![]() |
Göremediğimiz varlıklara inanır mısınız?
Arkadaşlar birde görünmeyen varlıklar olayı var biliyorsunuz. İslamda cin diye tabir edilirler diğer dinlerde kabul ediyor böyle varlıkları. Bazı medyumlar geçmişimizi bir bir dökerler ortaya, bizde şaşarız nereden biliyor diye. Ben medyum vb.lerinin bu varlıklarla iletişime geçerek bu bilgilere sahip olduklarını düşünüyorum.
Olaya safsata olarak bakanlar çıkabilir ama eğer yaşasanız böyle bir şeyi hak verirsiniz. Olaya sadece 3 boyutlu olarak ve bizim yaşadığımız alem olarak bakmayın. Peygamberlerde acaba bu varlıklarla mı iletişime geçtiler yoksa, bu da bir fikir olabilir aslında siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? |
Sayın Yılmaz34;
Kendi adıma göremediğim varlıklardan kastınızı anlayamadığımı belirteyim. Doğa üstü(bu evrene ait olmayan), maddenin biçim ve özelliklerine sahip olmayan varlıklarmı kastettiğiniz? Şimdilik saygımla gittim.. |
göremediğimiz varlıklardan kastım cin vb.dir.
|
Sayın Yılmaz34;
Cin inançsal bir kavram, cinlerin varlığına inanıyorumda inançsal bir bakıştır. Cin diye bir kavramın karşılığı evrende somut olarak varmıdır?Var ise böyle varlıklar, bilim kanıtlayabilir, yani maddesel biçimler ve özellikler taşıyor iseler kanıtlanır, bu güne kadar kanıtlanmadı, şahitte olmadım, çok hikaye duydum, bu nedenle inanmakla işim olmadığından ve bilimsel yanıda olmadığından inançsal cevap verecektir bu soruya cevap verecek kişiler. Belki ilginç gelebilir, medyum ve ateist birini tanımıştım, beynindeki kabul ettiği gerçeklik nedir bilmiyorum.Ayrıca çok iyi kahve falı bakan şizo-paranoid kişiler bilirim. Metafizik konular bunlar.Bakalım belki mantıklı cevap sunanlar çıkar. Şimdilik saygımla gittim. |
Evet inanırım
|
bilim adamlarından cinleri(görünmeyen,farklı boyuttaki varlıkları) kabul edenler vardır. Sanki bütün bilimadamlarının cinleri reddettiğini söylemek büyük yanılgıdır.
Cin konusunda kitap yazan eski bir subayda var. Kitabın ismini yazabilirim isteyen olursa. Cinleri soyut zannetmeyin, ateşten yaratıklardır. Bir nevi enerjidirler. |
Sayın Yılmaz34;
Şu bilimadamlarınıza örnek alayım, ayrıca cinleri soyut veya farklı kabul etmem söz konusu değil. Çünkü inançsal bakışınız kendini sergiliyor son cümlenizde, ben bilimsel olarak böyle varlıkların olduğunu iddia eden bilim adamı duymadım, iddia edip kanıtlayanda olmadığına göre ateşten yaratıklar savınız vede bir nevi enerjiler savınız maalesef kanıt sunmadığınız sürece varsayım,yani inaçsal doğru olarak kalacaktır ki zaten öyle. Şimdilik saygımla gittim.. |
ben inanırım ama bunlar insanların yarattıkları varlıklar mı yoksa ayrı varlıklar mı orası mechul.insanın yarattıkları derken hayal ürünü anlamayın.bence insanın telekinetik enerjisi bedenlenip,insanın düşüncesine göre hareket kazanıp,kişinin karşısına çıkabilir.insanın düşüncesine göre hareket kazanması ise,insan eğer kötü bir varlık düşünürse zarar verir,eğer onu iyi bir varlık olarak düşünürse yarar sağlayabilir.telekinetik olduğu için maddeye etki eder.bunlar inanca göre değişir,kimbilir belkide ayrı bir ırktır.
|
Alıntı:
Beyin öyle bir organ ki yaşamadığınız şeyleri yaşadığınızı sanabiliyorsunuz, şimdiki zamanda olan şeyleri size daha önce söylenmiş olan sözlerle öyle bağlantılar kurabiliyorsunuz ki gerçek olarak algılıyorsunuz... Büyü de benzeri bir durumdur. "Bilinçli olarak arzu etmek, bunun için bir takım ritüeller yapmak ve isteği akılda canlı tutmaktır"...(Dolayısı ile bilinçaltı ister istemez her fiziksel olayda ya da düşüncede bu isteği hatırlatır ve devreye sokar). Olay gerçekleştiği zaman ise büyü ile bağlantı tamamlanır. Ve gerçekleşme sebebi büyü oldu sanılır. Bizim için yaşamsal tecrübelerimizi gerçek olarak kabul etmemizi sağlayan her şey beyin tarafından sağlanır. Beyindeki en ufak bir aksaklık ise gerçeklik algısını bozar. Hayır "Cin" diye bir şey yoktur... Ancak beyin sağlıklı çalışmadığı durumlarda (stres, travma ,aşırı yorgunluk, uykusuzluk veya uyku hali,epilepsi, şizofreni, vs..) , olmayan şeyleri doğru ya da olan şeyleri farklı algılamamızı sağlayabilir. |
O tarz varlıklara inanmam. Çünkü yoktur. Geçmişi ve gelecegi gören medyumlara da inanmam. Para tuzagıdır. Sizlere richard dawkings videosunu izlemenizi öneriyorum.
http://www.youtube.com/watch?v=CoZ-NRsGWKw Kod:
http://www.youtube.com/watch?v=CoZ-NRsGWKw |
Alıntı:
İyi varlık düşünürse ne gibi bir fayda sağlayabilir? Siz hiç böyle iyi veya kötü bir varlık yaratabildiniz mi? |
Alıntı:
eskiden köylerde mahallelerde o kadar cin hikayesi anlatılırdı ki, psikolojik olarak etkilenenler,kafayı yiyenler çok olurdu. bir arkadaşım ısrarla anlatırdı cinin kendisine tokat attığını.o şimdi komser ve artık cinler tokat da atmıyor. teknoloji ve bilim dinin kabusu olacak.artık köyler aydınlık televizyon var internet var.cinler yok. |
peki arkadaşlar şuna ne demeliyiz. Benim ninem ve dedem birgün tarladan dönerlerken gece vakti bir ağacın dibinde cücelerin davul çaldığını ve döndüklerini görmüşler. İkiside sağlam ve herhangi bir hastalıkları yok. Yalan söyleme gibi bir ihtiyaçlarıda yok. Şizofren falanda değiller.
İşte ben burada çıkmaza düşüyorum. Uydurmadıklarına adım gibi eminim çünkü yapılarını biliyorum. Peki nedir o cüceler ve halay çeker gibi dönmeleri... |
Cin, in, öcü, böcü, tek dişi kalmış canavar vs gibi isimler inançsal mevzulardaki isimler.
Fakat olaya herhangi bir inanç açısından bakmadan yaklaşacak olursak, "farklı boyutlardaki bilinç formları" ismiyle söz etmemiz gerekir bu konudan. Ki en sağlıklısı sanırım bu olur. Farklı boyutlardaki fizik kanunlarını (hatta fiziğin olup olmadığını) bilmediğimizden dolayı, bu boyutlardaki bilinç ve yaşam formlarınında yapısını bilemeyeceğimiz aşikardır. Bunun yanısıra "evrendeki farklı boyutlar" konusu ve boyutların sayısı bile ayrı bir tartışma konusudur. saygılarımla... |
yılmaz arkadaşım bizim köydede benzer bir olayı arkadaşım anlatmıştı.
''yoldan köye doğru yürüyorum,yanda yukarlarda kaynak suyun yanında bir kalabalık gördüm,oynuyorlar zıplıyorlar.karanlıkta seçemiyorumda ,iyice korktum'' diye anlatıyor.sonra ne olursa olsun gidip bakacağım demiş.iyice yaklaşınca ne görsün köyün gençleri toplanmışlar gendi aralarında halay falan çekiyorlar,eğleniyorlar. köylük yerlerde bunlar çok olur. yine arkadaşlar gece eğlenmişler biryerlerde sonra gece 1,2 gibi eve dönüyolar.ortalık zifiri karanlık.yaşlı bir amcada tarlasına suyu bırakmış evine dönüyor.çocuklar adamı farketmişler ama adam bu çocukları farketmemiş. sonra çocuklar düşüyolar adamın peşine arkasından belli belirsiz mırıltılar çıkarıyorlar,geel geeel bize geel şeklinde bişeler söylüyorlar,adam bildiği bütün duları yüksek sesle okuya okuya kaçıyor.ertesi gün gördüğünü herkese anlatıyor.tabi çocuklarda kıs kıs gülüyorlar. büğün artık böyle hikayelere kimse inanmıyor.aslında artık cinlerede kimse inanmıyor.bu inançlı arkadaşlarda dahil buna. |
cinler korkularımızın karanlıklarda şekillenmiş halidir.
''farklı boyutlardaki bilinç forumları'' diye birşeyde söylenir.gülünç.enerji farklı boyutlarda olabilir ama enerjide bizdeki bilinç yoktur.madde korunumu bilinci olabilir enerjideki.oda düşünce üretmekle alakalı birşey değil. |
daha hala foruma dawkins videoları koyuluyor hayret ediyorum..
dawkins video röportajında canlılar için; tasarım, tasarımcı, dizayn eden uzaylı tabirlerini kullandıktan sonra ateistler için artık dawkins'in bitmesi yerine de hawking'i koymaları gerek ama alışkanlık herhalde ..neyse.. her gencin ruh çağırma diye tabir edilen deneyimleri vardır, olmasa bile çevresinden muhakkak duymuşlardır..bu deneyimleri yapan ve oldukça korkan insanlar var.. bunların gözle görülmeyen ama dinler tarafından isimlendirilmiş şeylerin olduğu aşikar..ama ateistler buna inanmamalı çünkü inanırlarsa gözle görülmeyen şeylerin varlığını kabul etmiş olacaklar..bu da işlerine gelmez.. |
Alıntı:
Ama yok ispat edemezsende susmasını bileceksin. Benim cinlere minlere inanmam için bizzat onları görmem gerekiyor. Görmedigim şeye neden inanayım ki ? Deli ya da şizofren degilim. Daha 1 hafta önce Semum adlı filmi izledim. Sonunda resmen saçmalamışlar. Gerçek ile alakası olmayan şeyleri filme sokmuşlar ve bilimi resmen kötülemişler. ve ben görüyorum ki inananlar bilim ile çelişiyor her zaman. Saygılar. |
Alıntı:
Zaten o cin , şeytan ve korku filmlerinin, dinlerin bu doğaüstü gücü inancını taze tutmak amacıyla çevrildiğine inanıyorum. |
Alıntı:
hayır ben hiç ne gördüm,ne de yarattım.zaten çoğunlukla blinçsizce yaratılıyorlar.örneğin;gelecekten haber aldıklarını söyleyenler,belkide kendi düşünceleriyle irtibata geçiyorlar.düşünceni istediğin şekilde bedenleyebilirsen,yapabileceğin çok şey olur.sen tanrı olmuş olursun,bedenlenmiş düşüncen senin kulun,ne istersen yapar.bence cinler bunlardan ibaret olabilirler.ama dediğim gibi tam bilemeyiz belkide ayrı bir ırk vardır öyle. |
her görmedigim varlık ve ya canlı yok demem ama cin melek şeytan yani insdana dogrudan bilinçli bir şekilde iyilik veya kötülükte bulunmak isteyen varlıklara inanmam...
saygımla... |
Alıntı:
saygılarımla |
Alıntı:
ruh çağırma adı altında yapılan seans ve deneyimlerde insanı dehşete ve korkuya düşüren doğa üstü hareketliliği nasıl açıklıyorsun merak ettim ? |
Alıntı:
David Copperfield yaptığının ilizyon olduğunu söylemese idi, sizler gidip tapınırdınız ona. Düşünsene 100 lerce kameranın önünde herif Özgürlük heykelini yok etti. Bu allahın mucizesi değil de ne? ATEİZM DİYE BİRŞEY SÖYLENEMEZ...ATEİZM DE BİR İNANIŞ ŞEKLİDİR... Kurduğunuz cümledeki mantık hatasını gördünüz mü hiç? Bu mantıkla uçan atlara bile inanırsınız zaten...:flypig: |
Alıntı:
ruh çağırma adı altından yapılan deneyimlerde birsinin masa ile bardakla oynadığını ima ediyrosunuz ama böyle bir şey yok, bariz şekilde olaya müdahil olan başka bir kuvvet var o seanslarda, bunu biz gençlik zamanlarımızda denedik..ve ayrıca diğer arkadaşlarımdan da benzer deneyimleri duyduk.. konu bu sn.aera, bu doğa üstü güç nedir sizce peki size soralım madem müdahil oldunuz bir cevabınız vardır diye umuyorum.. imzamdaki cümle de tamamen doğrudur ve hiçbir çelişki yoktur çelişki ateizmin ta kendisidir. ha b uarada david coperfield bu işi meslek edinmiş ve yılalrını bu işe adamış bir illizyonist, Hz. Muhammed ise ticaretle uğraşan bir tüccardı, gerçi siz şimdi "hayır tüccar değildi" dersenizde şaşırmayacağım.. |
Alıntı:
Alıntı:
İmzanıza gelince bakınız nasıl hatalı imiş... İslam diye bir şey söylenemez...İslamda bir inanış şeklidir. Allah diye bir şey söylememez...Allahta bir Tanrıdır. Sinüs diye bir şey söylenemez...Sinüste bir trigonometrik fonksiyondur. 3 diye bir şey söylenemz...3 de bir doğal sayıdır. Kendi öz diline vakıf olamayan Arabın Dinine nasıl vakıf olur... |
Saygideger arkadaslar;
Konu gorunmezlik degil ki!. Oyle ise, goruntuye cizim olarak tasirsin olur biter. Mesela, daha once sitede bazi arkadaslar, bu konudaki yasadiklari bazi deneyimleri dile getirmisti.(Verilen algi temelinde, mesela yorgani oynatamamak "karabasan" anlamina geliyor) Belki de bu arkadaslara rica etsek, bu yasadiklari deneyleri,cizim olarak goruntuluyebilirlerde. Insanoglu beyninin, zarar gormemesini gerektiren durumuna qualm adi verilir. Bu beynin bilinc alti olarak, genelde ruyada ve uyku esnasinda, rahatsizliktan kendini rahata erdirmesidir. Diyelim, bir kisi olarak bu cinleri, perileri, melekleri, seytani, karabasani v.s. dusunce olarak sorguluyor, ama sorgularken de, bilinc alti olarak bir tikaniklik, endise ve korku yasiyorsunuz. Bu durum izlediginiz bir film, okudugunuz bir kitap, gordugunuz insandisi bir goruntu ve gecirdiginiz aci/korkunc bir deneyim de olabilir, yakin gecmiste, cocuklukken ve seneler once de olabilir. Iste bu durumda, rahatsiz olan beyin, qualm yetisiyle, kendini rahatlatacaktir. Eger bu rahatlatma kisi tarafindan hatirlanir ve algilanir bir duzeyde ise, verilen mesaj sudur "sen henuz bilinc, bilgi, birikim, gozlem, yetismislik, egitim, sorgulama v.s. temelinde bu inanclarindan kurtulacak duzeyde degilsin" iste bu mesajin, kisi tarafindan algilanmasi paralelinde, ya kisi inancina daha s1k1 s1k1ya baglanir, ya da aksine kendine guvenle ustune gider. Bu kisisine gore ve kisinin yasina, yasamina, ve de kisilik duzeyine gore degisir. Genelde dini uygulama ve inanclarla cok baglanmis ve bunlari sorgulayan kisilerde bu olay gorulur. Zaten bu olayi, kisinin tecrube olarak yasamasi, o konunun kisinin bilincaltinda ne kadar yer ettiginin de bir kanitidir. Dolayisiyle, insanoglunun ortaya attigi vezihninde yasattigi ve kendini inandirmak icin de kendi adina somuta tasidigi kavramlarda, konu ve tartisma; var/yok ve/veya inanma inanmama degil; algilamadir. Eger bu tip bir deneyim yasar ve/veya boyle bir deneyime sahit olur, ya da boyle bir deneyimin duuncesini bilinc altina atarsaniz, bunun ne oldugunun, neden ve nasil oyle oldugunun algilanmasi sizin acinizdan, en azindan korku ve endiselerinizi "yenmek" adina bir kazanimdir. Dolayisiyle, bu tip insanoglunun zihninde yer alan ve bilinc altina yerlesen olgularin, mantiksal ve algilayici icerigi kisiyi rahatlatacaktir. Aksi, bu kavramlarin birer yasam yonlendirimi ve kisiyi teslim alici bir icerigi vardir. Oyuzden inanmak/inanmamak ve/veya var mi/yok mu? tartismasindan ve herhangibirinde karar kilmaktan ziyade, bunlarin neden zihinde ve bilinc altinda yer ettigini algilamak, sorgulamak ve bu konuda bilgilenmek ve bilinclenmek, yapilacak olandir. Ya da, firsatci bir zekaya sahipseniz, siz; bunlardan birini ve yepisyenisini bir cizgi karakteri haline getirir; filmlerle, kitaplarla, cizimlerle, ve sekillendirerek, kitlelestirir, zengin olursunuz. Casper, Alaaddinin lambasi, Ucan Spagetti Canavari, Ucan Hali, Ucan, Supurge, Kara Buyu, Tarot Fali, Guru, Kucuk yesil adam, Gremlin, Poldergeist, v.s. olarak. Saygilarimla; evrensel-insan |
Alıntı:
Ben senin dedigin seanslara katılmadım. Öyle birşey yok. Olsa olsa bilinçli şartlanmadır o. Hiçbir kimse ya da hiçbir medyum beni bu tarz şeylere inandıramaz. Geçmişimi de bilemez. Sadece sallar. Geçmişimle ilgili tek bir sorumla yerlebir ederim o medyumu. 21. yüzyılda halen bu tarz saçmalıklara inananların oldugu da ayrı bir düşündürüyor beni. |
Alıntı:
|
Alıntı:
eğer bilimsel kanıtı olmayan birşeyi öne sürerseniz bende Tanrını Var olduğun öne sürerim ve hiçbir şey diyemezsiniz..bakınız imzam. ayrıca bu tür seanslarda hiçbir tezgah yoktur.. bu durumda maddesel olarak açıklanabileceğiniz mantıklı birşeyin olduğunu sanmıyorum aslında..bu durumda ateizm gerek ileri görüşlülük gerekse olaylara dar bakış açısıyla da oldukça VASAT bir inanış şeklidir. |
Alıntı:
"dawkins uzaylı" yaz ve videoyu izle sadece. sizin için dawkins devri kapanmış hawking devri açılmış olması lazım.. |
Alıntı:
|
hayatta inannamam cinmiş melekmiş..heni kim görmüşte ben görüyüm...ya çok saçma şeyler bunlar yaşım 16 ben ile anlıyorum...çook ama çook garipp..ani cin bi<e kendini göatermişmii..hhaaaa güleyimmm....
|
Alıntı:
dedim ya beyhude ve işinize geldiği gibi mesajalra devam.. anlamak istediğiniz gibi anlayın.. ama yeterki anlayın..:D |
zocor
hadi gel beraber ruh çağıralım. ruh ya da cin her neyse. eğer gelirse ben müslüman olucam. gelmezse sen din denen palavradan vazgeçebilecekmisin. somut bir öneri. |
Alıntı:
|
küp
edicem anasını satayım. evet bu kadar kolay. ama gelmezse siz de bu palavraların palavra olduğunu kabul edecekmisiniz. hayatınız palavra be. çocuklr bile yemiyor artık böyle masalları, siz hala vazgeçemediniz. büyüyün büyüyün artık. |
yani cin ve ruh gelirse islamı kabul edeceksin? bu kadar çabuk teslim olma biraz daha mücadele et.... yani şu kainatta bir insanın inanmayı kabul etmesini gerektiren o kadar çok şey varken... cin ve ruh seanslarına kalmışsan işin zor iyi forumlar
Neden bize hep allahı maddi verilerle ispata uğraştınız? Bir çiçekteki üstün sanat, sivrisinekteki mucize vs gibi Şimdi bir cin gelse önümüze otursa çok daha doğrudan bir ispat olmaz mı? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:38 . |