Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Konu-dışı (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Gerçekten islam dini yıkıldımı? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=35023)

RainFall 01-05-2014 16:36

Gerçekten islam dini yıkıldımı?

Bazen düşünüyorum.Gerçekten islam dinini yıkmayı başardıkmı kendimizimi kandırıyoruz?Yoksa ayetlerden bakarak bir fikirmi çıkarıyoruz yıkıldığına dair?

Natan 01-05-2014 16:46

Hepsinin gideceği yer belli: Çöp kutusu.

İslamiyet yada hristiyanlık yıkıldı yada yıkılmadı değil. Varlıklarını şöyle böyle sürdürüyorlar. Sermayenin çarklarından biridir din mekanizması. Kapitalizme hizmettir. Egemen güçlerin tekelleri için kullandıkları bir alan. Uyutmaya yarar milleti. Birey kendisini aciz ve mutsuz hissedeler ise saflıkla inanır. Akıl-bilim geliştikçe zaten neyin ne olduğunu onlar tarafından da anlaşılacaktır.

gordion 01-05-2014 22:57

yıkılan birşey yok, bu gece kandil programlarına bakarsanız insanların nasıl akın akın camilerde kandili kutladığını, Mekke'de müslümanların nasıl ibadet ettiklerini görebilirsiniz.

mrdragon 01-05-2014 23:26

Alıntı:

gordion´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 517181)
yıkılan birşey yok, bu gece kandil programlarına bakarsanız insanların nasıl akın akın camilerde kandili kutladığını, Mekke'de müslümanların nasıl ibadet ettiklerini görebilirsiniz.

İslam dini çoktan yıkıldı.

Bakın benim telefonuma nice kandil kutlaması geliyor. Kuran tabanında kandil kutlaması mı var acaba? Çok sonraları uygulanan bir eylemdir kandiller.

Ama sıkıntı bu değil. Bu mesajları atanların yaşantıları... Kuran'ı açıp okudukları yok, namaz kıldıkları yok, zekat verdikleri yok yok oğlu yok ama konu kandillere, ve inanca gelince onlar müslümanlar...

İnsanların bulundukları ülkedeki ezberleri bırakmaları elbetteki zordur. Kimliklerini önceden alırlar ve köle misali aynı çizgide yol almaya devam ederler.

Temelde yurdumun insanı fantastik ölçekte cehaletten beslenir. Efendim erik kabuğuna 3 kere git bir kiliseden kutsanmış suyu al dök ve yanında fatiha oku gibi abeste iştigal bir eylem üfür, bu sevimli kandil kutlayan müslüman geçinenlerin çoğu dener. (kilise de işin içine girince tanrıya daha şirin gözükeceğini de düşünebilirler.)

Bir hamdi abi var, bir üfürsün zengin olacaksın tüm sıkıntıların akacak desen, para ile kuyruğa girerler.

Müslüman olduğunu söyleyen adam, ya da kadın (memleketimin insanı adına) bu mübarek kandil gecesinde eşini aldatırken dahi, imam hatip mezunu bayan bir erkeğe cinsel açıdan evli de olsa delice yaklaşabilirken dahi, hayali tanrıya iman devam ediyor ve yaptıkları eylemlerden vazgeçmiyorlar.

Hırsız da bu ülkede müslüman, tecavüzcü de müslüman, katil de müslüman. Sorsan Şeytana uydum Allah affetsin derler. Başlarına birşey gelecek olsa Allah korusun olur. Ezberlere bulanmış düşünce özürlü insanların dünyasında yaşıyoruz....

gordion 01-05-2014 23:58

Alıntı:

mrdragon´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 517184)

Bakın benim telefonuma nice kandil kutlaması geliyor. Kuran tabanında kandil kutlaması mı var acaba? Çok sonraları uygulanan bir eylemdir kandiller.

Ama sıkıntı bu değil. Bu mesajları atanların yaşantıları... Kuran'ı açıp okudukları yok, namaz kıldıkları yok, zekat verdikleri yok yok oğlu yok ama konu kandillere, ve inanca gelince onlar müslümanlar...

İnsanların bulundukları ülkedeki ezberleri bırakmaları elbetteki zordur. Kimliklerini önceden alırlar ve köle misali aynı çizgide yol almaya devam ederler.

Temelde yurdumun insanı fantastik ölçekte cehaletten beslenir. Efendim erik kabuğuna 3 kere git bir kiliseden kutsanmış suyu al dök ve yanında fatiha oku gibi abeste iştigal bir eylem üfür, bu sevimli kandil kutlayan müslüman geçinenlerin çoğu dener. (kilise de işin içine girince tanrıya daha şirin gözükeceğini de düşünebilirler.)

Bir hamdi abi var, bir üfürsün zengin olacaksın tüm sıkıntıların akacak desen, para ile kuyruğa girerler.

Müslüman olduğunu söyleyen adam, ya da kadın (memleketimin insanı adına) bu mübarek kandil gecesinde eşini aldatırken dahi, imam hatip mezunu bayan bir erkeğe cinsel açıdan evli de olsa delice yaklaşabilirken dahi, hayali tanrıya iman devam ediyor ve yaptıkları eylemlerden vazgeçmiyorlar.

Hırsız da bu ülkede müslüman, tecavüzcü de müslüman, katil de müslüman. Sorsan Şeytana uydum Allah affetsin derler. Başlarına birşey gelecek olsa Allah korusun olur. Ezberlere bulanmış düşünce özürlü insanların dünyasında yaşıyoruz....

yazdıklarınızla sadece kendi kendinizi inandırıyorsunuz, inananları ikna etmekten oldukça uzaksınız.. bence tarzınızı değiştirin, islamı yıkmak için başka yollar deneyin çünkü yazdıklarınız islama inananları ikna etmekten oldukça uzak çünkü siz sadece islamı uygulamayanları yani günahkarları yazmaya çabalıyorsunuz, o yazdıklarınızın çoğu Allah'ın birliğine ve Hz. Muhammed'e inanır, sadece günahkar olur, Allah da affeden ve bağışlayandır, bunu birçok ayetin sonunda görmek mümkün.

kamilistforvendetta 02-05-2014 00:05

Alıntı:

gordion´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 517185)
yazdıklarınızla sadece kendi kendinizi inandırıyorsunuz, inananları ikna etmekten oldukça uzaksınız.. bence tarzınızı değiştirin, islamı yıkmak için başka yollar deneyin çünkü yazdıklarınız islama inananları ikna etmekten oldukça uzak çünkü siz sadece islamı uygulamayanları yani günahkarları yazmaya çabalıyorsunuz, o yazdıklarınızın çoğu Allah'ın birliğine ve Hz. Muhammed'e inanır, sadece günahkar olur, Allah da affeden ve bağışlayandır, bunu birçok ayetin sonunda görmek mümkün.

biz mi siz mi? iyi bi düşün bakalım.
insanları ikna etmekten uzakmışız pöf lafa bak hizaya gel.
sen nerden biliyorsun ki biz aslında sizin tapındığınız şıhlarınızdan birileri değiliz.
siz nerden biliyorsunuz ki biz de cuma ya gidip lafı güzaf sizler gibi müslümanlık taslamıyoruz. siz küçücük beyninizle bizi müslümanlık hırsızlıkla tecavüzcülükle yada aklına gelebilecek her tür pislikle ayrı şey diyerek kandırdığınızı sanıyorsunuz ya, nereden biliyorsunuz ki bizlerde sizlerle aynı secedeye baş koyarak aynı haltları yemiyoruz.

sana kıza bir tiyo
şu andaki bütün müslümanlar iki yüzlü ateistlerdir.
hadi şimdi de bu sana dert olsun
sohbete gidecem bi kaç salağı uyutup yardım toplayıp viski alıp içecem
hadi naşş naş

knowledgetowisdom 02-05-2014 00:10

Alıntı:

mrdragon´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 517184)

İlk cümle hariç MrDragonla ilk defa aynı fikirdeyim...

bence dünya'da "anlam" denilen şey yıkıldı...

Şu anda tarihte hiç bir zaman olmadığı kadar "anlamsızlık" ; "ucubelik" altın çağını yaşıyor..

Şu an dünyada "din" kalmadı....

Sayın Gordion : Günah nedir? Günah tanımınızı alabilir miyim?

Günde 28 vakit namaz kılsa yılda 5 ay oruç tutsa vs. vs hadi adını vermeyeyim islami usüllere göre 5 yıldızlı otelde tatil yapmak gibi bir şeyi savunan zihniyeti ben tanımlayamıyorum...

Şu an ülkede güzel şeyler olduğunu söyleyen bir müslümanın müslümanlığını sorgularım.. ta o kadar..
hangi birisini söyleyeyim....

İslam yıkılmadı... Ancak insanlar artık dibe vurdu...

kamilistforvendetta 02-05-2014 00:12

kuzucuklar size bi tiyo daha bizim müslümanlarla bir işimiz yok
bak size kıyak yapıyoruz biz sahtekar ateistleri sahtekarlıktan uzaklaştırmak ve
iki yüzlülüklerini bıraktırmaya çalışıyoruz yani aslında saftrik müslümanlara kıyak yapıyoruz.sathetak ateislerin lideride RTE
belki sen de müritlerinden birisin

gordion 02-05-2014 00:20

Alıntı:

kamilistforvendetta´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 517187)
biz mi siz mi? iyi bi düşün bakalım.
insanları ikna etmekten uzakmışız pöf lafa bak hizaya gel.
sen nerden biliyorsun ki biz aslında sizin tapındığınız şıhlarınızdan birileri değiliz.
siz nerden biliyorsunuz ki biz de cuma ya gidip lafı güzaf sizler gibi müslümanlık taslamıyoruz. siz küçücük beyninizle bizi müslümanlık hırsızlıkla tecavüzcülükle yada aklına gelebilecek her tür pislikle ayrı şey diyerek kandırdığınızı sanıyorsunuz ya, nereden biliyorsunuz ki bizlerde sizlerle aynı secedeye baş koyarak aynı haltları yemiyoruz.

sana kıza bir tiyo
şu andaki bütün müslümanlar iki yüzlü ateistlerdir.
hadi şimdi de bu sana dert olsun
sohbete gidecem bi kaç salağı uyutup yardım toplayıp viski alıp içecem
hadi naşş naş

burda günahkarları yazmakla kendi kendinize islam dinini yıkıldı sanadurun sorun değil, ayrıca ne içersen iç umurumda değil, bende portakal suyu içiyorum daha vitaminli, hem karaciğerim de zarar görmüyor tavsiye ederim.

kamilistforvendetta 02-05-2014 00:26

Alıntı:

gordion´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 517191)
burda günahkarları yazmakla kendi kendinize islam dinini yıkıldı sanadurun sorun değil, ayrıca ne içersen iç umurumda değil, bende portakal suyu içiyorum daha vitaminli, hem karaciğerim de zarar görmüyor tavsiye ederim.

ben bişeyi yıkıldı sanmıyorum hatta yıkılmasınıda istemiyorum. bu gün viski parasıı başka kuzulardan çıkardım onlarda para bitince bana senin gibilerden çok lazım. neden yıkılsın ki vizki kaynağım.portakal suyu için saftrik müslümana gerek yo o ucuz viski için bakara makara ile kandırabileceğim senin gibi müslümanlara ihtiyacımız var.

gordion 02-05-2014 00:31

Alıntı:

knowledgetowisdom´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 517189)
İlk cümle hariç MrDragonla ilk defa aynı fikirdeyim...

Sayın Gordion : Günah nedir? Günah tanımınızı alabilir miyim?

Günde 28 vakit namaz kılsa yılda 5 ay oruç tutsa vs. vs hadi adını vermeyeyim islami usüllere göre 5 yıldızlı otelde tatil yapmak gibi bir şeyi savunan zihniyeti ben tanımlayamıyorum...

Şu an ülkede güzel şeyler olduğunu söyleyen bir müslümanın müslümanlığını sorgularım.. ta o kadar..
hangi birisini söyleyeyim....

İslam yıkılmadı... Ancak insanlar artık dibe vurdu...

insanlarda etik,din ve ahlaki değerlerin kalmadığı konusunda katılabilirim ama komşusu aç iken tok yatan bizden değildir diyen bir islam peygamberinin dini yıkıldığını söylemek doğru değil..burada gelip günahkar müslümanları cımbızla seçerek yazıp akıllarınca islamı yıktıklarını söylemek komedi ötesi trajikomik.

sadece namaz kılmak değil, bildiğini düşünüyorum ki; Kuran huşu ile kılınan namazdan bahseder, "vay o namaz kılanların haline ki zekatı vermezler" der mesela..burda yıkılan islam dini midir yoksa günahkar olan müslümanlar mıdır? Kuran açık, islam açık..becerebiliyorlarsa Kuran'ı bu dünyadan kaldırsınlar güçleri yetiyorsa da görelim kim kimi yıkıyor.

gordion 02-05-2014 00:34

Alıntı:

kamilistforvendetta´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 517192)
ben bişeyi yıkıldı sanmıyorum hatta yıkılmasınıda istemiyorum. bu gün viski parasıı başka kuzulardan çıkardım onlarda para bitince bana senin gibilerden çok lazım. neden yıkılsın ki vizki kaynağım.portakal suyu için saftrik müslümana gerek yo o ucuz viski için bakara makara ile kandırabileceğim senin gibi müslümanlara ihtiyacımız var.

benim bakara-makaraya kandığımı nerden uydurdun?

ben söyleyeyim; işine öyle geldi de ondan. size nasıl işinize geliyorsa öyle çünkü.

kamilistforvendetta 02-05-2014 00:38

Alıntı:

gordion´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 517194)
benim bakara-makaraya kandığımı nerden uydurdun?

ben söyleyeyim; işine öyle geldi de ondan. size nasıl işinize geliyorsa öyle çünkü.

ben kurana el basabilirim senin bakara makara kafasında olduğuna sen edebilirmisin olmadığına?

gordion 02-05-2014 00:41

Alıntı:

kamilistforvendetta´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 517195)
ben kurana el basabilirim senin bakara makara kafasında olduğuna sen edebilirmisin olmadığına?

neye istiyorsan ona el bas beni ilgilendirmiyor,
beni ilgilendiren; içmeyi bilmeyenlerin içip foruma gelmesi.

kamilistforvendetta 02-05-2014 00:44

Alıntı:

gordion´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 517196)
neye istiyorsan ona el bas beni ilgilendirmiyor,
beni ilgilendiren; içmeyi bilmeyenlerin içip foruma gelmesi.

bak bu konuda haklısın içip akp li olsaydım alkolik sayılmazdım ama
napalım ben alkolikim. sen nesin peki? ....

knowledgetowisdom 02-05-2014 00:46

Alıntı:

gordion´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 517193)
insanlarda etik,din ve ahlaki değerlerin kalmadığı konusunda katılabilirim ama komşusu aç iken tok yatan bizden değildir diyen bir islam peygamberinin dini yıkıldığını söylemek doğru değil..burada gelip günahkar müslümanları cımbızla seçerek yazıp akıllarınca islamı yıktıklarını söylemek komedi ötesi trajikomik.

sadece namaz kılmak değil, bildiğini düşünüyorum ki; Kuran huşu ile kılınan namazdan bahseder, "vay o namaz kılanların haline ki zekatı vermezler" der mesela..burda yıkılan islam dini midir yoksa günahkar olan müslümanlar mıdır? Kuran açık, islam açık..becerebiliyorlarsa Kuran'ı bu dünyadan kaldırsınlar güçleri yetiyorsa da görelim kim kimi yıkıyor.

Kuran var olduğu sürece ve kıyamet kopmadığı sürece islam'a hiç bir şey olmaz. En az bir kişi dahi olsa mesajı doğru dürüst anlama eğiliminde olan bir insan vardır demektir dünyada.

gordion 02-05-2014 00:51

Alıntı:

kamilistforvendetta´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 517198)
bak bu konuda haklısın içip akp li olsaydım alkolik sayılmazdım ama
napalım ben alkolikim. sen nesin peki? ....

alkolik misin değil misin ona şu ana kadar konuşmalarımızdan çıkaramam ama şu ana kadar konuştuklarımızdan çıkaracağım tek şey içmesini bilmediğindir, içmesini bilmiyorsan içki içmeyeceksin sana tavsiyem budur.

sana cevabın alasını verirdim, ama o cımbızla seçtiğiniz bakara makaraya inananlardan olmadığım için içtiğim portakal suyunun hatrına düzgün cevap vereyim, ben islamın yıkılmadığını bilen bir müslümanım.

Natan 02-05-2014 00:53

Arkadaşlar;

Konu çerçevesinde tartışmayı öneririm. Kişisel yaşam tarzı ile konunun ne ilgisi var?

gordion 02-05-2014 00:55

Alıntı:

knowledgetowisdom´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 517199)
Kuran var olduğu sürece ve kıyamet kopmadığı sürece islam'a hiç bir şey olmaz. En az bir kişi dahi olsa mesajı doğru dürüst anlama eğiliminde olan bir insan vardır demektir dünyada.

katılıyorum, Kuran yeryüzünde var olduğu sürece islam bakidir. talihsiz bir konu olmuş.

Natürelist 02-05-2014 01:12

Alıntı:

gordion´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 517185)

Kitabiniza göre allah'a iman edip sirk kosmayarak ölen kisi muhakkak cennete girecektir. Ölmeden önce isledegi günahlardan dolayi, diyelim bunun icinde günahlarindan, bir cocuga tecevüz edip öldürürse ve tevbe ederse Allah onu affeder ve o kisi cehenneme girmeden cennete girer. Tevbe etmeden ölürse bu kisinin durumu Allah'a kalmistir. Isterse günah nisbetinde kuluna azab eder, isterse onu affeder. Fakat hicbir zaman bir müslüman cehennemde sonsuza kadar da kalmaz.

Ancak müslüman olmayan birisi icin bu durum söz konusu degildir, gidecegi yer ebedi cehennemdir!

Pekii müslüman olmayan birisi iyi amelleri karsisinda yaptiklari tüm iyilikleri hice sayilarak, ve bu kisi bir sinegi incitmemis olsa dahi, gidecegi yer yine cehennemin dibidir!

Sizce bir cocuk katili dolayli da olsa cenneti hak ediyormu? Bir tanri nicin cocuk katilinin ekmegine yag sürerek sirf bana iman edeceksiniz demektedir? Bir müslüman cocuk katilin degeri önemlidir kitabiniza göre, cünkü o bir müslüman. Sinegi bile incitmemis ve müslüman olmadigi icin sonsuz cehenneminde yakmak ne derece adaletlidir...?

Lakin bunun böyle olmasini isteyen sonucta yine kur'anin tanrisidir:

Eğer dilemiş olsaydık, herkese hidayetini verirdik; fakat tarafımdan şu söz verildi: «Elbette ve elbette cehennemi bütün cin ve insanlardan dolduracağım!» (Secde suresi, ayet-13)

Bakiniz cocuk katili olsaniz dahi, hayali tanriniz tek sart ile (müslüman) sizin dogru yolda oldugunu ve sonunda mükafati da verecegini söylüyor, ancak yoldan cikanlar (iman etmeyenler) bir sinegi incitmemis olsa dahi hatta yaptiklari tüm iyiliklerin bir kari olamayacagi ve ayette dedigi gibi kendi istegi ile cehenneminde sonsuza kadar derilerini yakip! yine yeniden giydirip iskencelere maruz birakacagini söylemktedir! Neymis efendim, birincisi bunun böyle olmasini kendisi istiyor, ikincisi, kendisine iman etmedikleri icin! Iyi de bunun böyle olmasini isteyen kendisi degilmidir? Hem insanin iradesini devre disi birakacaksin, hem de cehenneminde iskence etmek icin bunun böyle olmasini yani "iman etmemeyi" "....Eğer dilemiş olsaydık, herkese hidayetini verirdik...." kendi kendine söz vererek sadist davranacak! Sonrada hesaba cekecek?

Bence burada hesaba cekilecek birisi varsa, o da kur'anin tanrisidir, cünkü adaletli degil...

knowledgetowisdom 02-05-2014 01:35

Alıntı:

Eğer dilemiş olsaydık, herkese hidayetini verirdik; fakat tarafımdan şu söz verildi: «Elbette ve elbette cehennemi bütün cin ve insanlardan dolduracağım!» (Secde suresi, ayet-13)
Sence mantıklı mı, anladığın anlam , evet bu ayeti böyle okursan söylediğin gibi anlaşılıyor..

Ama bir de "dur bir ya, böyle ayan beyan neden böyle desin, bir de Kuranı incele,düşün" diyor sürekli atladığım; yanlış anladığım, haksızlık ettiğim bir şeyler mi var acaba?" diye düşündün mü hiç?

Cevabım diğer itirazların içinde aynen geçerli...

Natürelist 02-05-2014 02:02

Alıntı:

knowledgetowisdom´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 517210)
Sence mantıklı mı, anladığın anlam , evet bu ayeti böyle okursan söylediğin gibi anlaşılıyor..

Ama bir de "dur bir ya, böyle ayan beyan neden böyle desin, bir de Kuranı incele,düşün" diyor sürekli atladığım; yanlış anladığım, haksızlık ettiğim bir şeyler mi var acaba?" diye düşündün mü hiç?

Cevabım diğer itirazların içinde aynen geçerli...

O halde nasil okuyacagiz? bari izah etseydiniz...

Kur'ani yeterince inceledim ve bundan da emin olabilirsiniz, maalesef icler acisi, tonlarca ayetler tutarsizligi diz boyudur ;) hangi birisini savunacaksiniz ki?

Bakiniz bir ayeti okurken tipik siradan bir müslüman gibi okumuyorum, ve en azindan ne anlattigina elbette önem veriyorum, keske dediginiz gibi herseyi atlayarak okuyabilsem, ancak kazin ayagi sandiginiz gibi degildir.

Örnegin gecenlerde ayni meali (elmalili) müslüman bir is arkadasi olan kisi de okudugunu söylemisti, ve anlamakta zorlandigini belirtmisti, sordugumda anlamayacak ne var? ve bakara-30 ayetini gösterdim, gercektende anlasilmasi basit bir ayet olan bu ayetten hic bir sey anlamamisti.

Alalim bakara 30 ayetini buraya bakalim siz ne anlayacaksiniz? Sonra görürüz kimin ne anlayip anlamadigini ;)

Düşün ki, Rabbin meleklere: «Muhakkak Ben, yeryüzünde bir halife tayin edeceğim.» dediği vakit, «Biz seni tesbih ve takdis edip dururken orada fesat çıkaracak ve kanlar akıtacak bir yaratık mı yaratacaksın?» dediler. «Her halde Ben sizin bilmeyeceğiniz şeyleri bilirim!» buyurdu. (Bakara-30)

gordion 02-05-2014 02:03

Alıntı:

Natürelist´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 517207)
Kitabiniza göre allah'a iman edip sirk kosmayarak ölen kisi muhakkak cennete girecektir. Ölmeden önce isledegi günahlardan dolayi, diyelim bunun icinde günahlarindan, bir cocuga tecevüz edip öldürürse ve tevbe ederse Allah onu affeder ve o kisi cehenneme girmeden cennete girer. Tevbe etmeden ölürse bu kisinin durumu Allah'a kalmistir. Isterse günah nisbetinde kuluna azab eder, isterse onu affeder. Fakat hicbir zaman bir müslüman cehennemde sonsuza kadar da kalmaz.

Ancak müslüman olmayan birisi icin bu durum söz konusu degildir, gidecegi yer ebedi cehennemdir!

Pekii müslüman olmayan birisi iyi amelleri karsisinda yaptiklari tüm iyilikleri hice sayilarak, ve bu kisi bir sinegi incitmemis olsa dahi, gidecegi yer yine cehennemin dibidir!

Sizce bir cocuk katili dolayli da olsa cenneti hak ediyormu? Bir tanri nicin cocuk katilinin ekmegine yag sürerek sirf bana iman edeceksiniz demektedir? Bir müslüman cocuk katilin degeri önemlidir kitabiniza göre, cünkü o bir müslüman. Sinegi bile incitmemis ve müslüman olmadigi icin sonsuz cehenneminde yakmak ne derece adaletlidir...?

Lakin bunun böyle olmasini isteyen sonucta yine kur'anin tanrisidir:

Bakiniz cocuk katili olsaniz dahi, hayali tanriniz tek sart ile (müslüman) sizin dogru yolda oldugunu ve sonunda mükafati da verecegini söylüyor, ancak yoldan cikanlar (iman etmeyenler) bir sinegi incitmemis olsa dahi hatta yaptiklari tüm iyiliklerin bir kari olamayacagi ve ayette dedigi gibi kendi istegi ile cehenneminde sonsuza kadar derilerini yakip! yine yeniden giydirip iskencelere maruz birakacagini söylemktedir! Neymis efendim, birincisi bunun böyle olmasini kendisi istiyor, ikincisi, kendisine iman etmedikleri icin! Iyi de bunun böyle olmasini isteyen kendisi degilmidir? Hem insanin iradesini devre disi birakacaksin, hem de cehenneminde iskence etmek icin bunun böyle olmasini yani "iman etmemeyi" "....Eğer dilemiş olsaydık, herkese hidayetini verirdik...." kendi kendine söz vererek sadist davranacak! Sonrada hesaba cekecek?

Bence burada hesaba cekilecek birisi varsa, o da kur'anin tanrisidir, cünkü adaletli degil...

cennet Allah'ın, kimin oraya gireceğini de Allah bilir, o yüzden ben kimse için o şuraya gidecek bu buraya gidecek diyemeyeceğim için sadece ihtmal olarak yazabilirim, en doğrusunu Allah bilir.

asıl kurtuluşa erecekler arasında iman edip, salih ameller işleyip, namazı, zekatı verenler olarak tanımlanmış, bunun dışında çocuk katili bir cana kıydığı için cenehenneme gitmesi muhtemel, eğer imanı varsa cennete de girecek, ama bizim zaman algımızla kimbilir kaç sene cehennemde kalacak ızdırap çekecek, bunu ben bilemem bin sene mi, on bin sene mi, yüzbin sene mi..senelerce ızdırap çekip cezasını çekince de cennete girmesi muhtemel.
yani çocuk katilini el üstünde tuttulduğu yok, yine cezasını acı şekilde senelerce çekmesi muhtemel.

adalet kavramı ise bana göre Allah'ın taktiridir, sizi birbirinizle imtihan ederiz şeklinde ayet var, işçi bayramı sebebiyle örneği bu güne özel vereyim; herkese zengin olsa, herkes işveren olsa işçi kim olacak? işverenin işçiye haklarını verip vermeyeceğini, mesaisini, maaşını ek ücretlerini sigortasını ödeyip ödemeeyceğini herkese aynı adaleti verse nasıl imtihan edecek?
kisme yatalak olamsa yatalak çocuğuna bakmayan anne nasıl imtihan olacak?

siz "adalet" kavramını kendi kafanıza göre değerlendiremezsiniz, bu kainat ve daha niceleri Allah'ın, istediği kaderi, istediği adalet'i koyar, müslümanlar buna inanır, o yüzden diyorum kendi kafanıza göre kurduğunuz adalet gibi kavramlara ilişkin yorumlarınızla biz müslümanları ikna edici olmuyorsunuz.

ebucehil 02-05-2014 02:24

islam yıkıldı mı diye saçma sapan konuşmayın, bu söz bir insanın hamama girdiğinde herkesi hamamda sanması gibidir. eğer islam yıkılsaydı en uygun zamanlarda unutulurdu daha böyle binlerce yıl geçmeden mesela 9.yy abbasi halifesi memun döneminde mutezile mezhebi ve mihne olayı çok güzel bir örnektir o günkü düşünce devam etseydi islamın bugünleri görmesi mümkün değildi. fakat şuanda mutezile mezhebinden eser yok fakat islamiyet her yere virüs gibi yayılmış. malesef 9.y.y islam rönesansı tutmadı. özellikle asyadan gelen kendilerine yeni yerler arayan türkler bu dini kullanarak tutunabileceklerini çok iyi gördüler ve hep korudular, kullandılar.

100 yıl önce dinler bitecek deniyordu da ne oldu? islam adına daha yeni Turan dursun, Arif tekin gibi üstadlar geldi bunlarda bu durumu laik devlete borçlular. bu işler dünden bugüne olacak işler değil. hem şuanda toplumun altyapısı buna hazır değil.cehalet olduğu sürece islam, islam olduğu sürece cehalet devam edecektir bu ortadoğudaki zihniyet sorunudur. bu insanlar bir yaratıcıya cennete ceheneme inanmayacakta ne yapacak kolay mı ölümün son olduğuna inanmak, kolay mı bütün her şeyin yalan olduğuna, yıllarca kandırıldıklarına inanmak hem onca rant ne olacak.
9.y.y düşünün ve bugünü düşünün şuan yukardan allah gelse, islam yalandır dese yinede yalan olduğuna inanmazlar.

Natürelist 02-05-2014 02:33

Alıntı:

gordion´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 517213)
cennet Allah'ın, kimin oraya gireceğini de Allah bilir, o yüzden ben kimse için o şuraya gidecek bu buraya gidecek diyemeyeceğim için sadece ihtmal olarak yazabilirim, en doğrusunu Allah bilir.

Kitabinizda tüm müslümanlarin gidecegi söylenir, ancak zulüm yapmamis ve iman etmemis kisiler gidecegi yer ebedi cehennemdir! Bilinmeyecek olan nedir?

Alıntı:

asıl kurtuluşa erecekler arasında iman edip, salih ameller işleyip, namazı, zekatı verenler olarak tanımlanmış, bunun dışında çocuk katili bir cana kıydığı için cenehenneme gitmesi muhtemel, eğer imanı varsa cennete de girecek, ama bizim zaman algımızla kimbilir kaç sene cehennemde kalacak ızdırap çekecek, bunu ben bilemem bin sene mi, on bin sene mi, yüzbin sene mi..senelerce ızdırap çekip cezasını çekince de cennete girmesi muhtemel.
yani çocuk katilini el üstünde tuttulduğu yok, yine cezasını acı şekilde senelerce çekmesi muhtemel.

E sonucta katil cennete gidiyormu? Nasil katil üstün tutulmuyor? Öyle bal gibi tutuluyorki sinegi incitmemis bir kisiden daha da üstündür kitabiniza göre... müslüman cocuk katilin sonunda cennete gitmesi, üstün oldugunu gösteriyor ve bu yeterli...

Alıntı:

adalet kavramı ise bana göre Allah'ın taktiridir, sizi birbirinizle imtihan ederiz şeklinde ayet var, işçi bayramı sebebiyle örneği bu güne özel vereyim; herkese zengin olsa, herkes işveren olsa işçi kim olacak? işverenin işçiye haklarını verip vermeyeceğini, mesaisini, maaşını ek ücretlerini sigortasını ödeyip ödemeeyceğini herkese aynı adaleti verse nasıl imtihan edecek?
kisme yatalak olamsa yatalak çocuğuna bakmayan anne nasıl imtihan olacak?

Imtihan diyorsunuz, evet bir tanri nasil olurda imtihanin sonucunu bilmiyorki? imtihan yapar? bu basli basina bir celiskidir... Sahi tanri nicin sinav yapar? el cevap...

Alıntı:

siz "adalet" kavramını kendi kafanıza göre değerlendiremezsiniz, bu kainat ve daha niceleri Allah'ın, istediği kaderi, istediği adalet'i koyar, müslümanlar buna inanır, o yüzden diyorum kendi kafanıza göre kurduğunuz adalet gibi kavramlara ilişkin yorumlarınızla biz müslümanları ikna edici olmuyorsunuz.

Su ikna edeci gibi nakaratlari bir tarafa birakalimda, adaletten bahsedelim: Siz adalet denilince ne anliyorsunuz? ackiklarmisiniz günümüzde adalet ne sekilde isler?

Evet kur'anin adaletli oldugunu ileri sürmek ve savunmak oldukca orta caglardan kalma adalet anlayisidir, Köleligi kaldirabildimi? cariyeligi yani seks kölesini efendilerine sunulmasi, evlatligin karisi ile evlenilmesi, fuhusa yesil isik yakip ve kazandiginiz bu paradan biraz da seks kölesi cariyelerinize verin diyen bir tanrinin adaletli oldugunu iddia etmek ne kadar mantiklidir?

mrdragon 02-05-2014 07:39

Kuran ebedi cehennemlikler arasında, müslüman olarak müslüman birini kasti öldürenleri de gösteriyor.

Çocuk katili şayet müslüman katil, kasti olarak müslüman çocuğu öldürmüşse, ebedi cehennemlik mi? (fıkıh gerekir işte burada, tanrı insanlığa abuk kitap armağan edince ya seydi bu işin sırrı neydi moduna erdiğini düşünen leylalar türüyor.)

Tabi burada küçük çocuk müslüman sıfatına girer mi? Yani, küçük çocuk bir müslümanın çocuğu ise? Akli dini kavrayacak değerlere sahip değil, hali ile müslüman sayılır mı sayılmamalı. Müslümanlara verilen zarar sınıfına alınabilir çok çok. Müslüman olmayan birinin çocuğu ise, bir nevi salih kulun çocuk öldürmesi kısasında tanrının kutsal bilgeliği ile affedilebilir. Artık orası hayali tanrı ile keklik arasındaki diyaloğa kalmış.

Tabi tüm bunların siyasi aşaması ve altındaki zihniyet belli. Çoğalmak istiyen ve savaşa güçlü girmek isteyen bir lider adına, savaşçılarının kendi aralarında kan dökmesi en son istenecek şeydir.

Gidin öldürecekseniz, bir müşrike yüklenin, ister zeki, ister delikanlı isterse melek gibi adam olsun fark etmez.

Yeter ki, ilk aşamada biz güçsüzken antlaşmalı kabileden olmasın, bize karışmasın, laf söylemesin v.s. Bu aşamada da ama yine de öldürürseniz tanrı adına çokta dert değil. Bir tevbe et bakarız çaresine hele ki, gidip müslüman kimliği altında cihad et, ganimetler mi dersin, cariyeler mi dersin, huriler mi dersin, cennetten üstün dereceli hizmet madalyası ve yer mi dersin. Keklik mod on.

Bu arada bazen bu cehennem manzaralarını anlatsakta, anlattığımız insanların ne vicdanı ne insaniyeti ne zekası bunu kavrayacak durumda değil ne yazık ki, ben onlara gerçekten insan gözü ile bakamıyorum. Sonsuz azap ve akıllara zarar işkencelere sarılıp takılan birine nasıl bakabilirsiniz ki.

En sevdikleri çocukları bir gün müslüman olmayı reddedecek. Kendileri cennette sefa sürerken, banane evladım yanarsa yansın, iç organları parçalansın, derileri yüzülsün, kasap tanrım öyle diledi beni ilgilendirmez diyecek kadar insaniyetlerini kaybetmişler, akıllarını sokağa atmış hayalperest köleler olmayı tercih edebiliyorlar...

knowledgetowisdom 02-05-2014 09:25

Peygamberin Kuranı savaşla kabul ettirdiği külliyen bir YALANDIR...

knowledgetowisdom 02-05-2014 12:36

Alıntı:

Örnegin gecenlerde ayni meali (elmalili) müslüman bir is arkadasi olan kisi de okudugunu söylemisti, ve anlamakta zorlandigini belirtmisti, sordugumda anlamayacak ne var? ve bakara-30 ayetini gösterdim, gercektende anlasilmasi basit bir ayet olan bu ayetten hic bir sey anlamamisti.

Alalim bakara 30 ayetini buraya bakalim siz ne anlayacaksiniz? Sonra görürüz kimin ne anlayip anlamadigini

Düşün ki, Rabbin meleklere: «Muhakkak Ben, yeryüzünde bir halife tayin edeceğim.» dediği vakit, «Biz seni tesbih ve takdis edip dururken orada fesat çıkaracak ve kanlar akıtacak bir yaratık mı yaratacaksın?» dediler. «Her halde Ben sizin bilmeyeceğiniz şeyleri bilirim!» buyurdu. (Bakara-30)

Konu 1: Ayetler tek başına okunarak anlam çıkartılmaz. İlgili ve ilişkili tüm ayetler birlikte değerlendirilir.

Nisa 82:Kuran’ı incelemiyorlar mı? ALLAH’tan başkasının olsaydı onda bir çok çelişki bulacaklardı.

Konu 2: Bir ayet üzerinden farklı farklı konular için 10 kez geçmen gerekebiliyor. Yani bir ayetli işin hiç bir zaman bitmiyor. Kah bir konu kah bir gramer kuralının kullanımın ispatı kah bir kelimeyi nasıl anlaman gerektiğine dair bir ispat kah bambaşka bir konu için aynı ayeti incelemen gerekebiliyor.

Cevap:

1-) Bu ayette kullanılan "ceale" fiili Bu kitabın bir insan sözü olamayacağının ispatlarından birisidir. O zamana kadar gelen Tevrat kaynaklı bilgilerden aparma yapan birisi bu ayeti kendisi uydursa idi "halaga" fiilini kullanırdı. Kaldı ki günümüzde bile hala kurgu "halaga" fiili üzerinedir. Oysa fiili "celae"... (yani insanlar çamurdan heykele ruh üflenerek birdenbire oluşan insan'a inanıyor; sonra onu ensest ilişkiyle çoğaltıyor)

2-) Bu ayet "celae" fiilini kullanarak insanlığın dünya üzerinde boy göstermeye başlaması hakkında temel işaretleri veriyor. "Yeryüzünde bir halife tayin edeceğim" Dikkat : yaratacağım değil. Tayin edeceğim, atayacağım...

3-) Ayetteki melek-Allah diyaloğunun nasıllığını anlayabilmek için Kuranı çok iyi özümsemiş olmak gerekiyor. Sanki bir tarafta Allah duruyor etrafında da melekler dizilmiş bir kurultay gibi vs. bir sahne gözünüzde canlanıyorsa bu doğru değil...

4-) Kuran bütünselliğinde ayetteki melekler ile olan diyalog bir temsil. Tek başına bu ayetten "işte şudur" diye bir anlam çıkarmak yanlış olur.

5-) Ayet insanın evrim yolu ile yaratıldığına dair önemli işaretler barındırıyor.

Tek bir ayet yazdığınız için cevaplar bu kadar. Bütünsele dair cevaplara ulaşmak istiyorsan tüm ayetleri bulman lazım. Bul; tartışalım.

Tek bir ayet yazmak ve hadi anla bakalım demek şuna benziyor:

Arabanın sağ kapısını tamirciye götürüp de "bak bakalım arabamda ne gibi kusurlar var haydi anla" demeye benziyor...

postalmarx 02-05-2014 14:12

"İslam'ın yıkılması" kavramından bahsetmek çok saçma. Bu forumu dünyanın merkezi sanmayın. Bu forum Türkiyenin %1'ini bile temsil etmez.

Din yıkmak da öyle kolay değildir. Hristiyanlığı düşünürseniz Galileo'sundan, Hume'una, Bauer'inden Feuerbach'ından Nietzsche ve Marx'ına, Frued'una kadar kimler ne darbeler vurdu Hristiyanlığa, daha hala Dawkins, rahmetli Hitchens falan uğraşıyor da bana mısın demiyor. Kaldı ki İslam. Buralarda tartışma daha başlamış bile sayılmaz. İslam coğrafyasında bir Hume'un muadili çıkmış mı? Turan Dursun bile Avrupalıların Welhaussen'inin Bauer'inin yanında hiçbirşeydir. Tartışma başlasa ve yüzyıllarca devam etse bile bunun İslam'ı ne kadar sarsacağı son derece şüphelidir. Koca Katolik Kilisesi bugün Welhaussen'in Tevrat'ın kökenine dair yaptığı ve hala Tevrat tarihçilerine kullanışlı bir paradigma sunan o bilimsel eleştiriyi ve türlerin kökenine dair Darwin'i bile artık mücadele etmeyip resmi olarak kabul ediyor ve buna rağmen hala dini faaliyetine devam ediyor. Mesela Yeni Ahit'teki Pavlus'a ithaf edilen bazı mektupların aslında ona ait olmadığına dair olan tarihsel çalışmaları kabul ediyor ama din açısından hiç de dert etmiyor, din itikat sağlam duruyor. Pek çok sofistike ilahiyatçı mesela N.T. Wright gibi --ki kendisi hem Anglikan kilisesinde piskopos, aynı zamanda Oxford'da profesördür, evrimi veya kutsal kitap tarihçiliğinin sonuçlarını Hristiyanlığa entelektüel açıdan çok büyük problem teşkil etmediğini düşünüyor ve bunu kitaplarıyla çatır çatır savunuyor. Avrupa'da halk tabakasında Hristiyanlık biraz zayıflamış olsa da Amerika'da gümbür gümbür devam ediyor. Hristiyanlık bu kadar darbeden sonra hala bugün Amerika'da William Lane Craig gibi iki doktoralı buldozer gibi bir adamla mesela dinini entelektüel alanda çatır çatır savunabiliyor. İslam'ın karşısında ise sistematik olmaktan uzak ve daha çok magazin köşe yazarı tadında yazılar yazabilmiş Turan Dursun ve böyle kenarda köşede kalmış ufak forumlarda dedikodu seviyesinde İslam tarihi ve felsefe tartışan insanlar varken İslam nereye yıkılıyor? Hayal görmeyin lütfen.

İslam'ı entelektüel alanda savunmuş Said Nursi ve Adnan Oktar gibi adamların son derece basit defansları bile bugün hem avam katında hem entelektüel alanda aşağı yukarı sağlam duruyor. Ki onları aştıktan sonra karşınıza Cem Taslaman'lar Mustafa Akyol'lar çıkacak. Siz ise daha Said Nursi'yi çürütmekten acizsiniz ki kaldı daha sofistike şeylere girişebilesiniz. Boşuna hayaller görmeyin derim.

----

Bu arada wisdomtoknowledge kardeşimizin bir lafına katılamıyorum. Peygamber İslamı savaşla kabul ettirmedi diyor. Ama Mekkelilerin tamamı Mekkenin Fethi gününde Müslüman oldu. 20 yıldır direndikleri inkar ettikleri ve savaştıkları bir dinin doğru olduğunu bir günde hem de hepsi birden mi görüverdi? Yoksa kapılarında duran 10.000 kişilik kılıçlı kalkanlı Müslüman güruhu da bu ikna sürecinde biraz etkili oldu mu?

Ve tabi Peygamberin vefatından sonra Ebu Bekir'in ilk yaptığı işin de "Peygamberiniz öldü, artık size zekat haracı vermiyoruz" diyen Bedevi aşiretlerinin tek tek üstüne yürüyüp onları tekrar "İslama" bağlamak için yaptığı savaşlara da bizzat İslam Tarihçilerinin "Ridde Savaşları" yani dinden-dönme savaşları diye isim vermesi de bu bağlamda dikkatli okunması gerekir.

RainFall 02-05-2014 19:53

Alıntı:

knowledgetowisdom´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 517228)
Peygamberin Kuranı savaşla kabul ettirdiği külliyen bir YALANDIR...

Madem kuranda evrim var maymunların niye lanetlendiğinden bahseder.Allah yarattığını lanetlermi?

knowledgetowisdom 02-05-2014 22:06

Evrim ile maymunların ne alakası var? Evrimde insanlar maymundan türemiş diye bir şey yok; atalarının ortak olabileceğinden bahsediliyor. Siz daha iyi biliyorsunuzdur.

Lanetlenmek ne demek? Allah'ın merhametinden mahrum kalmak demek. Bunu Allah yapmaz insan kendi kendine yapar.

Lanetlenenler maymunlar ve domuzlar değil. Onlar birer teşbih olmasın sakın?

kamilistforvendetta 03-05-2014 01:17

Alıntı:

sosyalmarx´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 517234)
"İslam'ın yıkılması" kavramından bahsetmek çok saçma. Bu forumu dünyanın merkezi sanmayın. Bu forum Türkiyenin %1'ini bile temsil etmez.

Din yıkmak da öyle kolay değildir. Hristiyanlığı düşünürseniz Galileo'sundan, Hume'una, Bauer'inden Feuerbach'ından Nietzsche ve Marx'ına, Frued'una kadar kimler ne darbeler vurdu Hristiyanlığa, daha hala Dawkins, rahmetli Hitchens falan uğraşıyor da bana mısın demiyor. Kaldı ki İslam. Buralarda tartışma daha başlamış bile sayılmaz. İslam coğrafyasında bir Hume'un muadili çıkmış mı? Turan Dursun bile Avrupalıların Welhaussen'inin Bauer'inin yanında hiçbirşeydir. Tartışma başlasa ve yüzyıllarca devam etse bile bunun İslam'ı ne kadar sarsacağı son derece şüphelidir. Koca Katolik Kilisesi bugün Welhaussen'in Tevrat'ın kökenine dair yaptığı ve hala Tevrat tarihçilerine kullanışlı bir paradigma sunan o bilimsel eleştiriyi ve türlerin kökenine dair Darwin'i bile artık mücadele etmeyip resmi olarak kabul ediyor ve buna rağmen hala dini faaliyetine devam ediyor. Mesela Yeni Ahit'teki Pavlus'a ithaf edilen bazı mektupların aslında ona ait olmadığına dair olan tarihsel çalışmaları kabul ediyor ama din açısından hiç de dert etmiyor, din itikat sağlam duruyor. Pek çok sofistike ilahiyatçı mesela N.T. Wright gibi --ki kendisi hem Anglikan kilisesinde piskopos, aynı zamanda Oxford'da profesördür, evrimi veya kutsal kitap tarihçiliğinin sonuçlarını Hristiyanlığa entelektüel açıdan çok büyük problem teşkil etmediğini düşünüyor ve bunu kitaplarıyla çatır çatır savunuyor. Avrupa'da halk tabakasında Hristiyanlık biraz zayıflamış olsa da Amerika'da gümbür gümbür devam ediyor. Hristiyanlık bu kadar darbeden sonra hala bugün Amerika'da William Lane Craig gibi iki doktoralı buldozer gibi bir adamla mesela dinini entelektüel alanda çatır çatır savunabiliyor. İslam'ın karşısında ise sistematik olmaktan uzak ve daha çok magazin köşe yazarı tadında yazılar yazabilmiş Turan Dursun ve böyle kenarda köşede kalmış ufak forumlarda dedikodu seviyesinde İslam tarihi ve felsefe tartışan insanlar varken İslam nereye yıkılıyor? Hayal görmeyin lütfen.

İslam'ı entelektüel alanda savunmuş Said Nursi ve Adnan Oktar gibi adamların son derece basit defansları bile bugün hem avam katında hem entelektüel alanda aşağı yukarı sağlam duruyor. Ki onları aştıktan sonra karşınıza Cem Taslaman'lar Mustafa Akyol'lar çıkacak. Siz ise daha Said Nursi'yi çürütmekten acizsiniz ki kaldı daha sofistike şeylere girişebilesiniz. Boşuna hayaller görmeyin derim.

----

Bu arada wisdomtoknowledge kardeşimizin bir lafına katılamıyorum. Peygamber İslamı savaşla kabul ettirmedi diyor. Ama Mekkelilerin tamamı Mekkenin Fethi gününde Müslüman oldu. 20 yıldır direndikleri inkar ettikleri ve savaştıkları bir dinin doğru olduğunu bir günde hem de hepsi birden mi görüverdi? Yoksa kapılarında duran 10.000 kişilik kılıçlı kalkanlı Müslüman güruhu da bu ikna sürecinde biraz etkili oldu mu?

Ve tabi Peygamberin vefatından sonra Ebu Bekir'in ilk yaptığı işin de "Peygamberiniz öldü, artık size zekat haracı vermiyoruz" diyen Bedevi aşiretlerinin tek tek üstüne yürüyüp onları tekrar "İslama" bağlamak için yaptığı savaşlara da bizzat İslam Tarihçilerinin "Ridde Savaşları" yani dinden-dönme savaşları diye isim vermesi de bu bağlamda dikkatli okunması gerekir.

koyun nasıl bir canlı türüdür.
diğer canlılar gibi koyunlarda sürüler halinde yaşarlar.
baş toklu denileni bir uçurumdan atlatın diğer koyunlar hiç tereddüt etmeden atlarlar denenmiştir.

koyun kelimesi insanlarda neden hakaret olduğu bu deneyden ispatlıdır.
sosyal-tracert elbetteki koyunu ikna etmek kolay değildir kolay olduğunu idda eden mi oldu

idealizm yer yüzünden silinmediği müddetce de bu koyunlar var olacaklardır.
evcil hayvanlardır nede olsa eti sütü yunü için insanlar (iki yüzlü ateistler) bunları beslemek korumak kollamak zorundalar. sistemin gereği bu. ne zaman insanlar veganlığa terfi ederler o zaman dinlerinde koyunlarında sonu gelir. çünkü onları koruyup kollayacak yani onlardan beslenme ihtiyacı olan iki yüzlü ateistler kalmayacak ki anca o zaman yok olurlar

yok sa laf ola beri gele bu hakimiyeti esasi ile onlar bizim yegane besin kaynağımız bir iki yüzlü ateist olarak ben de dahil

Natürelist 03-05-2014 04:46

Alıntı:

knowledgetowisdom´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 517232)
Cevap vermeden önce ön açıklama:

Konu 1: Ayetler tek başına okunarak anlam çıkartılmaz. İlgili ve ilişkili tüm ayetler birlikte değerlendirilir.

Nisa 82:Kuran’ı incelemiyorlar mı? ALLAH’tan başkasının olsaydı onda bir çok çelişki bulacaklardı.

Konu 2: Bir ayet üzerinden farklı farklı konular için 10 kez geçmen gerekebiliyor. Yani bir ayetli işin hiç bir zaman bitmiyor. Kah bir konu kah bir gramer kuralının kullanımın ispatı kah bir kelimeyi nasıl anlaman gerektiğine dair bir ispat kah bambaşka bir konu için aynı ayeti incelemen gerekebiliyor.

Istediginiz sekilde okuyunuz, isterseniz kur'anin tüm surelerini arastirin. Bakiniz cok basit bir ayeti anlaminiz icin ne kadar zorlandiginizi da itiraf ediyorsunuz... Yahu sunun surasinda tek bir ayet, önünüzde kapi gibi dururken gidiyorsunuz bilmem hangi sureleri karistirip güya bir baglanti kurmaya calisiyorsunuz? Kur'ani incelemiyorlarmi? demis, e demis ise ne var bunda, herhalde bizlerde inceliyoruz, su trajikomiklige bakarmisiniz, tanri bir sey anlatacak, ve onu anlamamiz icin baska ayetlerine ihtiyac duyacagiz, olmadi bilmem farkli farkli konularda 10 kez bocalayip duracagiz? Pekii sonunda hangi sonucu cikaraciz? isinize nasil gelirse öyle degilmi?... Zaten kitap derdini anlatamiyor, bizlerde ahanda ayet böyle demek istemistir dememiz ne kadar sagliklidir, ki bunu bu sekilde dile getiriyorsunuz.

Bakiniz bakara 30 dan sonra devam eden ayetleri okudugunuzda, burada Ademi yaratacagindan acikca söz etmektedir, anlasilmayacak olan nedir? Daha basit bir ayet icin bilmem ne surelerini karistiriyorsunuz. Sahi tanri Adem'i nasil yaratmistir? kitabinizin hangi suresini acarsaniz acin, ilk insan Adem ve camurdan yarattigini söyler. Iste kur'anin tanrisi bu eyleminden bahsetmektedir

Yani sunun surasinda Adem'i yaratacagindan söz etmektedir, hepsi bu

Alıntı:

knowledgetowisdom´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 517232)
Cevap:

1-) Bu ayette kullanılan "ceale" fiili Bu kitabın bir insan sözü olamayacağının ispatlarından birisidir. O zamana kadar gelen Tevrat kaynaklı bilgilerden aparma yapan birisi bu ayeti kendisi uydursa idi "halaga" fiilini kullanırdı. Kaldı ki günümüzde bile hala kurgu "halaga" fiili üzerinedir. Oysa fiili "celae"... (yani insanlar çamurdan heykele ruh üflenerek birdenbire oluşan insan'a inanıyor; sonra onu ensest ilişkiyle çoğaltıyor)

2-) Bu ayet "celae" fiilini kullanarak insanlığın dünya üzerinde boy göstermeye başlaması hakkında temel işaretleri veriyor. "Yeryüzünde bir halife tayin edeceğim" Dikkat : yaratacağım değil. Tayin edeceğim, atayacağım...

3-) Ayetteki melek-Allah diyaloğunun nasıllığını anlayabilmek için Kuranı çok iyi özümsemiş olmak gerekiyor. Sanki bir tarafta Allah duruyor etrafında da melekler dizilmiş bir kurultay gibi vs. bir sahne gözünüzde canlanıyorsa bu doğru değil...

4-) Kuran bütünselliğinde ayetteki melekler ile olan diyalog bir temsil. Tek başına bu ayetten "işte şudur" diye bir anlam çıkarmak yanlış olur.

5-) Ayet insanın evrim yolu ile yaratıldığına dair önemli işaretler barındırıyor.

Tek bir ayet yazdığınız için cevaplar bu kadar. Bütünsele dair cevaplara ulaşmak istiyorsan tüm ayetleri bulman lazım. Bul; tartışalım.

Tek bir ayet yazmak ve hadi anla bakalım demek şuna benziyor:

Arabanın sağ kapısını tamirciye götürüp de "bak bakalım arabamda ne gibi kusurlar var haydi anla" demeye benziyor...

Ceale fiilinden bahsediyorsunuz, hmm... güzel, bakalim bu ne anlama geliyormus?

e tec'alu = kılacak mısın, yapacak mısın

Kilmak: yardimci fiil; Etmek, yapmak , ortaya koymak, gerceklestirmek, olusturmak, meydana getirmek, kisacasi ilahi anlamda yaratmak demektir.

Beni, tanri Adem'i nasil yarattigi ilgilendirmiyor, asil mesele burada melekler ile ilkel diyalogudur, «Biz seni tesbih ve takdis edip dururken orada fesat çıkaracak ve kanlar akıtacak bir yaratık mı yaratacaksın?» dediler.

Evet görüldügü gibi melekler Adem ve soyundan geleceklerin yeryüzünde fesat cikarip kan dökeceklerini acikca gayb'i bildiklerini gösteriyor.

Ikincisi, tanri Adem'i direkt yeryüzüne atacagini da itiraf etmis oluyor, simdi Adem'i ilk basta cennetine koyup ve seytana aldattirarak kaldimi bir sinavin anlami? heleki seytanin cennetine bile girdigini önleyemiyor

Hepimiz sunu biliyoruz ki (kitabiniza göre empati kuruyorum), cehenneme ya da cennete postalanan insanlar dünyadaki imtihanini verdikten sonra tekrar diriltileceklerdir.

Kafiri de imanlisi da tanrinin huzurunda artik neyin ne oldugunu kavramis olacaklardir. Onun huzuruna ciktiktan sonra kacacaklari ya da kendi basina yasayabilecekleri herhangi bir yasam da söz konusu olmayacaktir. Peki bu cehennem ve cennet bekcileri ne is icin orda bulunacaklar?, kimden neyi korumakla görevli olacaklar?

Hadi diyelim ki cehennem istenmeyen bir yerdi, ve oraya gitmek istemeyip de halen taskinlik cikaran insanlar olursa, onlari cehennemin bekcileri korkutup aci vererek zaptedeceklerdi.

Peki cennetin kapisinndaki bekciler?

Ve bu bekciler, cennetin kapisinda elini kolunu sallayarak seytanin iceri girmesini nasil önleyemzler? Hani allahin izni olmadan hic bir kimse iceri giremezdi? Tanri burada bile bile seytanin iceri girmesine nasil izin verebilir? ki, iceri de yalnizca Adem ile Havva bulunmaktadir. Ve hatirlayalim seytan ne demisti tanriya; İblis: «Öyle ise andolsun ki, beni azdırmana karşılık ben de onları saptırmak için her halde Senin doğru yoluna oturacağım.A'RÂF - 16

Basta görülüyorki seytan tanriya kafa tutup boy ölcüsüyor, ve daha ilk basta allahi yenilgiye ugratiyor

Bu şekilde onları kandırıp sarktırdı. Bunun üzerine o ağacın meyvesini tattıklarında, ikisine de ayıp yerleri açılıverdi ve üzerlerini üst üste cennet yapraklarıyla yamamaya başladılar. Rableri onlara: «Ben size bu ağacı yasaklamadım mı, haberiniz olsun bu şeytan size açık bir düşmandır, demedim mi?» diye seslendi.A'RÂF - 22

Ne güzel degilmi, daha basta seytanin cennetin kapisindan iceri girmesini önleyemiyor Yahu kardesim sen koskoca tanrisin bundan nasil haberin olmaz diye sormazlar mi? Tanri bilmiyormu seytanin cennetin kapisindan iceri elini kolunu sallayarak iceri girdigini? ve Ademi kandiracagini, ki "...haberiniz olsun bu şeytan size açık bir düşmandır, demedim mi?.." diye Adem'i sorguluyor

Zavalli Adem sen niye iceri seytanin girmesine izin veriyorsun diyecegine:

Onlar: «Rabbimiz, biz kendimize zulmettik; eğer Sen bizi bağışlamaz, bize merhamet etmezsen kesinlikle hüsrana uğrayanlardan oluruz.» dediler. A'RÂF - 23

Burada bakiniz daha bir sinav falan yoktur, tanri Adem'i direkt cennete koyuyor, diger ayette ise bakara-30 da yeryüzününe postalayacagini bildiriyor, iste bunlar düpedüz birer celiskidir

Sonunda da söyle demektedir kur'anin tanrisi;

Ey Adem oğulları, şeytan nasıl ki, anne-babanızı çirkin yerlerini kendilerine göstermek için cennetten çıkardıysa sakın sizi de belaya uğratmasın! Çünkü o ve yandaşları sizleri, sizin kendilerini göremeyeceğiniz yönden görürler. Biz, o şeytanları imana gelmeyenlerin dostları kılmışızdır.A'RÂF - 27

Tanri, Adem'i cenneten cikaran seytanin oldugunu acikca itiraf ediyor! Pekii cennetin kapisindaki bekciler ne güne duruyordu? nicin iceri girilmesine izin veriliyor, bakiniz henüz sinav minav yok? sebeb?

Hani kendisinin izni olmadan ve bekcileri vardi da ne oldu? önleyebilmisler mi? Hayir!. Görüldügü gibi bu bir boks macini andiriyor ve seytanin rakibi olan allah daha ilk basta nakavt oluyor... Ayrica nasil olur da seytan izni olmadan iceri girebilir? Bakiniz burada gümrük kapisini andiran bir ortam var ve pasaport (sinavi kazanmislar) olmadan iceri giremezsiniz, ancak taninmis ünlü bir teröristin gelip de gümrükten iceri pasaportsuz iceri girmesine benziyor hele sah damariniza yakin olup da ve bir yapragin düsmesi icin, onun izni olmadan hic bir seyin gerceklesemeyecegi gibi bir tanrin icin, bu cennetin kapisinda olan biten den habersiz kalmasi gülünc degilmidir?

Seytanin cennete rahatlikla iceri giris-cikislari yapabiliyorsa, cehennemden de rahatlikla disari cikabilir. Kaldimi seytani cehenneme koymasinin bir anlami...? Seytan'dir bu, nasil olsa yine bir gün eker tanrisini, ve bunu yapabilecek bir gücte oldugunu da görüyoruz

Bence bu kapiya bekci dikme mevzusu cok dünyevi bir bakis acisinin sonucu. Dünyadayken kaleye, saraya, güzel ihtisamli bir yere girerken kapilarda hep muhafizlar olur. Yalniz bunlarin bir görevi vardir ve yabancilara, düsmanlara karsi o yeri korurlar. Iste saraylarin tahtina (ars'a) sahip olan kral'dir, diye gecen aytlerin oldugunu anlamamiz cok zor olmasa gerek... Lakin onlarin da bekcileri vardir...

Oysa öbür tarafta cennetin ici de disi da buradaki hayatta oldugu gibi bir tek allahin hükmünde olacakti. O zaman ayette söylenen cennet kapisindaki "bekciye" ihtiyac neden vardir?

Hangi temel isaretler öyle? bir kere ilk basta kur'an cuvalliyor, ne demisti?:

O, yerin üstünde sabit dağlar yarattı. Orada bereketler meydana getirdi. Orada araştırıp soranlar için rızıkları tam dört günde belli bir seviyede takdir edip, düzene koydu.FUSSİLET - 10

Sonra göğe doğruldu da o bir duman iken ona ve yere: «İkiniz de ister istemez gelin!» dedi. İkisi de: «isteye isteye geldik.» dediler. FUSSİLET - 11

Eeee... bak bu olmadi simdi, tanri ilk basta dünya'yi dört gün icinde yarattigini söylüyor, ve sonra da gögü iki günde yarattigini

Böylece onları iki günde yedi gök olmak üzere yerine koydu ve her gökte (bulunan meleklere) işlerine ait emrini vahyetti. Dünya gökyüzünü kandillerle donattık ve koruduk, işte bu, hep o çok güçlü ve herşeyi bilenin takdiridir.FUSSİLET - 12

Ne olur, su martavallari bilime alet etmeyiniz Ayrica "...Dünya gökyüzünü kandillerle donattık..." sonradan bu isi yaptigini söylüyor? Ne güzel isaretler degilmi ama....

Ayetteki melek-Allah diyaloğunun nasıllığını anlayabilmek için Kuranı çok iyi özümsemiş olmak gerekiyor. Sanki bir tarafta Allah duruyor etrafında da melekler dizilmiş bir kurultay gibi vs. bir sahne gözünüzde canlanıyorsa bu doğru değil.... demissiniz

Herhalde siz yaninda bulundunuz ki böyle bir yargiya variyorsunuz? Dogru olan nedir? Daha tanrinin mekanini bilmiyorken, kalkip bunun söyle ya da su sekilde olmadigini ileri sürmek ve neyin dogru olup olmadigina dair zerre kadar bir bilgisi olmayan bir kisinin demesi sizce mantikli midir...? Bakiniz kitabiniza göre konusuyorum

Evet kur'ani cok özümsenmis okudugunuz cok da belli oluyor... Hem size ben, bu mekan söyledir ya da böyledir dedim mi? Ama siz hayalinizde dilediginiz gibi canlandirabilirsiniz, tanri'yi nereye koyacaginizi da elbette bilirsiniz, isterseniz onu zamanin ötesinin ötesine de yerlestirebilirsiniz, yani fantastik kurgularda sinir yoktur, istediginiz de yedi degil, ondört katlara da yerlestirirsiniz. Sahi bu katlarin ötesinde ne vardir? onu da cok merak etmekteyim, ya katlar yedi degilde milyarca kat ise? bu durumda hangi katlari yakistiracaksiniz hayali tanriniza?...

Ayette Anne'niz "fil" Baba'niz "maymun" dese, yok efendim onu o sekilde demek istememistir onu söyle demek istemistir ve bilmem surada su surede bak öyle demedigini anlatiyor vs.vs.... argümanlari ileri sürmek matigi devre disi birakmak demektir. Yahu öyle demek istemiyorsa, o ayeti nicin kitabina koyarak mezheplerin, cemaatlarin, tarikatlarin olusmasina olanak taniyor, ve sonunda kan gövdeyi götürüyor! ne melodram degilmi ama..

Ayet insanın evrim yolu ile yaratıldığına dair önemli işaretler barındırıyor, demissiniz

Kanit?

Dünyanin evrenden ilk önce yaratildigini size hatirlatirim

Herhalde Darwin, kur'an dan calmistir diye bir iddia da bulunmazsiniz

Ileri sürdügünüz argüman gercekten ilginc.

Bütünsel dediginiz nedir? bak ayetler ortada, daha basit ayetleri anlayamiyorken, kur'anin tümünü nasil anlayacaksiniz?

Yine en basitinden kur'an da söyle gecmektedir:

Ey peygamber! Karilarinin hosnutlugunu gözeteceksin diye, Tanri’nin sana helal kildiklarindan kendini nicin yoksun ediyorsun? Ahzap suresi, ayet-52

Gidiniz arastirip geliniz bakalim hangi yargiya varacaksiniz? Hani bütünsellik diyorsunuz ya

Evet kur'anin tanrisi, ben bir otomobil yarattim, ve tekerin ne ise yarayacagini da size birakiyorum demis mi? ve teker patladiginda, yapilmasi gereken konusunda, ne yapilacagini da elbette biliyorsunuz, ayrica otomobilinizin kapisinda bir kusur varsa otomobiliniz ile tamirciye gidersiniz, hem olmadigini bildiginiz halde tamirciye gitmeye ne gerek var? ki kur'an düzeltilip tamir edilsin Demekki bir ariza söz konusu, iste kur'ani bütün olarak ele alsaniz dahi ariza olamayacagindan kurtaramiyor, aksine daha da arizalarin bozukluklarin olduguna sahit olacaksiniz, tipki otomobilinizi tümüyle tamirciye verdiginiz gibi...

knowledgetowisdom 03-05-2014 22:40

Natürelist:

Üşenmemiş uzun uzun yazmışsın...

Benim cevabım sadece "haydi bakalım Bakara 30'dan ne anlayacaksın" gibi bir iddiaya kıs bir cevaptı.

Ayeti ve ayetin işaret ettiği konuların bütününü tartışmak değildi.

İsterseniz tartışırız o ayrı.

Fakat şu konuda yanılıyorsunuz: Kur'an öyle bir hukuk metni gibi ya da bir bilimsel makale gibi ya da insanların yazmış olduğu bir el kitabı gibi bir kitap değil.

"Ben okudum anlamadım o halde anlaşılamaz" denilecek türden bir kitap değil zaten tüm zamanlara hitap eden ve ilahi kaynaklı bir kitabın nasıl insanların yazdığı eserlere benzemesini bekleyebiliyorsunuz?

Ben şimdiye kadar üzerinde çalıştığım bütün konularda çelişkisiz cevaplarımı buldum. Şimdi ben bir yanda Ludwig van Beethoven dururken "filan fantezi müzik sanatçısı" diyen "renkler ve zevkler tartışılmaz" diyen ve ikisini bir kefeye koyan zihniyetlerle ne tartışayım?

Daha benim hani bağlamda neyi söylediğimi anlamadan Ahzab 52'ye bile girmişsiniz. Klasik tavır! ne beklenebilirdi ki başka!!!

Bakın insanın düşüncesi değişir: gerile veya ilerler.. Günün birinde benim de belki ateist olmak yönünde düşüncelerim değişir hiç bir şeyin garantisi yoktur bu dünyada ama şuna eminim ki sizlerin sergilediğiniz bakış açıları ile değil!! Orası muhakkak...

Ben hep "hakikati" dolayısı ile çelişkisizliği aradım ve aramaya devam edeceğim. bana böyle çelişkili ve zaafiyetler içeren düşünce tabloları sunarsanız ben de sadece okurum, cevap yazarım ama aklımda bir yer etmez...

ceale fiili ile ilgili ufak bir soru sorayım o zaman sana:

Kuran'da Türkçe karşılığı "yaratmak" olarak verilen tüm kelimeleri çıkardın mı? Bu kelimelerin geçtiği ayetlerdeki kullanımlarını inceledin mi? Artı ilgili tüm ayetleri ve ne anlattıklarını inceledin mi? Bütün bu kullanımları ; anlamları tablolaştırıp çelişkisiz bir mantığa kavuşturdun mu?
Tüm bunları yaptıktan sonra mı yukarıdaki eleştiricikleri getirdin? Tüm herşey birşeyi çürütmek için arapça sölüğe bakıp celae= şu şu şu demek mi?

Kaç makale okudun konuyla ilgili? Kaç gün kafa patlattın? kaç gün uykuların kaçtı?

"Fikir" öyle kolay bir şey değildir...

Siz "fıkır"dıyorsunuz..

French Connection 03-05-2014 23:20

Islam dini de, diger dinler de 3-5 cahili kandirmanin ötesine geçemez.
Bugün Hristiyanligin ayakta kalmasinin nedeni rönesanstir.
Islam dini de kiliç zoruyla o dönemde gidebildikleri yerden bir adim öteye geçememistir 1000 yildir.

Din ve bilim ayni masada yemek yemez.
Bilim her adim attiginda din bir adim gerilemekte. Bu kafayi kuma gömerek de olsa insanin kaçamayacagi bir gerçektir.
Bu devirde dünyanin düz oldugunu, günesin dünyanin etrafinda dönüp her gece çamura battigini, sabah yeniden ortaya çiktigini, ay ve günesin ayni yörüngede oldugunu savunan kisiyle konusmak bile abestir. Elle tutulur yani yoktur.

Kaldi ki pek taze olarak yeni bir günes, yeni bir galaksi ve de günesin yörüngesinde uzaklik olarak kosullari yasama uygun dünya benzeri bir gezegeni buldular. Ayikla pirincin tasini simdi. Bunu kim yaratti acaba ? Bir baska Allah daha mi var ?

Islam dini eger Hristiyanlik gibi toplum mühendisiligi iddialarindan vazgeçip, kendini yenileyip, sadece kisinin özeline indirgenmedigi takdirde yakin zamanda kaybolmaya mahkumdur.

mrdragon 03-05-2014 23:46

Alıntı:

knowledgetowisdom´isimli üyeden Alıntı
Fakat şu konuda yanılıyorsunuz: Kur'an öyle bir hukuk metni gibi ya da bir bilimsel makale gibi ya da insanların yazmış olduğu bir el kitabı gibi bir kitap değil.

Evet yanılıyoruz: İnsanların yazmış olduğu eserlerin altında ezilen, büzülen, üfüren bir kitap elbette. Bak bu konuda anlaştık!!!

Tanrı yazarların en kötüsü. Ama dilerse iner aşağıya zihninizden sıyrılır bizlerden birşeyler kapabilir. (bakın tanrı değil ama bu söze imanlısı kudurur.)

Tıpkı, aslında inanmayan insanların sözlerine, tanrının değil de Muhammed'in sinirlenip sözler dizmesi gibi...

Boşa sevgili tanrı evrensel kitabında, Muhammed'in yakınındakilere dil uzatıp onlarla Muhammed'in dilinden tartışmaya girişip methiyeler dizmemiş. 23 yıl boyunca bir adamın dilinden uzun aralıklarla sayılı satır döküp, insanları birbirine düşürmemiş.

Kuran'ın kendi iddiası değildir evrensel olmak. Öyle bir iddiası olsa, arada kuran ile tanışmayanlar ne halt edecekti? Evrensel ama adamların haberi yok.

Muhammed'in kaç eş alacağından bize ne değil mi ama? Amcasının elini kurutan sevimli kitaptan bize ne değil mi? Bari neden kuruttuğunu da yazabilseydi.

Efendim kuran evrensel değil üfürüksel bir kitaptır. Ayşe'nin paklanma süreci adına Muhammed'in dilinden tanrının aşka gelip arka arkaya ayetler dizmesi oldukça evrensel bir bakış açısıdır.

Gerek yaya, gerek develer üzerinde her yıl hacca gitmek oldukça evrensel bakış açısıdır.

Şeytana atılmalık taşlık yıldızlara bakmak evrensellikte son noktadır.

Osuruktan, doğal gaz boru hattına gidecek fantazilere kaçan insanların saçmalıklarını dinlemek oldukça evrensel olsa gerek.

Bu evrensellik altında beyin ile değil de, kalp kası ile düşünmeye zorlanan sevimli insanoğluna gülümseyerek mi bakıyoruz acaba?

Evrensel kitabımız; yahu ben uyarılmamış kavime geldim, ben mekke ve çevresine geldim, öncekilere inenleri anlamıyorsunuz diye sizin dilinizde geldim. Her peygamberi kendi dilinde yollarım, peygamber yollamazsam panik yok ellere var da bize yok mi demeyin modunda bir kitapken, neremizden evrensellik üfüreceğiz?

Efendim, köle,cariye, ganimet ile uğraşan, müşrikleri buldukları yerde öldürten, miras hukukunu oldukça ilkel ortaya atan kitap mı evrensel? Cizye uğruna kitap ehlini zorunlu para vermeye yönelten ve bu noktaya gelene kadar savaştıran kitap mı?

Evreni bilemeyen kitaptan evrensellik beklemek; 3 votka 2 cintonik, 5 rakıyı kafaya diksem belki bende bu kıvama gelir aynı şeyi söylerdim de, gerçi o zaman Hamdiye teyze'de gözüme taş gibi rus olarak gelirdi. (gerçi hoş asırlardır içki içtiğim yok, olsun leyla moduna geçmek için bu kadar içmeye gerek yok demektir bu.)

Elin Rus'u da eline kuran alıp önce arapça öğrenip yıllarca kuranı incelemek için can atıyordu.

Ben ömrüm de bu müslüman zihniyet kadar kısır düşünen insan topluluğu görmedim.

Araf suresine gelince Adem ve Havva'ya, ataları embesil tasarlanırsa, imanlısından ne beklenir?

Bakalım evrensel kitap ne kadar beyinsel aktivitelerden ötede leyla modunda tasarlanmış görelim.

Alıntı:

7.11 - Andolsun, sizi yarattık. Sonra size şekil verdik. Sonra da meleklere, "Âdem için saygı ile eğilin" dedik. İblis'ten başka hepsi saygı ile eğildiler. O, saygı ile eğilenlerden olmadı.

Dikkat bu ayete göre, melekler bu sevimli tanrının yeni oyuncağı karşısında saygı ile eğilmekteler.

Şeytan hariç? (şeytan melek mi cin mi? Bu çelişkiyi unutan tanrı başka bir ayette gidermek adına yıllar sonra o cinlerdendi diyecekte oraya takılmayın siz. Dil tanrısından fazlasını beklemeyin.)

Şeytanın neden haklı olduğunu hep birlikte göreceğiz.

Alıntı:

7.12 - Allah, "Sana emrettiğim zaman seni saygı ile eğilmekten ne alıkoydu?" dedi. (O da) "Ben ondan hayırlıyım. Çünkü beni ateşten yarattın. Onu ise çamurdan yarattın" dedi.
Böyle kıytırık bahane mi olur? Bu açıdan embesil şeytan, embesil insan prototipini nasıl kandırıyor merak konusu. Buradaki en önemli bahanesi hayırlı olma durumu. Sonuç itibari ile özel seçilmiş cennet mertebesinde tanrının sağ kolu konumundaki cindir kendileri.

Yahu az sonra göreceğiz ki, şeytan tanrının yeni oyuncağını tanrıdan daha iyi tanıyor. Zaten tanrının tüm hiddeti bunadır. .

Alıntı:

7.13 - Allah, "Şimdi in aşağı oradan. Çünkü senin orada büyüklük taslamak haddine değil! Hemen çık! Çünkü sen aşağılıklardansın" dedi.
Nereden aşağıya inecek? Saniyede şeytan tek sözden dolayı aşağılık oldu da, tanrı demek ki içine atmış asırlardır fırsat kollamış. Oyun oynuyor çocukça.. Kim tasarladıysa bu tanrıyı evlere şenlik 5 yaşında bebe gibi hareket ediyor.

Alıntı:

7.14 - Şeytan dedi ki: "(Öyle ise) bana insanların tekrar diriltilecekleri güne kadar süre ver."
7.15 - Allah da, "Sen süre verilenlerdensin" dedi.
7.16 - Şeytan dedi ki: "(Öyle ise) beni azdırmana karşılık, yemin ederim ki, ben de onları saptırmak için senin dosdoğru yolunun üzerinde elbette oturacağım."
7.17 - "Sonra (pusu kurup) onlara önlerinden, arkalarından, sağlarından ve sollarından sokulacağım ve sen onların çoğunu şükreden (kimse)ler bulamayacaksın."
Şeytana bak hele, karşısında saygı ile eğilmesini istediği insanı, tanrının içini dışını iyi bildiğinden olacak ki iyice bellemiş neyin ne olduğunu biliyor.

Garip şeytan kardeş; nereden biliyorsun ki bu insanoğlu ölümlü, sorgulanacak ve diriltilecek?

Ben cinim tanrının yaratım anlamında kıtlığı var, fazla yeteneği yok cinleri biraz geliştirip farklı bir bedende tasarlamıştır ki, aynı kriterlere sahip bu gariban adam mı demiştir? Ben de cuzi irade var, e bu adem garibinde de var o halde olsa olsa benim özelliklerime sahip olmalı ama o topraktan topraktan...

Bu arada tanrının pazarlığa ne kadar meraklı olduğunu da anlıyoruz.

Şeytanın dileğini kıramıyor. Ey şeytan sen mi büyüksün ben mi büyük.

Göster bakalım sen mi haklısın ben mi?

Skorboarda yazıyorum, öyle abuk bir din tasarladım ki; cehennemlikler 1000 ise cennetlikler 10 kişi olur anca

Şeytan haklı tanrı onu azdırınca, kafa tutar elbet o tanrıya, oyun başlasın şeytan sağlı sollu ataklar ile yüklendikçe yüklensin ve tanrıya ne kadar kötü bir yaratıcı olduğunu göstersin.

Alıntı:

7.18 - Allah, dedi ki: "Yerilmiş ve kovulmuş olarak çık oradan. Andolsun, onlardan sana kim uyarsa sizin, hepinizi cehenneme doldururum."
Sevgili tanrı, sen önce seni bizzat bilen Adem ve eşini düşün. Tek sözünü bile şeytanın embesil vaadinde satacaklar, soluklan bir tongaya geleceksin.

Oyuncağın olmamış elbette, seni bile bile satanlar olunca, hali ile hiç görmeden bilmeden niye taksınlar. Varsa içinde cehennem odunu yaratmak ve ateş karşısında huzur bulmak, gerek var mı böyle oyuna?

Alıntı:

7.19 - "Ey Âdem! Sen ve eşin cennette kalın. Dilediğiniz yerden yiyin. Fakat şu ağaca yaklaşmayın. Yoksa zalimlerden olursunuz."
Devasa bir güç tasarla, bu devasa güç yarattığı insandan herşeyin sahibi olarak tek bir dilekte bulunsun. Sevgili oyuncağını tek bir konuda uyarsın, uçsuz bucaksız cennette ise Adem ve Havva'nın aklı bir ağaca saplansın dursun. İşte bu iki insan gerçekten kalp ile düşünen insan, beyin daha tanrı tarafından keşfedilememiş.

Alıntı:

7.20 - Derken şeytan, kendilerinden gizlenmiş olan avret yerlerini onlara açmak için kendilerine vesvese verdi ve dedi ki: "Rabbiniz size bu ağacı ancak, melek olmayasınız, ya da (cennette) ebedî kalacaklardan olmayasınız diye yasakladı."
Şeytan girdi diyelim gizlice içeri sızdı. Peki vaadine ne demeli?

Melek olmayasınız? Ebedi kalacaklardan olmayasınız? Adem ve Havva neden melek olmayı dilesinler ki?

Yeni oyuncak onlar, melekler saygı ile önlerinde eğiliyorlar ve şeytan sırf eğilmedi saygı duymadı diye kovulmadı mı? bu sevimli iki insan, cennette diledikleri gibi yaşamaya gönderilmedi mi?

Böyle uyduruk vaad mi olur? (en azından tevratta bu ağacın bahanesi insanı cezbedebilir daha tutarlıdır:

Şeytan şöyle dedi: "Kesinlikle ölmezsiniz. Tanrı biliyor ki, o ağacın meyvesinden yediğiniz gün gözleriniz açılır, iyiyi kötüyü bilerek Tanrı gibi olursunuz" Tevrata göre, cennet dünya üzerindedir. Tevrat hikayesindeki tanrı daha insansıdır, hikaye daha masalsıdır ama vaad en azından insanın kanacağı cinstendir. Öyle bir tanrı tasraladığı içindir ki, böyle bir vaade kanılması da doğaldır.)

Kuran gerçekten kulaktan dolma hikayeleri aktarırken oldukça garip hatalara imza atıp imanlıyı da, insanı da tamamen embesil yerine koymuş. Hali ile kalp ile düşünmeye zorlayanların imanlı olmakta direnmesi doğal olanıdır.

Tanrıya tavsiye, efendim bu beyin denilen organı bir devre dışı bırak, bak deli gibi sana ne de güzel tapar insanoğlu. Zorlamana gerek yok.

Alıntı:

7.21 - "Şüphesiz ben size öğüt verenlerdenim" diye de onlara yemin etti.
Yemin etti de ne üzerine etti acaba, yemin ederim tanrı beni çarpsın ki ) ya da tanrıdan esinlenerek aya güneşe dağa mı ))

Alıntı:

7.22 - Bu sûretle onları kandırarak yasağa sürükledi. Ağaçtan tattıklarında kendilerine avret yerleri göründü. Derhal üzerlerini cennet yapraklarıyla örtmeye başladılar. Rab'leri onlara, "Ben size bu ağacı yasaklamadım mı? Şeytan size apaçık bir düşmandır, demedim mi?" diye seslendi.
İyiki de, yemişler. Daha üreme nedir bilmiyorlar, avrette neyin nesi bilgileri yok, böylece biz insanlık üremeye başladık değil mi ama? Bak utanmanın anlamını bilmeyen bu çekirgelerin gözleri açıldı.

Alıntı:

7.24 - Allah, dedi ki: "Birbirinizin düşmanı olarak inin (oradan). Size yeryüzünde bir zamana kadar yerleşme ve yararlanma vardır."
Nereden aşağıya iniyorlar? Yeryüzünde bir zamana kadar yerleşme ve yararlanma varsa demek ki yeryüzüne postalanıyor bu sevimli prototip insanlar. Hali ile üremenin bilgisine ulaştıklarından biz insanların çoğu cehennemde tanrının şenlik ateşini oluşturmak için dünyaya geliyoruz.

Alıntı:

7.25 - Allah, dedi ki: "Orada yaşayacaksınız, orada öleceksiniz ve oradan (mahşere) çıkarılacaksınız."
Cinlerden sonra cehennemlik odunlar 2 sinemalarda... Artık dünyanın halifesi insancıkların hizmetine verdik herşeyi, cinleri pasifize ettik. Cennet ve cehennemde ağırlarız....

French Connection 04-05-2014 10:26

Sevgili mrdragon,

Kurandaki çeliskilerin bir kismni çok güzel bir üslupla açiklamissin.
Sadece bununla kalsaydi yine iyiydi de bastan asagi tutarsizliklarla dolu.

Bu kitabin o gün çölde yasayan, okumasi yazmasi olmayan, ortak bir dile dahi sahip olmayip çesitli lehçeleri konusan bedevilere geldigini düsünürsek, bu insanlarin anlama kapasitesi dogrultusunda son derece basit ve birincil anlamla yazildigini da anlayabiliriz.

Içindeki tuhafliklari, tutarsizliklari sonradan sunu demis bunu demis aslinda, surada bu metafor var gibi açiklamaya çalisip 12 cilt meydan larousse yazanlarin bugünkü makaraci müslümanlardan hiçbir farki yok. Islam dini de zaten Gazaliyle birlikte karanliga gömülüp kalici bir cahiliye devrine girmis ama bunu kimileri "gözleri vardir görmezler, kulaklari vardir duymazlar".

Pek çok aydin kisi bile Kurani açip okumaz. Korktuklarindan midir bilemem.
Bizdeki egitim analiz ve sentez kapasitesini de gelistirmediginden okuyanlar da anlamakta güçlük çeker. Kulaktan dolma ögrendiklerini de anlayip dogru yorumlamaktan aciz olanlar say say bitmez.

knowledgetowisdom 04-05-2014 22:50

Alıntı:

Efendim kuran evrensel değil üfürüksel bir kitaptır
Alıntı:

öyle abuk bir din tasarladım ki;
Alıntı:

Osuruktan, doğal gaz boru hattına gidecek fantazilere kaçan insanların saçmalıklarını dinlemek oldukça evrensel olsa gerek.
Alıntı:

Tanrı yazarların en kötüsü.
Alıntı:

İnsanların yazmış olduğu eserlerin altında ezilen, büzülen, üfüren bir kitap elbette.
MrDragon denilen....

İşte sen bu kadar fikir fakiri; akletme fakiri; zavallı;aşağılık bir yaratıksın.

falan ayet -filan ayet bana bana ters geliyor ve bu yüzden inanmıyorum diyebilirsin bunda sonuna kadar özgürsün..

ama sen bu özgürlük alanını hakaret yönünde genişletiyorsun..

o halde ben de senin düzeyine indim...

artık seninle bu düzeyde konuşacağım.

çünkü gerçekten fikretme yeteneğin sıfır hem de koca bir sıfır...

amacın karşı tarafı ahmaklıklarınla sinirlendirmek....

ama eminim ki gece yatağına yattığında huzursuz oluyorsun.. huzur da bulamayacaksın... asla....

sen böyle ahmakça anla; ahmakça inan...

serbestsin...

knowledgetowisdom 04-05-2014 22:58

Mr dragon yorulma:

Üstteki cevabıma ;
Sizin klasik cevabı da vereyim:

Kuran'da (inanmayanlara İslama ve Allah'a inanmayanlara) sırf bu nitelikleri yüzünden çeşitli hakaretler edilmektedir. Bazı müslümanlar ise, çeşitli polemikler sırasında duydukları sözlerden rahatsız olup, inançlarına saygı gösterilmesini isterler. Bu garip çelişki nedeniyle Kuran'a ve içerdiği küfür ve hakaretlere şöyle bir göz atalım. Bakalım Kuran'da hangi kelimelerle hakaret ediliyor:

HAYVAN

BAKARA (171) : İnkar edenleri imana çağıran (peygamber) ile inkar edenlerin durumu, bağırıp çağırmadan başka bir şey duymayan hayvanlara seslenen (çoban) ile hayvanların durumu gibidir. Onlar sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler. Bundan dolayı anlamazlar.

A'RÂF (179) : Andolsun biz, cinler ve insanlardan, kalpleri olup da bunlarla anlamayan, gözleri olup da bunlarla görmeyen, kulakları olup da bunlarla işitmeyen birçoklarını cehennem için var ettik. İşte bunlar hayvanlar gibi, hatta daha da aşağıdadırlar. İşte bunlar gafillerin ta kendileridir.

FURKÂN (44) : Yoksa sen onların çoğunun (söz) dinleyeceklerini yahut akıllarını kullanacaklarını mı sanıyorsun? Onlar hayvanlar gibidirler, belki yolca onlardan daha da şaşkındırlar.

MUHAMMED (12) : Şüphesiz Allah, inanıp salih ameller işleyenleri, içinden ırmaklar akan cennetlere koyacaktır. İnkâr edenler ise (dünya zevklerinden) yararlanırlar ve hayvanların yediği gibi yerler. Onların kalacakları yer ateştir.

MÜDDESSİR (51) : Onlar sanki arslandan kaçan yaban eşekleridirler.

MÂİDE (60) : De ki: “Allah katında cezası bundan daha kötü olanları size haber vereyim mi? Onlar, Allah’ın lanetlediği ve gazabına uğrattığı, içlerinden maymunlar ve domuzlar çıkardığı kimseler ile şeytanlara tapan kimselerdir. İşte bunların yeri daha kötüdür ve onlar doğru yoldan daha çok sapmışlardır.”

MERYEM (86) : Allah’a karşı gelmekten sakınanları Rahmân’ın huzurunda bir elçiler heyeti gibi toplayacağımız, suçluları da suya koşan susuz develer gibi cehenneme sevkedeceğimiz günü düşün!

YALANCI

EN'ÂM (28): Hayır, (bu yakınmaları) daha önce gizlemekte oldukları şeyler onlara göründü (de ondan). Eğer çevrilselerdi elbette kendilerine yasaklanan şeylere yine döneceklerdi. Şüphesiz onlar yalancıdırlar.

TEVBE (107) : Bir de zararlı faaliyetlerde bulunmak, küfre yardım etmek, mü’minler arasına ayrılık sokmak için ve öteden beri Allah ve Resûlüne karşı savaşanlara üs olsun diye bir mescit yapanlar vardır. Bunlar, “Bizim iyilikten başka hiçbir kasdımız yok” diye de mutlaka yemin ederler. Ama Allah şâhitlik eder ki bunlar mutlaka yalancıdırlar.

NAHL (39) : (Diriltecek ki) ayrılığa düştükleri şeyi onlara anlatsın ve kâfir olanlar da kendilerinin yalancı olduklarını bilsinler!

NAHL (105) : Yalanı, ancak Allah’ın âyetlerine inanmayanlar uydurur. İşte onlar, yalancıların ta kendileridir.

MÜ'MİNÛN (90) : Hayır, biz onlara gerçeği getirdik, fakat onlar kesinlikle yalancıdırlar.

ŞU'ARÂ (222) : Onlar, her günahkâr yalancıya inerler. (223) Bunlar da şeytanlara kulak verirler. Onların çoğu ise yalancıdır.

ZÂRİYÂT (11) : Cehalet içinde gaflete dalmış olan (ve “Muhammed şairdir, delidir” diyen) yalancılar kahrolsun!

MÜCÂDELE (18) : Allah’ın onları hep birden dirilteceği, onların da (kendilerini kurtaracak) bir iş üzerinde olduklarını sanarak size yemin ettikleri gibi Allah’a da yemin edecekleri günü düşün! İyi bilin ki, onlar yalancıların ta kendileridir.

AZGIN

BAKARA (15) : Gerçekte Allah onlarla alay eder (alaylarından dolayı onları cezalandırır); azgınlıkları içinde bocalayıp dururlarken onlara mühlet verir.

A'RÂF (186) : Allah kimi saptırırsa artık onu doğru yola iletecek kimse yoktur. Allah onları azgınlıkları içinde bırakır, bocalayıp dururlar.

YÛNUS (11) : Eğer Allah insanlara, onların hemen hayra kavuşmayı istedikleri gibi, şerri de acele verseydi, elbette onların ecellerine hükmolunurdu. İşte biz, bize kavuşmayı ummayanları, kendi azgınlıkları içinde bocalar halde bırakırız.

MÜLK (21) : Peki, Allah rızkını keserse, kimdir size rızık verecek olan? Hayır, onlar azgınlık ve nefretle direnip durdular.

KALEM (31) : Şöyle dediler: “Yazıklar olsun bize! Gerçekten biz azgın kişilermişiz!”

MUTAFFİFÎN (12) : Onu, ancak her azgın, günahkâr kimse inkar eder.

ve daha yüzlerce...

SAPIK

FÂTİHA (7) : Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil.

BAKARA (16) : İşte onlar, hidayete karşılık sapıklığı satın almış kimselerdir. Bu yüzden alışverişleri onlara kâr getirmemiş ve (sonuçta) doğru yolu bulamamışlardır. (175) İşte bunlar hidayeti verip sapıklığı, bağışlanmayı verip azabı satın alanlardır. Onlar ateşe karşı ne kadar da dayanıklıdırlar(!) (256) Dinde zorlama yoktur. Çünkü doğruluk sapıklıktan iyice ayrılmıştır. O halde kim tâğûtu tanımayıp Allah’a inanırsa, kopmak bilmeyen sapasağlam bir kulpa yapışmıştır. Allah, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.

ÂL-İ İMRÂN (90) : Şüphesiz iman ettikten sonra inkar eden, sonra da inkarda ileri gidenlerin tövbeleri asla kabul edilmeyecektir. İşte onlar sapıkların ta kendileridir. (164) Andolsun, Allah, mü’minlere kendi içlerinden; onlara âyetlerini okuyan, onları arıtıp tertemiz yapan, onlara kitab ve hikmeti öğreten bir peygamber göndermekle büyük bir lütufta bulunmuştur. Oysa onlar, daha önce apaçık bir sapıklık içinde idiler.

NİSÂ (116) : Şüphesiz Allah kendisine ortak koşulmasını bağışlamaz. Bunun dışındaki günahları, dilediği kimseler için bağışlar. Allah’a ortak koşan, kuşkusuz, derin bir sapıklığa düşmüştür. (136) Ey iman edenler! Allah’a, Peygamberine, Peygamberine indirdiği kitaba ve daha önce indirdiği kitaba iman edin. Kim Allah’ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve ahiret gününü inkar ederse derin bir sapıklığa düşmüş olur.

A'RÂF (146) : Yeryüzünde haksız yere büyüklük taslayanları âyetlerimden uzaklaştıracağım. (Onlar) her âyeti görseler de ona iman etmezler. Doğru yolu görseler onu yol edinmezler. Ama sapıklık yolunu görseler onu (hemen)yol edinirler. Bu, onların, âyetlerimizi yalanlamaları ve onlardan hep gafil olmaları sebebiyledir.

İBRÂHİM (3) : Dünya hayatını ahirete tercih edenler, (insanları) Allah yolundan çevirip onu eğri ve çelişkili göstermek isteyenler var ya, işte onlar derin bir sapıklık içindedirler. (18) Rablerini inkar edenlerin durumu şudur: Onların işleri, fırtınalı bir günde rüzgarın şiddetle savurduğu küle benzer. (Dünyada) kazandıkları hiçbir şeyin (ahirette) yararını görmezler. İşte bu derin sapıklıktır.

NAHL (36) : Andolsun biz, her ümmete, “Allah’a kulluk edin, tâğûttan kaçının” diye peygamber gönderdik. Allah onlardan kimini doğru yola iletti, onlardan kimine de (kendi iradeleri sebebiyle) sapıklık hak oldu. Şimdi yeryüzünde dolaşın da peygamberleri yalanlayanların sonunun ne olduğunu görün.

HAC (12) : O, Allah’ı bırakır da kendine ne zarar, ne de fayda veren şeylere tapar. Bu da derin sapıklığın ta kendisidir.

NEML (81) : Körleri sapıklıklarından vazgeçirip doğru yola getiremezsin. Ancak âyetlerimize inanıp da müslüman olmuş olanlara duyurabilirsin.

ŞU'ARÂ (97) : “Allah’a andolsun! Biz gerçekten apaçık bir sapıklık içindeymişiz.”

SEBE' (8) : “Allah’a karşı yalan mı uydurdu, yoksa onda delilik mi var?” Hayır öyle değil! Ahirete inanmayanlar azap ve derin sapıklık içindedirler.

ZÜMER (22) : Allah’ın, göğsünü İslâm’a açtığı, böylece Rabbinden bir nur üzere bulunan kimse, kalbi imana kapalı kimse gibi midir? Allah’ın zikrine karşı kalpleri katı olanların vay haline! İşte onlar açık bir sapıklık içindedirler.

FUSSİLET (52) : De ki: “Ne dersiniz? Eğer o (Kur’an) Allah katından olup da siz de onu inkâr etmişseniz, o zaman derin bir ayrılık içinde bulunan kimseden daha sapık kim olabilir?”

ŞÛRÂ (18) : Kıyamete inanmayanlar, onun çabuk kopmasını isterler. İnananlar ise, ondan korkarlar ve onun gerçek olduğunu bilirler. İyi bilin ki, Kıyamet günü hakkında tartışanlar derin bir sapıklık içindedirler.

ZUHRUF (40) : Sağırlara sen mi duyuracaksın; yahut körleri ve apaçık bir sapıklık içinde olanları sen mi doğru yola ileteceksin?

AHKÂF (32) : Kim Allah’ın davetçisine uymazsa, yeryüzünde Allah’ı âciz bırakacak değildir. Kendisi için Allah’tan başka dostlar da bulunmaz. İşte onlar apaçık bir sapıklık içindedirler.

KÂF (27) : Arkadaşı (olan şeytan) der ki: “Ey Rabbimiz! Onu ben azdırmadım, fakat kendisi derin bir sapıklık içinde idi.”

ODUN

ENBİYÂ (98) : Hiç şüphesiz siz ve Allah’tan başka kulluk ettikleriniz cehennem odunusunuz. Siz oraya varacaksınız.

CİN (15) : “Hak yoldan sapanlara gelince, onlar cehenneme odun olmuşlardır.”

AKILSIZ

BAKARA (13) : Onlara, “İnsanların inandıkları gibi siz de inanın” denildiğinde ise, “Biz de akılsızlar gibi iman mı edelim?” derler. İyi bilin ki, asıl akılsızlar kendileridir, fakat bilmezler.

MÂİDE (58) : Siz namaza çağırdığınız vakit onu alaya alıp eğlence yerine koyuyorlar. Bu şüphesiz onların akılları ermeyen bir toplum olmalarındandır.

KAFİR

Bu aşağılama sözünü tek tek aramaya gerek yok sanırım, Kuran’ın her yeri inanmayanlar kastedilerek sarfedilmiş bu sözle doludur. Kafir, kelime anlamıyla “küfür eden” demektir. Kullanım anlamı, “Allah’a inanmayan, reddeden”dir. Çünkü Allah’a inanmamak, ona küfür etmektir. Bu da Kuran’ın yaratıcısının mantığı ve yaklaşımıdır.

BAŞKA İNANÇLARA SAYGI

EN'ÂM (74) : Hani İbrahim babası Âzer’e, “Sen putları ilah mı ediniyorsun? Şüphesiz, ben seni de, kavmini de apaçık bir sapıklık içinde görüyorum” demişti.

HAC (30) : Bu böyle. Kim Allah’ın hükümlerine saygı gösterirse bu Rabbi katında kendisi için bir hayırdır. Haramlığı size okunanların (bildirilenlerin) dışında bütün hayvanlar size helal kılındı. Artık putlara tapma pisliğinden kaçının, yalan sözden kaçının.

MÂİDE (41) : Ey Peygamber! Kalpten inanmadıkları halde ağızlarıyla “İnandık” diyenler (münafıklar) ile yahudilerden küfürde yarışanlar seni üzmesin. Onlar, (Yahudiler) yalan uydurmak için (seni) dinlerler, sana gelmeyen bir topluluk hesabına dinlerler...

MÂİDE (51) : Ey inananlar! yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse kuşkusuz o da onlardandır. Şüphesiz Allah zalimler topluluğunu doğruya iletmez.

MÂİDE (64) : Bir de yahudiler, “Allah’ın eli bağlıdır” dediler. Söylediklerinden ötürü kendi elleri bağlansın ve lanete uğrasınlar!..

MÂİDE (82) : (Ey Muhammed!) İman edenlere düşmanlık etmede insanların en şiddetlisinin kesinlikle yahudiler ile Allah’a ortak koşanlar olduğunu görürsün...

TEVBE (30) : yahudiler, “Üzeyr Allah’ın oğludur” dediler. Hırıstiyanlar ise, “İsa Mesih Allah’ın oğludur” dediler. Bu onların ağızlarıyla söyledikleri (gerçeği yansıtmayan) sözleridir. Onların bu sözleri daha önce inkar etmiş kimselerin söylediklerine benziyor. Allah onları kahretsin. Nasıl da haktan çevriliyorlar!

AHKÂF (5) : Kim, Allah’ı bırakıp da, kıyamet gününe kadar kendisine cevap veremeyecek şeylere tapandan daha sapıktır? Oysa onlar, bunların tapınmalarından habersizdirler.

TEHDİTLER

Allah, kendine inanmayanlara vereceği cezaları sıralarken, en insafsız insanın bile düşünmekten çekineceği sapıklık ve vahşette işkenceler anlatmaktadır. Bunları tek tek örneklemenin gereksiz olduğunu sanıyorum. Kuran, bu kanlı ve acılı ceza yöntemlerinin ballandıra ballandıra anlatılmış detaylı tanımlarıyla doludur. Allah, ihanete uğramış siyasi parti başkanı gibi, gücü eline geçireceği günü beklemekte ve o gün rakiplerine çektireceği pişmanlığı şevkle ve şehvetle anlatmaktadır.

İslamın Allah’ı, olabildiğince insanımsı, duyguları, hatta vahşi duyguları olan bir Tanrı görünümü çizmektedir. Kendini inkar edenlere ettiği küfürler ve işkence tehditleri, ne yazık ki değiştirilemeyeceği söylenen Kuran’da yazdığı için, inananların da elini kolunu bağlamakta, karşılık olarak gördükleri hakaretler için onları çaresiz bırakmaktadır. Ama Allah’ın bunu düşünmemiş olması, müslümanların inançlarına saygı duymayanların değil, bizzat kendisinin hatasıdır.

Bu nedenlerle, müslümanlara, asla ve asla kimseye karşı; “inancıma saygı göstermeni bekliyorum” gibi bir söz sarfetmemelerini tavsiye ediyorum. Çünkü böyle bir sözün arkasını dolduracak dayanaktan yoksunlar

knowledgetowisdom 04-05-2014 23:09

Yukarıdaki kendi yazıma tek bir cevap:

Beyni olan ve düşünen ve iyiniyet sahibi kişi kendi diğer cevapları bulur:

Alıntı:

HAC (12) : O, Allah’ı bırakır da kendine ne zarar, ne de fayda veren şeylere tapar. Bu da derin sapıklığın ta kendisidir.

Hiii sapık demiiiiiişşşşşş..!!!!!!

Yed’û min dûni(A)llâhi mâ lâ yedurruhu vemâ lâ yenfe’uh(u)(c) żâlike huve-ddalâlu-lbe’îd(u)

Olm o kelime "delalet"... Atatürk'ün gençliğe hitabesinde bile geçer la!

Haydi iyiniyetliyseniz Atatürk de Genliğe Hitabesinde ona buna hakaret etmiş deyin; gençliğe hitabe hakaretler içeren bir yazı'dır deyin...

Hadi deyin....

ŞŞŞ sana diyom Moddrrrggonn.....

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:57 .