Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 12-12-2010, 22:38
Kemaloğlu Kemaloğlu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Hiç kimse kılıç zoruyla müslüman olmaz....

İslamiyetin kılıç zoruyla yayıldığı bütün din düşmanları tarafından söylenir.

Zira dinde böyle bir şeyin olmadığını söylediğimizde ise şaşkınlık içerisinde bazı ayetleri sıralayıveriyorlar.

İslamiyetin ilk dönemlerine bakalım hani o herkesin bildiği çekirdek kadroya...onlar nasıl müslüman oldular;

H.z ebubekir,H.z osman,Hz ali nasıl müslüman oldular

H.z ömeri peygamberin dizinin dibine getiren kılıçmıydı

Medine dönemine bakalım

eyup el ensari,selmanı farisi gibi kişiler nasıl müslüman oldular

sad bin muaz ve sad bin ubade gibi sert insanlar kılıç zoruylamı müslüman oldular

Sahi medinelileri peygambere biat etmeye kılıç mı zorladı yoksa kendilerimi geldiler.

"Dinde zorlama yoktur" ayeti genel geçer hükmü umumi ayettir bazılarının dediği gibi ilk dönemlerde değil medine döneminde inmiştir bakara 256. ayettir.

peki şu anda arkadaşların sabırsızlıkla yazmak istediği ayetler nedir.

Hiçbirisinin iniş nedeni durup dururken kılıç zoruyla müslüman yapmak değildir.

Mesela;

tebük savaşı, Bizans askerlerinin üzerlerine doğru hareket ettiklerini haber alıyorlar

bazı müslümanlar bu konuda gevşek davranınca

hemen savaşa çıkmalarını emreden ayetler iniyor

Her devlet için normal olan bir durum sözkonusu ve bir geçiş dönemi....

Kılıç korkusuyla müslüman olan münafık olur ibni selül gibi, o müslümanların gücünü gördüğü için müslüman gibi görünmüştür.

ama oğlu gerçek bir müslümandır.

yani bu durumda 2. kuşakta foya meydana çıkar ya gerçek müslüman olunur yada önceki hal neyse öyle devam edilir.
Alt 12-12-2010, 22:43
Dark_Prince - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Dark_Prince Dark_Prince isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

muhammed bir şekilde kandırmış onları,vardır bir oyunu onun.birde şu hadise bak bakalım:

İbn-i Ömer (radıyallahu anh) anlatıyor: Hz. Peygamber (aleyhissalatu vesselam): "Ben insanlar Allah'tan başka ilahın olmadığına, Muhammed'in de Allah'ın elçisi olduğuna şehadet edinceye, namaz kılıncaya, zekat verinceye kadar onlarla savaş etmekle emrolundum. Bunları yaptılar mı, kanlarını, mallarını bana karşı korumuş (emniyet altına almış) olurlar. İslam'ın hakkı hariç. Artık (samimi olup olmadıklarına dair) durumları Allah'a kalmıştır".

Müslim'deki rivayette "İslam'ın hakkı hariç" ibaresi mevcut değildir.

Buhari, İman 17; Müslim, İman 36, (22)

Tanrı'nın Adımlarını İzle Ama Asla Takip Etme!

Blog Facebook
Alt 12-12-2010, 23:34
withoutreligion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
withoutreligion withoutreligion isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın Kemaloğlu

Dinde zorlama olduğunu siz de biliyorsunuz ama söylemek işinize gelmiyor.
Öyleyse şu sorularıma cevap ver:

Muhammed'in ölümünden sonra ridde olaylarında dinden dönenler neden kılıçtan geçirilmişlerdir?

Mesela biz bir ateist dernek kursak ve burada derneğe ait bir lokalde buluşup konuşabilirmiyiz.müslümanlar tarafından ne gibi hareketlere maruz kalırız?

Turan dursun Neden sırtından vurularak öldürüldü?

Salman Rüştü nün başına neden ödül kondu? (adam sadece islami kaynaklara dayanarak bir kitap yazmıştı)

"Din kitaplarını okuyup anlayana ateist,okuyup anlamayana dindar denir" Nikola Tesla
Alt 12-12-2010, 23:48
Üyeliğini Sonlandırmış

withoutreligion´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın Kemaloğlu

Dinde zorlama olduğunu siz de biliyorsunuz ama söylemek işinize gelmiyor.
Öyleyse şu sorularıma cevap ver:

Muhammed'in ölümünden sonra ridde olaylarında dinden dönenler neden kılıçtan geçirilmişlerdir?

Mesela biz bir ateist dernek kursak ve burada derneğe ait bir lokalde buluşup konuşabilirmiyiz.müslümanlar tarafından ne gibi hareketlere maruz kalırız?

Turan dursun Neden sırtından vurularak öldürüldü?

Salman Rüştü nün başına neden ödül kondu? (adam sadece islami kaynaklara dayanarak bir kitap yazmıştı)
Sayın withoutreligion

kendi tabularınızı tekrar edeceğinize

neden yazıyı bir kez daha okumuyorsun

veya okudunmu

kendi tabularını milyonlarca kere tekrarlayabilirsin bunu anlıyorum

ama h.z ömerin müslüman oluşunu neden bir saniye düşünmekde zorlanıyorsun.
Alt 13-12-2010, 00:54
Üye

Sayın Kemaloğlu
Tabularınızı herkese dayatan sizlersiniz.Sen Ömerden bahsediyorsun
Burada tartışılması gereken şey bu ve bunun gibi birkaç kişinin nasıl kabul ettiği değil kitllelerin nasıl zorla kabul ettirildiğidir.

Kaldı ki sizin sahabe dediğiniz kişiler kayınpederler, damatlar, enişteler, kızlar, gelinler, amcalar ve kayınçolardan oluşan dar bir topluluktur.

Medinelilerin nasıl kabul ettiğine gelince:
Onlardan önce bir çok toplulukla anlaşmak istemiş ve çoğu tarafından reddedilmiştir.Hatta bazıları tarafından kovalanmışlardır.Medinelilerle çeşitli defalar görüşmeler sonucu Medineye kabul edilmişlerdir.Burada da hiç şüphe yokki başka etkenlerde rol oynamıştır.bu nedenlerden biri de medinedeki iki kabile arasındaki ihtilaftır.

Söz konusu olan yaklaşık 13 yıl boyunca peygamberlik iddiasında bulunmasına rağmen çoğu akrabalarından olan sadece bir avuç topluluğu inandırabilmişti.

Kardeşim sizin kendi mezheplerinize bile tahammülünüz yokken nasıl islam bir
hoş görü dini diye iddia edebiliyorsunuz şaşıyorum.

Hadi tüm bunları bir kenara bırakalım da sen sorduğum sorulara cevap ver.

"Din kitaplarını okuyup anlayana ateist,okuyup anlamayana dindar denir" Nikola Tesla
Alt 13-12-2010, 17:56
onurmusa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
onurmusa onurmusa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Nerden başlasak, nasıl anlatsak...

İslam'ın kılıçla yayıldığı, dünyada tarihçiler arasında tartışma konusu bile değildir.

Müslüman tarihçiler buna "dönemin şartları" şeklinde bayat bir kılıf bulurken, Müslüman olmayan tarihçiler bu konuda daha önyargısız tespitlerde bulunabilmektedir.

İslam tarihindeki birkaç kişiden örnek vererek "bunlar gönül rızasıyla Müslüman oldu o halde herkes gönül rızasıyla Müslüman oldu" demek nasıl bir argümandır ya?

Bu mantıkla dünyada kimsenin kimseyle savaşmadığını, tarihteki her şeyin gönül rızasıyla olduğunu söyleyebiliriz çünkü her dinin, her ideolojinin, her hareketin bir gönüllü kadrosu vardır, bir de katılmak zorunda olan kitleler vardır. Bu zorunluluk İslam'da kılıçla olmuştur. Gönüllü kadrosu bir çırpıda sayabilecek kadar azken savaşarak, savaşı kaybederek, esir düşerek Müslümanlığa ikna olmuş kişilerin sayısı ise milyonlardır.

Hayber nasıl alındı?
Taif nasıl Müslüman oldu?
Beni Kureyza ve Beni Müstalık kuşatmaları?
Huneyn? Tebük?
Kuzey Afrika nasıl Müslüman oldu?
Peki İran?
Gönül rızasıyla mı sanıyorsun?

Bak az önce bulduğum bu sayfada Muhammed'in tüm savaşlarının bir listesi var:

http://panteidar.wordpress.com/2009/...din-savaslari/

Zaten aratsan internette her sitede var, hatta Müslüman kaynaklarda bile.

Üstelik göreceksin ki bu savaşların birçoğu kuşatma şeklinde geçiyor. Yani ya Müslüman olursunuz ya da ölürsünüz diyorlar. Düşman da genelde Müslüman olmayı reddedince savaş başlıyor. Müslümanlar kazanırsa karşı tarafın erkekleri öldürülüp kadınları cariye yapılıyor. Sonra o cariyeyi isterse köle olarak kullanır isterse pazarda satar, bu da o Müslüman'ın keyfine kalıyor.

Ya her şeyi geçtim. Türkler nasıl Müslüman oldu sanıyorsun ki?

Kuteybe denen İslam komutanı Semerkant'ta 80 bin Türk'ü çoluk çocuk, kadın demeden kılıçtan geçirmedi mi?(Kaynak : Erdoğan Aydın, Nasıl Müslüman Olduk)
Hazarlar Hz. Osman'a, Türgişler de Emevilere direnmediler mi on yıllarca? Neden direndiler sanıyorsun bu insanlar(ki atalarımız olurlar)? İslam kendilerine dayatıldığı için ve İslam'a geçmek istemedikleri için.

Uzak coğrafyaları, Mısır'ı, İran'ı, Arabistan'ı geçtim. Bizim milletimiz bile mecburiyetler sonucu ve tabii ki savaş sonucu İslam'a geçmişken "İslam kılıçla yayılmadı" demek olsa olsa sadece inanmak isteyenlerin inanacağı, tarihle, bilimle, gerçekle bağdaşmayan boş bir söz olabilir.

"Kendilerine kitap verilenlerden Allah’a ve ahiret gününe iman etmeyen, Allah’ın ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak din İslâm’ı din edinmeyen kimselerle, küçülerek (boyun eğerek) kendi elleriyle cizyeyi verinceye kadar savaşın." (Tevbe/29)

"Haram aylar çıkınca bu Allah’a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. Eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir." (Tevbe/5)

Bu ayetler başka bir kutsal kitapta yer alsaydı yine böyle savunabilecek miydiniz?

Önce bu ayetler iniyor. Ardından hem peygamber döneminde hem halifeler döneminde fetihler son sürat devam ediyor. Mekke ve Medine'yi zaten ellerinde tutan bu insanlar ardından tüm Arabistan'ı, Mısır'ı, İran'ı ve Emeviler döneminde de Orta Asya'yı savaşarak yani kılıçla elde ediyorlar. Onlarca şehir kuşatılıyor, yüz binlerce insan sırf dinini bırakıp İslam'a geçmek istemiyor diye öldürülüyor. Ve sen de hala "İslam kılıçla yayılmadı" diyorsun öyle mi?

"Özgürlüğün en büyük düşmanı, halinden memnun olan kölelerdir" Spartacus
Alt 14-12-2010, 00:31
Üyeliğini Sonlandırmış

onurmusa´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Nerden başlasak, nasıl anlatsak...

İslam'ın kılıçla yayıldığı, dünyada tarihçiler arasında tartışma konusu bile değildir.

Müslüman tarihçiler buna "dönemin şartları" şeklinde bayat bir kılıf bulurken, Müslüman olmayan tarihçiler bu konuda daha önyargısız tespitlerde bulunabilmektedir.

İslam tarihindeki birkaç kişiden örnek vererek "bunlar gönül rızasıyla Müslüman oldu o halde herkes gönül rızasıyla Müslüman oldu" demek nasıl bir argümandır ya?

Bu mantıkla dünyada kimsenin kimseyle savaşmadığını, tarihteki her şeyin gönül rızasıyla olduğunu söyleyebiliriz çünkü her dinin, her ideolojinin, her hareketin bir gönüllü kadrosu vardır, bir de katılmak zorunda olan kitleler vardır. Bu zorunluluk İslam'da kılıçla olmuştur. Gönüllü kadrosu bir çırpıda sayabilecek kadar azken savaşarak, savaşı kaybederek, esir düşerek Müslümanlığa ikna olmuş kişilerin sayısı ise milyonlardır.

Hayber nasıl alındı?
Taif nasıl Müslüman oldu?
Beni Kureyza ve Beni Müstalık kuşatmaları?
Huneyn? Tebük?
Kuzey Afrika nasıl Müslüman oldu?
Peki İran?
Gönül rızasıyla mı sanıyorsun?

Bak az önce bulduğum bu sayfada Muhammed'in tüm savaşlarının bir listesi var:

http://panteidar.wordpress.com/2009/...din-savaslari/

Zaten aratsan internette her sitede var, hatta Müslüman kaynaklarda bile.

Üstelik göreceksin ki bu savaşların birçoğu kuşatma şeklinde geçiyor. Yani ya Müslüman olursunuz ya da ölürsünüz diyorlar. Düşman da genelde Müslüman olmayı reddedince savaş başlıyor. Müslümanlar kazanırsa karşı tarafın erkekleri öldürülüp kadınları cariye yapılıyor. Sonra o cariyeyi isterse köle olarak kullanır isterse pazarda satar, bu da o Müslüman'ın keyfine kalıyor.

Ya her şeyi geçtim. Türkler nasıl Müslüman oldu sanıyorsun ki?

Kuteybe denen İslam komutanı Semerkant'ta 80 bin Türk'ü çoluk çocuk, kadın demeden kılıçtan geçirmedi mi?(Kaynak : Erdoğan Aydın, Nasıl Müslüman Olduk)
Hazarlar Hz. Osman'a, Türgişler de Emevilere direnmediler mi on yıllarca? Neden direndiler sanıyorsun bu insanlar(ki atalarımız olurlar)? İslam kendilerine dayatıldığı için ve İslam'a geçmek istemedikleri için.

Uzak coğrafyaları, Mısır'ı, İran'ı, Arabistan'ı geçtim. Bizim milletimiz bile mecburiyetler sonucu ve tabii ki savaş sonucu İslam'a geçmişken "İslam kılıçla yayılmadı" demek olsa olsa sadece inanmak isteyenlerin inanacağı, tarihle, bilimle, gerçekle bağdaşmayan boş bir söz olabilir.

"Kendilerine kitap verilenlerden Allah’a ve ahiret gününe iman etmeyen, Allah’ın ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak din İslâm’ı din edinmeyen kimselerle, küçülerek (boyun eğerek) kendi elleriyle cizyeyi verinceye kadar savaşın." (Tevbe/29)

"Haram aylar çıkınca bu Allah’a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. Eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir." (Tevbe/5)

Bu ayetler başka bir kutsal kitapta yer alsaydı yine böyle savunabilecek miydiniz?

Önce bu ayetler iniyor. Ardından hem peygamber döneminde hem halifeler döneminde fetihler son sürat devam ediyor. Mekke ve Medine'yi zaten ellerinde tutan bu insanlar ardından tüm Arabistan'ı, Mısır'ı, İran'ı ve Emeviler döneminde de Orta Asya'yı savaşarak yani kılıçla elde ediyorlar. Onlarca şehir kuşatılıyor, yüz binlerce insan sırf dinini bırakıp İslam'a geçmek istemiyor diye öldürülüyor. Ve sen de hala "İslam kılıçla yayılmadı" diyorsun öyle mi?
Dostum kendi tabularını tabiki savunacaksın

sana haksızlık yapamayız

Bir devlet tabiki savaşlara katılacak

orada müslüman yapmak veya yapmamak gibi bir durum söz konusu değil savaş çıkmıştır

canım işte her devletin başına gelicek bir savaş

ama islam devletinin sınırları içinde gayrimüslim tebaa yıda biliyoruz böyle bir şeyin olduğunu biliyoruz.

Şimdi ya bunlar hiç olmayacak yada sen bize ya kılıç yada islamı anlatacaksın

şimdi diyorsunki kuteybe denilen kişi 80.000 kişiyi katletmiş kadın çoluk çocuk demeden

onları zorla müslüman yaptığını söylüyorsun

bu durumda kimlerin müslüman olduğunu anlamakta güçlük çekiyorum

öldürülen kadın ve çocuklarmı müslüman olmuş

Dedim ya dostum tabularınıda irdelemen lazım

Haccac dan da bahsedersin onunda çok türk kanı döktüğünü söylüyorlar

ama ilginç olan haccacın müslümanlar arasındaki adınında haccacı zalim olması

adam türklere değil müslümanlarada zulmediyor

burada islamı temsil eden adama bak

Mutlaka zulüm olmuştur hiç kimse melek değildir.

ancak ahmak olan hiç kimse bilmediği,anlamadığı,zorlandığı dini kabul etmez

hadi kabul etti diyelim

kuşaklar ötesine anlatmaz

bu islamın bayraktarlığını yapacak dereceye gelemez

Bana kadar gelemez.
Alt 14-12-2010, 00:47
Üyeliğini Sonlandırmış

withoutreligion´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın Kemaloğlu
Tabularınızı herkese dayatan sizlersiniz.Sen Ömerden bahsediyorsun
Burada tartışılması gereken şey bu ve bunun gibi birkaç kişinin nasıl kabul ettiği değil kitllelerin nasıl zorla kabul ettirildiğidir.

Kaldı ki sizin sahabe dediğiniz kişiler kayınpederler, damatlar, enişteler, kızlar, gelinler, amcalar ve kayınçolardan oluşan dar bir topluluktur.

Medinelilerin nasıl kabul ettiğine gelince:
Onlardan önce bir çok toplulukla anlaşmak istemiş ve çoğu tarafından reddedilmiştir.Hatta bazıları tarafından kovalanmışlardır.Medinelilerle çeşitli defalar görüşmeler sonucu Medineye kabul edilmişlerdir.Burada da hiç şüphe yokki başka etkenlerde rol oynamıştır.bu nedenlerden biri de medinedeki iki kabile arasındaki ihtilaftır.

Söz konusu olan yaklaşık 13 yıl boyunca peygamberlik iddiasında bulunmasına rağmen çoğu akrabalarından olan sadece bir avuç topluluğu inandırabilmişti.

Kardeşim sizin kendi mezheplerinize bile tahammülünüz yokken nasıl islam bir
hoş görü dini diye iddia edebiliyorsunuz şaşıyorum.

Hadi tüm bunları bir kenara bırakalım da sen sorduğum sorulara cevap ver.
Arkadaşım

anlattığım şeyleri neden bir geçiştirme havası içindesin

O müslüman olmuş onu geç,bunlar müslüman olmuş geç

Aklına koymuşssun islam kılıçla yayılmıştır diye o yolda gidiyorsun

arkana bile bakmıyorsun

mantık arkandan bakakalıyor

hiç kimseyi dinlemiyorsun

Dinden zorlamanın olmadığını bu hükmün umumi olduğunu zorla müslüman olan bir kişinin müslümanlığının kabul olmayacağını söylüyorum.

Hadi diyelim bir kitle zorla müslüman oldu

ondan sonraki kuşağa ne diyeceğiz

ya ondan sonraki kuşağa

onlardamı zorla müslüman olmuşlar

Türkler kılıç zoruyla müslüman oldu diyorlar

sanki o kılıç hala tepemizde duruyorda.......

anlatabiliyormuyum....
Alt 14-12-2010, 01:01
Üye

Bir topluluk zorla veya isteyerek bir dine girmişse ondan sonra gelecek nesillerin seçme hakkı yoktur.

Anası babası ne öğretmişse ona inanır ,inanmaya da mecburdur.

Nasıl ki sen toplumunun ve ailenin dinini doğduğundan beri beynin de bulmuşsan diğerleri içinde aynıdır.

Size de hak veriyorum insanın dinini terk etmesi gerçekten çok zordur ve çok acılıdır.

Not:Ben senin sorularına tek tek yanıt vermişim, zannederim geçiştiren sensin

Alt 14-12-2010, 01:15
Üyeliğini Sonlandırmış

Dostum sorduğun sorular çocukça

sadece ridde olayları ile ilgili olan cevaplanmaya değer

sana sadece bir fikir vermek istiyorum

tabiki gözleri açık kalbi kapalı olan birisinden bu cevabı %100 algılamasını beklemek zor...

Topluca dinden çıkmak ne demektir???

yani düşünebiliyormusun

sen dininden çıkarken bir kaç arkadaşınla berabermi

dinden çıktın

toplu bir şekilde!!!

toplu bir şekilde olması işin siyasi boyutunu ortaya koyuyor

O dönemde dinden çıkmanın o toplum tarafından nasıl algılandığını anlayabilmek için

PKK örneğini vermemiz yerinde olacaktır

hem kendileri açısından hem o toplum tarafından

Önerilen Siteler