![]() |
Dindar arkadaslar bizden ne bekliyor?
Evet ,müslümani Hristiyani biz deist ve ateistlerden ne bekliyor? veya hangi dine girmemizi tavsiye ediyor?bu halimiz onlari cok üzüyor biliyorum ama bizleride hangi dine veya meshebe girereceyimizi bilemememiz cok üzüyor en azindan beni,dinsizliyimiz onlari yakiyor, bu kadar cok din ve meshep olmasida bizleri yakiyor,en azindan beni,ne yapayim ne tafsiye edersiniz?bir dine gireyim ama is bununla bitmiyor,bunun daha mezhepleri var.saygilar
|
Öncelikle bir dine girin gerisi kendiliğindne gelir merak etmeyin :) Çok fazla kafanıza takmauyın diğer konuları. Önemli olan öncelikle iman etmenizdir. Mezhepler sonucta bir farziyet değildir. Ama farz olan ve en önemlisi iman etmenizdir. Sizlerin durumuna üzüldügümüz dogrudur lakin sizler de size göre dogru olanı yapıyorsunuz. Size doğru geldiği için inanmıyorsunuz anlarım bunu. Ama benim istegim illa gelin dine girin değil binlerce senedir binlerce peygamber hiçbir menfaat gözetmeksizin kendi canları pahasına da olsa türlü zulumlere katlandılar ki sadece insanların kendilerini kurtarmaları ve Rablerini tanımaları için.. Sadece biraz daha çaba gösterin ve hemen karar vermeyin. Tarafsız olarak araştırın ve sonra karar verin.
|
Önce saygı bekliyoruz... Ben bir müslüman olarak ilk aklıma gelenlerden birisi bu lütfen saygı.
Forumda görüyorum forumlarda görüyorum adam inanmıyor tamam inanmayabilir kendi tercihidir ama öyle bir uslup kullanıyor ki her sözü hakaret, saygısızlık, aşağılamak. Eleştirmek ayrıdır hakaret ayrıdır. Hakaret ancak acizlerin işidir. Bu sebeple müslüman olarak deist ve ateistlerden önce saygı bekliyoruz. |
|
[QUOTE=redyellow;332116]Önce saygı bekliyoruz... Ben bir müslüman olarak ilk aklıma gelenlerden birisi bu lütfen saygı.
Forumda görüyorum forumlarda görüyorum adam inanmıyor tamam inanmayabilir kendi tercihidir ama öyle bir uslup kullanıyor ki her sözü hakaret, saygısızlık, aşağılamak. Eleştirmek ayrıdır hakaret ayrıdır. Hakaret ancak acizlerin işidir. Bu sebeple müslüman olarak deist ve ateistlerden önce saygı bekliyoruz. Soruyu bu anlamda sormamisdim,hangi dine girelim,bir dinin icinde birsürü kollar var ve bu kollar birbirine 180 derece zit. Saygiya gelince özünde bende kavgasiz gürültüsüz özellikle kalp kirmadan bilgi alisverisinden yanayim,ama islam insanlara saygi gösteriyormu?kesinlikle hayir kendinize saygi bekliyebilirsiniz ama islama saygi talep edemezsiniz,bugün islamin zulmü altinda milyonlar var,bana göre insan islamin üzerindedir , ama ben genede bugündenitibaren islama saygiya özen gösteririm ama bu ona deyil buradaki insanlar icin,,yarindan sonrada araniza cok fazla katilabileceyimi zannetmiyorum uzuun bir süre isime gücüme bakmam lazim.saygilar |
[QUOTE=breymin;332154]
Alıntı:
|
Alıntı:
|
vay efendim peygamber efendimize nasıl muhammed dersiniz? saygısızlık...
kuran da vahşet var,öldürme var,...nasıl dersiniz?saygısızlık... vb... durumları sık sık yaşıyoruz,ayrıca biz inanmayanlara etmediği hakareti bırakmayan saygı göstermeyen kitaba bizim gösterdiğimiz saygıya teşekkür edilmelidir saygılarımla |
Alıntı:
|
evet bizde bekliyoruz bize maymun,odun,pislik vb... şekilde hitap etmeyen bir kitap
kendi kitabı tahamülsüz iken bizden saygı beklemek pişkinliktir(saygı anlayışlarıda tartışılır dediğim gibi) saygılarımla |
Alıntı:
farkettiniz dimi :). sevgili Nfiruze; Alıntı:
İsterseniz şu hakaret işine kutsal kitaplardan başlayalımmı: Biz duruyorduk, rahat ve sakin yaşıyorduk..sizin kuranınız bize küfür hakaret ve tehdit etmeye başladı. Siz o sözleri kurandan çıkarın. Eğer çıkarmazsanız, bize laf söylemeye hakkınız olmaz. başka bir yazıda da değim gibi, "kirlide gülermiş çamurluya" :) iyi forumlar, Nova. |
ne mezhebi, takım mı tutacaksın mezhepe giripte...MEZHEP HOLİGANLIĞI YOK...Allah ve kitap başka bir yol yok...içtihad alimlerine eyvallah ama su hoca bu hoca yolu yok...
Peygamberin mezhebi mi vardı ? |
Sayın nova: hayır farketmedim. Tam tersini farkediyorum türkiyede.
|
Redyellow, sırf cevap yazmak için yazmasanızçok daha güzel olacak,
açıklama getiremediğiniz durumlardan flood yaparak kurtulamazsınız. kuran inanmayanlara hakaret ediyor mu ediyor? hani nerde saygı? saygılarımla |
diyelim ki ediyor... kızdığınız şeyi kendinizin de yapması, üstüne de bunu savunmak nasıl bir duygu acaba?
|
Alıntı:
kendi adıma konuşursam,ben hiçbir zaman ne kuran'a nede muhammed'e odun,pislik vb... ihtamlarda bulunmadım.Eleştirilerim saygı çerçevesindedir ama siz ''hz.muhammed efendimize nasıl muhammed dersin saygısızlık diyorsanız''bişey diyemem saygılarımla |
benim yazımda geneldir... din ile ilgili konuşulurken dine inanan insanlara saygılı olunmasını istedim.
Çok mu kötü bir şey istedim sizden? |
Alıntı:
|
sayın nara:
afedersiniz gerçcekten merak ettim, sırf gıcıklık olsun diye mi yazdınız:) Ben TEPKİSİZ kalın mı diyorum. SAYGI diyorum bakın SAYGI... Eleştirmek ayrıdır saygısızlık ayrıdır. Eleştiriye evet. saygısızlığa hayır. |
Sayin redyellow,
Nara kim bilmiyorum ama, ben cevap verebilirim sanirim mesajiniza.. Yani siz diyorsunuz ki; Size saygisizlik yapilabilir, ama siz elestirinizi saygi cercevesi icerisinde yapiniz. Goremediginiz nokta, halen inanmayan insana, iman gozlugu taktirma azminizi, saygi kavrami icerisinde ele almanizdir. Sirf inanmadigim icin, birinin, baskalarina, bana dair olum emri vermesi, asagilik maymun demesi benim icin saygisizliktir ve adillikten uzaktir. Ne gerekce ile saygi duyayim ki bu insana? Siz herseye, herkese istisnasiz saygi duyar misiniz? Hic kriteriniz yok mudur? |
Alıntı:
siz bize pislik,odun vb... bir çok hakareti edan kitabı kutsal kabul ederek,bizlere saygısızlık edilmesini onaylamış olmuyomusunuz? saygılarımla |
nedense bu müslümanlar kendi değerleri eleştirildiğinde hemen "saygısızlık bu" diye çemkirmeye başlıyorlar.
hatta bazen bu konularda aşırıya kaçıyorlar muhammed karikatürü çizildiğinde, yahudi soykırımı ile dalga geçmek için karikatür kampanyası falan başlatabiliyorlar, hatta açık hedef göstererek karikatür çizenleri tehdit edebiliyorlar. müslümanlıkta, reform, aydınlanma olmadığı sürece saygı beklemeleri abesle iştigaldir. ne zaman kendilerinden olmayana düzgün davranmayı bilirler, düşünce özgürlüğünü sonuna kadar destekleyip, müslümanları eleştiren film yapan yönetmeni öldürmezler, ozaman düşünebiliriz. ehh bide saygı kavramı ile ilgili bir karikatür koymak istiyorum; http://img824.imageshack.us/img824/3...discartoon.jpg |
arkadaşlar:
o zaman buyrun saygısızlık yapın.... Ben diyorum ki saygılı olun, saygı ayrıdır eleştiri ayrıdır, siz diyorsunuz yok olmaz. hadi buyrun devam edin. elinizden ne kadar saygısızlık geliyorsa yapın. |
Alıntı:
sayın redyellow siz bize pislik,odun vb... bir çok hakareti edan kitabı kutsal kabul ederek,bizlere saygısızlık edilmesini onaylamış olmuyomusunuz? |
|
Ben bari sorunu yanıtlıyayım kardeşim.
Şamanist, ol. Güneşten karıncaya, denizden ağaca kadar her birinin sana emir vermeyen cennet ve cehennem vadetmeyen, sadece yarattıklarına saygı duymanı istediği tanrıların yoluna gir. Bir ateist olarak bize en yakın din bence şamanizm. |
genelde sorgulamadan birşeye inanılmasını istiyorlar.Sorguladığındada ''allah böyle demiş sen nasıl karşı çıkarsın'' diyorlar.Ama halbuki adam sorgulasa belki daha fazla bağlanacak dinine,ama ne yazıkki sorgulama ve eleştiri asla kabul edilmeyen temel 2 şey.İnanıyorum ki birçok kişi dini sorgulamak istiyor ama açıkça ifade edemiyor.Kimisi boyun eğerek devam ediyor kimiside belli bir süre sonra isyan noktasına geliyor.
|
Saygideger manahuna;
Zaten, inanmak=sorgulamamak, degerlendirmemek, arastirmamak, incelememek, gozlemlememek, dinlememek v.s. negatif mastarli dusunce temelidir. Yani, inanmak=DUSUNMEMEK, DUSUNCE URETMEMEK tir. Bu sadece dini ve tanrisal konularda degil; etik ve metafizigin ideolojilerinde de boyledir. Cunku, inanc=sabitlik, sahiplik, degismezlik, kesinlik, mutlaklik v.s. kisaca INANILAN NE ISE, ONA TESLIMIYET, onun karsisindaki caresizlik, "eli kolu bagliliktir. Ayrica inanc= kisisel/toplumsal cikar, ayrimcilik, ikna olma/etme mucadelesi, mudahele, karismak, kisir dongu v.s. dir. INANMAK=....'IN DOGRULUGUNA INANCTIR. Saygilarimla; evrensel-insan |
soruya cevap olarak,
ben ateistlerden inanmamaya dair elle tutulur bir görüş bekliyorum açıkçası..senelerdir ateistlerle gerek bu ateizm forumda gerekse daha özgür "yandaş" olmayan forumlarda tartışırım inançlarına dair elle tutulur hiçbir tutarlı görüş göremedim.. yoksa neye inanıp inanmamaları beni ilgilendirmiyor, herkes kendi bacağından asılacak sonuçta.. |
Alıntı:
Sevgili zocor, delile ne ihtiyaç var. Sorgulayabilcek cesareti görterebilen herkes bunu rahatça görebilir. "Teslim" olmayı ve sorgulamadan kayırtsız şartsız inanmayı seçenler islam alemi. Bu arada kimse sana delil sunmak zorunda da değil. Bunun ilk kuralını senn inancın koymuş önüne. "allah ne derse o olur" biz söylüyoz da senin allahın engelliyor bunları :) ps: allah tan kasıt senin inancındır, yan, somut olarak bir allah kavramı değil. saygılarımla |
Alıntı:
eğer yanlış anlamışsam delil sunun, sunamıyorsanız lütfen alıntı yapmayın.. eğer delil yok diyorsanız delilsiz birşeye inanılmasının takdirini size bırakıyorum. |
Sevgili zocor, olmadığını söyleyenin değil..
..olduğunu savunanın delile ihtiyacı vardır :) |
Sayın zocor;
İnanç, kelime anlamıyla, bir düşünceye gönülden bağlı bulunmak demektir. Ayrıca inanılan şey, görüş, öğretidir. Wikiden alıntıdır. "Tanrı vardır" tezinizi Ve ateizm inanıştır saplantınızı izninizle ele alalım. Önce din mi yoksa ateizm mi vardı insanoğlunun bilinçle ilk tanışma sürecinde?İnançların gelişimi ile oluşmuş din değil mi? Tanrı kavramını ortaya sürenler kimdir? Dinlere inananlar değil mi? ateizm nedir? İnsan ürünü doğa üstü güçlerle ve mistik varlıklarla kurgulanmış bir çok dinleştirimiş inancı ve onların ürünü tanrı kavramını akıl süzgecinden geçiren ,sorgulayan kişilerce reddi olgusudur. İnançlar dini üretir ve tanrı vardır der. peki hangi doğrulanmış ve evrensel onayı olacak bilimsel veriyle bunu ispatlarlar? Var mı böyle bir kanıtınız , yok. Bu sorgulanamaz , doğa üstü, kurgu, ispatsız inanışların akıl ile reddi yani tepkisi haklı olarak ister kanıtı.Siz ise kanıt sunmak yerine kurgunuzun yokluğunun ispatını onlardan beklersiniz. Beyinlerde evrilerek binlerce yıldır kanıtsız "var" önkabulü ile günümüze gelen bu inanışları ispat etmek iddia makamının görevi. Siz ne sundunuzda , neyi kanıtladınızda kugunuzun yokluğunu bize ispatlayın diyorsunuz. Yokun kanıtı olmaz, varın kanıtı olur, işte ateizmin inançlardan farkı budur. İnanmayız, biliriz. Siz ise bilmez inanırsınız.Kanıtınız yok"var" iddianıza, kanıtımız net, yokun kanıta ihtiyacı olmaz.Var olup kanıtlanamaz hiç bir şey yoktur. Var derseniz yine inanmış olursunuz, çünkü iddia ettiğinizi kanıtlamaya kalkarak bakın var ama kanıtlanamıyor diyebilecek mantıksızlık ancak inançlarda olur. Neyse dininizin insan üretimi olduğu çok kanıtlandı, siz ateizmi inanç sanarak inancınızdaki bakışıda(kişisel) çok net ortaya koymuşsunuz. Tanrı kavramını var sanma iddianızı kanıtlamak içinde daha çok beklersiniz diye düşünmekteyim(sonsuz). Ayrıca bu konu ile ilgili konu var sanıyorum, ordan devam edebilirsiniz dilerseniz. Şimdilik saygımla gittim... |
Alıntı:
Bu çürük argümanın arkasına sığınmayı ne kadar da çok seviyorsunuz. Hakaret de hakaret etmek de acziyet değildir, Esas acziyet birtakım olgulara kutsal diye dokunulmazlık zırhı giydirmektir. Taşlama da bir tür eleştiridir, Nesimî,i Neyzen ve daha niceleri öyle Sanatkarane hakaret eder ki, dudağın uçuklar, Buna da Hicviye denir. Alıntı:
Bense bir Deist olarak Sizlerden hiçbir şey beklemiyorum, Gölge etmeyin başka ihsan istemez. |
öncelikle bu yazdığım mesaj sn. aliyarasfal isimli üyeye itafendir..
Edit SN. ALİYARASFAL, Tarz olarak mesajlarımda fazla uzun cümleler kullanmıyorum, çünkü uzun yazınca asıl konudan çıkılıp başka konulara sapılabiliyor.. dinlere ve ateizm tarihine girmeye hiç gerek de yok, siz kendinizi ateist olarak tanımlıyorsunuz, yani dinler haricinde de bir Tanrıyı yok sayıyorsunuz.. Tanrıyı yok saymanızdaki delil nedir, soru gayet açık ve net.. Eğer bir iddianız varsa - ki var, bu iddianızdaki kanıt nedir ? |
Sayın zocor;
Tanrıyı yok saymam için var olması gerekli. Tanrıyı "varmış" kabulü ile soruyorsunuz soruyu. Olmayanın ispatında ısrarlısınız. Bakın var kökünden türer varlık, var ise varlıktır, mutlaka ispatlanabilir var dediğiniz. Var ise önşartından devamla var olan her şey bu evrende madde ve türevleridir.(enerji-cisim-v.b.) Bunların dışında hiç bir varlık olamaz. Olur derseniz, bizim anladığımız ,evreni varlığı oluşturan maddenin biçimleri ve özellikleri dışında bir farklı varı öne sürer iseniz asla kanıtlayamazsınız.Çünkü asla bu evrene ait değildir, asla olmamıştır, olmayacaktır. Çünkü maddesel biçimlere ait olmayan hiç bir var yoktur. Sadece insan bilinci maddenin en üst seviyedeki biçimi olarak yoklara varlar karşılığında isim vererek durum belirlemek konumunda kavramları oluştururlar. Şimdi siz asla maddenin biçimleri ile varlanmayan bir varlığı(kurgu) ispatla diyerek resmen tuhaf bir inançsal zorlamayı dayatıyorsunuz kendinize ve bana. Evrene tanrımı arıyorsunuz, kuarkların(atomaltı enerji parçacıkları) yarı bilinçli davranmada denilen yarı bağımsız davranış sergilemesi kısmını inceleyin . Madde kendini kendi özellikleriyle biçimlendirme özelliğine sahiptir. Siz kutsal bir güç arıyorsanız soru klişe ve nettir- tanrının tanrısı,tanrının tanrısı uzar gider . Konuyu dağıtmayalım diye size son sözüm olmayanın ispatını olduğunu iddia edenden isteyin. Ben hiç bir teist yada deistin bunu kanıtladığını görmedim. Ateizm ise anlatır materyalizmi(maddeyi tanrı saymaz) siz beyninize işlenmiş tanrı kavramının korkusu ile anlamak bile istemeden reddedersiniz. Sonuç tanrı kavramı ne anlamda olursa olsun benim beynimde yok. Sizde olanda var sandığınız tanrı! değil sadece kurgusal kavram. Şimdilik saygımla gittim... |
Saygı bekleyen Müslüman arkadaşlar...
İnançlara saygı olmaz, inanana saygı olur. Eğer biz Muhammed döneminde yaşıyor ve inanmıyor olsaydık Muhammed'in ayetlerindeki ölüm emirleri bizim için de geçerli olacaktı, aynı şekilde dalga geçiyor ve inanmıyor olsaydık-ki muhtemelen olacaktık- pislik, odun, azgın, hayvan gibi hakaretlere maruz kalacaktık. Empati yapmak zor değil, zamanın müşriklerine edilen laflar ve yapılan muameleler direkt olarak bize geliyor zira müşriklerle aramızda fark yok! Merak ediyorum, 900 Beni Kureyzalıyı katledip kadın ve çocukları köle ve seks kölesi yaptıktan, erkeklerin boynunu vurdurduktan sonra Muhammed'e ne dememizi bekliyorsunuz? Delikanlı mı? Ya Ömer masum ve hakkını arayan bir adamın kafasını sadece Muhammed'in hükmünü doğru bulmadığı için sualsiz bir şekilde uçurduğunda Muhammed'in ona "Doğruyla yanlışı ayırt edensin" demesine? Saygı duyulması gereken hareket mi? "Mürted olanı katledin" hadisine ve tarihteki Muhammed'in örneklerine de mi saygı duyacağız? Çok şey bekliyorsunuz. Birileri ölmemizi emrediyor, bize küfrediyor, tarihte bizim gibileri köle yapıyor, katlediyor ve siz ona saygı duymamızı söylüyorsunuz. Gerçekten aptalca! Gözlerinizi açın... |
Alıntı:
Belki yüzyıllardır bizim anlatmaya çalışıp da anlatamadığımız şeyi siz 7 kelime ile bitirdiniz..Bu çok önemli bir cümledir sizi tebrik ederim.. Burdan da anlaşılabileceği gibi Tanrıyı sadece biz var saymıyoruz, sizin benliğiniz ve gözle gördüğünüz bu dinamik içindeki kainat sizi Tanrıyı refer eden bir üstün kudreti var kıldırıyor..Ve bu yüzdendir ki "Tanrıyı yok saymam için var olması gerekli" diyorsunuz..Yok saydığınıza göre de Tanrının var olması koşulunu getiriyorsunuz.. Yani sizin yok saymanızdaki temel şartlanma var olması gerekli olan bir Tanrı..Size göre var olması gerekli bir Tanrıyı hangi delillerle yok sayıyorsunuz, şimdi gayet net oldu sanırım.. Bunu ben söylemedim siz söylediniz.. Önce bu hususu bir irdeleyip temizleyelim sonra adıım adım devam ederiz.. |
Herkesin yaşam hakkına saygım vardır...
Aynı zamanda tüm fikirlerin eleştirilebileceğine de hakkım... |
Alıntı:
ayrıca fikirleri eleştirebiliyor olmanız o fikirlerin tamamen yanlış ve uygulanamayacak olması anlamına gelmez, idam cezasını yanlış bulup eleştirebilirsiniz ama abd'de hala idam cezası uygulanıyor olması idam cezasının her koşulda yanlış olduğu anlamına gelmez.. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:54 . |