Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Kafama Takılan Bir Soru Var (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=28847)

qlause 11-08-2012 14:02

Kafama Takılan Bir Soru Var

şimdi Allah zamandan bağımsız değilmi yani onun bir zamanı yok bu yüzden aslında hiç birşeye müdahale edemez.

Çünkü zaten sonsuz başlangıçtan sonsuz geleceğekadar herşeyi aynı anda görüyordur. Bu durumda hiç birşeye müdahale edemez çünkü zamandan bağımsız çünkü neye müdahale ediceğini sonsuz geçmişten beri biliyordu sonsuzdan beri var olan bir varlığın evreni yaratmadan önce ve taa sonsuzdan önce ne yaptığını merak ediyorum zaten herşeyi aynı anda kafasında yaşamış ve bitirmiş olan bir varlık bu evreni kendi isteğiyle nasıl yaratmış olabilir.

Yani sonsuz geçmişten sonsuz geleceğe herşeyi bildiği için hiç birşeye müdahale edemez çünkü sonsuz geçmişte zaten müdahale etmiştir.

Bu durumda herşey onun için anlamsız çünkü nasıl olsa herşeyi biliyor her davranışı önceden belli herşeyi bildiği için davranışını değiştirme şansı yok çünkü bunu zaten biliyor.

Kafayı yediresi bir durum.

Açıklama yapacak olan varmı ben işin içinden çıkamadım :help:

barristor 11-08-2012 14:42

Arabin Allahi neyi biliyor alasen?

Kuranda ,yahudilerin kitabini Tevrat diye anlatir.Halbuki yahudilerin kitabinin adi TANAH tir.5 bolumden olusur ve bu bolumlerden sadece birinin adi Tevrattir.(herhalde bizim bedevinin eline sadece o bolum gecti)

Kendi gonderdigi kitaptan bile haberi olmayan allah,nereden bilecek gelmisi,gecmisi?

qlause 11-08-2012 14:47

bırak abi müslümanlar cevaplasın allah herşeyi biliyorsa zaten yapıcağı herşeyide biliyordur yani onun elinden birşey gelmez çünkü herşeyi biliyor yapabiliceği hiç birşey yok bu yüzen varolmasının anlamıda yok.

eğer zamana bağımlıysa zamanı kim yarattı yada ölümü kim yarattı :)

zaman bağlı olsa bile yinede herşeyi biliyor alıcağı tüm kararları biliyor yani yine yapabiliceği hiç birşey yok ve var olması anlamsız.

eğer zamana bağımlı geleceği bilmiyorsa insandan ne farkı kaldı bizde bi gün kapalı bi ortamda bi evren yaratıcaz hatta bi gezegene canlı koyup onları gözlemleriz bile ne olacak yani.

hatta belki zamanda yolculuk yapıp geleceği bile görürüz bu durumdada geleceği bilmeyen tanrıdan üstün oluruz

barristor 11-08-2012 14:55

Alıntı:

qlause´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 449529)
bırak abi müslümanlar cevaplasın allah herşeyi biliyorsa zaten yapıcağı herşeyide biliyordur yani onun elinden birşey gelmez çünkü herşeyi biliyor yapabiliceği hiç birşey yok bu yüzen varolmasının anlamıda yok.

eğer zamana bağımlıysa zamanı kim yarattı yada ölümü kim yarattı :)

zaman bağlı olsa bile yinede herşeyi biliyor alıcağı tüm kararları biliyor yani yine yapabiliceği hiç birşey yok ve var olması anlamsız.

eğer zamana bağımlı geleceği bilmiyorsa insandan ne farkı kaldı bizde bi gün kapalı bi ortamda bi evren yaratıcaz hatta bi gezegene canlı koyup onları gözlemleriz bile ne olacak yani.

hatta belki zamanda yolculuk yapıp geleceği bile görürüz bu durumdada geleceği bilmeyen tanrıdan üstün oluruz

Genelde boyle sorularda tum muslumanlar cevap vermeMe hakkini kullanirlar.Onun icin ben atladim,kusura bakma :hail:

qlause 11-08-2012 15:11

ne demek sizinde görüşleriniz değerli :) mutlaka sizinde sorularınız vardır

VraeL 11-08-2012 15:17

varolması mümkün olamayacak bir varlığı gerçekmiş gibi kabul görüp mantık çerçevesi içerisinde sorular sorarsan tabi ki cevap bulamazsın. (:

Benzer bir örnek vereyim seninkine.

Misal tanrı her şeyi biliyor değil mi? Bilmediği bir şey yok.
O halde, bir şeyi bilmemenin, merak etme duygusunun nasıl bir şey olduğunu bilemez. Çünkü her şeyi biliyor, fakat adı üstünde her şeyi bilen bir varlığın bunu da bilmesi gerekir, amam ve lakin her şeyi biliyorsa birşeyleri bilemiyor olmanın verdiği duyguyu nereden bilecek?
bak gördün mü ne kadar çelişkili (:

başka bir benzer örnek için şu başlığıma bakabilirsin:
http://www.turandursun.com/forumlar/...ad.php?t=16965

higs 11-08-2012 15:17

Allah kıyametin kopuş tarihini biliyor. Bu yüzden bu tarihi değiştiremez. Eğer değiştirirse önceden tarihini bilmiyordur. Diyebiliriz kısacası. Bu müslümanlar bunun gibi kesin konulara hiç cevap vermezler ama bunları okuduklarına eminim:) hepsine selamlar. Kendileri de tıpkı kuran ları gibi ucu açık muallak konularda tozu dumana katarlar ama böyle konularda görebilend aşk olsun:) hiç bir müslüman bana allah in kıyametin kopuş tarihini değiştirebilir diyemez :) :)allah in yapamayacağı birşey daha. Allah kıyametin kopuş tarihini değiştiremez.

spartacus 11-08-2012 15:32

Alıntı:

qlause´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 449520)
şimdi Allah zamandan bağımsız değilmi yani onun bir zamanı yok bu yüzden aslında hiç birşeye müdahale edemez.

Çünkü zaten sonsuz başlangıçtan sonsuz geleceğekadar herşeyi aynı anda görüyordur. Bu durumda hiç birşeye müdahale edemez çünkü zamandan bağımsız çünkü neye müdahale ediceğini sonsuz geçmişten beri biliyordu sonsuzdan beri var olan bir varlığın evreni yaratmadan önce ve taa sonsuzdan önce ne yaptığını merak ediyorum zaten herşeyi aynı anda kafasında yaşamış ve bitirmiş olan bir varlık bu evreni kendi isteğiyle nasıl yaratmış olabilir.

Yani sonsuz geçmişten sonsuz geleceğe herşeyi bildiği için hiç birşeye müdahale edemez çünkü sonsuz geçmişte zaten müdahale etmiştir.

Bu durumda herşey onun için anlamsız çünkü nasıl olsa herşeyi biliyor her davranışı önceden belli herşeyi bildiği için davranışını değiştirme şansı yok çünkü bunu zaten biliyor.

Çıkamazsın :)

Burada kullanılan, sonsuzluk, sonluluk da bir zaman kavramıdır zaten... Zaman dışsal bir şey olarak düşünüldüğü sürece de içinden çıkılamaz.
Zamanı içsel-bağımlı düşünürsek içinden çıkılır, ama işin içine iradi(zamanlı, önceli, sonralı, eylemli vs) bir etkeni(Allah, tanrı-lar- gibi) dahil edersek, birde önce, sonra, önceden biliyordu gibi zaman kavramlarını da dahil edersek içinden çıkılamaz.

Bu çıkmaz sadece niteliksel değildir, dua mantığının da temel çıkmazını meydana getirir. Çünkü ilahi düzen değişmezdir(değişse tanrı önceden bildiğinde yanılmış olacak- zaten her şeyi bilme mantık dışıdır), dua ederek tanrıdan ilahi düzenini değiştirmesini istemek, seninde belirttiğin önceden bilirlikle kökten çatışır. Zaten hiç bir şeyi değiştirmez, yüklenen ve birbiriyle çelişen-çatışan sıfatlar gereği buna kadir değildir, geleceğe dair plan yapamaz, olmakta olan bir şeyi dünkü bildiğinden daha farklı hale getiremez. Kader kurbanıdır. :)

Aslında tanrı iddiasının denkliği hiçliktir, dilediğimizce atmasyon yapabiliriz. yaptığımız bir çok yükleme işi döner kendi, kendini yer ama insanlar inancı dahil ettiklerinde, mantığı kapı dışarı ederler. başka türlü mümkün değildir.

qlause 11-08-2012 15:45

plan yapamayan hiç birşeyi değiştiremeyen bir tanrı :) elinden hiç birşey gelmiyor.

Çünkü zaten plan yapamıyor. Çünkü zaten en başından beri herşeyi bildiği için kendine engelde olamaz.

Tanrı hep vardı bi kere başlı başına bir epic fail. eğer hep yoksayıd varolmadan önce ne vardı onuda biliyordur.

eğer hep yoksaydı onu yaratanıda biliyordur onun yaratanı kim yarattı onuda biliyordu bu böyle gider çünkü herşeyi biliyordur. :)

Herşeyi biliyorsa öğrenicek hiç birşeyi kalmamıştır yapıcak hiç birşeyide yoktur.

Kısaca kimse tanrı olmak istemez bu çok berbat bişey

demirefe 11-08-2012 17:23

Zaten bu tür sorunlara tanrı paradoksu deniyor. Paradoks olamayacak bir şeydir. Tanrının var olması paradoksa yol açtığı için tanrı var olamaz. Bunu kanıtlamak çok kolaydır:

Sonsuz bir güç, sonsuz bir kütleyi itebilir mi? İtemez dersek güç sonsuz değildir. İter dersek kütle sonsuz değildir. Aynı şekilde:

Tanrının kendisinin bir kopyasını yaratmaya gücü yeter mi? Yeter dersek sonsuz değilmiş, iki tane sonsuz olmaz. Yetmez dersek gücü sonsuz değil.

Yarattıktan sonra bu kopyasını yok edebilir mi? Edebilirse yok edilebilen bir güç nasıl sonsuz olur? Edemezse gücü sonsuz değil.

Bu nedenle tanrı yoktur, olamaz. Tanrı paradoksunun çok versiyonları vardır. Kötülükleri yok etmeye gücü yeter mi? Yetmezse tanrı olamaz. Yeterse yok etmediği için tanrı değildir.

qlause 11-08-2012 19:04

Alıntı:

demirefe´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 449563)
Zaten bu tür sorunlara tanrı paradoksu deniyor. Paradoks olamayacak bir şeydir. Tanrının var olması paradoksa yol açtığı için tanrı var olamaz. Bunu kanıtlamak çok kolaydır:

Sonsuz bir güç, sonsuz bir kütleyi itebilir mi? İtemez dersek güç sonsuz değildir. İter dersek kütle sonsuz değildir. Aynı şekilde:

Tanrının kendisinin bir kopyasını yaratmaya gücü yeter mi? Yeter dersek sonsuz değilmiş, iki tane sonsuz olmaz. Yetmez dersek gücü sonsuz değil.

Yarattıktan sonra bu kopyasını yok edebilir mi? Edebilirse yok edilebilen bir güç nasıl sonsuz olur? Edemezse gücü sonsuz değil.

Bu nedenle tanrı yoktur, olamaz. Tanrı paradoksunun çok versiyonları vardır. Kötülükleri yok etmeye gücü yeter mi? Yetmezse tanrı olamaz. Yeterse yok etmediği için tanrı değildir.

Bunlarda hep kafamı kurcalamıştı :scared:

higs 11-08-2012 19:07

Bakın dediğim gibi buraya hiç bir müslüman gelemiyor:) ama okuduklarına eminim. Onlar dinlerin ilk var olduğu günden beri fırsatını bulunca öldürünceye kadar beklerler. Bu sitede fink atıpta bu başlığa gelemeyen bütün dinciler korkaktr.

spartacus 11-08-2012 19:46

Alıntı:

higs´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 449569)
Bakın dediğim gibi buraya hiç bir müslüman gelemiyor:) ama okuduklarına eminim. Onlar dinlerin ilk var olduğu günden beri fırsatını bulunca öldürünceye kadar beklerler. Bu sitede fink atıpta bu başlığa gelemeyen bütün dinciler korkaktr.

Ya da korkaklıkla ilgili değildir. insanlar inancı dahil ettiklerinde, mantığı kapı dışarı ederler. başka türlü mümkün değildir.

Mantık kapı dışında kaldığı için verdikleri cevap basittir, "bizim aklımız ermez, Allah en iyisini bilir(işte bununda insana bir yararı yok)". bitti, bu kadar. Çünkü dini inanç eni sonu, insan adına başkalarının düşünmesi demektir, haliyle insanlar kendileri düşünmektense, kendileri adına düşünülmüş ve konmuş buyruklarla yaşarlar. Yap denileni yapar, yapma denileni yapmaz, düşün denileni düşünür(nadirdir, genelde itaat ve KOŞULSUZ biat daha önemlidir), inan denilene inanır.(böyle bir insanın bu başlıkda işi ne? Ele aldığın çıkmazları okumayacaklar, okusalar zaten üzerinde düşünmeyecekler bile, en fazla Allah'ın hikmeti, aklınız ermez, ya da sizi şeytanlar deyip geçecekler)

Sesli 12-08-2012 02:45

"TaNaH" (תנ"ך) Hakkında,

Alıntı:

basmagul´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 449528)

Kuranda ,yahudilerin kitabini Tevrat diye anlatir.Halbuki yahudilerin kitabinin adi TANAH tir.5 bolumden olusur ve bu bolumlerden sadece birinin adi Tevrattir.(herhalde bizim bedevinin eline sadece o bolum gecti)

Kendi gonderdigi kitaptan bile haberi olmayan allah,nereden bilecek gelmisi,gecmisi?

===============================================
"TaNaH" (תנ"ך) sözcüğü, Yasa (Tora), Peygamberler (Neviim), ve Yazılar (Ketuvim) bölümlerinin baş harflerinin (TNK) bir araya gelmesiyle oluşmuştur.
Bölümleri [değiştir]

Tanah, Musevilikte şu üç ana kısma ayrılır:

1. Tora (תורה) (Tevrât): Şeriat, Yasa veya Pentateuk olarak da bilinir. Beş kitaptan meydan gelir. Tekvin (Bereşit), Çıkış (Şemot), Levililer (Vayikra), Sayılar (Bamidbar), Tesniye (Devarim).

2. Neviim (נביאים)(Peygamberler): İlk ve son peygamberler denilir. 21 kitaptan meydana gelir. İlk Peygamberler; Yeşu, Hakimler, 1. Samuel, 2. Samuel, 1. Krallar, 2. Krallar. Son Peygamberler; Yeşaya, Yeremya, Hezekiel, Hoşea, Yoel, Amos, Obadya, Yunus, Mika, Nahum, Habakkuk, Tsefanya, Hagay, Zekeriya, Malaki.

3. Ketuvim (כתובים) (Yazılar): Bilgesel, tarihsel ve şiirsel bölümler. 13 kitaptan meydana gelir. Mezmurlar (Zebur), Süleyman'ın Özdeyişleri, Eyüp, Ezgiler Ezgisi, Rut, Yeremya'nın Mersiyeleri, Vaiz, Ester, Daniel, Ezra (Üzeyir), Nehemya, 1. Tarihler, 2. Tarihler.
============================================

Yukardaki alıntı olup, http://www.delinetciler.net/forum/di...abi-tanah.html

adresinden alınmıştır.

Sesli 12-08-2012 02:52

Müslümanlar veya başka dinlere inanalar hakkında kötü söz söyleyenleri kınıyorum.
Çünkü bir üye bakın ne diyor;

''higs´isimli üyeden Alıntı
Bakın dediğim gibi buraya hiç bir müslüman gelemiyor ama okuduklarına eminim. Onlar dinlerin ilk var olduğu günden beri fırsatını bulunca öldürünceye kadar beklerler. Bu sitede fink atıpta bu başlığa gelemeyen bütün dinciler korkaktr.''

Bu ifade açıkça bir genelleme havasında ve bilmeden ve gerçekdışı (çünkü Müslümanlar dinlerin ilk var olduğu günlerde ortada yoktular) ve de düşmanca bir ifade oup, bu foruma hiç yakışmıyor.

Eleştiri başka, insanları aşağılayıcı söylemlerse daha başkadır.
Lütfen iyice düşünüp ne dediğinizden haberdar olunuz.

GERÇEKLERİ ÖRTECEK KADAR BÜYÜK BİR ÖRTÜYE KİMSE SAHİP DEĞİL.

Neva 12-08-2012 03:08

Alıntı:

qlause´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 449520)

Basliklarimiza sadece muslumanlar cevap versin gibi yaklasimda bulunmuyoruz. Bunu burdan bildirmis olalim. Acilan basliklar genele aciktir, musluman olsun veya ateist olsun herkes yazabilir.

Muslumanlar zaten iman ettikleri tanriya, sifatlari dahilinde iman ederler.

Nicin mudahale edemesin ki?

Kitabin hicbir yerinde, tanrinin yaratma ozelligi bitmez. Tanri surekli yaratan bir varliktir yani.

Baslangictan, sonsuz gelecege degin herseyi biliyor olmak, yaratmak suretiyle mudahele etmeye engel degildir ki?

Surekli Hayy durumunda olan bir varlik soz ettiginiz cunku.

Zamandan bagimsiz olan, zaten hem zamanin icinde, hem de disinda bulunabilir. Tanri zamani yaratmaz zira, zaman bilinsin diye gunes ve ay'i vs. yaratir kitaba gore.

Sahdamarindan yakin, ancak herseyi ayni anda gorebilen, bilebilen vs. bir tanri inanci soz ettiginiz.

Insan akliyla yapilmis, uretilmis mantikli bir tanri yani. :)

Zaman nedir?

Alıntı:

Dogru demissin Basmagul.

Tanah, 5 bolumden olusur.

Beresit, Shemot, Vayikra, Bamidbar, D'varim.

Hypatia 12-08-2012 04:10

Alıntı:

demirefe´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 449563)

İyi geceler herkese ,

Paradokslar çok acımasızca olmuş. Alemlere yol göstermesi için indirilen kutsal bir kitabın , bir sürü çelişki barındırması ne acı...

qlause 12-08-2012 12:41

Alıntı:

Neva´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 449691)
Basliklarimiza sadece muslumanlar cevap versin gibi yaklasimda bulunmuyoruz. Bunu burdan bildirmis olalim. Acilan basliklar genele aciktir, musluman olsun veya ateist olsun herkes yazabilir.

Muslumanlar zaten iman ettikleri tanriya, sifatlari dahilinde iman ederler.

Nicin mudahale edemesin ki?

Kitabin hicbir yerinde, tanrinin yaratma ozelligi bitmez. Tanri surekli yaratan bir varliktir yani.

Baslangictan, sonsuz gelecege degin herseyi biliyor olmak, yaratmak suretiyle mudahele etmeye engel degildir ki?

Surekli Hayy durumunda olan bir varlik soz ettiginiz cunku.

Zamandan bagimsiz olan, zaten hem zamanin icinde, hem de disinda bulunabilir. Tanri zamani yaratmaz zira, zaman bilinsin diye gunes ve ay'i vs. yaratir kitaba gore.

Sahdamarindan yakin, ancak herseyi ayni anda gorebilen, bilebilen vs. bir tanri inanci soz ettiginiz.

Insan akliyla yapilmis, uretilmis mantikli bir tanri yani. :)

Zaman nedir?

Dogru demissin Basmagul.

Tanah, 5 bolumden olusur.

Beresit, Shemot, Vayikra, Bamidbar, D'varim.

Haklısınız özür dilerim. Hiç bir forumda buna cevap veren görmedim o yüzden özellikle onlardan istedim yoksa sadece onlar versin gibi bir görüşüm yok herkez fikrini yazsın çünkü herkez benim bilmediğim şeyleride bilir böylece bilgimizi paylaşırız.

Neva 12-08-2012 13:01

Alıntı:

qlause´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 449720)
Haklısınız özür dilerim. Hiç bir forumda buna cevap veren görmedim o yüzden özellikle onlardan istedim yoksa sadece onlar versin gibi bir görüşüm yok herkez fikrini yazsın çünkü herkez benim bilmediğim şeyleride bilir böylece bilgimizi paylaşırız.

Ozur dilemenize gerek yok. Bilmiyor olabilirsiniz.

Zaten onlar da kitaplarini okusunlar, ogrensinler diye yaziyoruz. Bu yuzden Kuran egitimini de destekliyoruz.

Onlar basliga pek yazmazlar, ama okuyorlar basliklari. :)

qlause 12-08-2012 13:04

Bencede öğrensinler. Kendi çapımda bir araştırma yaptım namaz kılan 20 kişiyle konuştum hiçbiri kuranda ne yazdığını bilmiyor!

barristor 12-08-2012 13:16

Alıntı:

qlause´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 449725)
Bencede öğrensinler. Kendi çapımda bir araştırma yaptım namaz kılan 20 kişiyle konuştum hiçbiri kuranda ne yazdığını bilmiyor!

Zamaninda tatlisu muslumaniyken cuma namazi kacirmazdim.Gene bir cuma namazi oncesi vaaz dinliyordum.
Yanimdaki yasli amca salya sumuk aglamaya basladi.Bende rahatsizligi var aci cekiyor sanip,yardim amaciyla neden agladigini sordum.

Hoca efendinin okuduklarindan cok duygulandigini,cok dokundugunu soyledi.

-'Iyide amca,hoca faizle ilgili bir ayet okuyor,bunun nesinden duygulandin' diye sorunca.Tum agri ve sizilari bir anda sona erdi. :)

qlause 12-08-2012 13:19

Alıntı:

basmagul´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 449731)
Zamaninda tatlisu muslumaniyken cuma namazi kacirmazdim.Gene bir cuma namazi oncesi vaaz dinliyordum.
Yanimdaki yasli amca salya sumuk aglamaya basladi.Bende rahatsizligi var aci cekiyor sanip,yardim amaciyla neden agladigini sordum.

-'Iyide amca,hoca faizle ilgili bir ayet okuyor,bunun nesinden duygulandin' diye sorunca.Tum agri ve sizilari bir anda sona erdi. :)

Tatlı su müslümanı heralde neye inandığını dahi bilmeden körü körüne inananlara diyosun :)

Amca süpermiş :D

barristor 12-08-2012 13:47

Alıntı:

qlause´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 449732)
Tatlı su müslümanı heralde neye inandığını dahi bilmeden körü körüne inananlara diyosun :)

Amca süpermiş :D

Tatlisu muslumani,tatlisu sazanlarina denir ve malumunuz bu sazanlar Kuspe denen bir yemle yakalanir.

http://4.bp.blogspot.com/-HWzRaeM5Gu...0/KSPE_1~1.JPG

Bu yem ,aycicegi posasi,kepek ve peynir suyu preslenerek hazirlanir.Gerizekali sazanlar ise bu hammeddenin tatli su ortaminda olmadigini bilmelerine ragmen bu yemi sorgulamadan yutarlar.
Aynen tum sacmaliklarin Kuranda olmasina,reel hayatta olmamasina ragmen yutan muslumanlar gibi.

Bunlarin arasinda hic fark yoktur,bilakis benzerlik vardir.

Simdi sen sazan baliginin uzerinde Allah yazisinin olduguna inanan birine kuspe versen yemez mi?

http://www.adilcevaz13.com/images/news/5681.jpg

qlause 12-08-2012 13:51

Bu allah yazısı olayı yabancılarda ekmek üzerine isa nın resmi vara dönüyor insan birşeyin üstünde ne görmek isterse onu görür

Neva 12-08-2012 13:55

Alıntı:

qlause´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 449725)

Bilmezler, izah edene de, bir kismi islam dusmani, seytan usagi vs. derler.

qlause 12-08-2012 13:59

evet efendim ben söyleyince şoke olmuş bir şekilde bön bön suratıma bakıyorlar.

Sen kimi kandırmaya çalışıyorsun öyle şey yazarmı salak diyorlar. direk hakaret ve küfür modu efendim bi gün birini ayağımın altına alacam çok sabırlı bir insanım ama sabrı çok zorluyorlar.

Neva 12-08-2012 14:00

Alıntı:

qlause´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 449746)
Bu allah yazısı olayı yabancılarda ekmek üzerine isa nın resmi vara dönüyor insan birşeyin üstünde ne görmek isterse onu görür

O da birsey mi?

Ne kekler var yeni moda.

http://www.turandursun.com/forumlar/...hlight=teatime

spartacus 12-08-2012 14:04

Elbetde. Çünkü dinlerde, kutsal metinleri öğrenmeye çalışmak, onu kurcalamak olarak algılandı. Daha doğrusu algılatıldı. Çünkü kutsal metinler ancak farklı bir dili bilen özel şahsiyetlerin bildiği bir şey haline getirildi. Böylelikle ne hüküm verilirse verilsin, adı kitaba göre oldu. Kitap da yazmasa bile, yazsa bile bir çok yasa muğlak olduğu için dileyen, dilediğince kitabına uydurabildi. Toplum bilse, iyide bu bu anlama değil şu anlamada geliyor diyebilirdi. yani devran nasıl dönüyorsa, uyarlama da öyle yapılabildi.
Şimdi ibile içeriği öğrenmek isteyeni yadırgıyorlar, okuyupda ne yapacaksın? Allah yapman gerekeni zaten söylemiş sen onalrı yap yeterli? Hımm bu okuyor, karıştırıyor kesin şüphe duyuyor?!

Basmagul verdiğin örnek mevlidlerde bol, bol yaşanıyor. Adam oradan ayet okuyor, ayet gazap, ceza, azap, öldürün vs diyor, beri yanda kadıncağızlar toplaşmış zırıl, zırıl ağlıyor. neden ağlıyorsunuz? İşte dinsel inanç insanı bu denli teslim alabiliyor... Bu hale getirilkmiş bir insnalık, toplum, kitle kimlerin işine yarıyor?

qlause 12-08-2012 14:06

Din adamları yiyor efendim ekmeğini. Çok güzel bir belgesel vardı tarih boyunca din adamları dinin yalan olduğunu bildikleri halde ekmeğini çok güzel yemişler.

Neva 12-08-2012 14:16

Alıntı:

spartacus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 449756)
Elbetde. Çünkü dinlerde, kutsal metinleri öğrenmeye çalışmak, onu kurcalamak olarak algılandı. Daha doğrusu algılatıldı. Çünkü kutsal metinler ancak farklı bir dili bilen özel şahsiyetlerin bildiği bir şey haline getirildi. Böylelikle ne hüküm verilirse verilsin, adı kitaba göre oldu. Kitap da yazmasa bile, yazsa bile bir çok yasa muğlak olduğu için dileyen, dilediğince kitabına uydurabildi. Toplum bilse, iyide bu bu anlama değil şu anlamada geliyor diyebilirdi. yani devran nasıl dönüyorsa, uyarlama da öyle yapılabildi.
Şimdi ibile içeriği öğrenmek isteyeni yadırgıyorlar, okuyupda ne yapacaksın? Allah yapman gerekeni zaten söylemiş sen onalrı yap yeterli? Hımm bu okuyor, karıştırıyor kesin şüphe duyuyor?!

Basmagul verdiğin örnek mevlidlerde bol, bol yaşanıyor. Adam oradan ayet okuyor, ayet gazap, ceza, azap, öldürün vs diyor, beri yanda kadıncağızlar toplaşmış zırıl, zırıl ağlıyor. neden ağlıyorsunuz? İşte dinsel inanç insanı bu denli teslim alabiliyor... Bu hale getirilkmiş bir insnalık, toplum, kitle kimlerin işine yarıyor?

Ancak hadis kulliyatinin da baskin etkisi var. Muhammed'in tanri haline getirilisi de cabasi.

Mesela hatiri sayilir jenerasyon, dinden ciktiktan sonra hadis dinini elestiriyor ve Kuran'da yazdigini iddia ediyor.

Ozunde deist'e yakin bir muslumanlik yasanmis hep. Ama farkinda degiller.

Olimpiyat 12-08-2012 16:44

Zaman konusu çok uzun yıllardır benim de zihnimi çok meşgul eden mesele(özellikle son 4 yıldır )
Teorik fizik üzerine doktora yapıyorum ve zaman konusu attığım her adımda karşıma çıkıyor ve bumerang gibi ileri sürdüğüm her teorinin bana geri dönmesine neden oluyor.
Bir gıdım yol alamıyorum.
Bir bariyer gibi her yerde karşıma çıkıyor.

Zamandan münezzeh bir Tanrı, peygamberler yollayıp insanlarla iletişime geçmez, şunlara şunu de, bunu de, demez.Talimatlar vermez.Çünkü zamana bağlı olmayan bir varlık varsa-ki Tanrı öyle kabul ediliyor-, onun için geçmiş-şimdiki ve gelecek zaman birdir.

Şöyle düşün, bir tepedesin.Bir kafile önünden geçiyor.Önceden geldiği noktayı görüyorsun,bir süre sonra senin bulunduğun istikamette aşağıdan geçiyorlar.Onlar için geçtiklleri ilk yol, geçmiş zamandır.Şu an ise şimdiki zamandır. Sen onların geçtiği ilk yolu gördüğün gibi, şu an tepenin altından yani önünden geçtiklerini de görüyorsun.İleri de geçecekleri yolu da görüyorsun ve o yolda derin çukurlar kazıldığını ve üstünün kapatıldığını görüyorsun.
Sen bu kafileyi uyarabilirsin. Dikkat edin başınıza şu gelecek, bu gelecek diye..Seni dinleyenler kurtulur, dinlemeyenler kazılan çukurlara düşebilir.
Çünkü sen de onlar gibi zamana bağlısın. Şimdi bir de zamana bağlı olmadığını düşün.
Kafilenin geldiği ilk yol, şu anki yolları ve gidecekleri yolun hepsine zamansal açıdan eşit mesafede olduğunu düşün.İlk geldikleri yol ile çukura düşmeleri senin için aynı...Çünkü zamandan münezzehsin.
Onları uyarman fayda etmez çünkü geleceği görebiliyorsan zaten çukura düşen düşüyordur. Yok zamana bağlı değilim onları uyarayım dersen,çukura düşecekken seni dinleyenlerin bir ksımı çukura düşmezse çelişki doğar.Hani sen geleceği görüyordun.

Her ne hikmetse, zamana bağlı olmayan bir Tanrı geleceği de biliyor/hatta eşzamanlı hakim her şeye. Ama kullarına talimatlar veriyor, şunu yapım bunu yapmayın diye..

Tanrı konusu, zaman mevhumunun altında kalır.

qlause 12-08-2012 16:59

Alıntı:

Olimpiyat´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 449786)
Zaman konusu çok uzun yıllardır benim de zihnimi çok meşgul eden mesele(özellikle son 4 yıldır )
Teorik fizik üzerine doktora yapıyorum ve zaman konusu attığım her adımda karşıma çıkıyor ve bumerang gibi ileri sürdüğüm her teorinin bana geri dönmesine neden oluyor.
Bir gıdım yol alamıyorum.
Bir bariyer gibi her yerde karşıma çıkıyor.

Zamandan münezzeh bir Tanrı, peygamberler yollayıp insanlarla iletişime geçmez, şunlara şunu de, bunu de, demez.Talimatlar vermez.Çünkü zamana bağlı olmayan bir varlık varsa-ki Tanrı öyle kabul ediliyor-, onun için geçmiş-şimdiki ve gelecek zaman birdir.

Şöyle düşün, bir tepedesin.Bir kafile önünden geçiyor.Önceden geldiği noktayı görüyorsun,bir süre sonra senin bulunduğun istikamette aşağıdan geçiyorlar.Onlar için geçtiklleri ilk yol, geçmiş zamandır.Şu an ise şimdiki zamandır. Sen onların geçtiği ilk yolu gördüğün gibi, şu an tepenin altından yani önünden geçtiklerini de görüyorsun.İleri de geçecekleri yolu da görüyorsun ve o yolda derin çukurlar kazıldığını ve üstünün kapatıldığını görüyorsun.
Sen bu kafileyi uyarabilirsin. Dikkat edin başınıza şu gelecek, bu gelecek diye..Seni dinleyenler kurtulur, dinlemeyenler kazılan çukurlara düşebilir.
Çünkü sen de onlar gibi zamana bağlısın. Şimdi bir de zamana bağlı olmadığını düşün.
Kafilenin geldiği ilk yol, şu anki yolları ve gidecekleri yolun hepsine zamansal açıdan eşit mesafede olduğunu düşün.İlk geldikleri yol ile çukura düşmeleri senin için aynı...Çünkü zamandan münezzehsin.
Onları uyarman fayda etmez çünkü geleceği görebiliyorsan zaten çukura düşen düşüyordur. Yok zamana bağlı değilim onları uyarayım dersen,çukura düşecekken seni dinleyenlerin bir ksımı çukura düşmezse çelişki doğar.Hani sen geleceği görüyordun.

Her ne hikmetse, zamana bağlı olmayan bir Tanrı geleceği de biliyor/hatta eşzamanlı hakim her şeye. Ama kullarına talimatlar veriyor, şunu yapım bunu yapmayın diye..

Tanrı konusu, zaman mevhumunun altında kalır.

Konuyu çok iyi özetlemişsiniz ama Allah'ın işine akıl ermez düşünmeyiniz efendim.

qlause 12-08-2012 17:00

Okuldayken din hocamız (ki niye var anlamış değilim insana zorla dua ezberletiyolar işi gücü yok sanki) Allah üzerine hiç düşünmememiz gerektiğini bunun en büyük günahlardan olduğunu Allah'ın işine akıl ermiyeceğini bunun üzerine düşünenin kafayı yediğini söylüyodu :D

demirefe 12-08-2012 21:00

Alıntı:

basmagul´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 449731)

İyiymiş gene... Ya hoca allahın muhammede bilumum kuzenlerini helal kıldığı ayeti okuyor olsa ne olurdu?

Adama "iyi de amca, allah bu ayette muhammede bütün kuzenlerin sana helal diyor!" dediğinde adamın suratı ne şekle girerdi?

O değil de Arap müslümanlar bu ayetleri namazda nasıl okuyorlar ya? Vakit namazlarında belli şeylerin dışında okumazlar da, hatimle kılınan teraviler var? Galiba bu yüzden teravi sadece Türkiye'de kılınıyor. Yoksa öyle ayetler var ki teravide hoca okuyunca cemaat... Bilemiyorum! Ayakta dikiliyorsun, hoca sayıyor habire: "Halanın kızlarını, amcalarının kızlarını, dayılarının kızlarını..."

Yav çok komik ya! Çok komik yani...

higs 12-08-2012 21:20

:) hahaha
ben bu türkçe namaz olayını tam dinden soğuduğum zamanlarda bir deneyeyim dedim ve en sapık cani ayetleri ezberlerledim türkçe olarak. Bakın yemin ediyorum namazı bitirdim kendi kendime dedim ki oğlum mustafa çok büyük günaha girdin. :) :) inanın insanın içine hiç sinmiyor anlayarak namaz kılmak filan. Akıl işi değil efendim. Birde büyük mekke imamları namaz kılarken ağlıyorya onlar filan hep göz boyama. Yahu bir insan teyzenin kızını yapabilirsin lafının neresine ağlar hangi duyguyla ağlar yahu.

barristor 12-08-2012 23:26

Alıntı:

demirefe´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 449852)
İyiymiş gene... Ya hoca allahın muhammede bilumum kuzenlerini helal kıldığı ayeti okuyor olsa ne olurdu?

Adama "iyi de amca, allah bu ayette muhammede bütün kuzenlerin sana helal diyor!" dediğinde adamın suratı ne şekle girerdi?

O değil de Arap müslümanlar bu ayetleri namazda nasıl okuyorlar ya? Vakit namazlarında belli şeylerin dışında okumazlar da, hatimle kılınan teraviler var? Galiba bu yüzden teravi sadece Türkiye'de kılınıyor. Yoksa öyle ayetler var ki teravide hoca okuyunca cemaat... Bilemiyorum! Ayakta dikiliyorsun, hoca sayıyor habire: "Halanın kızlarını, amcalarının kızlarını, dayılarının kızlarını..."

Yav çok komik ya! Çok komik yani...

O birsey degil ki,ben Sudiarabistanda calisan ve gelirken getirdigi hediyeyi gazeteye saran adam gordum.
Buraya kadar hersey normalde,hediyesini alan adamin actigi gazete sayfasini opup basina koymasina ne dersin?:hail:

aysehatun 13-08-2012 03:54

Müdahale ne demek ya öyle bir şey var mıdır sen iyi ol müdahale edelim kötü ol müdahale edelim şunu yap kurtaralım sonra beleşciliğe alış, yay enseyi yat, ohh. hep müdahale beklemeyin yahu azcık da başarmaya çalışıp, gerisini Allah'ın takdirine bırakın.

allahdostu 11-09-2012 06:00

Alıntı:

Mantiga bak acaba bunun sebebi islamiyetin Tanahin sadece tevrat ve zebur olan bolumlerini kabul ediyor olmasindan kaynaklanmasin atmasyongul? Bir seyi arastirin sonra sallayin şu herseyi bilir edanizla cevap vermeniz yok mu peh.. Siz onu bunu birakinda yararli mutasyon varmidir yokmudur onun cevabini verin hele

uyar 11-09-2012 07:19

Alıntı:

allahdostu´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 455627)
. Siz onu bunu birakinda yararli mutasyon varmidir yokmudur onun cevabini verin hele

dostuna sor bakalim....

allah neden mutasyon yaratmis.. yarasiz olsun diye mi???? ise yaramaz seyi yaratan yaratici olur mu???

boyle soruya boyle cevap...

allahdostu 11-09-2012 07:27

Alıntı:

uyar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 455634)
dostuna sor bakalim....

allah neden mutasyon yaratmis.. yarasiz olsun diye mi???? ise yaramaz seyi yaratan yaratici olur mu???

boyle soruya boyle cevap...

Hadi ben dostuma sorarimda dua felan sen nasil soracaksin maymun dostuna evrilmeini beklersin artik... Konuyu saptirma her halti bilir arastirirsiniz y a ( arastirmaktan anladiginizda google sormak oda ayri) cevap ver hele bilmiyorsan susta kalabalik yapma sizin kaprislerinizle ugrasamam

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:21 .