![]() |
Bir islami dayanışma derneği; 'İHH' Şimdi nerede?
Saygıdeğer forumdaşlarım,
''İHH nerede?'' sorusunu sormadan önce gelin yakın zamanda gelişen olaylarla kısaca bir göz atalım. Bildiğiniz gibi, Filistin'e insani yardım götürmek üzere, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden gizli kapaklı bir ihale ile satın alınan bir gemi ile yola çıkan ve İsrail'in bin defa ''Gemiyi göndermeyin, müdahele ederim.'' diyerek uyardığı ''dinci'' ve ''güya'' yardım ögütü İHH nerede? Olayları kısaca hatırlayalım. İHH, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden gizli-kapaklı bir şeklde bir milyon bilmem kaç yüz bin liraya bir gemi satın aldı. Gemi daha yola çıkmadan TV'lerde muazzam propagandalar yapıldı. İHH ''yardım'' örgütünün temsilcileri kardeşlik ve barış nutukları attı. İHH'nin aldığı gemiye ''Mavi Marmara'' ismi verilmişti. Gemi, sulara açılmak için hayatımızda bir-iki defa belki de hiçbir zaman duymayacağımız bir ülkenin bayarağını aldı. Bu arada olan biteni öğrenen İsrail, ısrarla ''Geminin yola çıkmasına engel olun, müdahele ederim dedi.'' Ancak, dini/imanı/müslümanlığı/Allah'ı/Kitabı iç siyasette kullanmakta dibine vurmuş hükümet, İsrail'in defalarca uluslararası hukuku hiçe sayan, dediğim dedik çaldığım düdük, ne BM'yi ne ABD'yi kısacası hiçbir ülkeyi takmayan, insanlık suçu işlemekte üzerine olmayan bir devlet olduğunu unuttu. İçeride şov yapmaya devam etti. Yani kısacası hükümet, içinde çoluğun çocuğun, kadının, gencin-yaşlının onlarca savunmasız insanın bulunduğu gemiyi ''bilerek'' İsrail'in kanlı ellerine teslim etti. Hükümete yakın aynı zamanda olaylar esnasında gemide olan bir yazar, kendileri ile beraber 15 AKP vekilinin de bu yolculuğa katılacağını ancak son onda gelmekten vazgeçtiklerini yazacaktı. Gemi yola çıktı, İsrail uyarılarına, hükümet içeride şov yapmaya devam etti. Toplumun müslümanlık duyguları kamçılandı. Sonuç; İsrail gemiye müdahele etti. Zaten aksini beklemek adeta ''salaklık'' olurdu. 9 kişi öldü. Tek bir Filistinli'ye tek bir yardım ulaştırılamadı. Türkiye'nin uluslararası arenada şerefi iki paralık oldu. Bu arada gemiye müdahele edildiği gün 6 şehit verdik. Ancak insanların gözü başka şehitlerdeydi. Neredeyse her gün bir şehit haberi aldığımız günlerdeydik. Dini duyguları kamçılanmış, damarları kabarmış olan % 99 müslüman ve aynı zamanda % 60'ı salak olan benim güzel milletim, kendi şehitlerini unuttu. Ellerinde Filistin bayrakları ile sokağa döküldü millet. Özellikle sokağa dökülen türbanlılar dikkat çekiciydi. Ertesi gün Yılmaz Özdil, Türkiye'nin bu görüntüleri üzerine artık resmen Araplaştığını/Hamaslaştığını yazdı. Tayyip ise hala mitinglerde İsrail'i hem Türkçe hem İngilizce hem İbranice uyararak ''artislik'' yapmaya devam ediyordu. ''Türk Arapsız, Arap Türksüz olmaz.'' diyordu. Bütün bunlar olurken, İHH unutuldu. Kısa bir süre sonra ise Almanya'da düzenlenen operasyonlarda İHH'nin, Hamas'la bağlantısının olduğu ortaya çıktı. Örgütün bazı yasa dışı işlere karıştığı tespit edildi. Gelelim günümüze. Bugün gazeteyi okurken kafama dank etti. Ne yazık ki untukan bir toplum olduğumuz doğru. Pakistan'da 3 haftadır süren sel felaketi yaklaşık 20 milyon insanı yiyeceksiz, susuz, ilaçsız, giyeceksiz bıraktı. Bu rakamın 8 milyonu çocuk, 3.5 milyonu ise mikroplu sudan dolayı salgın hastalıklarla karşı karşıya. Bakın Cumhuriyet Gazetesi yazarı Özgen Acar, ''Kavşak'' köşesinde ne yazmış bugün. ''Sellerden bu yana üç hafta geçti. ''Mavi Marmara'' gemisi ile ortalığı karıştıran sözde ''İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yrdım Vakfı'' ndan (İHH) üstelik halkı ''müslüman' olan Pakistan'a yardım konusunda çıtı çıkmadı. ''Çıt'' Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden çıktı. Mavi Marmara baskınında ölen 9 kişinin adlarının başına ''şehit'' sözcüğü konularak Çankaya'da Çukurambar Mahallesi'ndeki sokaklara verilmesi ''oyçokluğu'' ile kabul edildi. Özgen Acar, bu kişilerin vatan savunmasında mı öldüklerini yoksa Allah yolunda mı öldüklerini sodruktan sonra soruyor. ''Bugüne değin PKK teröründe şehit olan kaç Mehmetçiğin adları Ankara sokaklarında ölümsüzleştirildi?'' Halkoylaması öncesi kapı kapı dolaşıp ramazan paketlerini seçmenlerine dağıtan Ankara Belediyesi ve İHH, Pakistan'a acaba kaç yardım paketi gönderdi?'' Pakistan devlet başkanı da bu arada ülkesi bu halde iken Karadeniz'in Soçi kentinde gerçekleştirilecek dörtlü bir toplantı için ülkesinden ayrılmış! Sahi nerde bu İHH? Yıllardır Filistin işgal altında iken sesi soluğu çıkmayan ancak; nedense birden yırtık dondan fırlarmışcasına ve bir insanlık dersi verircesine TV'lerde şov yapmak suretiyle çoluk-çocuk dinlemeden insanları gemilere tıkıp yardım götürmeye çalışan İHH! Ne oldu insanlığına, yardımseverliğine, müslümanlığına İHH? Bir tır yükletip yola çıkaramaz mıydın? Ne ''Deniz Feneri'' ne ''İHH'' ne de başka bir örgüt. Özellikle ''islamı'' ön planda tutarak ve insanların dini duygularını kullanarak ''güya'' yardım adı altında topladıkları paraları/bağışları, şeyhleri/şıhları/cemaatçileri zengin etmek amacıyla kullanan örgütler mafyadan farksızdırlar. Ben bunlara ''Yeşil Mafya'' diyorum. Saygılar. |
Haklisiniz ama sasilacak birsey yok aslinda..
Show tertiplendi, yapilmasi gereken yapildi ve bitti! Onlarin tek derdi Arap milliyetciligini yuceltmek.. Ne Pakistan'i, ne Afrika'yi, ne de baska yerleri gorecek halleri yok. |
Haklısınız, şaşılacak birşey yok.
Herşey apaçık ortada. Ancak bazı kimseler ''hala'' ve ''ısrarla'' bu tür derneklerin ''Allah'' yolunda olan kimselerin meydana getirdiği ve toplanan yardımlarla fakir fukaraya yardım edildiğini zannetmektedir. Bu ''bazı kimseler'' de ''kendi tarafında olan'' bu insanların yolsuzluğa, haram yemeğe bulaşmayacağını zannederek yardımlarını/bağışlarını göndermeye devam etmektedir. ''İslam'' adı altında yapılan bu hırsızlığın önüne geçmek için üzerimize düşen görevi yapmalı, ulaşabildiğimiz herkesi bu konuda blgilendirmeliyiz. Bakın, ''din'' denen bu illet, insanların beynini öyle kemiriyor ki, ''Deniz Feneri'' yolsuzluğu ortaya çıktıktan sonra Almanya'da, bu derneğe parasını kaptıranların paralarının iade edileceği ilan ediliyor. Bizim dinden, ibadetten beyni durmuş bir o kadar da masum ve iyiliksever müslüman vatandaşlarımız ne yapıyor biliyor musunuz? Paraların iade edileceğini öğrenen bu vatandaşlar, bir hocaya gider ve danışırlar! ''Hocam, paramızı geri alalım mı, isteyelim mi?'' diye bir soru sorarlar. Hoca da ''Siz paranızı verdiniz, yardımınızı yaptınız, artık geri almak caiz değildir.'' vs. gibi bir palavra uydurur. Daha da ilginç olanı bu insanlar bu cevabı duyduktan sonra paralarını istemekten vazgeçer! İnanılır gibi değil! Bu ''İHH'' denen örgüt ise hala ''utanmadan'' TV'de reklamlarını veriyor. Çüş artık! Uyanın artık ey cemaat-i müslim! |
Küçük hırsızlar elfeneri ile, büyükleri "deniz feneri "ile soygun yaparlar.
Geçmiş olsun Türk milleti. |
Arkadaslar birakin millet uyusun. Nasil olsa bulmuslar enayisini .
Bana simsek hirsizinin filmini hatirlatti Las vegas da buyuk bir kumarhane oraya giden insanlari sözde insanlari sonsuza dek orda tutuyorlar..güzel davranarak ve büyük bir eglence yemekler ücretsiz ve muhtesem bir yer fakat insanlari burda nasil tutuyorlar sorusuna.. Samimiyetle verdikleri sekerlemeri yedikleri zaman eglenme icguduleri bastiriyor bir nevi uyusturucu... eh nasil olsa tanrisal bir film... Buda aynen böyle. Müslümanlikla.yaklasiyorlar hayatlarinin sonlarina kadar onlari kullaniyorlar.. Birakin millet uyusun sanirim eglenmek onlar icin cok daha kolay ! |
Alıntı:
http://www.ihh.org.tr/ihh-pakistan-da-yaralari-sariyor/ Allah(c.c.) den korkun di.yecem ama bir ateist neden korksun değil mi? Sonra siz herşeyş yapabilirsiniz diyince kızıyorsunuz. |
İHH Pakistan'a yardım gönderse ne olacak, göndermese ne olacak?
Filistin'de yardım etti, dur bakayım Pakistan'da da yardım edecek mi? Ederse tamam bende severim bu İHH yi mi diyeceksiniz? Dün birilerine yardım eden, yarın etmiyor diye ki ediyormuş, suçlama hakkına nasıl sahip olabiliyorsunuz? Bu nasıl bir sorgulama mantığı. Bu nasıl bir akıl yürütme şaşmamak elde değil. Yardım ederler suçlarsınız, etmezler suçlarsınız. Gerçekten ayıp, kendinizi şu düşürdüğünüz durumlara yazık. İnsanlar böyle birbirini yerli yersiz suçlamaya devam ettiği sürece, bir adım ileriye gitmez bu ülke... |
Sayın islamneferi'nin verdiği linkte sol tarafta İHH'nın nerelerde olduğu yazıyor. Soru; Bir islami dayanışma derneği; 'İHH' Şimdi nerede? Cevap linkte yeterli derecede veriliyor.
|
Degerli Thunder,Neva,Nova,Voldemort
Küçük bir özür borcunuz oluşmuş gecikmeden telafi etmeniz dilegiyle! dostlukla |
Nova ve diğerleri bir hataları varsa telafi ederler şüphesiz, ki buna da kendileri cevap verecektir.
Peki 9 kişiyi ölüme gönderip şov yapan, İsraille yıllardır süre gelen karşılıklı çıkarlarımızı oy aldığı tabanın aptalca duygusallığına feda edenlerin Bizlerden bir özür borcu yok mu? İsrail kendi çıkarları için yapması gerekeni yaptı, Silahlı profösyönellere demir çubuklarla saldıran ahmaklardan bir kısmı yaptığı hata ile Israile bulunmaz bir fırsat verdi ve bu yaptıkları hata kendi canlarına mal oldu. Sonuç? Rte'nin One "Minute" çıkışından beri sürekli kaybeden tarafız. neden? Hamasetten kurtulamamış bazılarının oyları için. Başka Neden? Tarih boyunca adam gibi bir medeniyet kuramamış, Kendi kendilerini yönetme konusunda beceriksiz Arablara yaranıp, çobanlık etmek için. Birileri Halâ Osmanlı rüyasında yaşıyor, olan bize oluyor. Saygılar. |
Sn. islamneferi,
Öncelikle şunu ifade edeyim ki o bu konunun açılış yazısını yazmadan önce İHH'nin internet sayfasına girdim ve ilgili yazıyı okudum. Lakin iletilerime dikkat edersen, soruna hangi yönlerden değindiğimi anlayabilirsin. Sn. meo, 'İHH' şimdi nerede derken, ''nerede'' kelimesini sadece ''sözlük'' anlamında değil, ''yan anlamda'' da kullandım. Aynı zamanda Sn. islamneferine söylediklerimi senin de dikkate almanı dilerim. Sn. yergin, Bu ve bunu gibi dernekler yardımlarını adam akıllı sürdürdükleri sürece daimi destekçileri olurum. Dolayısyla sadece ''kuruluş amaçlarını'' gerçekleştirmeye devam ettikleri sürece destekçileri olurum hem de çevremi de destek sağlamaları için bilgilendirmeye çalışırım. Siz de konuya çok yüzeysel bakmışsınız. İletilerimi daha dikkatli okursanız, konuyla ilgili vermeye çalıştığım mesajları da daha iyi anlayabileceğinizi düşünüyorum. Sn. ferda, Özür borcum doğduğu takdirde mutlaka telafi ederim. Merak etmeyin. Sn. islamneferi, meo, yergin, Konu sadece ''İHH'' nin fiziksel olarak hangi ülkelerde bulunduğu hususu değildir. Konuya sadece bu açıdan bakacak olursak, ''Deniz Feneri'' derneğinin de internet sitesinde hangi ülkelerde faaliyet gösterdiğini ve o yardım fotoğraflarını gördüğümüzde etkilenebilir ve duygusallığa yenijk düşebiliriz. Halbuki ortada milyonlarca avroluk bir dolandırıcılık söz konusudur. Bu dolandırıcılığın Almanya ayağı tamamlanmış failleri bulunmuştur. Ancak siz ve sizin gibi düşüneneler bu konulara bu şekilde yaklaşmaya devam ettiğiniz ve konuya bu denli duyarsız ve yüzeysel baktığınız sürece ne ''Deniz Feneri'' nin Türkiye ayağındaki failleri bulunabilir ne de şimdiye kadar çoktan kapısına kilit vurulması gereken bu ''dolandırıcı'' derneklerin sonu gelir. Siz iyisi mi Deniz Feneri skandalı ortaya çıktığından günümüze haberleri bir gözden geçirin. Sonra da son zamanlarda Almanya'da ikinci bir Deniz Feneri skandalı olarak görülen ''İHH'' soruşturmaları ile ilgili ne olmuş ne bitmiş bir inceleyin. Ondan sonra arzu ederseniz, tekrar konuşuruz. Şimdilik saygımla ayrılıyorum. |
Bu organizasyonlara Halk cok büyük bagislar yapiyor,bu insanlar bu bagislari ihtiyac sahiplerine ulastirilsin diye yapiyor,ben sahsen yapilan yardimlarin ne islamcilarda nede hristiyanlarda hepsinin ihtiyac sahiplerine verildiyine asla inanmam,,bu organizasyonlarin hic biri gelen parayla giden parayi hicbir zaman aciklamiyor,,,ben yardim amacli para toplasam,,su su su su kadar bagis yapdi,su kadarini suraya verdik bu kadarini suraya verdik diye aciklama yaparim ve onlarda yapmali bence,internet sayfalarinda gelir gider durumu (ayni burada cem in yapdigi gibi )yazmalilar,cok büyük paralar dönüyor bu yardim islerinde inanmiyorum hepsinin halka gitdiyine.
|
Alıntı:
Size düşende, ne Deniz Feneri'ni ortaya atıp, ne demek istediğimi anlamadınız siz demeniz, nede başka birşey. Size düşen, özür dilemektir. Özür dilemekte bir erdemdir. Tekrar ediyorum, konu İHH'nin Almanya'daki haklı veya haksız kazançları vs. değildir. İkinci olarak yazdığınız cevapta tek bir Pakistan kelimesi geçmiyor. Ne oldu, Pakistan kenara mı atıldı? Bazı konuların dayanak noktaları vardır. Sizin bu dayanak noktalarınızdan birisi ve bence ana dayanak noktanızın doğru olmadığı ortaya çıkmıştır. Bunun üzerine başka söz söylemenizin bence anlamı yok, özür dilemekten başka. Forumda zaten, Deniz Feneri ile ilgili olsun, Mavi Marmara Baskını ile ilgili olsun başlıklar mevcut. |
Sn yergin,
Bakın, konuyu daha fazla uzatmak niyetinde değilim. Ancak bazı anlaşılmayan noktalara tekrar değinmek istiyorum. Eğer sadece sizin ve diğer arkadaşların ''ısrarla'' vurguladığı gibi salt ''İHH'' nin Pakistan'a gidip gitmediği hususunda bir tartışma açmak isteseydim, sadece ''İHH nerede?'' deyip geçerdim. Ancak konuyu açtığım iletide de açıkça görülebileceği gibi sadece bu soruyu sormakla kalmadım, gemi Filistin'e doğru hareket etmeden önce yapılan şovları ve gövde gösterilerini, bu olayın hükümet tarafından nasıl iç siyaset malzemesi olarak tertiplendiğini ve kullanıldığını, gerçekleşen olaylar sonrasında nasıl ülkemiz şerefinin iki paralık olduğunu, olaylar sonrası milletimizin nasıl Araplaştığını, yapılan şovların nasıl fos çıktığını, ve örgütün Hamas ile olan ilişkisinin nasıl ortaya çıktığının hepsini ''ilk iletimde'' belirttim. Dolayısıyla mesele sadece İHH neden Pakistan'da değil meselesi değildir. Yukarıda özetini verdiğim ilk iletimdeki açıklamalarda bu açıkça bellidir. Bu nedenle hala aynı noktaya takılıp kalmanız sizin okuduğunuzdan ne anladığınız ile ilgilidir. Zira olayı salt bu yönüyle ele alanların iletiyi doğru düzgün okumadıkları görülmektedir. Şimdilik bu konuya noktayı koyup saygımla ayrılıyorum. |
Alıntı:
Bir İslami dayanışma derneği; 'İHH' Şimdi nerede? Şimdi nerede diye sorulduğuna göre ve bu konu başlığına eklendiğine göre önemli birşey sizin için. Daha öncesinde bir yerlerde olduğunu düşündüğünüz İHH'nin şimdi nerede olduğunu soruyorsunuz, yani kabullenmediğiniz ama konunun ana çıkış noktası burası. Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
İnsanların neden ise zorlarına gidiyor, erdem göstermek... Bu konuda başka söyleyecek sözüm yok. Saygılar |
IHH nin tum dunyada propaganda amacli iftar catirlarinin oldugunu gorerek,bunun Pakistan daki felaket icin oraya gitmis yardim ekibi oldugunu anlayarak bazi seyleri konusmakta fayda var.Orgutun kurulus ve islev amaci olan Islamiyetin guler yuzunun tum dunyada gostermekle ilgili olan bir uygulamayi ozel olarak Pakistan felaketine yapistirmak mumkun mu?
Bu tip orgutler felaketlerin sansasyonal goruntuleriyle can bulurlar.Bu yuzden de Pakistan felaketi IHH nin kaynaklarini guclendiren (belki de yuce Tanri nin hikmeti)reklamsal olaylardir. Tum dunyada Hizbullahci misyonerleri konuslandiran boylesi organizasyonlara ayni soruyu soruyorum.Daha halabir kargo ucagiyla yardim goturme calismalari yaptiginizi acikliyorsunuz.Bugune kadar ,100 un uzerindeki ulkede konuslandirdiginiz orgutunuz bir kargo ucagini dolduracak malzemeyi alma gucune sahip degil mi?Yoksa henuz vereceginizin yuzlerce kati yardimi toplayamadiniz mi?Sitenizde goruntulerini yayinladiginiz iftar cadirlari ,aldiginiz plaketin de muhteviyatini aciklarsaniz yanlis anlasilmalari engellemis oluruz. Ama ben yine de soruyorum.IHH NERDE?(Cevap:Tum dunyada) |
Sn. Yergin,
Sorgulamama başladığım noktada sizinle hemfikir olduğum doğrudur. Lakin daha önceden de belirttiğim gibi sadece konu başlığından hareket edecek olursak, ilk iletimde anlatmaya çalıştığım bir çok olayın ve bağlantının göz ardı edilmesine neden oluruz ki benim de bu konuda esas tartışılmasını istedğim noktalar bunlardır. Siz de sadece konu başlığından hareketle değindiğim noktaları alıntıamışsınız, diğerlerine hiç değinmemişsiniz. Sizin de çok iyi bildiğiniz gibi bir konu başlığı açıldığında konu, sadece başlık çerçevesinde tartışılmamakta birçok farklı fikir, başlık çerçevesi içerisinde veya çevresinde ileri sürülmekte. Keşke ilk iletimdeki diğer anlattıklarımı da alıntılasaydınız da konuyu daha geniş bir ölçüde ele almaya çalıştığımı görseydiniz. Şimdi gelelim İHH nerede sorusuna? İHH nerede derken bu soruyu daha önceden yaşanmış bir olayla karşılaştırma yoluyla ele aldım. Filistin'e yardım göndermeden neredeyse 1 ay öncesinde propaganda yapmaya başlayan, Filistin yıllardır işgal altındayken çıtı çıkmayan, nedense birden orada ''müslüman kardeşlerinin'' yaşadığını farkeden İHH şimdi nerede? TV'lere çıkıp nutuklar atan, bir kez olsun gidecek yardımın ne olduğunu ''nedense'' kameralara göstermek istemeyen İHH şimdi 20 milyon Pakistanlı bir insanlık dramı yaşarken nerede? Türkiye'yi ayağa kaldıran İHH nerede? Soruyu salt sizin ısrarla üzerinde durduğunuz sözlük anlamında ele alalım. Yani soruyu şu şekilde soralım; ''İHH Pakistan'a bir tır göndermiş midir?'' Cevap: Hayır. Alın size İHH sitesinden iki tane link; http://www.ihh.org.tr/pakistan-yuzyilin-yardimiyla-karsi-karsiya/ http://www.ihh.org.tr/19-agustos-world-humanitarian-day-pakistan-icin-insani-yardim/ Pakistan felaketi ile ilgili bu iki linkte de İHH'nin, Pakistan'a bir tır yola çıkardığına dair ''tek bir cümle yok''. Konu benim için de şu an itibariyle kapanmıştır. Saygılar. |
Alıntı:
Göz göre göre yapmayın bari. İHH'nin geçmişi, Almanya'daki durumu yaptıkları vs beni ilgilendirmiyor bu durumda. Yaptıkları yanlış varsa ki belki vardır bu ayrı tartışılır ki size yukarıda söylemiştim bunun için başlıklar vardı zaten tartışıldı diye. |
Alıntı:
Özür dilemesi gereken biz değiliz, yanlışları sorgulamak ne zamandan beri özürdilemeyi gerektirir sn. Ferda? Aynı sahtekarlığı erbakanda yaptı(bkz: kayıp trilyon davası).. tansu cillerde yaptı, ondanda özür dileyelimmi? Deniz feneri de yaptı, ondanda özür dileyelimmi? Akp de yaptı, ondanda özür dileyelimmi? Yoksa seve seve diletirler mi yoksa dilendirirler mi diyorsunuz? Burada önemli olan falan parti, filen görüş vs vs değildir, yukarıdakilr ilk aklıma gelenlerdir. Ve, Kimseye özür borçlu değilim. Önce müslüman insanlardan özür dilesinler.. Kendi inançlarına göre; " Kul hakkı-yalan-hile" ile kandırıp, üstüne dini duyguları istismar edip yaptıkları dolandırıcılıktan ve tüm dünyada nasıl bir üne sahip olduklarından bahsetsinler. Önce müslüman insanlardan özür dilesinler.. sıra bize de gelir. Saygılarımla, Nova. |
Sayin yergin,bu organizasyonlar cok dürüstseler neden yapilan bagislari ve yardimlari tek tek yazmaz,herkes para topluyor ama kimse gelir gider durumundan bahsetmiyor,,beyenmediyiniz ateistler bu sitede bunu yapiyor ve dogrusuna budur,,ben cok camiye yardim toplayip yaninada kendine apartman dikeni gördüm,,,o halk para veriyorsa yardim yapilsin birileri sevindirilsin diye yapiyor iyi niyetle yapiyor ama benim sahsi fikrimi sorarsaniz 10 lira toplaniyor 9 u zula biri yardim,burda cok yardimlar toplaniyor ama muhtac gene ayni muhtac muhtacda deyisen bir durum yok ama toplayanlar köse...buyrun o paralar halkin parasi ve verilis amaci belli bugünden itibaren gelir gider durumu diye bagis sahiplerine hesap versinler.
|
Alıntı:
Yapılan yardımların 10 tanesinin 9 u cebe indiriliyor 1 i gönderiliyor bu yüzden yardım etmiyorum diyebilirsiniz. Benim umurumda değil diyebilirsiniz, yardım ediyorum ben ama kimseye söylemek zorunda değilim diyebilirsiniz, istediğinizi söyleyebilirsiniz ama yardım eden bir gruba yardım etmiyor diyemezsiniz. Yardım eden grubu eleştirmek için başlık açabilirsiniz ki defaatle söyledim o başlıklar mevcut ve orada tartışıldı diye. Burada ki konu, İHH nin Pakistan'a yardım etmediği, bir tır bile göndermediği iftirası idi ve bende bu iftiranın karşısında durdum. Karşısında durdum diye İHH'ci değilim. Karşısında durdum diye İHH'yi savunan birisi olmadım. Karşısında durdum diye, İHH'nin yaptığı herşey doğrudur demedim. Özür dileme erdemini gösteremeyenlere erdem öğretmeye çalıştım. Öğrenemediler o ayrı. Müslümanız ya, bizden hiçbirşey öğrenemezler yoksa küçük duruma düşerler neme lazım dimi... Oysa ki biz buradaki bir çok ateistten çok şey öğrendik. Yeri geldi hata ettik, kendilerinden özür diledik. Neyi nerede tartıştığınızı bilmezseniz, bırakın başkalarının düşüncelerini, kendi düşünceleriniz arasında kaybolur gidersiniz. |
Sayin yergin,ihh yi tanimam ben genele konusuyorum,bence bu yardim isini sadece devlet yapmali vede cok seffaf,kim kac kurus veriyorsa tek tek siteye yazilmali ,kimede yardim yapiliyorsa oda yazilmali,,ben allah icin yardim toplasam böyle yaparim,dogrusuda böylesidir,o kadar yardimlar toplaniyor ama yerine ulasmiyor,nurcularda cocuklara burs vericez diye burada adambasina 1200 oyro topluyorlar,haydi göstersinler kime burs verdiklerini,kimden ne topladilarsa verenlerin adini siteye yazsinlar,,burs verilen insanlarida,,buyrun hodri meydan,,bence devletin haricinde bu bagis toplama isleri yasaklanmali.
|
Sevgili Yergin
Israrla ozur dilenmesini istiyorken,acaba siz de su IHH nin uzerinde iyi arastirma yapsaniz.Ya da yanlis yere mi oneride bulunuyorum. 1) IHH zaten 100 un uzerinde orgutlenmis uluslararasi Hizbullahin bir organimidir 2) Bulundugu ulkelerde her dinsel ozellikli gunlerde,(ve zaten orda oldugu icin) her felaket zamaninda oradaki uzanti orgutlerle birlikte(o orgutun de dolayisiyla popularitesini artirmak amaciyla) yardim faaliyetleri gostermiyor mu? 3)30 gun ramazan ve arti bayram icin orada konuslandirmis oldugu(felaketten once) ve kurdugu iftar cadirlari felaket bahanesiyle yardim cadirlarina donusmedi mi? 4)Bu yazilar yazildiginda, dun kurulan bir orgut olmadigi,bunca ulkede organize oldugu halde,onca hazir kaynaginin bulunmasi gerektigi halde(ne paralar toplaniyor evvelinden bu tarafa) hala bir tir yola cikmamisti.Bu size sorulasi gelmiyor mu? |
Alıntı:
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/gost...rih=2010-08-04 31 Temmuz 2010 http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/gost...rih=2010-07-31 Ramazan başlangıç tarihi - 11 Ağustos 2010 http://www.diyanet.gov.tr/turkish/na...es_ims2010.asp Başka paylaşmaya gerek var mı? Okumaz mısınız yazdıklarımızı? Alıntı:
|
Kardesim siz kisayollar veriyorsunuz ama kendiniz okumuyorsunuz.Biz Ihh den bahsediyoruz,basbakanin verdigi 5 milyon dolar haberiyle diyanetin aciklamalarinin yeraldigi haberin kisayolunu niye veriyorsunuz.
I H H DIYORUZ.Bu orgut ile ilgili hangi iddianin ozurunu istiyorsunuz.Iddia falan degil ,dupeduz gercek.Islami yorumladiklari bicimiyle yayma eylemini gecer akce olan ezik toplumlara sadaka yoluyla ulasip misyonerlik duzeyinde gerceklestirmeye calisan bir orgut.Ana amaclari insanidir diyorlarsa da bunu bile riyakarca yapiyorlar.Konu bu.Sitelerini acin.100 den fazlaulkede faaliyet gosteren organizasyona sahipler.Ama ramazan icin konuslanmis iftarcadirlarinin disinda henuz ulasamadilar.Tabii ulasacaklar.Ama cikan duman motorun sesi degil. Sizin verdiginiz kisayollarin yaniltmak amacli oldugunu tesbit eden ben de sizden bir ozur bekliyorum |
Sizin gibi düşünen insanlar bu forumun politika bölümünde bir ateist nasıl olurda AKP'ye oy verir, bir ateist nasıl olurda AKP'ye samimiyet duyar diye başlık açtılar. Oradaki ateistlerin mesajlarını okuyup bence biraz anlam çıkartmaya çalışın bakalım işin özü neymiş.
Hala aynı mantıktasınız. Kurduğunuz ve uyguladığınız mantık insanlık adına yanlış bir mantık. Neden? Çünkü size göre, inanmadığınız bir dine inanan birisini, grubu destekleyen herkes istisnasız o dine inanıyordur mantığını güdüyorsunuz. Daha kaç kere söylemem gerekiyor acaba, ben İHH'ci değilim, ben İHH'nin saf, samimi, dürüst bir yardım kuruluşu olduğunu iddia etmiyorum diye. Belki öyleler, belki değiller bilmiyorum ve buradaki konu da bu değil. Burada, İHH Pakistan'a yardım tırı göndermemiştir diye iftira atıldı, bende bu iftiranın karşısında durdum. Siz, o yardım dedikleriniz aslında Ramazan için kurulmuş çadırlardı ama daha sonra felaket olunca o iftar çadırları yardım çadırlarına dönüştü diye ikinci kez iftira attınız. Bende size, bakın felaket Ramazan'dan önce olmuştur diye göstermek istedim ama yine anlamayıp, biz neden bahsediyoruz siz çıkmışsınız Türkiye'nin gönderdiği 5 milyon dolardan bahsediyorsunuz diyorsunuz. Verdiğim linklerin içeriğinden ziyade, verdiğim linklerin üzerindeki tarihlere dikkat edin öncelikle. Diyanet'in haber ile ilgili açıklamalarının kısayolunu vermedim, Diyanet'in sitesinden Ramazan tarihlerini gösteren kısayolun linkini verdim. Anlamanız için tekrar söylüyorum. Bırakırsınız iftira atmayı, bırakırsınız Pakistan üzerinden laflar söylemeyi, İHH şöyle bir gruptur, insanların parasını çalar vs. vs. diye iddialarda bulunursunuz, o zaman hep birlikte insanlar çıkar bunu tartışır ki Politika bölümünde bu zaten yapılmıştı. |
Sevgili Kardesim,
Konu tamamen dinsel.Verdiginiz linkin ramazan ve felaketin tarihleri adina verildigini algilayamadim.Bunun icin de ozur beklemeyin.Zira zaten felaketin ve ramazanin tarihleri konusunda bilgisiz olabilecegimi dusunmekle siz biraz yanilmissiniz,ben bunu anlayamadim.Ben IHH cisiniz demiyorum.Bunu bilemem. Bu orgut ramazan cadirlarini kurmak icin Turkiyeden tir gonderse sizce kac gunde gidecek.Felaketin olmasi ve ramazanin baslamasi arasinda 1 hafta var. Kaldi ki o ulkede IHH nin zaten bir subesi var.Yani felaket oldu diye bir tir yola cikamaz.Ciksa zaten bir haftada varacagi halde,dagitilan sicak yemekler felaketin hemen akabinde fotograflanmis.IHH orada degil denmiyor.Olayi iyi algilayin.Cakan simsek kadar yagan yagmur yok.Surekli shov yapiliyor,insanlarin dini ve insani duygulari somurulerek, misyonerlik faaliyetleri on plana cikariliyor endisesi var. Sizin soylediginize katiliyorum.Olayin politik boyutu on planda.Ama dinlerin neresinden tutarsaniz tutun olay politiktir.Bir sekilde suruleri gutme aracidir.Toplumun caresiz kaldigi felaketanlarinda yardim edenin uzerine la ilaha illallah yazarsin,felaketin dahi ondan geliyor olduguna inandigini unutup,gelen yardimin makbuzunu(vicdanen ) Allaha keser. Iste ben bu noktada IHH tarzi orgutleri insan toplumunun olgunlasma surecinde curutucu goruyorum. |
Bu yardimlari yapan dini temelli bir orgut olmamali.Bu yardimlar hangi dinden ve irktan olursa olsun,tum halklarin bagista bulunabilecegi ve yardim alabilecegi,tamamen seffaf orgutler tarafindan yapilabilmeli ve insanlar da bu tarz orgutlere bagita bulunmali.
Felakete ugramis bir insan inanclarina sarilarak acilarina katlanmaya calisirken, kendisine sadece din kardeslerinin yardim ediyor olmasi dayatilirsa, insanliga guveni bir o kadar da azalir.Surec icinde bu tarz olusumlarin cogalmasi dinsel kutuplasmaya neden olur.Oysa insanligin varacagi en hazin sondur bu.IHH tarzi (hangi dinden olursa olsun) orgutlenmeler ,bana gore insanligin onundeki karanlik tehditlerden biriir.Karsi cikis uslubu ve tavrina takilan arkadaslar esasen bu noktadan hareketle olaya bakacak olurlarsa,IHH nin masumiyetine delalet etmezler.Ister inanin ister inanmayin.Konu dinsel yapilanmanin hic de masum olamayacagini anlamaniza engel degildir diye dusunuyorum |
Sayın neva;
Ölenler şehit!? oldu, ihh kahraman, başbakan yine başbakan, filistinde sorun hala aynı, israil dalga geçiyor resmen ve bu siyasi oyunda o bebeği dahi düşünmeyenler sizden özür bekliyor. Trajikomik cuk oturuyor buraya. Yardımsevenler showa devamda, bu arada çindede aynı felaket var, yardım gittimi oraya merak ettim.Ayrıca Trt de süper bir haber vardı afganistandaki felaketle ilgili,oku ve gül-ağla; Türk kızılayı iftar paketi dağıtıyor ve trt bunu ballandırarark anlatıyor.Adamlar ölümlerle boğuşuyor, evlerini barklarını yitirmiş, aç-susuz bizimkiler iftar paketi dağıtıyor. Şakadan beter .Adamlarda oruçmu kalmış, görseniz perişan halde çocuklar, kadınlar hüzünlü gülüşlerle ellerine tutuşturulan paketlerle bakıyor, bizimkiler iftar paketi muhabbetinde.İğrendim resmen. yardımı bile siyasi rant ve din sömürüsüne dönüştürüyorlar. Şimdilik saygımla gittim... |
Alıntı:
Sayin ferda, Yuzlerce insan, saf bir inancla oturu yardim yapiyorlar. Birileri gibi Hamas'lara, bilincli olarak sunlara bunlara destek vermiyorlar. Haydi gectim 9 yetiskin kisinin olumunu.. Siz, gemide bulunan bebekten ozur dilenmesini istediniz mi? Kendisine sorulmaksizin, olumle burun buruna getirilmesine karsilik? O bebek hangi bilinciyle gemiye bindi? Bu mudur yani? Bu kadar basit midir? Ozur hakedene dilenir. Dusundugunuz kadar, bedava bir kavram degildir. |
Sn. Yergin,
Aşağıda bana bir cevap olarak verdiğiniz linkte İHH'nin Pakistan'a bir tır gönderdiğine dair ''tek bir cümle'' yok. http://www.ihh.org.tr/kazanlar-pakistan-icin-pisiyor/ İHH'nin halihazırda Pakistan'da örgütlü olduğu zaten bilinen bir şeydir. Ancak benim ''nerede'' kelimesinden kastım, ilk iletimden beri defalarca dile getirdiğim gibi salt sözlük anlamından ibaret değildir. Herneyse, Saygılar. |
arkadaşlar içinizden yurtdışına çıkmış insanlar olduğuna eminim hrisytiyan bir ülkede özellikle müslümanım dendiğinde ne gözle bakılıyor biliyormusunuz,terörist gözüyle ve herkes sizden çekiniyor sanki öcü gibi bu bahsedilen kuruluşların başında duranların hepsi zengin olmuştur yardım yapanların sayesinde,
ayrıca filistindeki araplar neden bu kadar ilgilendiriyor sizi anlamadım onlar değilmiydi ingilizlerin boş vaatlerine kapılıp bir imparatorluğun parçalanmasına zemin hazırlayan, ayrıca türkler müslümanlaştırılırken yüzbinlerce türk araplar tarafından katledildi,kadınlarımızın ırzına geçildi,bu güne kadar araplardan ne fayda gördü bu millet hristiyanların müslümanlara gıcık olması müslüman oldukları için değil,yüzyıllardır saldırgan bir politika izlemeleri ve bu vahşetlerden dolayıdır. uyanın artık böyle saf ve uyuşuk milletlerin artık bu dünyada yeri yok. saygılar... |
Alıntı:
Fazla zorlamanın anlamı yok. Ben sizin yerinize de, diğer iftira atanların yerine de, insanlardan bu insanlığınızdan dolayı özür diliyorum. Saygılar |
sayın islamneferi;ihh legal bir kuruluş olsa,çıkar kayıtları açıklardı.milyon dolar yardım toplayıp,üç kuruşluk yemek vererek göz boyamazdı.hem yardımları terör örgütü yanlısı,islami kuruluşlar değil devlet yapar oda kimden ne kadar alındığını ne kadar verildiğinin kayıtlarını yaparak ve açıklayarak,
saygılar |
Ah sayın yergin ah!
Defalarca dile getirdim. ''Salt gerçek anlamda ''nerede'' kelimesini kullanmadım.'' Yani ben sadece ''fiziksel olarak'' İHH'nin Pakistan'daki varlığını sorgulamıyorum. Bunu gerek ilk iletimde gerek daha sonrakilerinde defalarca belirttim. Ancak siz sadece tek bir noktaya takılıp kaldınız. Daha sonradan dedim ki; ''Peki, sizin baktığınız noktadan olayları ele alalım.'' ''İHH, yardım amacıyla Pakistan'a bir tır göndermiş midir?'' Cevap: Hayır. Yukarıdaki cümlede belirtilen vasıtanın tır/uçak/gemi vs. olması fark etmez Sn. yergin. Siz de bu noktaya takılmışsınız ve demişsiniz ki; ''Bir taneniz de, felaketten sonra giden yardımların neden tırla değilde uçakla gittiğini akıl edemiyor değil mi?'' Ve bir de kaynak belirtmişsiniz. http://www.ihh.org.tr/kazanlar-pakistan-icin-pisiyor/ Sn. yergin, Üzülerek söylüyorum ki bu kaynakta da Pakistan'a yardımların bir uçakla gönderildiğine dair tek bir cümle yok. Sadece gönderilecek uçak için yardım toplanmaya devam edildiği belirtimekte. Yani henüz giden bir şey yok. Gördüğünüz üzere, sizin sürekli ısrarla değindiğiniz noktadan olayı ele alsak bile durum ortada. Bu arada özür dilemenize de gerek yok. Olayı tam olarak anlamadan, insanların ne ifade etmek istediğini de algılayamadan özür talep etmenin de bir manası yok. Bu konuda anlaşamadık. Belki yazı yoluyla iletişimin zorluğundan kaynaklanabilir. Keşke bu konyu karşılıklı orutup konuşabilseydik. Saygılar. |
Sevgili Thunder,
Defalarca dile getirdim ama bir türlü anlaşamadık. Belki dediğiniz gibi keşke bu konuyu karşılıklı oturup konuşabilseydik o zaman daha iyi anlaşabilirdik. Yeri gelmiş iken benim en büyük arzularımdan birisi de, buradakiler ile bunu yaşayabilmek. İnancı, düşüncesi ne olursa olsun. Şimdi, şunu tekrar dile getirmek istiyorum ki, İHH Pakistan'da bugün varmı? Oradaki insanlar için yemek dağıtıyor mu? Dağıtıyor. Bu benim için yeterlidir. Ben bunun üzerine hiç bir şekilde İHH'yi eleştirmem, yargılamam. Sizin, "sadece gönderilecek uçak için yardım toplanmaya devam edildiği" demeniz bile benim için yeterlidir. Size de yetmeli... Beklerim, Pakistan'daki felaketin geçmesini, yaraların sarılmasını beklerim. Ondan sonra birileri çıkar, İHH şöyle bir gruptur, böyle bir gruptur, insanları aslında sömürüyordur der, o zaman çıkar dinlerim ve bilgim dahilinde kendisi ile tartışırım. Bir çok kere söylemiştim. Ben İHH'ci değilim diye. Ama hiç bir zaman, kim olursa olsun kimsenin hakkını da yiyemem. İster İHH'ci olsun, ister ateist. İnsanlar artık okuyor, daha çok okuyor ama hep yaptıkları bir yanlış var ki o da acele ediyorlar. Bir okuyun herşeyi, araştırın, ondan sonra zaten herşeyi tartışmak için yeterli zamanınız olacaktır. Saygılarımla |
Kapitalizmin varligini surdurebilmek icin grekli gordugu en buyuk savunma mekanizmasi halk bilincini yok etmektir.Nedir halk:Ayni sevinci ve kederi paylasan,ayni (yogunlukla) kulturel degerleri ve gelenekleri olan,dusmani da dostu da neredeyse ayni olan toplumdur.Biz boyle toplumlara halk diyoruz.Bunun icindir ki evvelinden beri Turkiyede tek bir halk vardir kavgasini yaptik.Cunku irki ve dini ne olursa olsun Turkiyedeki tum insanlar ezeni ayni olan,ezilen bir cogunluk olarak gercekten bir halkdi.
Ilk once Kurt insanini yavas yavas ayristirarak, farkli acilara uzulen,farkli sevinen yeni ve kinli bir topluluk olarak kandirdilar.Oysa onlarin talepleri zaten bir halk olarak hepimizin yarasiydi. Dinsel ayristirma isin son asamasi.Onu da neredeyse tamamlamak uzereler.Mavi marmara olayi ile Hatay da ki terorist saldirida olenlere toplumun bir bolumu sehadet rutbesinde birbirine zit bakti. IHH gibi misyoner orgutler,kabile bilincini dunya geneline yayarak ,dunyanin en buyuk kabilesinin yonetimine talip olan karanlik yapilanmalarin beyaz yuzudur.Altinda Hizbullah tantutun da CIA ye kadar her turlu uluslararasi entrika mevcuttur.Yoksa dunyanin 110 ulkesinde yapilanacak kaynagi Allah rizasi icin yesil bayrakli cadirlarda topladigina inaniyorsaniz size tebriklerimi iletirim. IHH yi savunan insanlar altindan en kucuk bir iyi niyet,baris,insan sevgisi cikacak diye umuyorsa,talihsizligine uzulurum.Ama bunun disinda boyle bir orgutun faaliyetlerini kaygi izlemek her dunya insaninin insanlik gorevidir. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:26 . |