necdeathx";p="´isimli üyeden Alıntı
İslamı bu mogadişululardan öğrenmemişsen eğer,Demokrasi gelsin
diyebilirsin
|
Arkadaşım sana mogadişulular şeriatı doğru uygulamış diyen varmı?
Elbette bir Müslüman demokrasi değil Allahın kurallarıyla yönetilmek ister, daha doğrusu istemelidir.
Allahın Kurandaki emirleri, Muhammedin hadis ve uygulamaları varken sen şimdi kalkmış bir Müslüman olarak bunların yerine ben yeni kurallar ve kanunlar getiren bir düzen istiyorum diyemezsin. Bu düzen isterse demokrasi olsun. Unutma demokrasi sadece bir yönetim şekli değildir ve gerekleri vardır. Örneğin hürriyet ve eşitlik.
Ayrıca sen veya bir başkası Kuranı okumuyorsanız, birileri gelip gözünüze gözünüze Allahın antidemokratik emirlerini dürter. Sen demokratik bir toplumda Kuran ayetlerini ya da Peygamberin hadislerini uygulayamazsın. Demokrasi ile şeriat asla bağdaşmaz. Bağdaşır diyen beri gelsin tartışalım. *
necdeathx";p="´isimli üyeden Alıntı
bunu diyebilmek içinde illa takiyyeci veya yaşar nuri tarafından
kandırılmış olmana gerek yok,Demokratik bir toplum içinde inançlı bir insan olarak yaşamayı istemek nasıl bir cahilliktirki,inançsız olduğum zaman cahilliğim gidermi,
|
Arkadaşım yazdıklarımı iyi anlayamamışsın. Ben sana ya da diğer müslümanlara demokratik topluma isyan edip cihad ilan edin demiyorum, ancak bir Müslüman tabikide demokrasi değil Allahın kurallarıyla yönetilmek ister, istemek zorundadır. Allahın kurallarını çağ dışı veya uygulanabilir bulmuyorsa o halde zaten İslamiyetten çıkmış demektir.
Sözün özüne gelirsek bir Müslüman şeriate tabi olmalıdır. Şeriat Allahın koyduğu kurallarla şekillenir. İslam=Şeriattır ve ben şeriati beğenmiyorum, bunu yerine demokrasi istiyorum diyemezsin. Eğer dersen bizler gibi dinden çıkmış olursun.