11-08-2006, 02:12
|
|
Üye
|
|
|
|
1. lema, 1. mektup, 1. söz, 1. şua
Ey gafil bak!! Şu alem-i cihan-ı şahane-i mükemmel-i güzel-i pek hoş-u zerk-u zerhoş-u mayhoş içerisinde, bizati-i kendi kendine varlık-ı mevcudat-ı somut-ül kesin bir vaziyet-i durum-u sebeb-i hikmet payedarlığında olabilmek-i durabilmek mümkün-ül kesin midir? Eyyyy dımbıl-ı bılık!! beni-i şahsiyet-ül varlığım-ın mevcudatımı dinle! Temaşa-ül memaşa et! Sen!! ey fani-i geçici-ül yokolacak-i mevcudatı kalmayacak-ı misafir-i konuk geldiği bu fani-i mani diyar-ü sebepten göç-ü taşınma-ül nakıl-i sefer-i sebep-ül gidecek olan insan-ül gaybii!!
Her mevcudat-ı farrik-ül seleb, celeb-i soyut-ül seyran-ı felabilde, gelen-i cafak-ı derdd-ül çileler üstüste, neden-i boyail moya yapmıyorsun-ül büste? Hakk-ül mak bizi-ül mevcudat-ı bazda, şakır-ül şakır çalacak sazda!! Seyreylediğin-ül meyreylediğin-i şu fanii geçici-ül kalıcı olmayan pek dahi fena-ül kötü cihanül devri na saadet-ül kepaze-i gelib-ül geçici alemi fezada, ne-i istersin-ülkü maliki yevmiddin, inne-a kenabidül-ü menabidül cezada?
Merhabalar can dostlarım!!! Siza o çok ulvi saidi nursi amcamdan biraz döktürdüm. Nasıl? Güzel mi? Ne anladınız? Bu yazıda inanın çok derin bir anlam var. Anlayasınız diye çok basite indirgedim. Eğer ben, çok said muhteremin dilinden yazmış olsaydım varya, kesin bir şey anlamazdınız. Neden mi? Şundan. mesala ilk cümlenin "said efendinin" kitablarındaki durumunu belirteyim.
feari şaç!! merabi bibilu mırıgı dırıgı fikols tarmin biradi sınıf sınıf, torpido morpido lepido ül cavzikmel-ül tırıbi, nihohoho ebülil mebülü tesrifli bısını mısın??
Yaaaa? işte böyle. Saidi çözdüm ben. Çok derin bi adam
Tek Gerçek Maddedir
|

11-08-2006, 02:24
|
|
|
Re: 1. lema, 1. mektup, 1. söz, 1. şua
Sevgili materyalist,
İnsan döktürür de bu kadar da döktürmez ki...Sakın sorogren duymasın...
|

11-08-2006, 03:52
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Hic gulecegim yoktu, Hay sen cok yasayasin Materyalist.
*Aynen kuran gibi, apacik ,anlasilir olmus Nursiyi senin lisanindan dinleyince.
Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
|

11-08-2006, 09:09
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Allahın varlığı ve mahiyeti ile yaradılışın sırrını ve insanın ve diğer varlıkların *yaratıcısına karşı pozisyonunu en ince detayına dek anlatan eserlerin sadece ,kendi anlama ve akletme kapasitenize aşırı gelen yazım ve dil ile ilgili ve subjektif kalan bir eleştiri getirip de muhteviyatına karşı o kadarını bile söyleyememiş olmanızdan ötürü hem memnunum ve gurur duydum.devamı beklerim.bize de eğlence lazım.tiyotra lazım.maskara lazım.
|

11-08-2006, 09:19
|
|
Üye
|
|
|
|
hahahahahahahahah çok komik walla çok güzel olmuş abim *  *  *  *  *  *
Gelenek ve Gelecek 'Ne Yapmalı'cılarındır
|

11-08-2006, 09:21
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
cevat yazdım bunu.
|

11-08-2006, 10:02
|
|
Üye
|
|
|
|
abi sana gülmedim Materyalist'in yazısına güldüm abim
Gelenek ve Gelecek 'Ne Yapmalı'cılarındır
|

11-08-2006, 10:15
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
cevatım canım gülüm bülbülüm rahat ol o zaman.
|

11-08-2006, 10:50
|
|
Üye
|
|
|
|
materyalist arkadasım bir yazarın eserleriyle böyle dalga geçilmesi hiç hoş değil eğer varsa bi bildiğin kitaplardan doğru dürüst atmadan alıntı yapta o fikirlere karşı bişey söyle. Olurmu öylesi daha mantıklı olur
|

11-08-2006, 12:17
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
dostum psiko,
dostlarının sevinciyle sevinen ve de üzüntüsüyle üzülenlerden olduğunu bildiğim için senin bu üzüntüyü yaşamanda ben de kendime hisse biçtim.
hissem kadar seni üzdüğüm için özürdilerim.
ben üzülmeseydim sen de bu kadar üzülmeyecektin sanırım.
|