Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Yolumuza ışık öğretmenlerimiz... (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=2948)

agnostic_z 21-10-2006 15:13

Yolumuza ışık öğretmenlerimiz...

http://www.sabah.com.tr/dun108.html *Link burda.Bana ilk bakışta komedi gibi gelse de hiçbi yeri görünmeyen ve çoğu müslüman arkadaşımızın bile çok antipatik bulacağı bu karalara bürünmüş belirsiz ayşe ismindeki öğretmen;sizce öğretmenliğin belli başlı vazifesi olan özgür *düşünme,öğrenme ve kendini ifade etmeye ilk temelleri çocuklara verebilme görevini ne ölçüde yerine getirebilir soruyorum?

Cemal 21-10-2006 19:58

Re: Yolumuza ışık öğretmenlerimiz...

http://www.sabah.com.tr/2006/10/21/i...C9F019D61b.jpg

Bu din deil*-hamaböcei oyunu.
(Cem abi saol-KC ablam sende.cml kaptı artık resimpostalamayı.)

abim bu örtünme dini olabilirmi*?Allah böle bi maskaralık isteyebilirmi..*bunnar sapık inaçlılar-ruh hastaları.öcü bunnaryaw..Bide utanmadan öretmennik yapcekmiş.
Bunnar görüldüü yerde -hamamböcei*-gimi kovalanması ezilmesi gereken yaratıklar.
ATATÜRKüm çok yaşasın.bizi bu pisliklerden korudu.

Örtüncekseniz issan gimi-analarımız gimi başınızı şarpa *ile örtün.Böle öcü olmayın.geceleyin sizi gören çocuklar cıılık atar valla.

cemal.

soro 21-10-2006 20:11

aferin cemal.bir ogretmedigin; allaha, maskaralik nasil olur ;inancliya inanc nasil oluir;ocuye ocu nasil olunur;ogretmene ogretmenlik nasil olur;hamambocegi nerde nasil ezilir;bir *insana nasil yaratik dersin anlamadim.senin ulvi insani ruhun nerde sahtemiydi onlar.bu kadinin bir sucu tahakkuk etmis mi eziyorsun.bunun anasi cocogo yok mu acaba.bunu ezersen annesi uzulmez mi cocuklari aglamaz mi
herkes senin anan gibi olmaz zorunda mi.gece vakti cocuklarin sokakta isi ne.saghip cik cocuklarina.sokaga salma geceleri.bu olmasa baskasi kapar onlari.

Cemal 21-10-2006 20:16

sarogen abim..hayret yani..bu kıyafet çok normel ölemi sence..Bigüzellii *-bidoruluu varmı bunun sence..Bence *-nnormel cemal*dersen sana duyduum saygıdan sana bişey sölemem.ama çok acayibime gider.bunuda saklayamam.Ama ben bu tip kıyafetten tiskinti duyuyom.sen seviyo olabilirsin.Belkim senin ayilende böle giyinen var.ama ben bunu bilerek ve sana karşı sölemedim*-biliyosun.

cml.

soro 21-10-2006 20:35

cemalim,
"sarogen abim..hayret yani..bu kıyafet çok normel ölemi sence.."

ben normal anormal bir yorum yapmadim.sadece insan ve anne ve evlad unsurunu gozler onune serdim.hem bence normal olsa sana ne olmasa sana ne.pirofsun diye kendimizi sana gore mi hizalaycaz.kadin kendi tercihini yapmis,niye kadinlara tercih hakki tanimayi cok goruyorsun.onlar aklini illa sizin gib erkeklerden *mi alsin.birak hur olsun ne istiyon bu kadinlardan.

"Bigüzellii *-bidoruluu varmı bunun sence.."

illa senin gibi bir yabanci erkege guzel gorunmek zorunda mi.napcan onun guzel yerlerini gorupte,gostermek zorundami sana.hayatini seni memnun etmek icin m i duzenleyecek.

"Bence *-nnormel cemal*dersen sana duyduum saygıdan sana bişey sölemem.ama çok acayibime gider.bunuda saklayamam."

normal olan kadinin tercihini kullanmasi *ve o kadinin cocuklarina senin annen hamambocegi idi ezdim diyemeyecek olmandir.

"Ama ben bu tip kıyafetten tiskinti duyuyom.sen seviyo olabilirsin.Belkim senin ayilende böle giyinen var.ama ben bunu bilerek ve sana karşı sölemedim*-biliyosun."

bende bole giyinen yok.ben severim demedim.bana demedigini de biliyom.ama bir anaya.baciya biraz tercih hakki vermelisin diye dusundum.sen sevme ama bu senin o kadina hamambocegi yerine koymana ve ya ezmene *izin veremez hak veremez..ben de sevmiyom amam kimseye karisamam.

21-10-2006 20:49

bu bayan hakkındaki yargı kararı tamamen sıyasi bir karar,şimdi bu
hanım ne verecek o çocuklara,nasıl bir eğitim verecek,insanın dışı
karanlıksa içinde aydınlık aramak ahmaklıktır,dışı neyse içide odur
islam tüm dünya için tehlikedir,isteyen istediği kadar inkar etsin
islam ve terör bir bütündür,terör islamın esaslarında vardır.

soro 21-10-2006 20:53

gandi konusmadan once kendini ve menseini *tam olarak tanit da kimin agziyla konustugunu tahmin etmemize gerek kalmasin.

pante 21-10-2006 22:27

İslam karşıtları bu tür giyimlilerden ve bunların medyada yer almasından memnundurlar.
Çünkü İslam özellikle bu tür imajı nedeniyle güçlenememektedir.
Tersine İslamcıların ise bu durumdan rahatsız olmaları gerekirken "İnançtır, tercihtir" gibi görüşlerle destek verirler.
Halbuki bu giyim tarzı İslam inancı değildir. Ama bugünün dininde yerini almıştır. Bu tartışılmaz. Hatta "Kadın ne kadar kapalıysa o kadar daha fazla müslümandır" anlayışı vardır.

Burada hayret edilmesi gereken nokta ise;
Bu nasıl bir yüzsüzlüktür ki ( yüzü görünmediğinden değil) bu haliyle öğretmenliğe kalkışabilmektedir. Tercihin böyle ise, yasaları tercihine uydurmaya zorlamak da ne oluyor?
Hem de İngiltere'de.
Örneğin bir Budist kıyafetiyle devlet kuruluşunda dahi değil, özel sektörde doktorluk, mühendislik, öğretmenlik yapmak isteyin bakalım mümkün mü? Kim takar inancınızı, tercihinizi.
Ama hiç kimse böyle bir girişimde bulunmaz. Bilir ki bu tür giyimler o ortam şartlarına müsait değildir.
Ama bunlar yüzsüz! İnancına, tercihine saygı duyarım ama zorlamayın, germeyin, bu kılıkla yasaları, kuralları delmeye kalkışmayın. Millet işsizlikten bunalırken, ekmek aslanın midesine inmişken bunlar da yüzsüz çalışmaya, hem de öğretmenlik yapmaya kalkışıyorlar.
Tamam, böcek gibi ezilmesinler ama yasalarla hadleri bildirilsin. İslam bu değil..

ozgur_beyin 21-10-2006 22:31

bu kadının kabahatı yok bir adama 40 gün deli dersen deli olur derler
* * 5_ *6 yaşından beri beynini doldurursan cennet ,cehennem ikileminde .bocalatırsan olacak bu olur.bu hegemonik islam *erkeğinin bir başarısı ve aynasıdır. *çünkü islam erkeğinin cinsel ihtiyaçlarını gidermesi
*için her türlü cevaz verilmiştir. kadının sağa sola zıplamamasının en emin yolu bu ,kadın gibi beynine pranga vurmaktır. ah bu insanlık , ne zamana *kadar *daha bu enerjisini boş işlere ayırmaktan vaz geçecektir
*benim görmeyeceğim kesin .umarım100 senesonra insanlar bu boş işlerle uğraşmazlar

Cemal 21-10-2006 22:59

sarogen abim,
bak böle yannışlar*-bizim Allah inacımızı mudafada bizi zayıf bırakıyo.ben böle düşünüyom.Bu kıyafette çok berbat.ben kıl oluyom*-çünküm benim inandıım tarafa darbe vurduruyo bu*kara çarşaf olayı.aha işte sizinkileridebıraksan*böle olcekler*lafına çanak tutuyo.
ben hanı kızgınnıkla biraz sert yazmışım.haklısın ordaki uyarmana.bizim issannımıza uymamış.ezmek-öldürmek-gebertmek..bunnar yannış.ama kusura bakma bu kiyafetde öretmennik kıyafeti deil.İngilterede.zate kanunda cevabına vermiş.Git hankı memlekettesen ora kanunu musayitse orda yap.

ben normal anormal bir yorum yapmadim.sadece insan ve anne ve evlad unsurunu gozler onune serdim.hem bence normal olsa sana ne olmasa sana ne.pirofsun diye kendimizi sana gore mi hizalaycaz.kadin kendi tercihini yapmis,niye kadinlara tercih hakki tanimayi cok goruyorsun.onlar aklini illa sizin gib erkeklerden *mi alsin.birak hur olsun ne istiyon bu kadinlardan.

abim biz makaradan pırofuzda*-sana -kendini bize göre hizala*-diyen oldumu*?nerden çıkattın buna.?biz kimiski-hizanızı bana tutun dicez.Asker ocaı deilki burası*bizde çovuş deiliz.

illa senin gibi bir yabanci erkege guzel gorunmek zorunda mi.napcan onun guzel yerlerini gorupte,gostermek zorundami sana.hayatini seni memnun etmek icin m i duzenleyecek.

Allama şükür bize kimsenin güzel görünmesine ittiyacımız yok abim.Bizim yuvamız var-yurdumuz var.hamdolsun.kimsenin karısına kızınada bakmayıs.bize uymaz.

normal olan kadinin tercihini kullanmasi *ve o kadinin cocuklarina senin annen hamambocegi idi ezdim diyemeyecek olmandir.

biz burda yannış yazmışız kısgınnıımızdan.hiç semiyomya bunnarı*-onun için o kızgınnıkla yannış yazmışım.Şükürki benim memleketimde böle *giyinen öretmen yok.çok şükür.

bende bole giyinen yok.ben severim demedim.bana demedigini de biliyom.

buna çok sevindim abim.ne yalan söleyim*-ilk cevabından sona -bende böle bi korku olduydun.Böle olmadıına sevindim abim.

PAntedar abim-eline salık çok güzel yazmışın.bende senin gimi düşünüyom bu konuda.
Bu nasıl bir yüzsüzlüktür ki ( yüzü görünmediğinden değil) bu haliyle öğretmenliğe kalkışabilmektedir. Tercihin böyle ise, yasaları tercihine uydurmaya zorlamak da ne oluyor?
Hem de İngiltere'de.

cml.

Oguzhan 21-10-2006 23:07

Hıms güzel bir giysi. Ninja dersimi veriyor bunlar ? . Türkiye'de Ninjaların yaşadığını bilmiyordum. Ama orginal olmuş güzel. Bilhassa japon turistlerin ilgisini çeker. Turistik açıdan para kazandırırlar. Güzel güzel.

soro 22-10-2006 05:12

cemalim,acıklamaların için teşekkür ederim.Daha rahatladık şimdi.
Benim anlamadigim bir insan boyle giyiniyorsa kime ne.yani kisiler arasi sahsi hukuk noktasinda kim niye ister bir bayanin guzel olmak ve seyredilebilir olmak zorunda olmasini?
bir bayan *kendi guzel olmak ve gorunmek isteyebilir ve bu gayet normaldir,ama erkeklerin kendilerini ilgilendirmeyen yabanci bayanlarin da guzel olmasini ve estetik ve seyredilebilir olmasini istemelerini ve bunu zorlamalarini ve aksini tercih edenleri her turlu hakaretlerle sindirmeye calismalarini ve dahi o kisilerin namuslu ve ailesini gecindirecek bir iste calismalarini *engellemek isteyerek o kadinlara sadece ve sadece kapicilik veya fuhus meslegini yapacak imkanlar birakmalarini anlamiyorum.yani kanunlara aykiridir diyorlar,tamam aykiridir kanunlara da,bu insan bir ulkenin vatandasi ise,vergisini verip oglunu kocasini askere gonderip,gerekirse vatan ugruna sehit veriyorsa,biz ona sadece "yassah kardesim " mi demeliyiz kanunlar cercevesinde veya bir orta yol bulmaya da calismalimiyiz.Bu kadar kapali kadin varsa ve olmaya devam edecekse bunlari niye cahillige ve fakirlige ve mutsuzluga ve hinc ve hirsa ve belki dusmanliga sevkedelim ki?
ne diyon sen hanimefendi,"e dinin emri kapanmam lazim"-; "peki,kapan bakalim amma oyle kapkara degil de dinin emirlerine karsi olmayan bir tarzda ama calismalarina ve gorevlerien mani olmayacak sekilde iste soyle kapan" dense ;ortada sorun kalir mi.herkes mutlu huzurlu olur ve guven icinde endisesiz calismalarini ve enerjisini kisisel ve toplumsal gelismeye sarfedebilir.

Bu nasil yuzsuzluktur ki (yuzu gorunmediginden *degil) kendi ile ayni vatandaslik gorevlerini yerine getiren ve ayni hak ve sorumluluklari tasiyan bi bayan hakkinda, kanunlarin bireylerin huzur ve guven ortaminda varligini surdurebilmesi ve mutlulugunun temini icin oldugunu hesaba katmadan,insanlarin ve genelde erkeklerin *genelde toplum vicdanini pek yansitmayacak tarzda ,resmi bir sifatlarla biraraya gelip aha kanun budur uyun bakalim dedikleri maddelerinin; insanlarin,bireylerin mutsuzluguna ve tercih haklarini kullanmalarina mani olduklari halde yaninda oabiliyor ve bir an bile bu maddelerin de degistirilebilip orta ve uygun bir yolun bulunabilecegini hic mi hic hesaba katmiyor.kadini tesetturden zorla cikarmak istiyor.
o yasalar ki,"sadece yapilan isin emniyet ve sihhatine ve sunumuna engel olmamak sartiyla insanlarin giyim kusamlarina karisilmaz" seklinde olsa ne olur.kime ne zarari var bunun?
Yuzsuzluk tesetturuyle beraber helal ekmek pesinde kosanlar da degil,onlari bu haklarinda menedenlerde ve bunu destekleyen bireylerdedir.Islamin ne olmadigini da en son soylecek kisiler musluman olmayanlardir.

"bak böle yannışlar*-bizim Allah inacımızı mudafada bizi zayıf bırakıyo."
napalim cemal neysek oyuz.bizi insanlara *mutluluk *ve huzur dilememiz,herkes su kisa omrunde ailecek helal ekmegini kazansin,mutlu huzurlu olsun,giyimine kusamina karismasin kimse,yabanci erkeklere ken guzelliklerini gostermek zorunda olmasin dememiz niye zayiflatsin.Bunlari zaten Allah demis biz de Ona iman etmisiz,muslumanlar olarak.Bundan baska bir Ilah da bilmiyoruz ;yani bu saydiklarimin aleyhine olan bir Ilah.
Ama Allah mefhumunu kendi mantiksal cikarimlariyla olusturanlar icin tabii ki,bir sorun olabilir.Ben Islam dininde tarifini bulan Allaha inaniyorum.ve o da kadina ortuyu farz kilmis.kimseden gocunacak halim de yok.ama seklini biz insanlar cizilen cercevede kendimiz tayin edebiliriz bu tesetturun.

"ama kusura bakma bu kiyafetde öretmennik kıyafeti deil"

ben aksini demedim zaten kardesim.biz de biliyoz bunu.Ama caresini nedir bunu diye fikir uretiyoruz.

"Git hankı memlekettesen ora kanunu musayitse orda yap. "

senin bulabildigin care buymus.musade et bizde uretelim belki o kadar otobus ucak parasi verdirmeyiz vatandaslarimiza.bunlari da gondersek gerci --eskiden 6-7- eylul felan olmus ya baban bilir sen daha dogmamistin o zamanlar,veya *mekkeden giden muslumanlara yapmislar ya-- buradaki mallarini felan da paylasabiliriz belki ,hem de milli gelir kisi basina artmis olur.en az uc misline cikar ya.tabi gitseler ve mallarina el koysak iyi olur belki de.

"sana -kendini bize göre hizala diyen oldumu"

"bunnar sapık inaçlılar-ruh hastaları"
teshisi boyle yapabildigine gore,ve bu teshisin dogru farzedilmekle sen normal ve stgandart bir akil olmus olursun sence,dolayisiyla normallige ve standarda uymak zorunlulugumuz ve hedefimiz olduguna gore sana uymamiz arzu edilmistir burada,yani hizalanacaz sana.cunki sen normalmissin,ve standartmissin.digeri standart disi imis.sence tabi.

neyse hadi iyi sohbetler.
bunnar da gecer.uzme kendini sen.

22-10-2006 07:55

Yer İran İslam Cumhuriyeti,sınırdan içeri giriyorsunuz yanınızdaki kadına başını ört diyorlar.Diyorsun ki iyide ben ingilizim ve Hristiyanım.Cevap bizim yasalarımız böyle.İnsanlar yasalara karşı saygılı ve gereğini yapıyorlar.
Yer İngiltere ve durum bu.Şimdi fotoğrafı çekelim.fotoğraftaki kadın İngiliz yasalarına değil inandığı yasaya göre kendini yapılandırıyor.
Yasalara saygılı değil.Çünkü ona göre tek saygı duyulacak yasa inandığı yasa.
Demokrasiyi kendine göre kullanma çabaları var.
Ama elin oğlu kullandırmıyor işte.Yasalar var ve bizler bu yasalara saygılı olmalıyız diyor.
Saygı duyulmasını istiyorsak saygı duymayı bileceğiz.
Üstelik sevgili Panteidar'ın işaret ettiği gibi "Halbuki bu giyim tarzı İslam inancı değildir. Ama bugünün dininde yerini almıştır. Bu tartışılmaz. Hatta "Kadın ne kadar kapalıysa o kadar daha fazla müslümandır anlayışı vardır. " Allah'ın örtün dediği emirden yola çıkılarak bu şekle girildiği, iddia edilen ama gerçekte inancında bu şekilde var olmayan bir örtünmeye;kendileri uydurdukları şekil ötürü,saygı duymazken başkalarını demokrasi takiyyesi ile saygı duymaya davet etmekteler. İnsanları kandırmak olur da,inanıyorum dediğin gücü nasıl kandıracaksın işte burası Cem Yılmaz show'u andıran bir komedi değilse nedir ?
Ne diyelim demek oluyor

Cemal 22-10-2006 10:33

hedefimiz olduguna gore sana uymamiz arzu edilmistir burada,yani hizalanacaz sana.cunki sen normalmissin,ve standartmissin.digeri standart disi imis.sence tabi.

yok abim estafurulla biz normel ve standat olabilirmiyis*?
Senbu açıklamalardan ve yazılarındaki bilgilerinin fazlalıından sona
daa normel ve standat olduunu ortaya koydun.durum böle annaşıldıına göre-
Bana deil tabiki sana uycaz*-sana göre hiza alcez.öleannaşıldı.

sonuç bu çıkyo.
neyse hadi iyi sohbetler.
bunnar da gecer.uzme kendini sen.

cml.
nOT:Psiko abim aynı senin fikrine katulıyom.Güzel yazmışın.bu cahile uymadan kendi aklına göre güzel bi hiza yapmışın.

agnostic_z 22-10-2006 12:16

Ya ne giyerse giysin kendi özel hayatında beni ırgalamaz ama düşünün ya kim çocuğunun öğretmeninin böyle umacı kuşu gibi kapkara birşey olmasını ister ki?Bu insan size bilim,düşünme adına ne verebilir ki?Verebileceği tek şey radikal islam ve terördür o kadar!

soro 22-10-2006 16:19

bu memleket iran degil biz de ingiliz degiliz veya bu memleket ingiltere degil biz de oradaki filistinli degiliz.
bu memleket eger aksini iddia edemeyecekseniz bizim de ayni sizn oldugu kadar.kendi yurdumda gariplik mi bize reva gorulen.
yasa dedigini kim yapiyor ve yasa yapmanin ve uygulamanin ana hedefi fertleri mutluiluga huzur ve guvene tasimak degil midir?
yasa dedigini bakalim kac kisi o sekilde,illa uyulmasi gereken bir *yasa olarak kabul edecek.
yani bizler irandaki ingiliz gibimiyiz burda.ne cabuk vatani bizden ayirdiniz anlamadim.
ben standartim nirmalim diye hukum vermedin ayrica sadece insanlkara ozellikle,gunumuz turkiyesinde kendi basina karar almasina bile izin verilmeyen kadinlara biraz tercih kullanma ve karar verebilme hakki vermenizi temenii ettim ve onun da sizin kadar bu ulkenin nimetlerinden faydaklanmaya hakki oldugunu vurguladim.ben de gurur ve kibir degil hak *ve ozgurluk istemi vardi.hicbir lafimda da asalim keselim ezelim yoktu ve tepkim de sizin de hatanizi anladiginiz kelaminiza idi.
demek askere gidip bu vatan icin savassak ,gecen surede eger hanimimiz carsafli idiyse veya diger deyisle giyimi bazilarinin gormek istediklerini gostermiyodu ise,dusmani savip geri donuste eve gelince esimizi hamambocegi gibi ezilmis builacaktik oylemi.e dusman da daha fazla ne yapmak istemisti ki zaten.

exclusive 22-10-2006 17:19

Alıntı:

sorogrenV2.0";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 52300)
bu memleket iran degil biz de ingiliz degiliz veya bu memleket ingiltere degil biz de oradaki filistinli degiliz.

Bu memleket dediğin gibi İran da değil, İngiltere de değil. Bu memleket irtica tehdidi altında Laik ve Demokratik olmaya çalışan bir cumhuriyet...

Alıntı:

sorogrenV2.0";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 52300)
yani bizler irandaki ingiliz gibimiyiz burda.ne cabuk vatani bizden ayirdiniz anlamadim.

Sen hangi kategoriye girersin onu bilmem ama İran'daki İngiliz gibi bir benzetme Türkiye'deki kimse için pek uygun olmuyor bence. "Türkiye'deki İrticacı" ayrı bir kategoridir. Burayı savaş meydanı olarak görüp cumhuriyeti yıkma ve yerine bir islam devleti tahsis etme hayali güden bir zihniyettir. Vatanı da bunlardan mümkün olabildiğince çabuk ayırmak gerekliliği vardır.

Adolf Hitler seçimle başa gelmiş biriydi. Alman halkının çok büyük bir kesiminin desteğiyle iktidara geldi... Almanya o günlerde yaşananlardan şunu öğrendi: Çoğunluğun her istediğini yapması demokrasi değildir, demokrasiyle zerre kadar bağdaşmayan bir çoğunluk baskısı, çoğunluğun diktatörlüğüdür.

Günümüzde Nazizmi anımsatan herşey, gamalı haç baskılı bir tişört giymek bile Almanya'da yasaktır. Üstelik öyle göstermelik yasaklar da değil, yıllarını hapiste geçirebilirsin bu yüzden. Hatta bir Türk tasarımcı, BUSH yazılı (S harfi gamalı haç şeklindeydi) bir tişört satışa sunduğu gerekçesiyle şu anda mahkemelik olmuştur.

Şu anda kimse Almanya'da "ben nazizm istiyorum" deme özgürlüğüne sahip değildir. Kimse de Almanya'yı demokratik olmayan bir ülke olmakla suçlayamaz. Demokrasinin kendini korumak mecburiyeti vardır. Sonuçları anti-demokratik olacak yollara sapılmasını engellemek için gereken tedbirleri alma mecburiyeti vardır.

Demokrasi "çoğunluk ne isterse o olur" şeklinde bir sistem değildir. Çoğunluğun istediğini yaptığı sistem Nazizm'dir...

Sonuçta nasıl Almanya demokrasisi bir neo-nazizm tehdidine karşı çok ciddi önlemler almışsa, nasıl ki demokrasi bunu gerektirmişse, bizde de irtica tehdidine karşı önlem alınması gerekir. Almanya milyonlarca insan yaşamını yitirdikten sonra demokrasinin ne olduğunu ve neden en ufak bir taviz bile verilmeden korunması gerektiğini anladı. Bizde de demokrasi elden gidebilir, şeriat hayalleri gerçek olabilir, sonra yine demokrasiye döneriz ama Almanya'nın yaptığı gibi Türkiye'yi 10 yılda yeniden inşaa etmeyi başarabilir miyiz onu bilmiyorum. Emin olduğum bişey var, biz bi defa demokrasiyi kaybedersek sonra değerini öyle bi anlarız ki değil okulda, sokakta peçe takmak, kendi evinde türban takanı bile hapse atarız...

soro 22-10-2006 17:36

exc,
"Türkiye'deki İrticacı" ayrı bir kategoridir. Burayı savaş meydanı olarak görüp cumhuriyeti yıkma ve yerine bir islam devleti tahsis etme hayali güden bir zihniyettir. Vatanı da bunlardan mümkün olabildiğince çabuk ayırmak gerekliliği vardır. "

bu lafinin benle veya bu topicle alakasi ne anlamadim.biraz acar misin.

exclusive 22-10-2006 17:54

Hocam yazımın devamından anlaşıldığını düşünüyorum ama senin hatrın için kısa bir özet geçeyim.

Çarşaf giymek bugün özgürlüğün ve demokrasinin izin vermesi gereken bir tercih gibi düşünülebilir ama hiç de öyle değildir. Nasıl ki Almanya demokrasisi gamalı haç baskılı tişört giymeye izin vermiyor, bunu Almanya demokrasisini tehdit edebilecek neo-nazizm'in bir sembolü olarak görüyorsa Türkiye de çarşafı Türkiye demokrasisini tehdit eden irticanın bir sembolü olarak görmeli ve demokrasiyi korumada en ufak biz zafiyet göstermemelidir.

"askere gidip bu vatan icin savassak ,gecen surede eger hanimimiz carsafli idiyse veya diger deyisle giyimi bazilarinin gormek istediklerini gostermiyodu ise,dusmani savip geri donuste eve gelince esimizi hamambocegi gibi ezilmis builacaktik oylemi"

Hamam böceği gibi ezilmesi tam olarak ne anlama geliyor bilmiyorum ama şunu söyleyeyim şiddet taraftarı değilim. Almanya gamalı haçı nasıl çıkarttırıyorsa, bizim de peçeyi çıkarttırmamız gerekir. Orada gamalı haç sembollü bişey giyene mahkum kıyafeti giydiriyorlar. Bu hamam böceği gibi ezmek mi bilmiyorum ama bizim de yapmamız gereken bu.

walla 22-10-2006 18:46

Siz işin özünü bilmiyosunuz arkadaşlar. Bunlar İngiltereyi İslamlaştırmaya Çalışan Misyonerler. *:P *:P *:P *:P *:P

soro 22-10-2006 18:52

exc,
hamambocegı gıbı ezmek bu topıcın sanırım 2ç mesajında ve devamında vardır ve konu oradan devam ertmektedır

Cemal 24-10-2006 13:35

sarogen abim çarşaftan atışırkene bayramlaşmayı unuttuk.çarşaftan bize ne.bizim öretmennerimiz böle çarşaf giymiyo.Ben buna seviniyom.
Abim senin*yengemizin-kardeşimizin ve bu başnıa yazı yazan yazmıyan bütün abilerimin*kardeşlerimin bayramına kutlarım.
cml

soro 24-10-2006 13:53

cemalim,yuce ruhlu,zengin gonullu kardesim,carsafa dolanmak dedikleri bu olsa gerek sanirim.
ben de senin esinin cocuklarinin ve baba ve annenin bayramini kutlar esenlikler dilerim.ilmi atismalarimiz,fikirlerimizin mucadelesidir ancak,yoksa sahislarimizin degil.
tekirdag koftesi yapmayi ogrendin mi bari ramazanda bos vakitlerinde?

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:53 .