![]() |
Organ bağışı mı, yoksa soygunculuk mu?
Dostlar,
Organ bağışı adı altında yaşayan insanları öldürmek bir moda oldu. Çünkü çalışan organ yaşayan organdır. Mezarlıklar ölü organlarla doluyken, sadece beyin ölümü gerçekleşti diye yalan ve dolanla insanları bir de buradan sömürmeye karşı çıkmalıyız. Organ bağışı adı altında, yaşayan insanlar açıkça öldürülmekte ve onların organları daha yaşarken başkalarına takılmaya çalışılmaktadır. |
Alıntı:
Calisan organ, yasayan organ degildir ne yazik ki her zaman. Eger her yasayan organ, islevsellik baglaminda calisiyor olsaydi, hicbir sekilde kesip bicmemize ve tedavi etmemize gerek olmazdi. Dahasi en basit tip diye kavram olmazdi. Nicin cektiriyorsunuz o halde disinizi? Curuk carik, ama yasiyor sonucta. Uzakdogu dinlerinin bilime bakis acisi olduruyor beni. Ne yapalim yani isi gucu birakip alternatif tedavi yontemlerine mi donelim? Kalp problemiyle gelmis insana, elektro sok vermek yerine, sigir kemigi mi alip vuralim? Antik Misir gozunuzun onunde ornek. Adamlar alternatif tedavi yontemlerini kullandilar evet, ama o yuzyilda beyin acip kestiler, ameliyat da yaptilar. Bugun onlarin ortaya koydugu bilgi sayesinde, tip, genetik vs. bilimi sekillenmis halde zaten. Sadece daha modernize haldeyiz teknolojik baglamda, imkanlarimiz daha genis . Kim kimi olduruyor organ bagisi altinda bir aciklasaniz biz de aydinlansak!!!!? |
bende merak ettim doğrusu ,
|
Anlatalım da öğrenin.
Alıntı:
Bu konuyu gerçekten anlatmak, hem de iyice anlatmakta fayda var. Organ bağışı demek, yaşayan bir organın, beyin ölümü masalıyla, yaşayan bir insandan alınarak, o organa ihtiyacı olan başka birine nakledilmesi demektir. Yani bir organa muhtaç kişi için, diğer yaşayan kişiden o organı almak demektir. Yani bir insanı yaşatmak için diğer bir insanı öldüreceksiniz. Gerçek budur. Yoksa, ölmüş olan bir kişinin organını almıyorsunuz. Yaşayan kişiyi siz açıkça öldürmek suretiyle, onun organını almaktasınız. Bu gerçeği görmek gerek. Yoksa benim sözlerimle, uzakdoğu dinlerinin ne ilgisi var? Yapılanlar bunlardır. Ağır bir trafik kazası geçirmiş kişinin başına çöken organ mafyası, o kişinin beyin ölümünün gerçekleştiği gibi uyduruk bir söylemle,o kişinin akrabalarını kandırarak o kişiyi aslında öldürmektedirler. Aslında bu kazaya uğramış kişilerin bazen uzun yıllar sonra dahi bilinçlerinin açıldığı görülmüştür. Yani beyin ölümü diye söylenenler gerçeği yansıtmaz. Beyin ölümünün saptanması çok uzun deneyler gerektiren bir olgudur. Öyle üç beş organ mafyasının saptayabileceği cinsaten değil. Mezarlıklar ölmüş insan dolu. Buyrun oradan alın organları ve kullanın... Bu denli önemli bir konu ne yazık ki bizim toplumumuzda açıkça anlatılmaz da, sanki ölenden bir organ alınıyormuş masallarıyle adamı keser ve öldürürler. Ve bu katillere bazı insanlar da bilgisizlikleri nedeniyle yardımcı olur... Bazı doku ve organlar bedenden ayrılsalar dahi yaşam o kişide devam eder. Ancak yaşamsal olan kalp gibi, karaciğer gibi, organlar var ki, bunların çıkarılması o kişinin yaşamının sona ermesi demektir. İşte ben bunu anlatmaya çalışıyorum. Yoksa diş çektirmenin bu konuyla ilgisi yok ki! İşte organ mafyasına destek olanların bu destekleriyle aslında yaşayan insanlar öldürülmektedir. Anlatmaya çalıştım, tabii anlayana... |
Organ Mafya'sının varlığı tüm organ bağışı kurumlarının ya da sisteminin bu mafyaya çalışıyor olduğunu nasıl kanıtlar ki? Bu bir gerçeklik üzerinden koca bir komplo teorisi üretmekten başka bir şey değil. Böyle iddiaların çok fazla delile ihtiyacı vardır.
Ayrıca böyle komplo teorileri üretmek zor olmasa gerek. Neticede delil teşkil edecek hiç bir argüman yok ortada. Kanımızı topluyorlar, çünkü milletçe gen analizi yapacaklar. Saçlarımızı topluyorlar, dna topografimizi çıkaracaklar. ... Uçaktan kene atıp bizi deniyorlar. Kuş gribi, domuz gribi üretip ekonomimizi baltalıyorlar. ... |
Alıntı:
Beyin olumunun saptanmasinin cok uzun deneylere dayandigina dair kanitiniz nedir? Ayrica beyin olumu nedir sizce? Nasil tanimlarsiniz yani? Organ Mafyasi olabilir ancak bunu butun tip geneline yapistiramassiniz. |
Alıntı:
Kendini bilen bir tıp doktoru bir insanı öldürüp, onun organlarını diğer bir insana yerleştirmez. Siz organ bağışı denilince ölenlerin organlarının alındığını sananlardansanız, size bu konuyu anlatmaya gerek de yok! Zaten herkesin her organı bağışlanamıyor. yaş ve diğer sorunlar da var. bu konuyu iyice öğrenecek sonra burada benimle tartışacaksınız. |
Alıntı:
Siz okumuş,yazmış bir kişisiniz. İnternette herhangi bir arama motoruna ''beyin ölümünün saptanması '' diye yazınız ve bu konudaki pek çok tartışma ve kriterleri öğreniniz. Beyin ölümünü ben değil bu konuda otorite olması gereken tıp insanları saptamaktadır. Her konuda mafya vardır. Eğer organ alımı ve satımı ile iştigal edenler varsa onlar da bu gruba dahil demek olurlar. Bu gruptaki insanları bütün tıp geneline yapıştıran yok. Siz öyle sanmış olacaksınız. Ben sadece canlı bir insanı öldüren ve onun organlarını bir başkasına yerleştirenlerden söz etmekteyim. Bir canlı insanı öldüren bir tıp insanı olabilyorsa, o da mafyadan demek olmaz mı? Esenlik dileklerimle |
Ne şekilde olursa olsun,organ bağışına kesinlikle karşımısınız sayın sesli?
|
Sesli, üslubuna biraz daha dikkat edebilirsen herşey hepimiz için daha iyi olur kanaatindeyim. Aktardıklarım için eksik, hatalı ya da samimiyetsiz iddiasında bulunacaksan, bunu yaparken konuyu kişilere indirgemek yerine içi dolu argümanlar sunarsan inandırıcılığını büyük oranda artıracaktır. Örneğin yukarıdaki iddialarını "delillerle" güçlendirebilirsin öyle değil mi? Bir "gerçek" için en basit element "ispat"tır. En azından madde terminolojisinde.
Sen, bunun yerine kişilerle uğraşmayı yeğliyorsun, buradan da anlıyorum ki aslında elinde "delil" değil de kuru, kulaktan dolma bilgiler ve bunların üzerine bina ettiğin teorilerin var. Emin ol onlardan bende bol miktarda var. Onları, senin burada yaptığın gibi foruma neşretsem oldukça fazla kaynak tüketmem gerekirdi. Ben kendi lehime dahi olsa safsatayı yıllar önce reddetmiş, buna meyletmeden fikir üretmeyi ilke edinmiş bir insanım. Bildiğim en iyi şeylerden biri de salt inandığım şeyleri değil içini doldurabildiğim kavramları, olguları fikir olarak savunmaktır. Organ bağışının istismarı bir gerçekliktir. Ancak bunun için Organ Bağışı kavramına tümden savaş açmak koca bir "mantıksal tümevarım" hatasıdır. Lütfen, bize bu konuda yaptığın çalışmaları ve iddialarının gerçekliğini gösteren delilleri ilet. Ki biz de en azından anlattıklarının tartışılabilir, konuşulabilir şeyler olduğunu görelim. Aksi halde bu iş havanda su dövmekten farklı değil. |
Alıntı:
Beyin ölümü gerçekleşmiş bir insanın tek böbrekle yaşamını devam ettirebileceği bir gerçek,ondan daha çok ihtiyacı olan beyni hala canlı olan insana takılmalı mı? Takılmamalı mı?Sizce beyin ölümü gerçekleşmiş bir insanın organlarına henüz canlı ve beyin ölümü gerçekleşmemiş insanlar daha çok ihtiyaç duymuyor mu? Bu uygulamaların bu şekilde kanunsuzca yapıldığına dair hangi geçerli belgeniz var ? Ölülerin organları bana kalırsa ailelere sorulmadan alınacak şekilde bir yasa çıkartılmalı sonuçta mezarda çürüyüp gideceğine başka birinin derdine çare olmalı o konuda katılıyorum. Fakat bu nasıl bir anlayıştır ? Organ bağışını yasaklayalım diye ? Bugün insanların ekonomik durumdan dolayı organlarını satacak hale geldiği bir dünyada siz organ bağışını yasaklayalım diyorsunuz... |
Alıntı:
Size göre bilinci kapanmış bir kişinin bir organını alıp, onu öldrmek ve diğer bir kişiye o organı yerleştirmek bir ihtiyaç! Yani açıkçası,sizin ihtiyaç dediğiniz olgu cinayetin ta kendisi... Bu uygulamaların yasalara uygun yapılmadığının kanıtını siz tıp otoritelerinin söylemlerinden de öğrenebilirsiniz. Siz kanıt derken,kendiniz nasıl bir kanıtsızlık içinde debelendiğinizin dahi farkında değilsiniz! |
Alıntı:
Bakın ben ne diyorum? Eğer ölü veya başka bir yerden organ sağlanamıyorsa bilinci kapalı bir insandan alınmalı. Şimdi mesela atıyorum sizin 2 böbreğinizde iflas etti,size uygun böbrekte sadece bilinci kapalı bir hastada var bu konuda ne hissederdiniz ? Bilinci kapalı olarak insanın nefes almaktan başka yaptığı bir şey var mı? |
Alıntı:
Ben mafya yok demedim basligin en basindan beri dikkat ederseniz. Ancak bunu alip tum tip dunyasina maletmeye calismaniz sakat bir anlayistir. |
Alıntı:
Bütün tıp dünyasına maletmeye çalıştığım tümceyi lütfen gösterebilir misiniz? Benim önemle işaret etmeye çalıştığım gerçek, bilinci bir kaza sonunda kapanmış kişiyi gözüne kestirerek, acilen bu kişiyi bir şekilde ölmüş gibi muamele edenlerdir. Bu kişiler hastanelerde, hekim olarak da görevli olabilmektedir. BEYİN ÖLÜMÜ diye rapor verilen ama aslında yaşayan bilinci sadece kapalı olan bu kişilerin yıllar sonra bilinçlerinin açıldığına dair pek çok yaşanmış olay bilinmekte olunca, insan mafyadan başka bu işi yapabilecek bilim insanına bunu yakıştıramıyor. Her hekim Hipokrat yeminine ne yazık ki bağlı değil. Öyle olunca, mafya adamlarını bulmakta pek zorlanmadan işini yürütebilmektedir. |
Sesli, keşke sadece 'organ bağışına karşıyım' deseydin. O zaman bunun altınını dolduracak argüman bulmak için debelenmezdin en azından..
|
Burada irdelenmesi gereken 2 konu var:
1) Organlarını hayattayken bağışlamış kişilerin durumu. 2) Organlarını bağışlamamış ancak ailesinin kararı ile organları bağışlanmış kişiler. İlk durum için herhangi bir sorun yok. Çünkü organ bağışı konusunda kendi kararını vermiştir. hayatı ve organlarının geleceği hakkındaki sözünü söylemiştir. Asıl sorun 2. durumda gibi görünüyor. Ancak, tıbbi deney, çalışma ve kararların tamamında olduğu gibi organ bağışı konusunda da "Etik Kurul" kararları mevcuttur. Bu bakımdan, kimin beyin ölümünün gerçekleştiği, kimin için hala umut olduğu bu kurullar tarafından tartışılmış ve bir karara bağlanmıştır. kaldı ki, son söz yine hastanın ailesine aittir. Ancak burada verilen kararı bir diktatörün ya da kralın kimin hayatta kalacağına karar vermesi olarak değil, ince düşünülmüş bir kar-zarar dengesi olarak ele almak gerekir. |
Organ bağışmalayı bende düşünüyordum ama şu haberle karşılaşana kadar;
http://www.ahaber.com.tr/Gundem/2012...ye-fatura-soku Bu haber sonradan sağlık bakanlığı tarafından yalanlansa da,yine de haberin gerçek olma ihtimali yüksek..Çünkü burası Türkiye.! Ayrıca organ bağışından faydalanan ailelerin bir teşekkürü bile çok görmeleri benim gibi muallakta kalanları olumsuz yönde düşünmeye itiyor..! |
''Organ Nakli ''deseydim, daha anlaşılır olurdu.
Alıntı:
Organ nakli aslında yaşayan bir insanı öldürmekten başka bir gerçeklik taşımaz. Bunu karşınızdaki anlayamayınca söylenecek söz de kalmaz... Belki organ bağışı demek yerine, en başta, organ nakli demiş olsaydım daha anlaşılır olabilirdi. İnsan yanlışını görebiliyorsa bu da bir kazançtır. Bana bu konudaki yardımlarınız için size teşekkür ederim. |
Konuyu insani yönden idrak etmekten uzak olduğun gibi, günün birinde senin de organ bağışına ihtiyacın olacağı gibi bir gerçeği dahi algılayamıyorsun. Bu anlayışın savunulması, dillendirilmesi düşünce özgürlüğüne giriyor elbette. Ancak, ben bu saçma ve desteksiz fikirlerinin bu konuyu okuyanlar tarafından benimsenmemesini diliyorum.
|
Alıntı:
Ölüden alınmıyor bu organlar. Canlı insanı öldü aldatmacasıyle alıyorlar. Ve de böylece yaşayan insanı öldürmüş oluyorlar. Bu mu insanlık? İnsani yön nerede? Bir şekilde bilinci kapanmış kişinin bu durumundan istifade ederek organlarını yerinden keserek alıp başka birine yerleştiriyorlar. Ölüden alsalar kim karışır. Mezarlıklar ölmüşlerle dolu. Neden yaşayandan alıyorlar? Bunun insanlıkla ilgisi yok. Bu düpedüz insanları öldürmektir. Benim yaşamam için başkası ölsün diyen insansa, ben öyle bir insan olmak istemem. Düşüncem insani olandır. Siz konuların bazı durumlarda ayırdında olamayınca, size insani durum diye organları çalıp yaşayanı öldürenler rastlamasın! |
Alıntı:
Ilac kullanir misiniz siz, sayin Sesli? O ilaclar insanligin faydasina sunulacak diye kac kobay fare harcaniyor. Bunu niye dillendirmiyorsunuz? |
Alıntı:
İddiana akıl alır girdi sağlayamıyorsan, lütfen "ben sadece organ bağışına karşıyım" de ve bitir konuyu. |
Alıntı:
Daha ne delili istiyorsunuz ki? Bu konuda pek çok bilim insanı benim düşüncemde. Biraz okusanız siz de bilgi sahibi olacaksınız. |
Alıntı:
Her ilaç bir defa fareler üzerinde incelemeye tabi tutulmuyor. Bazen insanları da kobay olarak kulanıyorlar. Ancak bütün canlıların kobay olarak kullanılmasına karşıyım. Burada sözünü ettiğim olgu yaşayan bir insanı organ bağışı adı altında öldürenlerin olduğudur. Bunun farelerle ne ilgisi var?. Çünkü her canlı yaşamaya hak sahibidir diye düşünmekteyim... |
Alıntı:
O insanin tip'tan baska sarilacak birseyi kalmamistir cunku. Fare'de canli degil mi? Yazik degil mi ona? Alıntı:
Mezarliktan organ almak onerisi absurd olmus. |
Buradaki linkte Organ naklinin hangi durumlarda yapılıp yapılamayacağı şer'i hükümlere göre açıklanmış. Organ naklini iki kısımda incelemişler. Bunlar; Yaşayan kimseden yapılan organ nakli ve Ölüm Sonrasında Yapılan Organ Nakli..
Ölüm sonrasında yapılan organ naklinin doğru ve caiz olmadığı hükmüne varılmış. Sebebi ise öldükten sonra kişinin ve çevresindekilerin bu organlar üzerinde hakkı olmamasıymış. Yani naklin yapılamama nedeni, organı alınacak kişisininsizin bahsettiğiniz gibi sağ olabilme ihtimalinden değil, organ üzerinde söz sahibi olamamasındanmış..Zaten bu konuda herhangi bir şüphe duysalardı, Ölüm sonrasında yapılan organ nakli diye belirtmezlerdi. Şimdi organ nakline inançlarından ötürü karşı olan kesim, neden siz de açık açık buradaki hükme göre organ nakli caiz değil onun için karşıyız demiyorsunuz da, yok insanlar ölmemiş, bu nasıl bir canilikmiş ayağı yapıyorsunuz? Bir de evrim konusunda yerden yere vurduğunuz bilim adamlarını işinize geldiğinizde kendinize nasıl da referans yapıyorsunuz. |
Alıntı:
İlaçların deneyimlerine kobay olarak katılan insanlar ne yazık ki bu durumdan çoğu zaman haberdar olamıyorlar. Yani hiç de hasta olmadıkları halde kendilerine bu durum tam olark anlatılmaksızın sadece yapacakları iş karşılığında para verilmek suretiyle kandırılan insanları Mesela HİNDİSTAN'da daha geçen yıllarda haberlerden okumuştuk. Hiç bir zaman ilaç piyasaya çıkmadıkça yasal olarak hasta olan kişilere bu ilaçlar verilmez. Bu yasa gereğidir. Ancak hasta olmayanları kobay gibi kullandıkları durumları bilmekteyiz. Fakir ve de paraya ihtiyacı olan insanlar bazen kendi istemleriyle organlarını da satabilmektedirler. Mezarlıklardan organ almak tabii ki işe yaramaz. Neden? Çünkü o organ canlı değildir. Yani organ bağışı adı altında, yaşayan insanları öldürdükleri ve onların organlarını aldıkları bir gerçektir. Neden bu kadar basit bir gerçeği anlamak istemediğiniz de ayrı bir konu! |
Alıntı:
Yanıldığınız veya atladığınız önemli husus ölüm sonrası denilerek alınan organ aslında yaşamakta olup sadece bilinci kapalı olan ve de bir şekilde ''BEYİN ÖLÜMÜ'' diye bir kandırmaca ile alınan organdır. yani yaşayandan alınıyorrrr! Lütfen caizdir veya caiz değildir demedim. Yaşayandan alıyorlar ve de yaşayan böylece ölmüş oluyor demekteyim. lütfen ne dediğimi anlamaya çalışnız. |
Alıntı:
Efendim soruma cevap veriniz. Tibbi bastan yazmaya gerek yok. Gonullu donorlukten haberiniz yok, ilac uretimi, piyasa cikisindan da haberiniz yok, onun icin tartismayacagim sizinle. Fare canli degil midir? Buna cevap veriniz. Agzina sinek kacmasin, olmesin diye farkli dinleri overek anlatiyordunuz. Haydi sinegi de gectik, ya fare? |
Alıntı:
Şu bahsettiğiniz kandırmacalar ve iddialarınızın gerçekliği için kanıtları ne zaman sunacaksınız artık? Ama öyle bir derdiniz yok değil mi? Buraya gelmiş, öylesine ortaya attığınız bu deli saçmalarına inanmamızı bekliyorsunuz. Kendi adıma konuşayım, yavaş yavaş beni aptal yerine koymaya çalışıyormuşsunuz gibi bir izlenim edinmeye başladım. |
Alıntı:
Yasayandan ur'da aliniyor, kanserli hucre de aliniyor. Yazik degil mi peki, o da canli? Bunlar alinmasin dediginiz oluyor mu? |
Sayın sesli,demek istediğinizi uyuklayan şu halimle anladım sanırım:)
Siz doğallıktan yanasınız..Doğası gereği organlarını kaybedene,başka bir insanın organını çıkarıp takmanın tam bir delilik olduğunu söylemektesiniz..Ve haklısınız da..! Hayvanlar kendi aralarında organ bağışı filan yapmazlar..Bir şekilde uzvunu kaybetmiş hayvan,kaderine terkedilir..Onun için yapılabilecek fazla birşey yoktur..! Bizlerde hayvan olduğumuza göre,doğaya uygun hareket etmeliyiz ve başka insanlardan uzuv talep etmemeliyiz.. Sayın sesli'nin dediği gibi insanların beyin ölümü gerçekleşti diye organlarını söküp çıkarmak ne kadar rasyonel/mantıklı/etik/doğal?! Bir taraftan ölmek üzere olan birisine hayat veriliyor ama diğer taraftan yeni ölmüş birinin organı çıkarılıyor..Hepimiz doğamız gereği organ bağışı bekleyen hastaların durumunu düşünüyoruz ve üzülüyoruz amma velakin bu yapılan operasyon doğaya/doğamıza aykırı..! |
Burada sesli abimizin tereddütü şu sebeple oluşuyor;Tıp beyin ölümü gerçekleşen insanları, sanki ,kurtarılması mümkün olduğu halde ,kurtarmıyorda,''Biz buna ölmeden öldü diyelim ve organlarını yağmalayalım'' diyormuş gibi bir izlenime kapılmış.
İşte bu kuşkusu sanırım karşı çıkmasını tetikliyor . Değilse mezarlıktan alınsın diyor. Bağışa karşı değilde,sadece organ bağışının taze ölmüşlerden olmasına karşı. Yanlış anlamadıysam. Ozaman tıbbi katliam gerekçesinin, bir kanıtı olması gerekmezmi sesli ustam.? Neye istinaden bu yargınız?. |
Alıntı:
Siz olmus diye, les'i terkeden bir hayvan gordunuz mu? Canli diye nitelediginiz agactan, bitkiden yemeyen bir hayvan gordunuz mu? Dogada her canli diger turlerle ayakta kalir. |
Rasyonel bir iddiadan bahsediyorsak, iddianın belli başlı deliller sunması ve bu delillerle ortaya konmuş fikirsel argümanlarla desteklenmesi olmazsa olmaz bir durumdur. Yalnızca var sayımlarla hareket ederseniz burada yalnızca komplo teorisinden bahsedilebilir.
"Organ bağışı sahtekarlıktır." Neye göre? Bu iddiayı neyle ölçeceğiz? Cevap: Yok. "Böyle inanıyorum" demekle "Şu nedenle böyledir" arasındaki ayrımı dahi yapamıyorsanız, iddianızın hiç bir hükmü kalmaz zaten. Yahu açın bu forumda ne iddialar ne şekilde savunulmuş onları bari okuyun. Arama böülümüne "iddia" yazıp arattırsanız dahi emin olun tonla şey öğrenirsiniz. |
Alıntı:
Yahu zaten adami kesiyorsun, ameliyat ediyorsun, adama bilinci kapaliyken ilac veriyorsun. Bunlar etige girmez, organ bagisi girer. |
Alıntı:
Yemek yeme ile organ nakli aynı şeyler değildir.. Vatandaşın biri su içmeyecek,bol tuzlu yiyecekler yiyecek;sonra da böbreği iflas edince taze ölmüş insanların böbreğini bekleyecek..! Veya; Vatandaşın biri spor yapmayacak,yağlı yiyecek yiyecek,hamburgerleri yutacak;sonra da kalbi iş göremez hale gelince taze ölmüş insanların kalbini bekleyecek..! Adam ölmüş ama organları hâlâ ölmemiş..Organları ölmemiş bir adam,ölmüş bir adammıdır? Bir insana öldü demek için sadece nefesinin durması yeterlimidir yoksa tüm organları ile mi ölmesi lazımdır? |
Alıntı:
Guzel, ornek getirin o halde. Kime bu sekilde organ nakli yapilmis? Bir insana oldu demek icin nefesinin durmasi yetiyor olsaydi, hicbir doktor kalkip elektro sok vermez, kalp masaji yapmazdi degil mi? Oldu deyip atardik bir kenara. Tum organlari diye birsey yoktur tipta. Beyin belirler kisinin olumunu. Beyinde hayat varsa, diger organlarda da hayat vardir. Beyin cevap vermiyorsa, diger organlari da ayni sekildedir. Akil, bilinc organ yapilirsa, ancak bu tur bir tartisma ortaya surulur veya anlasilmak istenmez. Beyin, kalp degildir, mucizeler yaratamazsiniz. Bilinc acikligi veya kapaliligi ayri bir durumdur. Adam komada 8 ay yatar, uyur, kalkip evine gider. Farkli kulvara niye yonlendireyim? Madem evrimi savunabiliyorsunuz, genetik diye birseyden de haberiniz olmalidir. Her insanin direnc sureci ayni midir? Olmus insanin, organi olsun diye beklenmez organ bagisinda, aksi olsa gider mezarliktan organ toplardik degil mi? Madem canlilik bu kadar onemli , insan yatirilip, kesilip biciliyor, vucudundan canli parca cikariliyor. O canli degil mi? Dogalliktan yana ise insanlar, organ bagisindan once pankart acmalari gereken cok fazla unsur var. Bu organlar cevresel faktorlerden hic etkilenmez mi? |
Alıntı:
Tereddüte sahip değilim. Ve bu konuda hiç bir zaman TIBBI suçlamadım. BEYİN ölümü pek çok testin yapılmasını gerektiren ve bu nedenle de pek geçerli olmayan bir ''UYDURUK NEDEN OLUŞTURMA ÇABASI''. Çünkü beyin ölümü gerçekleşti sanılan ve de yıllar sonra bilinci açılan örnekler var. Bunlar gerçekler. TIBBI suçlamıyorum. Beyin ölümü diye acilen karar vernler deseydiniz daha gerçekçi olabilirdi. Bağış denilen, öldüğünüzde sizden alınacak olan organın sağlığınızda bağışlanması şeklinde sunuluyorsa da, gerçek böyle değil. Siz bir kaza sonunda bilinç kapanması yaşarsanız, yani komaya girerseniz, organ bekleyenler hemen atağa geçebiliyor. Ve sizi zorla ölmüş gibi göstermek bahanesiyle ''BEYİN ÖLÜMÜ '' gerçekleşti diyerek, rapor dahi alabilmeleri mümkün oluyor. Ve böylece yaşayan insanın daha yaşamı bitmeden organlarına saldırarak bir ganimete el koyarcasına bedeninizi ve yaşamınızı darmadağın edebilmektedirler. Yani ölenden alınan organ yok. Yaşayanlardan alınarak, yaşayanı öldürmekteler. Söylediklerim gerçek. Yoksa neden gidip de mearlıklardan almazlar diyerek gerçeği size de anlatmaya çalışıyorum. Ama pek başarılı olamadığım da bir ayrı gerçek! Uzun ve sağlıklı yaşam dileklerimle, |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:01 . |