![]() |
Sol Haber, Günlük Gazetesini Çıkardı!
İnternetten takip ettiğimiz Sol Haber Portalı bugün gazetesini çıkarmış! Aslında çıkaracaklarını önceden haber vermişler ama benim yeni haberim oluyor ne yazık ki, o yüzden bugün ki gazeteyi alamayacağım büyük ihtimalle. Normalde gazete okumam, televizyon izlemeyi de bıraktım, çok fazla olumsuzluk var, insan çileden çıkıyor ama Sol Gazeteyi hergün almaya çalışacağım;
http://solgeliyor.net/ Ünlülerden, aydınlardan görüşlerini aldıkları videolar bile çekmişler: http://www.youtube.com/watch?v=KoNjG...feature=relmfu http://www.youtube.com/watch?v=eGiVo...feature=relmfu http://www.youtube.com/watch?v=EnU2e...feature=relmfu http://www.youtube.com/watch?v=ZbFJz...feature=relmfu http://www.youtube.com/watch?v=VP7DI...feature=relmfu http://www.youtube.com/watch?v=U_Z-M...feature=relmfu Ülke genelinde olağanüstü başarıya ulaşması dileğimle... |
Umarim basarili olurlar attiklari adimda.
|
ben bugün bulamadım gazeteyi :( hangi bayiye sorduysam kalmadı abi dedi..
utanıyorum valla alamadım :( |
Alıntı:
Alıntı:
|
Yürekten destekliyorum.Vatansever demokrat basın sesimiz olmalı.Ve bu kahredici zulüm ve faşizm ortamında varlıklarının ne büyük bir gereksinim olduğunu görmeye ve herkesi sahip çıkmaya çağırıyorum.Işıklar çoğalmalı karanlık çöplüğe gitmeli.
|
Alıntı:
|
Tüm Türkiye'de başarılı olmaları dileğimle..
|
Alıntı:
|
Alıntı:
öyle olsun tabi ya ;)) |
Aydınlık gazetesi okumak lazım..Muhalif kanadın,ulusalcı/kemalist/liberal/sol gibi ayrımlara girmesine gerek yok..Ben bu gazetenin çıkmasını tasvip etmiyorum..Çünkü bu tür seçimler, muhaliflerde bir bölünmeye yol açacaktır..Akp'ye/gericiliğe karşı bir bütün olmalıyız ama olamıyoruz işte..
Bizim insanımızın derdi gericiliğe filan karşı çıkmak değil,hepsinin derdi para..Bu gazetenin çıkarılma amacı da paradır kanımca..Yoksa böyle bir gazeteye kimsenin ihtiyacı yok.. Solla filan kaybedecek zamanımız yok..İnsanlarımız daha Atatürk'ü bile anlayamamışken,hiçkimseye solu/Marx'ı filan anlatamazsınız.. Birileri Akp'ye muhalif gibi gözüküp iyi para kazanıyor sanki..! |
Alıntı:
Amaçları para olsaydı devleti karşılarına almazlardı, yandaş gazeteci olurlardı, paraya para demezlerdi. Tabi bir gazeteyi sırf ismi aydınlık kesimlerden birine uyuyor diye almamak lazım, içeriği önemli, belki de içeriği beş para etmiyordur, devleti öve öve bitiremiyordur, o isimle belli kesimlerin ilgisini çekip, o kesimlerden insanlara birşeyler aşılamak için kullanıyordur. |
Alıntı:
Solun Aydınlık dışındada birçok örgütü var .Gönül isterki tek bir çatıda toplanılsın.Fakat o gün gelinceye kadar tüm solun halka görüşlerini aktarması karanlığın beline indirilmiş bir balyozdur. O insanları para için bu gazeteyi çıkarma iddianız hem ayıp hem mesnetsiz hemde yakışıksız oldu.Sizi o insanlardan özür dilemeye ve türk solunun geçmişini incelemeye davet ediyorum. Evet endişenizi anlıyorum fakat birliğin yolu onları en azından kardeş gibi görebilmenizdedir.Söyleminiz kardeşliği geliştirmiyeceği gibi,kırgınlık ve gerilim yaratıcı bir söylem. Vatanseverlik kimsenin tekelinde değildir. Üstelik Aydınlık dahi ulusal ve demokratik güçlerin anti emperyalist birliğini savunurken.Yani kardeşim. İş adamlarıda anti emperyalist bir gazete çıkarsa alkışlamalıyız. Güç birlikleri kurulacaktır. Aydınlar seslerini yükseltiyorsa bizim onurumuz olur. Medyanın esir olduğu bu haysiyetsiz durumda Bir sol bir anti emperyalis ses çok değerli ve çok kutsaldır. |
Alıntı:
*** ben onu bunu bilmem, sözcü gazetesi iktidarada yandaş gazetelere iyi bindiriyor bakalım sözcü kadar sert dil ile eleştiri yapabilecekler mi? |
aydınlık gazetesini bırakıp toplanıp sol gazetesi okuyalım??
aydınlık okuyarak aydınlatamadık yıllardır halkı gel bide SoL dan bakalım olurmu? solla uğraşacak... diye başlayan bi cümleninde halka bişey vereceğini sanmıyorum.. aydınlanmak için var bu gazete ama aydınlık gibi değil. ulusalcı değil! enternasyonalist.. üzerine çok konuşulacak bi durum yok gazeteyi almadan okumadan da laf söylemek sadece bağcı dövmektir.. alınız okuyunuz.. beğenmediniz mi yalan mı söylüyor ister aydınlık ister sözcü ister yurt okuyun.. okuyunda... *** sevgili vrael soL un amacı başka yayınlara rekabet olmak değil.. birileri gibi muhalis olmak yada sert eleştiri yapmakta değil.. bu bir bakış açısı... soL diyorki; halktan gerçekleri saklamak suçtur.. yazılarıyla köşe yazarlarıyla mizaçıyla farklı bir yayın olacak.. tek derdimiz halkın gazetesi olabilmek.. yavşak medyadan farkımız tartışılamaz zaten.. |
Aydınlık ''gelin Atatürk'te birleşelim'' diyor..Sol'da ''gelin solda birleşelim'' diyor..
Elleme de insanlar Atatürk'te birleşsin ve gericilere balyoz indirsin işte.. Ne diye bütünlüğü bozmaya çalışıyorsun? Türkiye'nin ciddi bir kırılma noktası yaşadığı süreçte bizlerin yeni gazeteye filan ihtiyacı yok.. Gündemin bu kadar yoğun olduğu bir dönemde muhalif bir gazete çıkarmak iyi bir girişimdir..Durmak yok,Akp üzerinden nemalanmaya devam.. |
Güzel bir haber, umarım uzun ömürlü olur.
Alıntı:
soL gazetesi ilk günden yoğun ilgi gördü Alıntı:
|
Alıntı:
"Halka yalan söylemek suçtur" |
Fahtgazi .
Önce aydınlık ne diyor anlamaya çalış. Onu anlamadığını görüyorum.Bakın Aydınlıkta bir işlev yapıyor Sözcüde. Sana göre sözcünün kapatılmasımı gerekiyor.? Dünya senin ve benim dışımda dönüyor. Bak kardeşim burada bin çeşit ateist var hepsinin Aydınlıkçı olduğunumu sanıyorsun.? Kendi görüşümü söyliyeyim Abd ve Uşaklarına karşı Herkes sırt sırta vermeli diyorum. Yani burada aydınlatmaya çalıştığımız Müslüman kardeşlerimizle ittifak olmamız gerekiyor . Çünki onlarında ezici çoğunluğu vatanseverdir. İnanç-inançsızlık temelinde güç birliği yapmalıyız. Çünki bu vatan hepimizin evi. Arılar bile kovanı için savaş veriyorken.Siz böyle bir birliktelik istiyormusunuz istemiyormusunuz?.Yani farklı görüşler ve sınıflar özgürce dayanışma yapacak ise önce onların görüşlerini özgürce ifade etmelerinden yana olmalısınız. Yeni gazeteyi okudunuzmu? Para için bu işi yaptıklarına dair bir kanıtınız varmı? Türkiyede işkence görmemiş solcu bir elin parmaklarından azdır. Çıkar için mücadele etmek isteseler yandaş gazete çıkarırlar .Önyargılarınızla savaşın ,biraz geçmişi inceleyin. |
Alıntı:
Solla uğraşacak zamanımız yok..Atatürk'te birleşmeliyiz..Yoksa sokaklarda tekbir sesleri yükselecek..! |
Bak kardeşim bu ülkenin kedisi,güvercini ,katırı ,kuzusu Emperyalizme karşı olmak zorunda.
Birde yazdıklarımı oku senden ricam. Keskin traş sevmem sevemem .Refah partisi bile ANTİ EMPERYALİST DURUYORSA BAŞIMIN ÜZERİNE. |
Vatana millete hayirli ugurlu olsun ama bos birsey olmasin,,
|
Bu gazeteden neler bekliyorsunuz?.
Beklentileri yapip yapmadigini kontrol edicek bir mekanizma olucakmi?. |
Sol gazetesi - satılmış medya hegemonyasının hüküm sürdüğü her ülkede gerekliliktir.
Bu şu demektir; Halkın doğru bilgi alabileceği bir meşale daha yanmıştır. Keşke örgütlü olan her siyasetin bir gazetesi olsa ki yandaş medya birçok kanaldan köşeye sıkıştırılsa. Binbir maddi yokluğun bin bir tehdit ve şantajın üstesinden gelerek gerçeği halktan gizlemek suçtur sloganıyla Emperyalizmi ve uşaklarını karşısına alarak, Halktan yana bir gazete çıkartabilen bu güzel insanların önünde ceketimi saygıyla ilikliyor başarılar diliyorum. Gazeteyi çıkaran bu insanlar kendi gazetelerini daha bir benimseyip içselleştirerek geliştireceklerdir.Halkın mücadelesini yükselteceklerdir. Ortaklaşa halk direnişinden yana tavır koyacaklardır. Keşke birkaçda tv’miz olabilseydi.Önümüzde ABD destekli Büyük Ortadoğu parçalanma anayasasının oylanmasında halkımızın bir aydınlatma kaynağı daha olacaktır. Tüm ilerici güçlerin gözü aydın. Basit ilkel fraksiyoner yaklaşımlar ,bu aydınlanma hamlesine küçük düşürme amaçlı hakaretler sadece bu tavır içinde olanlara zarar verecektir. Halk için uzlaştırıcı bir dil halk düşmanlarına ise acımasız bir dil kullanılması dileğimle. Böyle yayınların hesap verebileceği tek kurum halkımızın kendisidir. |
|
sen atatürkte birleş birader tutan yok.. nasıl bir ulusalcılık bu anlamadım.. sen diyorsun tamam yapalım.. gazetenin çıkması bile rahatsız mı ediyor anlamıyorum..
|
"Basın özgürlüğü nedir ki tek bir yerde birleşelim.
Bu foruma ne gerek var ki Kemalist forumda birleşelim. Sola ne gerek var ki mutlak doğru olan en büyük ideoloji Kemalizm'de birleşelim. Bilime ve düşünceye ne gerek var ki zaten Kemalizm var." Bu sözler ve bunların uygulamaları, yansımaları bile Kemalizmin kökten fanatik gerici bir ideoloji olduğunu göstermek için bile yeter. Zaten Sabahattin Ali vb. bu mantıkla susturulmuştu. Sol Haber'i ara sıra okurum. Ve tabii ki sol haber susmamalı. |
Alıntı:
Bari bu aydın kesimlerin aydın hareketlerini destekleyelim diyorum :) |
Alıntı:
Akp'ye muhalif olan gazete var,tv kanalı var,internet siteleri var ve bunlar çok da iyi muhaliflik yapıyorlar..Ayrıca sol diyerek bir gazete çıkarmanın gereği yok demekteyim..Anadolu insanı solculara hâlâ gavur gözüyle bakar..Sol dediniz mi bu insanlara öcü görmüş gibi ürkerler..Türkiye'deki solcular daha bu gerçekleri bil(e)meden,kıyı sakinlerinin cebindeki parayı araklamak için bu tür adımlar atmaktalar..Adam gibi muhalif olacaksa bu insanlar,tüm Türkiye'ye hitap etmeliler..Türm Türkiye'ye de sol ile hitap edemezsiniz..Tüm Türkiye'ye Atatürk üzerinden seslenmelisiniz.. |
Alıntı:
Çankaya'da 7 defa dönen insanlara Kemalist denmez:) Özgürlükten/tam bağımsızlıktan/insan haklarından/dışa bağımlı olmayan ekonomiden yana olan herkes Kemalist'tir..Yeni Zelanda'lı bir vekil bile olsanız Kemalist olabilirsiniz..Kemalist olmak için illa ki Türk olmaya filan gerek yok.. Kemalizm ileri görüşlü/medeni/çağdaş insanların benimseyeceği bir görüştür..Gericiler/bölücüler/emperyalistler Kemalizm düşmanıdırılar.. |
Alıntı:
Atatürk'ü ölümüne severim yanlış anlaşılmasın, sadece ideolojilere, belli görüşlere saplanmaya karşıyım. Bir özgür düşünceli o anda insanlık adına en yararlı şey ne ise onu yapar. Bir görüş doğrultusunda vb. hareket etmez, tek yol göstericisi akıldır. |
Alıntı:
Yanlış düşünüyorsunuz. Sol kavranımı öcü olarak gören insanların hepsi ya sağcı yada dinci tarafları destekliyen insanlardır. Ayrıca kemanizim denlidği zaman da insanları itebilirsiniz ki mesela ben Atatürk'cülük temeli olan bir oragnizasyona ne sempati duyarım nede desteklerim... Böyle bir durumda ortak değer mantığı yok olmuş olur.... |
Alıntı:
atatürkte birleşme zorunluluğumuz olduğunu düşünmek ne gariptir... |
Anti emperyalist vatan savunması ülkemizde gerekliliktir.Bu savaşta Atatürkçülere de Solcularada yer vardır Tüm bağımsızlıktan yana güçlere yer vardır.Gurupçuluk hizipçilik fraksiyonculuk...Kısaca Vatan cephesini zayıflatan her çatışma Emperyalizme hizmettir.
Herkes en küçüğünden (köy) En büyüğüne (Vatan) Halk meclislerinde örgütlenmelidir. Her parti ve her görüş Vatanseverdir.Yeni bir Kuvai milliye destanı zamanı gelmiştir. Abd ye Anadolunun direniş ruhunun teslim alınamıyacağını göstermeliyiz.Erdeminize havale... |
İlk sayısına çok zor ulaştım öğle saatlerinde birçok bayiide tükenmişti , bugün erken davrandım, hernekadar web sitesinden takip etsekte alınıp okunası bir gazete, daha iyi olacağına eminim yeterki günlük birer tane alıp gazete sol'u yaşatabilelim.
|
Alıntı:
|
Genel anlamda neredeyse 16 sayfasının tamamını siyasete ayırarak benim istediğim gazete modelini yarattıklarını söyleyebilirim. Radikal'i de bu sebeple okumaya çalışırım, kültür sanat ekleri ve buna muadil içeriklerle sunumları hoşuma gider.
Ama bugün Sol gazetesinde Sırrı Süreyya Önder'in tebrik mektubunu okudum, bu tebrik mektubu değil başka bir şeydir. Tebrik içeriği en yalın ve kaba hâliyle "yolunuzda başarılar" içeriğine sahip olur, Önder ise ulusalcılığınn ne olduğundan girmiþ, Kemalizm'in ne olduğundan çıkmış, ülkemizdeki işçilerin tamamına yakınının Kürt olduğunu iddia etmiş ve bunları bir çatı altında toplamayı önermiştir. İşçiler birleşin dese amenna fakat Önder resmen Kürt işçiler birleşin demiş. Bu tasvip edilebilir bir şey değil ve Sol gazetesi ne yazık ki yayın hayatının daha ikinci gününde bu "mektup" ile yara almıştır. Aydınlık olmayınca bunu alırız diyordum ama görünen o ki bu pek mümkün olmayacak. Umarım yanıltırlar, çünkü beni yanıltmaları hepimizin kazancı olur. Ben en yalın ve kaba hâliyle yayın hayatlarında başarılar diliyorum yine de. |
Silivri’den Sol’a selam
İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 1 Ekim’de yayın hayatına başlayan Sol Gazetesi’ne başarılar diledi. 06 Ekim 2012 Cumartesi 12:47 http://www.ulusalkanal.com.tr/images...elam_h5873.jpg 1 Ekim’de yayın hayatına başlayan günlük gazete Sol’a Silivri Cezaevi’nden başarı dileği geldi. İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Aydınlık Gazetesi’ndeki köşesinden “Sol Gazeteye başarı” diledi. Perinçek şöyle yazdı: “Sol gazeteye başarılar dilerim. Günlük gazete çıkarmak, her siyasal örgüt için ayakları yere basma, ülke ve halk gerçeğiyle temasa gelme fırsatıdır. Günlük haber ve bilgi akışı, bizi hep Türkiye gerçekleriyle buluşturmuş, toplumun önündeki sorunları öğretmiş ve bizi o sorunları çözmeye yöneltmiştir. Menzile aşama aşama ulaşılır. Dayanışma duygularımız ve umutlarımız bütün emek örgütleri ve devrimciler içindir.” ulusalkanal.com.tr |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:13 . |