gordion´isimli üyeden Alıntı
yıkılan birşey yok, bu gece kandil programlarına bakarsanız insanların nasıl akın akın camilerde kandili kutladığını, Mekke'de müslümanların nasıl ibadet ettiklerini görebilirsiniz.
|
İslam dini çoktan yıkıldı.
Bakın benim telefonuma nice kandil kutlaması geliyor. Kuran tabanında kandil kutlaması mı var acaba? Çok sonraları uygulanan bir eylemdir kandiller.
Ama sıkıntı bu değil. Bu mesajları atanların yaşantıları... Kuran'ı açıp okudukları yok, namaz kıldıkları yok, zekat verdikleri yok yok oğlu yok ama konu kandillere, ve inanca gelince onlar müslümanlar...
İnsanların bulundukları ülkedeki ezberleri bırakmaları elbetteki zordur. Kimliklerini önceden alırlar ve köle misali aynı çizgide yol almaya devam ederler.
Temelde yurdumun insanı fantastik ölçekte cehaletten beslenir. Efendim erik kabuğuna 3 kere git bir kiliseden kutsanmış suyu al dök ve yanında fatiha oku gibi abeste iştigal bir eylem üfür, bu sevimli kandil kutlayan müslüman geçinenlerin çoğu dener. (kilise de işin içine girince tanrıya daha şirin gözükeceğini de düşünebilirler.)
Bir hamdi abi var, bir üfürsün zengin olacaksın tüm sıkıntıların akacak desen, para ile kuyruğa girerler.
Müslüman olduğunu söyleyen adam, ya da kadın (memleketimin insanı adına) bu mübarek kandil gecesinde eşini aldatırken dahi, imam hatip mezunu bayan bir erkeğe cinsel açıdan evli de olsa delice yaklaşabilirken dahi, hayali tanrıya iman devam ediyor ve yaptıkları eylemlerden vazgeçmiyorlar.
Hırsız da bu ülkede müslüman, tecavüzcü de müslüman, katil de müslüman. Sorsan Şeytana uydum Allah affetsin derler. Başlarına birşey gelecek olsa Allah korusun olur. Ezberlere bulanmış düşünce özürlü insanların dünyasında yaşıyoruz....