Merhaba arkadaşlar. Aslında sürekli aklımdaki bir konu fakat şimdi php scripti yazarken aklıma geldi paylaşayım dedim.
Ben bilgisayar programcısıyım. Visual Basic, Php, veritabanı gibi kendi çapımda birşeyler yapabiliyorum. Az önce de bir müşteriye phpde sipariş scripti yazıyordum ve aklıma geldi :
Şimdi islamcı arkadaşlar tanrıyı sürekli programcıya benzetirler. Herşeyi ne kadar da uyumlu, düzenli ve mükemmel yaratmış derler. Ben bu benzetmeye karşıyım. Neden karşıyım açıklayayım.
Çünkü ben gerçek bir bilgisayar programcısıyım. Ve tanrı ile asla uyuşmuyorum...
* Bir program yazacaksam otururum bilgisayarın başına sakin kafayla başlarım.
* Kahve ve sigaramı masamdan eksik etmem.

* Programı bitirdikten sonra test ederim. (sınav olayı)
* Eğer programda sorun varsa programı
cehenneme göndermem.
(işte tanrının programcıya benzetme olayı burda bitiyor.)
* Programda hata varsa hataları bulup sorunsuz çalışana kadar düzeltirim.
* Sorunsuz çalıştıgını gördükten sonra da derlerim...
Yukarıdaki aşamalar tüm programcılar için geçerlidir. Eğer programla işim kalmadıysa da shift delete yapar silerim.
Sonuç olarak allah programcı asla olamaz.
Çünkü bir programcı tanrının bekledigi şeyleri beklemez...
Tutup yaptığım programın bana tapmasını beklemem.
İşini yapsın yeter derim.
Yaptığım programdan bana dua etmesini de beklemem.
Yaptığım program amacının dışına çıkamaz.
Sorular - Sonuç:
-----------------------------
Herşeyi süper yaratan allah yarattığı şeyin kendisine tapmasını neden ister ?
Yarattığı şeyden takdir neden bekler ?
ve en önemlisi mükemmel programlanmış bir dünya neden sürekli değişir ? Yani kıtaların ayrılması gibi, iklim degişiklikleri (Küresel ısınma) gibi, Depremler gibi, tsunamiler gibi....
O yüzden açık ve net söylüyorum. Tanrı programcı degildir. Olamazda... Çünkü yaptıgı şeyler programcılık mantıgıyla uyuşmaz... Bu durumda da amatörden öte olamaz.
Saygılarımla