![]() |
Hiç kimse kılıç zoruyla müslüman olmaz....
İslamiyetin kılıç zoruyla yayıldığı bütün din düşmanları tarafından söylenir.
Zira dinde böyle bir şeyin olmadığını söylediğimizde ise şaşkınlık içerisinde bazı ayetleri sıralayıveriyorlar. İslamiyetin ilk dönemlerine bakalım hani o herkesin bildiği çekirdek kadroya...onlar nasıl müslüman oldular; H.z ebubekir,H.z osman,Hz ali nasıl müslüman oldular H.z ömeri peygamberin dizinin dibine getiren kılıçmıydı Medine dönemine bakalım eyup el ensari,selmanı farisi gibi kişiler nasıl müslüman oldular sad bin muaz ve sad bin ubade gibi sert insanlar kılıç zoruylamı müslüman oldular Sahi medinelileri peygambere biat etmeye kılıç mı zorladı yoksa kendilerimi geldiler. "Dinde zorlama yoktur" ayeti genel geçer hükmü umumi ayettir bazılarının dediği gibi ilk dönemlerde değil medine döneminde inmiştir bakara 256. ayettir. peki şu anda arkadaşların sabırsızlıkla yazmak istediği ayetler nedir. Hiçbirisinin iniş nedeni durup dururken kılıç zoruyla müslüman yapmak değildir. Mesela; tebük savaşı, Bizans askerlerinin üzerlerine doğru hareket ettiklerini haber alıyorlar bazı müslümanlar bu konuda gevşek davranınca hemen savaşa çıkmalarını emreden ayetler iniyor Her devlet için normal olan bir durum sözkonusu ve bir geçiş dönemi.... Kılıç korkusuyla müslüman olan münafık olur ibni selül gibi, o müslümanların gücünü gördüğü için müslüman gibi görünmüştür. ama oğlu gerçek bir müslümandır. yani bu durumda 2. kuşakta foya meydana çıkar ya gerçek müslüman olunur yada önceki hal neyse öyle devam edilir. |
muhammed bir şekilde kandırmış onları,vardır bir oyunu onun.birde şu hadise bak bakalım:
İbn-i Ömer (radıyallahu anh) anlatıyor: Hz. Peygamber (aleyhissalatu vesselam): "Ben insanlar Allah'tan başka ilahın olmadığına, Muhammed'in de Allah'ın elçisi olduğuna şehadet edinceye, namaz kılıncaya, zekat verinceye kadar onlarla savaş etmekle emrolundum. Bunları yaptılar mı, kanlarını, mallarını bana karşı korumuş (emniyet altına almış) olurlar. İslam'ın hakkı hariç. Artık (samimi olup olmadıklarına dair) durumları Allah'a kalmıştır". Müslim'deki rivayette "İslam'ın hakkı hariç" ibaresi mevcut değildir. Buhari, İman 17; Müslim, İman 36, (22) |
Sayın Kemaloğlu
Dinde zorlama olduğunu siz de biliyorsunuz ama söylemek işinize gelmiyor. Öyleyse şu sorularıma cevap ver: Muhammed'in ölümünden sonra ridde olaylarında dinden dönenler neden kılıçtan geçirilmişlerdir? Mesela biz bir ateist dernek kursak ve burada derneğe ait bir lokalde buluşup konuşabilirmiyiz.müslümanlar tarafından ne gibi hareketlere maruz kalırız? Turan dursun Neden sırtından vurularak öldürüldü? Salman Rüştü nün başına neden ödül kondu? (adam sadece islami kaynaklara dayanarak bir kitap yazmıştı) |
Alıntı:
kendi tabularınızı tekrar edeceğinize neden yazıyı bir kez daha okumuyorsun veya okudunmu kendi tabularını milyonlarca kere tekrarlayabilirsin bunu anlıyorum ama h.z ömerin müslüman oluşunu neden bir saniye düşünmekde zorlanıyorsun. |
Sayın Kemaloğlu
Tabularınızı herkese dayatan sizlersiniz.Sen Ömerden bahsediyorsun Burada tartışılması gereken şey bu ve bunun gibi birkaç kişinin nasıl kabul ettiği değil kitllelerin nasıl zorla kabul ettirildiğidir. Kaldı ki sizin sahabe dediğiniz kişiler kayınpederler, damatlar, enişteler, kızlar, gelinler, amcalar ve kayınçolardan oluşan dar bir topluluktur. Medinelilerin nasıl kabul ettiğine gelince: Onlardan önce bir çok toplulukla anlaşmak istemiş ve çoğu tarafından reddedilmiştir.Hatta bazıları tarafından kovalanmışlardır.Medinelilerle çeşitli defalar görüşmeler sonucu Medineye kabul edilmişlerdir.Burada da hiç şüphe yokki başka etkenlerde rol oynamıştır.bu nedenlerden biri de medinedeki iki kabile arasındaki ihtilaftır. Söz konusu olan yaklaşık 13 yıl boyunca peygamberlik iddiasında bulunmasına rağmen çoğu akrabalarından olan sadece bir avuç topluluğu inandırabilmişti. Kardeşim sizin kendi mezheplerinize bile tahammülünüz yokken nasıl islam bir hoş görü dini diye iddia edebiliyorsunuz şaşıyorum. Hadi tüm bunları bir kenara bırakalım da sen sorduğum sorulara cevap ver. |
Nerden başlasak, nasıl anlatsak...
İslam'ın kılıçla yayıldığı, dünyada tarihçiler arasında tartışma konusu bile değildir. Müslüman tarihçiler buna "dönemin şartları" şeklinde bayat bir kılıf bulurken, Müslüman olmayan tarihçiler bu konuda daha önyargısız tespitlerde bulunabilmektedir. İslam tarihindeki birkaç kişiden örnek vererek "bunlar gönül rızasıyla Müslüman oldu o halde herkes gönül rızasıyla Müslüman oldu" demek nasıl bir argümandır ya? Bu mantıkla dünyada kimsenin kimseyle savaşmadığını, tarihteki her şeyin gönül rızasıyla olduğunu söyleyebiliriz çünkü her dinin, her ideolojinin, her hareketin bir gönüllü kadrosu vardır, bir de katılmak zorunda olan kitleler vardır. Bu zorunluluk İslam'da kılıçla olmuştur. Gönüllü kadrosu bir çırpıda sayabilecek kadar azken savaşarak, savaşı kaybederek, esir düşerek Müslümanlığa ikna olmuş kişilerin sayısı ise milyonlardır. Hayber nasıl alındı? Taif nasıl Müslüman oldu? Beni Kureyza ve Beni Müstalık kuşatmaları? Huneyn? Tebük? Kuzey Afrika nasıl Müslüman oldu? Peki İran? Gönül rızasıyla mı sanıyorsun? Bak az önce bulduğum bu sayfada Muhammed'in tüm savaşlarının bir listesi var: http://panteidar.wordpress.com/2009/...din-savaslari/ Zaten aratsan internette her sitede var, hatta Müslüman kaynaklarda bile. Üstelik göreceksin ki bu savaşların birçoğu kuşatma şeklinde geçiyor. Yani ya Müslüman olursunuz ya da ölürsünüz diyorlar. Düşman da genelde Müslüman olmayı reddedince savaş başlıyor. Müslümanlar kazanırsa karşı tarafın erkekleri öldürülüp kadınları cariye yapılıyor. Sonra o cariyeyi isterse köle olarak kullanır isterse pazarda satar, bu da o Müslüman'ın keyfine kalıyor. Ya her şeyi geçtim. Türkler nasıl Müslüman oldu sanıyorsun ki? Kuteybe denen İslam komutanı Semerkant'ta 80 bin Türk'ü çoluk çocuk, kadın demeden kılıçtan geçirmedi mi?(Kaynak : Erdoğan Aydın, Nasıl Müslüman Olduk) Hazarlar Hz. Osman'a, Türgişler de Emevilere direnmediler mi on yıllarca? Neden direndiler sanıyorsun bu insanlar(ki atalarımız olurlar)? İslam kendilerine dayatıldığı için ve İslam'a geçmek istemedikleri için. Uzak coğrafyaları, Mısır'ı, İran'ı, Arabistan'ı geçtim. Bizim milletimiz bile mecburiyetler sonucu ve tabii ki savaş sonucu İslam'a geçmişken "İslam kılıçla yayılmadı" demek olsa olsa sadece inanmak isteyenlerin inanacağı, tarihle, bilimle, gerçekle bağdaşmayan boş bir söz olabilir. "Kendilerine kitap verilenlerden Allah’a ve ahiret gününe iman etmeyen, Allah’ın ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak din İslâm’ı din edinmeyen kimselerle, küçülerek (boyun eğerek) kendi elleriyle cizyeyi verinceye kadar savaşın." (Tevbe/29) "Haram aylar çıkınca bu Allah’a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. Eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir." (Tevbe/5) Bu ayetler başka bir kutsal kitapta yer alsaydı yine böyle savunabilecek miydiniz? Önce bu ayetler iniyor. Ardından hem peygamber döneminde hem halifeler döneminde fetihler son sürat devam ediyor. Mekke ve Medine'yi zaten ellerinde tutan bu insanlar ardından tüm Arabistan'ı, Mısır'ı, İran'ı ve Emeviler döneminde de Orta Asya'yı savaşarak yani kılıçla elde ediyorlar. Onlarca şehir kuşatılıyor, yüz binlerce insan sırf dinini bırakıp İslam'a geçmek istemiyor diye öldürülüyor. Ve sen de hala "İslam kılıçla yayılmadı" diyorsun öyle mi? |
Alıntı:
sana haksızlık yapamayız Bir devlet tabiki savaşlara katılacak orada müslüman yapmak veya yapmamak gibi bir durum söz konusu değil savaş çıkmıştır canım işte her devletin başına gelicek bir savaş ama islam devletinin sınırları içinde gayrimüslim tebaa yıda biliyoruz böyle bir şeyin olduğunu biliyoruz. Şimdi ya bunlar hiç olmayacak yada sen bize ya kılıç yada islamı anlatacaksın şimdi diyorsunki kuteybe denilen kişi 80.000 kişiyi katletmiş kadın çoluk çocuk demeden onları zorla müslüman yaptığını söylüyorsun bu durumda kimlerin müslüman olduğunu anlamakta güçlük çekiyorum öldürülen kadın ve çocuklarmı müslüman olmuş Dedim ya dostum tabularınıda irdelemen lazım Haccac dan da bahsedersin onunda çok türk kanı döktüğünü söylüyorlar ama ilginç olan haccacın müslümanlar arasındaki adınında haccacı zalim olması adam türklere değil müslümanlarada zulmediyor burada islamı temsil eden adama bak Mutlaka zulüm olmuştur hiç kimse melek değildir. ancak ahmak olan hiç kimse bilmediği,anlamadığı,zorlandığı dini kabul etmez hadi kabul etti diyelim kuşaklar ötesine anlatmaz bu islamın bayraktarlığını yapacak dereceye gelemez Bana kadar gelemez. |
Alıntı:
anlattığım şeyleri neden bir geçiştirme havası içindesin O müslüman olmuş onu geç,bunlar müslüman olmuş geç Aklına koymuşssun islam kılıçla yayılmıştır diye o yolda gidiyorsun arkana bile bakmıyorsun mantık arkandan bakakalıyor hiç kimseyi dinlemiyorsun Dinden zorlamanın olmadığını bu hükmün umumi olduğunu zorla müslüman olan bir kişinin müslümanlığının kabul olmayacağını söylüyorum. Hadi diyelim bir kitle zorla müslüman oldu ondan sonraki kuşağa ne diyeceğiz ya ondan sonraki kuşağa onlardamı zorla müslüman olmuşlar Türkler kılıç zoruyla müslüman oldu diyorlar sanki o kılıç hala tepemizde duruyorda....... anlatabiliyormuyum.... |
Bir topluluk zorla veya isteyerek bir dine girmişse ondan sonra gelecek nesillerin seçme hakkı yoktur.
Anası babası ne öğretmişse ona inanır ,inanmaya da mecburdur. Nasıl ki sen toplumunun ve ailenin dinini doğduğundan beri beynin de bulmuşsan diğerleri içinde aynıdır. Size de hak veriyorum insanın dinini terk etmesi gerçekten çok zordur ve çok acılıdır. Not:Ben senin sorularına tek tek yanıt vermişim, zannederim geçiştiren sensin |
Dostum sorduğun sorular çocukça
sadece ridde olayları ile ilgili olan cevaplanmaya değer sana sadece bir fikir vermek istiyorum tabiki gözleri açık kalbi kapalı olan birisinden bu cevabı %100 algılamasını beklemek zor... Topluca dinden çıkmak ne demektir??? yani düşünebiliyormusun sen dininden çıkarken bir kaç arkadaşınla berabermi dinden çıktın toplu bir şekilde!!! toplu bir şekilde olması işin siyasi boyutunu ortaya koyuyor O dönemde dinden çıkmanın o toplum tarafından nasıl algılandığını anlayabilmek için PKK örneğini vermemiz yerinde olacaktır hem kendileri açısından hem o toplum tarafından |
Alıntı:
"Kutsal sayılan bazı insanlara, hayvanlara, nesnelere dokunulmasını, kullanılmasını yasaklayan, aksi yapıldığında zararı dokunacağı düşünülen dinî inanç" Kimin tabusu var bir kez daha düşün. Alıntı:
Alıntı:
Cihat diye bir şey yok zaten İslam'da, değil mi? "Yeryüzünde din Allah'ın oluncaya kadar savaşın" ayeti de İncil'de geçiyor zaten. Yukarıya kopyaladığım ayetlerde namaz kılıp zekat vermeyenleri öldürün, Müslüman olanları affedin demiyor, değil mi? Bir de ne tesadüfse bu Arapların kimseyi Müslüman yapmak gibi bir derdi olmadığı halde(!) fethettikleri her bölgede herkes Müslümanlığı seçmiş(!). Mısır, Suriye, Irak, İran, Orta Asya... Tezlerin şaka gibi usta. Alıntı:
Yani Museviler ve Hristiyanlar başka, pagan inanca mensup olanlar başka. Bunları birbirine karıştırmana şaşırdım. Forumda bu kadar çok yazan bir insan nasıl bilmez bu ayrımı. Peygamberin kurduğu, dört halifeyle yükselen ve Emevilerle zirveye ulaşan İslam Devleti'nde ehli kitap(Musevi ve Hristiyanlar) cizye verme koşuluyla yaşarken paganlara(örneğin Arap putperestlerine) kesinlikle ama kesinlikle yaşam hakkı yoktur. Dikkat edersen dünyanın her yerinde pagan inanışlar devam ederken İslam coğrafyasında hala yaşayan bir tane bile putperest yoktur. Bir dönem bu coğrafyadaki herkes paganken hepsi silinip gitti, bir tane bile kalmadı. Birbirine karıştırma bunları lütfen. Alıntı:
O kadınlar ve çocuklar değil, bu katliama şahit olanlar "gönül rızasıyla(!)" İslam'a geçmeyi kabul ederler ve sonraki kuşaklar zaten tümden Müslüman olarak doğar. Alıntı:
Hah, bak aslında sen de biliyormuşsun da saklıyormuşsun bildiklerini. Haccac-ı Zalim tabirini kullanan Müslüman Araplar değil, sonradan İslam'a giren(Türkler, Farslar gibi) kavimlerdir. Zamanında yaptıklarını unutmamışlardır. Alıntı:
Alıntı:
Roma İsa'yı çarmıha geren devlettir. Dahası Hristiyanlara dinlerinden dönmeleri için öyle baskılar yaparlar ki Hristiyanlar Kapadokya'ya yeraltı şehirleri kurarlar. Birkaç yüzyıl sonra Roma, Hristiyan olup Hristiyanlığı gittiği her coğrafyada yaymıştır. Hristiyanlığın bayrağı olmuştur. Hindistan'da Buddha, önceleri büyük tepki ve dışlanmayla karşılanırken bugün uzakdoğunun en büyük dinidir. Zorlamaya da örnek verelim. Amerika ve Afrika kıtaları, Coğrafi Keşifler sonrası zorla Hristiyanlaştırılmıştır. Yerliler uzun süre savaşsalar da Avrupalıların teknolojilerine boyun eğmek zorunda kalırlar. Yüz binlerce Afrikalı köleleştirilir. Bir o kadar Amerikalı öldürülür. Ama bugün Amerika dünyada Hristiyanlık propagandasını en çok yapan devlettir. Irak işgali sonrası dönemin Amerikan başkanı Bush çıkıp "Bu bir Haçlı Seferi" diyebilmektedir. Tarih böyle bir şeydir. Bir çağın en doğrusu, bir sonraki çağın en yanlışı olabilir. Emerson'un ölümsüz ifadesiyle, "Bir çağın dini, bir sonrakinin edebi eğlencesidir" |
Kendi atalarini ve kendi gecmisini görmezden gelen , kendi atalarina , kendi irkina karsi zulumlere göz yuman ve buna sevinen hatta zulumleri destekleyen artik ne vatandasimdir nede TÜRK dür !
Onlar din ugruna vatanini , vatandasini , atasini , soyunu , irkini satandir !! Hadi gelde yalan de ! Tarihi kaynaklarda Araplarin Türkleri müslümanlastima cabalarini acikla ! Tüm Islam kaynaklari dahil araplarin türkler ile bogustuklarini söylemekdedir ! Bunu wikipeida da bile bulabilirsiniz ! http://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%BC...li%C5%9Fkileri Emevilerin Horasan valisi Ubeydullah bin Ziyad, 674 yılında ilk kez Ceyhun nehrini geçerek Maveraünnehir'in önemli Türk şehirlerinden Buhara'yı kuşattı. Buhara'da birçok Türk kılıçtan geçirildi. Buhara'nın Türk melikesi Kabaç Hatun, ağır bir vergi karşılığında Ubeydullah Bin Ziyad ile anlaşma yaptı. Bu anlaşma sonucu olarak Ubeydullah Bin Ziyad, iki bin Türk gencini asker olarak ordusuna aldı. Müslüman Araplar, Horasan valisi Kuteybe Bin Müslim zamanında bütün Maveraünnehir'i ve Batı Türkistan'ı ele geçirdiler. Baykent, Buhara, Semerkant ve Kaşgar gibi önemli Türk şehireri Araplar tarafından yağmalandı ve birçok Türk kılıçtan geçirildi. Kuteybe'nin ölümünden sonra Araplar Orta Asya'da tutunamadılar. Göktürklerin yeniden güçlendikleri dönemde Göktürk Hakanı Kültigin bu toprakları daha sonra geri aldı. Söyle bir sözde vardir Türk Insani Para gibidir icine isik tut, ATATÜRK yoksa sahtedir !!! Ve Atalari umrunda degilse gene sahtedir !! |
Alıntı:
Ayet seçmek yakışır mı bir Müslüman'a? Ayrıca zorla geçerse Müslümanlığı kabul olmaz da ne demek=) Peygamber döneminde Arabistan'ın büyük bir bölümü fethedildi ve bu adamların hiçbiri "gel biz İslam'ı kabul ettik" diye çağırmadılar peygamberini. Hepsi önce İslama'a girmek istemedi, savaştı, savaşı kaybedip de Müslüman oldu. |
Nail'i yürekten kutlarım. Ellerine sağlık.
|
Alıntı:
bir yazıya başlamadan önce ben cahilim diye her yazının altına dipnot düşmen gerekir. Ayet seçmek tabiki bir müslümana yakışmaz ama cahillik hiç yakışmaz biz tabiki "onları nerede bulursanız öldürün" ayeti ile "Dinde zorlama yoktur" ayetini ayıracak kapasiteye sahibiz biz "onları nerde bulursanız öldürün" ayetinin alt yapısını çok iyi bilmekteyiz dedim ya dostum cahillik yakışmaz bize Biz biliriz marketlerde,okullarda,sıralarda,sokaklarda onları nerde bulursak öldüremeyeceğimizi. Biz biliriz caddelerde,bostanlarda,oralarda buralarda hiç kimseyi zorlayamayacağımızı. Biliriz kimin cahil olduğunu çok iyi biliriz |
Alıntı:
size alttan alttan destek verdiği içinmi |
Alıntı:
Yazılarımızı okuyan insanlara bırakalım kimin cahil olduğunu. Kimin bazı sorulara bilerek cevap vermekten kaçtığını. Hep kullandığım bir söz var: "Küçük insanlar kişileri, ortalama insanlar olayları ve büyük insanlar fikirleri tartışırlar." Biz olayı kişiselleştirmek yerine fikirleri tartışalım. Sen bugün bu ayeti okuyup gidip birilerine öldür(e)mezsin ama senden 14 asır önce on binlerce insan bu ayetlerle yollandı savaşa. Hem de tek günahı "Müslüman olmamak" olan insanların üzerine yollandılar. O insanlar öldü. Eşleri ve kızları da senin mücahit Müslümanların tarafından paylaşıldılar. Bu iğrençliğin adı da "merhamet dini" oldu. |
Alıntı:
Yoksa komik durumlara düşülebilir. Tıpkı İslam Tarihi hakkında kurduğun cümlelerde olduğu gibi. |
Alıntı:
|
sevgili withoutreligion;
Sorulara ben de yenilerini ekleyeyim. Hz.Ebubekir döneminde yalancı peygamberler neden ateş havuzlarında yakıldı? Henüz Muhammed hayattayken neden tüm Arabistan'ı dolaşarak vaazlarıyla Müslüman yapmadı da savaşarak, öldürerek, esir alarak Müslüman yaptı? Arabistan, Suriye, Irak, İran, Mısır, Fas, Cezayir, Tunus, Horasan, Orta Asya... Bu bölgelerin tamamı savaşla Müslüman yapılmadı mı? Bu bölgelerden bir tanesi bile savaşmadan, gönül rızasıyla Müslüman oldu mu? "Müşrikler ancak bir pisliktir" ayeti de İslam'ın barış ve hoşgörüsünü mü yansıtıyor? |
Kemaloglu bu konuyu seninle ikinci kere tartisiyorum !
Acaba 1400 yil sonra P.K.K yi sevip sayan bir TÜRK görmek istermisin ? Eger istemiyorsan ozaman aradan 1400 yillar gecmis atalarimizinda istemediklerini yerine getirmelisin ! Yahu bir hayvan bile ögrenicidir ! Onlara bile birsey ögretmek icin evcillestirme cabasinin detayina girmiyoruz ! Onlar bile cok iyi kavrama yetenegine sahipdir ! Ama bir hayvan kadar olmadiginiz kesin ! Hic bir mantiginiz yokmu sizin ? Simdi sana bile burada dinini caydirmaya calissak ölsende vaz gecemeyecek bir komplexe sahipsin ! ( Napalim hani yukarda dedik ya hayvana bile birsey ögretmen icin detayina girmiyoruz ama senin bu mantigi kavraman icin kelimenin detaylarina girmem lazim ! ) Sadece seni anladin mi ? Evet neymis S E N I ! Bak heceleyelim bakalim SA DE CE SE NI !!!! Simdi 2-3 kez daha oku beynine girene kadar oku bak tekrarliyorum SADECE SENI !! Evet burayi anladiysan simdi kelimeyle cümlemizi olusturalim ! SADECE SENI DINDEN CIKARMAYA GÜCÜMÜZ YETMEZKEN ARAPLAR NASIL YÜZBINLERCE TÜRKÜ GELISI GÜZEL ISLAMA KABUL ETTIRMISLER !! Hangi akila hangi mantiga sigar bu ! Türklerin var oldugundan beri inandiklari samanizm inancindan caydiripda gelisi güzel islama almak ! Ancak zekasi bir hayvanin yaninda düsük olan Insanim diye gecinen yaratiklar bunu benimsemisdir diye inanir !! Anlatabildim mi ? Ha su kelimeninde detayina girelim !! SADECE SENI derken ! Burada sadece tek 1 kisiden bahsediyoruz ! Yani benim anlatmak istedigim sadece bir kisi caydiramazken yüz binleri caydirma mantigina hangi beyin cesidir inanir ? Bak söyle izah edeyim ! ( söyle anlatayim ) Bir kisinin aklini degistiremezken ! Yüzbinlerce insanin aklini hayatta degistiremezler ! Bunu ancak bir katliam yapabilir ! Bunu ancak bir zorbalik yapabilir ! Bir Korku yapabilir Senin ile atalarinin arasinda fark oldugunu mu saniyorsun ? Onlarda tipki senin gibi samanizm inancina ASK gibi sari degilmiydi ? Hangi hristiyan hangi musevi simdi seni gelipde kendi dinlerine benimsetebilir ? Yav hadi birak seni ( 1 kisiyide ) Yüz binlercesine nasil benimsetebilir ? Cok komiksiniz ! Biri cikmis kürsüye yüz binler onu dinliyor ! Bakin müslümanlik böyle söyle Bizim atalarimizda aha bu cok iyimis hemen müslüman olalim demis öylemi ? Yahu bukadar detayina girmeye ne gerek vardi diyecek simdi diger arkadaslar kesinlikle REZIL OLDUM KENDI CANLI TÜRÜME BUNU BU SEKILDE IZAH ETMEYE |
Evet insanlar kılıç zoruyla müslüman olmaz.
Doğduğunda kulağına ezan okunur. 9 yaşına varmadan sünnet edilir. 15 yaşına kadar okullarda dualar ezberletilir ezberlemeyen sınıfta kalır. Mahallede elinde birayla dolaşan adamı döverler. Ramazanda sigara içeni döverler. Bunların hepsi ne kadar barışçıl zorba olmayan bir dinin eseridir böyle. Tamamen kendi irademize bırakıyorlar inanmayı. |
Arkadaş krizlerde anlaşılan, inancı hakkındaki gerçekleri, öğrenince krizlere girmiş son bir çabayla inancını kurtarmaya çabalıyor; ancak ne yazıkki neresinden tutsa elinde kalıyor. Ne yazıkki islam risale-i nurlardaki gibi pollyannacı değil, üç beş genelleme ve teşbihlerle gerçekler bulunamıyor.
Alıntı:
|
Alıntı:
peygamber ilk zamanlarda müşrik araplarada öyle diyordu mesela; eğer kabul ederseniz hiç bir şey kaybetmeyeceksiniz bütün arap ve acem toprakları sizin olacak tabiki burada oralara yönelik ciddi ve doğrudan bir tehdit olmayıp, peygamberin bazı şeyleri kalp gözüyle görmesi önemlidir Dediği gibide oldu zaten,onu bırak taaa istanbullardayız. Böyle anlamak gerekir. |
Alıntı:
açtığın bazı başlıklarda zaten belirtmişsin bu problemlerini ancak ben dahada derin olduğu konusunda endişeliyim yazdığın yazılara cevap vermeyecek kadar vaktim kıymetli ve yazıların sadece beni irrite etmekte...... |
Arkadaş sen o gözlüklerle en feci katliamlara bile bir kulp bulabilirsin, hitlere bile kalp gözü takıp tapabilirsin. Ben bunu yapamıyorum, kendimi kandıramıyorum.
|
Alıntı:
Kuran'ı baştan sona oku.. Peygamberin hayatını baştan sona oku.. beynine sansür uygulama ondan sonra kendini kandırma.. at gözlükleriyle olmuyor bu işler arkadaş |
Arkadaş senin pencerendende bakabiliyorum, damdan düşer gibi inançsız olmadık. Bizde o gözlüğü taktık sonra bir şimşek çaktı çıkartıp farklı gözle baktık, sonra ikisini tarttık hangisi daha ağır bastıysa onu aldık. Şayet sizi dürüst yapan şey din değilse ne demek istediğimi hakkıyla anlayacaksınız.
|
Sayın Kemaloğlu
Sen vevap vermiyorsun tebliğ yapıyorsun bizim bunlara karnımız tok senin geçtiğin yollardan bizde geçtik. Hiç bir sorumuza cevap veremedin ama ben yine bir başka soru sorayım: Bugünün İranın da sokaklarda dolaşan din polisleri cuma günleri neden sokakta dolaşan erkekleri namaz saati namaz kılmaya zorluyor? Neden etek giyen kızların bacaklarına yüzlerine kezzap atılıyor? Endonezyada polisler ellerinde uzun eteklerle dolaşarak pantolon giyen başı türbanlı kızlara bu etekleri giymeleri için zorluyor? |
Alıntı:
kızların bacaklarına,yüzlerine kezzap dökülmesini nasıl cevaplamamı bekliyorsun beni bu konuda muhatap mı kabul ediyorsun demagoji tartışmayı bitirir ancak benim derdim o değil diyorsan orasını bilemem o sorduğun soruya cevap vermiyorum senin anlayacağın cevap veremiyorum |
Bunlar islamda zorlama yoktur dediğin için sana soruluyor.
O zaman altından kalkamayacağın bir konuda başlık açma. |
Alıntı:
birileri birilerinin bacağına kezzab atıyor diye bu değişmez. oradan buradan bir kısım parçalar almakla bu değişmez okuyan bilir bunu değişmez. Ben günlük hayatımda insanlara islamı anlatırım bu benim dinimde olan birşey hiç şüphe yok buna Onların müslüman olmasını çok isterim Bunları yaparken günah işlediğimi düşünmem. Ancak birisini müslüman olmaya zorlamakda neyin nesi ben bunu yapmaktan Allahtan korkarım O müslüman olmazki zaten başka birşey olur böyle birşeyde yok zaten. İslam tarihinde var olan savaşları onun siyasi,psikolojik,kültürel sonuçlarını kullanarak hiç bir yere varılmaz. |
Burada sorduğum sorular dinde zorlama olduğunu gösteriyor, sen birinin birine yaptığı diyorsun.
Bariz olarak bir baskı var.üstelik devlet eliyle Ha tabii türkiyede bunlar şu anda yoğunmu dersen laik Türkiye Cumhuriyeti sayesinde şimdilik çok yogun değil. Ama ilerisi de pek aydınlık değil. |
Alıntı:
Yoksa yazdirma bize bosu bosuna okadar yazilari ! Inan bizimde zamanimiz en az senin zamanin kadar degerlidir !! Söyle bir etrafina bak bu konuda senden baska savunan bir müslüman daha var mi ? Ama burayi her dakika izleyen 30-40 seyirci var !! Bir baslik acmissin demissinki islamda zorlama yok ama biz ve de tarihi kaynaklar diyorki araplar türkleri kilic zoru ile müslüman yaptilar ! Sen cikip ben ne buna inanmiyorum diyorsun nede bir cevap veriyorsun aksine hakaret ediyorsun ! Inanmiyorum diyeceksen acaba neden inanmiyorsun ? Bizler Bir Türk olarak sana yalan mi söylüyoruz ? Hatta sana öyle islami gelisi güzel bensenilmez diye bir mantikda sunuyoruz ama kabullenemiyorsun ! Arkadasim sen amacini yaz lütfen baska birsey istemiyoruz senden biz bu sorulari sora sora gina geldi ama cevap gelmedi artik alistik bu hallere !! Inan senden de gelecegini pek ummuyorduk ! Sen sadece amacini yaz !! |
Inanmak,ama 1400 yil kadar sonra yeniden anlamlandirarak algilamak.
Iste butun mesele bu. Kemaloglu arkadasa neden kiziyorsunuz ki.O nun insanligi zulmu ve vahseti kabul edemiyor.Bu yuzden de zorla kabul ettigi dininin de bu zulmu icermesine duygusal olarak karsi cikiyor.O nu bu insani durusundan dolayi tebrik ediyorum.Zorla diyorum .Cunku dogdugu gunden itibaren beynine kazilan bir inanc ancak zorbaca bir ogreti olarak degerlendirilir.Karsitsiz ogretilen bilim bile olsa insan dusunusune zulum sayilir. Zordur kardesim.Hele senin icin cok daha zor.Sen hala teblig asamasindasin.Anlatiyorsun.Hala birkac capulcu ateist cahili dine dondurup Allah a yalakalik yapma pesindesin. Saygiyla |
Kemaloğlu
Sen kuran diye herhalde şeker portakalını felan okumuşsun. Baksana inandığın kitaptaki her şeyi reddediyorsun. Hadi Bir Ayet bir hadis ile daha önce defalarca yazılan işlenen ve bir sonuca bağlanan bu konuya yaklaşalım. Ayetimiz şu olsun Tevbe (29) Kendilerine kitap verilenlerden Allah'a ve ahiret gününe iman etmeyen, Allah'ın ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak din İslam'ı din edinmeyen kimselerle, küçülerek (boyun eğerek) kendi elleriyle cizyeyi verinceye kadar savaşın. Hadisimiz bu olsun Hz.Peygamberimiz, bir Hadîs-i Şerifleri'nde şöyle buyurmuşlardı: "Allah'dan başka Allah olmadığına, Muhammed (S.A.V.)'in Rasûlüllah olduğuna şehâdet getirinceye, namazı kılıncaya, zekatı verinceye kadar savaşmak bana emrolundu. Onlar, bunları yapınca, Müslümanlık hakkının gerektirdiği cezâlar müstesnâ oldukça, canlarını, mallarını elimden kurtarırlar!" Eshâbı Kirâm'dan Abdullah ibn-i Amr; "Yâ Rasûlullah! Bana cihad ve gazâ hakkında bilgi ver?" demişti. Allâh'ın Rasûlü, O'na; "Ey Abdullah ibn-i Amr! Eğer, sen, Allâh'ın rızasını umarak ve güçlüklere katlanarak çarpışırsan, Allah da seni kıyâmet günü o hâl üzere diriltir. Eğer sen gösteriş ve öğünmek için çarpışırsan, Allah da seni kıyâmet günü o hâl üzere diriltir. Hâsılı sen, ne halde ölür veya öldürülürsen, Allah da seni o halde diriltir." dedi. İlk seriyyelerden bâzıları şunlardı: Hz. Hamza, Seyfülbahr'e; Ubeyde ibn-i Haris, Batn-ı Râbig'a; Saad ibn-i Ebi Vakkas, Harrar'a gönderildiler. Ha bir de eklemek gerekiyor. Kuranda şavaş diye arayında tam 68 yerde savaş geçiyor. Dinde hiç bir zorlama yapmayan tanrı, kendisine inanmayan sineğe bile savaş açıyor. Dinde zorlama var mı? olur mu hiç din cici, allah cici, muhammed cici, inanmayan kaka. |
Alıntı:
Cumhuriyet kültürü din vicdan özgürlügünü savunur. Bu yüzden onlar için söylenecek şey basittir.Dinde zorlama yapanlar müslüman degildir. İslam kendi kurallarını yüzlerce yıl zorla uygulamıştır.Ya inan ya cizre öde. Bu gerçek hep gözlerden uzak tutulmaya çalışılmıştır. Bir müslümanın digerinin müslümanlıgını begendigine şahit olmak bu yüzden zordur. |
Alıntı:
hadisimiz bu olsun gibi çocukça yaklaşımlarla uğraşacak vaktimiz yok bizim Ben tabi o yazdığın ayetide biliyorum hadiside biliyorum ama sebeplerinide biliyorum sonra yazıyorsun ilk seriyyelerden bazıları şunlardı diye Size islam tarihini baştan mı anlatalım bilmiyorum islamın ilk dönemlerinden beri düşmanları vardı müşrikler,yahudiler,münafıklar,bedeviler şimdi onlar eğer kılıcı hiç ellerine almasalardı o din kendini savunamazdı tek bir müslümanın bile kalacağını sanmıyorum çünkü öyle bir nefret duyuyorlar onlara sen ise anlatıyorsun ilk seriyyelerden bazıları şunlarmış bunlarmış Bunun dinde zorlamayla ne ilgisi var dinde zorlama yok evet müslümanlar savaşmış evet müslümanlar için rahat edecekse kafirlerin kafasını kesmiş ben bunları biliyorum ama neden!!!! Durup dururken çıkmışlar ortaya şimdi demişler ya müslüman olun yada keselim sizi böyle bir şey yok İnan bana hendek savaşında bitebilirdi o iş adamlar tıkadılar onları tam bir aya yakın Ayet bunu çok güzel anlatır; O vakıt ki hem üstünüzden gelmişlerdi, hem aşağı tarafınızdan ve o vakıt ki gözler kaymış, yürekler gırtlaklara dayanmıştı ve Allaha türlü türlü zanlarda bulunuyordunuz(ahzab 10) Onların düşmanları vardı bu kadar basit.... |
Kimse kimseyi özellikle de kendini kandırmasın. Müslümanlığın yayılması için insanların kılıçtan geçirildiği bilinen bir gerçektir. Cihad anlayışı buradan doğmuştur. Müslüman olanların bir kısmı kendi isteği ile müslümanlığı kabul etti diye gerçekler değişecek değil. Aksi iddia edildiğinde bir takım ayetler sıralanır denilmiştir. Kardeşim bu ayetlere sen kutsal kitabında yer vermişsin ve allahın kelamı diye tapmışsın, kabul etmişsin. Şimdi de sözü edilen ayetlerin bir kaçına bakalım:
2:191 - Onları nerede yakalarsanız öldürün ve sizi çıkardıkları yerden onları çıkarın. O fitne, öldürmeden daha şiddetlidir. Yalnız Mescid-i Haram yanında onlar sizinle savaşmadıkça siz de onlarla savaşmayın. Fakat sizi öldürmeye kalkışırlarsa, hemen onları öldürün. Kâfirlerin cezası böyledir. 4:76 - İman edenler, Allah yolunda savaşırlar. İnkâr edenler de tağut yolunda savaşırlar. O halde siz şeytanın taraftarlarına karşı savaşın. Çünkü şeytanın hilesi zayıftır. 4:84 - (Ey Muhammed) Allah yolunda savaş! Sen ancak kendi yaptığından sorumlusun. Müminleri de savaşa teşvik et. Umulur ki, Allah kâfirlerin gücünü kırar. Hiç şüphesiz ki Allah kuvvet ve kudretçe çok daha güçlü, ve cezası daha çetindir. 4:101 - Yeryüzünde sefere çıktığınızda kâfirlerin size bir kötülük yapacağından korkarsanız namazı kısaltmanızda size bir vebal yoktur. Kuşkusuz kâfirler sizin apaçık düşmanınızdır. 9:38 - Ey iman edenler! Size ne oldu ki, "Allah yolunda cihada çıkın." denilince olduğunuz yere yığılıp kaldınız. Yoksa ahiretten vazgeçip dünya hayatına razı mı oldunuz? Fakat dünya hayatının zevki ahiretin yanında ancak pek az birşeydir. 9:41 - Ey müminler! İster hafif techizatla, ister ağırlıklı olarak seferber olun ve mallarınızla, canlarınızla Allah yolunda cihad edin. Eğer bilirseniz böylesi sizin için daha hayırlıdır. Bunlar sadece bir kaçı. Ancak önermeyi yapanın haklı olduğu bir nokta var. Müslümanlar savaşları, Çoğu zaman ganimet, cariye ve köle için çıkarmışlardır. Eğer hala bunların tamamı (savaşın islamı yaymak, cariye, köle, ganimet için çıkarıldığı) reddediliyorsa ortada daha vahim bir durum vardır. Bu da kuranın tanrısının eski kabile tanrıları gibi kurban ve kan isteyen sadist bir düşünceye sahip olmasıdır. |
Alıntı:
İran niye fethedilmiştir, Türkler ile neden savaşılmiştır. Önce bunları izah et. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:56 . |