15-09-2006, 20:47
|
|
Üye
|
|
|
|
allah zamandan ve mekandan munezzehmidir?
musluman arkadaslarin kaygan zeminde slalom yapmalarina alistik..
klise, basma kalip laflarla durumu kurtarma pesindeler...
bu kliselerin basinda "allah zamandan ve mekandan munezzehtir" var
sizin allah zamandan ve mekandan munezzeh falan degildir...
bunu ben soylemiyorum, kuranin allahi soyluyor..
once zamandan munezzehmi bakalim..ahanda ayet (liop hocam calismalarinizda basarilar dilerim)
tevbe 36.(diyanet meali)
Şüphesiz Allah’ın gökleri ve yeri yarattığı günkü yazısında, Allah katında ayların sayısı on ikidir. Bunlardan dördü haram aylardır.
hakka 7; Allah onu, ardarda yedi gece, sekiz gün onların üzerine musallat etti.
benzer ayetler vardir muhakkak..bu konuya katki yapacak arkadaslara simdiden tesekkurler..
simdide mekandan munezzehmi birde ona bakalim.
[/b]mulk 16 “Gökteki Allah’ın sizi yere geçirmesinden emin mi oldunuz ? *[/b]
[/b]taha 5“Rahman arşa istiva etmiştir.”[/b]
birde hadis
“Allah her gece dünya semasına iner.” (Ahmed bin Hanbel, İbn Recep, Fethu’l Bari li şerhi sahihi’l Buhari)
Rasulullah (s.a.v.) huzuruna bir cariye getirildi. Rasulullah (s.a.v.) ona: “Allah nerede ? “ dedi ,
Cariye işaret parmağını kaldırarak “Allah semanın üzerindedir.” dedi. Sonra Rasulullah (s.a.v.) cariyeye “Ben kimim “ dedi. Cariye “Sen Allah Resulüsün “ dedi Rasulullah (s.a.v.) “O’nu azat edin o mümine biridir.” dedi. (Müslim ve diğerleri )
ve muhammet bir gece atina atladigi gibi mirac'a cikar..miraca inmez..cikmaktan kasit 7 kat gokyuzunu gecip onun ustundeki arsa cikmasidir..yani sizin allahin yeri yurdu bellidir..
bizde orada bir villada,bir partmanda veya bir gecekonduda oturuyor demiyoruz..ama yasadigi veya bulundugu bolge sizin kitabinizdada yaziyor..miraca cikma olayi varsa muhammed belirli bir yere gidiyor demektir..ve iki yay araliginda allahla gorustugu soyleniyor..yani iki metre uzagina kadar gidiyor..
yani adres belli..
siz inandiginiz kitabi neden carpitiyorsunuz...
cunki sacmaliklarla dolu..
mantiga uymuyor,matematige uymuyor, gunumuze uymuyor,
modern ve cagdas dunyaya uymuyor..
bilime uymuyor,her tarafi dokuluyor..
sizde uysada koyuyorsunuz, uymasada..
inanmak istiyorsunuz..
inandiginiz, size taaaa cocuklugunuzda dayatilan bu dinin sacma oldugunu kabullenemiyorsunuz..
ya varsa diye korkuyorsunuz.
kuranda tek bir celiski yoktur *diyorsunuz...evet bir tane var deseniz gerisi gelecek..
bu dini mantiga otutturmaya calisiyorsunuz ama nafile..
bu kitap pespaye..kotu bir eser..
siradan bir kitap olsaydi yayincisi zarar ederdi..
ama muhammed akilli adam..insani kesfetmis, cozmus
insan psikolojisine ornek olarak okutulmali bu kitap,
toplumbilimciler incelemeli,
allah akil fikir versin!!!
yalancılar,maymunlar,domuzlar,eşekler,pislikler!aş ağılıklar!canı çıkacasılar,Köpekler,Alçaklar,yabani eşekler,merkepler,susamış develer,geberesiciler,reziller,sapik Kişiler,beyinsizler,kofkütükler,zorbalar,soysuzlar ,Kahrolasılar,yalancılar,
HZ.ALLAH
|

15-09-2006, 21:26
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Re: allah zamandan ve mekandan munezzehmidir?
|

15-09-2006, 21:32
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
ya istavrit,sorulan sorular kisa amma cevaplarini bilmek,bulmak,yazmak,anlatmak zor ve zaman ister,teker teker yaz,firsat buldukca teker teker yazalim,yazabilirsek eger.
|

15-09-2006, 21:45
|
|
Üye
|
|
|
|
sevgili hiramusta,
saniyorum aglanacak haline guluyorsun * :wink: [/b]
yalancılar,maymunlar,domuzlar,eşekler,pislikler!aş ağılıklar!canı çıkacasılar,Köpekler,Alçaklar,yabani eşekler,merkepler,susamış develer,geberesiciler,reziller,sapik Kişiler,beyinsizler,kofkütükler,zorbalar,soysuzlar ,Kahrolasılar,yalancılar,
HZ.ALLAH
|

16-09-2006, 03:52
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
ya istavrit,sorulan sorular kisa amma cevaplarini bilmek,bulmak,yazmak,anlatmak zor ve zaman ister,teker teker yaz,firsat buldukca teker teker yazalim,yazabilirsek eger.
*Al sana bir sinav daha, bu seferki bayagi guc. celiski ortada, inkar etmek zor. Aslinda munezzeh olsa ne olur olmazsa ne degisir. Allah insanla vardir, insan olmazsa o da yoktur. Insandan baska hicbir canlinin ne kilisesi, ne havrasi ne camisi ne de tapinagi var. Allah yaratan biz degil miyiz, istersek zamandan munezzeh de edebiliriz. Sahi bu kelimenin turkcesi yok mu?
Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
|

16-09-2006, 21:11
|
|
Üye
|
|
|
|
musluman arkadaslardan tik yok bu konuya..
safsata bile yapamaz oldular..
mal meydanda..soylenecek ne olabilir?
Gerçekten, senin Rabbinin katında bir gün, sizin saymakta olduklarınızdan bin yıl gibidir. (22 Hac Suresi - 47)
Gökten yere her işi O evirip düzene koyar. Sonra (işler,) sizin saymakta olduğunuz bin yıl süreli bir günde yine O’na yükselir. (32 Secde Suresi - 5)
goruldugu gibi allah kendini mekandan ve zamandan munezzeh oldugunu iddia etmiyor..allahin (muhammedin) soylemediklerini muslumanlar neden soylerler anlasilir gibi degil...ona yukselir ifadesi yeri konusunda ipucu vermezmi..hazret yukarida bir yerlerde ikamet eder..hadi bunu kabul ettik..
allahin stabil olduguna inanalim..yani sozunun eri ...
nerdeeee oyle bir allah kuranda...dilin kemigi yok arkadas...bazi ayetterde allahin bir gunu 1000 yildir..
oda nesi!!!
Melekler ve Ruh (Cebrail), ona, süresi elli bin yıl olan bir günde çıkabilmektedir. (70 Mearic Suresi - 4)
burada ise goruldugu gib allahin bir gunu 50.000 yil...
oha falan olunacak bir durumdur bu..simdi birileri cikar o melekler icin 50.000 yil diyerek kendilerini rahatlatir..peki allah zamandan munezzehmidir..hazretin kendi oyle soylemiyor ama..
Kadir gecesi, bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve ruh, onda Rablerinin izniyle her bir iş için inerler. (Kadir Suresi - 3-4)
burada zamansiz mekansiz kuranin allahi bir geceyi bin aydan daha hayirli kiliyor..ve yukaridan indiklerini soyluyor..yeri belli dostlar..ne zamandan ne mekandan munezzehtir..gordugunuz gibi melekler tarifeli olmasa bile charter ucarlar dunyaya..destur be allah (yani muhammed)
Mezmurlar 90:4 ” Çünkü senin gözünde bin yıl geçmiş bir gün, dün gibi bir gece nöbeti gibidir”turunden tevrattada benzer ifadeler bulunur:
telifi haklari icin yahudiler para odemeyen muhammed tevrattan ayet devsirir..bu bin yil masali tevrattan calinmis, kurana yerlestirilmistir..
Ayrıca İncil de de benzer ifadeler bulunur:yani kendileri ayni zamanda fikir hirsizidir..
2 PE 3:8 ” Sevgili kardeşlerim, şunu unutmayın ki, Rab’bin gözünde bir gün bin yıl ve bin yıl bir gün gibidir.”
muhammed sadece tevrattan degil, incildenden de hortumlar bazi ayetleri..
HZ.ALLAH
|

17-09-2006, 01:16
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Munezzeh ustunde durmak istiyorum. Kim munezzeh tutmus veya dogru anladiysam,"Haric" tutmus? Bizler mi, yoksa kendi kendini mi? Allah tarafindan indirildigi iddia edilen kuranda, ben zamandan munezzehim diyor mu? Bilenler lutfen cevap versin.
Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
|

17-09-2006, 14:12
|
|
|
Sevgili arkadaşlarım,
Bu konuyu yönetim formuna taşıdık. Ben de sizler gibi düşünüyorum. Elbette dinlerden özgürlüğün sessiyiz. Elbette amansızca eleştireceğiz. Ama hakaret etmeden. Biz hakaret edersek o bize hakaret edenlerden ne farkımız olacak ki.
Zanedersem aldostu arkadaşımız yönetime taşınan bu mesajları görmeden bu yazıya cevap vermiştir. Yönetim olarak tartıştıktan sonra gereği yapılacaktır. Sanal ortam olduğu için biliyorsunuz hızlı harekete edemiyoruz. Lütfen sizleri sağduyulu olmaya davet ediyorum.
Şimdilik kaydıyla bu başlığı kilitliyorum. Tekrar açılacağını belirtmek istiyorum.
|

21-09-2006, 12:19
|
|
|
Ezkamo arkadaşımızın, gerilimin daha da yükselmemesi için haklı olarak kilitlediği bu başlık, son yazılan tatsız mesajlar tarafımdan silinerek tekrar açılmıştır.
Sorunu iki kategoride ele aldık. Birinci kategoride istavritin mesajı değerlendirildi. İkinci kategoride aldostunun mesajı değerlendirildi.
Birinci kategoride istavritin üç cümlesi üç ayrı maddde olarak ele alındı. İlk cümlesinde hiçbir hakaret unsuru taşımadığı konusunda yönetim mutabık kaldı. Diğer iki cümle halen tartışılmakta olup, büyük ihtimalle bu akşam ki yönetim toplantısında onlar da sonuca bağlanacaktır.
İkinci kategoride aldostunun mesajı değerlendirildi. Aldostu'nun haksız ve yersiz olarak istavritin yazısını "iğrenç "olmakla ve "hezeyanda" olmakla suçladığı kararına oybirliğiyle karar verildi. Önceden de belirttiğim gibi istavritin yazısındaki bazı maddeler "tartışılır" olmakla birlikte yukarıdaki sıfatlara layık değildir. Bu hususlar aldostu tarafından da kabul edilmiştir.
Konu sadece bu iki arkadaşımız arasında sorun olmaktan öte sitenin yayın politikası açısından da çok önemlidir. Emsal teşkil edecektir. Karar sürecinin bu kadar uzamasının en büyük nedeni de budur. Ne ifade özgürlüğü kısıtlamak ne de iafadelerin uygunsuz olmasını istiyoruz. Aradaki dengeyi sağlamak kolay değil. Bunlar tartışılarak, akıl ve sağduyu çerçevesinde ele alınarak ayarlanacaktır.
İlkesiz ya da çok genel sınırları olan bir site düzeninden, adeta bir dernek, bir sivil toplum örgütü aşamasına geçiş yapmaya çalışan yeni yönetim sistemimizde bu tür problemlerin olması doğaldır. Türkiye'de bu tip bir yapılanmanın sanırım ilk ve tek örneğiyiz. Örnek model alacağımız bir yer olmadığı için, tartışarak, deneme-yanılma yöntemiyle, geri-beslenim gibi *yöntemlerle sistemimizi oturtmaya çalışıyoruz. Bu aşamada sitemize değer veren üyelerimizi, demagojiden uzak, yapıcı eleştiri üretmelerini ilerlememizin en önemli unsuru olarak görüyorum.
|

21-09-2006, 12:45
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Allahin zamandan muaf olmasi demek,maddenin hareketlerindeki sira ile olusa isim olarak verdigimiz ve olcu birimi olarak yine maddenin hareketini, dunyanin donmesini mesela kullandigimiz bir olgunun kapsama alani disinda olmasini anliyoruz.
Allah c`anibinden bakinca gecmis ve gelecek ve bugun dedigimiz dilimler,aslinda hep ayni an'i belirtir ve tek andir.o anin icinde kureler su kadar birbiri etrafinda donmus, bu kadar uzayda genislemis felan,yani su kadar zaman gecmis felan meselesi Allahin nezdinde kiymetsizdir.
mekan meselesi ise,Allahin yaratilmis hicbir seye benzemedigi ve tasavvur edilmesinin de imkani olmadigi aciktir.zira bizler ancak duyumsadiklarimiz ile degerlendirebilir ve hayalimiz kadar tasavvur edebiliriz ki,hayalimiz de ancak duyumsadiklarimizin genis ve degisik hali kadardir.Allah hic birisine benzemez.
mekan dedigimiz maddi ortamdir.Allah maddi degildir.Ama gerek kuranda ve gerek hadislerdeki,anlatimlardan mecazin kavranamamasi ve de biz insanlarin yukarida dedigimiz gibi kendi alemlerimizin disini algilayamamiz vede o bilmedigimiz alemlere ait lugatlarimiz ve kelimelerimiz olmadigi icin,anlatimlar ancak bizim anlayis seviyemize indirilerek anlatilabilmistir.zira hic kimsenin bilmedigi ve gormedigi ve maddi olmayan ve misali tasavvur edilemeyen vucutlari anlatacak kelimeler yoktur,anlatan en uygun kelimeyi secse de dinleyen ancak o kelimelerin kendi kabiliyetlerinde ifade ettikleri manalar kadarini anlamaktadir.
netice ancak Allah maddi degildir ve mekana tabi degildir diyebiliriz.fazlasini ne anlayabiliriz ne anlatabiliriz.ama aklimiz boyle birseye yatacak sekilde misaller verebiliriz.yani zaman ve mekansizligin basit ornekleri ile olabiliritesini kabul edebiliriz.
o konuya da reyting getirrise gireriz.
|