylan 08-08-2010 01:51

Sayı Nogada, verdiğiniz örneklerin hepsi gözlemlenebilen, olgusal olan ve modellerini tanıdığımız şeyler. Paraziti biliyoruz. Nasıl beslendiklerini de. İlaçlar geliştirip yoketmeye çalışıyoruz o da evrim geçirerek direniyor. Burada bizim ekinlerimizi yemesi kendine fayda bize zarar elbette. Tüm bu savaşımı doğada gözlemleyebiliyoruz.

Benim bahsetmek istediğim şuydu: Bizim tanımlarımız, bizim gözlemlerimiz yine bize ait olan deneyimlerin sonucunda oluşuyor ve doğal olarak bizi bağlıyor. Dolayısıyla gördüğümüz tüm karmaşa ya da düzen bizim insani tanımlarımız içinde anlam buluyor.

Bize göre karmaşa, kaos ve yıkıntı getiren bir olgunun tanrıya olumlu görünebileceğini neye göre belirlediniz?? Bu da kendi öz yargınız olmuyor mu?

Başka biri de şöyle dese: Bana göre bu düzen ve kompleks yaşam aslında tanrının savurgan anlayışının sonucu ortaya çıktı. Çünkü ona göre düzensizlik bize göre düzen demektir.

Tüm bunlar yani tüm bu bize göreler ve ona göreler açıklayıcı mıdır?

Tanrıyı gerçekten yakınen tanıyor olmak mı bu sözleri size söyleten :)

Çünkü ortada çok büyük bir bilgi var. Siz evrenin sırrını taşımaktasınız. Çünkü bizim kaos dediğimiz bir şeye tanrıyla görüşüp fikir almışçasına ONA GÖRE KAOS DEĞİL diyebiliyorsunuz.

Saygılar

nogada 08-08-2010 02:15

Sayın Taylan74...

Verdiğim örnek türler arasındaki negatif yada pozitif sonuçları gösteren basit bir örnekti sadece.Yazımda ne anlatmak istediği tam olarak anlayamamışsınız yada ben anlatamamışım.

Tanrı eğer herşeyi bir sisteme göre yarattıysaki öyledir.Biz bu sistemi bozacak şeyler yaptığımızda,bu bizim suçumuz olmaktadır.Eğer düşünen varlıklar olarak biz,bunlara çözüm üretecek nitelikte olduğumuza rağmen,üretmeyip,yanlışta diretirsek bu bize göre olumsuz olarak geri döner,fakat herşeyi bir ölçüyle yaratmış olan tanrıya göre sorun ihtva etmez.Ancak bir hatadır.

Tanrı belirtmemimi bunu?

"... Her şeyi yaratan ve bir ölçüye göre düzenleyen Allah'tır" (Furkan suresi, 2)

"...Onun katında her şey bir ölçü (miktar ) iledir.(Rad suresi, ayet 8)

" Biz her şeyi bir ölçüye göre yarattık" (Kamer suresi, ayet 49)

Gerçekten biz, her şeyi bir ölçü ve dengede yarattık.

Buradaki denge ve ölçü tam olarak dediğimi analtır niteliktedir.Ölçüleri kaçırmakak,dengeyikorumak akıllı olan bizim altında kalkabileceğimiz yada düşünebileceğimiz bir olgudur.

Bunun yanında herşeyin sistematik olduğunu söyledim,etki-tepkiden bahsettim.Bu gün bize kaos olarak gelen şeylerin büyük çoğunluğu insan kökenlidir.Bizim bunları engellememiz için iyi planlarla sistematik bir şekilde gerçekleştireceğimiz eylemler yapmalı ve doğayı iyi anlamalıyız.

Bakın EVRİM demişsiniz.Evrimde tüm dinamikleri ile bir sistemdir.Eğer canlılık evrimleşmeye duyarlı olan bir sistemati,k içinde varolmasaydı.Daha en başında yok olmaya yüz tutacaktı.

Şimdi diyebilirsinizki tüm bunlar neden o zaman.Bu kadar krmaşıklık,bu kadar şey,milyaralrca yıl neden tüm bunlar.

Biz zaman ve mekan içinde yaşayan varlıklar olarak,diyoruzki bunalr neden böyle oldu,fakat Tanrı için bizim gördüğüm gibi olmadı hiçbir şey.Onun için ol dedi oldu an meselesi içinde,fakat bizim boyutumuzda böyle yankılandı.

Düşünürken bunları unutmayalım genelde şunları unutuyoruz yine...

"... Her şeyi yaratan ve bir ölçüye göre düzenleyen Allah'tır" (Furkan suresi, 2)

"...Onun katında her şey bir ölçü (miktar ) iledir.(Rad suresi, ayet 8)

" Biz her şeyi bir ölçüye göre yarattık" (Kamer suresi, ayet 49)

Gerçekten biz, her şeyi bir ölçü ve dengede yarattık.

Benimde artık yatmam gerekiyor,kusura bakmayın.

Sevgi ve Saygılarımla...

´ Just!ce ` 08-08-2010 02:27

sayın hackercesur , bende senin meslektenim ,yanlış anlamayın ama bende konunun uyumsuzluğu ile ilgili sayın nogadaya katılıyorum verdiğiniz örnek sadece kelime üzerine "programcı" ama müslüman arkadaşların demek istediği sayın nogadanın söylediği gibi "creatör" yani istek üzerine değil kafasına göre oluşturan.Programcı cod yazmak için atıyorum Delphi kullanır..Ama "creatör" delphiyide oluşturan kişidir..bu bağlamda örneğiniz uyumsuzluk gösteriyor.

Saygılarımla.

n4n0_s3c0nD 08-08-2010 05:12

Bende Keygenciyimdir !

Ama bir ara delphide kücük bir hesap makinesi yazmisdim halen aklimda kodlar :D

Edit3.text:=FloatToStr(StrToFloat(Edit1.text)+StrT oFloat(Edit2.text));

Bu sekilde sadece iki editboxa yazilan sayilari toplanir :P

hackercesur 08-08-2010 10:26

Alıntı:

´ Just!ce `´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 327112)
sayın hackercesur , bende senin meslektenim ,yanlış anlamayın ama bende konunun uyumsuzluğu ile ilgili sayın nogadaya katılıyorum verdiğiniz örnek sadece kelime üzerine "programcı" ama müslüman arkadaşların demek istediği sayın nogadanın söylediği gibi "creatör" yani istek üzerine değil kafasına göre oluşturan.Programcı cod yazmak için atıyorum Delphi kullanır..Ama "creatör" delphiyide oluşturan kişidir..bu bağlamda örneğiniz uyumsuzluk gösteriyor.

Saygılarımla.

Sizin dediginiz gibi olsun. Tanrı programcıdır. Ama şunu unutmayın. Bir programcı bir program yazarken bir amacı vardır. Tanrının amacı nedir ????

Neden böyle bir evren yaratmıştır ? net cevap lütfen... kaynak göstererek.

islamneferi 08-08-2010 12:12

Tanrı (Allah (c.c.) ) büyük bir programcı olamazmış.
Daha en basit algoritmeda bile çuvalladı.
Strateji oyunu bile nedir bilirmi acaba?

TurkceRap 08-08-2010 13:09

Bizim sahadan arkadaşlar sayımız az değil sanırım, Gelin bir sosyal grup kuralım isterseniz ;)

islamneferi 08-08-2010 13:29

Alıntı:

Sizin dediginiz gibi olsun. Tanrı programcıdır. Ama şunu unutmayın. Bir programcı bir program yazarken bir amacı vardır. Tanrının amacı nedir ????

Neden böyle bir evren yaratmıştır ? net cevap lütfen... kaynak göstererek.
Bir kod parçası, programın amacını bilebilir mi?
Siz her yazdığınız kodu karşınıza alıp bak şimdi ben seni şu programda kullanacam, amacı da bu olacak diye izah ediyormusunuz?
Baştan aşağı mantık hatası olmuş.
Siz evren denen programın haşa kullanıcısı değil, içindeki tek satır bir kodsunuz.

meo 08-08-2010 13:39

Sayın islamneferi;

An-la-ya-maz-lar...

islamneferi 08-08-2010 13:47

Sayın meo,
ben de nafile olduğunun farkındayım. Ama mantıksızlıkları görünce dayanamıyorum. Ne diyelim Allah ıslah etsin.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:00 .