Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 03-09-2006, 20:17
vacsmt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vacsmt vacsmt isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Cami cemaatinden linç !!!

Bu sabah haber kanallarına bir haber düştü.İstanbul'un Fatih semtinde
camide bir imamı bıçaklayarak öldüren bir kişi orada bulunan cemaat
tarafından linç edilerek öldürüldü !!!Zaten bir süredir topluma hakim
olan bir linç kültüründen söz etmek sanırım yanlış olmayacak.İlk olarak
Trabzon'da tutuklu yakınları dayanışma derneği kısaca TAYAD üyelerine
bildiri okurlarken saldırılmış ve linç edilmek istenmişlerdi.Bu girişimi
kınayacağı ve önlem alacağı yerde mali ve idari sorumlular adeta olaylardan
memnun olmuş bir şekilde demeçler vermişlerdi.Sonra süreç devam etti
kışkırtılan halk vara yoğa yok PKK'lı sandık yok terörist sandık diye saldırmaya
ve linç etme girişimlerinde bulunmaya başladı.Bu camide ki olaydan sadece 3
gün önce de Lübnan'a asker gönderilmesine karşı çıkan 4 genç ;polisinde
kışkırtmasıyla linç edilmek istenmiş ve konuyla ilgili görüşü sorulan İstanbul
emniyet müdürü "İyi olmuş; halk yerinde bir tepki vermiş " diye konuşmuştu !
Şimdi bu süreçi sosyolog,psikolog ve toplum bilimcilerin iyi değerlendirmesi
gerek diye düşünüyorum ve daha önce de sorduğum gibi Türkiye nereye
koşuyor diyorum .Bir yandan AB topluluğuna girme iddiasında yasal düzen-
lemeler yapılırken diğer yandan toplum hızla Ortaçağ kültürüne koşmakta.
Ve tüm bu olan bitenlerde başımızda ki yöneticilerin ve bir kısım medyanın
büyük dahli var .Ne diyeyim Allah sonumuzu hayır etsin !!!
Alt 03-09-2006, 20:30
mep
Üye Değil

Standart Re: Cami cemaatinden linç !!!

Sanırım imam dediğin kişi tarikat şeyhi
olayda tarikat savaşı,tarikatların çıkar kavgaları cami içlerinde hesaplaşmaya kadar varmış
Alt 04-09-2006, 00:00
Üye Değil

Sakın bu olayları münferit olaylar diye değerlendirmeyelim. Bu olaylar ülkemizin nereye doğru gittiğinin göstergeleridir. Hele bir devlet görevlisinin yaptığı açıklama korkunç ve düşündürücü. Bu anlayış var olan iktidarın anlayışıdır. Trabzon olayları, İstanbuldaki gençlerin linç edilmesi olayı, emekli imamın öldürülmesi olayı, daha önceleri Almanyadaki büyük elçinin başına gelenler,ve Gaziantepte bir çiftçiyle başbakanın girdiği diyalog *Kasım Paşalığığıyla övünen eşkiyavari zihniyetin ülkeye yansımasıdır.

Bunların AB *diye bir sorunları yok. Bunların ki takiyyeciliktir. Amaçları adım adım ülkeyi islamlaştırmak. Bunların asıl amacı budur. Çünkü babalarının BOP projesinin adım adım ılımlı islam kılıfı altında ülkeye uygulanması projesidir. Bunlar bu planın taşeronlarıdır.

Eğer ortada bir suç varsa devlet kolluklarının görevi bu suçluyu yakalamaktır. Onlar yakalar, eğer suç varsa adalet kurumları da cezasını verir. Bu demokrasinin gereğidir. Demokrasilerde
olması gereken de budur.

Bunlar orta çağ kültürüyle yetiştikleri için bu orta çağ kültürüyle bu ülkeyi yönetmeye çalışıyorlar. Bakın camide imam öldürülüyor. İmamı öldüren de oradaki topluluk tarafından linç ediliyor. *Kolluk kuvvetleri *de öldürülen gencin başını mihraba vurarak öldüğü şeklinde açıklama yapıyorlar. İktidar olmanın avantajıyla bu ülkenin emniyet güçlerinin bu olaylarda taraf olduklarını bu talihsiz açıklamayla göstermişlerdir. Üzülerek gözlemliyoruz ki emniyet teşkilatımız da tarikatların cirit attığı bir teşkilat haline gelmiştir. Ve bu yanlı emniyet teşkilatı bizim can güvenliğimizi sağlamakla görevli bir teşkilat. Şimdi sizlere soruyorum bu teşkilatın bizim can güvenliğimizi koruyacağından nasıl emin olabiliriz?...

Bu cami olayı şu gerçeği göstermiştir ki camiler tarikatların çıkar çatışmasının odağı durumuna gelmiştir. İnançlı arkadaşlarımızın artık düşünme zamanı gelmiştir. Atatürk'ün laikliği bu ülkeye getirmesinde ne kadar haklı olduğu bu olay ve benzeri olaylarla ortaya çıkmıştır. Onun içindir ki hep diyoruz ki bu inanç olayı allah ile kul arasında kalmalıdır. Böyle düşünülmediği surece dinin kişisel çıkarlara ve siyasete alet edilmesine engel olamazsınız. Engel olunmadığı surece bu din hiç bir zaman kutsayetini koruyamayacaktır. Ve bu akbabalar insanların bu zaafiyetinden yararlanıp sömürülerini devam ettireceklerdir.

Bu din tacirlerinin bu ülkeyi yönetmeleri bu ülke için en büyük talihsizliktir. Ülke olarak ulus olarak bir an önce emperyalistlerin kuklası olan bu din tacirlerinden bu ülkeyi kurtarmak gerekiyor. Karamsarlığa gerek yok. Bunları tarihin çöplüğüne atacak bu gücümüz vardır. Bu gücü harekete geçirmenin zamanı gelmiştir. Vatanını ve ulusunu seven herkesin bu ülkenin geleceğini düşünerek elini taşın altına koyma zamanı gelmiştir. Bunların maskelerini açığa çıkarıp geldikleri yere göndermek bu ülkeye yapılacak en büyük iyiliktir.
Alt 04-09-2006, 08:38
kuvvaci kuvvaci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İşin ilginç olan bir tarafıda linç olayından sonra cami cematinin maktulun kendi kafasını mihraba vura vura öldürdü demeleridir. Yazık ki ne yazık
Alt 04-09-2006, 08:51
Üye Değil

Değerli Hocam Ezkamo,
görüşlerinize katılmamak mümkün değil.
Din'i kullanan ikiyüzlü insanlar ne yazık ki çok var.
Ve şu anda çoğu da devletin başında.

Bunların maskelerini açığa çıkarıp geldikleri yere göndermek bu ülkeye yapılacak en büyük iyiliktir.
Tek cümle ile çok iyi ifade etmişsiniz hocam.Biliyorum ki en kısa sürede geldikleri yere geri döneceklerdir.

Saygılarımla...
Alt 04-09-2006, 11:23
Üye Değil

Dostlarım benim dikkatimi çeken bir unsurda,camide ve cenazeye katılan topluluğun giyim kuşam ve uzun sakallarıydı.Orası kurtarılmış bölgemiydi neydi öyle ,anlamadım gitti.
Laik, demokratik bir ulusun portresi bumu olmalıydı yani.
Yazık, hemde çok yazık
Alt 04-09-2006, 13:44
Üye Değil

Dostlarım benim dikkatimi çeken bir unsurda,camide ve cenazeye katılan topluluğun giyim kuşam ve uzun sakallarıydı.Orası kurtarılmış bölgemiydi neydi öyle ,anlamadım gitti.
Laik, demokratik bir ulusun portresi bu mu olmalıydı yani.
Yazık, hemde çok yazık...

Sevgili Daye,
Laik,demokratik Cumhuriyetin portresi bu olamaz. Olmamalıdır da...Bunların bu ülkede azınlıkta olduklarını biliyoruz. Ama şuna emin olun ki bunlara fırsat verilirse gideceğimiz nokta budur. Onun için diyorum ki ülkesini seven her insan bu zihniyete duyarsız kalmamalıdır. Sorumluluğumuzun bilincinde olup bu ilkel ve çağ dışı zihniyete karşı mücadele etmeliyiz. Bunların gerçek yüzleri artık ortaya çıkmıştır. *Ben bu ülkedeki büyük çogunluğun sağduyusuna güveniyor ve bunların en kısa zamanda geldikleri yere gönderilecekleri düşüncesindeyim. Bunu hep yaşayarak göreceğiz...Sevgilerimle...
Alt 04-09-2006, 14:23
soro soro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

soro - MSN üzeri Mesaj gönder soro - YAHOO üzeri Mesaj gönder

ya sev ya terketçiler konuşuyo.
ne kadar basit seviyeli bir konuşma.
Alt 04-09-2006, 15:05
Üye Değil

sorogren";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ya sev ya terketçiler konuşuyo.
ne kadar basit seviyeli bir konuşma.
Sorogren,
Bu alışkanlığından vaz geç artık. Bu forum senin gönül eğlendirme formun değil. Adam gibi bir şey savunuyorsan savun. Ne demek basit seviyeli bir konuşma. Bunu da bir zahmet ortaya koy. Bu tarzla bir yere varamazsın. Evet ya bu ülkeyi seveceksin ya da terk edeceksin. Yalan mı?...
Alt 04-09-2006, 15:06
Üye Değil

Sabaha karşı şafak sökerken.cümle alem uykudayken ;yüzlerce kişi orada toplanıp ne dersi alıyorlar.
Ülkemiz için ne gibi önemli kararları tartışıyorlar; ne seviyeli bir birlikteliktirki bu, suç işleyeni linç ediyorlar.
Yazık hemde çok yazık....ya sev ya terket ha...
Merak ediyorumda bu olay sizi hiçmi rahatsız etmedi

Önerilen Siteler