08-10-2010, 10:33
|
 |
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Kurana inanmak; inanmayana hakaret, tehdit ve saygısızlıktır!
Sevgili Arkadaşlar
Bu siteye yazı yazmaya başladığım günden bu yana, çeşitli tehdit, hakaret ve aşağılamalarla karşı karşıya kalıyorum. Kelimeleri keskin seçmem ve kutsallığına inanadığım bir konuyu tüm ayrıntılarıyla sorgulamam ve bunu yazıya dökmem tepki oluşturuyor.
Oluşan bu tepkinin altyapısında muhammede, kitaba, bilmem şu alime hakaret ediyorsun gibi bir yaklaşım var.
Soru şu;
Biz sana küfür mü ediyoruz ki sen bizim değerlerimize hakaret ediyorsun?
Cevabım şu, küfür etmekle kalmıyorsunuz, üstüne o küfüre iman edip, tapıyorsunuz!
İslam, kendi içerisinde katı kuralları olan, olmazsa olmazları olan bir din. Allaha, kurana ve muhammete inanma ön koşulu olan bir din. Kuran ise kelimesi kelimesine inanılması gereken bir kitap. Müminler her zaman kelimesi kelimesine uygulamasa da her kelimesinin hatasız ve doğru olduğunu söylüyor.
Bu hatasız ve her kelimesi doğru kitapta ise inanmayanlar; dolayısıyla inkarcı konumuna düşenler için hakaret ve tehditler var.
ilgili gözüme çarpan ayetler şunlar (Çok fazlalar, sadece isimlerini yazacağım)
Maide 51, 54
Bakara 98, 171
Araf 179
Furkan 44
Muhammed 12
Fusilet 29
Al-i imran 10, 28, 90
Nisa 56
Enfal 55
Tevbe 50
Durum böyle olunca islam dine inanmak, inanmayana hakaret, tehdit ve saygısızlık değilmidir?
Saygılar
|

08-10-2010, 11:23
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
Yürekten katılıyorum size...
|

08-10-2010, 13:00
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
Yaklasiminiz cok dogru.Kuran,kendisine inanmiyanlara iceriginde yapmadik hakaretler birakmiyor.Her türlü tehdit var.Ondan sonrada -vay bizim kutsal degerlerimize küfür-.O zaman öncelikle sizler,bize,yani inanmiyanlara yapilan küfür ve hakaretleri öncelikle kutsal kitabinizdan temizleyin,bizde daha saygili olalim.Sonra sanki bizler,biraraya geldiginizde yada sitelerinizde inanmiyanlara ettiginiz küfür ve hakaretleri bilmiyormuyuz.
Hristiyanlara,yahudilere hatta diger mezheptekilere etmedik küfür,iftira birakmadiniz.Fikirle mücadele edemedigiiz yerde,ya arkadan kallesce,yada toplu olarak can bile aldiniz.Ondan sonrada vay nasil karikatürü yapilirmis.
Birde güzel mazlum rolü yaparsinizki.Mazlumiyet edebiyatina bayilirsinizDemokrasiden,insan haklarinden v.s yararlanmayi pek bilirsiniz,ama isinize geldimi tramvaydan hemen inersiniz.Simdiye kadar ben hic oruc tuttugu icin,namaz kildigi icin hakaret edilene,dövülene rastlamadim.Oruc tutmiyanlarin,cumaya gitmiyenlerin basina böyle seyler geldigini cok duydum.Türbanli oldugu icin okula giremiyen kizlara aglarsiniz,fakat bir mini etekli kiz gördügünüzde sözüm ona din asagilamasini bahane ederek her türlü fantazinizi sözle tatmin edersiniz.
Burada bile zaman zaman ateistlere gizli hakaretler eder,onlarin aklini kücümser,aile yasamlarina bile dil uzatirsiniz.Sonrada vay degerlerime sövdü.Seninki degerde onlarinki kestanemi?Ya da "LAHANAYA KIPIR KIPIR,BASKA SEYE GELINCE MEEEEE!!!"
|

08-10-2010, 15:33
|
|
Üye
|
|
|
|
güzel konulara deginiyorsun sayin postal,amma inanirlarin neresini acsan
cüzzam hastaligi gibi hertaraflari cürüms,tibbi olarakdan tadavileri mümkün
görülmüyor,tezgahlari haram mallarla dolu alisveris dahi edemessin.
yeterki sizlerin duruslariniz saglam olsun,ilac sizlerde-yeterki tedaviyi saglam zeminlerde ilertmeniz vede yilmamanizdan geciyor.
siz gencler gelecegin isiklarisiniz,seslerinizi hayatin bütün alanlarina tasimaniz.gercekler yoldasiniz olsun.
|

08-10-2010, 16:00
|
 |
Üye
|
|
|
|
Sayın Bilge Engin;
Cevabım şu, küfür etmekle kalmıyorsunuz, üstüne o küfüre iman edip, tapıyorsunuz!demişsiniz;
İşte bütün mesele bu, asla değişmeyecek kurallar bütününe kayıtsız şartsız taparken hiç bu insanlar ne düşünür, kime ne olur, hedefteki insanlar nasıl hisseder demezler,ama özgürlük, hak hukuk, inancımızın gereği çığlıklarıyla bunları herkese dayatmakta ve kabul ettirmekte hiç sakınca görmezler.
Hep derim beş vakit tanrı yoktur, materyalizm tek gerçekliktir(veya farklı inançlar ve deistlerde kendince yayın düşünebilir) diye hoparlörlerle yayın yapsak,zorunlu materyalizm-felsefe-evrim dersleri koysak ne hissederler, nasıl düşünürler ve bize ne yaparlar hiç düşündünüzmü?Onların hiç düşünmeye yanaşmadığı bu işte. Kendilerine hak başkasına değil, başkalarına uyguladıkları başlarına gelse mezalim, işkence diye çığlık basıyorlar.
Gerçekten tebrikler, doğru bir tespit.
Şimdilik saygımla gittim..
Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
|

08-10-2010, 16:20
|
 |
Üye
|
|
|
|
Hocam, güzel yaklaşım.
|

08-10-2010, 16:37
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Dogru bir tespit; imanlilar kendi saygisizliklarini, kendilerine verilmis bir hak olarak goruyorlar kitaplarindan dolayi. herseyi allahtan bilenler, neden inandiklarina saygisizlik edenleri allahlarina havale etmezler, kitabi, allahi muhammedi korumaya soyunurlar hic anlamiyorum. Ben bu durumlarindan, aslinda imanlilarin da allahin gucunden supheleri oldugu sonucunu cikariyorum.
Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
|

08-10-2010, 18:33
|
 |
Üye
|
|
|
|
İslama saygı göstermek ise, kuranda yöneltilen tüm bu hakaretleri kabul etmek anlamına geliyor bu durumda...
Yaşamı en değerli kılan yanı, bir sonu olduğunu ve bir tekrarı olmadığını bilmektir....
|

11-10-2010, 10:44
|
 |
Üye
|
|
|
|
Müminler cevapsız bırakmış, İnsan ayıp; yanlış birşey yapınca başını öne eğer ve ses çıkarmaz. Sanıyorum durum bu
|

13-10-2010, 12:56
|
 |
Üye
|
|
|
|
güncelleme
|