Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Cami cemaatinden linç !!! (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=2672)

vacsmt 03-09-2006 20:17

Cami cemaatinden linç !!!

Bu sabah haber kanallarına bir haber düştü.İstanbul'un Fatih semtinde
camide bir imamı bıçaklayarak öldüren bir kişi orada bulunan cemaat
tarafından linç edilerek öldürüldü !!!Zaten bir süredir topluma hakim
olan bir linç kültüründen söz etmek sanırım yanlış olmayacak.İlk olarak
Trabzon'da tutuklu yakınları dayanışma derneği kısaca TAYAD üyelerine
bildiri okurlarken saldırılmış ve linç edilmek istenmişlerdi.Bu girişimi
kınayacağı ve önlem alacağı yerde mali ve idari sorumlular adeta olaylardan
memnun olmuş bir şekilde demeçler vermişlerdi.Sonra süreç devam etti
kışkırtılan halk vara yoğa yok PKK'lı sandık yok terörist sandık diye saldırmaya
ve linç etme girişimlerinde bulunmaya başladı.Bu camide ki olaydan sadece 3
gün önce de Lübnan'a asker gönderilmesine karşı çıkan 4 genç ;polisinde
kışkırtmasıyla linç edilmek istenmiş ve konuyla ilgili görüşü sorulan İstanbul
emniyet müdürü "İyi olmuş; halk yerinde bir tepki vermiş " diye konuşmuştu !
Şimdi bu süreçi sosyolog,psikolog ve toplum bilimcilerin iyi değerlendirmesi
gerek diye düşünüyorum ve daha önce de sorduğum gibi Türkiye nereye
koşuyor diyorum .Bir yandan AB topluluğuna girme iddiasında yasal düzen-
lemeler yapılırken diğer yandan toplum hızla Ortaçağ kültürüne koşmakta.
Ve tüm bu olan bitenlerde başımızda ki yöneticilerin ve bir kısım medyanın
büyük dahli var .Ne diyeyim Allah sonumuzu hayır etsin !!!

mep 03-09-2006 20:30

Re: Cami cemaatinden linç !!!

Sanırım imam dediğin kişi tarikat şeyhi
olayda tarikat savaşı,tarikatların çıkar kavgaları cami içlerinde hesaplaşmaya kadar varmış

04-09-2006 00:00

Sakın bu olayları münferit olaylar diye değerlendirmeyelim. Bu olaylar ülkemizin nereye doğru gittiğinin göstergeleridir. Hele bir devlet görevlisinin yaptığı açıklama korkunç ve düşündürücü. Bu anlayış var olan iktidarın anlayışıdır. Trabzon olayları, İstanbuldaki gençlerin linç edilmesi olayı, emekli imamın öldürülmesi olayı, daha önceleri Almanyadaki büyük elçinin başına gelenler,ve Gaziantepte bir çiftçiyle başbakanın girdiği diyalog *Kasım Paşalığığıyla övünen eşkiyavari zihniyetin ülkeye yansımasıdır.

Bunların AB *diye bir sorunları yok. Bunların ki takiyyeciliktir. Amaçları adım adım ülkeyi islamlaştırmak. Bunların asıl amacı budur. Çünkü babalarının BOP projesinin adım adım ılımlı islam kılıfı altında ülkeye uygulanması projesidir. Bunlar bu planın taşeronlarıdır.

Eğer ortada bir suç varsa devlet kolluklarının görevi bu suçluyu yakalamaktır. Onlar yakalar, eğer suç varsa adalet kurumları da cezasını verir. Bu demokrasinin gereğidir. Demokrasilerde
olması gereken de budur.

Bunlar orta çağ kültürüyle yetiştikleri için bu orta çağ kültürüyle bu ülkeyi yönetmeye çalışıyorlar. Bakın camide imam öldürülüyor. İmamı öldüren de oradaki topluluk tarafından linç ediliyor. *Kolluk kuvvetleri *de öldürülen gencin başını mihraba vurarak öldüğü şeklinde açıklama yapıyorlar. İktidar olmanın avantajıyla bu ülkenin emniyet güçlerinin bu olaylarda taraf olduklarını bu talihsiz açıklamayla göstermişlerdir. Üzülerek gözlemliyoruz ki emniyet teşkilatımız da tarikatların cirit attığı bir teşkilat haline gelmiştir. Ve bu yanlı emniyet teşkilatı bizim can güvenliğimizi sağlamakla görevli bir teşkilat. Şimdi sizlere soruyorum bu teşkilatın bizim can güvenliğimizi koruyacağından nasıl emin olabiliriz?...

Bu cami olayı şu gerçeği göstermiştir ki camiler tarikatların çıkar çatışmasının odağı durumuna gelmiştir. İnançlı arkadaşlarımızın artık düşünme zamanı gelmiştir. Atatürk'ün laikliği bu ülkeye getirmesinde ne kadar haklı olduğu bu olay ve benzeri olaylarla ortaya çıkmıştır. Onun içindir ki hep diyoruz ki bu inanç olayı allah ile kul arasında kalmalıdır. Böyle düşünülmediği surece dinin kişisel çıkarlara ve siyasete alet edilmesine engel olamazsınız. Engel olunmadığı surece bu din hiç bir zaman kutsayetini koruyamayacaktır. Ve bu akbabalar insanların bu zaafiyetinden yararlanıp sömürülerini devam ettireceklerdir.

Bu din tacirlerinin bu ülkeyi yönetmeleri bu ülke için en büyük talihsizliktir. Ülke olarak ulus olarak bir an önce emperyalistlerin kuklası olan bu din tacirlerinden bu ülkeyi kurtarmak gerekiyor. Karamsarlığa gerek yok. Bunları tarihin çöplüğüne atacak bu gücümüz vardır. Bu gücü harekete geçirmenin zamanı gelmiştir. Vatanını ve ulusunu seven herkesin bu ülkenin geleceğini düşünerek elini taşın altına koyma zamanı gelmiştir. Bunların maskelerini açığa çıkarıp geldikleri yere göndermek bu ülkeye yapılacak en büyük iyiliktir.

kuvvaci 04-09-2006 08:38

İşin ilginç olan bir tarafıda linç olayından sonra cami cematinin maktulun kendi kafasını mihraba vura vura öldürdü demeleridir. Yazık ki ne yazık

04-09-2006 08:51

Değerli Hocam Ezkamo,
görüşlerinize katılmamak mümkün değil.
Din'i kullanan ikiyüzlü insanlar ne yazık ki çok var.
Ve şu anda çoğu da devletin başında.

Bunların maskelerini açığa çıkarıp geldikleri yere göndermek bu ülkeye yapılacak en büyük iyiliktir.
Tek cümle ile çok iyi ifade etmişsiniz hocam.Biliyorum ki en kısa sürede geldikleri yere geri döneceklerdir.

Saygılarımla...

04-09-2006 11:23

Dostlarım benim dikkatimi çeken bir unsurda,camide ve cenazeye katılan topluluğun giyim kuşam ve uzun sakallarıydı.Orası kurtarılmış bölgemiydi neydi öyle ,anlamadım gitti.
Laik, demokratik bir ulusun portresi bumu olmalıydı yani.
Yazık, hemde çok yazık

04-09-2006 13:44

Dostlarım benim dikkatimi çeken bir unsurda,camide ve cenazeye katılan topluluğun giyim kuşam ve uzun sakallarıydı.Orası kurtarılmış bölgemiydi neydi öyle ,anlamadım gitti.
Laik, demokratik bir ulusun portresi bu mu olmalıydı yani.
Yazık, hemde çok yazık...

Sevgili Daye,
Laik,demokratik Cumhuriyetin portresi bu olamaz. Olmamalıdır da...Bunların bu ülkede azınlıkta olduklarını biliyoruz. Ama şuna emin olun ki bunlara fırsat verilirse gideceğimiz nokta budur. Onun için diyorum ki ülkesini seven her insan bu zihniyete duyarsız kalmamalıdır. Sorumluluğumuzun bilincinde olup bu ilkel ve çağ dışı zihniyete karşı mücadele etmeliyiz. Bunların gerçek yüzleri artık ortaya çıkmıştır. *Ben bu ülkedeki büyük çogunluğun sağduyusuna güveniyor ve bunların en kısa zamanda geldikleri yere gönderilecekleri düşüncesindeyim. Bunu hep yaşayarak göreceğiz...Sevgilerimle...

soro 04-09-2006 14:23

ya sev ya terketçiler konuşuyo.
ne kadar basit seviyeli bir konuşma.

04-09-2006 15:05

Alıntı:

sorogren";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 45444)
ya sev ya terketçiler konuşuyo.
ne kadar basit seviyeli bir konuşma.

Sorogren,
Bu alışkanlığından vaz geç artık. Bu forum senin gönül eğlendirme formun değil. Adam gibi bir şey savunuyorsan savun. Ne demek basit seviyeli bir konuşma. Bunu da bir zahmet ortaya koy. Bu tarzla bir yere varamazsın. Evet ya bu ülkeyi seveceksin ya da terk edeceksin. Yalan mı?...

04-09-2006 15:06

Sabaha karşı şafak sökerken.cümle alem uykudayken ;yüzlerce kişi orada toplanıp ne dersi alıyorlar.
Ülkemiz için ne gibi önemli kararları tartışıyorlar; ne seviyeli bir birlikteliktirki bu, suç işleyeni linç ediyorlar.
Yazık hemde çok yazık....ya sev ya terket ha...
Merak ediyorumda bu olay sizi hiçmi rahatsız etmedi

soro 04-09-2006 15:23

yalan değil ezkamo.
öyle düşündüğünü gördük işte niye yalan olsun ki.
burada gönül eğlendirme sonucunu nerden çıkardın anlamadım.ne demek ne demek basit seviyeli konuşma.benim değerlendirmelerim de önemlidir benim için .
ve ben öyle değerlendirdim.sizden bununiçin izin mi alayım.
tabii ki,şu kadar yıl öğretmenlik yapmış bir aydın kişinin bulabildiği yegane çözüm ya sev ya terket ise,ki;karşı tarafa da aynı şeyi söyleme hakkı doğurur ve çatışmaya yol açar,kardeşliğe aykırıdır.tabii ki bu durum bence basittir.hiç sosyoloji psikoloji ve insan ve davranış bilimlerinden faydalanmadan tamamen kendi çapında bir basit açıklamadır.senden daha fazla bilimsel konuşmanı beklemem gönük eğlendirmekmi yani.

daye ,
ya sev ya terket diyenler aha ortada.
o insanlar sabah namazını kılmışve aralarında sohbet ediyorsa bundan kime ne.onların vazifesimi bu ülke ile ilgili önemli kararlar almak.adamlar maneviyatla ilgili dersler yapıyor.ülkeyi kurtarmak için bak zaten görüyprsun yukarıda meraklıları var.ve de yetkililer ve sorumlular var.her önüne gelen birkaç kişilik topluluk bu memleketi kurtarmak için mi geçirecek vaktini.bu kadar kurtarıcı varken etrafta.eksiğimi var kurtarıcının.

bu olay beni niye rahatsız etmesin kardeşim.ben uzaydan mı geldım.beni rahatsız eden uçuk kaçık yorumlar.
bakın ben tarikatcı değilim.ama bir tarikat nasıldır bilirim.öyle çıkar çatışması felam olmaz.maddi bir hedef yok ki,çıkar çatışması olsun.maddi hedefiolan da zaten tarikat dğildir.
manevi hedef de cennetse eğer,orası da yeterince geniş.yer kapmaya gerek yok.herkese yeter.
katilin linç edilmesini ise,daha haberi radyoda dinlerken söylediğimgibi,eğer bir kişi hakkında orada bir nefsi müdaafa durumu olmadıysa (bilmiyoruz bunu) böyle bir guruh halinde bir sahış yetkisiz kişilerce cezalandırılamaz.bunu yapanlar da sanırım katil olmuş olacaklar.adam akıl hastası olabilir kı,bu onu cezadan muaf eder belki,bilmiyoruz,ama öğrenmemiz gerekirdi.
ölen imam için de üzüldüm tabi ama *neticede herkes ölecek ve de bu arkadaş kutlu bir esnada öldüysene mutlu.

04-09-2006 15:24

EVET HEMEN HİÇ DURMADAN SEBEBİNİ bilmeden hemen karalayıp durun
sizin işiniz zatenbu 8 yıl öncede bu iş *yapılmıştı.bugün de bu suç işlendi.katil sünnetsiz birisiymiş.ve o camide sabahları sohbet yapılır.ALLAh sohbeti ama şunu anlaYIN
yılardan beri zulum yapan *iştebu canilerdir.islam düşmanları

04-09-2006 15:39

Cevher (semerkand),

"Katil sünnetsiz biriymiş" yazmışsın. Bunun kaynağı ne arkadaşım? Başka yerlerde katilin (hani şu kafasını minbere vura vura kendini öldüren arkadaş) 3 yıldır o cemaatle birlikte namaz kıldığı gibi bilgiler var. Katilin, cemaat tarafından linç edildiği söylentileri de dolaşıyor ortalıkta bol miktarda.

neutrino

mep 04-09-2006 15:51

islam düşmanı cahil yıllarca o camide sohbetlere katılıyormuş
hatta kendisi vaaz vermek istemiş,izin verilmedi diye öldürmüş,böyle de diyorlar semerkant abim,hemen sünnet olayına girip adamı kafir etmenin manası ne,niye müslümanlar kardeştir birbirini öldürmez lafınamı ters düşüyor,illa bi müslüman öldürüldüğünde,öldüren sünnetsiz bi kafirmi olmalı,öyle dediğinizde islamiyet çok sevecen bir halmi alıyor.

04-09-2006 16:24

yalan değil ezkamo.
öyle düşündüğünü gördük işte niye yalan olsun ki.
burada gönül eğlendirme sonucunu nerden çıkardın anlamadım.ne demek ne demek basit seviyeli konuşma.benim değerlendirmelerim de önemlidir benim için .
ve ben öyle değerlendirdim.sizden bununiçin izin mi alayım.
tabii ki,şu kadar yıl öğretmenlik yapmış bir aydın kişinin bulabildiği yegane çözüm ya sev ya terket ise,ki;karşı tarafa da aynı şeyi söyleme hakkı doğurur ve çatışmaya yol açar,kardeşliğe aykırıdır.tabii ki bu durum bence basittir.hiç sosyoloji psikoloji ve insan ve davranış bilimlerinden faydalanmadan tamamen kendi çapında bir basit açıklamadır.senden daha fazla bilimsel konuşmanı beklemem gönük eğlendirmekmi yani.

Sorogren,

Eğer bir şey savunuyorsan o konuyla ilgili düşüncelerini de belirt. Benim sana anlatmak istediğim bu. Ben değerlendirmene bir şey demiyorum. Sen bunu forumlarda hep yapıyorsun. Asıl seni uyarmamın sebebi budur. Basit seviye demişsin. Nedir bu basitlik onu da açıklaman gerekir. Bunu yapmadığın sürece düzey düşürüyorsun. Bunu da bilmende yarar var. Öyle laf atıp da kaçmak yok. Seninki çamur at izi kalsın tarzı. Bu tarz doğru değildir. Biz forumlardaki düşüncelerin bilgi içerikli olmasına özen gösteriyoruz. Senin de forumlar da buna dikkat etmeni istiyorum.

Ya sev ya da terk et sözüm de yoruma bağlı. O senin yorumun seni bağlar. Demek ki sen bu sözü öyle anlamışsın. Ama ben anladığın gibi düşünmüyorum. Laik demokratik cumhuriyeti yıkmak isteyenler bu ülkeyi terk etsinler anlamında kullanıyorum. Eğer sen de böyle düşünüyorsan evet bu ülkeyi terk etmelisin...Eğer bu ülkede bir kardeşlikten yanaysan bunu yazılarında açıkça belirt. Kalkıp olayın yanlış olduğunu söyleyeceğine basitlikle itham ediyorsun bizi. Yoksa sen bu sitede takiyye mi yapıyorsun...Zaten bu ülke *takiyyecilerden yeterince çekiyor. Bir de senden çekmeyelim....

vacsmt 04-09-2006 16:29

Neutrino katilin cemaat tarafından linç edildiği söylenti değil gerçek !
Olay ilk dün sabah haber kanallarından verildiğinde bir linç olayı
olarak verildi.Öğle haberlerinde de olay için linç dendi.Zaten olayın
görgü tanıkları da bunu doğrularken ilk polis tutanağına da olay linç
şeklinde geçmiş.Ancak ne zaman ki pazar gecesi oldu ilk olarak TRT
olaydan bahsederken katilinde kafasını minbere vurarak öldüğünü
açıkladı.Tabii yersen...Daha sonra buğün de bir İstanbul emniyet
görevlisi katil kafasını minbere vurdu öyle öldü demiş yanılmıyorsam.
Anlaşılan olay ört-bas edilmek isteniyor ama bir söz vardır ya ne
derler : "Mızrak çuvala sığmaz !".............

soro 04-09-2006 16:37

iyi de sizekim dedi ki,o bahsettiğiniz çarşaflıların veya sakallıların laik demokratik cumhuriyeti yıkamk istediklerini.bilgi sahibi olmadan insanlar hakkında nasıl böyle yorum yapabilirsiniz.
elbette sizin dediğinize denk gelen insanlar da vardır.ve zaman zaman karşılaşabiliriz onlarla .ama onların ayırt edici özellikleri çarşaflı veya sakallı olmaları değildir.onlar tıraşlı ve traş losyonlu ve de tesettürsüz giyimli kişilerden de olabilir o zaman eğer kınayacaksak bazı kişileri hedef göstermeden doğru bir teşhisde bulunmalıyız.he ben sakallı değilim eşim deçarşaflı değil.ama eğer öyle olsaydım da tepkim bundan farklı olmazdı.
sen beni bırak,benim öyle bir derdim yok.
amma ben kardeşlikten yana olmasam,sana sitem edermiyim.kardeşlerinle kavgacı yaklaşıyorsun ve onları ya sev ya terket diyorsun diye.
sen bundan daha insancıl bir çözüm bıulmalısın.
hem o kişiler o zaman sen terket derlerse ne olacak,komşularınla,bakkalınla öğrencinle,eşinle dostunla harp mi edeceksin.senin bu yaklaşımın barışcıl mı.
bence kardeşlik kovmakla vaz'edilmez.zorla olmaz.
insanları hiçbir suçları olmadan ve terore maddi manevi destek vermeden sırf giyinişleri itibariyle suçlamak bence seviyesizliktir .veya yani seviyen o kadardır demek olur.
ben de senin gibi olmak ve düşünmek zorunda değilim.
evet ben hür giyimi destekliyorum.sadece bunu desteklediğim için bu memleketten beni kovacaksan eğer,kov da görelim.

04-09-2006 16:41

Aralarında sohbet falan etmiyorlar,her pazar, sabah namazı sonrası ders varmış ona katılıyorlarmış.
Ne dersi,neyin dersi? Sabahın ilk ışıklarında......linç dersi....çarpraz el ayak kesme dersimi...

gerceközgürlük 04-09-2006 21:05

selamunaleyküm.....
islam da alimin ölmesi alemin ölmesi gibidir. orada bulunan imam hayat gayemizi hatırlatan degerli hocalarımızdan biridir. tarikat mensubu falan gibi sacma saplantılarda kalmayın bosuna Allahın yolundaki insanlar asla kardesleriyle savasmaz.oradaki imama karsılık katliamı yapan kişinin öldürülmesi o an yapılacak en dogru seydir bence . islam da kısasa kısas diye birşey vardır bilmiyorsanız arastırın ama bu gibi sitelerden degil gercekten dogru bir sekilde Allah yolunu anlatanlardanögrenin. ayrıca bir arkadas giyim kusamları hakıında hos olmayan bir kaç sey söyledi bunun hakkında ise sadece sunu söyleyecegim . insanları dış görünüsleriyle yargılayanlar *iç güzellik ne demek bilmeyen insanlardır. onun için ona birsey anlatma geregi duymuyorum ama su takıldı aklıma sizi bir yahudinin kıyafeti rahatsız etmiyorda müslümanların ki ediyor anlamıyorum. cefasız çilesiz bu davanın tadı çıkmaz siz ve diger insanlar ne derseniz diyin müslümanlar her zaman her yerde basaracaklar istesenizde istemesenizde tarikat seriat gibi sacma bahanelerle bizi engellemeye calışsanızda bşiz yine de Allah yolundaki dik yürüyüsümüzü kaybetmeyecegiz....Allah hepinize hidayet versin....

04-09-2006 21:11

İslam'da kısas olması ayrı bir konu, laik bir hukuk sisteminin olduğu bir ülkede, böyle bir uygulamanın yapılması ayrı konu. Farkında değilsiniz belki diye hatırlatıyorum. Hukuk sistemimiz İslam hukukuna dayanmamaktadır ve Linç (burada kısas dediğiniz) de cinayet gibi bir suçtur.

soro 04-09-2006 21:25

netr,sana bir acidan katiliyorum.
bu olayin kisasla alakasi yok.
oradaki hic kimsenin kisasa hakki olmaz.
hem de yetkili merci muhakeme etmeden kisas olmaz.katil kisinin akli muvazenesi de gercekten eksik olabilirdi.dolayisiyla bu tarz bir vahset olmamali idi.amma insan suru psikolojisi demek ki nasil bir galeyana geldilerse akliselim dusunememisler.bence oldurulen katilin simdi ailesinin kisas hakki dogdu belki de.
neyse bunlar su anda uygulanmayan hukumler zaten.uygulanmasi bir islami hukuk ve idare sistemine bagli.dolayisiyle fertlerin hakki yok,hukuku tatbik etmeye ayrica.

twilight20 04-09-2006 23:34

şimdi arkadaşlar zaten fatih/çarşamba bu tarikatçılar tarafından kuşatılmış bir yer,oraya gidin sanki irandasınız,ama ne tesadüfki hepsinin altında Audi a8'ller Sorento'lar..vs vs..kardeşim, madem bu kadar gelenekçisin o azman mercedes,audi falan kullanma git deveye bin..bunların imanı para,vallahi bu adamlar yüzündnde dinimden utanıyorum..

05-09-2006 04:24

(gerçek özgürlük)
islam da alimin ölmesi alemin ölmesi gibidir. orada bulunan imam hayat gayemizi hatırlatan degerli hocalarımızdan biridir. tarikat mensubu falan gibi sacma saplantılarda kalmayın bosuna Allahın yolundaki insanlar asla kardesleriyle savasmaz.oradaki imama karsılık katliamı yapan kişinin öldürülmesi o an yapılacak en dogru seydir bence . islam da kısasa kısas diye birşey vardır bilmiyorsanız arastırın...

Yazık. İman insanları ne hale getiriyor. Kalkmış Atatürk Türkiyesinde kıssası savunuyor. (Nasıl yazıldığını bile bilmiyor.) Alem ölmüş de haberimiz yokmuş. Bu birbirlerini öldürenler acaba allah yolunda savaşanlar değil mi? Bu arkadaşımız şimdi neyi anlatmaya çalışıyor. Bunu sorogrene sormak lazım. Çünkü bizi basitlikle suçlamıştı.
İşte benim anlatmaya çalıştığım da bunlardı sorogren. İşte ben bunlardan biliyorum. Bunları sen de biliyorsun. Senin şunu iyi bilmen gerekir. Cumhuriyetten yana olan müslümanlarla bizim bir sorunumuz olamaz. Bizim yazılarımızda hedef aldığımız işte bu şeriatçı kesim. Tüm bunlara rağmen eğer halen öyle düşünüyorsan seni vicdanınla başbaşa bırakıyorum...Başka da bir şey demiyorum...Sevgiyle kal...

Burası Atatürk'ün Laik Türkiye'sidir....Kendinize gelin..Değil mi tiwilight arkadaşım?

soro 05-09-2006 06:14

ezkamo kardes,
sen nasil tum ateistlerin sorumlusu degilsen (oyle di mi?) ben de her sahsi fikir one suren muslumanin sorumlusu degilim.bin cesit insan var.bir insanin musluman olmasi onun tum hissiyetinin veya fikirlerinin de musluman sayilmasina yetmez.ve tabii ki bir ateist de muslumanlikca da iyilikten sayilan hareketlere sahip cikmayacak demek degildir.
dolayisiyla gerek simdi,ve gerekse bundan sonra kisilerden sudur edecek ve (sence ve) bence de yanlisligi asikar durumlarda,ben tabii ki sirf lisani musluman diye (genelde senin yandaslarina yapmadigin tarzda) kendi inanis kardesime karsi cikmak durumunda olacagim ve onlarin sorumlulugunu uzerime almayacagim.hak ve hakikatin hakki,kisilere feda edilemeyecek derecede ustundur.en ala musluman da yanlis soylese (yanlis demek,din standartlarinda yanlistir,benim akil ve mantigim olcucuklerine gore yanlistan bahsetmiyorum) duzeltmek mumkunse gorevimdir.

vys 05-09-2006 09:47

çok sayın semerkand ve sorogren,
yazdıklarınızdan şunu öğrendim 'insan yaşamına saygılı onur ve dürüstlükle akıl yürütüp söz söylemek bir müslümana yakışır özellikler değildir'

soro 05-09-2006 09:53

sayın vys,
o biraz yürütülecek aklın durumuna bağlı.
ben kendimin her zaman en doğru karara varabilecek yüksek zeka bir akla değil de,daha mütevazi ve vasatbir akla sahip olduğumu ve dolayısıyla büyük hatalar da yapabileceğimi zannediyorum.benim aklım demek,alemlerin fatihi demek değildir.bana uyan başkasına uymayabilir.tabi size de.
bir ortak kurallar manzumesine *alternatif olarak herkesin kendi aklını rehber edinmesi ise ne kadar karmaşıklığa yol açar bilemiyorum.

saygılı ve onurlu olmak ve hatta akıllı olmak hiçbir zaman toplumsal faydanın tek şartı değildir.ben şahsi fayda peşinde de değilim ki.....

hiramusta 05-09-2006 10:14

Birileri tarikatleri sokağa çekmeye çalışıyor.Bence bu olayın perde arkasında Türkiye'yi ikinci bir 28 Şubat yaşatmak isteyenlerin çirkin emelleri yatmaktadır.Yakında aczimendileri sokak ortasında toplu zikir çekerken görürseniz hiç şaşırmayın.(Yıllardır aczimendi görmüyordum 2 ay önce 1 tane gördüm.)Kanaatimce bir takım suikastler ve buna benzer olaylar Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar artarak sürecektir.

05-09-2006 10:30

Nedemek yani şimdi...tarikatlari sokağa çekmek...
Tarikatlar,sohbet evlerinde,medreselerde,camilerde illegal olarak kalırlarsa ve çalışmalarına devam edip T.C ni yıkmafikirleri saklanarak devam ettirilirse, mesele yok;ama gerçek yüzlerini gösterecek eylemler yapıp sonucunda meydanlara inerlerse ,işte o zaman komplo teorileri üretmeye başlarsınız.
Gerçekleri saklayamazsınız;sizin gerçek yüzünüz işte bu, fatih camisinde toplanan cemaatlerdir.

mhmd 05-09-2006 10:42

Sn. Hiramusta,
Bu başlık altındaki en akılcıl açıklamanız için sizi kutluyorum. Toplumsal olarak körlüğümüz bu olayla bir kez daha gün yüzüne çıktığını teşhis ediyorum. Arkadaşlar konuları anlamak istediğimiz zaman bence bir yanlış yapıyoruz. Miyop hastalığımız varmış gibi nesnelere yaklaşıyoruz. Yaklaştıkça belki o nesnenin odağını ayarlayıp netleştirebiliyoruz ancak geneli kaçırıp özelde çırpınıp duruyoruz. Doğru yöntem ise bakış açımızı genişleterek; çevresel, ülkesel ve hatta küresel faktörleri görebilmekten geçiyor.
Olay; adli bir olaydır.
Olaya karışan kişiler; birincil etken değildir.
Olayın vukuu bulduğu ortam; rast gele seçilmemiş, amaç güdülmüştür.
Olayda kullanılan guruplar; rast gele seçilmemiş, bu olaya hazırlandırılmıştır.
U. Mumcunun, Ağca dosyası kitabı şu an elimde ve akşam okuduğum bir paragraf geldi aklıma, aynen aktarıyorum;
“-Albay Saim Örencik olayı da böyledir. Patlayıcı maddeyi kim attı? Bu belli değil. Bu belli olmayınca, bu patlayıcı maddenin kimin için atıldığı da belli olmuyor.” (U. Mumcu, Ağca dosyası 91.s.) Not: Albay Saim; dönemin sıkıyönetim mahkeme başkanıdır.
J. F. Kenedy suikastına bakın; vuran kişi yakalanır yakalanmaz öldürülüyor. Öldüren polis hapiste ölü bulunuyor…
Mutfakta birileri mi var? Burnuma kötü kokular geliyor.

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın.

spartacus 05-09-2006 11:05

hiramusta iyi bir noktayı yakalamışsınız, size katılıyorum çünkü bana göre iz üzerindesiniz.
iz üzerinde ileriye doğru bakalım, arkamızı dönmeyelim, kullananlar ve kullanılanlar mevzusunu derin tutalım, kapanlar ve kapılanlar(sebebi ne olursa).

Dünya herkese yeter ama insanlık tarihi boğazlatanlar ve boğazlayanlar(sebebi her ne ise) şeklindedir, bu bir sonuçtur ama her sonuçta gerekçe edilenler ve gerekçe olanlar asıl doneyi sunarlar.Bir şeyin gerekçe edilebilmesi için ise, genel kanı olarak, gerekçenin bir uygulama(çeşit çeşit) alanı(bağlayıcı toplumsal bağlılıklar) olmak zorundadır. Yoksa estirdiğiniz rüzgar kimseyi etkilemeyecektir ve etkilemesi için uygulama alanları, etkiyen(çeşidi ne olursa) ve etkilenenleri olmak zorundadır. Tabi birde menfii çıkarları temsil edenler.

Ayrıca twilight20 sana katılmamak mümkün değil, yinede şunu hatırlatmak isterim, Mercedes ve audiler vs konusunda, suda yaşayıp çölde kumdan kaleler ile oynayanlar için deve yeterli değildir.

"Her deve bir eşeğin ardından gitmek zorundadır. Yoksa düz ovada yolunu şaşırır -Ozan Bilmiş"

spartacus 05-09-2006 12:38

Alıntı:

gerceközgürlük";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 45493)
selamunaleyküm.....
islam da alimin ölmesi alemin ölmesi gibidir.

Öncelikle, gerceközgürlük ezberletilmiş yada ezberlenmiş, şablon edilmiş hiçbir şeyde değildir, bilakis orada hayat yoktur, ölgündür, canlı ve devingen değildir. Kaldı ki eğer bir bilgi muhasebe edilemiyor ise orada bilgi olmadığı gibi *başlayan ise tutsaklıktır ve işte bu gerçek özgürlüğü anlamlı kılar, ama özgürlüğü değil gerçek tutsaklığa yol açar.

"Özgür olmadan kendini özgür sanan insan kadar kimse tutsak değildir. Goethe"

mep 05-09-2006 14:02

Alıntı:

gerceközgürlük";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 45493)
selamunaleyküm.....
islam da alimin ölmesi alemin ölmesi gibidir. orada bulunan imam hayat gayemizi hatırlatan degerli hocalarımızdan biridir. tarikat mensubu falan gibi sacma saplantılarda kalmayın bosuna Allahın yolundaki insanlar asla kardesleriyle savasmaz.oradaki imama karsılık katliamı yapan kişinin öldürülmesi o an yapılacak en dogru seydir bence . islam da kısasa kısas diye birşey vardır bilmiyorsanız arastırın ama bu gibi sitelerden degil gercekten dogru bir sekilde Allah yolunu anlatanlardanögrenin. ayrıca bir arkadas giyim kusamları hakıında hos olmayan bir kaç sey söyledi bunun hakkında ise sadece sunu söyleyecegim . insanları dış görünüsleriyle yargılayanlar iç güzellik ne demek bilmeyen insanlardır. onun için ona birsey anlatma geregi duymuyorum ama su takıldı aklıma sizi bir yahudinin kıyafeti rahatsız etmiyorda müslümanların ki ediyor anlamıyorum. cefasız çilesiz bu davanın tadı çıkmaz siz ve diger insanlar ne derseniz diyin müslümanlar her zaman her yerde basaracaklar istesenizde istemesenizde tarikat seriat gibi sacma bahanelerle bizi engellemeye calışsanızda bşiz yine de Allah yolundaki dik yürüyüsümüzü kaybetmeyecegiz....Allah hepinize hidayet versin....

*

* * sevgili gerçek özgürlük hoş geldin

* sacma saplantılarda kalmayın bosuna Allahın yolundaki insanlar asla kardesleriyle savasmaz

aynen böyle demişsin girer girmez.Alimleriniz birazda tarihten bahsetse size,örneğin binlerce müslümanın birbirini kıydığı,peygamberin eşi ile hz.ali nin ordularının savaştığı cemel vakasını.yada hazreti alinin öldürülüşünü,kerbelayı.belki böyle beylik sözler söylemeye çekinir kardeşleriyle savaşmaz gibi temenni olmaktan öte gidemeyen sözler sarf etmezdiniz.Ama doğru ya balon hemen salınmış,neymiş efendim,imamı öldüren kişi sünnetsizmiş,bakmışlar yani müslüman değilmiş öyle ya müslüman müslümanı öldürmez,niye böyle kendinizi kandırıp itikatınızı sağlamlamaya çalışırsınızki,adli tıp sünnetli diyor,yıllardır o cemaatın içinde içinde olan biri niye sünnetsizmiş filan gibi komik iddialarla durum kurtarılmaya çalışılıyor anlıyamıyorum.
yahudilerin kılık kıyafetleri bizi rahatsız etmiyor arkadaşım onlar bu ülkede şeriat devleti kurmaya çalışmıyor,sarık,cüppe,çarşaf la dolaşanlar buna çabalıyor. siz yinede dik yürüyüşünüzü kaybetmeyin,allah belki sizede doğru yolu gösterir

05-09-2006 14:54

Alıntı:

hiramusta";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 45540)
Birileri tarikatleri sokağa çekmeye çalışıyor.Bence bu olayın perde arkasında Türkiye'yi ikinci bir 28 Şubat yaşatmak isteyenlerin çirkin emelleri yatmaktadır.Yakında aczimendileri sokak ortasında toplu zikir çekerken görürseniz hiç şaşırmayın.(Yıllardır aczimendi görmüyordum 2 ay önce 1 tane gördüm.)Kanaatimce bir takım suikastler ve buna benzer olaylar Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar artarak sürecektir.

Sevgili hiramusta,

Komplo teorileri üreteceğinize ortada bir yanlışlık varsa onları ortaya koymak gerekir. Camilerin ne durumda olduklarını siz bizden daha iyi bilirsiniz. Yapmayın. Bu ülkede laik demokratik cumhuriyeti hedef almış güçlerin de olduğunu çok iyi biliyorsunuz. Bunların maskelerini düşüreceğinize kalkmış komplo teorilerinden bahs ediyorsunuz. Ben o zaman sizin cumhuriyete bağlılığınız konusunda endişe duyarım.

Şimdi bu camide olup bitenler devletin komplosu mu? Şöyle islam tarihine bir bakınız. Felsefe şiddet üzerine. Zan edersem halifelerden Ebubekir eceliyle öldü. Yaşlılığından dolayı. Diğer tüm halifeler öldürüldü. Müslümanların kendi aralarındaki savaşları düşününüz. Yani islam nereye girmişse orada hep kan ve gözyaşı olmuştur. Tüm bu gerçekler sizlere bir şey düşündürmüyor mu? Tabi tüm bunlar olup biterken sadece din faktörünü düşünmüyorum. Başka etmenler de (cehalet,yoksuluk) etkili olmuştur.

Din kişisel çıkarlara ve siyasete alet edildiği surece bu olayların olması kaçınılmazdır. Olmaya da devam edecektir. Bence bu olayların kökenindeki etmenleri düşününüz. Bunları düşündüğünüz surece sağlıklı düşünmüş olursunuz. Ki ben sizin ve mhmmd arkadaşımızın böyle düşündüğüne inanıyorum. Böyle sağlıklı düşünmediğiniz surece bu islam ülkelerinin bu bataklıktan kurtulma şansları olmayacaktır. Eğer bu bataklığı kurutmak istiyorsanız olayların tarihsel,kültürel, ekonomik, siyasi boyutlarını objektif bir temelde ele almalısınız. Bu ülkeler islamı yanlış uyguluyor mantığıyla bir yere varılmaz.

Eğer sizler islamı olması gereken mecraya çekmezseniz islamı çok büyük sıkıntılar beklemektedir. Şu andaki görünüm sizleri yanıltmasın. Gün geçtikçe islam dünyada bir anti-pati yaratmakta. İslamın gün geçtikçe güçlendiği bir uyutmadır. Bunu hep birlikte yaşayarak göreceğiz. Sadece emperyalist güçlerin emellerini gerçekleştirmede islamın kullanıldığını görüyoruz. Bunu sizlerin de gördüğünüz inancındayım.

Onun içindir ki hep diyorum ki islamın bu durumdan kurtulmasının sizler gibi düşünen insanlar sayesinde olacağını düşünmekteyim. Ama bu olayda beni hayal kırıklığına uğrattığınızı belirtmek istiyorum. Bence komplo teorisi üretmek yerine olayın gerçek nedenlerini ortaya koyup bu tür olayların olmaması için neler yapılmalı arayışına girmeniz gerekirdi. Doğrusu da bu olmalıydı.

Müslüman olup da demokrasiye inanan bir ülkede yaşadığınızı unutmayınız. Bu sessiz milyonların dili kulağı olmalısınız. Eğer bu ülkeyi seviyorsak hareket noktamız bu olmalıdır. Bunun aksini düşünmek bu çağ dışı zihniyete hizmet etmekten başka bir şey değildir...Sevgilerimle...

hiramusta 05-09-2006 15:59

Sevgili Ezkamo yukarıdaki yazımda tarikatlere veya Türkiyedeki inanışlara karşı duruşumu ortaya koymadım.Bunlara karşı tavrımı az çok bilirsin diye düşünüyorum.Ayrıca bir komplo teorisi ortaya koymadım.Kimse kimseye düzenini kolay kolay yedirmez.Bu yüzden laik görünümlü cephenin içindeki, bazı derin güçler Akp'nin Cumhurbaşkanlığını ele geçirmesini önlemek ve iktidardan alaşağı etmek için elinden gelen ve gelmeyen herşeyi legal ve illegal yollardan yapacaktır.Bunun için kendi evlatlarına (laik yazarlar,çizerler,aydınlar vs.)kıymayı bile göze alacaktır.Dikkat edin,bu ülkede generallik yapmış birisi bu ülke topraklarında sağa sola bomba attırdığını itiraf ediyorsa (şuna ağzından kaçırma diyelim),bilinmeyen ve görülmeyen nice olaylar yaşanmıştır, kimbilir?Çok karışık günler bekliyor bizi,çokkk.

vacsmt 06-09-2006 13:40

Ya ne derin devleti allahınızı severseniz !T.C'nin tek derin devlet yapılan-
ması Susurluk kazasında ortaya çıkmıştı zaten.T.C'nin derin devleti
PKK ve finansörlerine karşın bir süre görev yaptı hepsi bu.Halen
aktif bir yapılanması var mı onu bilemiyecem.Azmanlaşan irtica tehdidine
karşın ise hiçbir önlemi ve "derin" yapılanması yok T.C ya da daha
doğrusu TSK 'nın.Şu meşhur 28 Şubat sürecinde bir "Batı Çalışma
Grubu " oluşturmak istedi TSK ama anında deşifre oldu.Bu grup hiçbir
ciddi çalışma yapamadan dağıldı gitti.Sözümona laik T.C'nin irtica kar-
şısında derin bir yapılanması olsa şu pıtrak gibi çoğalan tesettür giyim
mağazalarına bir önlem alırdı !!!

dersimmm 06-09-2006 15:25

sevgili arkadaşlar öldürülen insanın eski bir camii hocası olduğu, katilin intihar ettiği kessinlikle ve kesinlikle yalandır. ölen adam yani tarikatın bayram efendisi eskiden yeraltı dünyasının önemli isimlerindendi. daha sonra bu pis işlere tövbe edip kendini bu tarikata werir. tarikat lideri onu yanına kabul eder, kısa zaman da tarikatın gözdesi haline gelir ve tarikat liderinden sonra artık en yetkili kişi odur. o gün mahmut hoca hasta olduu içinde bayram hoca yerine bakar. namazdan sonra birileri tekbir getirir, biri cam kırar cemaat oralara bakarken katil bıçaı çekip bayram hocaya saplar. bunun üzerine cemaat onu linç eder ve o sırada adam feci şekilde ölür. BUNLARI NERDEN Mİ BİLİYORUM???

DÜŞMANI TANIMADAN ONU YENEMEZSİNİZ DOSTLAR

yenidendogus 06-09-2006 21:38

Allahın yolundaki insanlar asla kardesleriyle savasmaz.oradaki imama karsılık katliamı yapan kişinin öldürülmesi o an yapılacak en dogru seydir bence . islam da kısasa kısas diye birşey vardır bilmiyorsanız arastırın

Bravo..Ancak insan kafasından çıkar bu tip düşünceler. Ancak insan, koskoca evreni yoktan varettiği söylenen allahı intikamı öğütleyen biri olarak gösterebilir.

07-09-2006 08:53

Şu sahnelenen soytarılığa dikkat ettinizmi;katil başını mihraba çarparak intihar etti denmişti ,emniyetten.Dha,Trt ye kadar hepsi haberi böyle duyurdu.Bu düpedüz linç eylemini yapanları kollamak değilmiydi
(Herhangi bir cemaat, tarikat, sınıf, zümre, aşiret vb. hukuk devletinin can damarı, hukukun üstünlüğünün baş destekçisi Emniyet Teşkilatı’nda ayrıcalık elde etmeye kalkarsa bu tavır o ülke için tasavvur edilebilecek en tehlikeli bölücü eylemi oluşturur)Ne de güzel ifade etmiş

vacsmt 31-03-2007 16:20

Bu başlığı ben açmıştım.İlerleyen süreç içinde bu linç olayıyla ilgili bir kişi tutuklandı.
Ancak bu linç olayına karışanlar elbette birden fazla.Diğerleri için ne tür bir
işlem yapıldı ? Sanırım savcılık başka bazı kişilerinde tutuklanmasını istedi.
Olayın hukuki ve adli boyutu ne alemde ?Lütfen bilgisi olan arkadaşlar
katkıda bulunursa sevinirim.Zira bu olay üstünde *durulmaya değer bir olay ......

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:13 .