Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 17-07-2012, 16:04
Sayokan Sayokan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Müslümanlara Soru :

Müslümanlara soru:
Bildiğiniz üzre kuranda açık ifadeler geçer , Hristiyan Yahudilerden arkadaş edinmeyin,sadece müslümanlar cennete girecek şeklinde ifadeler.

Ben size şunu soruyorum :
Din anneden babadan geçen bir gelenek haline gelmiştir.Genel olarak müslüman anadan babadan doğan müslüman aynı şekilde hristiyanlık ve musevilikte devam etmekte.

O zaman şu mantıkla düşünelim:
Daha bir bebek yeni doğmuş,gayrımüslim bir ailede doğmuş ise cehenneme tek yönlü bir gidiş bileti kazanıyor.Peki Allahınız neden cehenneme yollamak için insan yaratıyor ?
O çocuğun hristiyan bir ailede yetişip büyüyecek olması onun suçumu yoksa ona ruhu üfleyen allahınızın suçumudur?

Genel olarak durum budur.

Eğer biraz mantık ve akıl sahibi bir müslüman bu yazdığımı okursa inancından şüphe edecektir.
Alt 17-07-2012, 16:26
Yergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yergin Yergin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bakara suresi, 62. ayet

62- Şüphe yok ki, iman edenler, yahudiler, hıristiyanlar ve sabiîler, bunlardan her kim Allah'a ve ahiret gününe gerçekten iman eder ve salih amel işlerse elbette Rabbleri katında bunların ecirleri vardır, bunlara bir korku yoktur, bunlar mahzun da olacak değillerdir.
İslam'dan haberi yok ise geçerli olandır.

Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
Alt 17-07-2012, 16:41
undersun undersun isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Her insan farklı koşullarda imtihana tabi olur,
Elbetde musluman olan bir aileden olan insanla,
Gayri Müslim olan bir ailenden olan insan aynı koşullarda degerlendirilemez,
Bu zenginle fakir hasta ile sağlıklı gibi bir farklılık oluşturur,
Herkes verilen imkanlar doğrultusunda imtihan edilir ve sorumlu tutulur,
Allah adaletle hüküm verir,
Allah'a sirk koşmaksizin inanan ve iyi bir insan olan herkes affedilme potansiyeline sahiptir..
Bu yüzden burda dilimizde tüy bitti..
Allah'a inanmamak kadar saçma birşey dünyada belkide hiçbirşeyde yoktur...
Bu yüzden yaradan bu konuda cok hassasdir....
Hep ayetlerde sirk üzerine vurgu yapılır...Günahlardan sakının der kucuk günahlarınızi affederim der cunku günah işlememek mümkün değildir..ama sirk konusunda affı yoktur..
Bu cunku nankörlükdur..
Ama bütün vicdanlar ,Allah ,tek ilah kavramı ile yüzleştirilir ya inanırsın yada şeytan seni kandırır inanmazsin ,şeytan insana kuruntu ve düşünce ile nüfuz eder..
Alt 17-07-2012, 16:49
Üyeliğini Sonlandırmış

Yergin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bakara suresi, 62. ayet

İletişim ve haberleşmenin bu kadar gelişmiş olduğu dünyada herkesin islamdan haberi var.
Fakat siz nasıl çocuklara beyin yıkama metodu uyguluyorsanız

"müslüman olmazsan cehennemde yanarsın,Allah'a inanmayanların yeri cehennemdir"
sürekli tehditle yetiştiriyorsanız

onlarda aynı şekilde

"Hristiyan olmayanlar cehenneme gider "

diyor ve çocuklar bu baskıyla yetişiyor.

Bu yüzden doğduğu aile genelde etkili oluyor.

Ve müslümanlara göre Hristiyanlar,Yahudiler allaha şirk koşan kafirlerdir.

Yuvarlak yuvarlak cevapler vermeyin herkes istisnasız hristiyan ve yahudilerin cehenneme gideceğini biliyor.

Kısacası islamdan herkesin haberi var ve din değiştirmiyorlar sizin deyiminizle şirk koşuyorlar o zaman 6 milyar insanın yarısından fazlası cehennemlik mi?

Sorduğum soruya adam akıllı cevap bile vermiyorsunuz ben sizin yerinize verdim evet tüm yahudi ve hristiyanlar din değiştirmezse cehennemde yanacak.

Yani hristiyan ve yahudi ailelerin çocukları cehenneme tek yönlü gidiş biletlerini aldılar.
Alt 17-07-2012, 17:44
Lucy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Lucy Lucy isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

62- Şüphe yok ki, iman edenler, yahudiler, hıristiyanlar ve sabiîler, bunlardan her kim Allah'a ve ahiret gününe gerçekten iman eder ve salih amel işlerse elbette Rabbleri katında bunların ecirleri vardır, bunlara bir korku yoktur, bunlar mahzun da olacak değillerdir.
Yergin çok sığ bi örnek vermişsin . Bu ayete göre yahudiler,hristiyanlar müslüman olmasa bile cennete giriyor.Tek şart Allaha ve ahret gününe iman edip doğru işler yapmaları. Ama başka bir ayette ise "Allah katında hak din islamdır" diyor.Bu ne çelişki ?. Hatta Cübbelinin bir konuşmasını dinlemiştim.Ordada diyorduki,yahudilerin ve hristiynaların cennete gireceğini söyleyenler büyük günah işliyorlar diyordu.Müslüman olmadan hiçbiri giremez diyordu.

Cübbeliyi savunduğum için değil,müslümanlardan bir örnek vermek için söylüyorum.
Alt 17-07-2012, 17:50
bakkalmahmud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bakkalmahmud bakkalmahmud isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bakara suresi, 62. ayet

Sayin yergin,bu ayetdeki iman,,,,neye yada kime iman?.saygilar sevgiler

"Din sıradan insanlar için gerçek, aydınlar için yalan, iktidarlar içinse kullanışlıdır." - Lucius Annaeus Seneca
Alt 17-07-2012, 17:56
Üyeliğini Sonlandırmış

antika´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayin yergin,bu ayetdeki iman,,,,neye yada kime iman?.saygilar sevgiler
Hristiyanlarda üçleme olduğu için onların iman tanımına uymuyor.
Yahudiler zaten lanetli ırk olarak geçiyor.Geriye kalan dinlerinde müslümanların taptığı veya kabul ettiği herhangi bir şeyle alakası yok.
Alt 17-07-2012, 18:16
Yergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yergin Yergin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Lucy´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yergin çok sığ bi örnek vermişsin . Bu ayete göre yahudiler,hristiyanlar müslüman olmasa bile cennete giriyor.Tek şart Allaha ve ahret gününe iman edip doğru işler yapmaları. Ama başka bir ayette ise "Allah katında hak din islamdır" diyor.Bu ne çelişki ?. Hatta Cübbelinin bir konuşmasını dinlemiştim.Ordada diyorduki,yahudilerin ve hristiynaların cennete gireceğini söyleyenler büyük günah işliyorlar diyordu.Müslüman olmadan hiçbiri giremez diyordu.

Cübbeliyi savunduğum için değil,müslümanlardan bir örnek vermek için söylüyorum.
Verdiğim örnek değil, ayet. Konuyu açana onu söylemelisiniz.

İnternette biraz araştırma yapabilirseniz, daha çok cevap bulabilirsiniz.

Fetrat,
Hristiyanlar ve Yahudiler cennete girer mi?

şeklinde aratabilirsiniz.

Son Peygamber Hz. Muhammed'dir. Bunu bilipte, iman etmeyen herkesin sonu bellidir.

"Başkasına hitaben"
Burasını Google zanneden bazı arkadaşlar var. Bilim, bilim diye tutturup, arayıp cevabını bulabileceği soruları burada soruyorlar. Parası olmayıpta, mazlum olanı aşağılık bir hayvanla eş değer görene cevap verme hatasına düşmüşüz, bir daha olmayacak.

Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
Alt 17-07-2012, 18:26
bursali68 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bursali68 bursali68 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Merhaba,

Eğer biraz mantık ve akıl sahibi bir müslüman bu yazdığımı okursa inancından şüphe edecektir.
Sn.sayokan,bir konu açıyor ve " müslümanlara " soruyorsunuz...Sonra da dönüp müslümanlar adına NOKTA koyma çabasına giriyorsunuz...Şunu anlayamadım bir makale mi yazmak gayretindeydiniz , yoksa tartışma konusu mu açmak...Hangisi...?

Sonrasında Sn.Yergin , belki de bir nebze olsun konuya ışık tutabileceğine inandığı bir ayeti örnek olarak sunuyor ve hiç kimse için yanlış bir şey söylemiyor sadece ayet ile ilgili hemen aşağısına bir satır kendi görüşünü yazıyor....

Ve ardından Sn.undersun,kendi düşüncelerini içeren bir mesaj yazıyor ve yine uslubu gayet yerinde....

Ve sonrasında siz.....O da ne...!!!!

Fakat siz nasıl çocuklara beyin yıkama metodu uyguluyorsanız
Yuvarlak yuvarlak cevapler vermeyin
Sorduğum soruya adam akıllı cevap bile vermiyorsunuz
Niteleme - Emir / Azrlama - Aşağılama....!!!

Bu ne şiddet bu celal...!!!

Sn.arkadaşım,biraz sakin olunuz...Konu sizin ve başkalarının yazmasına bu kadar " tahammülsüz " iseniz lütfen belirtiniz ki kimse yazmasın...Sadece sizinle aynı görüşte olanlar yazsın...El bebek gül bebek anlşır gidersiniz değil mi...?

Şimdi son değerlendirmenize bakalım...;

Sorduğum soruya adam akıllı cevap bile vermiyorsunuz ben sizin yerinize verdim evet tüm yahudi ve hristiyanlar din değiştirmezse cehennemde yanacak.
Sn.sayokan...;

Haddi aşar tarzda cümle kuracağınıza , Sn.undersun'un üstteki mesajına dikkat etmiş olsanız oradaki...;

Allah'a sirk koşmaksizin inanan ve iyi bir insan olan herkes affedilme potansiyeline sahiptir..
Hep ayetlerde sirk üzerine vurgu yapılır...
ama sirk konusunda affı yoktur..
ŞİRK saptamasının anlaşılması ve Sn.Yergin'nin de vermiş olduğu ayetin doğru ayet olduğunu çözebilirdiniz...

Çünkü şirk ağırlıklı olarak " inanan " insanların sorunudur...! Siz inanmayan iseniz zaten şirke bulaşma noktasında en son kişisiniz demektir ,belki sizin de riskiniz var ancak siz istisnai durumdasınız,çünkü en azından " Tanrı inancınız " yok...!!! Şirk açısından sizin için iyi bir durum bu...Dolayısı ile niçin " Hristiyan ve Yahudilerin " durumu sizi niçin bu kadar ilgilendiriyor , aslında bunu da pek anlamış değilim...

Bu serzenişlerinize de bakınca şunu sormak isterim...Doğru sadece sizin aklınızdakine CUK oturan yanıt verildiğinde mi doğru olur...?

Genel İslam anlayışı diye tarif etmeye çalıştığımız , yaklaşık 1400 yıldır toplumlarda yer etmiş , kemikleşmiş, inanç-hurafe-tabu karmaşası ve din bezirganları / tacirlerinin de maalesef ki çabalarıyla GENEL diye tanımlayabileceğimiz çerçeveye giren İSLAM tabirini kullanırsak bu son derece yanıltıcı olabilir...Bu bağlamda verdiğiniz yanıt...;

tüm yahudi ve hristiyanlar din değiştirmezse cehennemde yanacak.
Toplumsal yanıtı soruyorsanız belli ölçüde dediğiniz gibi verilebilir sorduğunuzun yanıtı...Ancak bu doğru değil yanlış yanıttır...Oysa yanıt şu olsa doğruya daha yaklaşmış olurdunuz...;

Kim olursa olsun (yahudi - hristiyan - müslüman - ateist...v.s )ŞİRK e bulaşmışlar ve bundan geri dönmüyorlarsa sonlarının kötü olduğu bildirilmiştir...
Çünkü Kur'an'da " Yahudi ve Hristiyanlara " Ehl-i Kitap tabiri kullanılır çoğu zaman...Ve bunlara gelen kitaplar da desteklenir Kur'an tarafından...Ne zaman " cehennem adayı " haline gelirler,özellikle Sn.undersun'un da belirttiği gibi " şirk " konusu ile birlikte , Şirk-müşrik-Kafir(gerçeğin üstünü örten ) olayı gerçekleşip geri dönüş yapılmadığında...!

Ve ayrıca...;

Yuvarlak yuvarlak cevapler vermeyin herkes istisnasız hristiyan ve yahudilerin cehenneme gideceğini biliyor.
Ben böyle bir şey bilmiyorum , örneğin...! Bu söylediğinize EVET diyenler olduğu kadar , HAYIR diyenler de var...Bu durumda niçin herkesi tek bir kıstas ile değerlendirip , yukarıda en başta da belirttiğim gibi herkes adına konuşuyor ve bunun da doğru olduğunu iddia ediyorsunuz ki...?

Ayrıca herkesin bildiği , o söylenenin doğru olduğunun ,var olduğunun kanıtı değildir...

Sağlıcakla kalınız...

" Kötülüğün galip gelmesi için iyi insanların hiç bir şey yapmaması kafi " Edmund Burke
Alt 17-07-2012, 18:28
Üyeliğini Sonlandırmış

Verdiğim örnek değil, ayet. Konuyu açana onu söylemelisiniz.

İnternette biraz araştırma yapabilirseniz, daha çok cevap bulabilirsiniz.

Fetrat,
Hristiyanlar ve Yahudiler cennete girer mi?

şeklinde aratabilirsiniz.

Son Peygamber Hz. Muhammed'dir. Bunu bilipte, iman etmeyen herkesin sonu bellidir.

"Başkasına hitaben"
Burasını Google zanneden bazı arkadaşlar var. Bilim, bilim diye tutturup, arayıp cevabını bulabileceği soruları burada soruyorlar. Parası olmayıpta, mazlum olanı aşağılık bir hayvanla eş değer görene cevap verme hatasına düşmüşüz, bir daha olmayacak.
Ben hakkı olupta, hakkını savunmak yerine yerde yemek yiyen zihniyeti aşağılık hayvandan farksız gördüğümü söyledim.Lafları çarpıtmak tüm müslümanlarınmı özelliği.

Kardeşim bir şey araştırmaya gerek yok ben hristiyan ve yahudiler cennete girermi girmezmi diye sormadımda.Giremeyeceğini ayetlere bakarak hepimiz biliyoruz ben dedim bunu nasıl mantığınız alıyor ?
Dini inancınızı sorgulamanız için fırsat verdim,fetva almak için açmadım bu konuyu.

Önerilen Siteler