Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   1. lema, 1. mektup, 1. söz, 1. şua (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=2554)

Materyalist 11-08-2006 02:12

1. lema, 1. mektup, 1. söz, 1. şua

Ey gafil bak!! Şu alem-i cihan-ı şahane-i mükemmel-i güzel-i pek hoş-u zerk-u zerhoş-u mayhoş içerisinde, bizati-i kendi kendine varlık-ı mevcudat-ı somut-ül kesin bir vaziyet-i durum-u sebeb-i hikmet payedarlığında olabilmek-i durabilmek mümkün-ül kesin midir? Eyyyy dımbıl-ı bılık!! beni-i şahsiyet-ül varlığım-ın mevcudatımı dinle! Temaşa-ül memaşa et! Sen!! ey fani-i geçici-ül yokolacak-i mevcudatı kalmayacak-ı misafir-i konuk geldiği bu fani-i mani diyar-ü sebepten göç-ü taşınma-ül nakıl-i sefer-i sebep-ül gidecek olan insan-ül gaybii!!
Her mevcudat-ı farrik-ül seleb, celeb-i soyut-ül seyran-ı felabilde, gelen-i cafak-ı derdd-ül çileler üstüste, neden-i boyail moya yapmıyorsun-ül büste? Hakk-ül mak bizi-ül mevcudat-ı bazda, şakır-ül şakır çalacak sazda!! Seyreylediğin-ül meyreylediğin-i şu fanii geçici-ül kalıcı olmayan pek dahi fena-ül kötü cihanül devri na saadet-ül kepaze-i gelib-ül geçici alemi fezada, ne-i istersin-ülkü maliki yevmiddin, inne-a kenabidül-ü menabidül cezada?
Merhabalar can dostlarım!!! Siza o çok ulvi saidi nursi amcamdan biraz döktürdüm. Nasıl? Güzel mi? Ne anladınız? Bu yazıda inanın çok derin bir anlam var. Anlayasınız diye çok basite indirgedim. Eğer ben, çok said muhteremin dilinden yazmış olsaydım varya, kesin bir şey anlamazdınız. Neden mi? Şundan. mesala ilk cümlenin "said efendinin" kitablarındaki durumunu belirteyim.
feari şaç!! merabi bibilu mırıgı dırıgı fikols tarmin biradi sınıf sınıf, torpido morpido lepido ül cavzikmel-ül tırıbi, nihohoho ebülil mebülü tesrifli bısını mısın??
Yaaaa? işte böyle. Saidi çözdüm ben. Çok derin bi adam

11-08-2006 02:24

Re: 1. lema, 1. mektup, 1. söz, 1. şua

Sevgili materyalist,

İnsan döktürür de bu kadar da döktürmez ki...Sakın sorogren duymasın... :)

vartor 11-08-2006 03:52

Hic gulecegim yoktu, Hay sen cok yasayasin Materyalist.
*Aynen kuran gibi, apacik ,anlasilir olmus Nursiyi senin lisanindan dinleyince.

soro 11-08-2006 09:09

Allahın varlığı ve mahiyeti ile yaradılışın sırrını ve insanın ve diğer varlıkların *yaratıcısına karşı pozisyonunu en ince detayına dek anlatan eserlerin sadece ,kendi anlama ve akletme kapasitenize aşırı gelen yazım ve dil ile ilgili ve subjektif kalan bir eleştiri getirip de muhteviyatına karşı o kadarını bile söyleyememiş olmanızdan ötürü hem memnunum ve gurur duydum.devamı beklerim.bize de eğlence lazım.tiyotra lazım.maskara lazım.

deli_cevat 11-08-2006 09:19

hahahahahahahahah çok komik walla çok güzel olmuş abim *:lol: *:lol: *:lol: *:lol: *:lol: *:lol:

soro 11-08-2006 09:21

cevat yazdım bunu.

deli_cevat 11-08-2006 10:02

abi sana gülmedim Materyalist'in yazısına güldüm abim

soro 11-08-2006 10:15

cevatım canım gülüm bülbülüm rahat ol o zaman.

ömer hayyam 11-08-2006 10:50

materyalist arkadasım bir yazarın eserleriyle böyle dalga geçilmesi hiç hoş değil eğer varsa bi bildiğin kitaplardan doğru dürüst atmadan alıntı yapta o fikirlere karşı bişey söyle. Olurmu öylesi daha mantıklı olur

soro 11-08-2006 12:17

dostum psiko,
dostlarının sevinciyle sevinen ve de üzüntüsüyle üzülenlerden olduğunu bildiğim için senin bu üzüntüyü yaşamanda ben de kendime hisse biçtim.
hissem kadar seni üzdüğüm için özürdilerim.
ben üzülmeseydim sen de bu kadar üzülmeyecektin sanırım.

M.onur 11-08-2006 13:24

Zuhahahahaa *:lol: *El cümbüş-ü müstesna komik-ül şahane süper-ül esprü rabbena hep bana darül-şafaka :lol:

Materyalist 11-08-2006 16:05

Tekrar merhabalar. Sizleri pek-ül mek özledim. Uzunca bir zamandır dışarıdaydım. Yazamadım. Yazamadım ve mutlu olamadım. Neyse. Bunlar fani işler. Esas işler, kitabın soldan mı, yoksa sağdan mı verileceğiyle ilgili işler. Ben bazı şeyleri bir türlü anlayamıyorum. Benim bir dostum var. Alemci, içkici, öbür işlerci vs. vs. Evine gittim. Bir de baktım ki evinde "Tam namaz hocası" var. "bu ne be?" dedim "her şeyin yeri var" dedi. Belki de haklıydı ama size hemen şunu söyleyeyim. Bizim bu arkadaş son 4-5 aydır "ben yakında öleceğim" diyor da başka bir şey demiyor. Herifi ölüm korkusu sardı. Daha bir sene öncesine kadar benden daha materyalistti. Tekrar neyse. Bu da boş iş.
Sorongen kardeşim. Seni daha önceden tanıyor muyum? Bilmiyorum. (Bu sitede). Yanlız şu var!!! Sen çok müstesna bir kardeşime benziyorsun. Sen şimdi bana da kızarsın. "Sus be zındık!!!! Benim kafir abim olamaz" diye. Belki de haklısın ama şunu bil. Ben sana ve senin gibi düşünenlere "hak yolu" göstermeye geldim. Sizi materyalist yapmaya geldim. Arap muhammedin bize verdiği zararları göstermeye geldim. Ben mehdiyim. Ben sizi kurtaracam. Sizi akıl ve ilim sahibi yapacam. :wink:
Saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
Sizleri çok seviyorum.

Nerede şeriat, orayı geri at.

Ha bu arada. Türkiyeye gelen şerefsiz arap kralı varya, akşam yada öğle yemeklerinde doymuyormuş. Ona ekstradan bir fasıl daha yemek alemi hazırlanıyormuş. Aç köpek. Halkı açlıktan geberirken, kendi çifter çifter muya giyiyor.

Madde sizinle olsun. Zaten sizinle. *:D

11-08-2006 16:21

materyalist kardeşime

Yazını okudum said nursinin eserleri zannederim anlayarak okuyan insanda materyalizm adına eser bırakmadığını birilerinden görerek anladın ve bu yüzdan saidi nursiye saldırdın olsun senin saldırman onu alçaltmaz, Evet okumuşta olabilirsin bu yüzden dar bir iki cümlelik kelime dağarcığınla(durum onu gösteriyo) komiklik yapıyorsun yani yazının tek amacxı biirilerine bilgi vermek degil anlasılıyorki sadece aşagılama bence bu eserleri anlayarak okursan maddecilikten kurtulursun. Görmedigin sey yok diye bi düsüncede bulunmak aklı selim bi insana yakısmaz. Bi örnek verecem belki çok klasik diye burun kıvıracaksınız ama bu tıpkı mikropu görmediginiz için inkara benzer. eger mikroskopla diyorsanızki görüyorum el cevap hikmet gözlüğüyle bakın dağlara nehirlere uzaya ve bu eserlerxin tesadüf ihtimalini bi daha düsünün inanın bu yazımı hepinizi çok düsündüğüm ve üzerinize gelebilecek en büyük felaketin gelmemesi için uyarı olsun diye yazıyorum. Benim inandığım Allah sizin kalblerinize iman eksin bi kez neolur elinizi açın ve deyin varsan bana iman ver Allahım sana inanayım bi kez ne olur......

deli_cevat 11-08-2006 18:05

kardeş mikrop konusuna hiç girme muhammedin bu konuda çok büyük bi falsosu war kendisi mikrobu göremediği için hastalık bulaşmaz gibi bişey söylemiştir o bakımdan hiç açma o konuyu

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:59 .