Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Kurana inanmak; inanmayana hakaret, tehdit ve saygısızlıktır! (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=21795)

Bilge Engin 08-10-2010 10:33

Kurana inanmak; inanmayana hakaret, tehdit ve saygısızlıktır!

Sevgili Arkadaşlar

Bu siteye yazı yazmaya başladığım günden bu yana, çeşitli tehdit, hakaret ve aşağılamalarla karşı karşıya kalıyorum. Kelimeleri keskin seçmem ve kutsallığına inanadığım bir konuyu tüm ayrıntılarıyla sorgulamam ve bunu yazıya dökmem tepki oluşturuyor.

Oluşan bu tepkinin altyapısında muhammede, kitaba, bilmem şu alime hakaret ediyorsun gibi bir yaklaşım var.

Soru şu;
Biz sana küfür mü ediyoruz ki sen bizim değerlerimize hakaret ediyorsun?

Cevabım şu, küfür etmekle kalmıyorsunuz, üstüne o küfüre iman edip, tapıyorsunuz!

İslam, kendi içerisinde katı kuralları olan, olmazsa olmazları olan bir din. Allaha, kurana ve muhammete inanma ön koşulu olan bir din. Kuran ise kelimesi kelimesine inanılması gereken bir kitap. Müminler her zaman kelimesi kelimesine uygulamasa da her kelimesinin hatasız ve doğru olduğunu söylüyor.

Bu hatasız ve her kelimesi doğru kitapta ise inanmayanlar; dolayısıyla inkarcı konumuna düşenler için hakaret ve tehditler var.

ilgili gözüme çarpan ayetler şunlar (Çok fazlalar, sadece isimlerini yazacağım)

Maide 51, 54
Bakara 98, 171
Araf 179
Furkan 44
Muhammed 12
Fusilet 29
Al-i imran 10, 28, 90
Nisa 56
Enfal 55
Tevbe 50

Durum böyle olunca islam dine inanmak, inanmayana hakaret, tehdit ve saygısızlık değilmidir?

Saygılar

hackercesur 08-10-2010 11:23

Yürekten katılıyorum size...

postal 08-10-2010 13:00

Yaklasiminiz cok dogru.Kuran,kendisine inanmiyanlara iceriginde yapmadik hakaretler birakmiyor.Her türlü tehdit var.Ondan sonrada -vay bizim kutsal degerlerimize küfür-.O zaman öncelikle sizler,bize,yani inanmiyanlara yapilan küfür ve hakaretleri öncelikle kutsal kitabinizdan temizleyin,bizde daha saygili olalim.Sonra sanki bizler,biraraya geldiginizde yada sitelerinizde inanmiyanlara ettiginiz küfür ve hakaretleri bilmiyormuyuz.

Hristiyanlara,yahudilere hatta diger mezheptekilere etmedik küfür,iftira birakmadiniz.Fikirle mücadele edemedigiiz yerde,ya arkadan kallesce,yada toplu olarak can bile aldiniz.Ondan sonrada vay nasil karikatürü yapilirmis.

Birde güzel mazlum rolü yaparsinizki.Mazlumiyet edebiyatina bayilirsinizDemokrasiden,insan haklarinden v.s yararlanmayi pek bilirsiniz,ama isinize geldimi tramvaydan hemen inersiniz.Simdiye kadar ben hic oruc tuttugu icin,namaz kildigi icin hakaret edilene,dövülene rastlamadim.Oruc tutmiyanlarin,cumaya gitmiyenlerin basina böyle seyler geldigini cok duydum.Türbanli oldugu icin okula giremiyen kizlara aglarsiniz,fakat bir mini etekli kiz gördügünüzde sözüm ona din asagilamasini bahane ederek her türlü fantazinizi sözle tatmin edersiniz.

Burada bile zaman zaman ateistlere gizli hakaretler eder,onlarin aklini kücümser,aile yasamlarina bile dil uzatirsiniz.Sonrada vay degerlerime sövdü.Seninki degerde onlarinki kestanemi?Ya da "LAHANAYA KIPIR KIPIR,BASKA SEYE GELINCE MEEEEE!!!"

zahit 08-10-2010 15:33

güzel konulara deginiyorsun sayin postal,amma inanirlarin neresini acsan
cüzzam hastaligi gibi hertaraflari cürüms,tibbi olarakdan tadavileri mümkün
görülmüyor,tezgahlari haram mallarla dolu alisveris dahi edemessin.
yeterki sizlerin duruslariniz saglam olsun,ilac sizlerde-yeterki tedaviyi saglam zeminlerde ilertmeniz vede yilmamanizdan geciyor.
siz gencler gelecegin isiklarisiniz,seslerinizi hayatin bütün alanlarina tasimaniz.gercekler yoldasiniz olsun.

aliyarasfal 08-10-2010 16:00

Sayın Bilge Engin;

Cevabım şu, küfür etmekle kalmıyorsunuz, üstüne o küfüre iman edip, tapıyorsunuz!demişsiniz;

İşte bütün mesele bu, asla değişmeyecek kurallar bütününe kayıtsız şartsız taparken hiç bu insanlar ne düşünür, kime ne olur, hedefteki insanlar nasıl hisseder demezler,ama özgürlük, hak hukuk, inancımızın gereği çığlıklarıyla bunları herkese dayatmakta ve kabul ettirmekte hiç sakınca görmezler.

Hep derim beş vakit tanrı yoktur, materyalizm tek gerçekliktir(veya farklı inançlar ve deistlerde kendince yayın düşünebilir) diye hoparlörlerle yayın yapsak,zorunlu materyalizm-felsefe-evrim dersleri koysak ne hissederler, nasıl düşünürler ve bize ne yaparlar hiç düşündünüzmü?Onların hiç düşünmeye yanaşmadığı bu işte. Kendilerine hak başkasına değil, başkalarına uyguladıkları başlarına gelse mezalim, işkence diye çığlık basıyorlar.

Gerçekten tebrikler, doğru bir tespit.

Şimdilik saygımla gittim..

Jdarc 08-10-2010 16:20

Hocam, güzel yaklaşım.

vartor 08-10-2010 16:37

Dogru bir tespit; imanlilar kendi saygisizliklarini, kendilerine verilmis bir hak olarak goruyorlar kitaplarindan dolayi. herseyi allahtan bilenler, neden inandiklarina saygisizlik edenleri allahlarina havale etmezler, kitabi, allahi muhammedi korumaya soyunurlar hic anlamiyorum. Ben bu durumlarindan, aslinda imanlilarin da allahin gucunden supheleri oldugu sonucunu cikariyorum.

Voltaire Darwin 08-10-2010 18:33

İslama saygı göstermek ise, kuranda yöneltilen tüm bu hakaretleri kabul etmek anlamına geliyor bu durumda...

Bilge Engin 11-10-2010 10:44

Müminler cevapsız bırakmış, İnsan ayıp; yanlış birşey yapınca başını öne eğer ve ses çıkarmaz. Sanıyorum durum bu

Bilge Engin 13-10-2010 12:56

güncelleme

postal 16-10-2010 01:14

Böyle güzel bir basliga,böyle güzel bir konuya,bir güncellemede ben yapayim.

Sweetie 16-10-2010 20:26

gerçekten doğru bir yaklaşım. bakış açınızı çok beğeniyorum.

Corpse Bride 16-10-2010 23:19

iyide kitap inanmayana kafir demiş zaten ve verilecek cezalardan bahsetmiş . saygısızlık kibar kalıyor.

Bilge Engin 18-10-2010 14:52

Alıntı:

rakıbalık´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 346278)
iyide kitap inanmayana kafir demiş zaten ve verilecek cezalardan bahsetmiş . saygısızlık kibar kalıyor.

Bu yazdığım ayetler sadece inkar edenler ve inkarcılar ile ilgili bölümler, kafirleri, müşrikleri de kattığımız zaman kitabın neredeyse %20'si direk tehdit, hakaret ve saygısızlık halini alıyor. Ama konunun altındaki yazıları da incelereseniz, birtane bile mümin cevap yazamıyor.

Küfüre iman edenler, bu lafları küfür olarak algılıyor. Sonra da evrensellik ve hoşgörü dininden bahsediyorlar. Bazen keskin bir ifade olarak gözüksede mümin insan cahil insandır.

EL_AkSa_ŞeHidLeRi 01-11-2010 01:24

'Kuran bize hakaret etmeseydi bizde size etmezdik'

olay bu mu?

oguzay 01-11-2010 01:38

olay bu mu? -El Aksa-

---

Ya ne zanneddin Aksa? Sana bu hakaretler birsey ifade etmiyor ama, onu kasiyor.

Ben yillarca hristiyan memleketinde, islami ve güzelliklerini anlatirken, adamlar hep benim önüme bunlari sürdüler. Inanir olarak bunlar(hakaretler) bana bir sey ifade etmiyordu ama,
kalk anlat...

Lynx 01-11-2010 01:39

Hayir kuran bize hakaret ediyor ama sizde bunlari kalbinizle düsünüyorsunuz olay bu :P

serseri003 01-11-2010 02:03

Alıntı:

EL_AkSa_ŞeHidLeRi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 348532)

olay bu mu?

bence evet bu

tanrının inanmamıza ihtiyacı varmı ?
yok
insanlık inanca ne kazanıyor?
hiç birsey

peki insanların yukselmesini ne saglar?
iyilikler guzellikler.

o zaman niye iyilik yapın demiyorda tanrı takmıs bizim inanmamıza ?
bence tanrın bi karı yok bu isten ama hz.muhammedin çok karı oldu
musluman olmazsam illa niye kotu bir insan olayım
kafir insan iyi olamazmı, kafirsek gunahımız ne :D?

EL_AkSa_ŞeHidLeRi 01-11-2010 07:42

iyi de Kuran kafirlerle ticareti serbest bırakıyor, kafirlerle evlenmeye izin veren hadiste var, hem yerden yere vurup hem de bunlara neden izin verilsin ki?:D

Bilge Engin 01-11-2010 13:05

Alıntı:

EL_AkSa_ŞeHidLeRi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 348562)
olay bu mu?

Aslında olay bu değil, olay; islamistlerin bakış açısının içerdiği problem. Hakarete iman ederken problem yok, allah yok deyince de aha küfür ediyorlar denmesi. muhammed sübyancıdır denilince küfür ediyorlar denmesi.

Bizim böyle bir iddiamız yok. Benim demek istediğm; siz apaçık küfür ederken yaptığınızın ibadet, biz gerçekleri söylerken yaptığmızın küfür olması. Kalp ile düşünürken, beyni hiç kullanmamak problem

Alıntı:

EL_AkSa_ŞeHidLeRi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 348562)
iyi de Kuran kafirlerle ticareti serbest bırakıyor, kafirlerle evlenmeye izin veren hadiste var, hem yerden yere vurup hem de bunlara neden izin verilsin ki?:D

Hadi bakalım sen buraya kafirlere cici dediği ayetleri ve hadisleri yaz ben de kaka dediklerini. Bakalım nasıl bir oran bulacağız. Tamam kendinizi kandırın da, bizi niye kandırmaya alışıyorsunuz? Bilinmedik bir kitaptan bahsetseniz tamam da, paçık anlaşılır (!) bir kitaptan bahsediyoruz.

Saygılar

spartacus 01-11-2010 13:19

Bu gün sabah radyodaki bir dinletiyi ve oluşan durumu anlatayım..

Sabah işe gelirken radyoda kanal arayan arkadaşım, bir kanalda durdu. Her sabah dinsel söylev ve hikayeler anlatan birisinin olduğu bir kanal. Kanalı açtığı anda evveliyatı anlatmış ama iş maymun olun dedik noktasına gelmişti.

Anlatıcı Şöyle diyordu;

- Oradakilerin hepsi maymun olmuştu. Aslında gençler maymun, yaşlılarda domuz suretinde birer domuza dönmüşlerdi. Daha sonra onların, maymunların yanına gelen müm'in akrabaları, onları tanıyamadı ama maymunlar akrabalarını tanıdı. öyleki müm'in akrabalarının eteklerine yüzlerini sürdüler, müm'inler maymunları tanımıyordu ama, maymunlar onları tanımıştı. İşte o zaman müm'in ler anladı ki, maymunlar kendileri gibi müm'in olmayan ve zamanında kendilerini dinlemeyen akrabalarıydı...!!! Yani buradan çıkan sonuç, müm'in değilseniz maymun veya domuz olabilirisniz, işte böyle cezalandırılırsınız.

Değiştir kanalı dedim! Arkadaş hiddetlendi kanalı değişti tabi aşırı derecede kızdı...

bu gün değilde 200 yıl geride olsak herhalde bir güzel sopa yerdim...

Sorun buda değil, sürekli diyorumya, din insan inancının kullanımı, istismarı üzerinden yükselen politik odaklardır, kendileri gibi inanmayana hakareti, küfrü, baskıyı, zulmü, aşağılamayı kısaca ötekileştirmeyi ve her olaydan faydacılığı meşru görürler. Bu hikayenin yani yukarıdaki hikayenin arka-politik planına net ve detaylıca girileiblir, ama şimdilik gerekli değildir diye düşünüyorum.

Bir inanıra tarifi en zor olan şey inancının istismarı ve bu istismarında sonucunun din olduğudur. Tabi sen insansın demek de bir o kadar zordur, çünkü o insan değil müm'in dir, değilse maymundur, insanları insan olarak bile göremezler, şartlanırlar....

İnsanlar ya bendendir yada öteki, benden olmayanlar aşağılıktır(dini politikanın yasalarından oluşan kur'an bu kelimeyi çok sever), işte bu utancı paylaşmamak için benden olacaksınız, aksi aşağılık olursunuz, her türlü baskı ve şiddete maruz kalırsınız dahi bu dünya değil öbür dünya da bile, kul olacaksınız, köle olacaksınız, tarihin köşelerinde kalmış masallara, o masalalrdan çıkar elde eden merkezlere esir olacaksınız. İşte en aşağılık ve insan için en adi şeytanca! kural budur ve böyle bir kuralı koymaktır. Bu cesareti ve cehaleti nereden alıyorlar der iseniz dinlerin kahramanı tanrı'ya bakmanız ve tanrı adına konuşan ve o'nu konuşturanların kendi çıkarlarını güden merkezleri, kurgu ve senaryolarını birde aynı tanrıya inanç besleyenin istismarını görmeniz gerekir. Din insanın insanı şeytanca emelleri uğruna gütmesinin kılavuzudur, bir inanç istismarıdır.

Anlatılan hikaye ise bir senaryo ve kurgudan ibarettir.

spartacus 01-11-2010 13:19

mükerrer----------------

insanoğlu insan 01-11-2010 13:36

arkadaşlar islam höşgörü dınıdır sızın bır yanlışınız var sanırım

AhbAp 01-11-2010 13:39

Alıntı:

insanoğlu insan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 348571)

Sanırım siz Kuran'ı okumamışsınız. O yanlışı siz yapıyor olmayasınız?

Bilge Engin 01-11-2010 14:19

Alıntı:

insanoğlu insan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 348571)

Sevgili İnsanoğlu İnsan

Sana kuran diye galiba budizmi okutmuşlar, gerçi o bile bazı konularda hoşgörülü değildir. Sayın Spartacus'ün dediği gibi hemem hemen hiçbir din, hoşgörülü değildir. Özellikle de islam. Eğer ki buradaki başlıkları incelersen, islamın höşgörü dini mi, yoksa tehdit, korkutma, hakaret ve saygısızlık dini mi olduğunu görürsün.

Malesef ki hoşgörü dini olarak bildiğiniz islam, sizi inandırmak adına söylenmiş bir yalandır, bu yalan sayesinde sizi tepkisiz hale getirip dinden beslenenler daha da zenginleşmektedir.

EL_AkSa_ŞeHidLeRi 02-11-2010 00:24

Alıntı:

Bilge Engin´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 348567)
Hadi bakalım sen buraya kafirlere cici dediği ayetleri ve hadisleri yaz ben de kaka dediklerini. Bakalım nasıl bir oran bulacağız. Tamam kendinizi kandırın da, bizi niye kandırmaya alışıyorsunuz? Bilinmedik bir kitaptan bahsetseniz tamam da, paçık anlaşılır (!) bir kitaptan bahsediyoruz.

Saygılar

tamam ben kendimi kandırıyorum, buyur sen açıkla o zaman;

Kuran bir yandan hakaret edip yerin dibine soktuğu kişilerle neden ticarete izin veriyor? peygamber neden Kuran ın lanet ettiği kişilerle evlenme izni veriyor?

açıklarken bunun ortasını öyle bir bul ki, ben hem bir kafirle evleneyim, hem de onunla ticaret yapıp sonra da onu öldürmem de sorun olmasın..

serseri003 02-11-2010 00:59

Alıntı:

EL_AkSa_ŞeHidLeRi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 348625)

Kuran bir yandan hakaret edip yerin dibine soktuğu kişilerle neden ticarete izin veriyor? peygamber neden Kuran ın lanet ettiği kişilerle evlenme izni veriyor?

açıklarken bunun ortasını öyle bir bul ki, ben hem bir kafirle evleneyim, hem de onunla ticaret yapıp sonra da onu öldürmem de sorun olmasın..

“Mümin kadınlardan iffetli olanlar ile daha önce kendilerine kitap verilenlerden iffetli kadınlar da, mehirlerini vermeniz şartıyla, namuslu olmak, zina etmemek ve gizli dost tutmamak üzere size helaldir.” (Maide 5) ayetidir.

İman etmedikçe putperest kadınlarla evlenmeyin. Beğenseniz bile, putperest bir kadından, imanlı bir cariye kesinlikle daha iyidir. İman etmedikçe putperest erkekleri de (kızlarınızla) evlendirmeyin.” (Bakara 221)

“Allah'ın insanlardan bir kısmını diğerlerine üstün kılması sebebiyle ve mallarından harcama yaptıkları için erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudur.” (Nisa 34)

gormuyormsunuz hep birbirinin aynı ayetler bakara 221 ve maide 5 birbirinin aynı bakara 221 de kıtap verilmeyenler yerine putperest yazılmıs tanrıyı bayaa sinirlendirmisler demekki bu putperesler...

ben ilk kuranı okudugumda zaten kadın erkek ayrımını barız bir sekılde goruyorsunuz hep benzer ayetler var 400 sayfaysa kitap ozetini 100 sayfada verebilirmis :D

ama yinede yılmadım arastırdım dedim tanrım sadece bir mucize goreyim imana gelicem ama yok yok bende isterim cenneti ama yok :D

dostum oldurmeye gelmezsin demi :D

EL_AkSa_ŞeHidLeRi 02-11-2010 01:17

Alıntı:

serseri003´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 348633)
İman etmedikçe putperest kadınlarla evlenmeyin. Beğenseniz bile, putperest bir kadından, imanlı bir cariye kesinlikle daha iyidir. İman etmedikçe putperest erkekleri de (kızlarınızla) evlendirmeyin.” (Bakara 221)

bu ayette kafirlerden genel olarak bahsedilmemiş, bir kısım kafirleri kastederek 'putperest kadınlarla' denilmiştir:croc:

EL_AkSa_ŞeHidLeRi 02-11-2010 01:19

Alıntı:

serseri003´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 348633)
dostum oldurmeye gelmezsin demi :D

öldürün diyen o ayetide yazda kritiğini yapalım bakalım:D

Bilge Engin 02-11-2010 10:38

El Aksa kardeşim,

Konu başlangıcında tehdit ve hakaretlerin olduğu ayetlerden örnek verilmişti. Burada bol bol öldürme emri de verebiliriz. Hepsi tamam da

Alıntı:

sen hem ayetten hem de hadisten örnekleri buraya yaz ben de karşısına kafirleri, inkarcıları ve müşrikleri öldürme ile ilgili ayetleri yazayım. Sonra da bunların indiriliş sırasına bakarak hiç bir tutarsızlık içermeyen kitabınızı bir konuda incelemiş olalım.

melih 02-11-2010 12:04

Alıntı:

Nur süresi 3.Ayet'e göre,eğer zina yaparsan,(ki zina yapanlar müslümanlıktan çıkmış anlamına gelmez)müşrik bir kadınla evlenmene izin veriyor.

Yahudi ve hristiyanlarla ticaret yapmayın demiyor ki,"onlarla dost olup sırlarınızı anlatmayın" diyor.Dostluk başka ticaret başkadır.

Belli ki sen hiç Kur'an okumamışsın.

serseri003 02-11-2010 14:39

sayın el aksa sehidleri;

“Mümin kadınlardan iffetli olanlar ile daha önce kendilerine kitap verilenlerden iffetli kadınlar da, mehirlerini vermeniz şartıyla, namuslu olmak, zina etmemek ve gizli dost tutmamak üzere size helaldir.” (Maide 5) ayetidir.

Mehir; islam hukukunda erkeğin evlenirken kadına verdiği veya vermeyi taahhüt ettiği para veya maldır.
zaten paska turlu birlesmede muslumanda hellal olmuyor. yani siz soylediklerinizle kurana karsı geliyorsunuz :D

demekki ne diyormus hz. muhammedin tanrısı kafir erkek yada kadınlarla evlenmeyin..hatta hiç bir hadiste ben evlenebilirsiniz yazdıgını gormedim..

lutfen once kuranı iyice okuyun sonra bize burda yanlıs yoldasınız deyin.

gunumuz sartlarında kuranda yazılanlar gerçekten çok mantıksızdır. islamı biz iyi yonlerini ogrendigimiz için kafamızda iyilikler uyandırıyordu ama yeterlı duzeyde arastırmayla çogu insanın tek ınanma nedeni cehennem korkusu kalıyor....

EL_AkSa_ŞeHidLeRi 02-11-2010 20:17

Alıntı:

Bilge Engin´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 348692)
El Aksa kardeşim,
sen hem ayetten hem de hadisten örnekleri buraya yaz ben de karşısına kafirleri, inkarcıları ve müşrikleri öldürme ile ilgili ayetleri yazayım. Sonra da bunların indiriliş sırasına bakarak hiç bir tutarsızlık içermeyen kitabınızı bir konuda incelemiş olalım.

Bilge kardeş, kafirlerle evlenmeye müsade eden hadis;

''Ehli Kitap’ın kızlarıyla evleniniz, fakat onlar bizim kızlarımızla evlenemezler" (İbni Cerir)

ve kafirlerle ticareti serbest bırakan ayetler;

“…Allah, alım-satımı helâl, faizi haram kılmıştır…”(Bakara/275) (insanlar arasında herhangi bir ayrım yapmaksızın alım-satım yapmak helal kılınmıştır)

''Ey iman edenler! Karşılıklı rızaya dayanan ticaret olması hali müstesna, mallarınızı, bâtıl ile aranızda (alıp vererek) yemeyin..”(Nisa/29) (haksızlık olmaksızın iki tarafında rızası dahilinde gerçekleşen ticarete verilen izin)

EL_AkSa_ŞeHidLeRi 02-11-2010 20:20

Alıntı:

melih´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 348702)
Nur süresi 3.Ayet'e göre,eğer zina yaparsan,(ki zina yapanlar müslümanlıktan çıkmış anlamına gelmez)müşrik bir kadınla evlenmene izin veriyor.

Yahudi ve hristiyanlarla ticaret yapmayın demiyor ki,"onlarla dost olup sırlarınızı anlatmayın" diyor.Dostluk başka ticaret başkadır.

Belli ki sen hiç Kur'an okumamışsın.

belli ki sende benim yazdıklarımı okumamışsın:mod:

EL_AkSa_ŞeHidLeRi 02-11-2010 20:31

Alıntı:

serseri003´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 348714)
sayın el aksa sehidleri;

Mehir; islam hukukunda erkeğin evlenirken kadına verdiği veya vermeyi taahhüt ettiği para veya maldır.
zaten paska turlu birlesmede muslumanda hellal olmuyor. yani siz soylediklerinizle kurana karsı geliyorsunuz :D

demekki ne diyormus hz. muhammedin tanrısı kafir erkek yada kadınlarla evlenmeyin..hatta hiç bir hadiste ben evlenebilirsiniz yazdıgını gormedim..

lutfen once kuranı iyice okuyun sonra bize burda yanlıs yoldasınız deyin.

gunumuz sartlarında kuranda yazılanlar gerçekten çok mantıksızdır. islamı biz iyi yonlerini ogrendigimiz için kafamızda iyilikler uyandırıyordu ama yeterlı duzeyde arastırmayla çogu insanın tek ınanma nedeni cehennem korkusu kalıyor....

“Bugün size temiz ve iyi şeyler helal kılınmıştır. Kendilerine kitap verilenlerin (yahudi, hristiyan vb. nin) yiyeceği size helaldir, sizin yiyeceğiniz de onlara helaldir. Mümin kadınlardan iffetli olanlar ile daha önce kendilerine kitap verilenlerden iffetli kadınlar da, mehirlerini vermeniz şartıyla, namuslu olmak, zina etmemek ve gizli dost tutmamak üzere size helaldir...'' (Maide/5)

sayın serseri003, bu ayetten de anlaşılacağı gibi sadece ehl-i kitaba dahil olan kafirlerle mehirlerini(islam hukukunda erkeğin evlenirken kadına verdiği veya vermeyi taahhüt ettiği para veya maldır) vermek şartıyla evlenmeye izin vardır, evlenme izni olmayan kafirler ise sadece puta tapanlardır dümdüz okuyup geçmezseniz bu ayrımın farkına varırsınız:)

''iman etmedikçe putperest kadınlarla evlenmeyin...'' (Bakara/221)

serseri003 03-11-2010 15:38

peki el aksa sehidleri o zaman ben hiç bir kitaba ,nanmıyorum putperestte degilim o zaman ne oluyor

bir ayette putperestler evlenemez demis
bir ayette kitap verilenler helaldir demis..
bir hadiste demis onların kızları size hellal bizim kızlarımız onlara haram allah bilir siz bilmezsiniz :D

peki bir ateist muslumanla evlenirse nolur?

birazcık sorgulayın bari

aliyarasfal 03-11-2010 15:59

Sevgili dostlar;

Sayın el-aksa şöyle demiş;

ve kafirlerle ticareti serbest bırakan ayetler;

“…Allah, alım-satımı helâl, faizi haram kılmıştır…”(Bakara/275) (insanlar arasında herhangi bir ayrım yapmaksızın alım-satım yapmak helal kılınmıştır)

Şimdi bakalım o ayetin tümü ve sonraki ayet ne der.

BAKARA 275

faiz yiyenler, kabirlerinden ancak şeytan çarpmasından hırpalanmış bir kimse gibi kalkarlar. ışte bu, onların: “Oysa alışveriş faiz gibidir." demeleri sebebiyledir. Ve Allah, alışverişi helâl, faizi haram kılmıştır. Bundan sonra, Rabbinden kendisine öğüt gelen kimse ona uyarak artık faizden vazgeçerse, o taktirde geçmiş olan önceden aldığı faiz onundur ve onun işi onun hakkındaki hüküm Allah'a aittir. Ve kim de faizciliğe dönerse, işte onlar, ateş ehlidir. Ve onlar orada ebedî kalacak olanlardır.

BAKARA 276
Allah,faizli kazancı eksiltir ve sadakayı artırır . Ve Allah günahkâr kâfirlerin hiçbirini sevmez.

Bu ayetlerin neresinde (insanlar arasında herhangi bir ayrım yapmaksızın alım-satım yapmak helal kılınmıştır) sözünüzü destekler yer var?

Bu ayetlerde kafirlerle ticaret yapın diyor öylemi?Neresinde yazıyor?Ayet direk inanırlara seslenip kendi aralarındaki faiz uygulamasına hukuksal yasak getiriyor. Ayrıca yine kafir tanımlaması yaptığı kişilere saldırıya devam ediyor muhammed kurgusal tanrı adına konuşarak? Faiz ile ilgili ayetleri çarpıtmak pek hoş olmuş.

Ayrıca konuya çok uymuş, yine kafir sıfatıyla nitelediği insanları hedef yapmış. Allah kurgusu ile seslenen muhammed sevmez diyor, inananda bu durumda sevemez. Yani al sana hedef gösterme düşman etme ayeti.

Saygımla gittim...

vartor 03-11-2010 16:11

Butun bu tartismalar, kuranin celiskili ayetlerle dolu oldugunun bir baska ispati. Eger apacik degilse, bastan supheli bakmak gerekmez mi? her okuyan baska anlamlar cikarttigi icin, apacik olmadigi meydanda.
Sozde anlayabilenlere ulema takimi denmesi bile apacik olmadigi, ve herkesin anlayabilecegi acik bir dilden yazilmadiginin gorebilene bir baska ispatidir.
Kendinden olmayana musamahasiz bir tutum, tanri adini verdiginiz bir "yaratici"ya yakistirilamaz. Tabi gorebilene.....

aliyarasfal 03-11-2010 16:21

Ayrıca bir başka hakarette şu, erkek inançlılara kafir sıfatlı kadınları almak serbest,kadın inanırlara kafir erkeklerle evlenmek yasak, resmen kadınlara ve onların üzerinden inancını reddedenlere hakaret etmiş muhammed.Kılıfıda hazır, siz bilmezsiniz, tanrı bilir.iyi ya şu bilmediklerinide açıklayıverseydi devamında ayetin.

Bol bol hikaye dinlemeye alıştık, bakayım bunu kurgu tanrıları açıklamaya yanaşmamışken "siz bilmezsiniz" dediği inançlılar hangi hikayeyle açıklayabilecek.

Saygımla gittim...

EL_AkSa_ŞeHidLeRi 04-11-2010 01:05

Alıntı:

serseri003´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 348860)
peki el aksa sehidleri o zaman ben hiç bir kitaba ,nanmıyorum putperestte degilim o zaman ne oluyor

bir ayette putperestler evlenemez demis
bir ayette kitap verilenler helaldir demis..
bir hadiste demis onların kızları size hellal bizim kızlarımız onlara haram allah bilir siz bilmezsiniz :D

peki bir ateist muslumanla evlenirse nolur?

birazcık sorgulayın bari

önünüze bir put koyup tapınmazsınız belki ama Allah ın yerine tabiatı, maddeyi, doğa kanunlarını koymakta sonuçta aynı kapıya çıkar, sonuçta putperestten kasıt Allah a şirk koşan kişidir..

bir ateistle bir müslüman evlenirse ne olur bende bilmiyorum:dizzy: ne desek tersi çıkacak bi durum sanki:dance:

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:13 .