23-08-2010, 21:37
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Dindar arkadaslar bizden ne bekliyor?
Evet ,müslümani Hristiyani biz deist ve ateistlerden ne bekliyor? veya hangi dine girmemizi tavsiye ediyor?bu halimiz onlari cok üzüyor biliyorum ama bizleride hangi dine veya meshebe girereceyimizi bilemememiz cok üzüyor en azindan beni,dinsizliyimiz onlari yakiyor, bu kadar cok din ve meshep olmasida bizleri yakiyor,en azindan beni,ne yapayim ne tafsiye edersiniz?bir dine gireyim ama is bununla bitmiyor,bunun daha mezhepleri var.saygilar
Bir dinin tabii olmasi icin akla,fenne,bilime ve mantiga uygun olmasi lazimdir.
M.K.ATATÜRK
Yalan ne kadar büyükse inanani o kadar cok olur.
adolf hitler
Söylesem tesiri yok,sussam gönül razi deyil.Fuzuli
|

23-08-2010, 21:49
|
|
Üye
|
|
|
|
Öncelikle bir dine girin gerisi kendiliğindne gelir merak etmeyin  Çok fazla kafanıza takmauyın diğer konuları. Önemli olan öncelikle iman etmenizdir. Mezhepler sonucta bir farziyet değildir. Ama farz olan ve en önemlisi iman etmenizdir. Sizlerin durumuna üzüldügümüz dogrudur lakin sizler de size göre dogru olanı yapıyorsunuz. Size doğru geldiği için inanmıyorsunuz anlarım bunu. Ama benim istegim illa gelin dine girin değil binlerce senedir binlerce peygamber hiçbir menfaat gözetmeksizin kendi canları pahasına da olsa türlü zulumlere katlandılar ki sadece insanların kendilerini kurtarmaları ve Rablerini tanımaları için.. Sadece biraz daha çaba gösterin ve hemen karar vermeyin. Tarafsız olarak araştırın ve sonra karar verin.
|

23-08-2010, 23:41
|
|
Üye
|
|
|
|
Önce saygı bekliyoruz... Ben bir müslüman olarak ilk aklıma gelenlerden birisi bu lütfen saygı.
Forumda görüyorum forumlarda görüyorum adam inanmıyor tamam inanmayabilir kendi tercihidir ama öyle bir uslup kullanıyor ki her sözü hakaret, saygısızlık, aşağılamak.
Eleştirmek ayrıdır hakaret ayrıdır.
Hakaret ancak acizlerin işidir.
Bu sebeple müslüman olarak deist ve ateistlerden önce saygı bekliyoruz.
|

24-08-2010, 00:05
|
 |
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
İddia ediyorum ki ikimiz de "Tanrıtanımaz" larız. Sadece benim inandığım tanrı sayısı seninkinden bir eksik. Diğer olası tanrıları neden reddettiğini anladığın zaman, benim de seninkini neden reddetiğimi anlayacaksın.
Zihin paraşüt gibidir, sadece "açıkken" çalışır.
Benim manevi mirasın akıl ve bilimdir. Atatürk.
|

24-08-2010, 00:44
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
[QUOTE=redyellow;332116]Önce saygı bekliyoruz... Ben bir müslüman olarak ilk aklıma gelenlerden birisi bu lütfen saygı.
Forumda görüyorum forumlarda görüyorum adam inanmıyor tamam inanmayabilir kendi tercihidir ama öyle bir uslup kullanıyor ki her sözü hakaret, saygısızlık, aşağılamak.
Soruyu bu anlamda sormamisdim,hangi dine girelim,bir dinin icinde birsürü kollar var ve bu kollar birbirine 180 derece zit.
Saygiya gelince özünde bende kavgasiz gürültüsüz özellikle kalp kirmadan bilgi alisverisinden yanayim,ama islam insanlara saygi gösteriyormu?kesinlikle hayir kendinize saygi bekliyebilirsiniz ama islama saygi talep edemezsiniz,bugün islamin zulmü altinda milyonlar var,bana göre insan islamin üzerindedir , ama ben genede bugündenitibaren islama saygiya özen gösteririm ama bu ona deyil buradaki insanlar icin,,yarindan sonrada araniza cok fazla katilabileceyimi zannetmiyorum uzuun bir süre isime gücüme bakmam lazim.saygilar
Bir dinin tabii olmasi icin akla,fenne,bilime ve mantiga uygun olmasi lazimdir.
M.K.ATATÜRK
Yalan ne kadar büyükse inanani o kadar cok olur.
adolf hitler
Söylesem tesiri yok,sussam gönül razi deyil.Fuzuli
|

24-08-2010, 00:50
|
|
Üye
|
|
|
|
[QUOTE=breymin;332154]
redyellow´isimli üyeden Alıntı
Önce saygı bekliyoruz... Ben bir müslüman olarak ilk aklıma gelenlerden birisi bu lütfen saygı.
Soruyu bu anlamda sormamisdim,hangi dine girelim,bir dinin icinde birsürü kollar var ve bu kollar birbirine 180 derece zit.
Saygiya gelince özünde bende kavgasiz gürültüsüz özellikle kalp kirmadan bilgi alisverisinden yanayim,ama islam insanlara saygi gösteriyormu?kesinlikle hayir kendinize saygi bekliyebilirsiniz ama islama saygi talep edemezsiniz,bugün islamin zulmü altinda milyonlar var,bana göre insan islamin üzerindedir , ama ben genede bugündenitibaren islama saygiya özen gösteririm ama bu ona deyil buradaki insanlar icin,,yarindan sonrada araniza cok fazla katilabileceyimi zannetmiyorum uzuun bir süre isime gücüme bakmam lazim.saygilar
|
İslamın zulmü altında olan milyonlar mı var?  ) Hocam sanırım yanlıs yazdınız zira dünya genelinde en fazla muslumanlar bir zulum altında. Sanırım farklı dunyalarda yasıyoruz.
|

24-08-2010, 00:52
|
|
Üye
|
|
|
|
nova´isimli üyeden Alıntı
|
genel tablo öyle değil.
|

24-08-2010, 01:12
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
vay efendim peygamber efendimize nasıl muhammed dersiniz? saygısızlık...
kuran da vahşet var,öldürme var,...nasıl dersiniz?saygısızlık...
vb...
durumları sık sık yaşıyoruz,ayrıca biz inanmayanlara etmediği hakareti bırakmayan saygı göstermeyen kitaba bizim gösterdiğimiz saygıya teşekkür edilmelidir
saygılarımla
|

24-08-2010, 01:24
|
|
Üye
|
|
|
|
insan_olmak´isimli üyeden Alıntı
vay efendim peygamber efendimize nasıl muhammed dersiniz? saygısızlık...
kuran da vahşet var,öldürme var,...nasıl dersiniz?saygısızlık...
vb...
durumları sık sık yaşıyoruz,ayrıca biz inanmayanlara etmediği hakareti bırakmayan saygı göstermeyen kitaba bizim gösterdiğimiz saygıya teşekkür edilmelidir
saygılarımla
|
Hocam sonuçta insanlar kendi değerlerine saygı gosterilmesini bekler. bunu sadece muslumanlar değil tüm insanlar bekler.
|

24-08-2010, 01:27
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
evet bizde bekliyoruz bize maymun,odun,pislik vb... şekilde hitap etmeyen bir kitap
kendi kitabı tahamülsüz iken bizden saygı beklemek pişkinliktir(saygı anlayışlarıda tartışılır dediğim gibi)
saygılarımla
|