Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Müslümanlara Soru : (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=28400)

Sayokan 17-07-2012 16:04

Müslümanlara Soru :

Müslümanlara soru:
Bildiğiniz üzre kuranda açık ifadeler geçer , Hristiyan Yahudilerden arkadaş edinmeyin,sadece müslümanlar cennete girecek şeklinde ifadeler.

Ben size şunu soruyorum :
Din anneden babadan geçen bir gelenek haline gelmiştir.Genel olarak müslüman anadan babadan doğan müslüman aynı şekilde hristiyanlık ve musevilikte devam etmekte.

O zaman şu mantıkla düşünelim:
Daha bir bebek yeni doğmuş,gayrımüslim bir ailede doğmuş ise cehenneme tek yönlü bir gidiş bileti kazanıyor.Peki Allahınız neden cehenneme yollamak için insan yaratıyor ?
O çocuğun hristiyan bir ailede yetişip büyüyecek olması onun suçumu yoksa ona ruhu üfleyen allahınızın suçumudur?

Genel olarak durum budur.

Eğer biraz mantık ve akıl sahibi bir müslüman bu yazdığımı okursa inancından şüphe edecektir.

Yergin 17-07-2012 16:26

Bakara suresi, 62. ayet

Alıntı:

62- Şüphe yok ki, iman edenler, yahudiler, hıristiyanlar ve sabiîler, bunlardan her kim Allah'a ve ahiret gününe gerçekten iman eder ve salih amel işlerse elbette Rabbleri katında bunların ecirleri vardır, bunlara bir korku yoktur, bunlar mahzun da olacak değillerdir.
İslam'dan haberi yok ise geçerli olandır.

undersun 17-07-2012 16:41

Her insan farklı koşullarda imtihana tabi olur,
Elbetde musluman olan bir aileden olan insanla,
Gayri Müslim olan bir ailenden olan insan aynı koşullarda degerlendirilemez,
Bu zenginle fakir hasta ile sağlıklı gibi bir farklılık oluşturur,
Herkes verilen imkanlar doğrultusunda imtihan edilir ve sorumlu tutulur,
Allah adaletle hüküm verir,
Allah'a sirk koşmaksizin inanan ve iyi bir insan olan herkes affedilme potansiyeline sahiptir..
Bu yüzden burda dilimizde tüy bitti..:)
Allah'a inanmamak kadar saçma birşey dünyada belkide hiçbirşeyde yoktur...
Bu yüzden yaradan bu konuda cok hassasdir....
Hep ayetlerde sirk üzerine vurgu yapılır...Günahlardan sakının der kucuk günahlarınızi affederim der cunku günah işlememek mümkün değildir..ama sirk konusunda affı yoktur..
Bu cunku nankörlükdur..
Ama bütün vicdanlar ,Allah ,tek ilah kavramı ile yüzleştirilir ya inanırsın yada şeytan seni kandırır inanmazsin ,şeytan insana kuruntu ve düşünce ile nüfuz eder..

Sayokan 17-07-2012 16:49

Alıntı:

Yergin´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 443898)
Bakara suresi, 62. ayet

İletişim ve haberleşmenin bu kadar gelişmiş olduğu dünyada herkesin islamdan haberi var.
Fakat siz nasıl çocuklara beyin yıkama metodu uyguluyorsanız

"müslüman olmazsan cehennemde yanarsın,Allah'a inanmayanların yeri cehennemdir"
sürekli tehditle yetiştiriyorsanız

onlarda aynı şekilde

"Hristiyan olmayanlar cehenneme gider "

diyor ve çocuklar bu baskıyla yetişiyor.

Bu yüzden doğduğu aile genelde etkili oluyor.

Ve müslümanlara göre Hristiyanlar,Yahudiler allaha şirk koşan kafirlerdir.

Yuvarlak yuvarlak cevapler vermeyin herkes istisnasız hristiyan ve yahudilerin cehenneme gideceğini biliyor.

Kısacası islamdan herkesin haberi var ve din değiştirmiyorlar sizin deyiminizle şirk koşuyorlar o zaman 6 milyar insanın yarısından fazlası cehennemlik mi?

Sorduğum soruya adam akıllı cevap bile vermiyorsunuz ben sizin yerinize verdim evet tüm yahudi ve hristiyanlar din değiştirmezse cehennemde yanacak.

Yani hristiyan ve yahudi ailelerin çocukları cehenneme tek yönlü gidiş biletlerini aldılar.

Lucy 17-07-2012 17:44

Alıntı:

62- Şüphe yok ki, iman edenler, yahudiler, hıristiyanlar ve sabiîler, bunlardan her kim Allah'a ve ahiret gününe gerçekten iman eder ve salih amel işlerse elbette Rabbleri katında bunların ecirleri vardır, bunlara bir korku yoktur, bunlar mahzun da olacak değillerdir.
Yergin çok sığ bi örnek vermişsin . Bu ayete göre yahudiler,hristiyanlar müslüman olmasa bile cennete giriyor.Tek şart Allaha ve ahret gününe iman edip doğru işler yapmaları. Ama başka bir ayette ise "Allah katında hak din islamdır" diyor.Bu ne çelişki ?. Hatta Cübbelinin bir konuşmasını dinlemiştim.Ordada diyorduki,yahudilerin ve hristiynaların cennete gireceğini söyleyenler büyük günah işliyorlar diyordu.Müslüman olmadan hiçbiri giremez diyordu.

Cübbeliyi savunduğum için değil,müslümanlardan bir örnek vermek için söylüyorum.

bakkalmahmud 17-07-2012 17:50

Alıntı:

Yergin´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 443898)
Bakara suresi, 62. ayet

Sayin yergin,bu ayetdeki iman,,,,neye yada kime iman?.saygilar sevgiler

Sayokan 17-07-2012 17:56

Alıntı:

antika´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 443906)
Sayin yergin,bu ayetdeki iman,,,,neye yada kime iman?.saygilar sevgiler

Hristiyanlarda üçleme olduğu için onların iman tanımına uymuyor.
Yahudiler zaten lanetli ırk olarak geçiyor.Geriye kalan dinlerinde müslümanların taptığı veya kabul ettiği herhangi bir şeyle alakası yok.

Yergin 17-07-2012 18:16

Alıntı:

Lucy´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 443905)
Yergin çok sığ bi örnek vermişsin . Bu ayete göre yahudiler,hristiyanlar müslüman olmasa bile cennete giriyor.Tek şart Allaha ve ahret gününe iman edip doğru işler yapmaları. Ama başka bir ayette ise "Allah katında hak din islamdır" diyor.Bu ne çelişki ?. Hatta Cübbelinin bir konuşmasını dinlemiştim.Ordada diyorduki,yahudilerin ve hristiynaların cennete gireceğini söyleyenler büyük günah işliyorlar diyordu.Müslüman olmadan hiçbiri giremez diyordu.

Cübbeliyi savunduğum için değil,müslümanlardan bir örnek vermek için söylüyorum.

Verdiğim örnek değil, ayet. Konuyu açana onu söylemelisiniz.

İnternette biraz araştırma yapabilirseniz, daha çok cevap bulabilirsiniz.

Fetrat,
Hristiyanlar ve Yahudiler cennete girer mi?

şeklinde aratabilirsiniz.

Son Peygamber Hz. Muhammed'dir. Bunu bilipte, iman etmeyen herkesin sonu bellidir.

"Başkasına hitaben"
Burasını Google zanneden bazı arkadaşlar var. Bilim, bilim diye tutturup, arayıp cevabını bulabileceği soruları burada soruyorlar. Parası olmayıpta, mazlum olanı aşağılık bir hayvanla eş değer görene cevap verme hatasına düşmüşüz, bir daha olmayacak.

bursali68 17-07-2012 18:26

Merhaba,

Alıntı:

Eğer biraz mantık ve akıl sahibi bir müslüman bu yazdığımı okursa inancından şüphe edecektir.
Sn.sayokan,bir konu açıyor ve " müslümanlara " soruyorsunuz...Sonra da dönüp müslümanlar adına NOKTA koyma çabasına giriyorsunuz...Şunu anlayamadım bir makale mi yazmak gayretindeydiniz , yoksa tartışma konusu mu açmak...Hangisi...?

Sonrasında Sn.Yergin , belki de bir nebze olsun konuya ışık tutabileceğine inandığı bir ayeti örnek olarak sunuyor ve hiç kimse için yanlış bir şey söylemiyor sadece ayet ile ilgili hemen aşağısına bir satır kendi görüşünü yazıyor....

Ve ardından Sn.undersun,kendi düşüncelerini içeren bir mesaj yazıyor ve yine uslubu gayet yerinde....

Ve sonrasında siz.....O da ne...!!!!

Alıntı:

Fakat siz nasıl çocuklara beyin yıkama metodu uyguluyorsanız
Alıntı:

Yuvarlak yuvarlak cevapler vermeyin
Alıntı:

Sorduğum soruya adam akıllı cevap bile vermiyorsunuz
Niteleme - Emir / Azrlama - Aşağılama....!!!

Bu ne şiddet bu celal...!!!

Sn.arkadaşım,biraz sakin olunuz...Konu sizin ve başkalarının yazmasına bu kadar " tahammülsüz " iseniz lütfen belirtiniz ki kimse yazmasın...Sadece sizinle aynı görüşte olanlar yazsın...El bebek gül bebek anlşır gidersiniz değil mi...?

Şimdi son değerlendirmenize bakalım...;

Alıntı:

Sorduğum soruya adam akıllı cevap bile vermiyorsunuz ben sizin yerinize verdim evet tüm yahudi ve hristiyanlar din değiştirmezse cehennemde yanacak.
Sn.sayokan...;

Haddi aşar tarzda cümle kuracağınıza , Sn.undersun'un üstteki mesajına dikkat etmiş olsanız oradaki...;

Alıntı:

Allah'a sirk koşmaksizin inanan ve iyi bir insan olan herkes affedilme potansiyeline sahiptir..
Alıntı:

Hep ayetlerde sirk üzerine vurgu yapılır...
Alıntı:

ama sirk konusunda affı yoktur..
ŞİRK saptamasının anlaşılması ve Sn.Yergin'nin de vermiş olduğu ayetin doğru ayet olduğunu çözebilirdiniz...

Çünkü şirk ağırlıklı olarak " inanan " insanların sorunudur...! Siz inanmayan iseniz zaten şirke bulaşma noktasında en son kişisiniz demektir ,belki sizin de riskiniz var ancak siz istisnai durumdasınız,çünkü en azından " Tanrı inancınız " yok...!!! Şirk açısından sizin için iyi bir durum bu...Dolayısı ile niçin " Hristiyan ve Yahudilerin " durumu sizi niçin bu kadar ilgilendiriyor , aslında bunu da pek anlamış değilim...

Bu serzenişlerinize de bakınca şunu sormak isterim...Doğru sadece sizin aklınızdakine CUK oturan yanıt verildiğinde mi doğru olur...?

Genel İslam anlayışı diye tarif etmeye çalıştığımız , yaklaşık 1400 yıldır toplumlarda yer etmiş , kemikleşmiş, inanç-hurafe-tabu karmaşası ve din bezirganları / tacirlerinin de maalesef ki çabalarıyla GENEL diye tanımlayabileceğimiz çerçeveye giren İSLAM tabirini kullanırsak bu son derece yanıltıcı olabilir...Bu bağlamda verdiğiniz yanıt...;

Alıntı:

tüm yahudi ve hristiyanlar din değiştirmezse cehennemde yanacak.
Toplumsal yanıtı soruyorsanız belli ölçüde dediğiniz gibi verilebilir sorduğunuzun yanıtı...Ancak bu doğru değil yanlış yanıttır...Oysa yanıt şu olsa doğruya daha yaklaşmış olurdunuz...;

Alıntı:

Kim olursa olsun (yahudi - hristiyan - müslüman - ateist...v.s )ŞİRK e bulaşmışlar ve bundan geri dönmüyorlarsa sonlarının kötü olduğu bildirilmiştir...
Çünkü Kur'an'da " Yahudi ve Hristiyanlara " Ehl-i Kitap tabiri kullanılır çoğu zaman...Ve bunlara gelen kitaplar da desteklenir Kur'an tarafından...Ne zaman " cehennem adayı " haline gelirler,özellikle Sn.undersun'un da belirttiği gibi " şirk " konusu ile birlikte , Şirk-müşrik-Kafir(gerçeğin üstünü örten ) olayı gerçekleşip geri dönüş yapılmadığında...!

Ve ayrıca...;

Alıntı:

Yuvarlak yuvarlak cevapler vermeyin herkes istisnasız hristiyan ve yahudilerin cehenneme gideceğini biliyor.
Ben böyle bir şey bilmiyorum , örneğin...! Bu söylediğinize EVET diyenler olduğu kadar , HAYIR diyenler de var...Bu durumda niçin herkesi tek bir kıstas ile değerlendirip , yukarıda en başta da belirttiğim gibi herkes adına konuşuyor ve bunun da doğru olduğunu iddia ediyorsunuz ki...?

Ayrıca herkesin bildiği , o söylenenin doğru olduğunun ,var olduğunun kanıtı değildir...

Sağlıcakla kalınız...

Sayokan 17-07-2012 18:28

Alıntı:

Yergin´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 443911)
Verdiğim örnek değil, ayet. Konuyu açana onu söylemelisiniz.

İnternette biraz araştırma yapabilirseniz, daha çok cevap bulabilirsiniz.

Fetrat,
Hristiyanlar ve Yahudiler cennete girer mi?

şeklinde aratabilirsiniz.

Son Peygamber Hz. Muhammed'dir. Bunu bilipte, iman etmeyen herkesin sonu bellidir.

"Başkasına hitaben"
Burasını Google zanneden bazı arkadaşlar var. Bilim, bilim diye tutturup, arayıp cevabını bulabileceği soruları burada soruyorlar. Parası olmayıpta, mazlum olanı aşağılık bir hayvanla eş değer görene cevap verme hatasına düşmüşüz, bir daha olmayacak.

Ben hakkı olupta, hakkını savunmak yerine yerde yemek yiyen zihniyeti aşağılık hayvandan farksız gördüğümü söyledim.Lafları çarpıtmak tüm müslümanlarınmı özelliği.

Kardeşim bir şey araştırmaya gerek yok ben hristiyan ve yahudiler cennete girermi girmezmi diye sormadımda.Giremeyeceğini ayetlere bakarak hepimiz biliyoruz ben dedim bunu nasıl mantığınız alıyor ?
Dini inancınızı sorgulamanız için fırsat verdim,fetva almak için açmadım bu konuyu.

Sayokan 17-07-2012 19:05

Dininizide biz öğretmeliyiz size dimi?

Yahudilerin yaptıkları zulüm ve birçok kişiyi Allah'ın yolundan alıkoymaları nedeniyle (önceleri) kendilerine helal kılınmış güzel şeyleri onlara haram kıldık.

(NİSA SURESİ / 160)

Ey iman edenler, yahudi ve hristiyanları dostlar (veliler) edinmeyin; onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden onları kim dost edinirse, kuşkusuz onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğuna hidayet vermez.

(MAİDE SURESİ / 51)

Yahudiler: "Allah'ın eli sıkıdır" dediler. Onların elleri bağlandı ve söylediklerinden dolayı lanetlendiler. Hayır; O'nun iki eli açıktır, nasıl dilerse infak eder. Andolsun, Rabbinden sana indirilen, onlardan çoğunun taşkınlıklarını ve inkârlarını arttıracaktır. Biz de onların arasına kıyamet gününe kadar sürecek düşmanlık ve kin salıverdik. Onlar ne zaman savaş amacıyla bir ateş alevlendirdilerse Allah onu söndürmüştür. Yeryüzünde bozgunculuğa çalışırlar. Allah ise bozguncuları sevmez.

(MAİDE SURESİ / 64)

(AÇIKÇA BELİRTİYOR LANETLENMİŞLERDİR DİYE)

"KENDİLERİ KAFİR OLMUŞ OLAN O EHL-İ KİTAP VE MÜŞRİKLER; GERÇEKTEN İÇERİSİNDE EBEDİ KALICILAR OLARAK CEHENNEM ATEŞİNDEDİRLER! "İŞTE SANA! ONLAR,YARATIKLARIN EN KÖTÜSÜ ANCAK ONLARDIR!" (BEYYİNE SURESİ:6)

İslâmdan başka din arayan, bilsin ki, o din asla kabul edilmez.” (A. İmran 85)

“ALLAH ve Resulüne itaat eden Cennete, etmeyen Cehenneme gider” ( Feth 13)

Kendi dininizi bile bilmezsiniz.

Sayokan 17-07-2012 19:12

Yetmedi mi?

” Yahudiler dedi : ‘ Ancak biz cennete gireriz ‘ , Hristiyanlar dediler ki : ‘ Ancak biz cennete gireceğiz ‘ , ( Allâh da buyurdu ki ) ‘ Hiçbiriniz giremeyeceksiniz,kendini Allâh’a teslim eeden Müslümanlar girecek “ ( Bakara Sûresi : 111,112 )

Sayokan 17-07-2012 19:25

Elimde şu anda hamdi yazır'ın çevirisi var buyrun yukarda yazdıklarım yetmediyse ,

Tevbe suresi 29. ayet ( Sahife no 85) Cüz:10

"Ehl-i kitaptan olup da Allah'a ve ahiret gününe inanmayan,Allah ve O'nun resulünün haram dediğini haram olarak görmeyen ve hak dini din kabul emeyen kimselerle, yenilip de aşağılanmışlar olarak kendi elleriyle cizye verinceye kadar savaş"

Koyu yazdığım yerleridemi göremeyecek kadar körsünüz.

Sayokan 17-07-2012 19:32

EDIT

Başlığı öne çıkarmak için yazılan ve herhangi bir düşünce öne sürmeyen mesajlar yazmamaya özen gösterelim.

Corpse Bride 17-07-2012 20:31

Alıntı:

Sayokan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 443916)
Ben hakkı olupta, hakkını savunmak yerine yerde yemek yiyen zihniyeti aşağılık hayvandan farksız gördüğümü söyledim.Lafları çarpıtmak tüm müslümanlarınmı özelliği.

Kardeşim bir şey araştırmaya gerek yok ben hristiyan ve yahudiler cennete girermi girmezmi diye sormadımda.Giremeyeceğini ayetlere bakarak hepimiz biliyoruz ben dedim bunu nasıl mantığınız alıyor ?
Dini inancınızı sorgulamanız için fırsat verdim,fetva almak için açmadım bu konuyu.

sayokan@

az yavaş olsanız nedir bu çocuk azarlar gibi. fırsat verdim ne demek yahu lutfetmiş gibi, size minnettar olacaklar herhalde. ne çalım ne caka sakin olun biraz. savulun sayokan geliyor!!

bursali68 17-07-2012 20:43

Alıntı:

Sayokan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 443925)

Yahudilerin yaptıkları zulüm ve birçok kişiyi Allah'ın yolundan alıkoymaları nedeniyle (önceleri) kendilerine helal kılınmış güzel şeyleri onlara haram kıldık.

(NİSA SURESİ / 160)

Ey iman edenler, yahudi ve hristiyanları dostlar (veliler) edinmeyin; onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden onları kim dost edinirse, kuşkusuz onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğuna hidayet vermez.

(MAİDE SURESİ / 51)

Yahudiler: "Allah'ın eli sıkıdır" dediler. Onların elleri bağlandı ve söylediklerinden dolayı lanetlendiler. Hayır; O'nun iki eli açıktır, nasıl dilerse infak eder. Andolsun, Rabbinden sana indirilen, onlardan çoğunun taşkınlıklarını ve inkârlarını arttıracaktır. Biz de onların arasına kıyamet gününe kadar sürecek düşmanlık ve kin salıverdik. Onlar ne zaman savaş amacıyla bir ateş alevlendirdilerse Allah onu söndürmüştür. Yeryüzünde bozgunculuğa çalışırlar. Allah ise bozguncuları sevmez.

(MAİDE SURESİ / 64)

"KENDİLERİ KAFİR OLMUŞ OLAN O EHL-İ KİTAP VE MÜŞRİKLER; GERÇEKTEN İÇERİSİNDE EBEDİ KALICILAR OLARAK CEHENNEM ATEŞİNDEDİRLER! "İŞTE SANA! ONLAR,YARATIKLARIN EN KÖTÜSÜ ANCAK ONLARDIR!" (BEYYİNE SURESİ:6)

Merhaba ,

Bu mesajınız ve işten eve gelene kadarki arada yazmış olduğunuz kısa mesajlrınıza bakınca , konuşulacak , tartışılacak biri olmadığınızı anlamış bulunuyorum...SİZİNLE konuşulcak herhangi bir konu olmadığını düşünüyorum...Oysa ki her yzdığınızın yanıtı var...! Ama mesajlara bakınca değmeyecek diye anlaşılıyor...

Ancak yazılarınıza dikkat ediniz...Komple bir kitleyi tümden niteleyici-alaya alıcı-rencide edici şekilde yazıyorsunuz...Bu yazım şekliniz sizi sıkıntıya sokar...

Sağlıcakla kalınız...

Sayokan 17-07-2012 20:55

Alıntı:

bursali68´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 443958)
Merhaba ,

Bu mesajınız ve işten eve gelene kadarki arada yazmış olduğunuz kısa mesajlrınıza bakınca , konuşulacak , tartışılacak biri olmadığınızı anlamış bulunuyorum...SİZİNLE konuşulcak herhangi bir konu olmadığını düşünüyorum...Oysa ki her yzdığınızın yanıtı var...! Ama mesajlara bakınca değmeyecek diye anlaşılıyor...

Ancak yazılarınıza dikkat ediniz...Komple bir kitleyi tümden niteleyici-alaya alıcı-rencide edici şekilde yazıyorsunuz...Bu yazım şekliniz sizi sıkıntıya sokar...

Sağlıcakla kalınız...

O yazdığım ayetlere karşı ne tür cevabınız olabilir ki?
Ne yapacaksınız ayetlerimi inkar edeceksiniz?

Verecek cevabınız olmayınca böyle demogoji yaparsınız işte...

Hodri meydan tehdit mi etmeye çalışıyorsunuz.İlk kez tehdit eden müslüman sen değilsin sonuncusuda olmayacaksın.

Neva 17-07-2012 22:25

Alıntı:

Sayokan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 443925)

(NİSA SURESİ / 160)

(MAİDE SURESİ / 51)

(MAİDE SURESİ / 64)

Sayin Sayokan;

Din kitap, ogretilir ama yeterlilik konusunda altini doldurursaniz yerine ulasir, izah edilmis olur.

Simdi bu ayetleri boyle istedigimiz kadar, boncuk dizer gibi kopyala yapistir dizeriz, hic sorun degil.

Ama ogretiyorum derseniz, ben size once bir kestirmeden sorarim;

O ayetlerde yahudi, hadu, sabii vs. ayrimini koyun bakalim ortaya diye..

Kuran'a gore Yahudi kimdir? Hadu kimdir?
Hristiyan kimdir? Sabii kimdir?

Bakara/111

hûden: yahudi

Bakara/113
el yahûdu: yahudi

Bakara/120

Bakara/135

Bakara/140

Al-i Imran/67

yahûdiyyen: yahudi
(Ibrahim ne yahudi ne hristiyandi)

Nisa/46

hâdû: yahudi

Nisa/160

hâdû :yahudi

Maide/18

Maide/5

hâdû: yahudi

ve er rabbâniyyûne: kendilerini rabbilerine adamis olanlar

ve el ahbâru: zahidler, yahudi alimler, hahamlar

Maide/51

el yehûde: yahudi( amenu olanlar, yahudi ve hristiyanlari dost edinmeyin)

Maide/64

ve kâlet(i) el yehûdu: yahudi (yahudiler Allah'in eli siki dediler)

Maide 69

ve ellezîne hâdû: yahudi (yahudiler, sabiiler, hristiyanlar -allaha ulasmayi isteyen)

Şüphesiz inananlar (müslümanlar) ile Yahudiler, Sabiîler ve Hıristiyanlardan (her bir grubun kendi şeriatında) “Allah’a ve ahiret gününe inanan ve salih ameller işleyenler için hiçbir korku yoktur. Onlar mahzun da olmayacaklardır” (diye hükmedilmiştir.)

Bunu aciklayacak kadar literatur bilgiye sahipseniz
, neye gore yahudilerin veya hristiyanlarin veya saabilerin, veya ayse, fatmanin vs. cennete gitmeyecegini, cehenneme gidecegini savunabiliyorsunuz ki?

Sonra ne demek beyin yikamak vs.?

Her karsi fikir yazan insana, sirf inancli diye beyin yikiyorsun demek ne derece tutarli?

Bizler ateist olarak beyin mi yikiyoruz yani birilerine gore ?

Kuran'a gore
, tanriya iman etmis, teslim olmus, ongorulen ibadetini yapan, her insan cennet olasiligiyla karsi karsiyadir. Cehennem olasiligiyla karsi karsiya oldugu kadar.

Kuran'in hangi ayetinde veya islama gore, kildigin namazi, tuttugun orucu, gittigin hacci vs. istisnasiz kabul ettim, sevap yazdim garantisi vardir?

Lutfen getirip koyar misiniz?

Inanir kisiler, yesillik olsun diye mi, kabul et diye yalvarirlar? Niye bu adamlar yalvariyorlar duayla? Ibadeti yapip cekip gitmeyi bilmiyorlar mi?

Islamin degismez,
kurali ameller niyetlere gore degerlendirilir degil midir?

Haydi bizi bir aydinlatin ustteki sorulari cevaplayarak, biz de ogrenmis olalim boylece.

Sayokan 17-07-2012 23:27

Öncelikle ibrahim ile ilgili soruyu cevaplayayım,kurana göre tüm peygamberler müslümandı diye bilinir(bunu ben demiyorum sadece tüm din alimleri diyor)

İnanlar demek ( allahı ahireti muhammedi peygamber kabul eden kişilere denir)

Yahudilik yalnızca din değil bir soyu temsil eder kuranda,Yakup diğer ismiyle İsrail
(Tanrı ile güreşen) adlı peygamberin soyundan gelenlere Yahudi denir.
Bu bilgiyi güncel olarak veriyorum , 2-3 gün önce tevrat okuyordum Yakup peygamberin diğer adı İsrail'dir anlamı ise Tanrı ile güreşendir.Rüyasında Tanrı ile görüştüğünü iddaa etmektedir.
Yahudiler bu soydan gelen kişilere denir.

Hristiyanlar ise size yolladığım ayetlerde hristiyanları tanımlarken diğerlerinde de İsa diğer ismiyle mesihi tanrının oğlu kabul eden kitleye denir.Ayrıca Yahudiler içinde Üzeyir'in oğlunu kabul edenler diyerek tanımladığıda olmuştur.

Sabii kelimesinin tanımını bilmiyorum.

Beyin yıkama mevzusuna gelince,ben orda şu olaydan bahsettim.

Hepimizin bildiği bir mevzu müslüman aileler özelliklede hanefi mezheplerine mensup olanlar çocuklarını çok yüksek bir baskı altında yetiştirirler kuran okuturlar.Kendi 2 ateist arkadaşım hala ailelerinden ateistlerini saklamaktadır mesela örnek vereyim çocukluğundan beri öğretilen müslümanlık tek doğrudur.

Müslüman olmayan cehenneme gider,zorla oruç tutturmalar bayram namazlarına götürmeler.Bir çocuğa bunları yapmanın beyin yıkamaktan başka tanımı varmı?

Bu insanlar bizim aramızda dolaşıyor,ateistliğin olduğundan bir haber olan insanlara inanmıyorum diyince " cehenneme gitmekten korkmuyormusun" cevabını almamız tanrının olamayacağını dahi hayal edemediklerini gösteriyor.Bu beyin yıkamanın sonucudur .Çocuklara inanç seçme hakkı tanımıyorlar.
Bu beyin yıkama değilde nedir ? Bir çocuğa sürekli durmadan dayatılan bir düşünce.
İnsanların beynine dogmaa yerleştirmek onu sorgulanamaz hale getirmek nedir ? Beyin yıkamadan başka. Bu sadece islam için değil 3 büyük din için geçerlidir.O dinlere mensup bireyler çocuklarının kalbine cehennem korkusu , kendi dinlerinin tek doğru olduğunu insanlara öyle bir dayatıyorlarki buna beyin yıkamak denir.

Kendi çocukluğumdan hatırlıyorum din dersine giriyordum 3.sınıfta eve gelip anneme babama neden oruç tutmadıklarını soruyordum,tutmalısınız vs. diyordum.

Bir din öğretmeni çocukları böyle etkilerden senelerce müslüman ailelerin beyin yıkaması sonucu birer iyi müslüman haline gelen insanların beyni yıkanmıştır.

Yolladığım ayetler zaten bilinen ayetlerdir,ben kendimde evimde kurandan bizzat kontrol ederek yazdım hepsini.
İlahiyat uzmanları,tarikat şeyhleri bu konularda ağırlıkları olan insanlar zaten benim savunduğumu senelerdir söylüyor.Ben sadece kendi yorumumuda katarak böyle bir konu açtım ve Allah dedikleri yaratıcı olduğunu düşündükleri varlığın cehenneme tek yönlü gidiş biletini yarattığı kullara nasıl verdiğini gösterdim.

Zaten 3 büyük din uzmanları bunu senelerdir kabul ediyorlar en büyük göstergeside din adına yapılan savaşları "kafirlere karşı savaşmak meşrudur diyerek savunuyorlar"

Haçlı seferlerinde kellesi alınan Yahudilere müslümanlara papa kafir diyordu.

İstanbul'un fethinde padişahların her lafında (halifelerde dahil) kafirlere karşı zafer kazandık diyorlardı.

İslamın her insana cennete gitme şansı veriyor demeniz saçma.

Buyrun ap açık ayet burda tartışmaya yer dahi vermeyecek

” Yahudiler dedi : ‘ Ancak biz cennete gireriz ‘ , Hristiyanlar dediler ki : ‘ Ancak biz cennete gireceğiz ‘ , ( Allâh da buyurdu ki ) ‘ Hiçbiriniz giremeyeceksiniz,kendini Allâh’a teslim eeden Müslümanlar girecek “ ( Bakara Sûresi : 111,112 )

Biz yani ateist agnostik vb. inançtakiler zaten sonsuz cehennem ateşinde yanacak.

Nasıl diyebiliyorsunuz hepimizin girme şansı var?

barristor 18-07-2012 01:51

Kuranda yahuidileri tevrati oven, yere goge sigdiramayan ayetler oldugu gibi onlari asagilayan ayetlerde mevcuttur. O bakimdan tartismaya dahil olan tum arkadaslar haklidir.

Fakat bu ne perhiz,bu ne lahana tursusu demeyin.Bu tursuyu kimin yaptigini arastirin.Ayetlerin yazilis zamanlarini,Mekkedemi Medinede mi kaleme alindigini arastirin.Muhammedin harami bakimindan guclu ve gucsuz oldugu donemlere, Islami kaynaklardan rahatlikla ulasabilirsiniz.

Kuranda Yahudi ve Hiristiyanlari oven,onlarinda hak kitabina sahip olduklari palavralarinin siralandigi hic bir ayet,Muhammedin guclu oldugu donemde yazilmamistir.Mekkeden ,Medine ye tuydugu ve gucsuz oldugu donemle,yani siginmak icin kapi aradigi donemle,palazlandigi donemlerde yazilan ayetlerin hicbir benzer yani yoktur.

Mesela istesenin ben bir tatisma baslatip sizlere yol verebilirim.

Yergin isimli arkadasin verdigi Bakara Suresi 62. ayetin nerede ne zaman yazildigindan baslayalim,Soyokan isimli arkadasin verdigi ayetlere gecelim.Varmisiniz?

Sayokan 18-07-2012 01:56

Alıntı:

basmagul´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 444026)
Kuranda yahuidileri tevrati oven, yere goge sigdiramayan ayetler oldugu gibi onlari asagilayan ayetlerde mevcuttur. O bakimdan tartismaya dahil olan tum arkadaslar haklidir.

Fakat bu ne perhiz,bu ne lahana tursusu demeyin.Bu tursuyu kimin yaptigini arastirin.Ayetlerin yazilis zamanlarini,Mekkedemi Medinede mi kaleme alindigini arastirin.Muhammedin harami bakimindan guclu ve gucsuz oldugu donemlere, Islami kaynaklardan rahatlikla ulasabilirsiniz.

Kuranda Yahudi ve Hiristiyanlari oven,onlarinda hak kitabina sahip olduklari palavralarinin siralandigi hic bir ayet,Muhammedin guclu oldugu donemde yazilmamistir.Mekkeden ,Medine ye tuydugu ve gucsuz oldugu donemle,yani siginmak icin kapi aradigi donemle,palazlandigi donemlerde yazilan ayetlerin hicbir benzer yani yoktur.

Mesela istesenin ben bir tatisma baslatip sizlere yol verebilirim.

Yergin isimli arkadasin verdigi Bakara Suresi 62. ayetin nerede ne zaman yazildigindan baslayalim,Soyokan isimli arkadasin verdigi ayetlere gecelim.Varmisiniz?

İlginç bir yaklaşım , bu şekilde bir söylem müslümanların iddaa ettiğinin aksine kurandaki yazılar birbirini doğrulamak yerine birbiriyle çelişiyor.

Ben hepsinin doğruladığını varsayarak yola çıkmıştım, fakat arkadaşların verdiği ayetlerde direk cennete gider demez.Allahı ahireti muhammedi kabul ederse gider diye belirtiyor yani pek esnek değil onların verdiği ayetlerde.

barristor 18-07-2012 02:03

Alıntı:

Sayokan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 444029)
İlginç bir yaklaşım , bu şekilde bir söylem müslümanların iddaa ettiğinin aksine kurandaki yazılar birbirini doğrulamak yerine birbiriyle çelişiyor.

Ben hepsinin doğruladığını varsayarak yola çıkmıştım, fakat arkadaşların verdiği ayetlerde direk cennete gider demez.Allahı ahireti muhammedi kabul ederse gider diye belirtiyor yani pek esnek değil onların verdiği ayetlerde.

Kardesim bu ilginc bir yaklasim degil GERCEKTIR.

'Senin dini sana,benim dinim bana', 'Dinde zorlama yoktur' gibi palavralarin tamami,Muhammedin gucsuz oldugu donemlerde Mekkede veya Medineye goc ettigi ilk yillarda yazilmistir.
Aksini idda eden varsa,hodri meydan diyorum.

Neva 18-07-2012 03:08

Alıntı:

Sayokan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 443985)
Öncelikle ibrahim ile ilgili soruyu cevaplayayım,kurana göre tüm peygamberler müslümandı diye bilinir(bunu ben demiyorum sadece tüm din alimleri diyor)

İnanlar demek ( allahı ahireti muhammedi peygamber kabul eden kişilere denir)

Yahudilik yalnızca din değil bir soyu temsil eder kuranda,Yakup diğer ismiyle İsrail
(Tanrı ile güreşen) adlı peygamberin soyundan gelenlere Yahudi denir.
Bu bilgiyi güncel olarak veriyorum , 2-3 gün önce tevrat okuyordum Yakup peygamberin diğer adı İsrail'dir anlamı ise Tanrı ile güreşendir.Rüyasında Tanrı ile görüştüğünü iddaa etmektedir.
Yahudiler bu soydan gelen kişilere denir.

Hristiyanlar ise size yolladığım ayetlerde hristiyanları tanımlarken diğerlerinde de İsa diğer ismiyle mesihi tanrının oğlu kabul eden kitleye denir.Ayrıca Yahudiler içinde Üzeyir'in oğlunu kabul edenler diyerek tanımladığıda olmuştur.

Sabii kelimesinin tanımını bilmiyorum.

Beyin yıkama mevzusuna gelince,ben orda şu olaydan bahsettim.

Hepimizin bildiği bir mevzu müslüman aileler özelliklede hanefi mezheplerine mensup olanlar çocuklarını çok yüksek bir baskı altında yetiştirirler kuran okuturlar.Kendi 2 ateist arkadaşım hala ailelerinden ateistlerini saklamaktadır mesela örnek vereyim çocukluğundan beri öğretilen müslümanlık tek doğrudur.

Müslüman olmayan cehenneme gider,zorla oruç tutturmalar bayram namazlarına götürmeler.Bir çocuğa bunları yapmanın beyin yıkamaktan başka tanımı varmı?

Bu insanlar bizim aramızda dolaşıyor,ateistliğin olduğundan bir haber olan insanlara inanmıyorum diyince " cehenneme gitmekten korkmuyormusun" cevabını almamız tanrının olamayacağını dahi hayal edemediklerini gösteriyor.Bu beyin yıkamanın sonucudur .Çocuklara inanç seçme hakkı tanımıyorlar.
Bu beyin yıkama değilde nedir ? Bir çocuğa sürekli durmadan dayatılan bir düşünce.
İnsanların beynine dogmaa yerleştirmek onu sorgulanamaz hale getirmek nedir ? Beyin yıkamadan başka. Bu sadece islam için değil 3 büyük din için geçerlidir.O dinlere mensup bireyler çocuklarının kalbine cehennem korkusu , kendi dinlerinin tek doğru olduğunu insanlara öyle bir dayatıyorlarki buna beyin yıkamak denir.

Kendi çocukluğumdan hatırlıyorum din dersine giriyordum 3.sınıfta eve gelip anneme babama neden oruç tutmadıklarını soruyordum,tutmalısınız vs. diyordum.

Bir din öğretmeni çocukları böyle etkilerden senelerce müslüman ailelerin beyin yıkaması sonucu birer iyi müslüman haline gelen insanların beyni yıkanmıştır.

Yolladığım ayetler zaten bilinen ayetlerdir,ben kendimde evimde kurandan bizzat kontrol ederek yazdım hepsini.
İlahiyat uzmanları,tarikat şeyhleri bu konularda ağırlıkları olan insanlar zaten benim savunduğumu senelerdir söylüyor.Ben sadece kendi yorumumuda katarak böyle bir konu açtım ve Allah dedikleri yaratıcı olduğunu düşündükleri varlığın cehenneme tek yönlü gidiş biletini yarattığı kullara nasıl verdiğini gösterdim.

Zaten 3 büyük din uzmanları bunu senelerdir kabul ediyorlar en büyük göstergeside din adına yapılan savaşları "kafirlere karşı savaşmak meşrudur diyerek savunuyorlar"

Haçlı seferlerinde kellesi alınan Yahudilere müslümanlara papa kafir diyordu.

İstanbul'un fethinde padişahların her lafında (halifelerde dahil) kafirlere karşı zafer kazandık diyorlardı.

İslamın her insana cennete gitme şansı veriyor demeniz saçma.

Buyrun ap açık ayet burda tartışmaya yer dahi vermeyecek

Biz yani ateist agnostik vb. inançtakiler zaten sonsuz cehennem ateşinde yanacak.

Nasıl diyebiliyorsunuz hepimizin girme şansı var?

Sayin Sayokan;

Bakin sizin aydin olarak , ilahiyat uzmanindan, tarikat seyhinden vs.'den bir farkiniz olmali degil mi yorumlariniza iliskin, inanirlara iliskin izah acisindan.

Bakara suresi zaten yahudilerin suresidir. Kuran'da Muhammed ismi yalnizca 4 kere gecer.

Cogunlugu Tevrat, Zebur, Incil'dir.

Dinsel tarihe vakif olmadan, yorumlamaya kalkarsaniz, cuvallarsiniz.

Once musluman kelimesi ile islam kelimesinin anlamini bilmeniz gerekir.

Ataturk bu yuzden Kuran'i Turkce'ye cevirtti.

Seyhlerin, sihlarin vs. egemenliginden kurtarabilmek icin.

Yani siz bilmem kac yilin tefsirini, tarikat seyhinin sozunu alip, bu boyledir diye dayatiyorsunuz.

Ustelik sitede birden fazla turde musluman oldugu halde.

Bakin yukarda soru sordum size.

Kel alaka cevaplar vermissiniz.

Eee Israil'den(Yakup'tan ) oncesi kimdir?

Kuran'da kac cesit hristiyan var biliyor musunuz?

ALKA 18-07-2012 03:12

Alıntı:

basmagul´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 444033)
Kardesim bu ilginc bir yaklasim degil GERCEKTIR.

'Senin dini sana,benim dinim bana', 'Dinde zorlama yoktur' gibi palavralarin tamami,Muhammedin gucsuz oldugu donemlerde Mekkede veya Medineye goc ettigi ilk yillarda yazilmistir.
Aksini idda eden varsa,hodri meydan diyorum.

Mekke'de inen bu ayetler üstelik görünmemesi için adeta Kuran'ın en son kısımlarında arkalarında yer alır, çünkü zaten Medine'de inen sonraki ayetlerle (İslam'ı kabul etmezlerse gördüğünüz yerde öldürün...) Mekke'de inen bu eski ayetler nesh edilmiştir ve yükümleri kaldırılmıştır.

Neva 18-07-2012 03:13

Alıntı:

Sayokan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 444029)

Yok oyle birsey kardesim.

Cennet'e cehenneme kimse kafasina gore gitmez. Islam'da belkemigi bellidir.

Adamlara iman etmedikleri sekilde bir dini yapistirmanin alemi var mi?

Musluman duasiz, yakarissiz iman eder mi?

Akil var mantik var. Hangi kitap soyluyor her yaptigin ibadeti tak garanti kabul ettim diye.

Oyle olsa sinav kavrami olmazdi.

Sizin hataniz, tarikat seyhlerinin vs. sozlerini baz almaniz.

Muhammed'in kacinci yuzyilda yasadigi belli degilken, nasil soylersiniz bunu?

Sayokan 18-07-2012 03:24

Alıntı:

Neva´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 444046)
Sayin Sayokan;

Bakin sizin aydin olarak , ilahiyat uzmanindan, tarikat seyhinden vs.'den bir farkiniz olmali degil mi yorumlariniza iliskin, inanirlara iliskin izah acisindan.

Bakara suresi zaten yahudilerin suresidir. Kuran'da Muhammed ismi yalnizca 4 kere gecer.

Cogunlugu Tevrat, Zebur, Incil'dir.

Dinsel tarihe vakif olmadan, yorumlamaya kalkarsaniz, cuvallarsiniz.

Once musluman kelimesi ile islam kelimesinin anlamini bilmeniz gerekir.

Ataturk bu yuzden Kuran'i Turkce'ye cevirtti.

Seyhlerin, sihlarin vs. egemenliginden kurtarabilmek icin.

Yani siz bilmem kac yilin tefsirini, tarikat seyhinin sozunu alip, bu boyledir diye dayatiyorsunuz.

Ustelik sitede birden fazla turde musluman oldugu halde.

Bakin yukarda soru sordum size.

Kel alaka cevaplar vermissiniz.

Eee Israil'den(Yakup'tan ) oncesi kimdir?

Kuran'da kac cesit hristiyan var biliyor musunuz?

Bakın bana ters gelmediği için farklı bir yorum katmadım.Çünkü bu tarikat şeyhlerinin dedikleri uydurma değil adamlar kendi dinlerini kaynak alarak bu görüşleri ortaya atıyorlar.

İsrail'den öncesi İbrahimin soyundan gelenlerdir.
Onlarıda müslüman olarak tabir eder.

Kendi bildiğim kadarıyla 2 tip hristiyan var,birincisi Muhammed'in gelişinni kabul edip ona biat edenler diğerleride dediğim şekilde 3leme inancına sahip kafirler.
Şu andakiler 3 leme inancına sahip kafirlerdir.

Diğer tip hristiyansa muhammedin doğum hikayesinde geçen papaz tipi bir hikayedir buluta bakarak yardım eden vs. müslüman arkadaşlar daha iyi bilir hikayeyi.

Doğrusu tevratın çoğunluğu tamamı demiyeyim ama çoğunluğunu okudum genel olarak Yahudi ırkının biyografisi şekilinde bir kitap olmuş , İncil'e bakamadım(çok sıkıcı geldi masal gibi uyku getiriyor) .
Tevratla pek bir alaka kuramadım kuranda.

Dediğim gibi "yahudiler hristiyanlar cennete giremez " sözünü söyleyen şeyhlerinde dayanağı kurandır.

Bu yüzden bilinen bir şeyi yeniden keşfetmeye çalışmanın bir gereği olmadığını düşündüm.

Sayokan 18-07-2012 04:11

Artı soruma geri dönmek gerekirse
Hadi diyelim bir kısmı cennete gidiyor (varsayım yapıyorum),bizim şu doğacak çocuk cehenneme gidecek bir tipte Hristiyan veya Yahudi ailede doğdu.Ne değişir ? Yine o çocuğun bunda suçu ne ?

Burda çocuktan kastım kimse 40 yaşında doğmuyor bu cehenneme gidecek statüdeki yani sizin tabirinizle o çeşitteki Yahudi , Hristiyanlar küçükken beyinlerinin yıkanması sonucu o hali alıyorlar.

Bir şey değişirmi.
Şunu farkettim sorum yanlış anlaşılmış hristiyanlar ve yahudiler cennete gider mi?
veya hangi tiptekileri gider değildi sorum.

Bir çocuğun doğduğu aileyi seçemeyeceği ap açık bir gerçektir,doğduğu aileden dolayı neden cehenneme gittiğini sordum.

Put perest bir ailede doğsa ne değişir yine o çocuk cehenneme tek yönlü gidiş biletini alıyor.

Neva 18-07-2012 06:07

Alıntı:

Sayokan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 444057)
Bakın bana ters gelmediği için farklı bir yorum katmadım.Çünkü bu tarikat şeyhlerinin dedikleri uydurma değil adamlar kendi dinlerini kaynak alarak bu görüşleri ortaya atıyorlar.

İsrail'den öncesi İbrahimin soyundan gelenlerdir.
Onlarıda müslüman olarak tabir eder.

Kendi bildiğim kadarıyla 2 tip hristiyan var,birincisi Muhammed'in gelişinni kabul edip ona biat edenler diğerleride dediğim şekilde 3leme inancına sahip kafirler.
Şu andakiler 3 leme inancına sahip kafirlerdir.

Diğer tip hristiyansa muhammedin doğum hikayesinde geçen papaz tipi bir hikayedir buluta bakarak yardım eden vs. müslüman arkadaşlar daha iyi bilir hikayeyi.

Doğrusu tevratın çoğunluğu tamamı demiyeyim ama çoğunluğunu okudum genel olarak Yahudi ırkının biyografisi şekilinde bir kitap olmuş , İncil'e bakamadım(çok sıkıcı geldi masal gibi uyku getiriyor) .
Tevratla pek bir alaka kuramadım kuranda.

Dediğim gibi "yahudiler hristiyanlar cennete giremez " sözünü söyleyen şeyhlerinde dayanağı kurandır.

Bu yüzden bilinen bir şeyi yeniden keşfetmeye çalışmanın bir gereği olmadığını düşündüm.

Sayin Sayokan;

Okumadiginiz ortada.

Tanah yahudilere iliskin kendi tarihlerini anlatan kitaptir. Tevrat'in tanrisi da, Kuran tanrisi gib sirra kadem basmis, koyduysan bul tarzinda, esi benzeri olmayan bir tanri degildir.

Ibrahim'le is bitmez. Ibrahim'in oncesi nedir?

Su andakiler (hristiyanlar) 3'leyenler niye kafir oluyor?
Neye gore yani bunu soylemektesiniz?

Seyhlere kalirsa isimiz var. Seyh eteginden ufurup aklina geleni de soyler, onu da Kuran'a mi yamayacaksiniz?

Alıntı:

Sayokan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 444070)
Artı soruma geri dönmek gerekirse
Hadi diyelim bir kısmı cennete gidiyor (varsayım yapıyorum),bizim şu doğacak çocuk cehenneme gidecek bir tipte Hristiyan veya Yahudi ailede doğdu.Ne değişir ? Yine o çocuğun bunda suçu ne ?

Burda çocuktan kastım kimse 40 yaşında doğmuyor bu cehenneme gidecek statüdeki yani sizin tabirinizle o çeşitteki Yahudi , Hristiyanlar küçükken beyinlerinin yıkanması sonucu o hali alıyorlar.

Bir şey değişirmi.
Şunu farkettim sorum yanlış anlaşılmış hristiyanlar ve yahudiler cennete gider mi?
veya hangi tiptekileri gider değildi sorum.

Bir çocuğun doğduğu aileyi seçemeyeceği ap açık bir gerçektir,doğduğu aileden dolayı neden cehenneme gittiğini sordum.

Put perest bir ailede doğsa ne değişir yine o çocuk cehenneme tek yönlü gidiş biletini alıyor.

O cocugun bir sucu yok ki, o da hangi dinde yetistiyse onunla sorgulanir.

Kuran'da Tevrat'a ve Zebur'a ve Incil'e iman etmeyeceksiniz diye bir tane ayet var mi?

Oteki sorunuza gercekci bir yanit alabilmeniz icin, once cennet-cehennem bahislerini, Kuran'a nasil gectiklerini iyice okumaniz gerekir.

Semavi dinlerin kendisi putperestligin icinden cikarken, cehenneme yollamasi ne alaka?

Siz ciddi ciddi cennet-cehennem oldugunu filan mi dusunuyorsunuz Kuran'da?

Sayokan 18-07-2012 09:18

Okumadığımı söylediğiniz kitabı şu anda elimde tutuyorum,içeriği eski antlaşma (tevrat ve zebur) 1182 sayfa.Kitabı mukaddes yayınlarına ait.

Nereye varmaya çalışıyorsunuz anlamıyorum ?
Bana 3 leme yapan hristiyanların neden kafir olduğunu soruyorsunuz ?
Siz ciddi misiniz bu soruyu sorarken ?
İslama göre Allah'a şirk koşmaktır bu.
İslam put perestlikten çıkmış olabilir ama kuranda açık ayetler var put perestleri lanetleyen muhammed putperestlerle savaşmıştır.

Sorduğunuz soruları özellikle mi soruyorsunuz anlamıyorum ama sorduğunuz soruların cevabı biliniyor.

Ben şeyhlerin dediğini bir şeye yamamıyorum.Kendileri kurandan ayet vererek hadis vererek savunuyor bunları , ben ortaya atılan bir lafı bir şeye yamamaya çalışmıyorumki.

Siz çocuk yetiştiği dinle sorgulanır diyorsunuzda yolladığım ayetleri okumadınız mı?
Müslüman olup iman etmeyenlerin böyle bir şansı yok açıkça belirtiliyor.
Kuranda tevratın ve incilin geçerliliğini yetirdiği açıkça belirtiyor.

Cehennem kelime kökeni olarak İbranice'dir ve İsrail'de eskiden put perestlerin çocukları ve kadınların yaktığı yerin ismidir.

Kuranda ap ayrı cezalandırma yeri cennette ödüllendirme yeri olarak geçer genel olarak.

Yani öyle sorular soruyorsunuz ki?Su yüz derecede kaynarmı sorusuna benziyor.

kurtulusislamda 18-07-2012 10:09

Alıntı:

Sayokan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 444102)
İslam put perestlikten çıkmış olabilir ama kuranda açık ayetler var put perestleri lanetleyen muhammed putperestlerle savaşmıştır.

...
sayın arkadaşım,olabilir lafıyla olmuypr bu yorumlar,islamiyet noktasından virgülüne kadar putperestliği bırak tüm ALLAH cella celalhuya şirk koşulan tüm noktaları devre dışı bırakan,ibadetin ve istemenin sadece ve sadece ALLAH cella celalhudan olacağının tek gercekliğini savunan dindir,onun için son din ve hak dindir,
...islami gercekliğe bakmak istiyorsanız,ihlas suresini okuyun ve gerceklik ne kadar bariz bir şekilde vurgu yapıldığını ve diğer tüm ama tüm dinler olsun,öğretiler olsun hepsinden uzaklaştığını ve asla içine kapsamadığını,bu sizin putperestlikten cıkmış olabilir lafınında cürütüldüğünü görürsünüz
......eğer müminin tarifini öğrenmek ve nasıl olduğunu fikir sahibi olmak istiyorsanız,emenerrasulu'yu okumanız kafidir........
.bu gerceklikler göz önünde iken nasıl olurda hala putperestlikten cıkma bir din olabilir düşüncesine sahip olabilirsiniz
..aksine islamiyet adem aleyhisselamdan peygamberimiz Hz MUHAMMED MUSTAFA SALLALLAHU ALEYHİ VESELLEM'e kadar ve şu yazıları yazdığım şu dakika ve kıyamete kadarda süecek olan tek gercek ve hak olan TEVHİD inancına esas almaktadır,bu nedir herkez bilir ama kimse (yahudiler,hristiyanlar ve dahi diğer inanışa sahip olanlar)kabullenmek istemezler
..bu nedenle,şu anda islamiyet dikkat ederseniz tek TEVHİİD inancına sahip ve o doğrultuda kıyamet gününe kadarda savunucusu olacaktır,tek TEVHİD inancı dememdeki gayeyi biliyorsunuz zira,hristiyanlar hz isayı ALLAH cellacelahunun oğlu,yada 3leme yada dahada ileri giderek tanrı noktasında görerek acıkca TEVHİD inancından sapmışlarrdır,aynı şekilde yahudiler hz üzeyiri ALLAH cella celaluhunun oğludur demekle onlarda sapmaktadırlar,diğer inanışları sağmam söz konusu olamaz kimisi şeytana,kimisi puta kimisi inağe değer vermektedirler,cern'de dahi deneyin yapılığı yerde hinduların bereket tanrısı kabul ettikleri şiva heykelinin olması gibi sapık inanışlara yönelmektedirlerr,ama bir müslüman asla bir puta tapmaz inancı her şeyin yaratıcısı olan,mutlak hakimi olan,tek hukum sahibi olan,tek ve eşsiz olan ALLAH cella celaluhu inancındadır
........şimdi ben şundan eminin,hristiyanı olsun yahudisi olsun eğer ki kalbinde ALLAH'a karşı bir şirk koşma olmamış ise yada koşmuyorsa,ayetleri alaya almıyorsa,islami öğelere kötüleme yoluna gitmiyorsa eninde sonunda kalbi temizse mutlaka islamiyetle müşerreflenir,islamiyete girer bunun cokca örnekleri mevcuttur,kişi yeter ki ALLAH'a şirk koşmamış olsun.....
....şu anda,bulunduğumuz ortamda herkesin az cok islamiyet hakkında fikir sahibi olduğu aşikar,kişi kendi inandığı ile islamiyeti pekala karşılaştırabilir,kalbi mutmain olmuş ise islamiyete girer ve kurtuluşa erer,yok alaya alıp,inkar noktasına gelirse kuran-ı kerimdeki ayetlerle sabittir,kalbi vu kulakları ALLAH tarafından muhurlenir ki nbu saatten sonra hidayete ermesi ancak ve ancak ALLAH cella celalhunun elindendir,onun dilemesiyle olur
....umarm acıklayıcı olmuştur.......saygılar

Neva 18-07-2012 10:18

Alıntı:

Sayokan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 444102)
Okumadığımı söylediğiniz kitabı şu anda elimde tutuyorum,içeriği eski antlaşma (tevrat ve zebur) 1182 sayfa.Kitabı mukaddes yayınlarına ait.

Nereye varmaya çalışıyorsunuz anlamıyorum ?
Bana 3 leme yapan hristiyanların neden kafir olduğunu soruyorsunuz ?
Siz ciddi misiniz bu soruyu sorarken ?
İslama göre Allah'a şirk koşmaktır bu.

Sorduğunuz soruları özellikle mi soruyorsunuz anlamıyorum ama sorduğunuz soruların cevabı biliniyor.

Ben şeyhlerin dediğini bir şeye yamamıyorum.Kendileri kurandan ayet vererek hadis vererek savunuyor bunları , ben ortaya atılan bir lafı bir şeye yamamaya çalışmıyorumki.

Siz çocuk yetiştiği dinle sorgulanır diyorsunuzda yolladığım ayetleri okumadınız mı?
Müslüman olup iman etmeyenlerin böyle bir şansı yok açıkça belirtiliyor.
Kuranda tevratın ve incilin geçerliliğini yetirdiği açıkça belirtiyor.

Cehennem kelime kökeni olarak İbranice'dir ve İsrail'de eskiden put perestlerin çocukları ve kadınların yaktığı yerin ismidir.

Kuranda ap ayrı cezalandırma yeri cennette ödüllendirme yeri olarak geçer genel olarak.

Yani öyle sorular soruyorsunuz ki?Su yüz derecede kaynarmı sorusuna benziyor.

Ama okumamissiniz iste bakin, elinizde tuttugunuz Incil. Ben size Incil'i sormadim ki?????

Simdi seyh'e, sih'a gerek yok, bu kitap zaten insan urunu, insan akliyla yazilmis bir kitap.

Elbette ciddiyim dalga gecer bir halim var mi?

Nerede yaziyor Kuran'da, 3'leyenlerin kafir olduklari? Cidden merak ediyorum.

Hangi ayet?

Kuran'da hangi ayette Muhammed'in putperestlerle savas ettigi yaziyor?

Icinde bir tane Muhammed kelimesi gecen putperestlerle yapilan savas ayetini anlatan getirin, koyun biz de ogrenelim.

Ben genellikle soru sorarim, cevap da veririm tartisma anlayisim boyledir. Bilenler bilir.

Sordugum sorularin cevabinin seyler, sihlar tarafindan bilinmesi degil ki onemli olan.

Seyhelere, sihlara, diyanet'e, parantez iclerine vs. inaniyor olsaydik zaten ateist olmazdik. Degil mi? Teist olurduk. :)

Dini butun musluman bile bu siteye, ezici cogunlukla seyh, sih sozleriyle gelmez, tartismalara bunlarla girmez.

Iki kaynakla gelir. Ya Kuran, ya hadis. Ya da her ikisi.

Islami tartisiyorsaniz bunun bir metodolojisi vardir, kaynaksal baglamda.

Siz islami mi tartisiyorsunuz, Kuran'i mi , hadis'i mi?

Oncelikle bunu koyun ortaya ki ona gore gidelim.

Ben gonderdiginiz ayetleri okuyorum da, siz okumadan gonderiyorsunuz.

Kuran'da kac tane cocuk ayeti vardir?

Cehennem kelimesini bana gosterir misiniz Tevrat'ta, nerde yakmislar coluk cocugu ve kadinlari?

Ilgisi bap hangisi?

Ayrica bana Kuran'da Ibrani kelimesinin nerede gectigini gosterir misiniz? Hangi ayet?

Kuran'da nerede belirtiyor oteki kitaplarin gecerliliginin kalktigini? Hangi ayet?

Ben size gayet mantikli sekilde sorular soruyorum, ama su her zaman yuz derecede kaynamaz.

Neva 18-07-2012 10:37

Alıntı:

kurtulusislamda´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 444107)
...
,tek TEVHİD inancı dememdeki gayeyi biliyorsunuz zira,hristiyanlar hz isayı ALLAH cellacelahunun oğlu,yada 3leme yada dahada ileri giderek tanrı noktasında görerek acıkca TEVHİD inancından sapmışlarrdır,aynı şekilde yahudiler hz üzeyiri ALLAH cella celaluhunun oğludur demekle onlarda sapmaktadırlar,diğer inanışları sağmam söz konusu olamaz kimisi şeytana,kimisi puta kimisi inağe değer vermektedirler,cern'de dahi deneyin yapılığı yerde hinduların bereket tanrısı kabul ettikleri şiva heykelinin olması gibi sapık inanışlara yönelmektedirlerr,ama bir müslüman asla bir puta tapmaz inancı her şeyin yaratıcısı olan,mutlak hakimi olan,tek hukum sahibi olan,tek ve eşsiz olan ALLAH cella celaluhu inancındadır

Sayin Kurtulus islamda;

Onlar 3'luyorsa, siz de 2'liyorsunuz hatta 5'liyorsunuz.

Aranizda nasil bir fark var?

Sizin de peygamberiniz Meryem benzeri olaganustu bir dogumla dogmus olsaydi, siz de o kutsal RUH'a, o ruhla dunyaya geldigine sahitlik edecektiniz.

Bunun neresi garip?

Sizin kitabinizda da zaten kutsal ruh'tan bahsediyor aksini soyluyor mu ki?

Irzını korumuş olan kadını da (Meryem’i de) hatırla. Ona ruhumuzdan üflemiştik. Kendisini de, oğlunu da âlemlere (kudretimizi gösteren) birer delil yapmıştık.

Sayokan 18-07-2012 10:42

Alıntı:

Neva´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 444108)
Ama okumamissiniz iste bakin, elinizde tuttugunuz Incil. Ben size Incil'i sormadim ki?????

Simdi seyh'e, sih'a gerek yok, bu kitap zaten insan urunu, insan akliyla yazilmis bir kitap.

Elbette ciddiyim dalga gecer bir halim var mi?

Nerede yaziyor Kuran'da, 3'leyenlerin kafir olduklari? Cidden merak ediyorum.

Hangi ayet?

Kuran'da hangi ayette Muhammed'in putperestlerle savas ettigi yaziyor?

Icinde bir tane Muhammed kelimesi gecen putperestlerle yapilan savas ayetini anlatan getirin, koyun biz de ogrenelim.

Ben genellikle soru sorarim, cevap da veririm tartisma anlayisim boyledir. Bilenler bilir.

Sordugum sorularin cevabinin seyler, sihlar tarafindan bilinmesi degil ki onemli olan.

Seyhelere, sihlara, diyanet'e, parantez iclerine vs. inaniyor olsaydik zaten ateist olmazdik. Degil mi? Teist olurduk. :)

Dini butun musluman bile bu siteye, ezici cogunlukla seyh, sih sozleriyle gelmez, tartismalara bunlarla girmez.

Iki kaynakla gelir. Ya Kuran, ya hadis. Ya da her ikisi.

Islami tartisiyorsaniz bunun bir metodolojisi vardir, kaynaksal baglamda.

Siz islami mi tartisiyorsunuz, Kuran'i mi , hadis'i mi?

Oncelikle bunu koyun ortaya ki ona gore gidelim.

Ben gonderdiginiz ayetleri okuyorum da, siz okumadan gonderiyorsunuz.

Kuran'da kac tane cocuk ayeti vardir?

Cehennem kelimesini bana gosterir misiniz Tevrat'ta, nerde yakmislar coluk cocugu ve kadinlari?

Ilgisi bap hangisi?

Ayrica bana Kuran'da Ibrani kelimesinin nerede gectigini gosterir misiniz? Hangi ayet?

Kuran'da nerede belirtiyor oteki kitaplarin gecerliliginin kalktigini? Hangi ayet?

Ben size gayet mantikli sekilde sorular soruyorum, ama su her zaman yuz derecede kaynamaz.

Benim orda kast ettiğim çocuk ayeti değil,bir zamanlar hepimiz çocuktuk değilmi doğan çocuklar tabiri caizse eşşek kadar adam oluyor sonra cehenneme odun oluyor onu kast ettim yani ne suçu var bu kişinin?

3leme yapanlar neden mi kafir ?
Kurana göre tek ilah Allah'dır.3lemede İsa'da Tanrı yerine konur ve yüceltilir Tanrı'nın oğlu derler, kuranda ise Tanrı doğurmamıştır doğmamıştır evlenmemiştir vs. diye bahseder.

Kuranda veya tevratta geçmez sayın Neva :)
bahsettiğim kelimenin kökeni Gehinnomdur.

Uzun uzun kopyala yapıştır yapmak istemiyorum;
http://tanrivarmi.blogspot.com/2010/...-demektir.html

izlemenizi ve okumanızı tavsiye ederim.
Ben cehennem kelimesinin kökeninden bahsettim,kuranda veya tevratta böyle böyle geçiyor demedim.

Putperestlerle savaştığı ayetlerde geçmiyor , bunuda iddaa etmedim.
İslam tarihi ve din dersleri görmediniz mi okulda ?
Heralde klasik bedir,hendek savaşlarını bilmeyen yoktur ondan dolayı yazdım.

Burda yazdığım her iddaa içeren kelimenin kaynağını suresini yazamamki ben ben bilgisayar değilim bilgiyi alırım kaynağını unuturum bir süresine sonra hatta bilgi bile tekrar edilmedikçe unutulur yerini başka bilgi alır benden beklediğiniz bilgisayarlık yapmam :)

Benim yazdıklarım genel olarak islamda kabul gören şeyler olduğu için ayet sure belirtmek zorunda hissetmedim kendimi.

Tevrat değil diyorsunuz okuduğunuz elimde incil'de var fakat çok sıkıcı bir anlatım tarzı olduğu için okumadım isterseniz tevratın fotoğrafını çekip siteye koyabilirim .

Bunun haricinde islamın tevratın değiştirildiğine dair okuduğum kaynakları arıyorum onlarıda en kısa sürede bulacağım.

İncil zaten vahiy olunmuş bir kitap değildir , İncil bizzat normal insanlar tarafından yazılmış ve bildiğim kadarıyla birkaç versiyonu var.

Tevbe 29- Kendilerine kitap verilenlerden oldukları halde Allah'a, ve ahiret gününe inanmayan, Allah'ın ve Resulünün haram kıldığını haram tanımayan ve hak dini din edinmeyen kimselere alçalmış oldukları halde elden cizye verecekleri hale gelinceye kadar savaş yapın.

bakara-78
Onlar arasında ilahî kelâmın63 gerçek bilgisine sahip olmayan, kitap ile ilgisiz insanlar var; [ki bunlar] sadece birtakım kuruntular[a tâbi olurlar] ve zanna dayanırlar. 79 O halde, yazıklar olsun onlara ki, kendi elleriyle, ilahî kelâm[dan olduğunu iddia ettikleri hususlar]ı kaydettikten sonra, az bir kazanç elde etmek için, ?Bu Allah'tandır!? derler. kendi elleriyle kaydettiklerinden ötürü yazıklar olsan onlara! Ve yine bütün o kazandıklarından ötürü yazıklar olsun böylelerine!64

maide 13
Daha sonra, kesin taahhütlerinden caydıkları için24 onları lânetledik ve kalplerini katılaştırdık; [öyle ki, şimdi] onlar, [vahyedilmiş] sözleri, asıl bağlamlarından kopararak çarpıtıyorlar;25 ve onlar, akıllarından çıkarmamaları emredilen şeylerin çoğunu unutmuşlar; birkaçı dışında onların hepsinden daima ihanet göreceksin. Ama onları bağışla ve (yaptıklarına) katlan: şüphe yok ki Allah iyilik yapanları sever.

nisa 44
KENDİLERİNE ilahî kelâmdan bir pay verilmiş olanların58 şimdi onu sapıklık ile değiştirdiklerini ve sizin [de] yoldan çıkmanızı istediklerini görmüyor musun?

ali imran
Onlardan (Kitap ehlinden) bir grup var ki, Kitab'dan olmadığı halde Kitab'dan sanasınız diye Kitap'tanmış gibi dillerini eğip bükerler ve, "Bu, Allah katındandır" derler. Halbuki o, Allah katından değildir. Bile bile Allah'a karşı yalan söylerler

maide 116
VE İŞTE O ZAMAN Allah, Ey İsa, ey Meryem oğlu!? dedi,139 Sen insanlara, Allah'tan başka tanrılar olarak bana ve anneme kulluk edin dedin mi??

Sayokan 18-07-2012 10:51

Kurandaki inanan Yahudi,Hristiyanların tarifide aslında ayette belirtildiği gibi dinlerini sapkınlıkla değişmeden önceki Yahudi ve Hristiyanlardır.

Fakat ayetlerde belirtiyor dini kelamları tahrif ettikleri,yani kuranın tasdik ettiği doğrudur dediği bu kitapların gerçek ve doğru halleridir.

Bu yazdıklarım yanlış anlaşılmasın bir müslüman ağzından yazıyorum kendim inançsız biriyim ateistim :D

undersun 18-07-2012 10:52

Yani sabahdan beri anlattığımızı kurtuluş kardesimde söyledi iste..
Kısa ve net ,Tek olan ilaha Allah'a inanan iyi isler yapan herkes affedilme potansiyeline sahiptir. Cunku bu insanin sonucu tevhid dinine ulaşmak olur..
Hristiyan cocuga annesi Hz ısa Allah'ın oğlu derse ve cocukta aklını kullanmazsa,
Yahudiler Üzeyir Allahin oğlu der ve Yahudi cocuğu aklını kullanmazsa,
Bakınız Soyakan İn arkadaşları ailesinden ateistliklerini gizleyebildigini belirtir Buda demek olurki insanlar vicdanıyla yüz yüze kalır ya inanır yada inanmaz ,soy akanın arkadaslarinin ailesinin burdan musluman olduğu çıkmakta.
Demekki hangi ailede doğduğunun aslına bakılırsa fazla bir önemide olmadıgı aşikar,
Cunku Hz Lût un karısı,
Firavun'un karısı,
Hz lokmanın oğlu,
Hz ibrahimin babası,
Hz Adem'in oğlu,
Bunlar hep kan bağı olan kisiler,,Kafir ve müslümanlar çıkmıştır bu kisilerin yakinlarindan...

Ben Yaşlı Alevi bakıma yardıma muhtaç bir kadın tanıdım ve bu kadına saglik konusunda yardım ettim..Bana hep yol boyunca dua etti...kadın ne dedi biliyormusunuz,
Ben Allah'ı cok severim , gözlerindeki parıltıyı gördüm evet evet ben Allah'ı cok severim bana hep yardım eder dedi hiç ummadığım anda bana yardım gönderir cok hastayim bana hep yardım eder cok dua ederim dedi..ama namaz kılmadığını söyledi..bende namaz kılmasını söyledim..artı olarak hayatı severim insanları severim insanları cok severim ve şükrederim dedi...bu insanın gozundeki Allah sevgisini gördüm Ve Allah'ın razı olduğu isleri yapmakta..Dua etmenin cok büyük bir ibadet olduğunu sanırım bilirsiniz...

Çıkan sonuc nedir kadın ,Alevi ve namaz kılmaz fakat tek olan Allah'a inanır iman eder ve yardım ister şükreder, bu hiç inanmayan İnsanla bir tutulabilirmi...

Yorum sizindir...

yorum sizin....

Sayokan 18-07-2012 11:07

Undersun arkadaşlarım birer istisnadır.
%0.1 lik bir istisna bile değiller.

Bunun haricinde bıktım artık sizin BU YUVARLAK CEVAPLARINIZDAN!

AÇIK AÇIK SÖYLEYİN ŞUNU BUDİSTLER CEHENNEME GİDERMİ GİTMEZMİ?
HRİSTİYANLAR CEHENNEME GİDER Mİ GİTMEZMİ?

ÇIKARIN ARTIK DİLİNİZİN ALTINDAKİ BAKLAYI MERTÇE DİYİN BE !
KIVIRMAYIN TEVHIDMIŞ BİLMEM NEYMİŞ,SİZİN TEVHİD DEDİĞİNİZ ANLAYIŞ YALNIZ İSLAMDA VAR.

MERTÇE SÖYLEYİN ŞUNU
EĞER BİRİ KAFİR VEYA ŞİRK YAPAN SINIFINDA İSE İSTERSE DÜNYANIN EN İYİ İNSANI OLSUN CEHENNEME GİDER DİYİN!

BİR KEZ OLSUN AÇIKÇA %100 ANLAŞILIR BİR CEVAP YAZDIĞINIZI GÖRMEDİM.
BURDA SORUN İBADET YAPIYORMU YAPMIYORMU DEĞİL O BAHSETTİĞİN ALEVİDE MUHAMMEDİ PEYGAMBER OLARAK KABUL ETMİŞ ALLAHI TEK İLAH OLARAK KABUL ETMİŞ,ALEVİLİK NERE BENİM SORDUĞUM SORU NERE ?

BURDA GÜNLERDİR TARTIŞTIĞIMIZ
DİĞER DİNLERDEN İSLAMA MENSUP OLMAYANLAR CEHENNEME GİDERMİ?

"Hristiyan cocuga annesi Hz ısa Allah'ın oğlu derse ve cocukta aklını kullanmazsa,
Yahudiler Üzeyir Allahin oğlu der ve Yahudi cocuğu aklını kullanmazsa,"

BU CEVABINIZDAN DAHİ İÇ DÜŞÜNCENİZİ ANLAMAK MÜMKÜN

Sayın neva karşınızdaki kişiyi aşırı derecede yoran bir tartışma üslubunuz var :)

Sayokan 18-07-2012 11:11

"Hristiyan cocuga annesi Hz ısa Allah'ın oğlu derse ve cocukta aklını kullanmazsa,
Yahudiler Üzeyir Allahin oğlu der ve Yahudi cocuğu aklını kullanmazsa,"

Şu cevabı aldığıma sevindim
yani size göre
aklını kullanamamış çocuklar(müslümanlığın doğru yol olduğunu bulamamış), eşşek kadar adam olduklarında halk tabiri ile
cehenneme gitmeyi hak ediyor ?

ÇOK TEŞEKKÜRLER SONUNDA AÇIK VE NET BİR CEVAP !

undersun 18-07-2012 11:19

Peki söylim budistler cehenneme girer puta taptıkları icin,
Hristiyanlar Allah'a ortak koşarsa tek ilah olan Allah'a inanmaz kötü isler yaparsa,
Aynen kafirlerin yaptıgı iyilikler bosa gider eğer Allah'a iman etmezse,
İslam çi olduğunu söyleyip ortak koşar sirk günahını isleyip günahlarda ısrar ederse,
Başka dostum,
Ben anladimki karşımda hiçbir seY bilmeyen teker teker açıklama yapmam gereken biri var,

Yukarıdaki yorumumudan bu dediklerimi çıkaramadınız illa teker teker hece mı yapayım,

İstedi kadar iyilik yapsın Allah'a iman etmezse yaptıgı iyilikler boşadır..ok mü..
Bu aynen kara parayla cami yaptırmaya benzer..sen Allahdan korkma sonrada cami yaptir...

Sayokan 18-07-2012 11:22

Alıntı:

undersun´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 444121)
Peki söylim budistler cehenneme girer puta taptıkları icin,
Hristiyanlar Allah'a ortak koşarsa tek ilah olan Allah'a inanmaz kötü isler yaparsa,
Aynen kafirlerin yaptıgı iyilikler bosa gider eğer Allah'a iman etmezse,
İslam çi olduğunu söyleyip ortak koşar sirk günahını isleyip günahlarda ısrar ederse,
Başka dostum,
Ben anladimki karşımda hiçbir seY bilmeyen teker teker açıklama yapmam gereken biri var,

Yukarıdaki yorumumudan bu dediklerimi çıkaramadınız illa teker teker hece mı yapayım,

İstedi kadar iyilik yapsın Allah'a iman etmezse yaptıgı iyilikler boşadır..ok mü..
Bu aynen kara parayla cami yaptırmaya benzer..sen Allahdan korkma sonrada cami yaptir...

İŞTE 4 SAYFALIK TARTIŞMA BUNUN İÇİNDİ!
Size gerçekten çok teşekkür ediyorum evet gerizekalıya anlatır gibi anlatmanızı istiyorum çünkü yazdığınız cümleler yorumlanabiliyor farklı anlamlar çıkarılabiliyor.KESİN 100% CÜMLE İSTEMEMİN SEBEBİ TARTIŞMAYA YER VERMEYECEK NETLİKTE CEVAPLAR İSTEMEM.

SİZE GERÇEKTEN TEŞEKKÜR EDİYORUM,BENİM DERDİM BURDA BİTMİŞTİR.

İŞTE MÜSLÜMAN ZİHNİYETİ BUDUR , İNSANLAR SIRF DOĞDUĞU AİLEDE ALDIKLARI EĞİTİMDEN SONRA ONLARIN DİNLERİNİ SEÇMEDİKLERİ İÇİN İYİ KALPLİ İNSANLARI CEHENNEMLERİNE YOLLAYAN ZİHNİYETTİR BU!:horn:

Sayokan 18-07-2012 11:30

Biraz olsun akıl mantık sahibi bir insan
bir tanrı varsa bile cehenneme göndermek için insan yaratmayacağını bilir.

Tanrınız değilmi o insanların o ailede doğmalarına sebep olan kaderlerini yazarak.

İşte islamdaki akıl ve mantık dışılığa bir örnek daha.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:45 .