Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Politika (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=21)
-   -   Batılılasmalı mıyız? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=34353)

Uriel 20-12-2013 03:26

Batılılasmalı mıyız?

Alıntı:

sosyalmarx´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 507694)

Biz liberaller yüzelli kere dedik ki Batı standartlarında demokrasi, kanun, hukuk kuralım. Kimse bizi sallamadı.

Batı demokrasisine ulaşmak için batılı olmak lazım. Batılı olmak için islamdan kurtulmak lazım.

postalmarx 20-12-2013 03:34

Alıntı:

Uriel´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 507696)
Batı demokrasisine ulaşmak için batılı olmak lazım. Batılı olmak için islamdan kurtulmak lazım.

Belki öyledir ama Jakobenlikle İslamdan falan kurtulmadık ve kurtulmayız da. Sadece bir hukuk garabeti kurduk. İşte meyvelerini bugün topluyoruz.

Uriel 20-12-2013 03:57

Alıntı:

sosyalmarx´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 507698)
Belki öyledir ama Jakobenlikle İslamdan falan kurtulmadık ve kurtulmayız da. Sadece bir hukuk garabeti kurduk. İşte meyvelerini bugün topluyoruz.

+1
Düşüncelerine katılıyom
Ben türkiyenin geleceğini iyi görmüyorum. Müslümanlıktan kurtulamıyoz.Ateisti bile müslüman kafasına sahip.

İslamcılar kemalistler milliyetçiler batı düşmanı faşist ateistlerle bu ülkenin hiçbirşeyi gelişmez.

Batının herşeyini almalıyız kültürünü dinini aklına ne geliyorsa herşeyini almalıyız.Sorun teknoloji değil sorun kültür sorunu. Bu eski kültürden kurtulmalıyız.

Bugün G. Afrika dünyanın en ileri 10 demokrasinden biri.

İnsanların beğenmediği Filipinler kadın haklarında ilk 5 te gösteriliyor.

Bizim yobazlara anlatamazsın sadece teknolojisini alın diyor.İranda batının teknolojisini aldı ne oldu terör devleti oldu. Terörizm için silah üretiyor.

evrensel-insan 20-12-2013 03:58

Alıntı:

Islamdan ziyade dini ve mezhepsel vesayetten, dini iceren bir politik devletten ve sosyo-etik bir inancsal uygulama olan dini POLITIKANIN CIKAR KONUSU OLMAKTAN kurtulmak lazim.

Iste ancak ozaman din uygulanan bir sosyo-etik olarak hak ve ozgurluk konusu olur. Ne dini olan dinsize ne dini olan baska bir dini olana baski yapmaz ve yapamaz. Bir birlerini saygi cercevesinde degerlendirirler. Devlette her birini antiayrimci temelde korur ve kollar.

Uriel 20-12-2013 04:03

Alıntı:

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 507706)
Islamdan ziyade dini ve mezhepsel vesayetten, dini iceren bir politik devletten ve sosyo-etik bir inancsal uygulama olan dini POLITIKANIN CIKAR KONUSU OLMAKTAN kurtulmak lazim.

Iste ancak ozaman din uygulanan bir sosyo-etik olarak hak ve ozgurluk konusu olur. Ne dini olan dinsize ne dini olan baska bir dini olana baski yapmaz ve yapamaz. Bir birlerini saygi cercevesinde degerlendirirler. Devlette her birini antiayrimci temelde korur ve kollar.

Din felsefecileri islamı en politik din olarak tanımlıyorlar.
İslam dinini politikanın dışına itmek imkansız.

Sorun laiklik veya başka birşey değil sorun islam sorunu.

romulus83 21-12-2013 02:55

Alıntı:

Uriel´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 507705)
+1
Düşüncelerine katılıyom
Ben türkiyenin geleceğini iyi görmüyorum. Müslümanlıktan kurtulamıyoz.Ateisti bile müslüman kafasına sahip.

İslamcılar kemalistler milliyetçiler batı düşmanı faşist ateistlerle bu ülkenin hiçbirşeyi gelişmez.

Batının herşeyini almalıyız kültürünü dinini aklına ne geliyorsa herşeyini almalıyız.Sorun teknoloji değil sorun kültür sorunu. Bu eski kültürden kurtulmalıyız.

Bugün G. Afrika dünyanın en ileri 10 demokrasinden biri.

İnsanların beğenmediği Filipinler kadın haklarında ilk 5 te gösteriliyor.

Bizim yobazlara anlatamazsın sadece teknolojisini alın diyor.İranda batının teknolojisini aldı ne oldu terör devleti oldu. Terörizm için silah üretiyor.

ilk kez bu kadar aynı düşüncede olduğum birinin yazılarını gördüm sn.uriel!
evet aşırılıkçı bir uluscu olan ben yazdıklarının hepsine katılıyorum.DEĞİŞEBİLİRİZ.

değişimi ise ben kendi başıma bir anda zart diye yapmam/yapamam,öbür müptezellerde değişme olmalı ki bende hevesli olayım yeni sisteme..

sorun kültür sorunu ELİTİZM sorunu.batı bir anda fransız devrimi le pislikten kurtulmadı.batıda bir ELİT zümre var;hem burjuva hem monarşi hem bilimsel akılcı kitle her zaman vardı.

güney afrika ise ingilizden hamile kalma bir demokrasidir ama,iyi işliyor her alanda..İSLAM damarlardan,beyinlerden,yeme-içme kültüründen,konuşma kalıplarımızdan atılmadıkça zor gerçekten..

ne yapmalı peki batılılaşmak için?
-suriyede,afganistanda allah-islam adına kafa kesenlerin bol bol görüntüleri tv'de ve medyada gösterilmeli.
-ilk ve öncelikli hedef İÇ ANADOLU,bu bölgelerde kültürel-sosyal mühendislik çalışmaları yapılmalı.
-türk medyasına türk ekonomi dünyasına tamamen yabancı ingiliz-amerikan siyaset-ekonomik-kültürel burjuvalarının eliyle UYGARLIK AŞISI ''BARBARLIK AŞISI'' yapılmalı..
-din ve din adamları sistem dışına itilip,her adımları takip edilmeli.
-başını örten kadının-kızın ve/veya başörtmenin erkek karşısında 2.sınıf bir insan konumunu tarif ettiği anlatılmalı.bu tip kadınlar-kızlar aşağılanmalı..

ilk 3 seçenek kısmen uygulanıyor ama son ikinci seçenek zor gerçekten..
vs vs vs yapılacak iş çok...

Uriel 21-12-2013 04:01

Osmanlının son dönemlerinde bazı fikir adamları sorunun teknolojide değil sorununun islam kültüründe olduğunu söylemişti. Batı kültürünü osmanlıya gelmesini söylediler. Çalışmlar yaptılar ama başarılı olamadılar. Çünkü islam kültürü herşeyi dışlıyordu. İslam farklılığı kabul etmiyor.

Şimdiki kulandığımız latin harfleri batı kültürünün ürünü ve o dönemin fikir adamlarının önerisi.Demoraside batı kültürünün ürünü. O dönemin fikir adamlarının pek çok önerisi vardı. Pek çoğu uygulanması zordu.

Batının üstünlüğü kültürü. Teknoloji parayla satın alınır teknoloji sorun değildir. Arabistana teknoloji geldi ne oldu hala karanlık çağ yaşanıyor.

İslam din olarak çok politik yıkmak çok zor.

romulus83 21-12-2013 04:20

Alıntı:

Uriel´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 507777)
Osmanlının son dönemlerinde bazı fikir adamları sorunun teknolojide değil sorununun islam kültüründe olduğunu söylemişti. Batı kültürünü osmanlıya gelmesini söylediler. Çalışmlar yaptılar ama başarılı olamadılar. Çünkü islam kültürü herşeyi dışlıyordu. İslam farklılığı kabul etmiyor.

Şimdiki kulandığımız latin harfleri batı kültürünün ürünü ve o dönemin fikir adamlarının önerisi.Demoraside batı kültürünün ürünü. O dönemin fikir adamlarının pek çok önerisi vardı. Pek çoğu uygulanması zordu.

Batının üstünlüğü kültürü. Teknoloji parayla satın alınır teknoloji sorun değildir. Arabistana teknoloji geldi ne oldu hala karanlık çağ yaşanıyor.

batının teknolojisi para ile satın alınabilir ama batı daha ilerisini bulur ve uygular kendisine.teknoloji de bence kültürel kodların ürünü!

yani ABD,bizim stratejik aklı olmayan aydınlıkçı perinçek kitlesi ve dinci müttefikleri olan iş aş haydar baş cemaati ve diğer asker emeklileri ABD'yi öldürmüşler kendi kafalarına göre ve cenaze namazını kılıyorlar.her gün bu soytarılığı kanallarından medyalarından bitmek tükenmek bilmeyen azimle yazıp duruyorlar ama hiç de öyle değil.

ABD'de 1,5 yıl kaldım gezdim dolaştım en kritik yerlerini bölgelerini,en uç libidonun yaşandığı yerlere kadar gittim adamlar uçmuşlar abicim...kısmen avrupanın kopyası..

abd ve/veya batı olmadan daha öncede dediğim gibi adam olmamız zor bizim..

postalmarx 21-12-2013 16:07

Alıntı:

Uriel´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 507777)

Latin harfleri eğer demokrasi, sanayi ve teknoloji için şartsa o zaman Japonya'nın da gelişmesi mümkün olmamalıydı. Saçma bir mantık bu.

Uriel 21-12-2013 18:46

Alıntı:

sosyalmarx´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 507785)
Latin harfleri eğer demokrasi, sanayi ve teknoloji için şartsa o zaman Japonya'nın da gelişmesi mümkün olmamalıydı. Saçma bir mantık bu.

Uzakdoğu kültürünün hiç bir reforma ihtiyacı yok. Köklü bir kültüre sahipler ve değişime hep açıklar. Demokrasi kültürü Japonyaya çabuk oturmuştur.

Türkler hiç bir zaman batılı olamadılar.Avrupalı olmak için latin harfleri Türkiye için küçükte olsa bir adımdı ama İslam dininden kurtulamadığı için hiçbir etkisi olmadı.Çünkü kültürü oluşturan temel etken dindi.

Türklerden islam gömleğini çıkarmadığı sürece herşey boş. Reformda boş demokraside boş.

postalmarx 21-12-2013 22:50

Alıntı:

Uriel´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 507789)
Uzakdoğu kültürünün hiç bir reforma ihtiyacı yok. Köklü bir kültüre sahipler ve değişime hep açıklar. Demokrasi kültürü Japonyaya çabuk oturmuştur.

Türkler hiç bir zaman batılı olamadılar.Avrupalı olmak için latin harfleri Türkiye için küçükte olsa bir adımdı ama İslam dininden kurtulamadığı için hiçbir etkisi olmadı.Çünkü kültürü oluşturan temel etken dindi.

Türklerden islam gömleğini çıkarmadığı sürece herşey boş. Reformda boş demokraside boş.

Evet ama bunu bana değil Atatürkçülere söylemen lazım. "Harf devrimi" deyip bunu sanki ilerleme gibi gösteren onlar.

Kafaya şapka takıp latin harfleriyle yazarak ama aynı şark despotizmi ve sürü-millet / ordu-millet kafasından kurtulmayıp, dünyaya kapalı şizofren bir basınla ve okul müfredatıyla, okullarda beyin yıkayarak, heykeller önünde antlar ettirerek, bayramlarda apoletli adamlar önünde ilkokul çocuklarını asker nizamında yürüterek Batılı olmazsın.

Batılı olmak için bireyci ve liberal demokrat olmak zorundasın. Hukuk devleti idealine inanmak zorundasın. Amerikan anayasası ve demokrasi tecrübesi, John Locke felsefesi, Tocqueville, John Stuart Mill, vesaire senin için politik bir ideal olarak birşey ifade etmiyorsa sen Batılı değilsin ve olamazsın.

Uriel 22-12-2013 21:36

Bana göre islam yozlaşmanın en uç şekli. İslam süslenip elbise giydirilmemelidir. O 1400 yıldır insan haklarına savaş açtı. İslam ahlakının maskesinin düşürülmesi eşi benzeri olmayan olay bir dönüm noktası olacaktır.Yeni bir çağ başlatacaktır. İslam gibi sapık ve hastalıklı yapılar yok olmalıdır. Bu bizim insanlık sevgimizin ilk kuralıdır. İslam bizden insani değerleri çaldı sonra bizi batı kültüründen yoksun bıraktı. Neden? Çünkü batı kültürü soyluydu. Çünkü batı kültürü insanca içgüdülerden alıyordu gücünü.

Bu ülkede sapıklığın başka bir uç noktası batı düşmanı ateistler oldu. Onlar fikir olarak islamla aynıydı. Tek farkları tanrı inançları yoktu. Onlarda düşmanlar yarattılar. Görmedikleri insanlığın en büyük düşmanları kendileriydi. Tüm insanlığa savaş açtılar. Kendisi gibi düşünmeyen herkes düşmandı onlar için. İşte islamdan sonra ikinci tehlike buydu.

Neva 23-12-2013 03:03

Alıntı:

Uriel´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 507851)

Bu ülkede sapıklığın başka bir uç noktası batı düşmanı ateistler oldu.Onlar fikir olarak islamla aynıydı. Tek farkları tanrı inançları yoktu. Onlarda düşmanlar yarattılar. Görmedikleri insanlığın en büyük düşmanları kendileriydi. Tüm insanlığa savaş açtılar. Kendisi gibi düşünmeyen herkes düşmandı onlar için. İşte islamdan sonra ikinci tehlike buydu.

Nicin? Batiyi sevmek, bati ozentisi icinde olmak zorunda mi yekten tum ateistler? Kim koymus o kurali?

Uriel 23-12-2013 03:45

Alıntı:

Neva´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 507878)
Nicin? Batiyi sevmek, bati ozentisi icinde olmak zorunda mi yekten tum ateistler? Kim koymus o kurali?

Kimsenin kural koyduğu yok isteyen istediği gibi yaşayabilir isteyen sapık fikirler peşindede koşabilir.

Batı düşmanlığı islamın yan ürünüdür.

Fikir virüs gibidir bir kere beyne yerleştimi onu yok etmek zordur. İnsanlar ateist olsa bile hiç birşey değişmiyor çoğunlukla. Yan ürünler beynine yerleşmiş oluyor. Hastalıklı fikirlerin kalıntısı kalıyor. Önemli olan tüm hastalıklardan arınmak.

Neva 23-12-2013 03:51

Alıntı:

Uriel´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 507891)
Kimsenin kural koyduğu yok isteyen istediği gibi yaşayabilir isteyen sapık fikirler peşindede koşabilir.

Batı düşmanlığı islamın yan ürünüdür.

Fikir virüs gibidir bir kere beyne yerleştimi onu yok etmek zordur. İnsanlar ateist olsa bile hiç birşey değişmiyor çoğunlukla. Yan ürünler beynine yerleşmiş oluyor. Hastalıklı fikirlerin kalıntısı kalıyor. Önemli olan tüm hastalıklardan arınmak.

Mesajinizda bati dusmani ateistler demissiniz, oysa dunyadaki ateistlerin icinde de bati dusmani olanlar vardir.

Tipik bir islamafobiksiniz, ama dunyadaki ateistler, yekten sadece islam kokeninden olusmuyor maalesef. Bunu biliyor olmaniz lazim.

Ayni sekilde islam dusmanligi da(islamafobi) batinin ve dahi okyanus havasinin urunudur.

Uriel 23-12-2013 04:04

Alıntı:

Neva´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 507892)
Mesajinizda bati dusmani ateistler demissiniz, oysa dunyadaki ateistlerin icinde de bati dusmani olanlar vardir.

Tipik bir islamafobiksiniz, ama dunyadaki ateistler, yekten sadece islam kokeninden olusmuyor maalesef. Bunu biliyor olmaniz lazim.

Ayni sekilde islam dusmanligi da(islamafobi) batinin ve dahi okyanusun ote tarafinin urunudur.

Neva sende anlama güçlüğü var ben neden bahsediyom sen neden bahsediyon.

Senin içindeki batı düşmanlığı gözlerini kör etmiş. İslamın kalıntıları hala beyninde. Zaten bu kafalar yüzünden bu ülkeye batı demokrasisi gelmez.

İslamofobi islamın kendisinin ürünü. 1400 yıllık terörün ürünü.

İnsan haklarını savunmak islamafobiklikse ben islamafobikim.

:tea: Mutlu olacaksan Muhammedi öveyim. Bak bunu senin için yazıyom.Muhammed kadın haklarına çok önem verirdi. Mükemmel barış sever insandı.İnsan haklarına çok önem verirdi :) :) Şimdi mutlu oldun mu? :pop2:

Neva 23-12-2013 04:57

Alıntı:

Uriel´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 507897)
Neva sende anlama güçlüğü var ben neden bahsediyom sen neden bahsediyon.

Senin içindeki batı düşmanlığı gözlerini kör etmiş. İslamın kalıntıları hala beyninde. Zaten bu kafalar yüzünden bu ülkeye batı demokrasisi gelmez.

İslamofobi islamın kendisinin ürünü. 1400 yıllık terörün ürünü.

İnsan haklarını savunmak islamafobiklikse ben islamafobikim.

:tea: Mutlu olacaksan Muhammedi öveyim. Bak bunu senin için yazıyom.Muhammed kadın haklarına çok önem verirdi. Mükemmel barış sever insandı.İnsan haklarına çok önem verirdi :) :) Şimdi mutlu oldun mu? :pop2:

Ben de bakma guclugu yok, yalniz sizin gormede ciddi probleminiz var.

Cunku genel olarak ateistleri bati dusmani, insanlik dusmani filan ilan etmek gibi bir gaflete dusmus haldesiniz. Su asagidaki cumleyi yazabilmek icin, insanin once kafa yaricapini olcmesi gerekir dogrusu..

"Bu ülkede sapıklığın başka bir uç noktası batı düşmanı ateistler oldu.Onlar fikir olarak islamla aynıydı. Tek farkları tanrı inançları yoktu. Onlarda düşmanlar yarattılar. Görmedikleri insanlığın en büyük düşmanları kendileriydi. Tüm insanlığa savaş açtılar. Kendisi gibi düşünmeyen herkes düşmandı onlar için. İşte islamdan sonra ikinci tehlike buydu."

Daha once de soylemistim, 1400 yillik terorun, hocasi bir kisim hristiyanliktir. Ondan oncekiler de dahil.

Muhammed'i, Isa'yi, Musa'yi vs. ovseniz ne olacak? Bir ateist icin farketmedigini hala anlamis degilsiniz ne yazik ki..

Uriel 23-12-2013 05:32

Alıntı:

Neva´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 507902)
Ben de bakma guclugu yok, yalniz sizin gormede ciddi probleminiz var.

Cunku genel olarak ateistleri bati dusmani, insanlik dusmani filan ilan etmek gibi bir gaflete dusmus haldesiniz. Su asagidaki cumleyi yazabilmek icin, insanin once kafa yaricapini olcmesi gerekir dogrusu..

"Bu ülkede sapıklığın başka bir uç noktası batı düşmanı ateistler oldu.Onlar fikir olarak islamla aynıydı. Tek farkları tanrı inançları yoktu. Onlarda düşmanlar yarattılar. Görmedikleri insanlığın en büyük düşmanları kendileriydi. Tüm insanlığa savaş açtılar. Kendisi gibi düşünmeyen herkes düşmandı onlar için. İşte islamdan sonra ikinci tehlike buydu."

Daha once de soylemistim, 1400 yillik terorun, hocasi bir kisim hristiyanliktir. Ondan oncekiler de dahil.

Muhammed'i, Isa'yi, Musa'yi vs. ovseniz ne olacak? Bir ateist icin farketmedigini hala anlamis degilsiniz ne yazik ki..

Ben orda tüm ateistler batı düşmanı demedim.
Batı düşamanı ateistlerin varlığından bahsediyom.

Neva sen türkiyede yaşamıyorsun herhalde türkçen zayıflamış.

Neva 23-12-2013 07:36

Alıntı:

Uriel´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 507904)
Ben orda tüm ateistler batı düşmanı demedim.
Batı düşamanı ateistlerin varlığından bahsediyom.

Neva sen türkiyede yaşamıyorsun herhalde türkçen zayıflamış.

Bakiniz essiz Turkce'niz ile(!) ulkedeki bati dusmani ateistlerden bahsetmediniz mi?

Bakin cumlenizi yeniden alintiliyorum, once ne yazdiginizi okuyup anlayin;

Bu ülkede sapıklığın başka bir uç noktası batı düşmanı ateistler oldu.Onlar fikir olarak islamla aynıydı. Tek farkları tanrı inançları yoktu. Onlarda düşmanlar yarattılar. Görmedikleri insanlığın en büyük düşmanları kendileriydi. Tüm insanlığa savaş açtılar. Kendisi gibi düşünmeyen herkes düşmandı onlar için. İşte islamdan sonra ikinci tehlike buydu."

Haydi mealen cevirelim:dance:;

Bu ulkede sapikligin bir uc noktasi da bati dusmani ateistlerdi. Bati dusmani olmayanlar uc noktada sapik degillerdir, dogru mudur?

Sonracigima efendim, bu soz konusu ateistler tum insanligin dusmaniymislar. Kendi gibi dusunmeyenlerin hepsi dusmanmis onlar icin. Ikinci tehlike bunlarmis. Dogru mudur?

Neymis efendim Turkce olarak, tekrar edelim?
Bati dusmani olmayan ateistler, sapik olmayan, cici ve insanlik dusmani olmayan, tehlike arzetmeyen(!) ateistlerdir.

Yani kendi kafaniza gore ateistleri ikiye bolmussunuz, bir kismi bati dusmani(!), bunlar kotu-kaka ateistler. Bunlar bir kisim geneli olusturmakta size gore. Halbuki batiyi bir sekilde tasvip etmiyor olmak, bati dusmanligi degildir.

Tipki bir sekilde, doguyu tasvip etmemenin dogu dusmanligi olmadigi gibi. Bakin ben size dogu dusmani demedim mesela, islamafobik dedim dikkat ederseniz.

Ayrica ilaveten diyorum ki
; Dunya uzerinde bircok bati dusmani(size gore) ateist var, haliyle ulke muz cumhuriyeti (!)olmadigindan, dunya ile iletisim icerisinde, siz her ne kadar tersini de iddia etseniz de bakis acinizda.

Once Turkce ne demek istediginizi bir anlayin, ondan sonra baskalarinin Turkce'leri ile sozum ona dalga gecin. Turkiye'de yasiyor olabilirsiniz ama dunyadan izole yasamayin. Bati demek hersey demek degil zira.:dance:

Uriel 23-12-2013 18:23

Alıntı:

Neva´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 507909)
Bakiniz essiz Turkce'niz ile(!) ulkedeki bati dusmani ateistlerden bahsetmediniz mi?

Bakin cumlenizi yeniden alintiliyorum, once ne yazdiginizi okuyup anlayin;

Bu ülkede sapıklığın başka bir uç noktası batı düşmanı ateistler oldu.Onlar fikir olarak islamla aynıydı. Tek farkları tanrı inançları yoktu. Onlarda düşmanlar yarattılar. Görmedikleri insanlığın en büyük düşmanları kendileriydi. Tüm insanlığa savaş açtılar. Kendisi gibi düşünmeyen herkes düşmandı onlar için. İşte islamdan sonra ikinci tehlike buydu."

Haydi mealen cevirelim:dance:;

Bu ulkede sapikligin bir uc noktasi da bati dusmani ateistlerdi. Bati dusmani olmayanlar uc noktada sapik degillerdir, dogru mudur?

Sonracigima efendim, bu soz konusu ateistler tum insanligin dusmaniymislar. Kendi gibi dusunmeyenlerin hepsi dusmanmis onlar icin. Ikinci tehlike bunlarmis. Dogru mudur?

Neymis efendim Turkce olarak, tekrar edelim?
Bati dusmani olmayan ateistler, sapik olmayan, cici ve insanlik dusmani olmayan, tehlike arzetmeyen(!) ateistlerdir.

Yani kendi kafaniza gore ateistleri ikiye bolmussunuz, bir kismi bati dusmani(!), bunlar kotu-kaka ateistler. Bunlar bir kisim geneli olusturmakta size gore. Halbuki batiyi bir sekilde tasvip etmiyor olmak, bati dusmanligi degildir.

Tipki bir sekilde, doguyu tasvip etmemenin dogu dusmanligi olmadigi gibi. Bakin ben size dogu dusmani demedim mesela, islamafobik dedim dikkat ederseniz.

Ayrica ilaveten diyorum ki
; Dunya uzerinde bircok bati dusmani(size gore) ateist var, haliyle ulke muz cumhuriyeti (!)olmadigindan, dunya ile iletisim icerisinde, siz her ne kadar tersini de iddia etseniz de bakis acinizda.

Once Turkce ne demek istediginizi bir anlayin, ondan sonra baskalarinin Turkce'leri ile sozum ona dalga gecin. Turkiye'de yasiyor olabilirsiniz ama dunyadan izole yasamayin. Bati demek hersey demek degil zira.:dance:

Neva tek yaptığın saçmalamak. Kuran yorumluyan imam gibisin bir cümleden 500 anlam çıkarmışsın. İmamlarda ayetleri işine geldiği gibi yorumlar. :dance:

Hristiyan bir ülkeye kaçıp islam hakkında muhteşem yorumlar yapıyorsun. Bu toplumu ne kadar tanıyorsun.

Bu ülkeyi neden terk ettin batıya neden gittin? İslam coğrafyası güzelse neden kaçtın ?

İnsanlar neden akın akın gemilerle batıya kaçıyor?

:behindsofa:

İnsanlar batıya kaçmak yerine bu ülkeyi batılılaştırsınlar ben bunu diyorum bunu savunuyorum.

Uriel 23-12-2013 18:37

Alıntı:

Neva´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 507909)

Ben doğu düşamanı değilim zaten uzak doğunun kültürününde hep hakkını verdim.

Terör kültürü olan islam kültürünü eleştiriyorum.

Turan Dursun neden yaşamıyor bunu anla.

Vefik Sami 23-12-2013 19:52

Alıntı:

Uriel´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 507942)
...İnsanlar batıya kaçmak yerine bu ülkeyi batılılaştırsınlar ben bunu diyorum bunu savunuyorum.

Batıya kaçanlar ne yapıyor ki ?
Bu ülkelerin kendilerine sağladığı özgürlüğü kullanarak, "şeriat mahalleleri" oluşturma peşindeler.
Uzun süredir ingilterede kalan birinin forumda yazdıklarından okumuştum.
Medya üzerinden tâkip edebildiğim kadarıyla da bu tip haberlerin altı boş değil.

Bu 'adam'(!)ların gerçek niyetinin ne olduğunu öğrenmek isteten aşağıdaki Tevbe: 29 tefsirini okusun

Alıntı:

29 - Kendilerine kitap verilenlerden Allah'a ve ahirete iman etmeyenlerle, Allah ve Rasulünün haram kıldığını haram saymayanlarla, hak dini ile dinlenmeyenlerle, küçülerek elleriyle cizye verinceye kadar harbediniz.

...Dinimiz bütün dünya devletlerinin iç işlerine karışır. Niye karışır, şimdi insana biraz ters gibi gelir. Dünya Rabbimindir. Bunda şek şüphe varmı? yok. Yeryüzünde gökyüzünde yaradılan her şey Rabbimindir, O yaratmıştır çünkü. Kur'an-ı, İncil'i, Tevrat'ı, indiren Rabbimdir. En son Kur'an-ı indirdiğini, diğerlerini nesh ettiğini ifade eden de odur. Bu dinin dünyada yayılmasını emreden de O'dur.

Öyle ise bir müslümanın üzerine düşen görev, ayağını koyabileceği bir vatan edindikten sonra, hemen yakınındaki vatan üzerindeki kalan insanların da, bu İslam nimetinden faydalanması için oraya gitmesidir. Harp yapmak istemiyoruz ama diyoruz ki, benim insanlarım gelecek senin ülkende İslam'ı yayacaktır ve buna müdahele etmiyeceksin. Ederim derse. Haa o zaman devlet başkanına dilini keserim...

Mahmut Toptaş, Kur’an-ı Kerim Şifa Tefsiri, Cantaş Yayınları: 3/334-337.

İşte gerçek İslâm bu.
İslâm'a özgürlük vermek, kendi özgürlüğünü elinle müslümanın insiyatifine terk etmek demektir.
Osmanlı devleti cizye vergisinden II. Mahmud devrinde Avrupa'nın baskısı karşısında vaz geçti.
Ama Kur'anda, İslâm'ın egemen olduğu yerlerde ehl-i kitap'dan cizye alınması gâyet açık ve net şekilde emredilmiş.
Ivırıp-kıvırıp kırk takla atarak, Tevbe: 29'u çarpıtmaya çalışarak kimseleri kandıramazsınız!...
Müslümanlar şimdi bu vergiyi uygulamaya koyamıyorsa, batının gücünden çekindikleri için

Ellerine geçecek ilk fırsatta cizye yine uygulamaya konur.

marcos 23-12-2013 20:22

Batıda her gün huzursuzluk kavga halk isyanları var. Batının farkı kalmadı uyanın artık.

Uriel 23-12-2013 22:55

Alıntı:

Vefik Sami´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 507945)
Bu ülkelerin kendilerine sağladığı özgürlüğü kullanarak, "şeriat mahalleleri" oluşturma peşindeler.
Medya üzerinden tâkip edebildiğim kadarıyla da bu tip haberlerin altı boş değil.

Bu 'adam'(!)ların gerçek niyetinin ne olduğunu öğrenmek isteten aşağıdaki Tevbe: 29 tefsirini okusun

İşte gerçek İslâm bu.
İslâm'a özgürlük vermek, kendi özgürlüğünü elinle müslümanın insiyatifine terk etmek demektir.
Osmanlı devleti cizye vergisinden II. Mahmud devrinde Avrupa'nın baskısı karşısında vaz geçti.
Ama Kur'anda, İslâm'ın egemen olduğu yerlerde ehl-i kitap'dan cizye alınması gâyet açık ve net şekilde emredilmiş.
Ivırıp-kıvırıp kırk takla atarak, Tevbe: 29'u çarpıtmaya çalışarak kimseleri kandıramazsınız!...
Müslümanlar şimdi bu vergiyi uygulamaya koyamıyorsa, batının gücünden çekindikleri için

Ellerine geçecek ilk fırsatta cizye yine uygulamaya konur.

+1

Katılıyorum dostum sana

Neva 23-12-2013 23:09

Alıntı:

Uriel´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 507942)
Neva tek yaptığın saçmalamak. Kuran yorumluyan imam gibisin bir cümleden 500 anlam çıkarmışsın. İmamlarda ayetleri işine geldiği gibi yorumlar. :dance:

Hristiyan bir ülkeye kaçıp islam hakkında muhteşem yorumlar yapıyorsun. Bu toplumu ne kadar tanıyorsun.

Bu ülkeyi neden terk ettin batıya neden gittin? İslam coğrafyası güzelse neden kaçtın ?

İnsanlar neden akın akın gemilerle batıya kaçıyor?

:behindsofa:

İnsanlar batıya kaçmak yerine bu ülkeyi batılılaştırsınlar ben bunu diyorum bunu savunuyorum.

Sacmalardan secmeler olmus yine, bati guzelleyeceksiniz diye. :)

Siz karsinizdaki insanin ne sebeple baska ulkede yasadigini biliyormusunuz ki, ulkeden kacmakla tanimlayabiliyorsunuz?
Ateist icin, hristiyan, budist, musluman vs. ulke farkeder mi? Hala anlamakta nicin gucluk cekiyorsunuz?

Bir ulkeyi, insana dair, ulke/memleket kavrami kilan, sadece o ulkedeki din midir? Bu kadar basit mi?
Siz kendi toplumunuzu ne kadar taniyorsunuz? Ya da tanidiginizi zannediyorsunuz?

Bati cok mu sorunsuz, cok mu problemsiz? Batida teror yok mu?

Alıntı:

Uriel´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 507943)
Ben doğu düşamanı değilim zaten uzak doğunun kültürününde hep hakkını verdim.

Terör kültürü olan islam kültürünü eleştiriyorum.

Turan Dursun neden yaşamıyor bunu anla.

Ben uzakdogudan bahsetmedim ki?

Ulkenin dogusundan bahsetmistim. Dogu deyince uzakdogu mu geliyor akliniza direk?

Teror kulturu her yerde var. Turan Dursun tek basina bir olcut degil ki , oldurulen onlarca insan var.

Neva 23-12-2013 23:19

Alıntı:

Vefik Sami´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 507945)

Buyuk oranda dediginiz gibi sayin Vefik Sami. Diger ulkeler de farksiz degil ne yazik ki.. Cunku hepsi terorden nemalaniyorlar.

Uriel 23-12-2013 23:34

Alıntı:

Neva´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 507954)
Sacmalardan secmeler olmus yine, bati guzelleyeceksiniz diye. :)

Siz karsinizdaki insanin ne sebeple baska ulkede yasadigini biliyormusunuz ki, ulkeden kacmakla tanimlayabiliyorsunuz?
Ateist icin, hristiyan, budist, musluman vs. ulke farkeder mi? Hala anlamakta nicin gucluk cekiyorsunuz?

Bir ulkeyi, insana dair, ulke/memleket kavrami kilan, sadece o ulkedeki din midir? Bu kadar basit mi?
Siz kendi toplumunuzu ne kadar taniyorsunuz? Ya da tanidiginizi zannediyorsunuz?

Bati cok mu sorunsuz, cok mu problemsiz? Batida teror yok mu?

Ben uzakdogudan bahsetmedim ki?

Ulkenin dogusundan bahsetmistim. Dogu deyince uzakdogu mu geliyor akliniza direk?

Teror kulturu her yerde var. Turan Dursun tek basina bir olcut degil ki , oldurulen onlarca insan var.

:shocked: :shocked: :shocked:

:frusty: :frusty: :frusty:

Neva bu forumda doğru düzgün hiç fikir belirtmiyon. Tek yaptığın biri fikir belirtince onun açığını nasıl yakalarım mantığıyla gidiyon. Onuda beceremeyip eline yüzüne bulaştırıyon. Herkes herşeyi eleştiriyor ama fikir üretmek yok.

Bir ateist için neresi olduğu farketmezse Afkanistan'a yerleş o zaman.
Tüm dünayayı terörist ilan ediyorsun. Seni anlamak mümkün değil. O zaman bu forumda tartışmların anlamı yok.

Elimizde üç kültür var batı, islam, uzakdoğu.Dünyanın hamuru bu başka alternatifimiz yok. Ne yapalım bizi entellektuel olarak bilgilendir. Çünkü benim fikirlerimi beğenmiyon. Bizi aydınlat o zaman. :ranger:

Neva 23-12-2013 23:53

Alıntı:

Uriel´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 507960)

Neva bu forumda doğru düzgün hiç fikir belirtmiyon. Tek yaptığın biri fikir belirtince onun açığını nasıl yakalarım mantığıyla gidiyon. Onuda beceremeyip eline yüzüne bulaştırıyon. Herkes herşeyi eleştiriyor ama fikir üretmek yok.

Tüm dünayayı terörist ilan ediyorsun. Seni anlamak mümkün değil. O zaman bu forumda tartışmların anlamı yok.

Elimizde üç kültür var batı, islam, uzakdoğu.Dünyanın hamuru bu başka alternatifimiz yok. Ne yapalım bizi entellektuel olarak bilgilendir. Çünkü benim fikirlerimi beğenmiyon. Bizi aydınlat o zaman. :ranger:

Ben yeterince fikrimi belirttim, okuyup anlamanizda problem yoksa ne ala.

Siz once bir terorizm nedir filan okuyun ogrenin, ondan sonra karsi savunma gelistirin. Ki oyle duvarlara kafa atmaya gerek kalmasin.

Benim bilgilendirmeme gerek yok, forumda bircok basligimiz mevcut, bakin size ornek, once bir okuyun, teror nedir, nasil beslenir, nasil idame olur, dinler bu ayakta nasil bir gorev alir falan filan..

Basit ornek;

http://www.turandursun.com/forumlar/...eror+orgutleri

Bu yuzden bir ateist icin farketmez. Ha o ulke olmus, ha bu ulke olmus... Bakmak baska sey, gormek baska sey cunku.

* Not: Entelektuel degilim.

Uriel 24-12-2013 00:01

Alıntı:

Neva´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 507963)
Bu yuzden bir ateist icin farketmez. Ha o ulke olmus, ha bu ulke olmus... Bakmak baska sey, gormek baska sey cunku.

Neva 24-12-2013 00:05

Alıntı:

Uriel´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 507965)

Yorum yapamamaniz normal, cunku din her yerde mevcut. Ve siz, izole olmus bir yerden bakmaktasiniz fikren.

Bir ateist normal olarak, su fikrinize karsi cikar.

Alıntı:

Uriel´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 507705)

Batının herşeyini almalıyız kültürünü dinini aklına ne geliyorsa herşeyini almalıyız.

Bir kisim ateistler bu yuzden bati dusmani sanirim sizin icin. :)

Uriel 24-12-2013 00:10

Alıntı:

Neva´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 507966)
Yorum yapamamaniz normal, cunku din her yerde mevcut.

Yorum yapmamın sebebi ne desem tam zıtını savunmanız.
En kötü fikir fikirsizlikten iyidir. Ama sana ne anlatsam boş.

Neva 24-12-2013 00:12

Alıntı:

Uriel´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 507967)
Yorum yapmamın sebebi ne desem tam zıtını savunmanız.
En kötü fikir fikirsizlikten iyidir. Ama sana ne anlatsam boş.

Ama cok normal zittini savunmam, cunku belli bir dunya gorusum ve durusum var.

Siz kendinize murit ariyorsaniz o baska.. Bakin fikir koyuyorsunuz ortaya, insanlar da karsi fikirlerini koyuyorlar. Buyrun cevap verin.

Fikirleri tartisin yani, kisileri degil.

Din her yerde mevcut diyorum, karsilik veremiyorsunuz. Sonra da fikirsiz olmakla yargiliyorsunuz. Karsit fikirler bu yuzden vardir. Siz teror olarak bakarsiniz, ben teror nerden besleniyor, idame oluyor diye bakarim.

Aradaki fark bu.

evrensel-insan 24-12-2013 00:15

Alıntı:

Bu illa da batida dogmusluk ve yetismisligi icermez.

Batililik bir algi bilgi ve bilinc duzeyidir. Beynin de yerlesmis sorgulanmaz ve bilincalti yonlendirimdeki ezberleri bozan dogmalar dan kurtulan ve cagi bilgi bilim ve teknik olarak yakalayabilen herkes "batili" olabilir.

Gerci buradaki "batililik" ne anlam ve icerikte alindigi da pek acik degil.

Sonucta hersey bir yasam iliski bilgi birikim ve bilinc surecidir. Bati hemen hemen her konudaki sureci serbest olarak yasamis ve tecrube edinmistir.

Zaten o yuzdendir ki, kendi cikari adina kendi tecrubesini baskalarini kullanmak ve yonlendirmek icin kullanir.

Bunun en guzel ornegi kendi yasadigi din mezhep savaslarini bugun orta doguya kendi cikari icin yasatmasidir.

O yuzden bir ulke ve toplumu tarihsel olarak baska bir ulkeyi takibetmek ve taklit etmek yerine; kendi modernligini, cagdasligini ve kendi ulkke ve toplumunun her turlu sorununu kendi degerleri ve tecrubesi ile bilgilenerek bilinclenerek uygular ve ancak bu sekildeki bir uygulama gecerli olur.

Mesela demokrasinin ne oldugunu algilar anlam v e icerigini caga gore bilir bilincine cikarir kendi toplumsal etik ve sosyal temelde de toplumuna uygun olarak yapilandirir ve islerlige koyar.

Ornek verirsek, Turkiye'de demokrasi hic bir zamen olmamistir. Nedeni iki turludur.

Birincisi toplumda nitelik olarak birey ve sosyo-etik bilinc yoktur.

Ikincisi tarihsel olarak cografyasi cok sesli ve kulturlu oldugu halde, zorlama ve baski ile hem dini mezhepsel hem de milli teksel yonlendirim ve yaptirima tabi tutulmus ve bu hep politikanin iktidarin devleti ve hukumeti olmayan ulkede cikar araci olmustur.

Halbuki toplum tarihsel deneyimi temelinde kimse karismasa, cok sesli olarak ve her bir sesin ozgurlugunde birlikte yasayabilir. Yani herkes herkesi degerleri ile birlikte kabul eder.

Tarihte buna en guzel ornek Hatay bolgesidir.

Son diktatorun teroru sayesinde bu bolge her turlu ayrimciliga zorlandigi halde, bugun hala o cok sesliligini korumaktadir.

Iste bu temelde ve gercekci olarak tarihten gelen bir sekilde demokrasi ancak bu cok sesliligin her bir sesinin hak ve ozgurlugu olursa gecerli olur.

Iste milli dini sivil ve askeri vesayet buna bir turlu izin vermedigi gibi, bu etik hak ve ozgurlugun sosyalligini uatelik bir de politikanin cikar amaci adina su istismar etmistir ve hala etmektedir.

Iste bu bilincte olan emperyalist bati zihniyeti de ulkenin bu durumunu kendi cikarina kullanir ve yeri gelir milli yeri gelir dini temelde mikroayrimciligi korukler.

romulus83 24-12-2013 00:16

ard arda atilan mesajlar birlestirildi.

Alıntı:

Uriel´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 507960)

evet üstad BATILILAŞMALIYIZ!!!Başka çare yok varda yok yani..

dediğin gibi batı kültürü-uygarlığı(ortodoks rus-slavlar da buna dahil)uzakdoğu uygarlığı (hind,çin,hindi-çin)ve islam(sunni-şii) var küresel konjektörde..ama genel hava ise hakim durum ise laik bazlı yazılım üzerinde kurulmuş,küresel,bireyci ve enerji güvenlikli bir dünyaya göre bakmalıyız.

türkiye'nin kurumları ''sözde'' antidemokratik yasalarla anayasaya iliştirilmiş olan özellikle de TSK dahil tamamı batılı yazılım üzerinde işlev gören kurumlardır.Eğer türkiyeyi batı yolculuğundan başka istikametlere sokan birileri olursa trenden indirilir..Bu yolculuğa yeni makinistlerle devam edilir..Abdullah Gül.!!

bizim kendi kendimize adam olma ihtimalimiz yok,yani işte bu kadar oluyor..sandık mugalatalarıyla veya milli irade höykürmeleriyle yangından mal kaçırma siyaseti evet ARTIK BİTMİŞTİR.kimse kusura bakmasın...Birileri çok ama çok ağır bedel ödeyecek ne yazık ki.Belki bizlerde ödeyeceğiz ama esas ödemesi gerekenlerden yedikleri ne varsa kusturulacak...

Ye,iç-çal,punduna uydur kurduğun kirli işlerle imparatorluk yarat ve inine girildiğinde de cıyyak cıyyak bağır ve çık sonra milli irade-sandık,bizi millet getirdi millet götürür martavallarını höykür.Bu saçmalıklar yok artık veya en azından bi 10 yıl olmayacak..kanatimce islamcılarda evrim geçirecekler bu yaşadıklarından ve artık çok fazla islam müptezelliği yapamayacaklar..Batılı kültür ve demokrasi geleneğini bizler yaşamak ve yaşatmak için çaba harcarken AKP ve çetesi inatla kendine kumdan kaleler örüyor;nereye gidecekler ne yapacaklar nereye kadar toplumu taşıyabilecekler kısacası pimi çekilmiş bomba var artık elimizde..

Şimdi bunların bir zamanlar beraber yediği içtiği liberaller ve sol müttefikleri de orduya ettiği küfürlerden daha fazlasını bunlara ediyor!Bir açın saman tv'yi,bugün tv'yi,kanaltürkü gazetelerini ve sosyal medyadaki tetikçilerini resmen 12 eylül'de yaşanmayan uygulamalar var diye 7/24 yayın yapıyorlar akp erdoğan aleyhinde..

Tüm bunlar bir yana özet geçtim,bizim avrupalı bir demokrasi ve kültür geleneğini sistemini sindirmeden çalıştırma ve yürütme olmadan toplum olarak adam olmamız imkansız..bu bağlamda evet BATILILAŞMAK orta vadede-uzun vadede tek seçenek...

Ha bu arada f tipi cemaat(cia) veya hizmet adı her ne olursa olsun bence bu ülkeye şuan itibariyle iyilik yapmaktadır..kişisel düşüncem elbette.

Uriel 24-12-2013 00:22

Alıntı:

Neva´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 507968)
Ama cok normal zittini savunmam, cunku belli bir dunya gorusum ve durusum var.

Siz kendinize murit ariyorsaniz o baska.. Bakin fikir koyuyorsunuz ortaya, insanlar da karsi fikirlerini koyuyorlar. Buyrun cevap verin.

Fikirleri tartisin yani, kisileri degil.

Din her yerde mevcut diyorum, karsilik veremiyorsunuz.

Senin fikrin yok anlat dinleyelim diyorum.Bana alakasız linkler paylaşıyon.

Neva yaptığın karşıt veya alternatif fikir değil fikri yok etmek.

5 satırlık birşey yaz kendine ait bir fikir olsun yada başkasının şu beş satırlık fikrine katılıyorum olsun. Kafandaki toplumsal kültür nedir anlat.

Burda herkesten birşeyler öğreniyorum ama sen hariç Neva. Senin tek yaptığın eleştirmek. Eleştirmek çok kolaydır zor olan fikir üretmektir çözüm yolu bulmaktır.

Neva 24-12-2013 00:32

Alıntı:

Uriel´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 507972)
Senin fikrin yok anlat dinleyelim diyorum.Bana alakasız linkler paylaşıyon.

Neva yaptığın karşıt veya alternatif fikir değil fikri yok etmek.

5 satırlık birşey yaz kendine ait bir fikir olsun yada başkasının şu beş satırlık fikrine katılıyorum olsun. Kafandaki toplumsal kültür nedir anlat.

Burda herkesten birşeyler öğreniyorum ama sen hariç Neva. Senin tek yaptığın eleştirmek. Eleştirmek çok kolaydır zor olan fikir üretmektir çözüm yolu bulmaktır.

Ben fikir koyuyorum iste, tersini curutun size ters geliyorsa gerekceleriyle, tartisma budur.

Elestirecegim tabi ki;

Diyorum ki; Din her yerde var. Bu bakimdan bir ateist icin farketmez.

Diyorum ki; Ben terore bakmam, teror bir surece iliskin sonuctur, aksine teroru besleyen, idame eden unsurlara/kokene bakarim.

Bir soruna cozum uretebilmek icin, once kokenine bakmak gerekir. Sadece sonuca bakarak cozum uretilmez, uretilirse o gunubirlik cozumdur, gunu kurtarirsiniz yani.

Yeterince anlasilir mi? Anlamadiginiz bir yer var mi? Bu konudaki fikriniz nedir?

Once bunlara bir cevap verin ki, sizin de sorulariniza cevap verilsin. Bakin hala kisisellikten cikamiyorsunuz, cikin ve fikirleri tartisin.

marcos 24-12-2013 19:37

Bu başlığa yapılacak en tutarlı eleştiri.

http://www.youtube.com/watch?v=tY4_tUlubHw

RainFall 24-12-2013 19:44

Mantıklı olması gereken batılı olmak değil.Araplaşmamak örneğin türk kızlarının başörtüsü takmak zorunluğunda olmaması.Onlara bir şeyi dikte etmek sizi zorba gösterir.Bu yüzden ben her zaman özgürlükten yana olduğum için batılalaşmak diye bir deyim kullanmayı bence kullanmaya gerek yoktur.
İnsani kurallar ile yönetilen bir ülke iyidir.Gücünü evrensel insani kurallardan alan bir devlet neden iyi olmasın.Azınlığın başbakanı olmak yerine herkesin başbakanı olmak gibi bir şey olması daha mantıklıdır bence.
Evrensel insan hakları ile yönetilen ülke daha iyi daha demokratik olabilir.Çoğunluğun istediği kuralların geçerli olması.
Öncelikle bunu yapılabilmesi için dinlerin tamamen yeryüzünden silinmesi gereklidir.Fakat asıl sorun şudur bu din kolay olarak yeryüzünden silinebilecek kadar zayıf bir din değil.
Din=köleliği savunur.İnsanlar özgürlüğü savunur.Bu iki zıt kutup dünyada olacak.
Siz istediğiniz kadar insanlara mantıksız olduklarını söyleyin korku insanı yöneten süper bir anti güç insanın içindeki cesaretin karşıtı.
Müslümanlar batıdan nefret ederler çoğunlukla gelişime kapalı bir grupturlar.
Bu dinin böyle oluşturulması özellikle rol oynuyor olabilir bu konuda.
Müslümanlara istediğiniz kadar mantıklı açıklamalar yapmak isterseniz isteyin fakat.Kabul etmeyeceklerdir.
Din kitaplarında yazanı uygulamak isteyeceklerdir.

Uriel 25-12-2013 01:22

İslam kültüründen kurtulduğumuz zaman istesekte istemeksekte otomatik olarak batılaşmış olacaz.

Türkiyede batı düşmanlığı çok olduğu için bu kavramın içi boşaltılmış. Genel islam coğrafyasında batılılaşaya batı demokrasi olarak bakılır. Demokrasi batı kültürünün ürünüdür. Bugünkü pozitif bilim dediğimiz kavramda batı eğitimi olarak adlandırılır.

Boka Haramın örgüt lideri biz batılı eğitim istemiyoruz demişti. Bizim için yağmur Allahın rahmetidir. Batılılar ise bunu buharlaşma sonucunda olduğunda olduğunu söylüyor.Bu bizim islam dinimize aykırı demişti.

Batı kültürü değimiz kavram demokrasiyi pozitif bilimi insan haklarını kapsar çünkü bunların çıkış noktası batıdır. Bundan dolayı bu kelimelerin başına batı gelmiştir batı demokrasisi batı eğitimi gibi kavramalar. Bir kültürün ürünüdür.

Türkiye hiç bir zaman batı kültürünü oturtamadığı için. İnsan hakları ve demokrasi gibi kavramlar oturmyacaktır. Türkiyede demokraside devlet zoruyla geldi halk demokrasiyi istemedi ama türk toplumu batılı olmadığı için demokrasi bir kukla oldu.

Sosyalizm gibi mesala sosyalizmde islam kültüründe hiç gelişmedi. Sosyalizmde batı kültüründe gelişmişti sonra çağa ayak uyduramayaınca sosyalizm yok oldu.

Demokraside şuan sadece batıda var hangi islam ülkesinde demokrasi var. Türkiyenin demokrasisi kukla demokrasi.

İslam kültüründe hiç bir kavram fikir gelişemedi. Toplumsal şeriatın dışına çıklılamadı

Eskilerin dediği gibi müslümanlıkta demokrasi ve insan hakları olmaz.

evrensel-insan 25-12-2013 02:17

Alıntı:

Uriel´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 508107)
İslam kültüründen kurtulduğumuz zaman istesekte istemeksekte otomatik olarak batılaşmış olacaz.

Peki sence hristiyanlik ve mezhepleri ve de yahudilik ya da baska bir dinden kurtulunmadan "batililasmis" olunuyor mu?

Burada aslinda din ve batililasmayi anlam ve icerik olarak aciklamak gerekiyor.

Alıntı:

Türkiyede batı düşmanlığı çok olduğu için bu kavramın içi boşaltılmış. Genel islam coğrafyasında batılılaşaya batı demokrasi olarak bakılır. Demokrasi batı kültürünün ürünüdür. Bugünkü pozitif bilim dediğimiz kavramda batı eğitimi olarak adlandırılır.
Peki Ataturk'un Islami koruyarak "murebbeh ulkeler duzeyine cikmak" dusuncesini nasil acikliyorsun?

Alıntı:

Boka Haramın örgüt lideri biz batılı eğitim istemiyoruz demişti. Bizim için yağmur Allahın rahmetidir. Batılılar ise bunu buharlaşma sonucunda olduğunda olduğunu söylüyor.Bu bizim islam dinimize aykırı demişti.

Batı kültürü değimiz kavram demokrasiyi pozitif bilimi insan haklarını kapsar çünkü bunların çıkış noktası batıdır. Bundan dolayı bu kelimelerin başına batı gelmiştir batı demokrasisi batı eğitimi gibi kavramalar. Bir kültürün ürünüdür.

Türkiye hiç bir zaman batı kültürünü oturtamadığı için. İnsan hakları ve demokrasi gibi kavramlar oturmyacaktır. Türkiyede demokraside devlet zoruyla geldi halk demokrasiyi istemedi ama türk toplumu batılı olmadığı için demokrasi bir kukla oldu.

Sosyalizm gibi mesala sosyalizmde islam kültüründe hiç gelişmedi. Sosyalizmde batı kültüründe gelişmişti sonra çağa ayak uyduramayaınca sosyalizm yok oldu.
Marx'in "gelismis ulkelerde sosyalizmi kurmak kolay, devrimi yapmak zor iken; gelismemis ulkelerde devrimi yapmak kolay, sosyalizmi kurmak zordur" cumlesini nasil acikliyorsun?

"Caga ayak uydurmak" ile "batililasmak" fiillerini es anlamli olarak mi kullaniyorsun?

Alıntı:

Demokraside şuan sadece batıda var hangi islam ülkesinde demokrasi var. Türkiyenin demokrasisi kukla demokrasi.

İslam kültüründe hiç bir kavram fikir gelişemedi. Toplumsal şeriatın dışına çıklılamadı

Eskilerin dediği gibi müslümanlıkta demokrasi ve insan hakları olmaz.
Burada dinden ziyade ummet olma ve minnet etme rol oynamiyor mu, bu bilinc olarak asilir ve inanci islam olan olarak ve de biat kulturunden ve teslim olmaktan birey bilinci ile arinarak muslumanlik olmaz mi?

Mesela kendine devrimci ya da anti kapitalist musluman diyenler, ya da 1960 oncesi ulke toplumunda olan "deist/laik/tasavvufi muslumanlik"

Bir musluman illa islam hukukunu mu benimsemek durumunda, ya da kuran'i harfiyen uygulamak. Islamin ve imanin sartlari muslumanlik icin yeterli degil mi?

Islami ve de muslumanligi politik bir temelde ve de teokratik bir duzene almak yerine, sadece bir inanc ve uygulama olarak almak mumkun degil mi?

Turkiye toplumu ve farkli halklari ARAPLASTIRILMADAN once, boyle degil miydi?

Ya da Anadolu tarih ve gelenegindeki tasavvufculuk (Mevlana, Y.Emre, P.S.Abdal, B.Veli v.s.) ile islami nasil bulusturuyorsun?

Sorular tartismadan ziyade, konu ve kavramlar hakkindaki dusunce ve bilgileri alabilmek icindir.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:43 .