Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 06-07-2006, 14:23
liopleurodon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
liopleurodon liopleurodon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart İşte islam budur..

http://www.milliyet.com.tr/2006/07/06/son/sondun18.asp

Somali'nin başkenti Mogadişu ve ülkenin bir kısmını kontrol eden radikal dinci aşiretlerden birinin liderlerinden Şeyh Abdalla Ali, ''şeriata uygun olarak her gün namaz kılmayan her Müslümanın öldürülmesi gerektiğini'' söyledi.

İslam denince neden gözümün önüne, pis sakallı, sarıklı, elleri kan içinde bir bıçak tutan ve bıçağın ucundan kan damlayan bir adam aklıma geldiğini hatırladım birden tekrar..
Alt 06-07-2006, 14:28
Üye Değil

Standart Re: İşte islam budur..

liop acaba
şeriat=islam mıdır?
Alt 06-07-2006, 14:32
liopleurodon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
liopleurodon liopleurodon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Şeyh Abdalla Ali, öyle olduğunu söylüyor. Ve bunun aksini ispat edebilecek hiç bir şeyde yok..
Alt 06-07-2006, 15:33
ate777 ate777 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

billur";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

liop acaba
şeriat=islam mıdır?
Elbetteki şeiat İslamdır. Bir Müslüman şeriate tabi olmak zorundadır. Şeriatin kuralları Allahın emri, peygamberin hadis ve ugulamaları ile belirlenir. Şeriat = İslam...

Bir Müslüman Mogadişu da yapılan bu uygulama için şeriate aykırıdır diyebilir, ancak Kahrolsun şeriat, ya da bırakalım şeriati demokrasi gelsin diyemez. Eğer diyorsa ya takiyyeci bir dinsizdir, ya da Yaşar Nuri gibi sahtekarlar tarafından kandırılmış bir cahildir.
Alt 06-07-2006, 16:37
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Mogadişu'dakilerin 'kaza namazından' haberleri olmayabilir mi?

Kraldan çok kralcı denir böylesine. Peygamber bile kazaya bırakmıştır zaman zaman namazlarını. İyi ki o dönemde şeyh Abdalla Ali hazretleri yaşamıyordu, peygamberin de katlini vacip görürdü herhalde.

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 06-07-2006, 16:39
Üye Değil

Sevgili liopleurodon,
Ortaçağa ait bir kitaba bağlı kalındığı sürece olacağı budur.İslam ülkelerinin
geri kalışı bir tesadüf değildir.Ben her zaman islam ilkel ve çağ dışı bir dü-
şüncedir diyorum.İstedikleri kadar islam şudur,budur desinler.Bunlar bu gerçeği
değiştirmez.Bunların tabuları can çekişiyor.Er ya da geç onlar da bunu anlaya-
caklar ama iş işten geçmiş olacak.Çağımız bilgi çağıdır.Bu çağa ayak uydurama-
yanlar yok olmaya mahkumdurlar.Sevgilerimle...
Alt 06-07-2006, 21:23
necdeathx necdeathx isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Şeyh Abdalla Ali, ''şeriata uygun olarak her gün namaz kılmayan her Müslümanın öldürülmesi gerektiğini'' söyledi.
*

* * * * *Şimdi bu dangalak böyle demiş diye bunu şeriatmış gibi gösterip şeriata yüklenmeye kalkarsanız,bence sizlerde hata etmiş olursunuz,bir delinin hezeyanlarını islama mal edemessiniz bence bu yanlış olur.

Bir Müslüman Mogadişu da yapılan bu uygulama için şeriate aykırıdır diyebilir, ancak Kahrolsun şeriat, ya da bırakalım şeriati demokrasi gelsin diyemez. Eğer diyorsa ya takiyyeci bir dinsizdir, ya da Yaşar Nuri gibi sahtekarlar tarafından kandırılmış bir cahildir.

* * * * Ate777
* * * * *İslamı bu mogadişululardan öğrenmemişsen eğer,Demokrasi gelsin
diyebilirsin bunu diyebilmek içinde illa takiyyeci veya yaşar nuri tarafından
kandırılmış olmana gerek yok,Demokratik bir toplum içinde inançlı bir insan olarak yaşamayı istemek nasıl bir cahilliktirki,inançsız olduğum zaman cahilliğim gidermi,

AHH! LEYLA YI BİRDE MECNUN GÖZÜYLE GÖRSENİZ.
Alt 06-07-2006, 21:59
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Önce bu haberin de asparagas olabileceğini düşünmüştüm, ama doğru olma ihtimali var. Gerçi başka sitelerde bulamadım ama Somali'deki duruma uyan yanları var. Bu arada Somali'de neler oluyor konusuna da biraz girmiş oldum. Size de aktarayım.

Somali'de bir geçici hükümet var ve bir tür aşiretler koalisyonu sanırım. Bu hükümete karşı savaşan İslamcı grupların biraraya toplandıpi bir İslami Mahkemeler Birliği diye bir örgüt var. Geçenlerde İslamcılar, hükümetle uzlaşmaya vardılar ve hükümeti tanıdırlar. Ancak Usame Bin Ladin ve bazı gruplar bu türden açıklama yapmaya devam ediyorlar. Bin Ladin, Somali geçici devlet başkanı Abdullah Yusuf'u hain olarak niteledi. Şu sıralar bölge oldukça sıcak. Gelişmeleri şuralardan izleyebilirsiniz.

http://en.wikipedia.org/wiki/Islamic_Court_Union
http://www.bbc.co.uk/turkish/news/st..._somalia.shtml
http://www.bbc.co.uk/turkish/news/st...binladen.shtml

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 06-07-2006, 22:41
ate777 ate777 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

necdeathx";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İslamı bu mogadişululardan öğrenmemişsen eğer,Demokrasi gelsin
diyebilirsin
Arkadaşım sana mogadişulular şeriatı doğru uygulamış diyen varmı?

Elbette bir Müslüman demokrasi değil Allahın kurallarıyla yönetilmek ister, daha doğrusu istemelidir.

Allahın Kurandaki emirleri, Muhammedin hadis ve uygulamaları varken sen şimdi kalkmış bir Müslüman olarak bunların yerine ben yeni kurallar ve kanunlar getiren bir düzen istiyorum diyemezsin. Bu düzen isterse demokrasi olsun. Unutma demokrasi sadece bir yönetim şekli değildir ve gerekleri vardır. Örneğin hürriyet ve eşitlik.

Ayrıca sen veya bir başkası Kuranı okumuyorsanız, birileri gelip gözünüze gözünüze Allahın antidemokratik emirlerini dürter. Sen demokratik bir toplumda Kuran ayetlerini ya da Peygamberin hadislerini uygulayamazsın. Demokrasi ile şeriat asla bağdaşmaz. Bağdaşır diyen beri gelsin tartışalım. *

necdeathx";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bunu diyebilmek içinde illa takiyyeci veya yaşar nuri tarafından
kandırılmış olmana gerek yok,Demokratik bir toplum içinde inançlı bir insan olarak yaşamayı istemek nasıl bir cahilliktirki,inançsız olduğum zaman cahilliğim gidermi,
Arkadaşım yazdıklarımı iyi anlayamamışsın. Ben sana ya da diğer müslümanlara demokratik topluma isyan edip cihad ilan edin demiyorum, ancak bir Müslüman tabikide demokrasi değil Allahın kurallarıyla yönetilmek ister, istemek zorundadır. Allahın kurallarını çağ dışı veya uygulanabilir bulmuyorsa o halde zaten İslamiyetten çıkmış demektir.

Sözün özüne gelirsek bir Müslüman şeriate tabi olmalıdır. Şeriat Allahın koyduğu kurallarla şekillenir. İslam=Şeriattır ve ben şeriati beğenmiyorum, bunu yerine demokrasi istiyorum diyemezsin. Eğer dersen bizler gibi dinden çıkmış olursun.
Alt 06-07-2006, 23:16
ibrahim_z ibrahim_z isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ibrahim_z - MSN üzeri Mesaj gönder

islamdaki eksiklikler ve açık olmayan durumlar yüzünden aşırıdinci sürünün başındaki çobanın IQ düzeyi hangi kuralları koymaya elverişli ise şeriatla yönetilen toplum o kurallara mecburen uyar, uymayan öldürülür. *islamın amacını bilmem ama sonucu bu. * gerçekten bir allahın var olduğunu ve onun tarafından bir kitap ve peygamber gönderildiğini varsaysak bile o kitap ve peygamberinin getirdiği din yüzyıllar sonra insanlığa zarar verecekse o din gene yanlıştır tarih bilginlerinden başka kimsede ilgilenmemelidir.

Önerilen Siteler