![]() |
allah zamandan ve mekandan munezzehmidir?
musluman arkadaslarin kaygan zeminde slalom yapmalarina alistik..
klise, basma kalip laflarla durumu kurtarma pesindeler... bu kliselerin basinda "allah zamandan ve mekandan munezzehtir" var sizin allah zamandan ve mekandan munezzeh falan degildir... bunu ben soylemiyorum, kuranin allahi soyluyor.. once zamandan munezzehmi bakalim..ahanda ayet (liop hocam calismalarinizda basarilar dilerim) tevbe 36.(diyanet meali) Şüphesiz Allah’ın gökleri ve yeri yarattığı günkü yazısında, Allah katında ayların sayısı on ikidir. Bunlardan dördü haram aylardır. hakka 7; Allah onu, ardarda yedi gece, sekiz gün onların üzerine musallat etti. benzer ayetler vardir muhakkak..bu konuya katki yapacak arkadaslara simdiden tesekkurler.. simdide mekandan munezzehmi birde ona bakalim. [/b]mulk 16 “Gökteki Allah’ın sizi yere geçirmesinden emin mi oldunuz ? *[/b] [/b]taha 5“Rahman arşa istiva etmiştir.”[/b] birde hadis “Allah her gece dünya semasına iner.” (Ahmed bin Hanbel, İbn Recep, Fethu’l Bari li şerhi sahihi’l Buhari) Rasulullah (s.a.v.) huzuruna bir cariye getirildi. Rasulullah (s.a.v.) ona: “Allah nerede ? “ dedi , Cariye işaret parmağını kaldırarak “Allah semanın üzerindedir.” dedi. Sonra Rasulullah (s.a.v.) cariyeye “Ben kimim “ dedi. Cariye “Sen Allah Resulüsün “ dedi Rasulullah (s.a.v.) “O’nu azat edin o mümine biridir.” dedi. (Müslim ve diğerleri ) ve muhammet bir gece atina atladigi gibi mirac'a cikar..miraca inmez..cikmaktan kasit 7 kat gokyuzunu gecip onun ustundeki arsa cikmasidir..yani sizin allahin yeri yurdu bellidir.. bizde orada bir villada,bir partmanda veya bir gecekonduda oturuyor demiyoruz..ama yasadigi veya bulundugu bolge sizin kitabinizdada yaziyor..miraca cikma olayi varsa muhammed belirli bir yere gidiyor demektir..ve iki yay araliginda allahla gorustugu soyleniyor..yani iki metre uzagina kadar gidiyor.. yani adres belli.. siz inandiginiz kitabi neden carpitiyorsunuz... cunki sacmaliklarla dolu.. mantiga uymuyor,matematige uymuyor, gunumuze uymuyor, modern ve cagdas dunyaya uymuyor.. bilime uymuyor,her tarafi dokuluyor.. sizde uysada koyuyorsunuz, uymasada.. inanmak istiyorsunuz.. inandiginiz, size taaaa cocuklugunuzda dayatilan bu dinin sacma oldugunu kabullenemiyorsunuz.. ya varsa diye korkuyorsunuz. kuranda tek bir celiski yoktur *diyorsunuz...evet bir tane var deseniz gerisi gelecek.. bu dini mantiga otutturmaya calisiyorsunuz ama nafile.. bu kitap pespaye..kotu bir eser.. siradan bir kitap olsaydi yayincisi zarar ederdi.. ama muhammed akilli adam..insani kesfetmis, cozmus insan psikolojisine ornek olarak okutulmali bu kitap, toplumbilimciler incelemeli, allah akil fikir versin!!! |
Re: allah zamandan ve mekandan munezzehmidir?
:) :) *:) *:)
|
ya istavrit,sorulan sorular kisa amma cevaplarini bilmek,bulmak,yazmak,anlatmak zor ve zaman ister,teker teker yaz,firsat buldukca teker teker yazalim,yazabilirsek eger.
|
sevgili hiramusta,
saniyorum aglanacak haline guluyorsun * :wink: [/b] |
ya istavrit,sorulan sorular kisa amma cevaplarini bilmek,bulmak,yazmak,anlatmak zor ve zaman ister,teker teker yaz,firsat buldukca teker teker yazalim,yazabilirsek eger.
*Al sana bir sinav daha, bu seferki bayagi guc. celiski ortada, inkar etmek zor. Aslinda munezzeh olsa ne olur olmazsa ne degisir. Allah insanla vardir, insan olmazsa o da yoktur. Insandan baska hicbir canlinin ne kilisesi, ne havrasi ne camisi ne de tapinagi var. Allah yaratan biz degil miyiz, istersek zamandan munezzeh de edebiliriz. Sahi bu kelimenin turkcesi yok mu? |
musluman arkadaslardan tik yok bu konuya..
safsata bile yapamaz oldular.. mal meydanda..soylenecek ne olabilir? Gerçekten, senin Rabbinin katında bir gün, sizin saymakta olduklarınızdan bin yıl gibidir. (22 Hac Suresi - 47) Gökten yere her işi O evirip düzene koyar. Sonra (işler,) sizin saymakta olduğunuz bin yıl süreli bir günde yine O’na yükselir. (32 Secde Suresi - 5) goruldugu gibi allah kendini mekandan ve zamandan munezzeh oldugunu iddia etmiyor..allahin (muhammedin) soylemediklerini muslumanlar neden soylerler anlasilir gibi degil...ona yukselir ifadesi yeri konusunda ipucu vermezmi..hazret yukarida bir yerlerde ikamet eder..hadi bunu kabul ettik.. allahin stabil olduguna inanalim..yani sozunun eri ... nerdeeee oyle bir allah kuranda...dilin kemigi yok arkadas...bazi ayetterde allahin bir gunu 1000 yildir.. oda nesi!!! Melekler ve Ruh (Cebrail), ona, süresi elli bin yıl olan bir günde çıkabilmektedir. (70 Mearic Suresi - 4) burada ise goruldugu gib allahin bir gunu 50.000 yil... oha falan olunacak bir durumdur bu..simdi birileri cikar o melekler icin 50.000 yil diyerek kendilerini rahatlatir..peki allah zamandan munezzehmidir..hazretin kendi oyle soylemiyor ama.. Kadir gecesi, bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve ruh, onda Rablerinin izniyle her bir iş için inerler. (Kadir Suresi - 3-4) burada zamansiz mekansiz kuranin allahi bir geceyi bin aydan daha hayirli kiliyor..ve yukaridan indiklerini soyluyor..yeri belli dostlar..ne zamandan ne mekandan munezzehtir..gordugunuz gibi melekler tarifeli olmasa bile charter ucarlar dunyaya..destur be allah (yani muhammed) Mezmurlar 90:4 ” Çünkü senin gözünde bin yıl geçmiş bir gün, dün gibi bir gece nöbeti gibidir”turunden tevrattada benzer ifadeler bulunur: telifi haklari icin yahudiler para odemeyen muhammed tevrattan ayet devsirir..bu bin yil masali tevrattan calinmis, kurana yerlestirilmistir.. Ayrıca İncil de de benzer ifadeler bulunur:yani kendileri ayni zamanda fikir hirsizidir.. 2 PE 3:8 ” Sevgili kardeşlerim, şunu unutmayın ki, Rab’bin gözünde bir gün bin yıl ve bin yıl bir gün gibidir.” muhammed sadece tevrattan degil, incildenden de hortumlar bazi ayetleri.. |
Munezzeh ustunde durmak istiyorum. Kim munezzeh tutmus veya dogru anladiysam,"Haric" tutmus? Bizler mi, yoksa kendi kendini mi? Allah tarafindan indirildigi iddia edilen kuranda, ben zamandan munezzehim diyor mu? Bilenler lutfen cevap versin.
|
Sevgili arkadaşlarım,
Bu konuyu yönetim formuna taşıdık. Ben de sizler gibi düşünüyorum. Elbette dinlerden özgürlüğün sessiyiz. Elbette amansızca eleştireceğiz. Ama hakaret etmeden. Biz hakaret edersek o bize hakaret edenlerden ne farkımız olacak ki. Zanedersem aldostu arkadaşımız yönetime taşınan bu mesajları görmeden bu yazıya cevap vermiştir. Yönetim olarak tartıştıktan sonra gereği yapılacaktır. Sanal ortam olduğu için biliyorsunuz hızlı harekete edemiyoruz. Lütfen sizleri sağduyulu olmaya davet ediyorum. Şimdilik kaydıyla bu başlığı kilitliyorum. Tekrar açılacağını belirtmek istiyorum. |
Ezkamo arkadaşımızın, gerilimin daha da yükselmemesi için haklı olarak kilitlediği bu başlık, son yazılan tatsız mesajlar tarafımdan silinerek tekrar açılmıştır.
Sorunu iki kategoride ele aldık. Birinci kategoride istavritin mesajı değerlendirildi. İkinci kategoride aldostunun mesajı değerlendirildi. Birinci kategoride istavritin üç cümlesi üç ayrı maddde olarak ele alındı. İlk cümlesinde hiçbir hakaret unsuru taşımadığı konusunda yönetim mutabık kaldı. Diğer iki cümle halen tartışılmakta olup, büyük ihtimalle bu akşam ki yönetim toplantısında onlar da sonuca bağlanacaktır. İkinci kategoride aldostunun mesajı değerlendirildi. Aldostu'nun haksız ve yersiz olarak istavritin yazısını "iğrenç "olmakla ve "hezeyanda" olmakla suçladığı kararına oybirliğiyle karar verildi. Önceden de belirttiğim gibi istavritin yazısındaki bazı maddeler "tartışılır" olmakla birlikte yukarıdaki sıfatlara layık değildir. Bu hususlar aldostu tarafından da kabul edilmiştir. Konu sadece bu iki arkadaşımız arasında sorun olmaktan öte sitenin yayın politikası açısından da çok önemlidir. Emsal teşkil edecektir. Karar sürecinin bu kadar uzamasının en büyük nedeni de budur. Ne ifade özgürlüğü kısıtlamak ne de iafadelerin uygunsuz olmasını istiyoruz. Aradaki dengeyi sağlamak kolay değil. Bunlar tartışılarak, akıl ve sağduyu çerçevesinde ele alınarak ayarlanacaktır. İlkesiz ya da çok genel sınırları olan bir site düzeninden, adeta bir dernek, bir sivil toplum örgütü aşamasına geçiş yapmaya çalışan yeni yönetim sistemimizde bu tür problemlerin olması doğaldır. Türkiye'de bu tip bir yapılanmanın sanırım ilk ve tek örneğiyiz. Örnek model alacağımız bir yer olmadığı için, tartışarak, deneme-yanılma yöntemiyle, geri-beslenim gibi *yöntemlerle sistemimizi oturtmaya çalışıyoruz. Bu aşamada sitemize değer veren üyelerimizi, demagojiden uzak, yapıcı eleştiri üretmelerini ilerlememizin en önemli unsuru olarak görüyorum. |
Allahin zamandan muaf olmasi demek,maddenin hareketlerindeki sira ile olusa isim olarak verdigimiz ve olcu birimi olarak yine maddenin hareketini, dunyanin donmesini mesela kullandigimiz bir olgunun kapsama alani disinda olmasini anliyoruz.
Allah c`anibinden bakinca gecmis ve gelecek ve bugun dedigimiz dilimler,aslinda hep ayni an'i belirtir ve tek andir.o anin icinde kureler su kadar birbiri etrafinda donmus, bu kadar uzayda genislemis felan,yani su kadar zaman gecmis felan meselesi Allahin nezdinde kiymetsizdir. mekan meselesi ise,Allahin yaratilmis hicbir seye benzemedigi ve tasavvur edilmesinin de imkani olmadigi aciktir.zira bizler ancak duyumsadiklarimiz ile degerlendirebilir ve hayalimiz kadar tasavvur edebiliriz ki,hayalimiz de ancak duyumsadiklarimizin genis ve degisik hali kadardir.Allah hic birisine benzemez. mekan dedigimiz maddi ortamdir.Allah maddi degildir.Ama gerek kuranda ve gerek hadislerdeki,anlatimlardan mecazin kavranamamasi ve de biz insanlarin yukarida dedigimiz gibi kendi alemlerimizin disini algilayamamiz vede o bilmedigimiz alemlere ait lugatlarimiz ve kelimelerimiz olmadigi icin,anlatimlar ancak bizim anlayis seviyemize indirilerek anlatilabilmistir.zira hic kimsenin bilmedigi ve gormedigi ve maddi olmayan ve misali tasavvur edilemeyen vucutlari anlatacak kelimeler yoktur,anlatan en uygun kelimeyi secse de dinleyen ancak o kelimelerin kendi kabiliyetlerinde ifade ettikleri manalar kadarini anlamaktadir. netice ancak Allah maddi degildir ve mekana tabi degildir diyebiliriz.fazlasini ne anlayabiliriz ne anlatabiliriz.ama aklimiz boyle birseye yatacak sekilde misaller verebiliriz.yani zaman ve mekansizligin basit ornekleri ile olabiliritesini kabul edebiliriz. o konuya da reyting getirrise gireriz. |
Alıntı:
Kırandaki tabirlerden, Allahın bir zaman ve mekana tabi olduğunu çıkarıyoruz. Ve senin dediğin gibi bir şeyde olmuyor. Mesela, neden fil vakası yaşanır? Bunu, mesela, çok daha önceden oraya basit bir kaç virüs gönderip çözemezmiydi? İşler kendi istediği gibi gitmediği için, olaya müdahil olmak zorunda kalıyor allah. Hiç farketmiyor musun? |
liop senin mantığınla bu işler çözülmez.sen şıkışınca hakaret *ediyorsun.onun için tam detaya giremiyoruz kızmayasın diye.
|
Yukarıdaki karara ek olarak, Yönetim tarafından, İstavrit'in yazısının bütünü düşünüldüğünde "fikir hırsızlığı" ve "hortumlama" sözcüklerinin hafif sert olmakla birlikte kabul edilebilir olduğuna ancak forumlarımızda daha verimli çizgiyi sağlama açısından sözü edilen kelimeler yerine daha yumuşak ifadelerin yazılmasının faydalı olacağının yazara öneri babında bildirilmesine karar verilmiştir. *
|
Tanrım bana;
değiştirebileceklerim için güç, değiştiremeyeceğim şeyler için sabır, ama en önemlisi, ikisinin arasındaki farkı anlamak için bilgelik nasip et... ZEN Aldostu. |
İnsanların *anladığı şekilde hitapta bulunmayacak bir ilah heralde kimilerinin içinde büyüttükleri bir tanrıdır.Allah kullarına açıklamalar getirirken elbette onların kavramlarında kullandıkları cümle ve kelimeleri kullanacaktır.Ayetlerde belirtilen zaman miktarlarının hepsi izafidir.İnsanların anlayabilmeleri için örneklendirikmiştir.Zamanın izafi olduğunu artık hepimiz bilmekteyiz.Onun için Allah için zaman yoktur an vardır.Zaman da mekanda onun yarattıklarındandır.Ve bizlerin imtihanının bir unsurudur.O cehennemden ve cennetten bahsederken dikkat ederseniz bir çok şey yaşanmış gibi anlatılır oysa daha kurulmamış bir mekandan *nasıl *haber verilebilir.Bunu iyi düşünmek lazımdır.Dünyevi kanunlar ile açıklama getirmek elbette güç olacaktır.Ama inananlar bunları açıklamak ile sorumlu değildir.Bu yüzden inanmayan insanları bu taraftan rahatlıkla sakız gibi çiğneyebilirsiniz.
istavrit bey miraç olayı dediğiniz gibi değildir.Kuran dan okuyabilirsiniz.Peygamber burak olduğu açıklanan vasıta ile dünya dışına çıktığını gösteren bir kanıt yoktur.Allah peygambere sorulduğunda o çok yakındır deniliyor.Yani semada,gökte,yerde kavramları da izafidir.İnsanlar göklerde oturduğunu zannederlerdi hep.Ama Kuran a göre Allah her yerdedir.Onun için mekan tartışmaları gereksizdir. '' mantiga uymuyor,matematige uymuyor, gunumuze uymuyor, modern ve cagdas dunyaya uymuyor ,bilime uymuyor.''(istavrit) Kaç tane bilim adamı var ki ateist olsun.İman eden matematik profesörleri yok mudur ve bu yüzden bilgilerinde bir yanlışlık mı vardır.Günümüz derken yüzde 90ından fazlası *inanç sahibi olan günümüzden ve bütün dünya ülkelerinden *mi bahsediyorsunuz.Modern ve çağdaş dünya bugününe yaratıcıyı inkar ederek ,ona saldırarak *,ondan uzaklaşarak mı ulaşmıştır.Bilim adamlığının kriterlerinde Allah inanmaması gerekliliği varmıdır. Bilim bu gün insanların inançları yüzünden sorunlar mı yaşamaktadır.İnancı ne olarak görmektedir.Bilim bir yere kadardır ve bazı yerlerde yetersiz kalmaktadır.Bilim hastalığa çareler üretebilir ama hastalıkları *tümü ile ortadan kaldıramaz.Bilim bir insanın mutsuzluğuna son veremez ancak o yolda telkinler ve önlemler verir.Her şeyinde bilim ile açıklanması gerekli değildir.Eğer iki sevgili ilişkisini bilimsel yollardan açıklamaya kalkar ve bunu sadece bir kimyasal salgılamalardan ve şartlanmalardan yola çıkarak ifade etmeye kalkarsanız insanı bu dünya ya bağlayan bağları yapaylaştırır ve bu dünyayı bir labaratuara çevirirsiniz.Ve sonumuz kant ve nitche gibi tımarhanelik olmak olur.Tarihin katliamlar ve savaşlarla dolu olmasının nedeni din değil aksine dinsizlik ve menfaatler olmuştur.Kimi inancının menfatini gözetmiştir kimide sınırlarının.Ama eğer İslam peygamberini bozguncu ve savaşçılık ile suçlarsanız sizlere derim ki:İslam tarihini iyi okuyup peygamber zamanında yapılan savaşların nedenini sağlıklı bir şekilde araştırınız.O nun mücadelesi savunma mı idi yoksa insanların haklarına tecavüz edip bazılarının gösterdiği gibi istila amacımı taşıyordu. Size asıl hedef almanız gereken Din yobazlığı odaklarını söyleyim. Ben bir müslümanım.Benim savaşım şu an *kılıçla değil kalem ve bilgi iledir.Ben din de peygamberimizin zamanında yaşanan inancın özlemi ile yaşarım.Ben saldıran kıran döken bir insan değilim.Ben inançsız da olsa karşımdakinin fikrine sabır ve hoşgörü gösteren bir insanım.Ben karikatür çizenlere *tepkimi asarak keserek vermem.Ben *şeriat diye ortalıkta çığırtkanık yapmam.İnsanların yararına olan ne ise onu destekler ve geliştiririm.Ne hristiyana ne de yahudiye ne de budist e küfretmem.İnsanların inandıkları değerler ile dalga geçmem.Bu bir insalık suçudur.Eğer karşımda öfkeden ağzı köpürmüş bir dini istismar eden var sa onun tabi olduğu inancından değil o kişinin ahlakından ,sağlığından ve karakterinden şüphe ederim.Ben cahil dostu akıllı düşmana tercih eden bir insanım.Ben Kuran dan hoşgörüyü,yardımlaşmayı,insanlar için değerler üretmeyi,insanları ayırmadan sevmeyi,onları kibre kapılıp aşağılamamayı,barış içerisinde yaşamayı,azgınlık yapmamayı,tevazü göstermeyi,anne ve babama ne olursa olsun saygı göstermeyi,temiz olmayı güzel giyinmeyi,hoş olan şeyleri haramlaştırmamayı,pis olan şeylerden uzak durmayı,öğrenmeyi,araştırmayı,gezmeyi, görmeyi ve daha nice nicelerini öğrendim.Yalanım yok yemin ederim ordan öğrendim.Bazıları açıp farklı anlamlara gelebilen ve yoruma açık ayetler ile bu kitabı saf dışı etmeye çalışsada ,ben bu tür ayetleri gördüğümde yetersizliğimi aşikar kılıp üzerinde fazlaca durmuyorum.Geçenlerde hoşunuza giden ayet var mı diye sormuştum.Ama orada bile bir iki ayet koyup ,aklı başında olan her insanın onlarca koyabileceği ayet varken orada bile düşmanlık yapıldı.Turan dursun araştırmış,Yok sünnetli mi değil mi yok ayşenin küçük abdesti,yok kabeyi sel basmış,Atatürk ün cenaze namazı camide kılınmamış falanlar filanlar.Bunlar neyin göstergesi.Sizce bilimsel objektif *bir sitede iyi yanlarından da bahsedilmemesinin altında yatan düşmanlık nedir.Ortaçağ biliminin inatçılığı ve dayatmacılığımı.Peki gerçekten daha bilgisiz kardeşlerimiz bunları okuduğunda önyargı ile yaklaşacaklarından ve onların sorumluluğunu da üstüne almaktan korkmuyor mu kimse.Kuran a inandığını zannedipte hurafe robotuna dönen insanlar gibi burdaki bilgiler ile neye dönmez insan.Ben inanan bir insan olarak sizlerle yüzyüze görüşmeyi çok isterdim.İnşallah bu da mümkün olur daha net anlaşılabiliriz. Sevgi ile... |
Sevgili Humayun baban dinini degistirip hristiyanligi secseydi yine saygi gosterir miydin. Cevabin evet olursa, kurani bir daha gozden gecirmeni tavsiye edecegim.
|
vartor ewet veya hayır diye cevap vermem açıklayıcı bir cevap mahiyetine girmez.Yalnız şu kadarını söyleyeyim.Babam içki içer hemde İstanbulun hızlı gececilerindendir.Mekanları iyi tanır.Bugüne kadar da camiye(cenaze harici) ve ya namaza gittiğine hiç tanık olmadım.Bir kere olsun ağzını açıp dini bir konu hakkında şu şöyledir dediğini duymadım.Ama.....Aması şu vartor.Babam öylede olsa iyi bir insandır.Herkese yardım eder.Derin hayat tecrübeleri vardır.YArdımsever bir insadır.Ben hiçbir zaman ona bak haram işliyorsun diye karşı çıkmadım.Sağlığına zarar veriyorsun gibi yaklaştım.Nice geceler sarhoş bir şekilde eve gelip kavgalar çıkardığı için ona düşman olmadım.Onun için *sadece üzüldüm vartor.Elimden hiç birşey *gelmedi.Kendi babam gözlerimin önünde erimeye devam ediyor ve ben sadece izleyebiliyorum vartor.Çünki bir insanın kendi seçimlerine başkalarına zararsız ise saygı duyuyorum.Tabi ki kavga durumlarında malesef engel olmam araya girmem onu yatıştırmam gerekiyor.Ama galiba o da ömrünün sonlarına doğru ölüm korkusu ile dini vazifelerini yerine getireceklerden olacak.Ailem bugüne kadar dini konuda bir kelime dahi bir şey öğretmedi.(belki ilkokulda dua ezberletmişlerdir)Ama bir kerede olsun seçimlerime karışmadı.Vartor çok kötü ortamlardan kendimi zar zor sıyırdım.Balici ve esrar içen hap içen arkadaşlıklardan tut,cinselliği *hardsafasına kadar yaşadım.Tatmadığım yapmadığım nerdeyse kalmamıştı.Ve psikologlar ve psikiyatsitler.Sadece kendi içimden gelen sese kulak verdim.Biraz dine yöneldim.Araştırdım.Okudum.Beni anlayan beni anlatan ve bana yardım eden hep o oldu.Bilmiyorum herkes benim kadar şanslı olmaya bilir.Ama *inanıyorum ki örnekler çoktur vartor.Bana göre bilimde kutsaldır.Din de kutsaldır.Ben ikisini ve ya diğer unsurları ayıramam.Psikolojik olarak yaptıklarımın ve hissettiklerimin cevabını bana bilim veriyor.Hastalığımın (hiperaktivite ve agorafobi,) nedenlerini bilim ile araştırıp ilaç ile terapi ile giderdim bugüne kadar.Ama Dİn kadar beni yüksek seviyede motive eden ve güç sağlayan bir unsur bulamadım.İlacı içiyordum etkisi geçince aynı.Terapiyi yapıyordum bir yere kadar.Ama dinim her zaman benim yanımda ve destekçim olduğunu gördüm.Allah inşallah bunda beni derinleştirir.Şimdi ben farklı şeylere yöneldim.Asıl mesleğim müzisyenlik(kanun çalıyorum)olmasına rağmen din alanında inşallah makaleler ve araştırmalar yapmak istiyorum.Çünki Vartor *müslüman camianın çok acil toparlanmaya ve kendine çeki düzen vermeye ihtiyacı var.Çoğu Kuran dan uzak bir yığın safsata ile yaşıyor.Camileri ve tekkeleri kutsal sayıp oralarda vakit öldüren(hepsi için değil)insanların kaybettiği zamana çok üzülüyorum.İstiyorum ki biz müslümanlar labaratuarlarda ibadetlerimizi yapalım.İstiyorum ki aids hastalığı gibi bir hastalığın çaresini müslüman bir profesör de bulsun.İstiyorum ki sokaklar da boş boş gezip camilerde yaşlarına göre gereksiz bilgiler ile donatılan çocuklar daha yararlı ve eğitici bilgiler ile donatılsın.Vartor sence sırf dinimiz mi.Her yerimiz dökülüyor.Ne adam gibi yaşanan dinimiz kalmış ne yardımsever insanlarımız ne gecesini gündüzüne katıp ülkeyi emanet ettiği Atatürk ü tanıyan gençlerimiz ,ne eğitimimiz ne öğretimimiz... Daha sıralasan benimkilerede onlarcasını sizler eklersiniz.Ben gerilemeyi ve bağnazlığı İslamiyette değil tam tersi dininden kopan bir milletten biliyorum.GErçek dinden döndürülen insanlardan biliyorum.Yoksa din ne geriletir ne de ilerletir.Din kurallardır.Bilimde ilimde ve fen de yükselme ancak çalışmak ve sabretmekle olur.Dua ederek namaz kıalrak bir toplum ilerlemez.Bir ayet vardır.''Bir toplum kendini değiştirmedikçe Allah ta o toplumu değiştirmez''.Gerçek ortadadır.Bir tarafta azmış küfre *batmış ama bilimde ilerlemiş batı,diğer yanda diğer milletler tarafından paspas olmuş İslam dünyası.Müslümanlar akıllarını başlarına devşirip eğer tesbih çekmeyi ,sakal bırakmayı,sünnet diye misvak kullanmayı(örnek)Allah ın emirleri gibi görmez de çalışan,üreten,araştıran,öğrenen bilim için uykusunu terkedenler olursa işte o zaman İslam ın gerçeklerini yavaş yavaş dünyaya ya tanıtacak ve bugüne kadar yapılan yanlışlıkları telafi ederler.Bende inşallah ileride bu yolda canını veren müslümanlardan olurum.Sevgi ile...
|
Sevgili Humayun,
* Ayakta kalma gucunu dinde bulduysan, sana huzur veriyorsa devam et yolunda. Babanin pek de iyi bir aile reisi olmadigini cikariyorum sozlerinden. Babandir elbette seveceksin, onun icin uzuleceksin, fakat saygiya deger bir yonu yok gibi gedi bana. Saygi kazanilir, yaslilikla, babalikla ilgisi yoktur benim gorusumle. Baban senin saygini kazanacak ne yapti?, Yardimsever diyorsun, kendine yardim edemiyen bir insan baskalarina nasil faydali olabilir? Canini daha fazla sikmak istemiyorum, kemikal imbalanslar, uyusturucu maddeler kullananlarda sik sik gorunur. Unutma ki vucudumuz tamamiyle, kimyasal bilesimler sayesinde calisir. Disardan verilen kimyasal maddelerin bazilari bu balansi bozmaya yeter. *Kendine iyi bak, sevgiyle kal.... |
Alıntı:
|
Allahın adresi, allahın mekanı sidretül mümteha... Muhammet'in burak ve refref adlı kısrakları ile yaptığı isra ve miraç yolculuğu, allah'ın nerede barındığına salık veren yararlı bir savdır. müslümanlar miraç öyküsüne büyülü, olağanüstü baktıkları için arapların kurguladığı allahı tanımlayamamaktadırlar. yardımcı olmak adına aşağıdaki betiz işgörür olabilir.
http://1.bp.blogspot.com/-54vHmi-rxC...s640/ddd12.jpg Muhammet, allah'ın kendisi ile arş'ın 8.katında yüzyüze görüştükten sonra müslümanlar için farzı ayn yükümlülükleri başladı. bunu tüm islami kaynaklar yazıyor. hatta muhammetin "allah benimle görüştü ve el sıkıştı, elini 2 omuzum arasına koydu" hadisi de vardır. yani allahın mekanı, allahın nerede ikamet ettiği bilinmektedir. müslümanlar durakalmışlar böyle, allahı mekandan münezzeh, arınık göstermek için herbir hadise, ayete kinaye mecaz ironi yakıştırması yapıyorlar, aslında kaygılarında çırpınıyorlar... kendisini kasmadan özgürce islam dinini sorgulayan her kişi, allahı nesneleştiren en temel kaynakçaları, islamın önerdiği fıkıhta siyerde kur'an da bulabilmektedir. |
Alıntı:
Uzay-zaman sürekliliğinden = zamandan ve mekandan münezzeh olmak: Olayların sıra ile vuku bulması biz uzay-zaman sürekliliğinde olanlar için geçerli. Zaman ve mekandan münezzeh olan için tüm anlar birlikte tezahür eder, birlikte varlar. Bu yüzden O "ol" dediğinde olur çünkü bir milyar yıl öncesi ve sonrası aynıdır. Tıpkı bir film şeridinde tüm anların birlikte var olması, ama filmi seyrederken bizim bunları sıra ile görerek bir süreklilik oluşturmamız gibi. Büyük bir salona girdiğimizi düşünelim. Odayı gözlerimizle tararken, eşyaları sırasıyla görüyoruz. Böylece odayı tanımakla ilgili bir süreklilik yaratıyoruz. Oysa o eşyalar biz onlara bakmazken de varlar. Bu şekilde dünün dün, bugünün bugün olması, yarının yarın olacak olması, bizim onlara bakış sıramızdan ibaret. Odadaki eşyalar gibi, hepsi birlikte varlar. Bizimkinden daha geniş bir açıya sahip bir göz ise, tüm odayı aynı anda görebilir. Biz ancak baktığımız anı görebilir ve o anda var olabilirken, Allah tüm anları birlikte görür ve hepsinde birlikte var olur. "O ki, sizi halden hale/evreden evreye geçirerek yarat-tı." Nur 14 "Ki siz boyuttan boyuta/halden hale mutlaka geç-ecek-siniz." İnşıkak 19, İnsan 28 Kuran'ın yaratılanlardan bahsettiği ayetler, hem geçmiş hem gelecek için süreçler üzerine kurulu. "O ol dedi mi olur" gibi uzay-zaman sürekliliğinden münezzehlik ayetleri ise sadece O'ndan bahsedenler: "Doğu da batı da Allah'ındır. Nereye dönerseniz Allah'ın yüzü oradadır." Bakara 115 "Evvel/başlangıcı olmayan, Âhir/sonu olmayan, Zâhir/dışta gözle görülen, Bâtın/içte gizli olan O'dur." Hadîd 3 Yıldızlararası adlı filmde uzay-zamanın güzel bir görselleştirmesini yapmışlar. 5 boyutlu evrende 4 boyutlu evreni, birlikte duran zaman-mekan kutuları olarak göstermişler. Bu kutular hep birlikte varlar. Biz uzay-zaman sürekliliğinde olduğumuzdan, o kutularda sırasıyla bulunuyoruz. Yaratıcı içinse onlar, hepsinde birden bulunduğu kutular. Bugünkü kara-delik denklemleri, merkezde mekan ve zamanın olmadığını gösteriyor. Yani bu konu artık soyut değil, bilimin içinde, matematik denklemlerinde. Kara delik, quantum fiziği, izafiyet teorisi vb, Önden soyut fizik bilene tasavvuf kolay, Önden tasavvuf bilene soyut fizik kolay. İkisi de bilinmiyorsa sabır gerek. |
bakalım neymiş....
tevbe-36: Allah katında ayların sayısı on ikidir. demek ki allahın da zamanı varmış....ve zamanını "ay takvimine göre belirliyormuş" yani zamandan münezzeh değilmiş !!! bakalım mekan işine... taha-5: Rahmân, Tahtına (Arş’a) kurulmuştur. neymiş ?? tahtı varmış....tahtı olanın mekanı da vardır..... yetmediyse bir de buna bakalım : Mearic, 70/4 : Melekler ve Ruh elli bin sene uzunluğundaki bir günde Ona yükselir. nereye yükseliyorlar ? ona.... o nerede ? en tepede TAHTINDA (ARŞ) ... https://panteidar.files.wordpress.co...9/7-gc3b6k.jpg :) |
AYRICA : (DİYANETTEN)
http://www.hayatinsirri.net/images/a...%BCn-hadis.jpg https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net...0f&oe=57378844 ALLAH’IN ARŞI ÖNCE SU ÜZERİNDEYDİ Hud 7. O, hanginizin amelinin daha güzel olacağı konusunda sizi imtihan için, henüz Arş’ı su üstünde iken gökleri ve yeri altı gün içinde (altı evrede) yaratandır. Böyle iken “Ölümden sonra şüphesiz diriltileceksiniz” desen, inkârcılar “Mutlaka bu, apaçık bir büyüdür” derler. |
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:57 . |