![]() |
Madde bir Titreşimdir aslolan BİLİNÇdir.
http://www.facebook.com/?ref=home#!/video/video.php?v=1514416789008&ref=mf
İngilizce bilmeyenler için Türkçe alt yazılı güzel bir derleme... Videoyu izlemenizi ve görüşlerinizi yazmanızı rica ediyorum. saygılar... |
Böyle bilgilendirici video arıyordum ben de kaç gündür. Çok ilginç bilgiler veriyor gerçekten.
Çok sağol paylaşım için. |
Açıkcası ben Dünyada yeni bir çağın başlamak üzere olduğunu görüyorum.
Bu bir UYANIŞ dır.İnsanlar Gerçek olarak algıladıklarının aslın bir Hiçden ibaret olduğunu, yüzyıllarca birbirini bir HİÇ uğruna katlettiklerini,ancak şimdi bir BİLİNÇ sıçramasının eşiğinde olduğumuzu düşünüyorum. Maddeye Bağımlılığı bir kenara bırakan insanlık çok farklı noktalara ulaşacaktır. Çok yakında Dinler ve Şeytani güçler bir kenara itilecek ve insanlar özgürleşecekler. |
Dinle ne alaka şimdi anlamadım? Madde diye birşey aslında yoksa bu sizin söylediğinizin tam tersi olarak bir yaratıcıyı ve Din'i kanıtlar nitelikte bence. Maddenin ezelden beri var olduğunu ve herşeyin madde ile açıklanabileceğini savunan siz ateistlerdiniz. Ama şimdi madde gerçek değil diyorsunuz ve bunun farkına vardığımız an Din'ler kenara itilecek diyorsunuz. İlginç...
|
Alıntı:
İkicisi, bugün din adı altında yürütülen sömürü siteminin Rahmanın Sistemine hizmet etmediği,aksine insanları putperest inanışlara..BÖLÜNMEYE ve PARÇALANMAYA ittiğini görüyorum. Bilinç ve Farkındalık yukarıda saydıklarımı görebilmektir. Siz ön yargılarınıza teslim olmadan daha geniş açı ile olaylara bakarsanız eminim beni daha iyi anlayacaksınız. İlginç olan budur. saygılar... |
Daha ciddi ve konuyu anlayacak kapasitede arkadaşların yorumlarını okumak isterim;
Video yaklaşık 10 dk. Asıldıktan 5 dk. sonra yorum yapan bir arkadaşı nasıl ciddiye alabilirim ki? İnsanlar umutsuzca Maddi birşeyler toplayıp,zengin olmak için çaba gösteriyor ve birbirlerine özeniyorlar. "İşin gerçeği:Evrenin özü Bilinçdir." Evrenin aslının Madde olduğu inancı, korku-hırs ve açgözlülük yaratmaktadır. |
Saygideger ExEgoist;
Bahsettigin "uyanis/bilinc"'in ne oldugunu ve nasil saglanacagini, detayli bir sekilde dile getirebilir misin? Saygilarimla; evrensel-insan |
|
skyyoung birzamanlar böyle bir konu acmisdi,madda varmi? diye,ben yukari linkini asdim ama acilmiyor en iyisi arama motorundan arayin.saygilar
|
Alıntı:
Ben dile getirebilirimde...sizin olası karşı fikirlerinizi dile getirebilmeniz için "düzgün" türkçe kullanmanız gerekiyor. Yazılarınızdan gördüğüm kadarı ile; Kendinize has bir dil kullanıyorsunuz. Karşı taraf anlamazsa,umursamıyorsunuz.Ve "senin problemin" tarzı bir yanaşım içindesiniz. Anlamayan kişiye,anlayacağı türde kelimeler kullanmak yerine, kendinizi tekrar ediyorsunuz. Birin birisi ve insan ve insanoğlu ayrımlarını kendi düşünce dünyanızda yaptığınız sınıflandırmaları karşı tarafında algılamsını bekliyorsunuz.Bolca /// kullanarak kelimeleri ardı ardına diziyor...Boncuk yapıyorsunuz. Oldu/Olmadı şurada ki yazılarımı oku diye birde Link veriyor,insanların tepkilerine neden oluyorsunuz. Ve açıkcası fikirleriniz sağdan-soldan toplama olup X Y v.s felsefeside uzak-doğu kültüründen ödünç alınmış. Dişil-Eril algılamalar ve qua yanaşım konusunda kendi prensiblerinize aykırı davranışlar sergiliyor,EGO-centric,yani BEN merkezci bir yaklaşım sergiliyorsunuz.Kendinizi aşmış gibi görüyor ama hiçbirşey bilmediğiniz bilimiyorsunuz. Ben çok açık konuşan bir insan ve iyi bir gözlemciyimdir.Umarım eleştirilerimi yapıcı ve olumlu algılar ve kemikleşmiş tarzınızı tesfiye edersiniz. Saygılarımla... |
Alıntı:
Sayın ExEgoist, Yukarda yazdığınız her kelimeye aynen katılıyorum teşekkürler artık e.i nin bunları anlamasını umuyorum... |
Sayın deran,
Amacım konuyu kişilleştirmek değildir. Yalnızca sayın evrensel-insan ile dialoğa girebilmek için gerektiğini düşündüğüm "asgari müşterekleri" sıraladım. Kendisini şahsen ne tanırım ne bilirim.Eminim özünde iyi bir insandır. Ben meslek olarak uzunca bir dönem Network Sistem mühendisliği ve Programlamacı olarak çalıştım ve çeşitli iletişim protokolleri yazdım. İki Cihazın iletişime geçebilmeleri için öncelikle "handshake" dediğimiz kommunkasyon ilk adımını atmaları gerekir. İki Router yada Switch...Belli bir VERİ TRANSFERİ için hangi dili konuşacaklarını ve bunun hangi Şartlarda gerçekleiseceğini kararlaitırdıkları Protokoller vardır. Örneğini TCP IP veya UDP gibi... Bu teknik bilgilere neden giriyorum? Çünkü insanlar arasında ki illetişimin temel prensibleride böyledir. Bu arada Sayın deran,siz Videoyu izlediniz mi? Görüşünüz nedir? Maddenin Mutlak Gerçek olduğunu mu düşünüyorsunuz ? saygı ile... |
Sayın ExEgoist evet videoyu izledim daha önce de izlemiştim aynı videoyu.. ve benim ilgi duyduğum konular bunlar ...
Atom altı parçacıklar holografik evren kuantum fizik gibi konularla ilgili çok fazla yayın izledim...Sonuç olarak... Yaşadığımız evreni bizim şekillendirdiğimize inanıyorum... Yukarda yazdığınız açıklama beni biraz incitti bunu da yazmadan geçemiyeceğim çünkü e.i nin yazılarını bende çoğu zaman anlamakta zorluk çekiyorum ve kendisine bu konuyu ilettim ve kendisi hiç oralı olmadı..Benim de kendisiyle kişisel bir sorunum yoktur Ancak sizin bana yaptığınız açıklama ve son cümlenizdeki beni sorgulamanız üzerine bu topiğe daha fazla yazamıyacağım... saygılar... |
Sayın Exegoist
Videoyu izledim, pek de anladıgımı söyleyemem. İkinci cümle bir bilinç olması zorunludur ile başlamış ve bundan sonraki kurgu bu varsayım üzerine şekillenmiş. Bize anlaşılır cümleler ile neden madde yok u izah edebilir misiniz. Neden ilk bilinci ele alıyoruz ve buna bizi götüren kanıtlar nelerdir. Maddenin oldugunu gözlemleyebiliyoruz. Ama tam aksine burada bilinci gözlemleyemiyoruz. Bu konuyu açar mısınız lütfen. saygılarımla |
Sayın dilaver,
Öncelikle "Madde Yok" derken aslında bir noktaya dikkat çekmek istemiştim; Var yada Yok hükümlerini hani kriterlere göre veriyoruz? 5 Duyumuz... Siz Görebiliyorum,Dokunabiliyor-Koklayabiliyorum,Tadabiliyor ve Duyabiliyorsam VAR diyorsunuz. YOKluk ta yukarıda ki duyuların karşılığını bulamaması olarak tanımlanıyor. BİLİNÇ ise tüm bu duyuların üzerinde ve GERÇEK. Düşünce üreten bir beynimiz var.Düşünceyi hiçbir duyu ile ölçemiyor/dokunamıyor/tadamıyor/kokluyamıyoruz? Peki Düşünceyi YOK sayabiliyormuyuz? Düşünce dönüştürülmüş/işlenmiş bir Enerjidir.Üretimi için yine enerji tüketilir... İnsan beyninin Nörokimyasal faaliyetleri sonucu belirli frekanslar ve dalgaboylarında enerji evrene salınır... Peki bu enerji (termodinamiğin ilk yasası)YOK olamayacağına göre sizce ne olur? Siz VAR ve YOK tanımınızı yaparsanız onun üzerinden devam etmek isterim. Saygılar... |
İnsan beyninin Nörokimyasal faaliyetleri sonucu belirli frekanslar ve dalgaboylarında enerji evrene salınır...
Peki bu enerji (termodinamiğin ilk yasası)YOK olamayacağına göre sizce ne olur? Sayın Exegoist Önce bir takım sorulara izin verin. Şimdi evrenin yaşı 13,5 milyar sene. Bunu kabul etmeyen yok gibi. Elbette sizi bilemem. Şayet evren sizin dediginiz gibi akıllı yaşamın bir yansıması ise akıllı yaşam dünyada 200 bn senedir var. Yani homo sapiens. Son 10 bin yılın ise gerçek bir akıllı yaşam oldugunu biliyoruz. Hadi bunu homolara kadar uzatalım, 3 milyon yıl. Hadi bunu ramapithecusa ulaştıralım. 5,5 milyon yıl. Peki bundan evvelki evren ne oluyor. Elbette evreni bizle başlatabilirsiniz. Ama o zaman sormak gerekir. 13,5 milyar sene öncesine tarihlenen kızıl ötesi fon ışınımı kimin eseri. Ya da 3,6 milyar sene önceye tarhlenen ilk tek hücrelilik kimin eseri. saygılarımla |
modern insan isa ve muhammed masallarını yemiyor mu.
o halde onlar için bilimsel soslu new age savsatalar üretelim. tanrı öldü ya artık yeni tanrımız insan. bu teleevangelist versiyonu papaz bozuntularının amacı nedir. sömürünün devam edebilmesi için tarih boyunca yapılmış şeyin modern versiyonunu yapmak. gerçeği örtbas etmek. din üretmek. bu video yeni dininizi size tebliğ ediyor. elinize bir odun alın ve kafalarına vurun. onlara şunu söyleyin ; hey dostum bu sadece halogram. madde diye bişey yok. odunun katılığı ve kafan patladığı için akan kan sadece yanılsama . buyrun matrix dinine. |
Öncelikle bir yanlış anlamayı düzeltmekte fayda var;
İnsanı Tanrı ilan etmek gibi bir iddia ile ortaya çıkmış değilim. Bu fikre nasıl kapıldınız bilemiyorum. Elbete ki bir Tek yaratıcı vardır o da Allahdır.Bazıları ona RahmaN der diğerleri Varoluş v.s. Ama Bilinçlere yansıyan varlık O. Hologram olan onun sistemidir.Zerrede de kürrede de aynı şey vardır. Maddenin elektron mikroskobunda görebileceğiniz en kü.ük yapı taşı eskiden Atomdu... Oysa şimdi Atom irice parça insanoğlu için... Ama bazı kafalar Bilim Tanrısına taptıkları yerde duruyor,bir adım öteye gitmek istemiyorlar anlaşılan. Bu tür "odun kafalılar" ile tartışacak birşey YOK. Bizim amacımız insana odunu almayı ve diğer insan kardeşinin kafasına vurmayı KİM AZMETTİRİYOR? onu ortaya koymak. Daha makul ve aklı başında olaylara bakabilecek FARKINDALIĞA ulaşmış olanlaradır sözüm; Alıntı:
Bakınız Kuranda geçen 6 Gün ifadesi ki siz Sümerden ve ardından Tevrattan alıntılandığını düşünüyorsunuz; Sıradan "Gün" anlamında kullanılmamıştır. Ben şimdilik Ayetler üzerinden konuşmayacağım,dilerseniz ayrıntıları ile islam topiğinde tartışabiliriz; -Evrimin başlangıcının Kuranda delilleri ile belirtildiğini,yani ilk tek Hücrelinin tasarımının yine TEK OLAN tarafından programlandığını... -Sizi Sudan yarattık ifadesi ile yine aynı şeye işaret ettiğini düşünüyorum. Adem kıssasında ise, Ademinin yeni bir insan türünü temsil ettiğini, Ondan önce de Evrimin doğal sonucu olarak "Kan döken" bir insanımsı tür olduğunu anlıyorum. Ademe öğretilen isimler ise insanın artık yeni bir Bilinç ile Eşyaya isimler verebildiğini anlatıyor. Saygılarımla... |
sen boşver şimdi laf kalabalığı yapmayı.
uzun lafın kısası derdin ne. madde yok mu demek istiyorsun. gözümüzün gördüğü maddeyi atoma indirgedin, sonra da atom altına indirgedin ordan bilmem neye indirgedin. sonra da hokus pokus. bak işte madde yok . eee ne var. tanrı. hadi ya. işiniz yok mu sizin. ölüm korkusundan bir tanrı yaratabilmek için amma tırmalıyorunuz böyle ya. senin tanrı dediğin laf bilader. ama madde işte şu evren. atom altında ahan da bak görünmüyor diye hokus pokus yapıp inkar etmeye kalktığın evren ; atom üstünde bak nasıl da görünüyor. not: bilader sen safmısın. o videodaki tiplerden bahsediyorum ben. sen kalkmış yanlış anlaşılmayı düzeltiyorsun. sen mi çektin o videoyu. ya da müslüman mı o herifler. eee. sen hangi yanlış anlaşılmayı düzelttin şimdi. |
Sayın diamat,
Sizi terbiyeli ve seviyeli yazışmaya davet ediyorum aksi takdirde daha fazla sizi dikkate alamayacağım.Tüm iyi niyetimle insan olarak özünüzde iyi birisi olduğunuzu düşünmek istiyorum. Lütfen soru ve itirazlarınız daha dikkatli dile getiriniz ki karşılıklı fikirlerimizden faydalanabilelim.Netice itibarı ile kimse kimseyi ikna etmek mecburiyetinde değil. saygı ile... |
hayır kardeşim
beni sakın terbiyeye falan davet etme. ben bu laf kalabalıklarından iyice sıkıldım. tarih boyunca; insanın insana efendilik yapması hep din ve benzeri idealist savsatalar eliyle sürdürüldü. bunlar da son versiyonları işte. günü gelecek yeni versiyonları da çıkacak. yalan bu: bini bir para. bütün bu geyik hikayelerinin bir tek amacı var. sömürü mekanizmaları sömürülenler tarafından farkedilmesin. işte hepsi bu. şunu iyi biliyorlar ki, materyalist felsefe ve sosyalizm birbirini destekler. bütün bu savsatalar bireyin bilinçlenmesini engellemek için dört koldan üretiliyor ve insanlık bilgi ve düşünce kirliliği ile bunaltılıyor. sizlerde bunun maşalarısınız. size neden saygı duyayım. terbiye ve seviye ise işin geyiği. şu sömürü düzenini şöyle biraz tehdit etmeye gör. nasıl işkencehaneler kurulur ve insanlar yola getirilir. yeterki efendiler efendiliklerine devam edebilsin diye. |
İnsanlık bu tür köhne İdelojik yaklaşımları terkediyor.Dinleride terk ediyor çünkü onlarda birer ideolojiden ibaret.
Evet haklısınız dinler kullanılmıştır;Sömürü için,Çıkar için... Ancak artık insanlık bir uyanış eşiğinde-içindedir. İnsanların bilincine doğrudan yansıyan bir varlık var. Hangi insanların? Arınanların..egosunu dizginleyeblenlerin... "Ol deyince olduran" nedir? bu bir iradenin ifadesidir.Öyle elinde sihirli değnek ile Göklerde oturan ve insanlara emirler yağdıran sakallı ihtiyar dede şeklinde hayal edilen bir Tanrı YOK. Bu insanların zihninde yarattığı,yada Sömürücülerin istediği Tanrı fikridir. Ve bu anlamda Tanrıyı insan yaratmıştır. Oysa ben tanrıların Tanrısından bahsediyorum.Ölümden korktuğumda yok.Keşke yok olsaydık diyeceğimiz ama yok olAmAyacağımız bir Günden korkuyorum. O kimseye içinde huriler olan cennetler vaadetmemiştir.Bizlerde kimseyi bir yere davet etmiyoruz.Sadece Bilincime yansıyan varlığın sonsuz ihitmallerden oluşturduğu matrisi Algıladığımı ancak çözecek seviyeye gelemediğimi belirtmek istiyorum. Anladım ki bunun algılamak,tek bir beyin için mümkün değil.Çünkü biz insanların beyinlerinin toplamı bir network/bir ağ oluşturuyor ve bizler birbirimize istesekde istemesekde BAĞLIYIZ. Ortada bir Gerçek var; İYİLİK ve KÖTÜLÜĞÜN mücadelesi...Kesin olarak İYİLİK kazanacak. Sonuç belli ama her bir Bireyin tutumu önem arzedyor.Böylece her Benlik kendisi ile yüzleşecek. Bizlerde İYİNİN tarafında olmak için mücadele veriyoruz. Özetin özeti budur. saygılar... |
Saygideger ExEgoist;
Senin tanrinin icerik ve anlamini, yonlendirim ve yaptirimlarini, tanrinin kendisi mi veriyor, yoksa bunlar; insanoglunun verdigi icerik ve anlamlar ve de yonlendirim ve yaptirimlar mi?, senin tanrin kim midir?, ne midir? Ne ise, ne oldugunu ve onu ne olarak ortaya koyanin kim oldugunu aciklar misin? Eger kim ise, kendini ne olarak nasil acikladigini ve bir insanogluy olarak, senin bu kim ile ve onun ne oldugunu aciklamasi ile, nasil bir dialog kurarak; onun kimini ve kendini ne olarak ortaya koyusunu, hangi dialog ile algiladigini aciklar misin? Yalniz gene, "elestiri" demogojisi yapacak ta, cevap vermekten "kacinacaksan" hic demogojiye girme. Ama; "bu soruyu/cumleyi algilayamadim" dersen, sorarsin; ben de daha detayli aciklamaya calisirim. Saygilarimla; evrensel-insan |
Madde olmadan titreşimde olmaz ,maddenin olmadığı yerde ne nasıl titreşecek .
Beyin maddeden teşekküldür ,beyin olmadan bilinç olmaz . Video tam anlamıyla idealizmin dünyaya bakışını anlatmakta . Maddeden bağımsız bilincin oluşması mümkün değil ,küçülüp küçülüp te yok olmakta mümkün değil :ohwell: Sizin ya da bilincinizin dışında var olan bir gerçeklikle karşı karşıyasınız . Sizin algınızın dışında var olan bir maddi gerçeklik var :boink: Haa yıllar önce E= mc 2 formulü bulunmuş yani madde enerjiye dönüyor ama bu denklemde m yok derseniz ,yokluğa varırsınız ki yokluğun var olması içinde varlık gerekliliktir :heh: |
aygideger aydoe;
Sizin algınızın dışında var olan bir maddi gerçeklik var -aydoe- Bu "olan maddi gerceklik", insanoglu turu butununun disinda mi? Eger oyle ise, bu maddi gercekligi, ortaya koyan kimdir? Bu ortaya koyanin, kendini ortaya koydugunu insanogluna nasil ve hangi diyalogla iletir? Bak sana uc secenek; Maddi gercekligi ortaya koyan maddi gercekligin kendisidir- NESNEL TANRILASTIRMA- Maddi gercekligi ortaya koyan (ol deyince olduran), herhangibir/herturlu yaratici var.-OZNEL TANRILASTIRMA- Maddi gercekligi, kendi de dahil ortaya koyan insanoglu turu ve biridir. Evet "olan maddi gercekligi" ortaya koyan kimdir ve nasil ortaya koymustur? Kendi kendine-nesnel tanrilastirma Herturlu/herbir yaratici eliyle-oznel tanrilastirma Kendisinin kendini ortaya koyumu dahil, insanoglu turu ve biri. Saygilarimla; evrensel-insan |
''Bu "olan maddi gerceklik", insanoglu turu butununun disinda mi?
Eger oyle ise, bu maddi gercekligi, ortaya koyan kimdir?'' Sevgili E .İ sizinle tartışmak istemem Bir şeyin var olması için ortaya konması ifade edilmesi gerekmez İnsanoğlu var olmadan önce dünya vardı Ben var olduğunu biliyorum ki insanoğlu dünya üzerinde var olmuş Bu ifade edilmiyordu ise yok mu idi ? Var olan gerçeklik bizim bilincimiz ve ifademizden müstakildir. |
Saygideger aydoe;
Ben senden "Tartisma" istemedim ki! Sadece sana, KIM SORUSUNUN cevap seceneklerini verdim. Uc sik yetmediyse, 4. sik oldugunu da dusunuyorsan, onu da sen ortaya koyarsin. Evet, soru gayet basit. "olan maddi gercekligi" KIM ORTAYA KOYAR. Maddenin kendisimi- nesnel tanrilastirma ve akilli tasarimcilik Herhangibir yaratici mi-oznel tanrilastirma Yoksa kendi kendini ortya koyumu da dahil olan, insanoglu turu ve biri mi? Bu bir tartisma degil, sadece dusuncenin ne oldugunu ogrenme. Saygilarimla; evrensel-insan |
Maide.38-Hirsizlik eden erkek ve kadinin,yapdiklarina karsilik bir ceza ve Allah tan bir ibret olmak üzere ellerini kesin,Allah izzet ve hikmet sahibidir.
Kuranin allahinin madde bir titresimdir aslinda yok,lugunu savunmadigini bu ayetle ispatliyabiliriz,müslümanlara göre madde vardir,,burda insanlar madde caldigi icin elleri kesiliyor,aksi takdirde hirsizlarda savunmalarini söyle yapabilirler,,,, biz aslinda birsey calmadik,madde diye birsey yokki o sadece bir titresim.saygilar |
'' Bir şeyin var olması için ortaya konması ifade edilmesi gerekmez
İnsanoğlu var olmadan önce dünya vardı '' Sevgili E.İ Sen okumuyorsun ,bildiğini yazıyorsun Üst ileti de yazmışım , ortaya konmayan şey yok değildir , yer çekimini kim buldu ? Ha bulunmadan önce yer çekimi yokmuydu ? Sen olmasan ortaya koymasan da dünya var ,ben varım . Sen doğmadan öncede vardı :ohwell: Senin sonuçta idealizme vardığını bildiğim için seninle tartışmak istemiyorum ,seni ve felsefeni biliyorum ,anlatma bana İstiyorsan yaz ortaya :music: |
Göklerde oturan ve insanlara emirler yağdıran sakallı ihtiyar dede şeklinde hayal edilen bir Tanrı YOK.
Bu insanların zihninde yarattığı,yada Sömürücülerin istediği Tanrı fikridir. Ve bu anlamda Tanrıyı insan yaratmıştır. Oysa ben tanrıların Tanrısından bahsediyorum.Ölümden korktuğumda yok.Keşke yok olsaydık diyeceğimiz ama yok olAmAyacağımız bir Günden korkuyorum. O kimseye içinde huriler olan cennetler vaadetmemiştir.Bizlerde kimseyi bir yere davet etmiyoruz.Sadece Bilincime yansıyan varlığın sonsuz ihitmallerden oluşturduğu matrisi Algıladığımı ancak çözecek seviyeye gelemediğimi belirtmek istiyorum. Sayın exegoist Bu tür bir tanrı tanımı İslamiyet ile bagdaşmaz. Elbette bunları savunablirsiniz ve kesinlikle sizin bu tanrı spekülasyonunuz da aynı big bang gibi bir spekülasyon olur. Yalnız big bang ın bazı gözlemlenebilir tarafları vardır, sizinkinin yoktur. Ama tanrı varsayımı kurabilirsiniz. Ama tartışmadan uzak olmak kaydıyla. Bilimden uzak olmak kaydıyla. Çünkü bilim verilerle ilgilenir, gözlem şarttır. Sizinki ise sadece inançta kalır ancak saygı duyulur. Ancak bu inancınızı diger insanlara raptetmemek kaydıyla. Bu inancın sonucunda cennet, cehennem, Muhammed gibi olmayan şeyleri bize dikte ettirmemek şartıyla. saygılarımla not : bu arada aydoe sesini duyduguma sevindim. Bir ara sohbet edelim. |
Alıntı:
Anladığım kadarı ile sen ingilizce düşünüyor,sonrada düşüncelerini aklında kalan türkçe kırıntıları yardımı ile türkçeye çeviriyorsun?Seni pekala anlıyorum...Uzun yıllar Rüyalarımı Almanca gördüm. Ancak bilmelisin ki Dil yaşayan bir soyuttur ve dinamiktir. Günümüz Türkiyesinde şu yazdıklarının anlaşılması dil bakımından mümkün görünmüyor.İletişimi imkansız kılan kullandığın kelimeler ve kendine has gramer yapısı. Bunun sonucunda "kral çıplak" diyen bir çocuğa "demogoji yapıyorsun" diye çıkışman ne kadar doğru? Dilersen yazdıklarını tarafsız bir gözle tekrar oku... Alıntı:
Örneğin evrensel sen bir insan değilsin ancak insanoğlusun dersem bu moderasyona göre hakaret değildir ama senin bunu hakaret olarak algılama ihtimalin çok yüksek. Çünkü sen kendi düşünce dünyanda insanoğlunu gelişmemiş ilkel bir varlık ve bölücü,ayrıştırıcı olarak tanımlamışsın. İnsan ise sana göre üstbilinci olan bütünleştirici bir varlık tanımlaması. Ancak bunu sen ve ben biliyoruz.Diğerlerine göre insan ve insanoğlu arasında kavram olarak bir fark yok. Diğer insanlar senin kelimelere yüklediğin anlamı bilmiyorlar? işte bu dahi senin diğer insanlardan bağımsız bir dil geliştirdiğinin kanıtıdır. O halde insanların seni anlamamasını,onların hatası olarak göremezsin. Aksi takdirde tepkiler ile karşılaşmaya devam edeceksin. Bu yadıklarıma karşılık senden hiçbir ücret taleb etmiyorum:) saygılar... |
Saygideger ExEgoist;
Benim demogojiye karnim tok. Vars, bilgin, birikimin, dusuncen paylasirsin, yoksa da bu yazdiklarinin ancak seni ve dusunceni ortaya koydugunu algilarsin. Sana daha once de soyledim, sen beni birak ta soyle bir aynaya bak, tabi bakabiliyorsan. Eger bu mesajimda, "dusunce kaldiramayan" mod arkadalar tarafindan "forum Kirleri" ne tasinacaksa, bunu en azindan bana bu mesaji yazdiran, ustteki mesaj ile birlikte yapmalarini rica ederim. Saygilarimla; evrensel-insan |
Alıntı:
Aslında başlık teknik olarak hatalı,tesbitinizde haklısınız. Madde olmadan titreşim olmaz...Ancak maddenin alt boyutlarına indiğimizde ne görüyoruz? Bütün mesele burada... E=mc2 denkleminden m çıkmaz diyorsunuz...O halde eski bir tartışma olan ışık dalgamıdır? tanecikmi? sorusuna verilecek cevabınız olmalı... Düşünce bir Enerji değilmidir? formüle göre kütlesi nerede? saygılar... |
Ancak maddenin alt boyutlarına indiğimizde ne görüyoruz? Bütün mesele burada...
Sayın exegoist Siz maddenin alt boyutlarına indiginizde maddenin dışında bir şey gördünüz mü. Bütün mesele burada dediniz ama bu bütün meseleyi açııklamak için bize bunu açıklayan fiziksel bir bulgu anlatın. saygılarımla |
Sayın exegoist;
Düşünce derken beyindeki nöronlar arası elektrik akımını kastediyorsanız burada kimyasal maddeler arası elektriiklenme sözkonusudur. Ve de her birinin kütlesi vardır. |
Alıntı:
Araştırmalarınızı ve makalelerinizi okudum.Çokca emek safetmiş,güzel tesbitler yapmışsınız. İslam hakkında birçok müslümandan daha bilgili olduğunuzu da eklemek istiyorum...Ancak; İslamiyet ile bağdaşmaz derken... karşı soru olarak HANGİ İSLAMİYET? sorusuna da hazırlıklı olmalısınız. Sizin algıladığınız islamiyet... Sizin algınız kadar islamiyet... Maalese alışılmışın dışında düşünceler karşısında insanların büyük bir çoğunluğunun yaptığı şeyi yapıyorsunuz: Ön yargılarınızın arkasından konuşuyorsunuz. Konuyu kişiselleştirmemek adına burada noktalıyor ve sizinle başka başlıklar altında etraflıca tartışmayı umuyorum. saygılarımla... |
'' Düşünce bir Enerji değilmidir? formüle göre kütlesi nerede? ''
Düşünce bir enerjimidir ? Enerjinin birimleri var , düşünce ölçümlenebilirmi , diğer enerjiler gibi başka bir enerjiye dönüşebilirmi? |
Alıntı:
Nöronlar arasında kalsiyum,potasyum,sodyum ve klor iyonlarının transferi sözkonusudur.Hangi kütleden bahsediyorsunuz? |
kalsiyum,potasyum,sodyum ve klor iyonlarının kütlesi var .
|
karşı soru olarak HANGİ İSLAMİYET? sorusuna da hazırlıklı olmalısınız.
Sayın exegoist Şayet İslamiyetin temeli kelimei şehadet ise işte hangi islamiyet sorusu burada başlar. Gerçi bu konuya girmeyelim ve madde den devam edelim. Dedigim gibi şayet inancınızı bir tanrı ile bagdaştırıyor ve araya Muhammed gibi bir aracı sokmuyorsanız o zaman size diyecek bir şeyim olmaz. Ancak Muhammed i soktugunuz anda tüm savlarınız bir kenara ititlir ve inandırıcılıgınızı kaybedersiniz. Beni iyi kötü tanıdıgınızı varsayarak başka bir başlıkta din konusunu derinleştirmeyi umuyorum. saygılarımla |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:05 . |