![]() |
Sponsor Aranıyor!
Kitap yazmayı düşünüyorum da,bastıracak para yok ne yazık ki :) İlk kitabım mucize yalanlarıyla ilgili olacak.Şimdi bunu nasıl yaparız,hangi adımları izlemem gerek,bi yol gösterirseniz süper olur :) Belki sponsor olabilecek birileri çıkar,hem de hangi adımları izlemem gerek vb. onları tartışalım bakalım :) Sonuçta daha önce hiç kitap çıkarmadım,yolunu yöntemini bilmem...
|
Bilirim ama söylemem :)
Siz hele bir yazın da gerisi kolay. Aslında rakiplerime yol göstermek istemem :) ama bu kadarını söyleyebilirim. Sevgiler. |
Alıntı:
Sevgilerimle... |
Film izliyorum (Medium) :) bitsin hemen size dönücem.
Sevgiler. |
Alıntı:
Sevgilerimle... |
Alıntı:
Neyse bugün karar verdim sağ yanımda duran meleği dinleyip bir iyilik edeceğim :) Belki de buna sol yanımdaki seviniyor da o yüzden ses etmiyor bugün. Neyse gelelim asıl konumuz Kitap bastırma yöntemlerine... Hiç paranız yok ve kitabınızı bastıramıyorsunuz izlemeniz gereken ilk yol yazdığınız kitabın içeriğini destekleyecek düşünce ve bakış açısına sahip kitap evlerinin kapısını çalmak. Kitabınız gerçekten iyi ve iddialıysa, basımını ücretsiz yapabilmek için her yolu dener size büyük kolaylık sağlarlar. Sponsor bulma, basın yayın için gerekli tüm işlem ve organizasyonları hemen üstlerine alırlar. Red cevabı mı aldınız? Sorun değil... Daha kapısını çalacak pek çok yayın evi var. Hiç yılmadan aramaya devam edin. İkinci bir yol; paranız yok; Türkiye standartlarında birkaç ay en basit bir işte çalışarak bile aldığınız ücretle en az iki bin adet kitap bastırabilirsiniz. Belli yayın evleri ufak bir miktarla basın, yayın, her türlü organizasyon, imza günleri de dahil olmak üzere üstlenirler. Misal; http://www.kitapbasim.com/ Gördüğünüz gibi yeterki yazılmış kitabınız, yazacak kabiliyetiniz olsun; her şey yalnızca bir tuşa basmak kadar kolay. Üçüncü sır: Kitabınızı ünlü isim ve yazarlara göndermeyi unutmayın. Sevgiler. |
Sayın selalim zaten çok güzel şekilde özetlemiş konuyu. Bize bir şey bırakmamış.
Bro bir de yazdığın kitabın benzerleri ver ise onlar karşısında kimi artıları olması gerekir. Yanlış bilmiyorsam Bilim ve Gelecek dergisi de mucize yalanlarına yönelik bir kitap çıkartmıştı. Eğer bulabilme şansın varsa onu da bir incele derim. |
Kitap basmak hiç bir şey değil, sorun kitabı yayımcılara ulaştırmak, satılmasını sağlamak. İnan bana seninki gibi kitap içeriği elimde olsaydı bastırmakla falan uğraşmazdım. Beni sallamaz da bir gün kitabını basarsan ne demek istediğimi anlayacaksın büyük ihtimalle. Basılı kitaplarını satabileceğin yayın evleri bulmak oldukça güçtür. Bulsan da neredeyse zarar edersin. Satamadığın kitaplarla öylece bakışıp durur, ilk bir kaç ay bedava eşe dosta dağıtır sonra sıkılıp unutursun. Bunu gerçekten tecrübeli biri olarak söylüyorum inan bana.
Bence metni son kez düzenleyerek elektronik ortamda (pdf) olarak yayımla gitsin. Paran cebinde kalsın. |
Alıntı:
Neyse ne işte,verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim,meleğe de seni ikna ettiği için :) Kaynak yayınlarını biliyorum birtek,Turan Dursun Hocamın,Muazzez Hocamın,İlhan Arsel Hocamın tüm kitapları oradan çıkma sanırım.Kitabı pdf olarak son haline ulaştırıp onlara bi iletiyim bakalım,sizler de bildiğiniz aydın yayın evlerini yazarsanız sevinirim :) Bu verdiğin site de harikaymış gerçekten ama sponsorsuz birşey yapmama imkan yok şuan için ne yazık ki,eğer sponsor bulamazsam ve burada dine karşı olan kitapları da basıyorsa uzun vadede mutlaka bastırırım ben planladığım kitapları :) Tekrar teşekkür ederim ilgilendiğin için,gerçi sen herşeyi analtmışsın ama farklı fikirleri olan arkadaşlar da fikirlerini bildirirlerse harika olur :) Sevgilerimle... Alıntı:
http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=436796 Bu kitap zaten listemde ama senin dediğin de bu mu yoksa başka bir kitap mı?Bu kitap çoğunlukla Yahya'nın evrim çarpıtmalarına yoğunlaşmış. |
Alıntı:
http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=65240 Bu kitap baştan sona safsatayla dolu,elin şarlatanları basıp basıp milleti uyutuyo,bizim ise sadece netten yazmamız çok koyuyo.En azından bir dergide filan yazabilsek harika olurdu. |
O adam kitabını satmasa da olur. Büyük ihtimalle bir vakıf tarafından kollanıyordur.
Dediğim gibi kitap basıp dağıtmak göründüğü gibi değildir. Yayımcılar kitabın karakteriyle, satıp satmayacağıyla çok ilgilenirler. Üstelik gerçek bir kitap bandrollü olmalıdır, bunun için de kültür bakanlığından geçmek zorundadır vs. Yine de kolay gelsin. |
Alıntı:
Uyarıların için çok teşekkür ederim,ben yine bi araştırıyım,Selalim'in dediğini yapıp aydın yayın evleriyle iletişime filan geçeyim. Sevgilerimle... |
Eğer amacın kitlelere fikirlerini yaymaksa E-book olarak yayınlamanı tavsiye ederim.Bir çok yerde reklamını yapabilirsin.
Ben doktora düzeyinde 300 sayfalık bir Çince matematik kitabını Türkçeye çevirmekle meşgulüm ve bitmek üzere.Biter bitmez e-book olarak yayınlayacağım.Maksat topluma faydalı olmak. Sen de böyle yap, kitlelere ulaşırsan ve tanınırsan zaten ikinci bir kitap için yayınevide bulabilirsin. |
Alıntı:
Şimdi yayın evleriyle iletişime geçmeyi düşünüyorum,belki basmaya değer gören olur.Amaç kitleleri aydınlatmak,bu mucize safsatalarına inanan milyonlarca koyun var. Olmazsa dergilerle iletişime geçip oralarda yayın yapacam,bakalım gelecek neler getirecek. |
Alıntı:
Yayınlamayı düşündüğünüz kitabınız hangi dilde olacak? Bu bence konunun en önde gelen bir ucudur. Çünkü eğer TÜRKÇE olacaksa, içinde yabancı sözcüklerin ayıklanması da önemle gerekebilir. Örnek olarak, burada yazdığınız gibi ''SÜPER OLACAK'' ya da ''SPONSOR '' gibi Türkçe olmayan sözcüklerin yer aldığı bir kitabın pek satacağını sanmıyorum. Var olan TÜRKÇE sözcükleri eğer değersiz sayıyorsanız, o zaman kitabınızı beğendiğiniz bir dilde yazmanız daha gerçekçi olmaz mı? Türkçe'ye olan sevgim nedeniyle bu çıkışımı hoş görmenizi dilerim. Selam ve başarı dileklerimle, |
Alıntı:
Sevgi ve Teşekkürlerimle... |
Türkçe gönüllüsü veya genel olarak dillerin korunması gerektiğini düşünen biri değilim.
Ancak bir kitabın dili iyi kullanabilmesi çok önemlidir. Dil, insanların birbirini anlaması için bir araç ise bence kurallarına, ahengine uygun kullanıldığında amacına daha kolay ulaşır. Ve bir şeyi yaparken acele etmemekte hep yarar görmüşümdür. İnce eleyip sık dokumak bu tür işlerde çok şey kazandırır. Dili iyi kullanan, anlatmak istediklerini bir mantık örgüsü içinde sunabilen bir kitabı herkes okur. Bir kitabın nasıl anlattığı en az ne anlattığı kadar önemlidir. |
Alıntı:
|
Sevgili Dark
Bence kitabını PDF olarak ortaya koyman ve aslında text formatında yayınlaman daha yararlı. Basılı materyal olarak dağıtımını geniş bir ölçekde başarmak zor. Kimler okuyacak? Kim okur? Okuyucuya nasıl ulaşacak? Bu kanallar nasıl açılacak? Yayımcılar kitabı değerlendirdiğinde tüm bunları gözetecek, yoksa kitap basmak mesele değil, kendinde bastırabilirsin. Nasıl dağıtacaksın? Farzedelim bir kanal buldun, kitabı yayınlayacak mı? Dağıtıma çıkartacak mı? O bu işten ne kazanacak? Kazanır mı? Yazar olarak senin bir albeni yanın var mı? Riske girer mi? (yani ince düşünürler) Basım, yayın, dağıtım masrafları çıkacak mı? vs. Amacın kitlelerin okuması ise, text formatında yayınlamandır. Arama motorlarınca içeriğin alınmasıdır. Script olarak da wordpress kullanman en hayırlısı. Kitabı bölümlere ayırır, İçindekiler kısmını oluşturursun. Özel menü ekleme yoluyla istersen kitabın içindekiler kısmını hem yan tarafda gösterir, hemde aktarım bittiğinde sayfalar için linkleri manuel oluşturur, ana sayfaya asarsın. hangisi kolayına gelirse. Ana sayfaya üst tarafa kitabın ön kapağını korsun, hemen alt tarafa da içindekiler der, altına sırayla bölüm ve sayfa linklerini verirsin. Bu üstdeki anlattığım hamallık da amaç, net ortamında kendi dağıtımını yapabilmendir. Bir yerlerede PDF olarak kitabı komple atarsın, dileyen indirir, dileyen siteden okur. Bu süreçde olumlu-olumsuz eleştirileride alırsın, ele aldığın konular hem detaylanır, hem de ufkun genişler. Tabi ben böyle düşünüyorum diye böyle olmak zorunda değil :) |
Alıntı:
Aksi takdirde ciddi Türkçe hataları, metnin okunmasını güçleştirir. Örneğin, yukarıda yazdığın cümlede kullanmakda değil kullanmakta olmalı diye düşünüyorum , benim yukarıda yazdığım yayınevide ifadesinde sanırım de ayrı yazılmalı (Falan filan:)) Yani, Türkçeye hakim birilerine okutmalı ve gözden geçirtmeliyiz. |
Alıntı:
Pdf olarak iki tane kitabım var şuanda,biri de zaten Mucize Yalanlarıyla ilgili; Mucize Yalanları Kur'an'ın Kaynakları Birini 1112,diğerini 1216 kişi tıklamış.Çoğunun da okuduğunu sanmıyorum,pcden okumak çok yorucu oluyo.Dolayısıyla elle tutulur yani kağıda basılı olarak hem nete giremeyen kişilere de ulaşabiliriz hem de okunması daha rahat olur diye düşünüyorum. Yani en azından din eleştrisi kitapları yayınlamaya başlayalım diyorum,Turan Dursun'den,İlhan Arsel'den sonra acayip durakladı,bu durgunluğa bir son vermek gerek bence.Bloğumun takipçilerinden 2-3 kişi de yazılarımı kitaplaştırmamı önerince uzun zamandır düşündüğüm fakat dincilerden çekindiğim bu düşünceyi gerçekleştirme kararı aldım,dinciler umrumda bile değil artık :) Dediğin gibi çok zahmetli bir iş ama ben aydın yayın evlerine mail olarak iletecem yine de belki herşeyi üstlenmek isteyen bir yayın evi bulurum,olmazsa da şu ateist dergilerden birinde yayınlatmaya çalışacam yazılarımı :) Yazılarımı kategorilere,başlıklara ayrılmış bir şekilde bloğumda yayınlıyorum,hitim de bayaa yüksek,yani sadece mucize yalanlarıyla ilgili yazılarım bile binlerce kişiye ulaşmıştır eminim,yorumlar da genel olarak olumlu,kitaplaştırmamı da önerenler var,şimdi bir de facebook sayfamla bloğumda anket oluşturdum bakalım sonuç ne olacak,ben kitabı basılmaya değer hale getirene kadar :) Sevgilerimle... Alıntı:
Evet dostum,mesela ''çalışacam'' değil ''çalışacağım'' olmalı,ama bu benim chat yazışımın biraz daha üstüdür,kitapda bundan çok daha iyisini yapacam :) Önerin için teşekkür ederim, Sevgilerimle... |
Dostum umarım basılır kitapların. Başarılar diliyorum ve merakla bekliyorum.
Sevgiler ve şimdilik saygımla gittim... |
Alıntı:
Sevgi ve saygılarımla... |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:20 . |