Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   İlahi dinler çöküyor mu? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=27882)

Sesli 29-04-2012 15:43

İlahi dinler çöküyor mu?

Dostlar,

Bugünkü yaşamda, iletişimin açtığı geniş bir bilgi alanı var. Artık, çocuklar dahi
merak ettikleri konullarda kolaylıkla bilgiler edinebilmektedir. İnternet olsun diğer bilişim araçları olsun, artık insanları kandıracak güce karşı koyabilecek bir ortamı da oluşturmuş bulunuyor.

Bugünün insanı artık 1440 yıl önceki olaylara yalancı şahitlik yapacak kadar saf değil...

Bu nedenle dünya üzerindeki ilahi dinlerin hemen hepsinde bir çöküş başlamış bulunmaktadır. Haristiyan rahipleri kiliseye artık gelmeyen insanları izlemekten yoruldu. Aynı olgu Musevilikte de mevcut. Ancak Musevilik bir çeşit milli duyguyu da barındırmaya yönelik olunca, diğer ilahi dinlere göre ağır basan yanlara sahip.

İslam'a gelince, artan nufus ile orantı kurarak, konuya baktığınızda, cami müdavimlerinin sayısında, oldukça büyük ölçüde bir azalma gözlenmektedir.

İşte bu nedenledir ki, idareceilerimiz dahi, bu durumun farkına varmış olduklarından boşuna bir gayret göstererek, okullarda dini eğitime ağırlık verme telaşına kapıldılar.

Bu dünyada geçerli olan doğa yasalarıdır. Buna karşı gelmenin de olanağı yoktur. Güneşi örtecek büyüklükte bir örtüye kimse sahip değil.

Farkındalık / Farkındalık / Farkındalık

VraeL 29-04-2012 16:34

Facebookta ateist-müslüman tartışması vb sayfalara bakın. Anlarsınız dinler çöküyor mu yoksa tersine ilerliyor mu diye.

Saygıyla.

YasasinBilim 29-04-2012 16:49

ben Sesli'ye yakın düşünüyorum.

internetle beraber dinlerin çöküşü başlamıştır.

yobazlar ve sabit fikirliler hiç bir zaman gerçekleri kabul etmeyeceklerdir.
ama şüpheci, ikna olmadan hiç bir şeye inanmak istemeyen sağduyu sahibi bir kesim de var ve bu ikinci kesimin çoğunlukta olduğunu düşünüyorum.

(benim gençliğimde internet olsaydı, dini çok çok önce terketmiştim.)

kişisel tahminim, eğer internet tümden yasaklanmazsa din denen kandırmaca 5-10 yıl içerisinde mitolojideki yerini alacaktır.

not: islamdaki çelişkiler konusunda sohbet ettiğim, son derece dindar eski bir arkadaşım, kuranmeali.org sitesinin bir an önce kapatılması gerektiğini sonucuna varmıştı. onca din aleyhtarı site varken, sonuna kadar objektif olan ve müslümanlara hizmet için kurulmuş kuranmeali.org sitesinin kapatılmasını istemesi, misyon sahibi müslümanların gerçeklerden ne kadar rahatsız oldukları düşüncemi pekiştirmişti.

saygılar...

sergenci 29-04-2012 17:58

İnsanlar,Teknoloji ilerledikce daha bilinçli olarak dinleri sorgulayacak ve mit. Olduklarını anlayacaklar ama bu aydınlanma onbeş, yirmi senede olmaz. 4.000 yıllık din olgusunu atmak öyle pek kolay olacağa benzemiyor. Benim şahsi kanaatim, bu yüzyılın sonları olabilir, şu anda yaşayan genç neslin torunları olabilir. Başımızdaki sebzeciler ne yaparsa yapsınlar, bu aydınlık T.C. den başlayacak buna çok inanıyorum, iyi düşünelim iyi olsun. T.C.de Eğer bir imam gerçeği görüp deist ve ateist oluyor ise bunun önune kimse geçemez, yasaklar bizim lehimize gelişmeye devam edecektir. Esenkalın.

upuaut 29-04-2012 21:14

Hayır Sergenci, ilahi dinlerin çöküşü bu yüzyılın sonunda değil, internet sayesinde çok daha kısa bir zaman sonra gerçekleşecektir.

Peki ilahi dinler, özellikle İslamiyet nasıl çöker?

Çok basit. YaşasınBilim'in "Benim gençliğimde internet olsaydı, dini çok çok önce terketmiştim" dediğine dikkat edersek, internet sayesinde İslamiyet'in gerçek yüzü anlatılır ve bu gitttikçe genişleyen kitleye aktarılabilinirse, o zaman herkesin İslamiyet'in gerçek yüzünün ne olduğunu öğrenebilmesi için YaşasınBilim örneğindeki gibi beklemesine gerek kalmaz.

Esas problem burada. Yani gerek Turan Dursun İslam forumu olsun gerekse diğer agnostik ve ateist forumlar olsun, bunların yaptıkları çalışmalar buradaki gibi sınırlı sayıdaki kitleye değil, ülke çapında, hatta dünya çapında yaygınlaştırılmalıdır. Bu yapıldığı zaman, tahtakuruları kaçacak delik arayacaktır, hiç merak etmeyin!

Bunu nereden mi anlıyorum? Turan Dursun forumu video bölümündeki arkadaşların İslamiyet ile ilgili hazırlamış oldukları videolara Youtube'da verilen yanıtlardan. Bu videoların altındaki İslamcı kesimin yaptıkları küfürle dolu yorumlara bakıldığında, bu, sağlıklı bir gelişmedir. Çünkü İslamcı kesimin bu videolarda verilen bilgileri sağlıklı kritize edemedikleri anlaşılıyor ve gerçek kimlikleri ortaya çıkıyor.

Şu halde onların gerçek yüzü bu olduğuna göre, yani sahtekar olduklarına göre, işleme devam. Fakat dediğim gibi, bu işlemin ülke çapına yaygınlaştırılması gerekir.

Neva 29-04-2012 21:24

Inanirlar zaten , cok uzun yillardir aslinda deist veya panteist seklinde yasadilar dinlerini. (seriat ulkeleri modeli haric elbette)

Ozellikle Turkiye'de yasanan tipik hadis dininden ote gidememistir.

Yani hicbir zaman sozde sahitlik ettikleri 1440 yillik dini yasamadilar.

Yillarin icinde ,iyi bir gelir getiren kurum haline donusturulmus yapilari doldurup bosalttilar. (diger dinler de buna dahil)

Sadece internet degil, tip vs. gibi dallarin gelismesi de, ilahi dinlere bir buyuk bir engel teskil ediyor. Insan omru uzuyor, hastaliklar eskiye oranla daha yuksek oranda tedavi ediliyor.

Dinler cokuyor gibi gorunse de, yerine isik hiziyla yenilerinin geldigi gercegini de gormezden gelmemek gerekir.

G Milat 29-04-2012 21:58

'Dinler çöküyor' demek çok iddialı olacaktır. Ama her zamanki gibi dinler de toplumsal değişimlere ayak uydurmak durumunda kalıyorlar.

İlahi dinler dışında birçok din var. Yani ilahi dinler çökse bile toplumlar şimdilik 'dinsizlik' denilen olguya hazır değiller.

Her ne kadar bu ilahi olmayan dinlerin sosyal çevre ve birey üzerinde kurdukları hakimiyet diğerlerinden daha fazla olsa da, (yaklaşık)2000'den fazla din olduğu tahmin ediliyor. Özellikle Afrika kabilelerinde hala bilinmeyen yerel dinler ve inançlar var.

Bu konuda Durkheim'ın dinler sosyolojisi üzerine yazdıklarına büyük çoğunlukla katılıyorum. Yaptığı araştırmalarda kabile-totem inancına göre şekillenen toplumlarda, dinin yalnızca bir Tanrı'ya tapınmak olmadığını, kutsal sayılan bazı nesne ve aletlere de tapınmanın din sınırları içerisine gireceğini vurgular. Mesela Avusturalya'daki Arunkta kabilesinde totemizm özellikle hayvanların ve bitkilerin kutsal sayıldığı ve klanın amblemleri olarak alındığı bir din sistemidir.

Maddi beceriler ve gelişmeler de dinlerin toplumsal evrimi konusunda etkili unsurlardan birisi... En iyi bildiğimiz -bilmek zorunda kaldığımız- İslam dininin tarihsel gelişimine bakarsak, çağı yakalamak isteyen Seyh, Cenap, Hoca vs gibi adamların maddi koşullarla şekillenen düşüncelerini apaçık görürüz.

Dinlerin kaynağını kollektif bilinç oluşturuyor, kollektif bilinç de toplumu. Toplumun gelişmesi ise ekonomi, bilim ve modern çağ ile doğru orantılı... Dinler de bunlardan ister istemez nasipleniyor.. Nihayetinde dinsel evrim de kaçınılamaz bir gerçek. Çok tanrılılıktan tek tanrılılığa oradan da tanrı ihtiyacının ortadan kaldırılmasına kadar uzanan toplumsal bir serüven işte...

YasasinBilim 29-04-2012 22:32

ben her zaman din denilince (özellikle bu forumda) islamı anlıyorum.

diğer dinlerin ne zaman mit olacağı umrumda bile değil. ülkeme ve halkıma zarar veren (geçmişte de anasını ağlatıp geri bıraktırmış olan) din islam dinidir.

internetin başına bir iş gelmedikçe 5-10 yıl içinde ülkemdeki dinin foyasının ortaya çıkacağını tahmin ediyorum. bunun diğer islam coğrafyasına yayılması da çok sürmeyecektir. ortalama halkın ne zaman aydınlanacağı umrumda bile değil. islam treninin lokomotifi olan zat-ı muhteremlerin bir kısmının ikna olması yetecektir.

bu zat-ı muhteremlerin büyük çoğunluğu herşeyden haberdar olup dini sömürü aracı olarak kullansalar da azınlık olanlar arasından yeni turan dursun'ların çıkması yeterli olacaktır.

not: budizm gibi dinler hiç bir zaman ölmeyebilir. insana ve topluma nerdeyse hiç bir zararları olmadığı gibi; çelişkiler, mantıksızlıklar, nifak, vahşet vs. barındırmaz. aslına bakarsanız budizm bir din de değildir (m.ö 500'lerde yaşamış bir adamın felsefesidir, tanrıyla alakası yoktur).

saygılar...

ozgur_ 29-04-2012 22:48

Günümüz teknolojisinde (özellikle internet) bilgiye ulaşmak çok kolaylaştırdığı gibi dezenformasyon ve porpagandayıda kolaylaştırmıştır. Tek başına bilgiye ulaşmak doğru bilgiye ulaşldığı anlamına gelmiyor. Örneğin TD gibi birkaç sitenın varlığına karşı karşıtı binlerce site bulunmakta. Ayrıca günümüz teknolojisisi sayesinde çok çeşili inanç sistemleri ve tarikatlar belkide hiçbirzaman ulaşamayacağı kesimler çok rahatlıkla ulaşabilmekte kapsama alanlarını geliştirmektedirler...

YasasinBilim 29-04-2012 22:59

Alıntı:

ozgur_´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 437434)
Günümüz teknolojisinde (özellikle internet) bilgiye ulaşmak çok kolaylaştırdığı gibi dezenformasyon ve porpagandayıda kolaylaştırmıştır. Tek başına bilgiye ulaşmak doğru bilgiye ulaşldığı anlamına gelmiyor. Örneğin TD gibi birkaç sitenın varlığına karşı karşıtı binlerce site bulunmakta. Ayrıca günümüz teknolojisisi sayesinde çok çeşili inanç sistemleri ve tarikatlar belkide hiçbirzaman ulaşamayacağı kesimler çok rahatlıkla ulaşabilmekte kapsama alanlarını geliştirmektedirler...

internet yokken yaşatılan islamın her tarafı zaten dezenformasyon değil miydi?
camilerde anlatılan, küçükken bize zerk edilen dinin kur-an'daki dinle alakasız olduğunu çok sonradan öğrenmedik mi?

islami kanadın tüm üretimi şimdiye kadar olanların tekrarından öteye gidemez.

ilk defa internet sayesinde karşıt fikirler insanlara kolaylıkla ulaşabilir hale gelmiş, şartlar eşitlenmiştir.

onlarla aramızdaki en büyük fark:
biz gerçeği savunuyoruz, onları yalanı savunuyorlar.
gerçek kendi içinde her zaman tutarlıdır. oysa yalan, bir süre tutarlıdır. başka yalanlar üretilmedikçe ölür.

şimdiye kadar gördük ki, (mealciler dahil) bir yalanı kamufle etmek için başka yalanlar söylemek zorunda kalmışlardır.
diyanet işleri dahil pek çok mealci (bir zamanlar çok güvendiğimiz yaşar nuri dahil), önceki mealleriyle taban tabana zıt yeni mealler çıkarmak zorunda kalmışlardır. mumlarının sönme vakti gelmiştir. yeni turan tursun, yaşar nuri bile olabilir.

saygılar...

ozgur_ 29-04-2012 23:07

"... dezenformasyon ve propagandayıda kolaylaştırmıştır." cümlemde aşağıdaki gibi bir anlam mı çıkıyor :)

Alıntı:

YasasinBilim´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 437441)
internet yokken yaşatılan islamın her tarafı zaten dezenformasyon değil miydi?

YasasinBilim 29-04-2012 23:11

Alıntı:

ozgur_´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 437444)
"... dezenformasyon ve propagandayıda kolaylaştırmıştır." cümlemde aşağıdaki gibi bir anlam mı çıkıyor :)

hayır dostum, tabii ki o anlam çıkmıyor.

tekrar edecek olursam;
bu adamlar şu anda internet üzerinde dezenformasyon yapsalar bile sonuç değişmez demek istedim. internet öncesi yaptıkları da buydu. onların dezenformasyonu şimdiye kadar yapacağını zaten yaptı.

saygılar...

sergenci 01-05-2012 02:21

Alıntı:

upuaut´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 437417)
Hayır Sergenci,

Peki ilahi dinler, özellikle İslamiyet nasıl çöker?

Çok basit. YaşasınBilim'in "Benim gençliğimde internet olsaydı, dini çok çok önce terketmiştim" dediğine dikkat edersek, internet sayesinde İslamiyet'in gerçek yüzü anlatılır ve bu gitttikçe genişleyen kitleye aktarılabilinirse, o zaman herkesin İslamiyet'in gerçek yüzünün ne olduğunu öğrenebilmesi için YaşasınBilim örneğindeki gibi beklemesine gerek kalmaz.

Esas problem burada. Yani gerek Turan Dursun İslam forumu olsun gerekse diğer agnostik ve ateist forumlar olsun, bunların yaptıkları çalışmalar buradaki gibi sınırlı sayıdaki kitleye değil, ülke çapında, hatta dünya çapında yaygınlaştırılmalıdır. Bu yapıldığı zaman, tahtakuruları kaçacak delik arayacaktır, hiç merak etmeyin!

Bunu nereden mi anlıyorum? Turan Dursun forumu video bölümündeki arkadaşların İslamiyet ile ilgili hazırlamış oldukları videolara Youtube'da verilen yanıtlardan. Bu videoların altındaki İslamcı kesimin yaptıkları küfürle dolu yorumlara bakıldığında, bu, sağlıklı bir gelişmedir. Çünkü İslamcı kesimin bu videolarda verilen bilgileri sağlıklı kritize edemedikleri anlaşılıyor ve gerçek kimlikleri ortaya çıkıyor.

.

Sn. upuaut, düşünce ve görüşünüzü temenni ederek elbette desteklerim.

Ben bizim insanımızı aydınlatmak derken, bunun çok kolay ve kısa sürede olamıyacağını ve çok basit olarak görmemek gerektiğini vurguluyorum. T.C.ni ele geçirmek, günümüzdeki hale gelmesi dahi 40-50 sene önce yapılan çok ince hesaplar sonucu ve zemini (allah ve muhammed sevgisi ) hazır olan cahil bir toplumu yönlendirmek dahi yarım yy. sürdürülerek başarıya ulaşılmıştır.

Ülkeyi ele geçirmek için yapılan Dezenformasyonu yıkmak ve o kadar kısa sürede başarılı olması imkansız, kaldıki beyinlere kazılmış ve sebzecilerce oluşturulmuş olan Bu Din sektörünü ortadan kaldırmak kimseye çocuk oyuncağı gelmemeli.

Allah Muhammed cennet aşkı için insanlar çocuğunu, karısını, komşusunu, vatandaşını katletmekten ve hapsederek hayatları mahvetmekten gurur duyup övünüyor ise durumun ciddiyeti dahada vahimdir. Sevgili Ulu Önderimizin yazmış olduğu o nadide NUTUK'un ANLAMI, sebzeciler ve Cumhuriyet düşmanları tarafından daha net bir şekilde ortaya çıkmıştır.

İslamı yaymak adına ganimtelerle geçinen 500 senelik Osmanlı zihniyetini üzerinden atamamış, zevk sefahate düşkün ve İslam adına güdülmeye alışmış bir toplumu aydınlatmak kısa sürede imkansızdır. Karşımızda aşılması gereken sadece Allah ve Din olgusu yok, bir sürü faal faktör var.

Yıllardır Allah korkusu ve peygamber sevgisi empoze edilen Anadolu köylerinde, kasaba ve şehirlerinde yaşayan o saf ve iyilik timsali insanlarımıza Allah ve Peygamber kutsiyetinin yalanlar sinsilesi olduğunu anlatmaya başladığın zaman kafir ve zındık nidaları ile Sevgili Kubilay'ımız gibi katlederler. İlahi ve kutsal olan Allah tahtından kalkıp dünyaya teşrif etse ve ben binlerce peygamber gönderecek kadar aptalmıyım dese, islam müridleri sen Allah olamazsın diyerek gene muhammede toz kondurmazlar.İnternet geleli daha 15 sene oldu olmadı, ülkede değişen sadece islam ve şeriat'ın ayak seslerinin dahada sertleşerek yükselmesi oldu.

Bunlar hayallerle çalışmıyor kardeşim gerçeklerle çalışıyorlar, bunlar Muhammed in hayalini gerçekleştiren Sultan Fatihin gasp ettiği toprakları şeriattan kurtaran İnsandan intikam alıp tekrar Muhammed in hayalini gerçekleştirip Tarih sayfalarına altın harflerle geçmenin dayanılmaz hazzını yaşamak için çalışıyorlar.

Narsist idealist insanın, Din ve Siyaset oyunları ile T.C.ni ele geçiren bir hatib'i ve havarilerini engelleyemeyen küçük bir azınlık internet vasıtası ile bu büyük toplumu onbeş yirmi sene gibi kısacık dönemde aydınlatması imkansız.

Her atılan adımı tasarlayarak, tartarak uygulamaya koyan bir toplulukla mücadele etmek çok zor, Fetullah hocanın vaazları Youtube da hala duruyor, nasıl bir dezenformasyonla karşı karşıya olduğumuzu kendi yorumları ile çok güzel açıklıyor. Şeriat a giden yolda her şey mubah, takiye yapacaksın, sinsi sinsi çalışacaksın ve zehirini yavaş yavaş enjekte edeceksin ki yapılan işler ortaya çıkmasın, bu ve buna benzer vaazlar mevcut.

Düşünce ve görüşleri temenni ederek elbette desteklerim, sadece bunun çok kolay ve kısa sürede olamıyacağını ve çok basit olarak görmemek gerektiğini vurguluyorum, Esenkalın,

upuaut 01-05-2012 10:27

Sergenci, söylediklerine katılmamak elbette mümkün değildir. Bu arada, verdiğin bilgileri için teşekkürler.

Fakat iyi de, senin anlattığın şeyler Batı'nın Komünizm ile mücedelesi için ülkemizi de içine alan "Yeşil Kuşak" projesi altında yürütülen faaliyetler idi. Dolayısıyla senin anlattıkların her ne kadar ürkücü görünüyor ve sen de bundan etkilenmiş olsan bile, bu faaliyetler içinde bir anlamı vardı.

Bildiğin gibi Soğuk Savaş II. Dünya savaşı bitiminden sonra 1945-1991 arasında yaşandı ve Komünizm'e karşı yürütülen "Yeşil Kuşak" projesi bu dönem için geçerli idi. Fakat bu dönem içinde "Yeşil Kuşak"tan hiçbir parti iktidara gelemedi ve bunlar iktidara gelemedikleri için halkımız bunların ne olduklarını, ne yapmak istediklerini anlayamadı. Dolayısıyla sıkışan gaz misali bunlar günün birinde mutlaka ortaya çıkacaktı ve bu da, ilk kez Refah Partisi'nin 1997'de koalisyonla iktidara gelmesiyle ortaya çıktı. Bu, tabii ki artçı sarsıntılar idi.

Sen biliyor musunun, daha Refah Partisi 1997 Genel Seçimleri'nin galibi olmadan önce, Paul Wolfowitz (ABD), 1996'da Abdullah Gül'ü Dış İşleri Bakanlığı'na ve Tayyip Erdoğan'ı da Başbakanlı'ğa hazırlamış ve 2000'li yıllar için projesini yapmıştı bile!

Kim ne düşünürse düşünsün, bu olayların olması sağlıklı gelişmelerdir. Çünkü halk bu fırsattan istifade ederek, "Yeşil Kuşak" projesi ürünü olan bu partinin de geçmişte olduğu gibi kendilerine mi hizmet edeceğini, yoksa kendileri karşı mı olduğuna ilişkin sağlıklı bir değerlendirme yapacak ve bunların hesabını mutlaka dürecektir. Bundan hiç şüphen olmasın!

sergenci 01-05-2012 12:51

sn. upuaut, görüşümüz ve düşüncemiz aynı sadece aydınlatılma sürecinde biraz farklı, onuda zaman göstersin. Ben istemezmiyim ki bu derin uykudan uyanan bizler gibi bizim uyuyan değerli nadide insanlarımızın da uykudan uyanmalarını, her ne kadar da bize düşman olan ve dışlayan insanlar (bunlara yakınlarımızda dahil) derin uykudan uyandıkları zaman eminimki kısaca şöyle diyecekler, ne kadar körmüşüz. Bu söylediğiniz proje (Paul Wolfowitz (ABD), 1996'da Abdullah Gül'ü
Dış İşleri Bakanlığı'na ve
Tayyip Erdoğan'ı da
Başbakanlı'ğa
hazırlamış ve 2000'li
yıllar için projesini yapmıştı bile!) 1990 yılının projesi, 90 yılına kadar (şöyle diyeyim) yeraltında faaliyetlerini sürdüren illegal yeşil kuşak 1991 yılında Yıldırım Akbulut hükümeti ile legal hale getirilip önünün tamamen olmasa bile büyük bir bölümü açılmış oldu. Gerisi zaten yavaş yavaş, sindire sindire uygulandı. (devamı çok uzun konuyu bölmeyeyim) Esenkalın.

qlause 10-08-2012 16:57

Alıntı:

YasasinBilim´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 437405)
ben Sesli'ye yakın düşünüyorum.

internetle beraber dinlerin çöküşü başlamıştır.

yobazlar ve sabit fikirliler hiç bir zaman gerçekleri kabul etmeyeceklerdir.
ama şüpheci, ikna olmadan hiç bir şeye inanmak istemeyen sağduyu sahibi bir kesim de var ve bu ikinci kesimin çoğunlukta olduğunu düşünüyorum.

(benim gençliğimde internet olsaydı, dini çok çok önce terketmiştim.)

kişisel tahminim, eğer internet tümden yasaklanmazsa din denen kandırmaca 5-10 yıl içerisinde mitolojideki yerini alacaktır.

not: islamdaki çelişkiler konusunda sohbet ettiğim, son derece dindar eski bir arkadaşım, kuranmeali.org sitesinin bir an önce kapatılması gerektiğini sonucuna varmıştı. onca din aleyhtarı site varken, sonuna kadar objektif olan ve müslümanlara hizmet için kurulmuş kuranmeali.org sitesinin kapatılmasını istemesi, misyon sahibi müslümanların gerçeklerden ne kadar rahatsız oldukları düşüncemi pekiştirmişti.

saygılar...

bu yüzden interneti deccal ilan eden var adnan oktar mesela. :blah:

higs 11-08-2012 01:42

Arkadaşlar zafer sandığımızdan daha yakın. Ben herkesin gıpta ettiği bir müslümandim. Kuran dan bir çok süre ayet biliyordum. 20 sayfa kadar ezbere bilirdim kuran ı. Hatim indim. Ama birgün facebook takı ateist bir sayfa ya denk geldim. Onlarla hergün tartıştık. Yorumlarda asla kabul etmedigim durumları gece yatarken düşünüyordum sürekli. Onlara benim peygamberim ıslam dininin bayraktarlığını yapmıştır diyordum sürekli. Bir gün birisi bana dedi ki eğer bir iş için bayraktarlık yapacak isen 9 yaşında bir kız ile gerdege girmezsin dedi. O güne kadar ayşe ile 9 yaşında gerdeğe girdiğini bilmiyordum. Ama kuran i baştan aşağı okumuş hatim etmiştim. Eğer türkçe okusaydim daha erken öğrenirdım. Sonra öğrendim ki allah peygambere bütün akraba kızlarını helal etmiş. Bunu duyduğum zaman herşey birden değişti. Yahu koskoca bir din oluşuyor koskoca bir peygamber koskoca bir allah ile bu din uğruna iletişime geçiyor savaşlar yapılıyor acılar çekiliyor ve ne alaka ise bu kadar ciddi şeylerin arasına peygambere ayrıcalık yapılıyor ve bütün akraba kızlarını halledebiliyorsun deniyor. Alakaya maydonoz. Ben bunlar sayesinde türkçe okumaya başladım okudukça da anladım. Ve terkettim. Merak etmeyin bizimle burda savaş yapan katı müslümanların hepsi ateist olacak. Çünkü onlarda kendimi görüyorum. Onlar aslında bizler. Ben çocuklarımı ateist yetiştireceğim daha adil bir dünya için.

Kagney 11-08-2012 10:47

Biliyorum yeni konu gerekli

Arkadaşlar foruma şimdi üye oldum konu açamadığım için uygun gelen bir konuya mesaj yazarak sorumu size yöneltmek istedim. Umarım sorun olmaz.

Arkadaşlar ben şu an münslümanlık ile deistlik arasında gidip geliyorum. Bunda beni müslümanlıkta tutan sebeplerden birisi de Kur'an da Hz. Muhammed'in son peygamber olduğunun söylenmesi. Bakıyorum da o dönemden sonra gerçekten itibar edilen bir peygamber çıkmamış. Kendini ilan edenler oldu ama başaran çıkmadı. Bir akıllı Hz. Muhammed miydi? Neden ondan sonra bu tarz birisi çıkmadı açıklayabilir misiniz?

Saygılar.

higs 11-08-2012 11:36

Arkadaşım nden başka bir peygamber çıkmadı biliyor musun. Bunun cevabı için ıslam tarihinin kanlı geçmişine bakmak gerek. Çıkıp biri dese ki peygamber muhammet yalan söyledi aslında son peygamber benim dese onu öldürmek için milyonlarca müslüman sıraya girer. Aslında diyenler de oluyordur ama ıslami pek tehdit etmedikleri için yani küçük çaplı bölgesel oldukları için pek önemsenmiyorlardir belki işin bu kısmıni pek araştırmadım açıkçası. Ama biri çıkıp ben son peygamberim dese ve insanlar akın akın o dine geçmese neler olurdu neler. Işlerinin ve sömürdugü insanların elinden gittiğini gören imamlar şeyhler şıhlar bak nasıl fetva çıkarıyorlar o son peygamber benim diyen kişinin öldürülmesi için. Ayrıca insanları somurmek için peygamberim demeye gerek yok ya hacı olur ya şıh olur şeyh olur tarikat lideri olur olurda olur. Baksana cübbeli ahmet hoca havuzlu villasını nasıl kazandı sanıyorsun. Hangimizin var havuzlu villası. Adamlar yolunu bulmuş yolunacak kazlari da bulmuşlar. Artık gerisini sen getir.

higs 11-08-2012 11:50

Düzeltme: (akın akın o dine geçmese) olan kısım daki geçmese olan kelime geçse olacak. Yani akın akın o dine geçse olarak okuyun.

barristor 11-08-2012 12:09

Alıntı:

Kagney´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 449491)
Arkadaşlar foruma şimdi üye oldum konu açamadığım için uygun gelen bir konuya mesaj yazarak sorumu size yöneltmek istedim. Umarım sorun olmaz.

Arkadaşlar ben şu an münslümanlık ile deistlik arasında gidip geliyorum. Bunda beni müslümanlıkta tutan sebeplerden birisi de Kur'an da Hz. Muhammed'in son peygamber olduğunun söylenmesi. Bakıyorum da o dönemden sonra gerçekten itibar edilen bir peygamber çıkmamış. Kendini ilan edenler oldu ama başaran çıkmadı. Bir akıllı Hz. Muhammed miydi? Neden ondan sonra bu tarz birisi çıkmadı açıklayabilir misiniz?

Saygılar.

Muhammed zamaninda bile bircok peygamber turemisti.Hatta bunlardan en onemlisi Esved adinda biriydi.
Fakat karisi Azad'in yardimiyla Muhammedin adamlari tarafindan yataginda olduruldu.

Kuranda ,Muhammedin son peygamber oldugu yazar ama sonra baska peygamber gelmeyecegi yazmaz.
Fakat insanlik gungectikce zihinsel everimini gelistirdigi icin yeni masallara inanmaz.
Mesela ben peygamber oldugumu idda etsem ve ortaya Muhammed'den on kat fazla mucize koysam bile kabul gormek icin etrafimda gerekli cahil kozalak sayisini toplayamam.
Demekki,bir masalin buyumesi icin en gerekli malzeme kozalakmis.

Bu isin egtim ve zekayla cok baglantisi vadir.

Simdi bir oneri sunsalar ve en az Lise mezunu olmayan vatandas oy kullanamaz diye bir yasa cikarsalar.Bu basimizdaki imamlar %50 oy alabilir mi?Idda ediyorum %10 barajini bile gecemez,kaybolur giderler.
Peki ne yaptilarda boyle buyuduler?Akilliyi,kulturluyu,egitimliyi biraktilar,cahil kozalaklara yoneldiler.
Cunku cahil ucuzdur,o devirde 4 huriye,bu devirde 4 torba komure satin alinabilir.Insanlari satin almanin en kolay yolu,elinde olmayani ona vermek veya vaad etmektir.

Evet Muhammed ve kurmaylari o devrin en zeki insanlariydi.Hangi kozalaklari etraflarinda toplayacaklarini biliyorlardi.

Kozalak onemlidir ,ormanin en ucuz urunudur ama ormanda yangin ciktigi zaman bir kozalak el bombasi gibi patlar ve saga sola sicrayarak yangini aninda buyutur.
Itfaiyeci ateistler cogalip yangini sondurunceye kadar bu kozalaklar yangini buyutmeye devam edecektir.

VraeL 11-08-2012 14:06

Alıntı:

basmagul´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 449500)
Muhammed zamaninda bile bircok peygamber turemisti.Hatta bunlardan en onemlisi Esved adinda biriydi.
Fakat karisi Azad'in yardimiyla Muhammedin adamlari tarafindan yataginda olduruldu.

Kuranda ,Muhammedin son peygamber oldugu yazar ama sonra baska peygamber gelmeyecegi yazmaz.
Fakat insanlik gungectikce zihinsel everimini gelistirdigi icin yeni masallara inanmaz.
Mesela ben peygamber oldugumu idda etsem ve ortaya Muhammed'den on kat fazla mucize koysam bile kabul gormek icin etrafimda gerekli cahil kozalak sayisini toplayamam.
Demekki,bir masalin buyumesi icin en gerekli malzeme kozalakmis.

Bu isin egtim ve zekayla cok baglantisi vadir.

Simdi bir oneri sunsalar ve en az Lise mezunu olmayan vatandas oy kullanamaz diye bir yasa cikarsalar.Bu basimizdaki imamlar %50 oy alabilir mi?Idda ediyorum %10 barajini bile gecemez,kaybolur giderler.
Peki ne yaptilarda boyle buyuduler?Akilliyi,kulturluyu,egitimliyi biraktilar,cahil kozalaklara yoneldiler.
Cunku cahil ucuzdur,o devirde 4 huriye,bu devirde 4 torba komure satin alinabilir.Insanlari satin almanin en kolay yolu,elinde olmayani ona vermek veya vaad etmektir.

Evet Muhammed ve kurmaylari o devrin en zeki insanlariydi.Hangi kozalaklari etraflarinda toplayacaklarini biliyorlardi.

Kozalak onemlidir ,ormanin en ucuz urunudur ama ormanda yangin ciktigi zaman bir kozalak el bombasi gibi patlar ve saga sola sicrayarak yangini aninda buyutur.
Itfaiyeci ateistler cogalip yangini sondurunceye kadar bu kozalaklar yangini buyutmeye devam edecektir.

altına imzamı atarım.
özellikle muhammed'in döneminin en zeki insanlarından biri olduğu konusuna.
bunun yanı sıra oy kullanmayla ilgili benzer bir yöntem amerika da kullanılıyor galiba? Ben mi yanlış hatırlıyorum? Oy kullanmaya gelen vatandaşa, sandık başındaki görevli, abd hangi kıtadadır, şuan ki başkan kimdir, şu şu belediye başkanı kimdir, şu şu şeyin kuruluş yılı nedir gibi sorular sorma hakkına sahip diye okumuştum. Görevli, vatandaşın cahil olduğuna karar verirse, oy kullandırmıyormuş (. ahahha, bunun türkiyedeki halini düşünemiyorum:

Görevli: cumhuriyetin guruluş yılı nedir la söyle bağiyim?
vatandaş: ağbi şeydi ya bindogüzyüzonsekiz işte abi...
Görevli: la bi sie git şe.efsiz vatan hağyini seni, yörü git dön evine, oküz seni!

barristor 11-08-2012 14:32

Alıntı:

VraeL´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 449521)
altına imzamı atarım.
özellikle muhammed'in döneminin en zeki insanlarından biri olduğu konusuna.
bunun yanı sıra oy kullanmayla ilgili benzer bir yöntem amerika da kullanılıyor galiba? Ben mi yanlış hatırlıyorum? Oy kullanmaya gelen vatandaşa, sandık başındaki görevli, abd hangi kıtadadır, şuan ki başkan kimdir, şu şu belediye başkanı kimdir, şu şu şeyin kuruluş yılı nedir gibi sorular sorma hakkına sahip diye okumuştum. Görevli, vatandaşın cahil olduğuna karar verirse, oy kullandırmıyormuş (. ahahha, bunun türkiyedeki halini düşünemiyorum:

Görevli: cumhuriyetin guruluş yılı nedir la söyle bağiyim?
vatandaş: ağbi şeydi ya bindogüzyüzonsekiz işte abi...
Görevli: la bi sie git şe.efsiz vatan hağyini seni, yörü git dön evine, oküz seni!

Guzel kardesim,dort tarafi denizlerle cevrili ama halkinin %70 i yuzme bilmeyen,%20 si ise deniz bile gormemis bir ulkede yasiyoruz.Dunya insani yaz geldigi zaman Antalyaya denize girmeye gelirken,biz yaz geldigi zaman serinlemek icin daglara ,yaylalara cikmayi zeka saniyoruz.

Yani orta asyadan at uzerinde gelmisiz ama aldigimiz din uyusturucusuyla hala at uzerinde yasiyor,beygir zekasiya idareci seciyoruz.

Canim Atam 'Turk milleti zekidir,caliskandir' derken,aslinda bizim ne kadar aptal ve tembel oldugumuzu adi gibi biliyordu.Sadece bize gaz vermek icin bu sozleri sarf etti,yoksa Atam zaten 'zeki ve caliskan' olan topluma bu sozleri soylemeyecek kadar akilliydi.

Neyse konu baska yonlere donup dagilacak,cehalet konusunu isterseniz www.muhammed@cehalet.net diye bir bolum acar,orada tartisabiliriz.:yo:

SerChe 11-08-2012 21:47

İlahi dinlerin çökeceğini zannetmiyorum. Din her zaman büyük bir çoğunluk için yönlendirme aracı olmuştur. Ve insanlar yönetilmeyi severler, ihtiyaç duyarlar. Din bu iş için biçilmiş kaftandır. Siz görünmeyen var olmayan bir varlıktan emir alarak insanları yönlendirme hakkınız olduğunu edeceksiniz. Bu sınırsız yetki demektir. Bu yüzdendir ki çağlar boyunca yapılan bir çok zulüm din kaynaklıdır. Haçlı seferleri gibi.

Din evrim geçirir başka bir şekil alır ama biteceğini sanmam.

Corpse Bride 11-08-2012 22:57

altın yumutlayan tavuğu kimse kezmez. böyle bir rant kapısının surekliliği için her yolu denerler. deniyorlar zaten.

idontneedagod 11-08-2012 23:17

Dinlerin çöküşü için bir kaç yüzyıllık süre öngörüyorum. Ancak bu çöküş topyekün tüm dini inançların ortadan kalkması şeklinde değil, inançsızların çoğunluğu ele geçirmesiyle olacaktır. Dinlerden nemalanan tüm kurumlar, yapılar ve örgütler sonuna kadar direnecek artık rant elde edemedikleri kadar azınlık haline geldiklerinde bunlar da ortadan kalkacaktır.

unbeliever2 11-08-2012 23:40

Serche ye katılıyorum ve eklemek istiyorum. Eroin veya benzeri kimyasal (alışkanlık yapan maddeler) uyuşturuculardan sonraki en büyük uyuşturucu ve gelir kapısı olan DİNlerin yok olması veya çökmesi mümkün görünmüyor bence. Ortada bu kadar büyük bir rant varken, para ve güç imkanı varken kimse bırakmaz. Biraz şekil değiştirebilir veya evrimleşebilir ama kaybolmaz. Kaybettirmezler.

Ama keşke hepsi çökse...hepsi kalksa...din işleri için harcanan paralar eğitime, bilim ve uzay araştırmalarına harcansa, insanlık için yararlı icatların yapılması için harcansa...İnsanların din uğruna birbirlerini katletmelerini seyretmek zorunda kalmasak...şu an için Ütopya ama olmaz olmaz...

sevgiler...

Neva 12-08-2012 02:10

DMT olmazsa olmaz, bir gerekliliktir. Ister dogal, ister yapay.

Ilahi dinler cokmez kolayinda, sadece benzer yan urunlerini yaratip yine ayakta kalirlar.

Bkz.

http://www.turandursun.com/forumlar/...ad.php?t=27154

kurtulusislamda 13-08-2012 19:06

Alıntı:

idontneedagod´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 449618)
Dinlerin çöküşü için bir kaç yüzyıllık süre öngörüyorum. Ancak bu çöküş topyekün tüm dini inançların ortadan kalkması şeklinde değil, inançsızların çoğunluğu ele geçirmesiyle olacaktır. Dinlerden nemalanan tüm kurumlar, yapılar ve örgütler sonuna kadar direnecek artık rant elde edemedikleri kadar azınlık haline geldiklerinde bunlar da ortadan kalkacaktır.

:D
istediğiniz kadar yok sorguluyorlar,yok bilgiyi hemen ele alıyorlar vs,vs,vs
Hz Adem aleyhisselamdan bu yana yer yüzündeki din gerceği asla yok olmamıştır,olmasıda imkansızdır,bilin ki yer yüzünde 1 tane kuran-ı kerim okuyan kalmadı ,kiyamet kopmuş demektir,
Siz kendinizi gercekleri bulduk,zira sorgulayan bilir mantığını güderken aslında 1400 yıl önce peygambe efendimiz Hz MUHAMMED MUSTAFA SALLALLAHU ALEYHİ VESELLEM bizleri bildirmiştir,''ahir zamanda ALLAH cella celaluhu açıktan inkar edilmedikce kıyamet kopmaz''demiştir,şu anda yakın tarihe baktığımızda ateislik fikri son 50 yıl öncesine kadar bu kadar acıktan savunulamıyordu,
1400 yıl önce 1 kişi ile başlayan islamiyet ateşi bugun 1.5milyara ulaşmış ve siz hala yok 200 yıla kadar biter demektesiniz,:D
..unutmayınki insanlar gitgide gerceği kabullenmektedirler,sizde elbette kabulleneceksiniz amma biraz gec olacak galiba

qlause 13-08-2012 19:48

Alıntı:

kurtulusislamda´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 450222)
:D
istediğiniz kadar yok sorguluyorlar,yok bilgiyi hemen ele alıyorlar vs,vs,vs
Hz Adem aleyhisselamdan bu yana yer yüzündeki din gerceği asla yok olmamıştır,olmasıda imkansızdır,bilin ki yer yüzünde 1 tane kuran-ı kerim okuyan kalmadı ,kiyamet kopmuş demektir,
Siz kendinizi gercekleri bulduk,zira sorgulayan bilir mantığını güderken aslında 1400 yıl önce peygambe efendimiz Hz MUHAMMED MUSTAFA SALLALLAHU ALEYHİ VESELLEM bizleri bildirmiştir,''ahir zamanda ALLAH cella celaluhu açıktan inkar edilmedikce kıyamet kopmaz''demiştir,şu anda yakın tarihe baktığımızda ateislik fikri son 50 yıl öncesine kadar bu kadar acıktan savunulamıyordu,
1400 yıl önce 1 kişi ile başlayan islamiyet ateşi bugun 1.5milyara ulaşmış ve siz hala yok 200 yıla kadar biter demektesiniz,:D
..unutmayınki insanlar gitgide gerceği kabullenmektedirler,sizde elbette kabulleneceksiniz amma biraz gec olacak galiba

13.5 milyar yıldır kuran okuyan yok kıyamet niye kopmadı :D

hatac 14-08-2012 17:34

Alıntı:

Sesli´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 437392)
Dostlar,

Bugünkü yaşamda, iletişimin açtığı geniş bir bilgi alanı var. Artık, çocuklar dahi
merak ettikleri konullarda kolaylıkla bilgiler edinebilmektedir. İnternet olsun diğer bilişim araçları olsun, artık insanları kandıracak güce karşı koyabilecek bir ortamı da oluşturmuş bulunuyor.

Bugünün insanı artık 1440 yıl önceki olaylara yalancı şahitlik yapacak kadar saf değil...

Bu nedenle dünya üzerindeki ilahi dinlerin hemen hepsinde bir çöküş başlamış bulunmaktadır. Haristiyan rahipleri kiliseye artık gelmeyen insanları izlemekten yoruldu. Aynı olgu Musevilikte de mevcut. Ancak Musevilik bir çeşit milli duyguyu da barındırmaya yönelik olunca, diğer ilahi dinlere göre ağır basan yanlara sahip.

İslam'a gelince, artan nufus ile orantı kurarak, konuya baktığınızda, cami müdavimlerinin sayısında, oldukça büyük ölçüde bir azalma gözlenmektedir.

İşte bu nedenledir ki, idareceilerimiz dahi, bu durumun farkına varmış olduklarından boşuna bir gayret göstererek, okullarda dini eğitime ağırlık verme telaşına kapıldılar.

Bu dünyada geçerli olan doğa yasalarıdır. Buna karşı gelmenin de olanağı yoktur. Güneşi örtecek büyüklükte bir örtüye kimse sahip değil.

Farkındalık / Farkındalık / Farkındalık

kendi çıkarları için insanlığı felakete sürüklüyorlar, üstelik kendilerine de zarar veriyorlar.

idontneedagod 14-08-2012 18:24

Alıntı:

kurtulusislamda´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 450222)
Hz Adem aleyhisselamdan bu yana yer yüzündeki din gerceği asla yok olmamıştır,olmasıda imkansızdır,

Senin o Adem dediğin kişi hiç var olmadı bunu biliyorsun değilmi. Bir "ilk insan" yok.

Her lafının başına Hz sonuna celaluhu bilmem ne ekleyip arasını süslemen bizim için bir anlam ifade etmiyor.

kurtulusislamda 14-08-2012 18:57

Alıntı:

idontneedagod´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 450453)
Senin o Adem dediğin kişi hiç var olmadı bunu biliyorsun değilmi. Bir "ilk insan" yok.

Her lafının başına Hz sonuna celaluhu bilmem ne ekleyip arasını süslemen bizim için bir anlam ifade etmiyor.

ne ayaksınız arkadaş,şimdi kelimelerdendemi rahatsız oldunuz,evet sağını solunu süslerim,benim inancım saygı sevgiyi gerektirir.eğer yazdıklarımdan rahatsız oluyorsan
türkcell-avea-vodofone,magdur yaz 5225'e gönder,magduriyetinizi giderelim
evet doğruydu yaff,neden unuttum,aklımın bir köşesinde bu hazineyi yıllarca sakladım,uygun ortam olsun haykırayım diye,evet evet nede cabuk unutmuşum,ilk insan yoktu yahuu
evet evet,hah şimdi hatırladım ilk insan yoktu,ilk bakteri vardu yahuuu,akıllı bakteriden evrimleşerek bu zamana geldik,uleyn kurtuluş sende amma cahilmişsin ha,la bu öğretilenler ilkokul bilgisi,hiçm okumadın kitap,hiçmi mantık yürütmedin
Hah mantık dedinde kurtuluş,bir insandan geldiğimiz mantıksızdır amma bir bakteriden bu hallere gelmemiz mantık dahilindedir ha,bak her doğru her yerde söylenmez,dikkat et,senin atan bir bakteri :nono:
:target: :target: :target:

barristor 14-08-2012 19:11

Alıntı:

kurtulusislamda´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 450460)
ne ayaksınız arkadaş,şimdi kelimelerdendemi rahatsız oldunuz,evet sağını solunu süslerim,benim inancım saygı sevgiyi gerektirir.eğer yazdıklarımdan rahatsız oluyorsan
türkcell-avea-vodofone,magdur yaz 5225'e gönder,magduriyetinizi giderelim
evet doğruydu yaff,neden unuttum,aklımın bir köşesinde bu hazineyi yıllarca sakladım,uygun ortam olsun haykırayım diye,evet evet nede cabuk unutmuşum,ilk insan yoktu yahuu
evet evet,hah şimdi hatırladım ilk insan yoktu,ilk bakteri vardu yahuuu,akıllı bakteriden evrimleşerek bu zamana geldik,uleyn kurtuluş sende amma cahilmişsin ha,la bu öğretilenler ilkokul bilgisi,hiçm okumadın kitap,hiçmi mantık yürütmedin
Hah mantık dedinde kurtuluş,bir insandan geldiğimiz mantıksızdır amma bir bakteriden bu hallere gelmemiz mantık dahilindedir ha,bak her doğru her yerde söylenmez,dikkat et,senin atan bir bakteri :nono:
:target: :target: :target:

Eger biz bateri ve sonunda maymundan geldigimize inaniyorsak,sizde ensest iliski mahsulu oldugunuza inaniyorsunuz demektir.Buda akli basinda her aile ferdi insanin cok zoruna gider,sozum sana degil!:yo:

drawwan 14-08-2012 19:17

İlahi dinleri yok olabilir;ama dinin insan yaşamından çıkacağını sanmıyorum.İnsanlık tarihimize baktığımızda;dinleri ateşi bulmak,yazıyı bulmak,tarıma geçmek gibi görülebilir.
Dinin inancı olan bir hayvan ya da primat türü göremiyoruz.Din gelişmenin kanıtır.Ateşi kullanmak,yazı sistemi yaratmak gibi....

Dinlerin çökmesi,insanlığın işine gelmez.Nüfüsumuzla endeskli biraz.7 milyar insanı dinler sayesinde kontrol edersin.Eğer insanların sayısı Şirinlerde olduğu gibi 100 tane olsaydı dine gerek olmazdı.Kapitalizm'e gerek olmazdı.
Dinlerin geleceği insan nüfusuyla endeskli.

undersun 14-08-2012 19:28

Alıntı:

basmagul´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 450463)
Eger biz bateri ve sonunda maymundan geldigimize inaniyorsak,sizde ensest iliski mahsulu oldugunuza inaniyorsunuz demektir.Buda akli basinda her aile ferdi insanin cok zoruna gider,sozum sana degil!:yo:

sence insanlar nasıl çoğaldı dostum hep bir andamı mılyarlarca insan oluştu bunun bır baslangıcı olmalı değilmi? senin bir öngörün varmı?..sonuçda ınsan erkek ve dişi den oluşur..bunun ilki nedır sence..adem havva değilde şöyle diyelim
bunlar ilk maymunlar olsun xerkek maymun x kadın maymun bunların çocukları nasıl çoğalıcak sence? açıklama beklıyorum?

işte bu kadar tutarsız zann ve iddialarınız var ... farkındalık diyorsunuz ya
farkındalık nerde !!

barristor 14-08-2012 19:39

Alıntı:

drawwan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 450466)
İlahi dinleri yok olabilir;ama dinin insan yaşamından çıkacağını sanmıyorum.İnsanlık tarihimize baktığımızda;dinleri ateşi bulmak,yazıyı bulmak,tarıma geçmek gibi görülebilir.
Dinin inancı olan bir hayvan ya da primat türü göremiyoruz.Din gelişmenin kanıtır.Ateşi kullanmak,yazı sistemi yaratmak gibi....

Dinlerin çökmesi,insanlığın işine gelmez.Nüfüsumuzla endeskli biraz.7 milyar insanı dinler sayesinde kontrol edersin.Eğer insanların sayısı Şirinlerde olduğu gibi 100 tane olsaydı dine gerek olmazdı.Kapitalizm'e gerek olmazdı.
Dinlerin geleceği insan nüfusuyla endeskli.

Inanc sisteminin insanlik tarihi kadar eski oldugu bilinen bir gercektir.Cunku insan agactan yere indigi zaman kendini savunacak bir ortami kalmamistir.
Hizli kosamaz,dusman parcalayamaz,kamuflaj olamaz bir yaratiktir.Ama mecburiyetten 4 ayak uzerinden 2 ayaga gectigi zaman elleri bos kalmis ve alet kullanmaya baslamistir.

Alet kullanmak onun zekasini gelistirmis ve gozunun gordugu hic bir yaratiktan korkmamaya baslamistir.
Ama gozu gordugu halde ulasamadigi dogal afetler ona korkmayi ogretmistir.

Yagmur yagmis,gunes acmis,ekinleri yesermis ve gok yuzunden ona mukafat gelmistir.Demek ki,yukardaki onu seviyor ve kolluyordur.

Simsek cakmis,yildirim dusup ekinlerini yakmistir.Demekki yukardaki,ona kizmis ve onu cezalandirmistir.

Bir kac gun once ona hediye veren gokyuzu,neden simdi ceza verdi diye dusunmeye basladigi ve elinden birsey gelmedigi anda onu kizdirmamaya ve tapmaya baslamistir.
Cunku bu tapinmaya baslayana kadar dusmanlarindan hep kotuluk,dostlarindan hep iylik goren insan,ilk kez hem kotulugu,hem iyiligi ayni yerden gormustur.Iste inanc sisteminin baslangici budur.Odul ve ceza.

Tabi yuzlerce ,binlerce yil gecmesine ragmen bu ise cozum bulamayinca,ortaya devrin 'Hz' cakallari cikmis ve gokyuzuyle insan arasinda iletisim kurduklarini idda etmeye baslamisdir.

Eee insan biriyle direk konusup kendi derdini yuzyuze anlatamiyorsa,telefon kullanmaya calisacaktir,bu telefonunda bir faturasi olmasi normaldir.

agnostikb 14-08-2012 19:45

Başlangıçta sadece bir çift olduğunu düşünürsen mantıksız gelmesi normal. Hiç bir zaman (evrimde de), ilk insanlar veya insansılar bir çift değildi. Çok daha fazlaydı zaten aile içi çiftleşme canlılarda sakatlıklara sebep olduğundan dolayı ahlaki olarak ''ayıp'' diye adlandırılır. Bu aslan , maymun, insanında dahil olduğu tüm hayvanlarda böyle.

agnostikb 14-08-2012 19:50

Sevgili Basmagül, eğer anlattığın teori doğru olsaydı şuan insanların inanmaması gerekmezdiydi? ne de olsa bahsettiğin durumların hiçbiri artık geçerli değil

xcan 14-08-2012 19:53

Önce 3.5 milyar yıl önce tek hücreliler oluştu.
Çok hücreli yaşama Kambiryen döneminde geçildi 600 milyon yıl önce İnsanın tarihi ise şurada 7 milyon.Bilim bunları ortaya koydu.
Biraz okuyun andersun.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:23 .