Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   İşte islam budur.. (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=2338)

liopleurodon 06-07-2006 14:23

İşte islam budur..

http://www.milliyet.com.tr/2006/07/06/son/sondun18.asp

Somali'nin başkenti Mogadişu ve ülkenin bir kısmını kontrol eden radikal dinci aşiretlerden birinin liderlerinden Şeyh Abdalla Ali, ''şeriata uygun olarak her gün namaz kılmayan her Müslümanın öldürülmesi gerektiğini'' söyledi.

İslam denince neden gözümün önüne, pis sakallı, sarıklı, elleri kan içinde bir bıçak tutan ve bıçağın ucundan kan damlayan bir adam aklıma geldiğini hatırladım birden tekrar..

06-07-2006 14:28

Re: İşte islam budur..

:D
liop acaba
şeriat=islam mıdır?

liopleurodon 06-07-2006 14:32

Şeyh Abdalla Ali, öyle olduğunu söylüyor. Ve bunun aksini ispat edebilecek hiç bir şeyde yok..

ate777 06-07-2006 15:33

Alıntı:

billur";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 37925)
:D
liop acaba
şeriat=islam mıdır?

Elbetteki şeiat İslamdır. Bir Müslüman şeriate tabi olmak zorundadır. Şeriatin kuralları Allahın emri, peygamberin hadis ve ugulamaları ile belirlenir. Şeriat = İslam...

Bir Müslüman Mogadişu da yapılan bu uygulama için şeriate aykırıdır diyebilir, ancak Kahrolsun şeriat, ya da bırakalım şeriati demokrasi gelsin diyemez. Eğer diyorsa ya takiyyeci bir dinsizdir, ya da Yaşar Nuri gibi sahtekarlar tarafından kandırılmış bir cahildir.

K.C. 06-07-2006 16:37

Mogadişu'dakilerin 'kaza namazından' haberleri olmayabilir mi?

Kraldan çok kralcı denir böylesine. Peygamber bile kazaya bırakmıştır zaman zaman namazlarını. İyi ki o dönemde şeyh Abdalla Ali hazretleri yaşamıyordu, peygamberin de katlini vacip görürdü herhalde.

06-07-2006 16:39

Sevgili liopleurodon,
Ortaçağa ait bir kitaba bağlı kalındığı sürece olacağı budur.İslam ülkelerinin
geri kalışı bir tesadüf değildir.Ben her zaman islam ilkel ve çağ dışı bir dü-
şüncedir diyorum.İstedikleri kadar islam şudur,budur desinler.Bunlar bu gerçeği
değiştirmez.Bunların tabuları can çekişiyor.Er ya da geç onlar da bunu anlaya-
caklar ama iş işten geçmiş olacak.Çağımız bilgi çağıdır.Bu çağa ayak uydurama-
yanlar yok olmaya mahkumdurlar.Sevgilerimle...

necdeathx 06-07-2006 21:23

Şeyh Abdalla Ali, ''şeriata uygun olarak her gün namaz kılmayan her Müslümanın öldürülmesi gerektiğini'' söyledi.
*

* * * * *Şimdi bu dangalak böyle demiş diye bunu şeriatmış gibi gösterip şeriata yüklenmeye kalkarsanız,bence sizlerde hata etmiş olursunuz,bir delinin hezeyanlarını islama mal edemessiniz bence bu yanlış olur.

Bir Müslüman Mogadişu da yapılan bu uygulama için şeriate aykırıdır diyebilir, ancak Kahrolsun şeriat, ya da bırakalım şeriati demokrasi gelsin diyemez. Eğer diyorsa ya takiyyeci bir dinsizdir, ya da Yaşar Nuri gibi sahtekarlar tarafından kandırılmış bir cahildir.

* * * * Ate777
* * * * *İslamı bu mogadişululardan öğrenmemişsen eğer,Demokrasi gelsin
diyebilirsin bunu diyebilmek içinde illa takiyyeci veya yaşar nuri tarafından
kandırılmış olmana gerek yok,Demokratik bir toplum içinde inançlı bir insan olarak yaşamayı istemek nasıl bir cahilliktirki,inançsız olduğum zaman cahilliğim gidermi,

sargon 06-07-2006 21:59

Önce bu haberin de asparagas olabileceğini düşünmüştüm, ama doğru olma ihtimali var. Gerçi başka sitelerde bulamadım ama Somali'deki duruma uyan yanları var. Bu arada Somali'de neler oluyor konusuna da biraz girmiş oldum. Size de aktarayım.

Somali'de bir geçici hükümet var ve bir tür aşiretler koalisyonu sanırım. Bu hükümete karşı savaşan İslamcı grupların biraraya toplandıpi bir İslami Mahkemeler Birliği diye bir örgüt var. Geçenlerde İslamcılar, hükümetle uzlaşmaya vardılar ve hükümeti tanıdırlar. Ancak Usame Bin Ladin ve bazı gruplar bu türden açıklama yapmaya devam ediyorlar. Bin Ladin, Somali geçici devlet başkanı Abdullah Yusuf'u hain olarak niteledi. Şu sıralar bölge oldukça sıcak. Gelişmeleri şuralardan izleyebilirsiniz.

http://en.wikipedia.org/wiki/Islamic_Court_Union
http://www.bbc.co.uk/turkish/news/st..._somalia.shtml
http://www.bbc.co.uk/turkish/news/st...binladen.shtml

ate777 06-07-2006 22:41

Alıntı:

necdeathx";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 37963)
İslamı bu mogadişululardan öğrenmemişsen eğer,Demokrasi gelsin
diyebilirsin

Arkadaşım sana mogadişulular şeriatı doğru uygulamış diyen varmı?

Elbette bir Müslüman demokrasi değil Allahın kurallarıyla yönetilmek ister, daha doğrusu istemelidir.

Allahın Kurandaki emirleri, Muhammedin hadis ve uygulamaları varken sen şimdi kalkmış bir Müslüman olarak bunların yerine ben yeni kurallar ve kanunlar getiren bir düzen istiyorum diyemezsin. Bu düzen isterse demokrasi olsun. Unutma demokrasi sadece bir yönetim şekli değildir ve gerekleri vardır. Örneğin hürriyet ve eşitlik.

Ayrıca sen veya bir başkası Kuranı okumuyorsanız, birileri gelip gözünüze gözünüze Allahın antidemokratik emirlerini dürter. Sen demokratik bir toplumda Kuran ayetlerini ya da Peygamberin hadislerini uygulayamazsın. Demokrasi ile şeriat asla bağdaşmaz. Bağdaşır diyen beri gelsin tartışalım. *

Alıntı:

necdeathx";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 37963)
bunu diyebilmek içinde illa takiyyeci veya yaşar nuri tarafından
kandırılmış olmana gerek yok,Demokratik bir toplum içinde inançlı bir insan olarak yaşamayı istemek nasıl bir cahilliktirki,inançsız olduğum zaman cahilliğim gidermi,

Arkadaşım yazdıklarımı iyi anlayamamışsın. Ben sana ya da diğer müslümanlara demokratik topluma isyan edip cihad ilan edin demiyorum, ancak bir Müslüman tabikide demokrasi değil Allahın kurallarıyla yönetilmek ister, istemek zorundadır. Allahın kurallarını çağ dışı veya uygulanabilir bulmuyorsa o halde zaten İslamiyetten çıkmış demektir.

Sözün özüne gelirsek bir Müslüman şeriate tabi olmalıdır. Şeriat Allahın koyduğu kurallarla şekillenir. İslam=Şeriattır ve ben şeriati beğenmiyorum, bunu yerine demokrasi istiyorum diyemezsin. Eğer dersen bizler gibi dinden çıkmış olursun.

ibrahim_z 06-07-2006 23:16

islamdaki eksiklikler ve açık olmayan durumlar yüzünden aşırıdinci sürünün başındaki çobanın IQ düzeyi hangi kuralları koymaya elverişli ise şeriatla yönetilen toplum o kurallara mecburen uyar, uymayan öldürülür. *islamın amacını bilmem ama sonucu bu. * gerçekten bir allahın var olduğunu ve onun tarafından bir kitap ve peygamber gönderildiğini varsaysak bile o kitap ve peygamberinin getirdiği din yüzyıllar sonra insanlığa zarar verecekse o din gene yanlıştır tarih bilginlerinden başka kimsede ilgilenmemelidir.

yenidendogus 07-07-2006 01:13

Ülkemizde de yakın bir zamanda bu tip fetvalar veren kişiler çıkacak. Şu an sadece doğru zamanı kolluyorlar. Dikkatli olmak gerek...

necdeathx 07-07-2006 10:34

Ate777
* * * * ( *ancak bir Müslüman tabikide demokrasi değil Allahın kurallarıyla yönetilmek ister, istemek zorundadır. Allahın kurallarını çağ dışı veya uygulanabilir bulmuyorsa o halde zaten İslamiyetten çıkmış demektir )

*demişsin Cumhuriyetle başlayan ve bu güne dek geçen süreçte,bu ülkede,laik bir ülkede,yaşayıp dini vecibelerini yerine getiren şeriat çığırtkanlarına,Din devleti söylemlerine prim vermeyen temiz müslümanları bir çırpıda müslümanlık dışı ilan etmişsin.Bunu sen yapmamalıydın,bu kararı verecek olan *O insanların inandıkları Allahtır.Söylemlerin Şeriatçıların söylemleriyle aynı.

* * ( *Demokrasi ile şeriat asla bağdaşmaz. Bağdaşır diyen beri gelsin tartışalım. ) demişsin.Asla bağdaşmaz ve kimsede bağdaşacağını iddia edemez.ilginç olan bunu tartışırım demen. bu tartışılamayacak bir gerçektir.
* *Demokrasiyle ilgili sözlerine gelince,Demokrasinin İnsanlık üzerine oluşturulmuş Örneğin eşitlik ve özgürlük gibi gerekleri bizlerinde yararlanmak istiyeceğimiz gereklerdir ve bu değerlere bizlerde en az senin kadar sahip çıkarız. *

* * * * *Ben sana ya da diğer müslümanlara demokratik topluma isyan edip cihad ilan edin demiyorum, ancak bir Müslüman tabikide demokrasi değil Allahın kurallarıyla yönetilmek ister, istemek zorundadır. demişsin
sonucu çözemedim bizlere şeriatla yönetilen ülkelere gitmemizimi öneriyorsun.YA SEV YA TERKET mantığı diyeceğim ama o da değil sevme şansıda tanımamışsın,Sen ate olduğundan eminmisin!!,genelde hep şeriat maskeli yobazlar duyduğumuz sözlere benziyor bunlar,ama müslüman ve cahil olduğum için ayrımına varamıyorum.

* *ŞERİATI BEĞENMİYORUM.
* *DEMOKRATİK BİR SİSTEMDE YAŞAMAK İSTİYORUM
* *VE BİR MÜSLÜMANIM
* *Ben bunları söylüyorum,ben şimdi dinden çıktımmı?
* *Yaşasın artık cahil bir müslüman değilim Kültürlü bi inançsız oldum!!.

ate777 07-07-2006 13:17

Alıntı:

necdeathx";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 38008)
Cumhuriyetle başlayan ve bu güne dek geçen süreçte,bu ülkede,laik bir ülkede,yaşayıp dini vecibelerini yerine getiren şeriat çığırtkanlarına,Din devleti söylemlerine prim vermeyen temiz müslümanları bir çırpıda müslümanlık dışı ilan etmişsin.Bunu sen yapmamalıydın,bu kararı verecek olan *O insanların inandıkları Allahtır.Söylemlerin Şeriatçıların söylemleriyle aynı.

Arkadaşım sanıyorum benim yazdıklarımı okumuyorsun. Temiz Müslüman ne demek? Allahın kurallarını ve emrini uygulamak isteyen Müslümanlar pismi? Allahın kuralları ve emirleri beğenmeme gibi bir lüksün varmı? Zaten beğenmiyorsan neden Müslümansın? Evet benim söylemlerim şeriatçilerle paralellik gösteriyor. Ben İslamiyeti ve kurallarını tıpkı senin gibi çağdışı ve mantıksız bulduğum için dinsizim, darısı senin başına.....
Alıntı:

Asla bağdaşmaz ve kimsede bağdaşacağını iddia edemez.ilginç olan bunu tartışırım demen. bu tartışılamayacak bir gerçektir.

Bu cevabın harika doğrusu. Şeriatin kelime anlamını hepimiz biliyoruz. Şeriat İslam demektir. Öyleki sen Muhammedin Allahının emirlerini tıpkı benim gibi saçma ve mantıksız buluyorsun sanıyorum. Kadını döv diyen, mirastan yarım pay veren, şahitliğini dahi hakir gören ve içinde sayısız antidemokratik ve insan haklarına aykırı emirler bulunduran bu kitabı beğenmiyorsun.

Zaten eğer sözlerimle bir polemik yarattıysam, amacım sadece Muhammed ve hezeyanlarını din olarak kabul eden arkadaşların nasıl iki arada bir derede kaldığını göstermekti. Bir tarafta n kendini Müslüman olarak tanımlarken, diğer taraftan Allahın emir ve kurallarını beğenmemelerini tartışmak istedim.
Alıntı:

sonucu çözemedim bizlere şeriatla yönetilen ülkelere gitmemizimi öneriyorsun.YA SEV YA TERKET mantığı diyeceğim ama o da değil sevme şansıda tanımamışsın,Sen ate olduğundan eminmisin!!,genelde hep şeriat maskeli yobazlar duyduğumuz sözlere benziyor bunlar,ama müslüman ve cahil olduğum için ayrımına varamıyorum.

* ŞERİATI BEĞENMİYORUM.
* DEMOKRATİK BİR SİSTEMDE YAŞAMAK İSTİYORUM
* VE BİR MÜSLÜMANIM
* Ben bunları söylüyorum,ben şimdi dinden çıktımmı?
* Yaşasın artık cahil bir müslüman değilim Kültürlü bi inançsız oldum!!.

Kimseye ya sev ya terket demiyorum arkadaşım. Yazdıklarımı iyi okursan ben şeriate tabi olmak derken, cihad ilan edip din devleti kurmaktan bahsetmiyorum, ancak sen eşini döverek, namaz kılmayan çocuğuna tokat atarak, kızına yarım pay miras bırakarak Müslümanlığın kurallarını uygulayabilirsin.

Tabi bu sözlerim havada kalıyor. Kendin dahi şeriati beğenmediğini yazıyorsun. Neden Müslümanlığı beğenmiyorsan hala Müslümansın? Ben cahilleri kast ederken Kurandan haberi olmayan ve Yaşar Nuri gibi sahtekar İlahiyatçıların ^^İslam demokrasi ve barış dinidir^^ gibi söylemlerine inananları kastediyorum.

Sonuç olarak sen İslamın demokratik olmadığını ve insan haklarına aykırı birçok hükmü olduğunu belirterek İslamı ve kurallarını beğenmediğini itiraf ediyorsun. Ancak bu itirafına rağmen hala Müslüman olduğunu söylüyorsun. Sen takımını destekleyen bir taraftar değilsin. Beğenmediğin için dinden çıkman da normaldir.

turok 07-07-2006 13:20

Islam bir butundur.Begendiginiz yonlerini alip,begenmediginiz taraflarini uygulamama gibi *secicilik yapilabilecegini sanmiyorum.En azindan genel tutarlilik acisindan bu boyle. Bununla beraber islam ayni zamanda bir yonetim seklinide icinde barindirir *.Demokrasi,monarsi,diktatorluk vb . Temel medeni kanunlarda , evlilik,aile yasantisi,miras vb islamin icindedir. Inanan bir kimse bunlari ayiklarak kendisine uyan,uymayan gibi bir tutum icine giremez.Bunlar allahin kanunlaridir. Radikal islamcilar olarak adlandirilan kisileri ben tutarli buluyorum , cunku onlar inandiklari sekilde yasamak,yonetilmek,kuran hukuguna bagli olmak istiyorlar ki *kuranin allahin sozu olduguna inanan kisi icin dogal bir talep ve kendilerine gore bir hakdir ve kendini musluman olarak *tanimlayan herkes icinde bir gorev ,yerine getirilmesi gereken bir savasimdir.Radikal islamcilar aslinda radikal degil dogal islamcilardir.Radikal olanlar ise gunumuz medeni kanunlarini kabul eden,demokrasi icersinde yasamayi isteyen muslumanlardir.
Ozetlemek gerekirse islam dogasi geregi kendinden baska yonetim anlayisina yasam hakki tanimayan,kendi yonetim aygitlari olan sistemdir.Demokrasi ile ,gunumuz medeni kanunlari ile bagdasabilmesi ,baglayici hukumlerinden dolayi mumkun degildir.

ESLEMTU 07-07-2006 15:25

Somali'nin başkenti Mogadişu ve ülkenin bir kısmını kontrol eden radikal dinci aşiretlerden birinin liderlerinden Şeyh Abdalla Ali, ''şeriata uygun olarak her gün namaz kılmayan her Müslümanın öldürülmesi gerektiğini'' söyledi.

İslam denince neden gözümün önüne, pis sakallı, sarıklı, elleri kan içinde bir bıçak tutan ve bıçağın ucundan kan damlayan bir adam aklıma geldiğini hatırladım birden tekrar..

Haber doğrumu değilmi bunu es geçip,namaz kılmayanın öldürülmesi diye birşe yok arkadaşım...Yoksa kazaya bırakanların öldürülmesi gerekirdi.. Yani arkadaşım,bilginiz yanlış..İslam denincede gözünüzün önüne kötü şeyler gelmesin,siz kendiniz öğrenin İslam'ı..

hiramusta 07-07-2006 16:42

Ey iman edenler, eğer bir fasık, size bir haber getirirse, onu ‘etraflıca araştırın'. Yoksa cehalet sonucu, bir kavme kötülükte bulunursunuz da, sonra işlediklerinize pişman olursunuz. (49/6)

liopleurodon 07-07-2006 17:10

Deme yaa, bak sen.. Şafii, hak mezhep midir? Şafii'nin mürtedlerin katline dair fetvası ne iştir? Namaz kılmayanın mürted olacağına dair olan ile birlikte..

Dahası, ben Allah adına cinayet işleyenleri el ayak kesenleri çok gördüm. O imajı silebilmeniz biraz zor.. Amma, sizin kafanızın basmadığı şey şu. Bu allah bu tipleri bilmiyor muydu? Öyleyse, güya en mükemmel din olarak ortaya koyduğu bu dinin böyle kirletilebimesine nasıl göz yumdu? Akluına esen, eline bir ayet alan (ki ayetler hep çelişkilidir, mevzu için "Sizin dininiz size, bizimki bize" mi diyeceğiz, "Yoksa, "O haram olan aylar çıktığı zaman, artık o müşrikleri nerede bulursanız öldürün" ilkseine mi bakacağız?) kafasına yatanı ahanda islam diye konuşabilmektedir. Bu kadar basiretsiz bir tanrıdan bahsediyorsunuz. Bu kadar boş, temelsiz, kurgusuz, ilkel ve yetersiz bir dinden..

Ve sizi görünce de, aklıma, pis sakallı, başı sarıklı, elinde koca bir tesphi, "Caizdir" diyerek her haltı işleyen tipler geldi nedense...

necdeathx 07-07-2006 18:10

Ate777 Sözünü ettiğin Allahın kuralları 1400 yıl öncesinin Kuralsız,kanunsuz hiç bir yasası olmayan insanlarına bir çeki düzen vermek için yasalar koymuştur yoksa 2006 yılında bulunduğun ülkede yasaları kuralları kaldır bunları uygula diye değil ve senin kulaktan duyma öğrendiğin o Kuran bir yasa kitabı değildir.
* *( Bu insanlara bir tebliğdir,bununla uyarılsınlar,o'nun yalnız tek tanrı olduğunu bilsinler ve sağduyu sahipleri ÖĞÜT ALSINLAR DİYE GÖNDERİLMİŞTİR.) İBRAHİM 52
* * * * *Ve biz kurandan almamız gereken öğütü alırız,Kim inancını nasıl isterse öyle yaşar bu Allahla kul arasında olan birşeydir,Müslüman mutlak yobaz olmalıdır,çağdışı olmalıdır,şeriata mutlaka uymalıdır gibi kafanda yaratığın olguları bırak,benim müslümanlığımı sen kabul etmeye bilirsin ama ben bu şekilde bir müslüman oluşumu, insanlara kabul ettirmek zorunda değilim bu beni ve inandığım Allahı ilgilendirir.

* * * * *Demokrasiden önceki yönetim şekillerinin hiç birisinde Demokratik unsurların hiç biri bulunmamaktaydı,Şeriatı demokratik bulmadığıma işaret etmişsin anlamadım şeriatın demokratik hükümleri var dememimi bekliyorsun,niye illa kafanda müslüman denilince Cahil,gerici,yobaz,baskıcı
karısını kızını döven kadını aşağılayan,bir insan şablonu oluşturuyorsun.İslam indiği devre göre ileri bir görüştü,ve ben buguün bulunduğum devre göre ilerici bir insan ve müslümanım benim dinimi nasıl yaşamam gerektiği yolunda kimsenin ahkam kesme hakkı yoktur.hele hele hiç kimsenin bana müslüman değilsin deme hakkı yoktur.

necdeathx 07-07-2006 19:49

Neden islam denince namazında orucunda,dedelerimiz ninelerimiz değilde
yoldan çıkmış insanlar gelir hemen aklınıza neden Mevlanalar Yunuslar Pir sultanlar değil? neden?neden? islam sadece *yobazlardanmı ibaret.

ate777 07-07-2006 20:10

Alıntı:

necdeathx";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 38055)
Sözünü ettiğin Allahın kuralları 1400 yıl öncesinin Kuralsız,kanunsuz hiç bir yasası olmayan insanlarına bir çeki düzen vermek için yasalar koymuştur yoksa 2006 yılında bulunduğun ülkede yasaları kuralları kaldır bunları uygula diye değil ve senin kulaktan duyma öğrendiğin o Kuran bir yasa kitabı değildir.

Arkadaşım çok ilginç bir insansın gerçektende. Güya verdiğin sure ile Allahın emirlerinin ozamanın insanlarını bağlayıp seni bağlamadığını ispat ettin öylemi. Madem o emirler beni bağlamaz diyorsun bana kaynak getir. Kuranın ya da sünnetin neresinde Allahın emirleri ya da peygamberin uygulamalarının ilerde senin gibi insanlar tarafından beğenilmeyip çağ dışı bulunarak değiştirilmesine izin veriyor.

Tabi böyle bir kaynak yok. Aksine Allahın emirlerinin kıyametin sonuna kadar geçerli olduğunu gösteren ayetler var. Öyleki bu emirler İslam dinine göre yeni bir Allah emri gelmeden yürülükten kalkamaz.
Alıntı:

Ve biz kurandan almamız gereken öğütü alırız,Kim inancını nasıl isterse öyle yaşar bu Allahla kul arasında olan birşeydir,Müslüman mutlak yobaz olmalıdır,çağdışı olmalıdır,şeriata mutlaka uymalıdır gibi kafanda yaratığın olguları bırak,benim müslümanlığımı sen kabul etmeye bilirsin ama ben bu şekilde bir müslüman oluşumu, insanlara kabul ettirmek zorunda değilim bu beni ve inandığım Allahı ilgilendirir.

Madem senin anlayışın bizi ilgilendirmez o zaman kendi din anlayışını foruma taşıma. Ben bir konu hakkında görüş belirtmişim, sende üzerine alınarak bana cevap vermişsin. Sonra da seni ilgilendirmez diyorsun. Banane senin din anlayışından. Ben kendi görüşümü söyledim. Benim nazarımda Allahın emirlerini çağdışı buluyorum diyen bir Müslüman cahil ve Kurandan bihaberdir.

Kusura bakma sen demokratik laiksin diye hiçbir ateist sana mavi boncuk dağıtmak zorunda değildir.
Alıntı:

niye illa kafanda müslüman denilince Cahil,gerici,yobaz,baskıcı, karısını kızını döven kadını aşağılayan,bir insan şablonu oluşturuyorsun

Ben bu yukarıda yazdığın tabirlerin çoğunu kullanmadım, ancak sadece Kurandan ayetlerle misaller verdim. Ortada bir şablon varsa onu kimin oluşturduğu belli.
Alıntı:

Demokrasiden önceki yönetim şekillerinin hiç birisinde Demokratik unsurların hiç biri bulunmamaktaydı. İslam indiği devre göre ileri bir görüştü,ve ben buguün bulunduğum devre göre ilerici bir insan ve müslümanım

Sen demokrasiyi çok seven bir arkadışımızsın, o halde tarihteki ilk demokrasininde İslamiyetten çok önce uygulandığını bilirsin. Yani insanların kafası Kurandan çok öncede demokrasiye basıyordu, ama senin Allahın yüzyıllar boyunca ne İbranilere ne de araplara demokratik bir ayet indirmedi.

Muhammedden yüzyıllar önce yaşamış antik Yunanlı filozoflar demokrasi için mücedele verirken, senin Allahın evlatlığın karısıyla evlenebilme mücadelesi veriyordu. Evlatlık karısıyla evlenememe gibi gelenekleri (güya çağdışı) kaldırıp kendince ileri bir anlayış getiriyordu. Getirdiği yeniliklerden biride savaş ganimeti olarak esir esilmiş cariyelere tecavüz edilirken dışarıya boşalmaya izin vermemesidir. Ne güzel yenilikler vallahi. Kendini üzme yavaş yavaş öğreneceksin. Bu tip siteler bunun için var.
Alıntı:

benim dinimi nasıl yaşamam gerektiği yolunda kimsenin ahkam kesme hakkı yoktur.hele hele hiç kimsenin bana müslüman değilsin deme hakkı yoktur.

Senin Allahın emirleri için çağdışı, yobazlık, beğenmiyorum deme hakkın olduğu kadar, benimde senin bu görüşünün yanlış olduğunu ve hatta böyle söylediğin takdirde şirk içinde olduğunu söyleme hakkım var.

K.C. 07-07-2006 20:38

Sn.ate777
İslam camiyasında şeriat özlemleriyle yanıp tutuşanından hadis reddiyatçısına kadar temelde aynı kitaba inanıp inançlarını farklı yaşanlar var. Ve maalesef bu uçlar arasındaki yelpazede başkalarının imanını beğenmeme, kafirlikle, şirkle, münafıklıkla, Allahsızlıkla suçlamaya kadar eleştiriyi ağırlaştıranlar var.

Bu tür sözlerin muhatapları Allah ile kendisi arasında yaşanan imanını başka müslümanlara/suçlayanlara ispatlama gereği duymamakla birlikte bu tür sözlere maruz kalmış olmaktan dolayı oldukça büyük üzüntüler de yaşanabilmektedir.
Herhangi bir dini inancı olmayan veya farklı inançtan olan kişilerin 'sen şirk koşuyorsun' şeklindeki sözleri, inanıyorum ki bir müslümandan duyulmuş bu yöndeki sözlerden daha yaralayıcı ve öfke uyandırıcı olacaktır.

Bu konuda lütfen daha dikkatli olalım. Kişileri değil fikirleri baz alalım. Bu foruma yazı yazabilme kabiliyeti olan bir müslümanın şirkin ne olduğunu bildiğine eminim.

ate777 07-07-2006 21:01

Alıntı:

K.C.";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 38071)
Herhangi bir dini inancı olmayan veya farklı inançtan olan kişilerin 'sen şirk koşuyorsun' şeklindeki sözleri, inanıyorum ki bir müslümandan duyulmuş bu yöndeki sözlerden daha yaralayıcı ve öfke uyandırıcı olacaktır.

Bu konuda lütfen daha dikkatli olalım. Kişileri değil fikirleri baz alalım. Bu foruma yazı yazabilme kabiliyeti olan bir müslümanın şirkin ne olduğunu bildiğine eminim.

Sevgili arkadaşım bu forumda yazarken laflarımı ölçüp biçtiğime emin olabilirsin. Bu konuda senin aklına ya da tavsiyene ihtiyacım yok. Allahın ve peygamberin kıyasıya eleştirildiği bir sitede herkes kendi görüşünü ortaya koyarken, benim şirk içindesin demem ne kadar rencide edici olabilir?

Aslında keşke araya girmeseydinde İslam nedir ne değildir tartışmaya devam edebilseydik. Ortada yapılmış bir hakaret ya da edilmiş bir küfür yokken, hatta aramızdaki tartışma saygı çerçevesinde devam ederken, işgüzarlık yapıp araya girmen yanlış oldu.

Karşımdaki arkadaş Allahın emirlerine çağdışı ve bu zamandaki Müslümanları bağlamaz, dedi diye rencide olabilecek insanlar yokmudur? Elbette vardır. Hatta bu görüşünü dindar bir ortamda dile getirse saldırıya dahi uğrayabilir.

O yüzden bizim ağzımızdan herhangi bir hakaret çıkmadan karşımızdakinin savunduğu kavramı ya da din anlayışını eleştirebilmeliyiz, yanlışlarını söylebilmeliyiz. Eğer söylediklerimiz yanlışsa doğrusunu bilen biri gelir kaynağını vererek düzeltir, emin ol.

sargon 07-07-2006 21:11

sevgili ate777 arkadaşım,

bu kadar sabırsızlık göstermene gerek yok. Necdeahtx arkadaşa anlayışı ile ilgili sorular yakında islamcı kesimden gelecektir. Biraz sabreder beklersen necdeahtx'in de bunlardan bunalım geçirir hale geldiğini göreceksin.

Birisi bize ben demokratım, şeriatı falan istemiyorum, ayrıca Kuran'daki bir takım hükümlerin de uygulanmasına karşıyım diyorsa ne güzel. Keşke bütün müslümanlar bunu diyebilse.

Bu siteye yobazlıktan için için yanarak gelenler var. Onların icabına bak bence. necdeathx de zamanla kimin yanında, kimin karşısında olması gerektiğine kendisi karar verecektir.

necdeathx 07-07-2006 22:08

(Ama değerli kardeşim bu arkadaşlarımıza bunları insaf ve merhamet sınırları içinde sorarken Allah için diyerek el kesen veya el kesene destek çıkan,kadını ikinci sınıf gören ve uygulayan ve onları destekleyerek;insanları Allah'tan ve Din'den soğutanlara da hiç aynı şekilde neden neden diye sormak aklına geliyor mu veya geldi mi?)

* * * * * Sevgili pisikokemoterapi bunu onlara sormadım sormamda. sorsamda verecekleri yanıt inanç olacaktır.ama sizler ölçen ,biçen,tartan insanlarsınız etrafınızda hiçmi İnsani vasıflar taşıyan müslüman yokki kafalarınızda hep olumsuz müslüman örnekleri oluşuyor diye sordum.
bak ate777 *arkadaşımız nasıl sıkıntıya soktu biranda müslümanım diyen insanları şimdi bu arkadaşımızın ailesinde namaz kılan oruç tutan kimse varmıydı eğer varsa ve bu şahıslar şeriat dışında bir sistem içindeyseler arkadaşımızın demesine göre müslüman değiller inançsızlar.
* * * Yani cumhuriyetten bu güne yaşadığımız süreçte inancının gereklerini yerine getirmiş ama şeriat,din devleti gibi söylemlere prim vermemiş tüm insanlar *Müslüman cahil ve kurandan bi haber. *sanki kuran tek tip inanç şekli emretmiş gibi oysa kurandan bi haber!!olmayan ate777 arkadaşım biraz kuran okumuş olsa örneğin Fatır 32 ''Sonra kitabı kullarımız arasından seçtiklerimize miras verdik.Onlardan KİMİ nefsine zulm edendir,KİMİ orta gidendir KİMİDE Allahın izniyle hayırlarda öne geçendir,İşte büyük lütuf budur) der *ama ben orta gidenim deyince islam alimi bir arkadaş tarafından din dışı ilan edilirim cahil müslüman ilan edilirim Allaha şirk koşmakla suçlanırım, oysaki ben mavi boncuk dağıtılmasını bekliyorumdur,Hatta tüm orta giden müslümanlar bir anda afaroz edilir.Neden?? nedenmi ben söyliyeyim çünkü onun kafasında oluşturduğu müslüman tanımına ters, müslüman öyle olmamalı
Yobaz olmalı orta gitmemeli.üzülme yavaş yavaş öğrenirsin bu siteler bunun için var demiş,bende birşeyler öğrenebilmek adına bu sitedeyim ama Bana yobaz *olmam gerektiğini,karımı kızımı dövmem gerektiğini,kol bacak kesmem gerektiğini,bu halimle cahil müslüman olacağımı,hatta dinsiz olacağımı öğretmeye kalkanlarında daha öğrenecek çok şeyleri olduğunu düşünürüm. sevgiler

ate777 07-07-2006 22:10

Sevgili Sargon 17 yaşımdan beri dinsiz olarak yaşıyorum. Dini inancımı kaybedeli 11 sene geçti.

Sayısız kereler din konusunda tartışmalara girdim ve açıkçası öğrendiğim tek şey şu; eğer bir insan Muhammedin evlatlılığının karısıyla evlenmesini hoş görüyorsa, 9 yaşında bir kızla cinsel ilişkiye girmesini hoş görüyorsa, Cüveyriyenin ya da Safiyenin aileleri katledildilmelerinden hemen sonra Muhammedle gerdeğe sokulmasını hoşgörüyorsa, bir erkeğin karısını dövmesini hoşgörüyorsa, namaz kılmayan çocuğun dövülmesini hoşgörüyorsa, 4 tane kadınla evlenmeyi hoşgörüyorsa onunla tartışacak hiçbirşeyim yok.

Türkiyenin çoğunluğu Demokrasi ve laiklikten yana , aynı zamanda da Müslüman. Eğer ben insanların ateist olmalarını istiyorsamki, istiyorum, benim tartışmaya gireceğim insanlar Kurandaki akılalmaz mantıkdışılıktan bihaber olan, ya da şeriati reddedip çağdışı bulanlar olacaktır.

necdeathx konusunda çok haklısın, keşke bütün Müslümanlar onun gibi olsaydı. O zaman Turan Dursunlar ölmez, Aziz Nesinler yakılmaya kalkılmazdı. Ancak onun bu ılımlı tavrı onunla tartışmamıza engel değil.

ate777 07-07-2006 22:27

Alıntı:

necdeathx";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 38084)
bu arkadaşımızın ailesinde namaz kılan oruç tutan kimse varmıydı eğer varsa ve bu şahıslar şeriat dışında bir sistem içindeyseler arkadaşımızın demesine göre müslüman değiller inançsızlar.

Güzel kardeşim ailemdeki insanlarla tartışmadığımı nereden biliyorsun? Ailemi tanımadığın için bişey söylemen yanlış olur. Ayrıca aileme Kurandaki çarpıklıkları göstererek dinden nasıl soğuttuğumu burada anlatırma bana.
Alıntı:

Yani cumhuriyetten bu güne yaşadığımız süreçte inancının gereklerini yerine getirmiş ama şeriat,din devleti gibi söylemlere prim vermemiş tüm insanlar *Müslüman cahil ve kurandan bi haber. *sanki kuran tek tip inanç şekli emretmiş gibi oysa kurandan bi haber!!olmayan ate777 arkadaşım biraz kuran okumuş olsa

Sana bir soru sordum öyle değilmi? Kuranın ya da Hadislerin neresinde Allahın emirlerinin geçici ve sadece o devri kapsadığı yazıyor? Hiçbir soruma cevap vermeden kendi kafana göre hem çalıp hem oynuyorsun.
Alıntı:

ama ben orta gidenim deyince islam alimi bir arkadaş tarafından din dışı ilan edilirim cahil müslüman ilan edilirim Allaha şirk koşmakla suçlanırım, oysaki ben mavi boncuk dağıtılmasını bekliyorumdur,Hatta tüm orta giden müslümanlar bir anda afaroz edilir.Neden?? nedenmi ben söyliyeyim çünkü onun kafasında oluşturduğu müslüman tanımına ters, müslüman öyle olmamalı
Yobaz olmalı orta gitmemeli.

Bu orta gitmek ne demek? Kuranda yazanları çağdışı bulup, uygulayanları yobaz olarak nitelendirmekmi? Sana dünya kadar soru sordum hiç birine cevap vermiyorsun.
Alıntı:

üzülme yavaş yavaş öğrenirsin bu siteler bunun için var demiş,bende birşeyler öğrenebilmek adına bu sitedeyim ama Bana yobaz *olmam gerektiğini,karımı kızımı dövmem gerektiğini,kol bacak kesmem gerektiğini,bu halimle cahil müslüman olacağımı,hatta dinsiz olacağımı öğretmeye kalkanlarında daha öğrenecek çok şeyleri olduğunu düşünürüm. sevgiler

Sana nerede yobaz ol, karını döv, kol bacak kes diye yazmışım lütfen gösterirmisin. Ancak bunlar senin inandığın kutsal kitapta Allahın emirleri diye geçiyor. Ben bu emirlerin sapıkça, mantıksız ve hatta sadistçe yazıldığını düşünüyorum. Peki kimin emirleri bunlar? Eski Yunanda demokrasi mücadelesi verenlerin değil, senin Allahının emirleri. Lütfen yazdıklarımı doğru oku.

ESLEMTU 07-07-2006 22:30

Türkçe namaz fitneleri ortalıklarda dolanıyorken,böyle fikre sahip bir topluluk bir alime bu konuyu sormuşlar.O da ''buyrun size izin veriyorum türkçe kılın..''demiş..Acaba kaçı bu cevazı aldıkları halde kılmışlardır?
Amaçları sadece ve sadece tartışmak,ortalığı fitneye-fesada vermek....

Mubarek buraya gelene kadar çok soruları aşmışta,bu konu aklına takılmış ta müslüman olmasına engel olmuş..kim namaz kılıyor kim kılmıyor bunun çetelesini tutma ile ilgili bir habermi var.böyle bir ayet veya hadis?!..tamam gel sana cevaz veriyoruz sen namaz kılma,müslüman ol..buyur?!..Yok işleri güçleri tartışacak birşeyler didiklemek..

ate77,ateistliğine neden olan konular bu muydu?peki araştırdın mı?İslam tarihini okudun mu?ateistliğin bir dünya düzeni var mı?ahlaki anlayışınız nedir?ekonomik anlayışınız nedir?buyrun farz-i misal dediğiniz gibi,sizde evlilik anlaşması olmadan çiftlerin birbiriyle yaşamasına hangi gözle bakıyorsunuz?modernlik olarak mı?kadınların bedenlerinin gösterildiği, güzellik yarışmaları hakkında ki görüşleriniz neler?yoksa 1.ciyi sizmi seçiyorsunuz?kadınların hem evlerinde hemde işyerinde çalışmalarının aile hayatına ve çocuklara psikolojik etkilerinin olmayacağını mı savunuyorsunuz?sizce toplumun temeli nedir?sınırsız serbestiyet mi?yaşamın belli kuralları olması gerekir mi?yoksa bırakalım herkes istediğin yapsın mı?

ate777 07-07-2006 22:43

Alıntı:

ESLEMTU";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 38091)
ateistliğine neden olan konular bu muydu?peki araştırdın mı?İslam tarihini okudun mu?ateistliğin bir dünya düzeni var mı?ahlaki anlayışınız nedir?ekonomik anlayışınız nedir?buyrun farz-i misal dediğiniz gibi,sizde evlilik anlaşması olmadan çiftlerin birbiriyle yaşamasına hangi gözle bakıyorsunuz?modernlik olarak mı?kadınların bedenlerinin gösterildiği, güzellik yarışmaları hakkında ki görüşleriniz neler?yoksa 1.ciyi sizmi seçiyorsunuz?kadınların hem evlerinde hemde işyerinde çalışmalarının aile hayatına ve çocuklara psikolojik etkilerinin olmayacağını mı savunuyorsunuz?sizce toplumun temeli nedir?sınırsız serbestiyet mi?yaşamın belli kuralları olması gerekir mi?yoksa bırakalım herkes istediğin yapsın mı?

Arkadaşım madem ahlaktan bahsetmek istiyorsun. Bu tartışmayı Müslüman biriyle yapsan daha mantıklı olur. İkimizin ahlaki anlayışının bağdaşacağını hiç zannetmiyorum. Bak yukarıda yazdığım bir yazıdan alıntıyı yapıştırıyorum. Benim ahlaki anlayışımı bu yazıdan anlayabilirsin. Kaldıki ben ahlaksız olsam bile bu kimseyi bağlamaz. Ben peygamber değilim.

Sayısız kereler din konusunda tartışmalara girdim ve açıkçası öğrendiğim tek şey şu; eğer bir insan Muhammedin evlatlılığının karısıyla evlenmesini hoş görüyorsa, 9 yaşında bir kızla cinsel ilişkiye girmesini hoş görüyorsa, Cüveyriyenin ya da Safiyenin aileleri katledildilmelerinden hemen sonra Muhammedle gerdeğe sokulmasını hoşgörüyorsa, bir erkeğin karısını dövmesini hoşgörüyorsa, namaz kılmayan çocuğun dövülmesini hoşgörüyorsa, 4 tane kadınla evlenmeyi hoşgörüyorsa onunla tartışacak hiçbirşeyim yok.

ESLEMTU 07-07-2006 22:56

Konu ahlaktan bahsetmek değil ate,yukardaki verdiğim örneklerden bir örnek bu..Şu saydığın konuların doğru açıklamasını yapsakta sen bildiğin yolda gideceksin..

Ate77, peki bu senin ateist olmana neden olan bu olayları araştırdın mı?ya olayın aslı nedir diye?kitap karıştırdın mı?veya bir bilene sordun mu?Ben sana söyleyeyim hezeyanının peşinde koşuyorsun sadece..hezeyan ve vesvesen seni yönetti.Heva ve hevesine terkettin.Aklın yerine idareyi ele vesveselerin aldı..Peki ateist olmana neden olan konular bu mu?hakkaten merak ediyorum..merakımı giderebilirsen memnun olurum..

retrogamer 07-07-2006 23:01

ate777 :

ate777 o zamanlarda yaşadınız mı?O şartlarda bulundunuz mu?ve ayrıca bu anlatılanların doğru olduğunu nereden biliyorsunuz?..Ama doğru ya.Kuran da diyor bunu.İnanmak istemeyenler için çok gerekçe var.Sizin yolunuzda iyi şanslar size.

ate777 07-07-2006 23:12

Elbette sadece onlar değil, daha böyle sürüsüyle çarpıklık ve mantıksızlıklar var hem Kuranda hem de hadislerde. Beni araştırmamakla suçluyorsun öyle değilmi? Araştırma yapmak çokmu zor? kütüb-i sitteyi indirirsin bilgisayarına hadisleri tek tek incelersin, ilgili ayetlerin tefsirini okursun. Sanıyorum bu kadar araştırma yeter öyle değilmi? Yok yetmez dersen İslami bir websiteye girip onların yazdıklarını okursun. Birde bakmışsınki onlarda aynı şeyleri yazıp aynı kaynakları veriyorlar.

Aslına bakarasan araştırma yapmak daha da kötü. En azından dinden çıkma ihtimalin azalır. Öyle ya bir keresinde bu evlatlıkla evlenmeyle ilgili hadisleri tek tek inceliyordum. Bir baktımki sahih bir hadiste Muhammed Zeynebi istemesi için evlatlığı Zeydi gönderdiği ve Zeydin eski karısını isterken nasıl utandığı ve yerin dibine girdiği anlatılıyor. Bir Müslüman için harika bir aile tablosu öyle değilmi?

Eğer hala merak ediyorsan sana birkaç tane de ayet yazabilirim....

ate777 07-07-2006 23:26

Alıntı:

retrogamer";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 38098)
o zamanlarda yaşadınız mı?O şartlarda bulundunuz mu?ve ayrıca bu anlatılanların doğru olduğunu nereden biliyorsunuz?..Ama doğru ya.Kuran da diyor bunu.İnanmak istemeyenler için çok gerekçe var.Sizin yolunuzda iyi şanslar size.

Arkadaşım yazdıklarımın kaynağı var, istersen verebilirim, ama eminimki kaynakları bulmak için bana ihtiyacın yok. Kuran ve hadisleri incelemen yeterlidir.

08-07-2006 00:03

( necdeathx )
ŞERİATI BEĞENMİYORUM.
DEMOKRATİK BİR SİSTEMDE YAŞAMAK İSTİYORUM
VE BİR MÜSLÜMANIM

Neden islam denince namazında orucunda,dedelerimiz ninelerimiz değilde
yoldan çıkmış insanlar gelir hemen aklınıza neden Mevlanalar Yunuslar Pir sultanlar değil? neden?neden? islam sadece *yobazlardanmı ibaret.

Sevgili Necdeathx,
Hayır arkadaşım.Sen dininden çıkmış değilsin.Bunu belirleyecek olan inandığın
allahındır.Bazı arkadaşlarımız Atatürk Türkiyesi ile şeriat ülkelerini karış-
tırıyorlar galiba.Senin gibi düşünen bu ülkede milyonlarca insan var.Ben sizin
gibi düşünen insanlara samimi müslümanlar diyorum.Cumhuriyetten bu yana bu
insanların laikliğe ve demokrasiye bağlı kalarak inançlarını yerine getirerek
dünyaya farklı bir müslüman ülke olduğumuzu göstermişlerdir.Demokrasilerde
olması gereken dini anlayışı bu insanlarımız uygulamaktadırlar.Çünkü onların
inancı allah ile kul ilişkisine dayanır.Şeriat diye bir gayeleri yoktur.Bence
ate777 arkadaşımız seni değil de şeriatı savunan kişileri hedef almalıdır.
Ve ben de şunu iyi biliyorum ki laik ve demokratik cumhuriyetten yana bu arka-
daşımız en az bizler kadar duyarlıdır.Ben de bir ateist olarak diyorum ki
ate777 arkadaşımızın düşüncesi kendisini bağlar.Tüm ateistler adına konuştuğunu
da zanetmiyorum.Bu gün bu ülkede milyonlarca alevi var.Onlar da biz müslümanız
diyorlar.Müslümanlık kimsenin tekelinde değildir.Bunları ve Necdet arkadaşımızı
yok mu sayacağız.Böyle saçmalık olur mu?Bizim ateistler olarak yapmamız gereken
inançlara saygılı olmak.Dayatma olmadığı sürece.Bizim asıl uğraşacağımız kesim
din devleti kurmak isteyen şeriatçılar olmalıdır.Ate777 arkadaşımıza bir şey
söylemek istiyorum.Hoş görülü olmakta yarar var.Tartışmanın bir yerinde K.C
arkadaşımız düşüncesini belirtmiş.Kendisi buna biraz bozulmuş.Arkadaşımıza ver-
diğin yanıtını tasvip etmiyorum.Bak şimdi ben de araya girdim.Her kesin düşün-
celerini belirtme özgürlüğü vardır.Yazma özgürlüğü vardır.Umarım ate777 arka-
daşım beni yanlış anlamıyordur.Kendimizi geliştirmenin yolu eleştiri ve özeleş-
tiriden geçer.Bunu da anımsatmakta yarar görüyorum.Sevgiler...

ESLEMTU 08-07-2006 00:16

ate,kütübi sitteyi indirdinde bu hadislerin cerh ve tadilini yaptın mı?Hangi hadis sahih,hangisi değil,hangisi mevzu..hadisin kabulundeki şartları biliyormusun?

Elbette sadece onlar değil, daha böyle sürüsüyle çarpıklık ve mantıksızlıklar var hem Kuranda hem de hadislerde

neymiş bunlar,yazda görelim..yoksa sen yanlış yorumlamış olmayasın?Peki bunları okuyup buna göre hüküm verdin diyelim,peki onun ince düşünüşüne,ahlakına,insanlara ve hanımlarına şevkatle muamelesiyle ilgili hadislere ne diyeceksin..gözümüzü kapatalım mı?görmemiş oluruz..ve hanımlarının rızasını kazanmak için,onları hoşnut etmek için kendisine helal olan şeyi haram kabul ettiğiyle ilgili ayeti görmezden mi geleceksin?sence nasıl yapıdaki bir koca bunu yapabilir?haşa ahlaksız bir insan bu davranışı yapabilir mi?O size düşkündür..rauf ve rahimdir ayetine ne diyeceksin?cömertliği ile ilgili hadisleri görmezden gelip,kişiliği hakkında hüküm vermek ne kadar doğru olur?

ve sen tanıdığın ahlaklı iffetli doğru birine ahlaksız iffetsiz yalancı diyen bir kişiye ne dersin? yok ya öylemi diye tasdik mi edersin..yaptığın bu malesef.. konuyu iyice incelemeden karar vermişsin..

Hz.Aişe ile evlenme yaşı konunda rivayetler muhtelif.. 9,14,17,21...Peygamber efendimizden(s.av) öncede bir nişanlılık hikayesi vardır..Bu konuda çıkarılan her şey Emevi küstahlığıdır. Ve günümüzde de devam etmektedir. Şimdi asrı saadete gidelim ve olayları hep beraber gözden geçirelim. Hz. Aişe doğduğu anda babası onu bir kâfirle, beşik kertmesi yapmıştır. İslam’ın yani Nübüvvetin birinci yılında, Müslümanların kâfirlerle evlenmesi yasaklanınca bu nişan bozulmuştur. Buna göre Hz.Aişe, ancak İslamiyet’in birinci yılının sonunda doğmuş olmalıdır.Yani hicretten evvelki on bir yılda doğmuş olmalıdır. En geç hesapla bundan sonra doğar.Bu hesaba göre Hz. Aişe’nin nişanlandığı en erken yaş on bir yaştır.Üç *sene nişanlı kaldığına göre on dört yaşındadır evliliği.21 yaşında olduğuna dair rivayetlerde vardır...

bak arkadaşım her hadisi kendine göre yorumlayamazsın bunun bir ilmi var..söylendiği zaman var,mekan var..Unutmaki putperest bir toplumdan yeni bir toplum inşa ediliyor..onların yanlış davranışları tamir ediliyor..Ki bu toplum İslam Medeniyet'inin çekirdeği olmuştur..Onun için hüküm verirken,lütfen iyice araştır veya bir bilene sor..

Evlatlığın babalarına isnad edilmesi en doğru bir davranış değilmidir?Onu evlat edinen onun gerçek babasımıdır?Evlatlığın hanımıyla evlenilmez, anlayışıda bu şekilde tamir edilmiştir..Muhammed(s.av) kimsenin babası değildir.Çünkü o peygamberlerin sonuncusudur.ve ondan başka peygamberde gelmeyecektir.

ate777 08-07-2006 02:38

Alıntı:

ESLEMTU";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 38111)
ate,kütübi sitteyi indirdinde bu hadislerin cerh ve tadilini yaptın mı?Hangi hadis sahih,hangisi değil,hangisi mevzu..hadisin kabulundeki şartları biliyormusun?

Cevabını bildiğin soruyu sormamanda fayda var. Ben hadis uzmanı değilim. Zaten böyle bir hadisi kabul etmek zor. O yüzden salla gitsin. Müslim güvenilmez adamdır, hatta ateist ve kafir olduğu bile söylenir. :D
Hz. Enes radıyallahu anh anlatıyor: "Zeyneb'in iddeti tamamlanınca, Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm, Zeyd radıyallahu anh'a: "Git onu bana (kendinden) iste!" dedi. Zeyd gitti. Zeyneb'e geldiği zaman hamurunu yoğuruyordu. Zeyd der ki: "Onu gördüğüm zaman içimde bir zorluk hissettim, ona bakamaz hale geldim. Sırtımı ona çevirerek, geri geri yaklaştım ve: "Ey Zeyneb! beni Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm gönderdi. Seni istiyor" dedim. Zeyneb: "Ben (istihare yoluyla) Rabbimle istişare etmeden bir şey yapacak durumda değilim!" dedi ve kalkıp mescidine gitti. Derken Resûlullah'a vahiy geldi. Aleyhissalâtu vesselâm kalkıp izin almadan Zeyneb'in evine girdi.
Müslim, Nikah 87, (1428); Nesai, Nikâh 26, (6, 79).

Alıntı:

ESLEMTU";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 38111)
neymiş bunlar,yazda görelim..yoksa sen yanlış yorumlamış olmayasın?

Evet hızımızı almışken. Zeydin adı nasıl değişmiş anlatan hadisi görelim.
İbnu Ömer (radıyallahu anhümâ) anlatıyor: "Biz, Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm)'ın azadlısı olan Zeyd İbnu Hârise'ye sadece Zeyd İbnu Muhammed diye sesleniyorduk. Bu davranışımız, "Onları babalarına nisbet ederek çağırın.:' (Ahzâb, 5) mealindeki ayet ininceye kadar devam etti."
Buhârî, Tefsir, Ahzâb 2; Müslim, Fedâilu's-Sahabe 62, (2425); Tirmizî, Tefsir, Ahzâb (3207).

Ahzab/5
Onları (evlât edindiklerinizi) babalarına nisbet ederek çağırın. Allah yanında en doğrusu budur. Eğer babalarının kim olduğunu bilmiyorsanız, bu takdirde onları din kardeşleriniz ve görüp gözettiğiniz kimseler olarak kabul edin. Yanılarak yaptıklarınızda size vebal yok; fakat kalplerinizin bile bile yöneldiğinde günah vardır. Allah bağışlayandır, esirgeyendir.
[/color]

Gördüğün gibi daha Muhammed ve Zeyneb nikah yapmadan önce Muhammedoğlu Zeydin adı değişiyorve hariseoğlu Zeyd oluyor. Eski oğul yeni din kardeşi olunca karısıyla evlenmedede bir sakınca doğmuyor. Aslında sana ahzabın tamamanı yazmak var ama neyse boşver.

Bu ayettede Allah işini gücünü bırakmış nelerle uğraşıyor:Ahzab/32
Ey peygamberin hanımları, siz kadınlardan herhangi biri gibi değilsiniz; eğer Allah'tan korkuyorsanız, konuşurken kırıtmayın ki, kalbinde bir hastalık bulunan, kötü bir ümide kapılmasın. Güsgüzel, dosdoğru söz söyleyin!

Bu ayette Allah Muhammede sınır tanımadan cariyeleri, kuzenlerinini, ya da diğer kadınları helal kılıyor. Diğer müminlere değil yalnızca Muhammede: Ahzab/50
Ey Peygamber! Mehirlerini verdiğin hanımlarını, Allah'ın sana ganimet olarak verdiği ve elinin altında bulunan cariyeleri, amcanın, halanın, dayının ve teyzenin seninle beraber göç eden kızlarını sana helâl kıldık. Bir de Peygamber kendisiyle evlenmek istediği takdirde, kendisini peygambere hibe eden mümin kadını, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere (helâl kıldık). Kuşkusuz biz, hanımları ve ellerinin altında bulunan cariyeleri hakkında müminlere neyi farz kıldığımızı biliriz. (Bu hususta ne yapmaları lâzım geldiğini onlara açıkladık) ki, sana bir zorluk olmasın. Allah bağışlayandır, merhamet edendir.

Bu ayettede Allah cebraili yollayıp Muhammedin cinsel ilişkiye gireceği günleri düzene koyuyor:Ahzab/51
Onlardan dilediğini geriye bırakır, dilediğini de yanına alırsın. Boşadığın hanımlarından arzu ettiğini tekrar yanına almanda, senin üzerine bir günah yoktur. Böyle yapman onların mutlu olmalarına, üzülmemelerine ve hepsinin, senin verdiklerine razı olmalarına daha uygundur. Allah, kalplerinizde olanı bilir. Allah hakkıyle bilendir, halîmdir.

Bu ayette Allah Muhammedin hanımlarını sahabeden kıskanıyor ve sahabeyi uyarıyor: Ahzab/53
Ey iman edenler! Siz zamanını gözetlemeksizin, bir yemeğe davet edilmedikçe, Peygamber'in evlerine girmeyin. Ancak davet edildiğiniz vakit girin. Yemeği yediğinizde hemen dağılın, sohbete dalmayın. Çünkü bu hareketiniz Peygamber'i üzmekte, fakat o (size bunu söylemekten) utanmaktadır. Ama Allah, hakkı söylemekten çekinmez. Peygamber'in hanımlarından bir şey istediğiniz zaman perde arkasından isteyin. Bu, hem sizin kalpleriniz, hem de onların kalpleri için daha temiz bir davranıştır. Sizin Allah'ın Resûlünü üzmeniz ve kendisinden sonra onun hanımlarını nikâhlamanız asla caiz olamaz. Çünkü bu, Allah katında büyük (bir günah) tır.

Bu hadiste aileleri katledilen Beni'I-Müstalik kadınlarının nasıl ırzına geçilip dışarı boşalmak için izin istendiği anlatılıyor. Muhammed ırzına geçmeye izin veriyor,ancak dışarı boşalmamak kaydıyla
Ebu Said radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'la birlikte Beni'I-Müstalik gazvesine çıktık. Arap esirlerinden çokça esir ele geçirdik. Kadınlara karşı arzu duyduk. Çünkü üzerimizde bekarlık şiddet kesbetmişti. Hep azil yapmak istiyorduk ve: "Aramızda Resûllullah aleyhissalâtu vesselâm varken, ona sormadan azil yapmak olur mu?" dedik ve sorduk.
"Hayır! buyurdular. Bunu yapmamanız gerekir. Kıyamete kadar geleceği takdir edilen her canlı mutIaka yaratılacaktır (siz tedbirinizle önüne geçemezsiniz)."
Buhâri, Nikâh 96, Buyü' 109, Itk 13, Megâzi 32, Kader 4, Tevhid 18; Müslim, Nikah 125, (1438); Muvatta, Talâk 95; Ebu Dâvud, Nikah 49, (2171); Tirmizi, Nikâh 40, (1138); Nesâi, Nikah 55, (6,107).

Arkadaşım gördüğün gibi dinde eleştirdiğim her ayeti yada hadisi yazmaya kalksam, hem bunları toplayıp, düzene koymak zaman alıyor, hem de forum sayfalarında çok yer kaplıyor.

Yukarıdakilerden başka şu an hatırlayabildiğim; Namaz kılmayan çocuğunu dövmek, eşini dövmek, 4 kadın ve bunların dışında savaş zamanı ganimet olarak istediğin kadar cariye almak, Muhammedin aileleri katledilen Safiye ve cüveyriyeyle daha acıları çok tazeyken gerdeğe girmesi, Muhammedin 9 yaşında bir kızla cinsel ilşkiye girmesi( bu konuda sahih 3 tane hadis var ve bu hadisler hem Buhari, hem Müslim ve hem de Ebu Davudun kitabında yeralıyor), Muhammedin hem kendi uyguladığı hem de sahabeye tavsiye ettiği tükürük ve üfürükle tedavi tekniği....vs

Bunların dışında Kuranı tarafsız bir gözle okuyunca çoğu ayetde saçmalık ve mantıksızlık bulmak mümkün. Sen şimdi benden diğerlerinide yazmamı istersin, şimsilik bu kadarını hatırlayabildim. Artık bu sitede yazı yazmayacağım için tartışmayı burada sonlandırıyorum.

necdeathx 08-07-2006 03:12

(Sözünü ettiğin Allahın kuralları 1400 yıl öncesinin Kuralsız,kanunsuz hiç bir yasası olmayan insanlarına bir çeki düzen vermek için yasalar koymuştur yoksa 2006 yılında bulunduğun ülkede yasaları kuralları kaldır bunları uygula diye değil) *diye yazmıştım.

* * *(Sana bir soru sordum öyle değilmi? Kuranın ya da Hadislerin neresinde Allahın emirlerinin geçici ve sadece o devri kapsadığı yazıyor? Hiçbir soruma cevap vermeden kendi kafana göre hem çalıp hem oynuyorsun) diye yazmışsın.

* * A'raf 56 '' YERYÜZÜ DÜZELTİLDİKTEN SONRA *ORDA BOZGUNCULUK YAPMAYIN korkarak ve umarak O'na dua edin,muhakkaki Allahın rahmeti *iyilik edenlere yakındır'' İlla senin anlıya bilmen *için kuranda bunlar o devri kapsıyor,geçici ayetlerdirmi yazması gerekiyor.İnsanlar demokratik kazanımlar *elde etmişler 1400 yıl öncesine göre yeryüzü düzeltilmiş ve ben 1400 yıl öncesinin kanunlarını istiyorum diye bozgunculuk yapacağım öylemi,bak bozgunculuk etmeyin ibadetinize bakın diyor,bende öyle yapıyorum,bunda yanlış olan ne?

* * (Sana nerede yobaz ol, karını döv, kol bacak kes diye yazmışım lütfen gösterirmisin.) demişsin.Müslüman olmanın şeri yasaları istemekle mümkün olduğunu yoksa inançsız olacağımı söylediğin yerde,şeriat yasaları bu tür cezaları içermiyormu ve sende bana müslümanım diyebilmek için bunları kabul etmelisin demiyormusun.

* * ( Bu orta gitmek ne demek? Kuranda yazanları çağdışı bulup, uygulayanları yobaz olarak nitelendirmekmi? Sana dünya kadar soru sordum hiç birine cevap vermiyorsun.) demişsin.

* *Al-i imran *104 *'' İçinizde hayra çağıran iyiliği emredip KÖTÜLÜKTEN MEN EDEN,bir topluluk olsun;işte onlar başarıya erenlerdir.
* İyiliğe çağırıyoruz kötülüğe karşı çıkıyoruz ılımlı müslümanlar olarak yaşayıp gidiyoruz.Her ne kadar Radikal islamcılar ve anti islamcılar bizi müslüman saymasalarda.

* *Fussilet *33 *'' İnsanları Allaha çağıran iyi iş yapan ve *BEN MÜSLÜMANLARDANIM diyenden daha güzel sözlü kim olabilir.
* * * * * *sevgilerimle

ate777 08-07-2006 03:15

Alıntı:

ezkamo";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 38110)
necdeathx Hayır arkadaşım.Sen dininden çıkmış değilsin

Arkadaşım soruyorum sana biz dinden nasıl çıktık? Kurallarını kabul etmeyip çağdışı ve mantıksız bularak çıkmadıkmı? Dinden çıkıyorsun demek bir hakaretmidir? Açıkçası ben çıktığım için mutluyum.
Alıntı:

Atatürk Türkiyesi ile şeriat ülkelerini karıştırıyorlar galiba.

Bu yazdıklarına bakarsak benim yazdıklarımı okumadığın anlaşılıyor. Teşekkür ediyorum senin sayende Atatürk Türkiyesinin ne olduğunu öğrenmiş oldum.
Alıntı:

Ben sizin gibi düşünen insanlara samimi müslümanlar diyorum.Cumhuriyetten bu yana bu insanların laikliğe ve demokrasiye bağlı kalarak inançlarını yerine getirerek dünyaya farklı bir müslüman ülke olduğumuzu göstermişlerdir.Demokrasilerde
olması gereken dini anlayışı bu insanlarımız uygulamaktadırlar.Çünkü onların
inancı allah ile kul ilişkisine dayanır.Şeriat diye bir gayeleri yoktur.

Güzel kardeşim ben ne yazmışsam arkasındayım. Eğer yanlış ya da kaynaksız bir ithamda
bulunmuşsam düzeltirsin. Allahın emirlerini çağdışı ve mantıksız bulup beğenmeyen bir insanın bizlerden ne farkı var? Üstelik bu emirler günümüzdeki insanları bağlamaz diyerek kaynaksız bir iddia atmış ortaya, bende cevap olarak İslami açıdan şirkin içindesin demişim. Madem Allahla kul ilşkisine başkasının karışımayacağını düşünüyorsun o zaman bu site neden var? Söylediklerimi tekrarlıyorum; Bir Müslüman Allahın emirlerini beğenmiyor, mantıksız ve çağdışı buluyorsa şirk içindedir. Kısaca bizlerden biridir ve aramıza hoşgelmiştir. :D
Alıntı:

Ve ben de şunu iyi biliyorum ki laik ve demokratik cumhuriyetten yana bu arkadaşımız en az bizler kadar duyarlıdır.

Yazdıklarımın çoğunu okumamışsın. Bu arkadaşımızın laikliğe ve demokrasiye ne kadar bağlı
olduğunu bende yazdım merak etme.
Alıntı:

ate777 arkadaşımızın düşüncesi kendisini bağlar.Tüm ateistler adına konuştuğunuda zanetmiyorum.Bu gün bu ülkede milyonlarca alevi var.Onlar da biz müslümanız diyorlar.Müslümanlık kimsenin tekelinde değildir.Bunları ve Necdet arkadaşımızı
yok mu sayacağız.Böyle saçmalık olur mu?

Arkadaşım ben ne ateistler adına ne de ateistlik adına konuşuyorum. Bu arkadaş benim Yaşar
Nuri ve onun gibi İslamı şirin göstermeye çalışanları eleştirdiğim bir yazımı okuyup üzerine alındı ve tartışmada böylece başladı. İslamı şirin gösterip demokratik laik devlete uydurmaya çalışanlara ben karşıyım. İslam neyse odur.
Alıntı:

inançlara saygılı olmak.Dayatma olmadığı sürece.Bizim asıl uğraşacağımız kesim din devleti kurmak isteyen şeriatçılar olmalıdır.Ate777 arkadaşımıza bir şey
söylemek istiyorum.Hoş görülü olmakta yarar var

Önce ateistler adına konuşamıyacağımı söyleyip daha sonra hepimizin adına yön gösteriyorsun.
Benim hiçbir kesimle uğraştığım falan yok. İstediğim ne diye sorarsan herkesin ateist olması derim. Kimseyi zorlamıyorum ya da hakaret etmiyorum, söylediğim herşeyin kaynağı var.
Alıntı:

Tartışmanın bir yerinde K.C arkadaşımız düşüncesini belirtmiş.Kendisi buna biraz bozulmuş.Arkadaşımıza verdiğin yanıtını tasvip etmiyorum.Bak şimdi ben de araya girdim.Herkesin düşüncelerini belirtme özgürlüğü vardır.Yazma özgürlüğü vardır.Umarım ate777 arkadaşım beni yanlış anlamıyordur.Kendimizi geliştirmenin yolu eleştiri ve özeleştiriden geçer.Bunu da anımsatmakta yarar görüyorum.Sevgiler...

Ben kimsenin yazma özgürlüğü yok falan demedim. Elbette herkesin yazma özgürlüğü vardır.
Zaten sargon arkadaşımızın yazdıklarına verdiğim cevabı görmüşsündür. K.C arkadaşında *işgüzarlık yaptığını düşünmüştüm, aynı şeyi senin içinde düşünüyorum. *Benim yazılarımı tasvip edip etmemende hiç umrumda olmaz açıkçası. Seni yanlış değil doğru anlıyorum.

Ben uzun yıllardır ateist olarak yaşayan ve birçok insanı ateist yapmış biri olarak nerede ve kiminle nasıl konuşacağımı çok iyi bilirim. Necdeathx arkadaşımızı bilerek tahrik ettiğimi itiraf ediyorum. Bazen yapılan polemikler ve küçük tahrikler insanların gerçeği görmesinde büyük yarar sağlar. Necdeathx arkadaşımız kendi rızasıyla girdiği tartışmada benim için sadece araç olmuştur. Unutma yazdıklarımızı birçok insan okuyor. Ben bir ateist olarak dinlerin tamamına karşıyım. Dinlerdeki mantıksızlıklara işaret ederken, bu konulardan hiç anlamayan bir insanın gelip bazı kuralları uygulamak zorunda değiliz, demesi hiçbirşeyi farkettirmez. Eminimki necdeathx arkadaşta benim yazdıklarımdan kendi dini hakkında yeni şeyler öğrenmiştir.

Son olarak söylemek istediğim şey; Bu sitede sadece 2-3 gündür yazmama rağmen şimdiden 3 tane ateist arkadaştan tepki aldım. O halde bana yol gözüktü demektir. Artık bu sitede yazı yazmayacağım. Herkese iyi günler.

necdeathx 08-07-2006 03:39

Hoşça kal ate777
* *Benim bir araç olduğumu söylemişsin,ilginç.öyle ya kendince çok başarılı bir tartışma çıkardın,eminim bu tartışma sonrası senin derin bilgin sayesinde 3,5 kişi daha ateist olmuştur, ama garip olan bazı ateist arkadaşların bile sana tepkisi,görüyorumki onlara bile bir şey verememişsin dinim hakkında senden neler öğrenmiş olabilirim,çoluk çocuğun bile bildiği, peygamberin evliliklerimi,Kurandaki karınızı dövün!
namaz kılmayan çocuğunuzu dövün! ayetlerinimi Söylesene sence ben senden ne öğrenmiş olabilirim yada ortaya ne koydunki kendini öğretici buluyorsun,yoksa bu ortaya attığın konuları sen yenimi keşfettinde bizlerle paylaşmak istedin.neyse yinede hoşçakal,bu sitede kalıp ateizm hakkında birşeylerde öğrenebilirdin aslında,
* * * * sevgiler

ate777 08-07-2006 04:21

Alıntı:

necdeathx";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 38118)
* *Benim bir araç olduğumu söylemişsin,ilginç.öyle ya kendince çok başarılı bir tartışma çıkardın,eminim bu tartışma sonrası senin derin bilgin sayesinde 3,5 kişi daha ateist olmuştur,

Bu başlık altında billur arkadaşımız sormuş şeriat=İslammı? diye. Bende dini bilgilerime güvenerek evet şeriat İslam demektir, demişim. Sende benim bu söylediklerimekatılmadığını söyleyip İslam kurallarının Müslümanları bağlamayacağını, çünkü ayetlerin sadece o devire ait olduğunu söylemişsin. Şimdi sen kıt İslam bilginle benim bahsettiğim konuya lapin gibi dalıyorsun senden kaynak istediğim zamanda konuyla alakasız bir sürü ayeti cevap diye veriyorsun. Ateist arkadaşlardan bazıları bana hak verirken bazılarıda sana hak vermiş. Bence sen İslam kurallarının hükmü bittiği konusunda bir başlık aç ve herkes fikrini yazsın. Hangi emirlerin hükmü geçmiş öğrenelim. Bana tepki gösteren ateist arkadaşlarda kaynaklarını belirterek yazsınlar.
Alıntı:

ama garip olan bazı ateist arkadaşların bile sana tepkisi,görüyorumki onlara bile bir şey verememişsin

Ateist arkadaşlara birşeye vermeye gerek yok. Onlar zaten gerekli bilgileri alıp muhakemesini yapmışlar ve de ateizmi seçmişler.
Alıntı:

dinim hakkında senden neler öğrenmiş olabilirim,çoluk çocuğun bile bildiği, peygamberin evliliklerimi,Kurandaki karınızı dövün!
namaz kılmayan çocuğunuzu dövün! ayetlerinimi Söylesene sence ben senden ne öğrenmiş olabilirim yada ortaya ne koydunki kendini öğretici buluyorsun,yoksa bu ortaya attığın konuları sen yenimi keşfettinde bizlerle paylaşmak istedin.neyse yinede hoşçakal,bu sitede kalıp ateizm hakkında birşeylerde öğrenebilirdin aslında,
* * * * sevgiler

Sen okuduğunu anlayamayan bir adamsın. Ayrıca Kuranda namaz kılmayan çocuğunu döv diye bir ayet yoktur. O bahsettiğim hadistir. Senin benden öğrenebileceğin şey İslam=Şeriat olacaktır. Bu konuyla ilgili İnsanların görüşlerini merak ediyorsan bir başlık açarsın ve bana tepki gösteren ateist arkadaşlarında fikrini orada almış olursun. Bende ne yazacaklarını merak ediyorum. Artık bu sitede yazmayacağım için tartışmaya giremicem ancak okumaktan büyük zevk alıcam. İyi geceler arkadaşım

08-07-2006 04:48

ate777
Son olarak söylemek istediğim şey; Bu sitede sadece 2-3 gündür yazmama rağmen şimdiden 3 tane ateist arkadaştan tepki aldım. O halde bana yol gözüktü demektir. Artık bu sitede yazı yazmayacağım. Herkese iyi günler.

Sevgili arkadaşım,
Seni biraz duygusal görüyorum.Sana bir önerim var.Sadece ateistlerin kendi aralarında tartıştığı dinlerden özgürlük grubuna üye yapalım.İstersen orda
kendi aramızda tartışırız.O bölüme müracat et.Üye olursun.Ben de bir yönetici
olarak senin gibi değerli bir arkadaşımızı kaybetmek istemem.Öyle hemen
gitmek yok.Ama yine de ben gitmek istiyorum diyorsan da kararına saygı duya-
rım.Sevgilerimle...

Not:K.C arkadaşımız ateist değildir.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:10 .