![]() |
allah kendisinden büyük bi varlık yaratabilirmi
gecenlerde böyle bi soruya biyerlerde rastlamıştım belki faydam olur diyerek birkaç bişey söylemek istiyorum sanırım böyle bi soru bazılarının zihninde vardır demi .
sorunun cevabına gececek olursak soru sadece çelişkili *bir mantık oyunu ve tek kelimeyle demagojidir . “Allah’tan büyük” ve “yaratmak” kavramları birlikte sunulmuş ve sonucu olmayan bir soru ortaya atılmıştır. Allah’ın büyüklüğü denilince çok şeyler hatıra gelir. Meselâ, bunlardan birisi ezeliyettir. Allah ezelîdir, varlığının evveli yoktur. Buna göre soru şöyle oluyor: Allah kendisinden daha önce var olan bir mahluk yaratabilir mi? Büyüklüğün bir yönü de sonsuz kudrettir. Buna göre soru şu şekli alır: Allah kendi sonsuz kudretinden daha fazla kudrete sahip bir mahluk yaratabilir mi? Yaratılan, sonradan olmuş olacağından onun için ezeliyet düşünülemeyeceği gibi, yaratılan bir varlığın kudreti de sonradan verilmiş olacağından böyle bir kudretin sonuz olması da muhaldir. Buna göre soru, bir cevap almaktan çok zihin bulandırmaya yönelik bir oyundur. Bu sorununun bir cevabı olamayacağını soru sahipleri de pek ala bilmektedirler. Bu soruyu çeşitli yönlerden incelemek mümkündür. Birincisi, soruda çelişki söz konusudur. Bu soruyu soranlar, yaratıcı ve bir olan Allah’tan, varlığı muhal olan bir ortak yaratmasını istiyorlar. Sonra mahluk olacak o yaratığın yaratıcıdan daha büyük olabileceğine ihtimal vermekle, apaçık bir çelişki sergiliyorlar. Yaratılanla yaratıcının hiçbir cihetle birbirine benzemeyeceği açık bir gerçektir. Bir insan yazdığı kitaplara ve bir usta ortaya koyduğu eserlere benzemeyeceği gibiAllah da mahlukatına hiçbir cihetle benzemez. İkincisi bu soruda hayal ile gerçek birbirine karıştırılmıştır. Hayalen gökyüzündeki koca güneşin gelip cebimize girmesi mümkün olduğu hâlde, bu olayın gerçekleşmesini akıl kabul edemez. Üçüncüsü: Bu soru ile, yaratılması düşünülen varlığın şu anda mevcut olmadığı kabul edilmektedir. Hayal edilen varlığın yaratılması Allah’tan beklenmekte, böylece Allahın yaratıcı olduğu, o hayalî varlığın ise mahlûk olacağı kabul edilmektedir. O hayalî varlığın yaratılması Allah’tan istendiği gibi, onun büyüklüğü, gücü, dirayet ve azameti de Allah’tan istenmektedir. Bu öncüllerden, Allah’ın nihayetsiz büyük, yegâne yaratıcı, ezelî ve ebedî mutlak kâdir olduğuo mevhum varlığın ise yaratılmaya muhtaç, aciz, zelil, miskin olduğu sonucu çıktığı hâlde tam tersine o hayalî varlığın Allah’tan büyük olup olmayacağı sorulmaktadır. Soru ile yapılmak istenen kıyas, çelişkili hükümlere dayandırılmıştır. Dolayısıyla, bu sorunun iddia olma vasfı yoktur. Meselâ “Sonsuzdan daha büyük bir sayı yazılabilir mi?” sorusu, böyle çelişkili bir varsayıma dayanır. Bu sebeple hiçbir ilmî değere sahip değildir. Çünkü sonsuzdan büyük bir sayı olamaz ki, böyle bir soru sorulabilsin. Eğer sonsuz sınırsız bir büyüklüğün sembolü ise, hiçbir rakam, sonsuz ile kıyaslanamaz. Sonsuzdan büyük bir rakam düşünülse, o zaman da sonsuzluk gerçeği ortadan kalkar. Sonlu bir rakamın, sonsuzdan büyük olma çelişkisi ve imkânsızlığı ortaya çıkar. Bu soru da çelişkili kıyaslardan olduğu için mantıkça ve ilim bakımından hiçbir kıymeti yoktur. Soruyu soran kimsebüyüklük” kavramını da yanlış yorumlamaktadır. Allah’ın büyüklüğü yarattıklarına nispetle ortaya çıkan bir büyüklük değildir. Bütün isimleri ve fiilleri sonsuz olan Allah’ın zatı hiçbir mahluka benzemediği gibi, büyüklüğü de mahlukatın büyüklüğüne benzemez, ölçüye girmez, tasvire sığmaz, takdirle bilinmez. Mahlukatın büyüklüğü birbirine göredir, Allah’ın büyüklüğü ise sınırsızdı nihayetsizdir ben domatik zihniyette birisi değilim aksine yeniliklere açık birisiyim onun için vereceğiniz mantıklı cevaplar beni üzmeyecek bilakis memnun edecektir . |
Re: allah kendisinden büyük bi varlık yaratabilirmi
Doğmatik zihniyete değilim filan kıvırmayı bir bırak önce. Dahası boğazına kadar safsata içindesin.
Üçüncüsü: Bu soru ile, yaratılması düşünülen varlığın şu anda mevcut olmadığı kabul edilmektedir. Hayal edilen varlığın yaratılması Allah’tan beklenmekte, böylece Allahın yaratıcı olduğu, o hayalî varlığın ise mahlûk olacağı kabul edilmektedir. O hayalî varlığın yaratılması Allah’tan istendiği gibi, onun büyüklüğü, gücü, dirayet ve azameti de Allah’tan istenmektedir. Yani Allah yaratmadan önce Kainat, İnsan filan varmıydı? Neyse, bunlar boş işler. Mesele şudur. Allah eğer herşeyi yaratabiliyorsa, o zaman kendinin bir eşini veya kendinden daha büyük bir şeyi de yaratabilmelidir. Eğer bunu yapamıyorsa, herşeyi yaratabileceği ve sonsuz kudret vs. sahibi olduğu söylenemez. Yapabiliyor mu, yapamıyor mu? Bu topikle havanda döğülmeye çalışılan su budur. Bu tartışma boş, anlamsız ve lüzumsuzdur. Çünkü zaten Allah denen şey yoktur. Böyle iken gidip onun meziyetleri üzerien konuşmak abesle iştigaldir. Önce, Allah vardır mıdır, yoktur mudur buna bir cevap vermelisin. Evet Allahın varlığına dair hiç bir emare yoktur. Öyleyse Allah denen şeyde yoktur, hadi karşıtını bir ortaya koyda görelim. |
HOCAM bir şeyi ispat etmek için onu göstermek veya onun varlığının delillerini saymak yeterlidir bu sayedede akıl gözüyle görmesini sağlamak hiç zor olmamamkla birlikte aksini ispat etmek ise çok zordur .
|
Hikmet ve gaye delili: Her varlıkta kendisine mahsus bir gaye, bir maksat, bir fayda takip edildiği göze çarpmakta ve hiçbir şeyde gayesizlik, manasızlık ve israf sayılacak herhangi bir durum müşahede edilmemektedir. Hâlbuki, ne madde aleminde, ne bitki ve hayvanat dünyasında, ne de eşya ve hadiselerde şuur ve idrak mevcut değildir ki, bu gayeler silsilesi takip edilebilsin. Öyle ise, kainattaki bu şuurlu işleyişi ve bu hikmet ve gayeleri ancak Allaha isnat etmekle makul bir yol tutmuş olabiliriz.
Yardımlaşma delili: Yağmurun toprağın imdadını, güneşin gözlerin yardımına koşmalarından, ta havanın kanı temizlemesine kadar, bu alem bir yardımlaşma hareketiyle adeta dolup taşmaktadır. Bu yardımlaşmayı yapan taraflar birbirlerini tanımamakta, bilmemektedirler Öyle ise bu merhametli icraatı sebeplere vermek mümkün değildir. Temizlik: Kainattaki nezafet ve temizlik, başlı başına bir delil olarak, bize Kuddüs ismiyle müsemma bir Zat'ı (c.c.) anlatmaktadır. Toprağı temizleyen bakteriler, böcekler, karıncalar ve nice yırtıcı kuşlar; rüzgar, yağmur ve kar; denizlerde buzullar ve balıklar; fezamızda atmosfer, semada kara delikler; bünyemizde kanımızı temizleyen oksijen ve ruhumuzu sıkıntılardan kurtaran manevi esintiler, hep Kuddüs isminden haber vermekte ve o ismin verasındaki Zat-ı Mukaddes'i göstermektedir. Simalar: Herhangi bir insanın siması, en ince teferruatına kadar kendisinden evvel geçmiş milyarlarca insandan hiçbirisine kat'iyen benzememektedir. Bu kaide, kendisinden sonra gelecekler için de aynen geçerlidir. Bir cihette birbirinin aynı, diğer cihette birbirinden ayrı milyarlarca resmi küçücük bir alanda çizip, sonra da kendileri gibi olması mümkün, milyarlarca resimden ayırmak ve her şeyi sonsuz ihtimal yolları içinde bir yola ve bir şekle sokmak, elbette ve elbette yarattığı her varlığı, hem de hiç kapalı bir yanı kalmamak üzere bilen ve o varlığa istediği şekli vermeye gücü ve ilmi yeten Cenab-ı Hakk'ı en sağır kulaklara dahi duyuracak kuvvette bir ilandır. Fıtrat ve Vicdan Delili: Allahı tanımanın sayılamayacak kadar çok delil ve işaretleri insanın yaratılışında, fıtratında mevcuttur. Bunlardan sadece örnek: İnsan fıtratı ve vicdanı her nimetin mutlaka şükür istediğini bilir. Bir peygambere kavuşmuş ve hidayete ermişse şükrünü Allaha yapar. Aksi hale batıl mabutlara tapar. Bu tapma insan vicdanın insanı zorlamasıyla gerçekleşir. Güzelliği takdir hissi de insan fıtratında mevcuttur. Sergiler, fuarlar bu his ile gerçekleşir. İnsan bu yaratılışının gereği olarak, şu sema yüzünde sergilenen yıldızları, zemin yüzünde boy gösteren çiçekleri, ağaçları, ormanları dolduran ceylanları, aslanları, denizlerde kaynaşan balıkları seyretmek ve onlardaki İlâhî sanatın mükemmelliğini takdir etmek durumundadır. Tarih: Dinler tarihi şahittir ki, beşeriyet hiçbir devrini dinsiz geçirmemiştir. Batıl, hatta gülünç dahi olsa, hemen her devirde bir dine inanmış ve bir manevi sistemi takip etmiştir. İnsan fıtratına bu Allah koymuştur ve insan ona inanmakla mükelleftir. Kur'an: Kur'an-ı Kerim'in Kelamullah olduğunu ispat eden bütün deliller, aynı zamanda Cenab-ı Hakk'ın varlığını da ispat eder durumdadır. Kur'an'ın Allah kelamı olduğuna dair yüzlerce delil vardır ve bunlar, o mevzu ile alakalı İslam kaynaklarında en ince teferruatına kadar mevcuttur. Bütün bu deliller, kendilerine mahsus dilleriyle "Allah vardır" derler. Peygamberler: Peygamberlerin ve bilhassa Peygamberler Efendisi İki Cihan Serveri'nin (s.a.v.) peygamberliğini ispat eden bütün deliller de, yine Cenab-ı Hakk'ı anlatan delillere dahil edilmelidir. Zira Peygamberlerin varlıklarının gayesi, Tevhid; yani Allah'ın varlık ve birliğini ilan etmektir. Öyleyse, her peygamberin kendi peygamberliğini ispat eden bütün delilleri, aynı zamanda, Cenab-ı Hakk'ın varlığına da delil olmaktadır. Bir peygamberin hak nebi olduğunu ifade eden bütün deliller, aynı kuvvetle, hatta daha da öte bir kuvvetle "Allah vardır ve birdir" demektedir. hocam bi açıklık getirinde vkurtarın beni bu dogma bilgiden *bekliyorum |
Hikmet ve gaye delili: Her varlıkta kendisine mahsus bir gaye, bir maksat, bir fayda takip edildiği göze çarpmakta ve hiçbir şeyde gayesizlik, manasızlık ve israf sayılacak herhangi bir durum müşahede edilmemektedir.
Böyle bir fayda filan gördüğümüz olmuyor. Mesela, 50 bin ışıkyılı uzaktaki bir süpernova'nın bize faydasını izah edebilirmisin? Yada süpergamma patlamalarının ki yanı başındaki bir sürü şeyi silip süpürüyorlar.. Yardımlaşma delili: Yağmurun toprağın imdadını, güneşin gözlerin yardımına koşmalarından, ta havanın kanı temizlemesine kadar, bu alem bir yardımlaşma hareketiyle adeta dolup taşmaktadır. Hava kanı temizlemez. Aslan ile ceylan yardımlaşıyorlar mı sence? Ceylan nedne aslandan kaçıyor? Aslan ile fil yardımlaşıyor mu? Öyleyken fil neden aslanı öldürüyor? Temizlik: Kainattaki nezafet ve temizlik, başlı başına bir delil olarak, bize Kuddüs ismiyle müsemma bir Zat'ı (c.c.) anlatmaktadır. Toprağı temizleyen bakteriler, böcekler, karıncalar ve nice yırtıcı kuşlar; rüzgar, yağmur ve kar; denizlerde buzullar ve balıklar; fezamızda atmosfer, semada kara delikler; bünyemizde kanımızı temizleyen oksijen ve ruhumuzu sıkıntılardan kurtaran manevi esintiler, hep Kuddüs isminden haber vermekte ve o ismin verasındaki Zat-ı Mukaddes'i göstermektedir. İyi sallama. Kara delikler neyi temizler? Kara delik görüp görebileceğin en büyük çöplüktür. Hangi bakteri neyi temizler? Bakteri temizliyorsa, ellerini hela delğindeki suyla yıka o zaman sende bundan sonra.. Simalar: Herhangi bir insanın siması, en ince teferruatına kadar kendisinden evvel geçmiş milyarlarca insandan hiçbirisine kat'iyen benzememektedir Gene kuvvetle atılmış bir yalan. Pek çok insanın siması birbirinin tıpkısıdır. Fıtrat ve Vicdan Delili: Allahı tanımanın sayılamayacak kadar çok delil ve işaretleri insanın yaratılışında, fıtratında mevcuttur. Bunlardan sadece örnek: İnsan fıtratı ve vicdanı her nimetin mutlaka şükür istediğini bilir. Böyle bir şey bilmez. Ben afrika kabilelerinin dilinde şükür anlamına gelen bir kelmie bulamadığımı çok iyi hatırlıyorum. Tarih: Dinler tarihi şahittir ki, beşeriyet hiçbir devrini dinsiz geçirmemiştir. Batıl, hatta gülünç dahi olsa, hemen her devirde bir dine inanmış ve bir manevi sistemi takip etmiştir. İnsan fıtratına bu Allah koymuştur ve insan ona inanmakla mükelleftir. dinden ne anladığına bağlı. Ama tarihte pek çok toplum, pek uzuan zamanlar boyunca atalarına tapmıştır. Yanardağa tapmıştır. Ama bir tanrı filan düşünmemiştir. Kur'an: Kur'an-ı Kerim'in Kelamullah olduğunu ispat eden bütün deliller, aynı zamanda Cenab-ı Hakk'ın varlığını da ispat eder durumdadır. Kur'an'ın Allah kelamı olduğuna dair yüzlerce delil vardır ve bunlar, o mevzu ile alakalı İslam kaynaklarında en ince teferruatına kadar mevcuttur. Bütün bu deliller, kendilerine mahsus dilleriyle "Allah vardır" derler. Kuranı kerim bir arap bedevisinin şizofreni ve hezeyanından başka bir şey değildir. Peygamberler: Peygamberlerin ve bilhassa Peygamberler Efendisi İki Cihan Serveri'nin (s.a.v.) peygamberliğini ispat eden bütün deliller de, yine Cenab-ı Hakk'ı anlatan delillere dahil edilmelidir. Zira Peygamberlerin varlıklarının gayesi, .... Ben arkasını getireyim.. Kendilerinin adam yerine konmasını sağlamaktır. İktidarı ele geçirmektir. Evlatlığının karısını yatağa atmaktır. Dizi dizi kadını mehirsiz filan karı edinebilmektir. Yağmadan sağlanan ganimetin üstüne yatmaktır vs. vs. vs.. Boş laf üzerindesin. Bunların hepsi mesnetsiz, bir bakış açısından bakarak ortaya konabilecek mevzular. Ve bakış açısını değiştirip Hitleri bir kahraman yada insanlık tarihinin gördüğü en hayırlı lider vs. olarak lanse edebilirsiniz. Size yol göstereyim. Mesela, hikmet ve gaye diyorsunuz. Önce hikmet nedir, gaye nedir buna bir cevap vermelisiniz. Bu tanımı ortaya koymalısınız. İnsanlara böyle bulanık bir laf atıp kandıramazsınız. Bu lafın esprisi şudur. Hikmet denen şeyi insanlar kafalarınc ayorumlar ve yakın örneklerine bakarak herşeyin hikmetli olduğunu düşünüverirler. Mesela, erkeklerde meme olmasının hikmeti nedir? İnsanların bir anadan ve babadan doğma gayesi nedir? Benzer bir sürü şey ortadadır. Ama bir gaye tanımı yapmazsan, her şey bir gaye olup çıkıverir. Demekki, önce, gaye şudur, hikmet şudur, temzilik budur gibi herşeyi tarif edeceksin. Sonra bakacağız, her şeyde bir gaye var mıdır? |
EVet Diyelimki Yarratı SOnuç İtibariyle Onu yaratan kim yine kendi :)
Bu saftataları bırakın beyler. Kendiniz için büyük bir son hazırlıyorsunuz .. Bir İnsan Rabbine karşı Bukadar cesaretli olamaz.. İnkarcılık konusunda. |
Alıntı:
gercekler baskadir |
Tanrı, Allah safsatasının bilimdışılığı bu kadar kolay ortaya konabiliyor. Yaradılışçılarımız ne kadar çırpınsa nafile.
Vay siz anlamadınız, sizin metreniz litreniz yaradanı ölçmez gibi insan aklının ulaştığı kavramlarla dahi akıllı bir yanıt üretemezler. Bu akılla Tanrının varlığını ilan ederler, aynı akılla tanrıyı anlayamayacağımızı söylerler. Komikler netekim:)) |
Listen to dr Zakir Naiks lecture
|
BU AKIL YÖNÜ İLE DAHA DOĞRUSU KÜÇÜK BENLE BÜYÜK BENİ ANLAMAYA BENZER!!
böyle alakasız sorularda mı var yahu?bir karınca insanlık üzerine ne kadar bilgiye sahipse bizde o kadar bilgiye sahipizzzzzzzzzz!!!!!!bu yüzden alkaksız ve sonuçsuz sorular yerine diyer konularda yoğunlaşsak hiç fena olmaz!!! |
Saroz dini doğru düzgün eleştir!!!!
!!!!Sen nasıl oluyor benim dinime hakaret ediyorsun?anlamış değilim yahu!herkez birbirine hakaret ediyor!birde MODERATÖR olacaksın!tek taraflı düşünen insandan nasıl moderatör olabilir?acaba yoktan var olmayı açıklayabiliyor mu insan oğlu?he?söylesen e susma!sanki yoktan var olma çooooooooook bilimselmiş gibi buraya gelip alakasız KONUŞMA!!!ayrıca üslüb unuda düzelt!!!!!!.......................LÜTFEN....... saroz tekrar uyarıyorum seni ,,,nazikçe(!)benim dinimi beyfendi kıvamında eleştir!insanların dinine hakaret etmele eline ne geçebilir? Moderator ve Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi olan saroz lütfen bu sorumlulıkların etkisi ile yazı yazsın!!!!! Fusura bakmayın ilk defa sert bir konuşma yaptım...herkezden tekrar tekrar özür dilerim ancak saroz lütyfen yazılarına dikkat et (lütfen...) saygılarımla.......................SULTAN......... .... |
sevgili sultan sarozun yazısında hakaret içeren bir cümle yoktur!
eleştirilmek zorunuza gitmesin aksine sizleri düşünmeye yöneltsin! sizler yoktan varolmayı açıklıyabiliyormusunuz?? açıklamaktan kastım bilgi vermek ademle havva yaratıldı demek değildir yoktan var olma nedir önce bunu açıklayın?? bizler bilimin işleyişini nasıl araştırdığını hangi kaynakları kullandığını vede ne kadar zamana ihtiyacı olduğunu çok kez açıkladık ama anlamak istemeyenede ilk defa açıklıyormuş gibi söyleyecek halimiz yok!! bizler bilimin ,bilim adamlarının her konuyu açıklığa kavuşturduğunu , herşeyi bildiğini, çözdüğünü ne zaman söyledik?? biz bilmek isteyerek öğreniyoruz siz ise inanmak isteyerek inanıyorsunuz bu ikili arasındaki farkı idrak edebiliyormusunuz?? bilim bir gün şimdi açıklıyamadığı şeyleride çözecek araştıracak bulacak sizlere anlatacak buna emin olun.. bilimin cevap vermesi uzun sürüyor evet doğru ama neden?? çünkü bilim safsata değil! bilim uydurma değil! bilimsellik dogmatiklikten nasıl ayrılır bilirmisniz?? bizlerde sizin gibi 2 kelime söyleyip işin içinden çıkabilirdik!! ilk insan? adem ve havvayı allah yarattı... oh ne güzel bitti bu kadar insanlığı bu kadar basit açıklıyorsunuz peki ya tanrı? tanrınız nasıl var oldu kım yarattı neden var ?? biliyormusunuz?? size gönderildiğini idda ettiğiniz kitabın gönderilişiyle ilgili elinizde ne gibi kanıtlar var? ( kendi içerisinde yazanlar hariç!) evrim ilk insanın ilk varoluşun araştırmasını yapmıyor biraz okuyunuz bizler insanlığın olduğu anı değil sonrasını incelemekteyiz... keşke işimiz sizin gibi basit olaydı.. |
YOOOOOOOOOOOOOOOOOOK CANIM YOK MU DİYORSUN???
o zaman söylesene bu cümleyi ben mi yazdım?: "Tanrı, Allah safsatasının bilimdışılığı bu kadar kolay ortaya konabiliyor. Yaradılışçılarımız ne kadar çırpınsa nafile" ne demek safsata?bunun izzahını yapabilecek bir gönüllü var mı?yoksa birisi saroz'un şifresini kırıp bu yazıyımı yazdı?yoksa kafasına silah mı dayadılar bu yazıyı yazması için?söylersen menlun olrum!!! ayrıca arkadaş söylesene evrim gerçekte biz mi yalan yapıyoruz?biz birşeyin olmadığını bile bile oruç tutuyoruz öylemi?bile bile namaz kılıoyoruz öyle mi?hissaetmeden kurban kesiyoruz öyle mi?bırak bu bahaneyi!!!! şimdi diyecem Kurandaki mucizeleri amaaaaaaaaa!!!sen bana "bilimsel konuş" diyeceğin için demiyorum!!!!! SAygılarımla ............................SULTAN.............. |
Sultan,
Sen delisin. Saroz Allah ve Tanrı kavramlarının palavra olduğunun kolaylıkla anlaşıldığından bahsediyor. Doğru da diyor. E, bu durumda niye yazına çığlıklar attırıyorsun? Senin diğer birkaç yüz milyon insan gibi bu gerçeği göremeyecek kadar saf olman öfkelenip iman şovu için viyaklamanı haklı kılmaz. |
sevgili sultan;
diğer başlık altında kibarca uyardım,galiba görmedin. o kadar alalade ve düşünmeden yazmışsın ki kelimelerinden bir çoğu doğru değil.yanılıyor muyum? düşünmeden yazmak ve konuşmak her zaman sahibinin aleyhinde olur.tüm tarih bunun örnekleriyle doludur. hakaret:a. (haka:ret) 1. Onur kırma, onura dokunma. 2. Küçültücü söz veya davranış senin inandığın herneyse, onun olmadığını ve uydurma olduğunu söylemek hakaret midir? lütfen sakince düşünüp yanıtlarsan sevinirim. |
safsata:uydurma
uydurma:kişiyi sahtekarlıkla suçlama sahtekarlık:birnevi yapılmaması gereken davranış yapılmaması gereken davranışı birine örnek göstermek:HAKARET... benimle daha ciddi konuşun!daha şimdiye kadar kimsiye hakaret etmedimhatta yanlış anlaşılır diye özür diledim.gireli az bir zaman oldu ama bana edlilen hakaretler listesine hakaret ve ad eklemek hala durmadı!!! |
sultan sen: "ateizm safsatadır." desen kimse umursamaz burada... herkes inançsızlığından gayet emin. biri çıkıp: "allah safsatadır" derse, senin de bunu umursamaman gerekiyor. varlığından eminsen allahının, sorun yoktur. ha: "ben emin değilim" dersen, belki hak veririm sana...
|
sevgili sultan;
sen yaratmış ya da uydurmuş değilsin ki tanrıyı.niçin sana biri sahtekar desin? bu bir hakaret değildir.ben söylemiyorum bunu sözlük söylüyor. ha sen öyle bir çıkarım yaptıysan o ayrı... o zaman ben de olmayan bir şeyi bana var gibi gösteriyor,yani beni salak yerine koymaya çalışıyor derim ki bu hiç mantıklı olmaz. aslında sen bu güne kadar kayıtsız şartsız inandığın değerleri bir başkasının ne kadar kolay reddedebildiğini gördüğünde sinirlendin.ve hakaret etmek istedin. hiç bir dine ya da yaratıcıya inanmıyorum.ancak ne hissettiğini iyi anlıyorum.yıllar önce benim de başıma gelmişti. daha sakin olman gerekiyor.yani bence.. |
Buradan bu konuda yazacakları uyarıyorum. Sultan denen üye troll'dür ve bütün bu saçma mesajları bilerek eğlenme amaçlı yazmaktadır. Adam yerine koyup cevap vermeyin.
|
Alıntı:
Ateistse süper bir espri anlayışı varmış! Zeki ve pis bir provokatör ajan gibi. İçki sofrasında ne harika geyiği vardır bu adamın! :D |
Alıntı:
|
Alıntı:
(Bunu her yazdığımda aklıma sağır Sultan geliyor ve içimden gülümsüyorum, sadece paylaşmak istedim bunu da hakaret kabul etmezsin umarım:)) Yazdıklarınıza arkadaşlar bgereken yanıtı vermişler sağolsunlar:) Turan Dursun sitesinde olduğunu unutmadan yazılanları algılamaya çalışırsan, bu kadar parlamana gerek kalmayacak kanaatindeyim. |
Bu üslupta yazan bir kişi var internette, daha önce bir kaç sitede gördüm, ama aslımıdır suretimidir bilemem...
|
sultan sen bizi hiç okumamışsın anladığım kadarıyla biz palavra diyoruz! evet safsata diyoruz bilmem farkındamısın??
tanrı varlığı bizim inanmadığımız vede ilk inanışlardan bugüne insanların kendilerinin yarattığı birşey diyoruz... bu durumda palavra yani uydurma olmakta! ben sana tanrıyla ilgili bi kaç şey sordum buyur onlara cevap ver lütfen? yaratılışı ve yaratanın varlığını onun kaynakları dışında yani mucizelerden bahsetmeden oldu, bitti, yaptı, suhal olmaz gibi sonsuz kavramlardan çıkarak gerçekçi ve mantıksal olarak izah edebileteniz var mı? hakaret sözkonusu değildir küfür edilmemiştir! aşağılamamıştır kişiyi sadece yok dedik uydurma dedik.. |
Saygideger arkadaslar;
Allah'i bilmem ama; biz hanim ile, "yarattik" Bizim buyuk oglan, hem boyca, hem de ence bizlerden buyuk.:typing::lol::pop2: Saygilarimla; evrensel-insan |
selamlar
kürşat otçu döndü heralde!!!! bu konuları kürşat hemen hemen her forumda açtı.soru sormada mantık aranır.mantıksız soru sorarsanız cevab ta o kadar mantıksız olur.her sorunun bir cevabı olduğu gibi düz mantıkla giderseniz ateist olursunuz:)) |
önselekle şöyle söylemeliyim...............KIZILORDU!!!!
hangi site bunlar söylersen bende sana yanıt veririnm!!!!! sana sorduğunu şeyi açıklayamam!neden mi?çünkü sen kaynak olarak bazı şeyleri kabul etmiyorsun!!!!!ben sana bunun açıklamasını yapayım!bing-bang.söylesene nasıl yoktan patlama oluyor?bu bilimselmi?fizik kanunları bunu kabul ediyor mu?söylermisin?işte görünmez ve imkansız br şeyin varlığına delil!var mı başka açıklaması?ayıca benim gerçek adım SULTAN değil!Osmanlı Padişahlarına duyduğum saygı ve sevgidenm dolayı bana bçyle hitap ederler!bilmem anlatabildim mi?(saroz) herşey net!açık ve inanç mevzusu kalın savlıcakla!!!!!! SAYGILARIMLA...........SULTAN................. |
Alıntı:
Sayın Sultan, Bilim şu anda kanser hücrelerini nasıl yokedeceğini de bilemiyor. O halde allah vardır mı diyeceğiz. Bilimin boşluklarını yakalayıp ''aha bilim bunu bilmiyo o zaman Allah vardır'' demekten usanmadınız. Ancak bilim boşlukları kapatıyor zamanla. Her kapanan boşlukta senin gibi yaradılışçıların hezeyan dolu çığlıkları kayboluyor... |
:deadhorse:!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!! ..................... ve yanı sıra da !!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!! ...............:hail: ha??? anlamıyor musunuz!!!!!!!!!!!:doh: o halde kalın savcılakla :target: |
sayin sultan
acaba yoktan var olmayı açıklayabiliyor mu insan oğlu? demişsiniz... hayır açıklayamıyor... açıklayamamasının bir nedeni de sen ve senin gibi düşünen tanrıların KUL'ları.. adı uzerinde KUL... düşunmeyen,sorgulamayan,yargılamayan.. KUL'un haddine midir yoktan var olmayı açıklamak.. ilk sorgulamaya başladığında, seni dünyaya leyleklerin getirdiğini söylemişlerdi...henuz sorgulama bilincinde değildin..bu olaya kutsallık katmadılar..gökten gelen koç hikayesi mantığı ile devam etselerdi, sen hala leylek tarafından dünyaya geldiğini düşünebilirdin... önce leylek masalını dinledin, sonrada çamuru. adına akıllı tasarım dediler.. masala göre sen bir testi'sin arkadaşım..evet,evet..bildiğimiz su testisi..saksıda olabilirsin.. genel olarak size çanak çömlekte denilebilir... çünki bundan önceki hayatında çamurdun...ham madden KURU BALÇIK!!! bunu ben değil allahın söyluyor... And olsun biz insanı kuru bir çamurdan suretlenmîş balçıktan yarattık" (Hicr 26). ol deyip oldurma yetisi olmasına rağmen, (can sıkıntısından olmalı, hikmetinde sual etmeyelim), yerden çamur alıp yoğuran, sonrada şekil vererek seni doğuran bir tanrının eserisin sen ...haaa hata yapmayalım..kuru balçıktan biblo haline dönüşüm safhasıydı bu. biblodan insan haline dönüş hikayen de var..çok kısa.. sadece sana üflüyor...ama nasıl üflemek o.. bir üflüyor pir üflüyor. "Sonra onu düzeltip tamamladı, içine ruhundan üfürdü, sizin İçin kulaklar, gözler, gönüller yarattı" (Secde 9) bir heykeltras kadar becerisi yok, kulak göz falan yapamıyor ama nefesi kuvvetli.. kulağını ve gözünü bile üfürerek yaratıyor.. sorunuz neydi? haaa hatırladım...acaba yoktan var olmayı açıklayabiliyor mu insan oğlu? siz yoktan var olmadınız ki arkadaşım..çamurdan yaratıldınız.. burada tartışmamız gereken siz değil, çamurunuz!!! bilim henüz laboratuvar ortamında ispat edemedi, sen masallarla ispat ettin. sana göre bu mudur?...budur.. Bu üfürülen masallara inanan milyarlarca insan olduğu için bilim, senin nasıl varolduğunu açıklamakta zorluk çekiyor..Bilim adamları zamanının bir kısmı da tanrıların bu hikayelerine inanan kulları ile mücadele etmekle geçiyor... Yaratılış hikayelerine senin gibi inan ortaçağ hıristiyanları; gök ile yer ayrılığını reddeden ve evrenin sonsuzluğu tezini benimseyen Brunoyu diri diri yakarak bilimsel çalışmalara set çektiler... Bruno'dan otuz yıl sonra da dünya dönüyor diyen Galileo'yu ölüme mahkum ettiler.. senin çanak çömlek olmadığını ispat etmek kolay olmuyor kısacası!!! saygılar |
Alıntı:
SULTAN bu konuda ne söylemektedir, beklemekteyiz. Saygılar |
sayin sultan
acaba yoktan var olmayı açıklayabiliyor mu insan oğlu? demişsiniz... hayır açıklayamıyor... açıklayamamasının bir nedeni de sen ve senin gibi düşünen tanrıların KUL'ları.. adı uzerinde KUL... düşunmeyen,sorgulamayan,yargılamayan.. KUL'un haddine midir yoktan var olmayı açıklamak.. ilk sorgulamaya başladığında, seni dünyaya leyleklerin getirdiğini söylemişlerdi...henuz sorgulama bilincinde değildin..bu olaya kutsallık katmadılar..gökten gelen koç hikayesi mantığı ile devam etselerdi, sen hala leylek tarafından dünyaya geldiğini düşünebilirdin... önce leylek masalını dinledin, sonrada çamuru. adına akıllı tasarım dediler.. masala göre sen bir testi'sin arkadaşım..evet,evet..bildiğimiz su testisi..saksıda olabilirsin.. genel olarak size çanak çömlekte denilebilir... çünki bundan önceki hayatında çamurdun...ham madden KURU BALÇIK!!! bunu ben değil allahın söyluyor... And olsun biz insanı kuru bir çamurdan suretlenmîş balçıktan yarattık" (Hicr 26). ol deyip oldurma yetisi olmasına rağmen, (can sıkıntısından olmalı, hikmetinde sual etmeyelim), yerden çamur alıp yoğuran, sonrada şekil vererek seni doğuran bir tanrının eserisin sen ...haaa hata yapmayalım..kuru balçıktan biblo haline dönüşüm safhasıydı bu. biblodan insan haline dönüş hikayen de var..çok kısa.. sadece sana üflüyor...ama nasıl üflemek o.. bir üflüyor pir üflüyor. "Sonra onu düzeltip tamamladı, içine ruhundan üfürdü, sizin İçin kulaklar, gözler, gönüller yarattı" (Secde 9) bir heykeltras kadar becerisi yok, kulak göz falan yapamıyor ama nefesi kuvvetli.. kulağını ve gözünü bile üfürerek yaratıyor.. sorunuz neydi? haaa hatırladım...acaba yoktan var olmayı açıklayabiliyor mu insan oğlu? siz yoktan var olmadınız ki arkadaşım..çamurdan yaratıldınız.. burada tartışmamız gereken siz değil, çamurunuz!!! bilim henüz laboratuvar ortamında ispat edemedi, sen masallarla ispat ettin. sana göre bu mudur?...budur.. Bu üfürülen masallara inanan milyarlarca insan olduğu için bilim, senin nasıl varolduğunu açıklamakta zorluk çekiyor..Bilim adamları zamanının bir kısmı da tanrıların bu hikayelerine inanan kulları ile mücadele etmekle geçiyor... Yaratılış hikayelerine senin gibi inan ortaçağ hıristiyanları; gök ile yer ayrılığını reddeden ve evrenin sonsuzluğu tezini benimseyen Brunoyu diri diri yakarak bilimsel çalışmalara set çektiler... Bruno'dan otuz yıl sonra da dünya dönüyor diyen Galileo'yu ölüme mahkum ettiler.. senin çanak çömlek olmadığını ispat etmek kolay olmuyor kısacası!!! saygılar __________________ |
Bu mesajı zaten yazmıştınız. Üşenmeyip tekrar mı yazdınız sayın istavrit?
http://www.turandursun.com/forumlar/...3&postcount=30 |
pc'de b'r sorun olusmustu..cikmadigini dusunerek ikinci kez asmisin..
ayni yazi..digerini silebilirdiniz. |
EnvyMe :
Ben o al bundy ile olan arkaşla münasebetimi kestiğim için o ve onun gibileri yazı yazmıyorum! devam edelim......... "yoktan nasıl var olduk" dedim!baing-bang bilimsel öyle değil mi?peki yoktan var olmak bilimsel mi?değil!peki bu nasıl mümkün?peki nasılş oluyorda bu 1400 sene evvel biliniyor? hem islam dininin Hristiyanlık'tan üstün olduğuna tüm yüreyimle inanıyorum!açıklama yapmana gerek yok!eğer gerçek bir din olaydı İstanbul feth edilirken,(yada kostantinepolis mi desek? ) gökten neden azizler inmemiş çooooooooooook merak ettim?bunun gibi bir sürü şey var hepsini geçtim............... İslam bilime ters DEĞİLDİR!!!Hıristiyanlık alemindeki bilimle başlayan çarpışma Din -Bilim,daha sonra Hristiyanlık,yahudilik,İSLAM -Bilim çarpışmasına dönmüştür.birde bilim denilen kavrama Evrim eklenince ............Din gurubu daha doğrusu İSLAM zor duruma düşmüştür...Geçmiş islam devletlerinde böyle şeyler olmadı...eğer böyle birşey olaydı OSMANLI İMPARATORLUĞU' adlı devlet'te ortaya çıkardı anlatabildim mi? bu yönle İslam-Bilim çatışması diye bir şey yoooooooooooktur!zaten kurandaki ilk emir olan (OKU YARATAN RABBİNİN ADI İLE OKU) emir ve "hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?" kısmında herşey açıktır!bunun örnekleride mevcuuut!!!!! saygılarımla....esan kalın......SULTAN.............. |
Öncelikle selam herkeslere... Yani sen savaslar esnasinda gökten meleklerin indigine inaniyorsunuz? Ve onlarin o dönemde ki askerlere yardim ettigini? =) Eger bu mantikla yola cikarsak Islam dini de gercek bir din degil, cünkü hergün cocuk yasta sayilacak askerler sehit düserken Allah gelipte yardimda bulunmuyor. Yada bir zahmet edip Meleklerinden birini assagiya indirmiyor. Öyleyse Allah'ta yoktur, dini de yalandir.
Islam bilime tabikide terstir. „Gercek“ bir din olmus olsaydi islamiyet, insanlar bu dini kendine uydurmaya calismazdi kendilerini bu dine aynen Kitap'ta yazdigi gibi uydurmaya calisirdi. |
LEVEL BEN BUNU SÖYLEMEDİM!!!bu İstanbul'un fethinde güya kesin olan bir şeydi ...ama olan bir şey olamdı!!!ben bunu söyledim!!!
|
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
|
sana yazı yazmazdım al bundy ama yinede iletiyim.ben dini değerlere saygılı bir inasanım.eğer beni eliştireceksen doğru düzgün eleştir.......ne demek oluyor bu resmen saygısızlık et diyorsun....ayrıca ben al bundy'nin dediklerini kabul etmiyorum............
saygılarımla sultan........ |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:09 . |