![]() |
Dini sorusu olan var mı ?
Dini sorusu olan varsa sorsun teker teker tabi cevap verildikten sonra başka soru sorabilirsiniz :) ilgi ve alakanıza teşekkür ederim cafedekiler... :))
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Yukaridaki soru, "dini" bir soru mudur? |
insan nedir insanı beşeri takat ile anlatılması mümkün değildir.. İnsan muazzam bir varlıktır..
insan nedir kısa bir cevap olarak bu linke bakabilisin bir fikir verebilir sana :) http://www.turandursun.com/forumlar/...ad.php?t=35097 diğer sorduğuna gelince: Allahtan aşikar bir nesne yoktur. :) heryerde tecelli eden odur zaten :) senin varlığında senin değildir.. sen sen sanıyorsun kendini ama sen değilsin :) O :) sizler hep şundan şaşırıyorsunuz Allahın birliğini sayıdaki 1 sanıyorsunuz hayır !! Allahın birliği sayı sisteminde çiftin mukabili olan Bir değildir.. Allah O sayıda ki 1-2-3-4-5 deki 1 den münezzehtir. Allah öyle bir değildir :) ya nasıl birdir? Allah kendi kendisini nasıl birlemişse öyle bir biliktelikte birdir. vucudu ile mevcut olandır. sıfatı ile her yeri muhittir alimdir. isimleriylede bilinendir... (ism arapçada bir kelimedir manası: herşey bir isimdir sesde bir isimdir akla zihinde olan herşey bir isimdir) efali ile zahirdir. bilimdeki ilerlemeler Allahın zahir ismidir zahir: görünüş durumu halidir asarıyle ile meşhuddur.. Allah öyle birdir. :) herşey Allah ile vardır ve onun sevdiği kadar daima varlığını sürdürür.. örneğin: bir insan bir sene önceki dünyayı kendisini halini şeklini sesini varlığını zamansız mekansız telefondan görür ve dinler. neden? çünkü islam itikadında herşey Allah ile olur. ve Allah sevdiği kadar daima varlığını devam ettirir... yok Olmaz!! İrade sorusuna gelince: irade: bir şeyi içinden istemek ve o isteyişini sadece kendin hükmetmek olduğuna itikad etmek demektir.. madde de ve evrende irade yoktur... o halde insanda varlığını hissediği irade ve hürriyet nerden gelmiştir.. maddede irade yoktur ki sana versin esasen hiç bir şey kendinden olmayanı başkasıan veremez o halde varlığını hissetiğin irade Sana nerden geliyor Allahtan... Allahsız irade ve hürlük olamaz.. :) Allah her zerrede iradesiyle zatıyla kayyümeti zatiyesiyle muşhuddur la havle vela kuvvete illa billah: Kuvvet ancak Allah iledir. o halde kuvvetin olduğu yerde ilahi zatın olması zaruruidir :) normal işleyen kuralları haricine mucizelerle çıkılmıştır harikulade: kanunların haricine çıkmak demektir mucize budur fevkalde ise : kanunlar dahilinde yapılan düne göre mucize olan işlerdir. :) |
İnsan nedir evren nedir hepsi birer görüntüdür bence hocam bana göre yaratıcının istediklerini görüyoruz ama bir şey diyeceğim.Bu dinlerin yaratıcıları değil. :baby:Görüntü dediğin nedirki tanrının iradesi olduktan sonra değişmeyecek olan yoktur.
|
Alıntı:
:) bu arada başka bir sorusu olan var mı |
Benim bir sorum var ancak yorum istemiyorum Kuran-ı Kerim'den ayetler istiyorum. Sorum cennete sadece Müslümanlar mı girebilecek? (diğer dinlere inanan insanlar cennete girebilecek mi mesela Hristiyanlık,Yahudilik,Budizm vs.) birde unutmadan ateistler var tabiki. Yani bu insanlar ne kadar ahlaklı iyi insanlar olsalar bile cennete giremez mi? Böyle duydum çevremden,din hocamdan. Bununla ilgili ayetleri yazar mısınız?
|
insannedir, siz herhangi mafya örgütüne üye misiniz?
Yukarıdaki sorumun, din ile olan alaksını açıklar mısınız? Örneğin islamiyetin giriş şartları var mıdır? Varsa AND içmek, şahitlik, istisnasız boyun bükmek ve her emre itaat gibi kıstasları var mıdır? Var ise bunun inancı istismar dışında, İNANÇ ile alakası-bağı nedir? İnanç nedir? Din nedir? |
Alıntı:
hirıstiyanlar yahudiler budistler kitapsız müşrikler gibi cehenneme girecek değillerdir kitapsız müşrikler dediğim yani kitabı paranın üzerinde ki yazı olan kimseler benim kitabım paranın üzerinde ki yazıdır ben ona bakarım ne yazıyor 100 500 200 ne yazıyor ona bakarım ben diyor... hayat her asırda aynı hayat.. Mana yine O manadır devam eder. kitapsiz müşriklerden kasıt budur yani... Kuranı kerim hikaye kitabı değildir her kelimesi bir kanundur sözdür Allah asr suresinde mealen zaman zaman diyorsunuz zamana asra yemin ederim ki her insan hüsrandadır.. akıbeti berbattır. yemin ettim ben der... her insan hüsrandadır... yalnız İman edenler ve salih yani iyi ve uyumlu amel işleyenler ve birbirine Hakkı tavsiye edenler ve birbirine sabrı tavsiye edenler müstesnadır der Allahın sözü kanundur madde 1- İman eden insanlar hüsranda değil 2- iman edemiyor ama iyi ve uyumu amel işliyor kendisini ıslah ediyor hüsranda değil 3- ne iman ediyor ne kendisini ıslah edebiliyor yalnız insanlara hakkı tavsiye ediyor haktan ayrılma bu senin hakkındır bu onun hakkıdır haksızlığa tahammül etmiyor bu onun hakkıdır diyor o kadar. bu insanlarda hüsranda değil 4- ne iman ediyor ne kendisini ıslah edebiliyor ne hakkı tavsiye edebiliyor onun yaptığı insanlara sabrı tavsiye etmek sabır çok tatlıdır eğer sabır tatlı değilse ona sabır denmez inad denir...eşşek sabrı denir.. eşşek sabrı :) sabır çoook tatlıdır çoook sabrı tavsiye edenlerde hüsranda değil bu 4 sınıf ister müslüman olsun isterse herhangi bir dinden olsun o kimselar hayatlarını huzur ile yaşar ve safa ile huzur ile yarın cennete girerler hayatını huzur ile yaşayan iyi insanların Ölürken bakar durursunuz ayetinde bildirdiği gibi O iyi insan Ölüm anında Allahın Bak kumandasıyla gözleri birden bire dört açılıp hayretle baktığı zaman karşısına hazreti Muhammed çıkar Beni tanıyor musun der? (ya dudaklarıyla yada lisanı haliyle) nasıl tanımam La ilahe ilallalah Muhammeden resulüllah der son nefesini verir gider Alıntı:
sorularınıza elince hayır hatta Peygamberimizin bile emrine istisnasız boyun bükmek yoktur. eğer öyle olsaydı şu anda bütün dünya istisnasız herkes Peygamberimize Cebren boyun bükmüştü. Bir kimse müslüman olup sonra dinden çıkıp müslümanlığın imhasına ki müslümanlık elinden dilinden kimseyi rencide etmemek aciz insan putuna para için tapmamak uşak olmamaktır... eğer o kimse irtidat edip müslümanlığın imhasına çalışıyorsa sonra tekrar aman diyip müslüman olup sonra tekrar yine müslümanlığın imhasını çalışıyorsa artık onun müslümanlığı kabul edilmez ki zaten o kendiside bilir... sen onu, bunu bırak, Sen Allahın Müşrikleri çok sevdiğini öğren Bilmiyordun dimi :) Tevbe suresinde Hazreti muhammed ile defalarca antlaşma yapıp her defasında antlaşmayı bozan fitne fesadlık çıkaran ve en son yine Antlaşmayı bozan Müşriklere cenabı hak bir ultimatom veriyor siz kendisinii ne sanıyorsunuz Allah ve resulünü aciz mi bırakacaksınız sanıyorsunuz Allah ve resülü Haminne mi sanıyorsun defalarca antlaşma yapıp bozuyorsunuz artık yeryüzünde 6 ay dolaşın yine antlşamanın gerekliliklerini yapmazsanız Müslümanlar sizi yaladıkları yerde tugtuklasınlar kıtal etsinler savaşsınlar öldürsünler yalnız Habibim Muhammedim senin antlaşma yapmış ve antklaşmayı Bozmamış müşriklerle antlamşmanı devam ettir onlara dokunma Allah antlaşmayı bozmayanları SEVER (O müşrikleri sever) eğer O defalarca antlaşma yapıp islamın her türlü imhasına başından beri çalışan o fitne fesad azılı kureyş kafirleri O müşrikler 6 ay sonra da anatlaşmayı bozmaya devap edit seninle savaşıp aman derse Kılıcı kaldır.. O aptal müşrikleri emin olduğu yere kadar şefkatle götür bunun sebebi çünkü bunlar o kadar budala aptal bir kavimdir ki bilmezler başkalarının dolduruşuna gelip islama cephe almışlardır. tevbe suresinin ayetlerini yukarıda vermiş olduğum meal ile mukayeseli okunması rica olunur :) İnanç nedir? Din nedir? İnanç mı yoksa İman mı nedir ? İman kelime-i İlahiyedir Allahın kulalndığı bir kelimedir anlamı Arapça Emn kökünde gelen bir kelime olup Emn: Güçlü ve yavuz develere verilen addır araplar kervan ile bir yere giderken Böyle güçlü bir deve ile giderlerse O deveyle yolculuk boyunca gerekli olan yükleri rahatlıkla yükleyebileceklerini bildikleri için yolculukları güven içinde olacağı için böyle develere Emn demişler güçlü ve yavuz develere. işte İman kelimesi bu kökten türemiş emin olmak manasına gelen bir kelime sadece Kelime-ilahi olan İman kelimesini anlamını meala alacak olursak Allah iman edin dediğinde: (Ey yokluk vucud pazarında varlık vucud pazarına bir kefen tedariki için gelen İnsanlar ahiret yolculuğunda İman edin ben sizi insan yaptım kendime muhattap tuttum sen neden yük taşıyorsun bütün yükü yükle İmana o taşısın gamını kederini tasanın Elemini emelini sen neden kendin taşıyorsun bu yük altında inim inim inliyorsun Yüklesene imana O taşısın Sen elini, kolunu salllaya sallaya huzuruma gel..) işte iman etmeyenler hayatta yüklerini kendileri taşırlar ve o yükün altında inim inim inleyerek ahirete göç ederler... İman kelimesin ne anlama geldiği konusunda umarım sizi biraz aydınlatabildim :) Hulasa: İnsan bu aleme yüklü gelmiştir ya elemi vardır ya emeli yokla kendini!! ya bir sıkıntın var kurtulmak istersen yada bir şeyi rica edersin yahut her ikisi birden vardır... ekseriyetle her insanda ikisidi birden olur şimdi ya bu yükü boşaltıcak yada bu yükü taşımanın kolaylığını bulmalısın yoksa inleye inleye gider insan... İşte iman insanı inletmez eğer inliyorsa o kimsenin imanı yoktur... İman insanın yükünü kolayçaçık taşıyan varlığın adına denir. nokta.. Din arapça bir kelime olup: ceza hesap kaza siyaset itaat adet (yani tabiat kanunları) anlamına gelir deyn: vadeli borca, denir. Bir kimsenin, vadeli olarak, ileride ödemek şartıyla bir şey almasına deyn: borç, adı verilir din geniş anlamda karşiıklı olarak borçlu ve alacaklı düzenidir.. Dinin kayıtsız şartsız bağsız Tarifi: Aslını bulmak Aşkına heyecanına Din denir Dinin Umumi tarifi ise: hakkı bilmek ve onu kabul etmektir. Fıtrat : oluş tabiat: Diziliş Din de : O oluş ve dizilişin intizamıdır. Kanunlar Din ve ahlak kayıtları üzerine kurulmuştur.. Dinsiz intizam olmaz: anarşi olur. bu sözümü hemen ispat edeyim : Tabiatta insan hariç her canlı birbirini öldürür yer ve parçalar o ondan kaçar. o ondan kaçar. büyük balık küçük balığı yerç tabiatın acımazsız kanunlarına İnsan nasıl kafa tutabilmiştir ? Cevap: Allah düşüncesi ve fikri ile kafa tutabilmiştir. hatta Din olmasa İnsan insan olduğunu dahi bilemiycekti ne kadar uzak hala insan olduğunu öğrenemedi de hayvanım diyor hakkatten buna hayvanlık denir :)))) bereket versin ki din vardır Allahın en büyük nimeti Dindir.. bu nimet ile nazlı nazlı büyüp yetişen insanlar ihsan iylik mertlik fazilet vs gibi mevcut iyi hislerini vicdanlarına hakim olan din fikrine borçlu olduklarının farkına varamamışlardır.. din bunu bi kere bu insanlığa vaz etmiş anlatmıştır. Eger!!! Din fikri düşüncesi insanların vicdanına hakim olmasaydı. örneğin : oturduğu yerden ayda 10.000 lira kazanan naciyi bin zahmet ile ayda 1.000 lira kazan adamın ilk iş olarak nacinin leşini yere sermesi olacaktı.. neyse ki Din insanların vicdanına hakimde insanlar hepsi cinnet geçirip birbirini parçalamıyorlar Anlatabildik mi? anlattığımız halde anlamayanlar elbette olucaktır onları da mazur görüyoruz :)) |
Hiç aydınlanmadım. Onca söylem için zahmet etmişsin, ancak soruyla ilgisi alakası yok.
İnanç nedir? (Bırakın Allah'ı deveyi, hörgücü vs) kavram olarak ben bunun cevabını istiyorum. İkincisi herhangi bir mafya örgütüne girmişliğiniz var mı? Bu soruyu da yanıtla. Din konusunda cevapların yanlış. Öğrende gel öyle cevapla. Cahil cesareti imanınızdan mıdır(hani şu deve hikayesindeki gibi yani sizi güçlü kılan cehalet mdir?) |
islamiyette ruhsal alemde aracı var mıdır?
Dua ederken birilerinin yardımı istenir mi? Muhammed'in yada ermiş olduğuna inanılan -aziz gibi- kişiler mesela? Teşekkürler |
Alıntı:
İnanç: Bir kimse affedersniz çok özür dilerim :) bir kimse hayvanlıktan insanlığa ayak attı mı! yani duygusuzluktan duygulu olmaya başladı mı İlk önce ona İnanç teklif edilir.. içindeki sessiz sözsüz bizsiz sizsiz Konuşan Vucud-u manevisi o der ki Ben kimim? Nerden Geldim, Ne olacağım, nereye Götürülüyorum Suallerini kendine sor ve kendi aslını aramaklık aşkıyla heycanı ile donan ve Sahibine İnan denir? Anlatabildim mi? İşte en temiz Bir İkrar ve İnanç budur Birde adet halinde görenek şekilinde İnanç vardır ki Oda şöyledir O kimse Ben kimim nerden geldim ne olacağım nereye götürüleceğim Sorularını kendisine bir türlü soramaz da onun yerine bir evim olsa bir arabam olsa bir param olsa bir manita bulsam nasıl daha çok para kazanırım işi nasıl büyütürüm eğlenceye nasıl vakit bulurum bulsamda o kadar para mı var.. herkesin hesabını ben ödiycem gibi düşünceler ile meşguldür. ama inançlıdır GÖÖÖÖYAAA :)) işte bir insan kendisini bütün bu düşüncelerden kurtarıp Hür olduğu zaman Ben kimim der. nerden geldim der ne olacağım der nereye götürülüyorum der işte bu sualleri gerçekten yanarak kendisine sorduğunda Ahlak der ki İşte bu kimse İnsan olmaya başlıyoorrrrr :) der nokta. anlatabildim mi? umarım iyi anlatabilmişimdir :) Alıntı:
bana böyle manasız anlamasız garip saçma sapan tuhaf bir soruya yönelttiğiniz için şaşkınım Neyyyy Nuyy Nöyyy diyorum kendi kendime :) Hönklendim :))) |
Alıntı:
|
Alıntı:
İman kelimesinin Kökünü. Kök kelimesinin anlamanı ve burdan yola çıkarak Allahın bize anlatmak istediği şeyin: herkesin muvvakkat bir cilehanesi olan, dirliği pek kısa yani güzel günleri peki kısa ve talihsiz günlerinde ise fecaialar gizlenmiş olan şu hayatta Allah'ın kuranı kerimle sana bir mesaj atıp, ey sevdiğim kendime muhattap tutuğum sen neden yük taşıyorsun, yük taşıma, yükünü imana yükle o taşısın. sen bu dünyada elini kolunu sallaya salllaya mükemmel yaşa demek istediğini anlattım. ama iyi anlatamadım ki anlamamışsın :) ..... Cahil ilk önce kime denir bunu da size anlatıyım :) Cahil İnsan Doğru histen mahrum olan kimseye denir isterse 90 lisan bilsin 80 TIR kitap okumuş olsun eğer doğru histen mahrumsa yine cahildir öyle dimi? :) düşünsene okumamış cahil kendini patlatır nihayet bir mahalle halkına zararı verebilir fakat okumuş cahil bir adam bir düğme hareketi ile milyonla insanı parçalar atar hasta yatağındayeken komsu misafirlikte iken çocuk sokakta oynarken basar düğmeye hiç kimsenin bir şeyden haberi yokken hepsi birden kan kusarakta imha olur? ve bunun adına medeniyet denir... Okumuş cahilin insanlığa zararı okumayan cahilden çook daha büyüktür... o yüzden dedelerimiz Cahil adam doğru histen mahrum olan kimse denir evladım demiş kim ki doğru histen mahrumdur isterse 90 lisan bilsin yine cahildir demiş Alim adam ise: Doğru Hisse hakim olan kimseye denir yavrum demiştir onun için cehalet imansızlıktan gelir... Çünkü doğru histen mahrum olan yanlış hislere esir olur ona kulak verir yanlış hislerle oturup kalkan huzursuz yaşar.. Huzuru yoktur ve olamaz çünkü yanlış hislere hakim... doğru hisse hakim olan ise yanlış hislere kulak vermez doğru hisse hakim olmaya çalışır hayatını kendisine zehir etmemek için doğru hise hakim olmak ister doğru hisse hakim olmazsan senin elinde kaçar yanlış hisler ile oturup kalkar ağlar inlersin ve icabında ufacık bir zevki için bütün bir kainatı parçalar atarsın. doğru histen mahrum olmak çok kötü bir şeydir adama neler yaptırır neler umarım anlatabilmişimdir cahil kime denir Alim kime denir Alıntı:
huzur hanlarda köşklerde saraylarda ise onu isterim huzur bir ağaç kavunu saray yapıp ebedi yaşamaksa onu isterim yeter ki huzur olsun ne olursa olsun farketmez :) kimisi azaptan kurtulursa huzur bulur.. mesela Kin hased kibr riya bunlar birer azaptır kimde kin vardır huzuru yoktur. kini olan adamın huzuru olamaz ki içini kemiriyor nasıl huzur olsun kim de hased vardır yani Allahın taksimatına karışır onda huzur yoktur çünkü o neden daha güzel ve yakışıklı der Allahın taksimatına karşırır. huzuru olamaz bir türlü kimde kibr vardır huzur yoktur kimde riya vardır huzuru yoktur bunlar birer cehennem azabıdır aslına gider... o yüzden yalvar Allaha hasedim varsa al de kinin varsa yık de kibrin varsa erisin de bende gitsin bunlar de azaplardan kurtul yani işte önemli olan hiç bir azapta olmamak yada ne olursa olsun neyle olucaksa olsun huzur olsun bütün insanların aradıkları budur huzuru hanlarda saraylarda şöhrette sanır bütün bunlara kavusur ama huzur bulamaz intihar eder :((( demek ki önemli olan huzurdur bu da nasıl olucaksa olsun :) |
Alıntı:
Ben artık iyiden iyiye emin oldum. Bu arkadaş, bizim aslâ göremiyeceğimiz şeyleri görüp, bilemediklerimizi biliyor. :D Kanâ'ati âzizânem o dur ki, bu zât-ı muhterem ermiş; "Evliyâullah" olumuş. Forumda, "Dinlerden özgürlük grubu üyesi, Kıdemli üye, Moderatör vs." gibi statüler var. Bunlara ek olarak; bu ruhâni vatandaşın üyeliğinin "Forum Şıh'ı" olarak tescilini, yönetimin tensiplerine arz ediyorum. :) |
Alıntı:
maneviyatı maddeye sevk edemiyorsan demek ki seni cismine esirsin ruhun cisme galip gelirse ruhun muktedir olduğu her şeyi yapabilirsin... cismin ruha galip gelirse cisminle kayıtlı kalırsın peygamberimiz Sıkıştığınız vakitte Ehli kabirden yardım isteyiniz buyurmuşlar Ehli Kubur kimdir Ya resulüllah diye sorduklarında Mesela Bak burada Ebubekirdir buyurmuşlardur Ebubekirden yardım isteyebiliyoruz. örneğin bir ayette : Onların Allahtan başka ne bir dostu nede bir şefaatcileri vardır (Yani herşeyleri benm) demek istiyor ama anlayamıyor bu müslümanlar yaa :) ters anlıyor şefaaat yok diyor Şefaat ahirete olduğu gibi dünyada da vardır insanlar dünyada birbirlerine yardım veşefaat ederler Allahın izniyle ahirette böyledir... Cenabı Hak Duha suresinde peygamberimize Rabbüke fetarda buyurmuş yani Peygamber efendimize sen razı oluncaya kadar vereceğim buyurmuştur. :) peygamber Efendimiz de herkese şefaat edecek herkesi kurtaracaktır... :) yalnız iki sınıf hariç veda hutbesinde söylediği gibi "Sakın iki hakla ahirete gelmeyin bir kadın hakkı diğeri yetim ben siz diğerlerinden kurtarmaya çalışırım yalnız sadece bu iki hakla sakın ahirete gelmeyin" demiştir :) veda hutbesinde :) yani bu hakklar üzerinde olanıda kurtarır kurtarmasına ama Allah duha suresinde yetimi üzme diyor Yani buradaki yetim Allahtır Allahın anası babası yoktur habibim sen razı oluncaya kadar vereceğim ama ne olur bu iki sınıfı affet deme diyor beni üzme sen affet dersen affedicem ama deme beni yani yetimi üzme diyor Allah Duha suresinin manası budur ama bir çok insalar duha süresinin mealinde hata yapmışlardır duha suresine meal verirken haberi olmadan Hazreti Muhammedi güçendirmişlerdir.. Alıntı:
kelimeyi yazarken herhalde hızlıca yazarken Ğu harflerini ıskalamışım çok hızlı yazıyorum ya :)))) ben yazdım sanıyorum ama sanırım klavye yavaş kalmış bence :) yada sanırım bilgisayarın işletim sistemi çok yavaş canım yetişemiyor bana :) |
Alıntı:
"Forum şıhı"nın hikmetinden sual olunmaz. Fazla üzerine düşmeyeyim de cahallığım iyiden iyiye belli olmasın. Alıntı:
Muhterem; Sen bizi güldürüyorsun. Mekke'nin 'ulu' Rabbi de seni güldürsün. Kafa kâğıdım eski. "Motor" Cemâziyel Evvel'den kalma. Biraz sür'at yapsa, su kaynatır. "Jeton" köşeli/paslı; geç düşüyor. Sanırım, Forum Şıhı'nın "Ağaç kavunu/Ağaç kavuğu"ndan murâdı; Ağaç kovuğu olmalı. Ee, allâme insanların hâli başka olur. Onların ne demeye çalıştığını hemen anlamak her babayiğidin harcı değil tabii... |
hıhı ve hm hm :) ne diyim :)
bu arada başka dini sorusu olan :) |
[QUOTE=insannedir;518916]İnanç: Bir kimse affedersniz çok özür dilerim :) bir kimse hayvanlıktan insanlığa ayak attı mı! yani duygusuzluktan duygulu olmaya başladı mı İlk önce ona İnanç teklif edilir..
içindeki sessiz sözsüz bizsiz sizsiz Konuşan Vucud-u manevisi o der ki Ben kimim? Nerden Geldim, Ne olacağım, nereye Götürülüyorum Suallerini kendine sor ve kendi aslını aramaklık aşkıyla heycanı ile donan ve Sahibine İnan denir? Anlatabildim mi? İşte en temiz Bir İkrar ve İnanç budur Birde adet halinde görenek şekilinde İnanç vardır ki Oda şöyledir O kimse Ben kimim nerden geldim ne olacağım nereye götürüleceğim Sorularını kendisine bir türlü soramaz da onun yerine bir evim olsa bir arabam olsa bir param olsa bir manita bulsam nasıl daha çok para kazanırım işi nasıl büyütürüm eğlenceye nasıl vakit bulurum bulsamda o kadar para mı var.. herkesin hesabını ben ödiycem gibi düşünceler ile meşguldür. ama inançlıdır GÖÖÖÖYAAA :)) işte bir insan kendisini bütün bu düşüncelerden kurtarıp Hür olduğu zaman Ben kimim der. nerden geldim der ne olacağım der nereye götürülüyorum der işte bu sualleri gerçekten yanarak kendisine sorduğunda Ahlak der ki İşte bu kimse İnsan olmaya başlıyoorrrrr :) der nokta. anlatabildim mi? umarım iyi anlatabilmişimdir :)[/QUOT] Pfffff İnanç nedir, bırakın masalı, üfürüğü ben kavramın tanımını istedim sizden. Kaç cevap daha yazacaksın, kafa şişereceksin böyle alaksız, mesnetsiz, anlamsız şeyler ile. İnsan anne karnında iken nedir ki, hayvan mı? fezeusus... Neyse geçtim bir daha soruyorum; kişileri, göyasını vs vs yazma, anlatma, kavramı açıkla, izah et. İnanç nedir? |
:) ne diyim yine :) böyle yapıyorum yani böyle ( :) )
İnanç: Aslını başlangıcını Dönüşünü bulmak heyecanına denir :) kaç kere söyledim bunu ben.. uykum geldi :) |
|
Bir şeye duyulan bağlılık diyor
Ben ne dedim Işte aslına duyulan bağlılık aslını bulmak aşki heyecanı bağımlılığı dedim anlatımda :) illa ki kitapta vikipedi Olan bir seyi düşünmeden kelime kelime yazip iste budur mu diycektim :) |
Saçmalama.
Aslına bağlılıkmış, aslını gördün mü? Nedir senin aslın? En önemlisinden bir örnekle İnsan olmak dışında?, orada ifade edilen İnanç, bir kişiye, bir şeye, Tanrıya, herhangi bir öğretiye ya da görüşe duyulan bağlılıktır. Birde yazdıklarına bak. O hikaye anlattığın kısımalr misal ve mavalların hiç inanç ile alakası yok. Önce böyle, Aslını başlangıcını Dönüşünü bulmak heyecanına denir. Sonrada çıkıp bu asıl Allah'tır vs diyorsun. Kerameti kendinden menkul, bende sana diyorum ki madem bu kadar absit o halde ASLI ZEUS'tur, demek ki inanç böyle ifade edilemez. İnancın özü şunları saçmalaz, senin gibi inanmayanların derisini yüzecez, senin gibi inanmayanları yakacaz, kafasına silah dayayacaz... vs demez, diyemez. O halde bir insanın kafasına silah dayayıp ne dersem yapacaksın çerçevesiyle grilen hiç bir yol İNANÇ değildir, siyasi-politiktir, çıkar eksenlidir. Sonrada gelip bu forumda kafama silah dayadı, benimde ödüm yarıldı, inanıyorum bağlıyım gibi masallar okuyorsun. İyi de bu senin problemin, benim değil haliyle demek ki inancın seni bağlıyor, beni değil. Yalnız dediğim gbi inanç unsurunda zorlama olmaz, yaptırım olmaz, yaptırımla, zorlama ile, ölümü gösterip sıtmaya razı etmek ile İNANÇ olmuyor, olmazda, bunun adı inanç değildir. İnanç hiç bir şart, koşul zorlama olmadan gönülden bağlılıktır, inanç buna denir. Ama buraya gelirde, inanmayanları öldürün, cehennemde yakacağız, ne maymundur onlar, eşektirler gibi söylemlerin mavalını okursan ya güleriz, ya da bu çağda hala bu cehaletine şaşarız. Daha inancın zorla olmayacağını, zorla olmayacağı gibi inanmanın(zira bu bir gönül bağlılığı) ya da inanmamanın cezasının, ödülünün olmayacağını çözememişsin, Ömer Hayyam lazım sana. Tanrı evrenin canı, evrense tek bir beden Melekler bu bedenin duyuları hep birden Yerde gökte canlı cansız ne varsa birer uzuv: Budur Tanrı birliği, boştur başka her söylenen. Daha önce forumda bir çok yerde tekrarlamışımdır örneğin tanrının birliği deyimi özünde SAYISAL değil birliktelik anlamındadır, yani tanrı sende, bende, şu ağaçta, şu taşta, börtü böcekte hatta bokunda, sidiğinde tümünün birliğidir tanrıyı meydana getiren gördüğün ne varsa tümü. Bu biçimde, birisi de buna inanabilir. ANCAK buna inandı diye siz o kişiye, buyruklar yağdıramaz, inanmazsan yanarsın, ölürsün, derin yüzülür, cennette hurilerden mahrum olursun yada İNANDIYSAN şunla dost olamazsın, bunla evlenebilirsin, yatağğın şurasındna kalkacak, şöyle böyle yapacaksın diyemezsin, bağlılık ayrı bağımlılık ayrı vs vs. Dediğiniz de sizin yaptığınız artık hangi çıkarınız için ise İNANÇ PAZARLIĞIDIR, ve kar etmeye bakarsınız, aynen din sınıfı-bezirganları gibi. Bakınız ülkenize hacıya, hocaya bakın, adam tükürerek yoksulun, bi çarenin bir şeylerini söğüşlüyor daha büyükleri ise insanları kendisine yol ediyor, ülkenin her bir yanında söğüşledikleri paralarla villa kentler yapıp yapıp satıyorlar, paralarının hesabını bankalar bile bilmiyor. Tabi bunun altın kuralı insanları inancı çerçevesinde cehalete boğmaktır, korkuya ya da arzuya. Bir hayvana verilen ceza(cehennem ya da bu dünyada rencide etmek, rezil etmek) ve ödül(ancak öldükten sonra cennet masalı, cennetten arsalar nehirler, huriler pazarlığı) gibi. O yüzden yazarken elekten geçir önce, ayıkla kendini, arı ol duru ol, sonra ahkam kes, sorusu olan varsa cevaplarım dalgasını sonra geç :) İnanç bu ya da böyle bir şey değil. Pazarlığı olmaz olursa inanç olmaz, ticaret malı olur, ortalık malı olur alınır ve satılır,buna inanç denmiyor. Ne demiş , Hayyam Isyan edip karsinda duracagim, neredesin? karanligi, isiğa yoracagim, neredesin? İbadete karşılık cenneti alacaksam 'bagis mi ticaret mi' diye soracagim, neredesin? Sorumu tekrar ediyorum, sen herhangi bir mafya örgütüne girdin mi? Girmedin mi? |
Alıntı:
bunun hariçindekiler Din değildir.. Nefislerinde doğurdukları nefislerine temsil edilen armalardır tanrı değil puttur onlar tekrar ediyorum İnançın umuma ait tarifi: Hakkı bilmek ve onu kabul etmektir. bir kimse Hakkı kabul etmiyorda Allaha zeusa Budaya neye taparsa tapsın Onun dini yoktur. Onun dinini ne insanlık kabul eder ne medeniyet kabul eder hiç kimse kabul etmez.. anlatabildim mi? Ölçüsü bu!!! bir dine hak deditirtecek asli unsurlardan birisi.. Hakkı kabul etmesidir etmiyorsa O din değildir Puttur. Alıntı:
yanıldığın nokta ne ben böyle bir şey dedim ne de İslam dininde böyle bir şey vardır.. varmış gibi gösteriliyorsa kesinlikle o kimse islam dinini hiç araştırmamış ve islam ne olursa olsun Şerdir diye kafasın da kurmuş olduğu kurala dayanarak islam dinini hiç ama hiç anlamak istememiştir. Anlamayı bırak, anlamasını bilmek onuda bırak, anlamak hiç istememek.. işte anlamak hiç istememek olduğu.. yani bir kimsenin içinde hiç anlamak istememek hissi olduğu müddetce elbette bir şey anlatmazsın ki bu kişiye :) he he huhu ya yu dersin geçersin :)) Alıntı:
Alıntı:
ben gelipte bir foruma kafa silah dayadı benimde ödüm yarıldı demedim ki Allah allah demediğim bir şey. sen beni başkasıyla karıştırıyorsun kesinlikle Alıntı:
Din de Aklı ikrah ettiği tiksindiği vicdanın nefret ettiği bir emir bilgi yoktur diyor kuranı kerimde varmış gibi gösteriliyorsa dediğim gibi onlar islam dinin malı değildir.. Alıntı:
hem bunun sebebi sizsiniz de eğer siz dininizi terk edip gitmiş olmsaydınız dini okuyup anlamak isteyip hakikati anlayıp ve böyle şeylerin konuşulduğu yerlerde hayır öyle bir şey yok onlar hocalarınızın uydurduğu şeylerdir O hocalrınız ki siz kunut duasını bilene imam diyorsunuz eh hocanız böyle oluırsa dininiz de böyle olur islam dininde hiç kimse sonsuza kadar cehennemde yanmaz islam dininde müslüman olmayan hıristiyan yahuda budist bunlarda cehennnemde yanmaz cehennem da yanacak olanlar insanlığı inleten Ah alan can yakan zalim olan kaşıyla gözüyle şusıyla burasıyla yanındakinin kalbini kıran alay eden insanlardır başkasının çirkinliğini insanlara anlatan ve bunu dinleyen insanlar azap içinde olucaktır gıybet edenler yani Alıntı:
Elbette İslam dinin En büyük Evliyaullahlarında olan Ömer hayyam ne demişse öyledir :)) Zira Hayalinde ki Allah yoktur.. Allah'in varlığı yoktur.. sen onunla pazarlık yaparsın ama yok ki sana versin nerdesin diyor :) Yok ki :) Muhyiddini Arabi : Allahı bilmek, kafanda kurduğun hayal ettiğin Allahın varlığını bilmenin zıttınadır buyurmuşlar. yok öyle bir VARLIK Alıntı:
kızıdrtma beni :) yahu ne mafyası ne girmesi ne çıkması ne alaka ya benim soruyla ne alakam var bana niye soruyorsun benm mafyanın M si ile bile alakam yok hatta bu yaşıma kadar örgüt diyince ne kast ediliyor bilmem mafya diyince aklıma Robert de Niro gelir :)) |
kognitif dissonans nedir? neden hosuna gitmeyen seyi duyan insan strese girer?
|
Alıntı:
Alıntı:
Öznel, kişiye münhasır şeyler dayanak teşkil etmezler! Israrla üzerinden atlıyorsun, inanç AYRI, İNANCIN İSTİSMARI ve siyaset AYRI ŞEYLERDİR. İnancın pazarlığı olur mu? SEN BUNA BİR CEVAP VER. Alıntı:
Haram aylar çıkınca bu Allaha ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. Eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.(Tevbe 5) Yaptıklarına bir karşılık ve Allahtan caydırıcı bir müeyyide olmak üzere hırsız erkek ile hırsız kadının ellerini kesin. Allah, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.(Maide 38) Sebep vs yok, şimdi baklava çalan çocukların eli kesilmedi Türkiye'de, ama sana göre kesilmeliydi değil mi? YAHU, İNANÇ BUNUN NERESİNDE, DEFALARDIR TEKRARLATMA, İNANÇTA BU TÜR ŞEYLERE YER YOKTUR, DİNLER MEŞRULAŞTIRILMIŞ TİPİK MAFYA ÖRGÜTLERİDİR. Buraya onlarca benzerini bana saydırma, zamanıma yazık. Alıntı:
Yazdıklarımı idrak etmeye çalış, İNANCIN pazarlığı olmaz ve İNANCIN üzerinden SİYASET olmaz, neden olmaz? Çünkü bir anlamı olmaz, bir karşılığı olmaz, saygınlığı olmaz! ZORLA İNANÇ OLUR MU? BUNA İNANÇ DENİR Mİ? ÖDÜL YA DA CEZA(baskı-şiddet-tehdit) karşılığında olan şey İNANÇ OLABİLİR Mİ? Evet inancın kafana silah dayamaz, inancını sana karşı kullanan şebekeler ve bunların merkezileşmiş hali dinler bizzat senin inancını sana karşı kullanarak o silahı kafana dayarlar. Önce din ile inancın farkını ayırt etmeli. Bu yüzden dinler çeşitli fraksiyonlara ayrılır(mezheplere vs), bal tutan parmağını yalar, tutamayan da .... itaaaaat etmezsen cehennemde yanacaksın, edersen ölünce yaşıt kızlar sana hizmet edecek, şaraptan ırmaklar, tomurcuklanmış memeler! vs vs inanç ile ilgili şeyler değil, bu tamamen ticaret, pazarlık, siyaset ve çıkar ilişkisidir, bu biçimde kirlenmiş, kirletilmiştir. İşte birisinin kafana silah dayayıp ne dersem yapacaksın(KUL OLMAK) ile verdiğim bu örnek aynı minvaldedir. Alıntı:
İyi ki islamı terk ettik, darısı senin başına. Bütün dinler(YOL anlamıyla ayırdığım yol dinleri HARİÇ) aynıdır ve hepsi siyasi örgütlenmelerdir. Siyasi partilerin olmadığı geçmiş dünya sistemlerinin SİYASİ PARTİ VE ÖRGÜTLERİNE DİN deniyor. İçlerinde çatışmalar olur, gikir ve görüş ayrılıkları FRAKSİYON olarak açığa çıkar ve fraksiyonlar arası o çağların kafa yapısına göre bir çekişme, çatışma, savaş başlar,4 halife dönemi ne anlatıyor size?. Bu gün artık fikir ayrılıkları siyasi partilerle, çeşitli toplumsal örgütlerle(dernek vb) ve oluşumlarla ifade ediliyor ya da aynı fikirde olan insanlar çeşitli kurumlarda bir araya gelebiliyor(abuk subuk tabusu, PUTU yok), olay bu. Din dediğinde bu, geçmiş dünyanın iktidar ve siyaset aygıtı. İnsanlar birbirini yemiştir o dinsel ayrışmalarda, hala da islam coğrafyası ÇAĞI YAKALAYAMADIĞI için bu dinsel fraksiyon savaşlarına devam ediyor, kolaylıkla kullanıyorlar. Zeus ne ise Allah o, Zeus'un dini ne idiyse insanlar için(bir zamanlar) islam da bu gün o, nasıl biz geriye dönüp Zeus ve dinine mitoloji olarak bakıyorsak yakın gelecekte islamda o çerçevede yerini alacaktır, kısaca tarihte kalmış bir din, mitolojik masallar ve insaların taptıkları put, tabu olarak kalacaktır. Bana din, Allah dediğinde benim için Zeus ve inancından ve dinlerinden farkı yok, önce bunu idrak etmelisin, muhatabanı tanımalısın. Buddha(anlamı uyanmak, bilinçlenmek, idrak etmek) demişsin o dine inanan birisi sana övüp, övüp dursa, senin yaptığın gibi her 3 kelimesinin 1 i din ve onu övmek olsa sana ne anlam ifade eder??? Anlamı ne şimdi bu yaptığının. İnsanların nasıl yaşayacağını, ne düşüneceğini belirlemek, ne giyeceğini, neyi yiyip içeceğini, kimi dost edinip edinmeyeceğini.... yatak odalarına kadar girmek AKIL dışıdır, değersizdir. Benim sorum inanç üzerine bana artık dinden bahsetme, din=mafya kuruluşudur diyorum hala bana dinden bahsediyosun. İspatlı, dine nasıl giriyorsun,ŞEHADETLE, girdğinde ne diyorsun, KOŞULSUZ NE BUYURDU İSE YAPACAĞIM(KUL OLACAĞIM), dinden çıkana ne yapılıyor peki? yani bu bir mafya kafasıdır, yeminle, and ile, bilmem kurallar ile inanç olmaz ok. |
(kognitif dissonans) Bu nedir bilmiyorum :)
Söz çok kuvvetlidir Söz Tohumdur Vucut bulur. Sözün güzelliğine tatlılığına dikkat etmek riayet etmek şarttır. Ahlak insanın Tabında gizlenmiş Bir Emr-i Mechul gibidir. Kişi Kendi kendine otururken Ahlakı belli olmaz. Hoşuna gitmeyen bir şey duyduğunda sözler kızıştığında eleştiriler dozunu aştığında Ahlak mücadelesi başlar kimde Güzel Ahlak var işte orada belli olur. neden insan hoşune gitmeyen bir şey duyduğunda strese girer çünkü Ahlakı bozuktur. peygamberimiz Ahlak bulaşıcı İnsan tabaiatıda hırsızdır buyurmuşlar o yüzden Ahlaksızların yanında dura dura onunların sinirlendiği şeylere sinirlenmeye başlarsın bulaşır sana onların ahlakı.. senin tabiatında onların bağırmasını çağırmasını onların hallerini çalar... sende ister istemez onlar gibi olaylara tepki vermeye başlarsın o yüzden güzel ahlaklı insanlar ile oturup kalkmalısın birde onların güzelliklerinde bir şeyler çalmalısın... o zaman hoşuna gitmeyen sözler söylediği vakitte görür güler geçersin... hayatınında ki bütün acılıklar tatlılığa inkılap eder... hayatının acılıkları tatlı olursa hoş olmaz mı? :) |
bak anlatayim.. simdi ben sana allah yok diyorum.. etrafina baksan bile bir yaratici olmadigini herseyin bir birikimle kendi kendine gelistigini gorebilecegini soyluyorum..
sen bunu okuyup bir stress rahatsizlik duyuyorsun hemen... neden?. |
Alıntı:
|
|
Alıntı:
sonra hiç kimsenin ummadığı bir yerden bir güneş doğdu. o ana kadar dünyanın hiç dikkati çekmeyen araplar İslamın siyasi iktisadi memleketleri idare eden hükümleri ile dünyaya bir yayıldırlar dünya başka bir dünya insanda başka bir insan olmaya başladı... :)) eğer İnançta Ahkam olmasaydı hala karanlık çağda yaşıyor olurdun :) Alıntı:
siz kendisinii ne sanıyorsunuz Allah ve resulünü aciz mi bırakacaksınız sanıyorsunuz Allah ve resülü Haminne mi sanıyorsun defalarca antlaşma yapıp bozuyorsunuz artık yeryüzünde 6 ay dolaşın yine antlşamanın gerekliliklerini yapmazsanız Müslümanlar sizi yaladıkları yerde tugtuklasınlar kıtal etsinler savaşsınlar öldürsünler yalnız Habibim Muhammedim senin antlaşma yapmış ve antklaşmayı Bozmamış müşriklerle antlamşmanı devam ettir onlara dokunma Allah antlaşmayı bozmayanları SEVER (O müşrikleri sever) eğer O defalarca antlaşma yapıp islamın her türlü imhasına başından beri çalışan o fitne fesad azılı kureyş kafirleri O müşrikler 6 ay sonra da anatlaşmayı bozmaya devap edit seninle savaşıp aman derse Kılıcı kaldır.. O aptal müşrikleri emin olduğu yere kadar şefkatle götür bunun sebebi çünkü bunlar o kadar budala aptal bir kavimdir ki bilmezler başkalarının dolduruşuna gelip islama cephe almışlardır. tevbe suresinin ayetlerini yukarıda vermiş olduğum meal ile mukayeseli okunması rica olunur Alıntı:
hırsızin elinin kesilmesi için gerek şatlar şunlardır 1 çalınan şey büyükce bir kıymeti olucak 2 iki tane adil Şahit olucak (şahitlerin ifadesi alını komoplo mu değil mi? doğru mu yalan mı bu araştırıılacak ) 3- hırsızlık toplumda Bir meslek haline girmiş olucak hırsılık melek haline girmiş olucak dedim de adam bir şey çalıyor sen farkına varıp birden elini tutuyorsun onda çaldığı şeyi elinde bırakıyor ve sana dik dik bakıp DİKKAT ET paran bende değil yerdedir elimi tutuyorsun şuan suçlu mevkiinde olduğu bil. diyor peygamberimiz sizden evvel ki uygarlıkların yıkılmasının tek sebebi büyükler çaldığında terk olunmaları küçükler çalındığında derhal cezalandırlmalarıydı hangi bu millete bu hal başlarsa yıkımını beklesin buyurmuşlar BU MEDENİ ASIRDA hırsızsın da eli kesilirmiymiş ? öyle deme bak neler oluyor dünyada Birinci dünya savaşında ilmiyle teknolojisiyle gözleri kamaştıran Almanyada bir yumurta Hakkı olduğu halde iki yumurta almış diye adam ASTILAR Alıntı:
insanlar ne yemek yemesini ne içmesini nede oturup kalmasını bilmedikleri için peygamberimiz tenezzül etmiş ve nasıl yemek yenir nasıl içilir nasıl oturulur öğretmiştir :) ben dinlemiyorum o zaman inlersin çünkü senin inlemenin tek sebebi yemek yemesini bilmediğinde ve oturup kalkmasını bilmediğindedir Alıntı:
duya duya tada tada yapmanı ister adet halinde görenek şeklinde hiç bir şey yapmanı istemez... |
Hadi oradan insanlar ne yemesi gerektiğini, oturup kalkmayı bilmiyor, Muhammed öğretiyor öyle mi? Halbuki desem ki bunlar Allah vergisi değil mi? Allah vergisi dersin, Muhammed öğretmiş.
Senle daha fazla vakit harcamak istemiyorum, putlarının ticaretini yapma burada, kimsenin bu tür şeyleri bir kişiden öğrenecek durumu yok, gereği de yok. Dilersem hristiyanla dost olurum, dilersem yahudi, dilersem dinsiz, dilersem hindu. Ne yiyip ne içmemem gerektiği toplumsal bir olgudur ve bunu herkes bulunduğu coğrafya itibari ile bilir, ne giyeceğimi ise doğasnın koşulalrı, bulunduğum zaman belirler. Otomobili nasıl üreteceğini, kullanacağını, uçağı nasıl uçuracağını da mı Muhammed öğretti? İnsanı bu kadar hafife almak inancından mı acaba yoksa mafya örgütün(din)den mi ileri geliyor? bunlar çok, ama çok daha detaylı, çetrefilli şeyler değil mi? Eee Muhammed olmadığına göre nasıl olurda uçaklar olur? İşte senin aklın bunu idrak edemez, zira sana göre Muhammed dışında aklı olan kimse yok, her şey O'nun yüzü suyu hürmetine! (PUT) İnsan bunu idrak edecekte, kimle dost olup olmayacağını Muhammed belirleyecek öyle mi? Masala-mavala göre 1400 yıl önce yaşamış birisi, o gelene kadar kimse oturmayı, kalkmayı bilmiyordu zaten. Zaten sizler Allah'a inanmıyorsunuz, sizler için önce Muhammed sonra Allah geliyor. Basit bir insanı Allah'tan da daha yüksek mertebeye koyuyorsunuz ve ifadenle de Kur'anın Muhammed ya da o toplumun o zamank adetleriyle derlenmiş olduğunu itiraf ediyorsun. Adem'e de mi Muhammed öğretti? (Pardon Ademin öğretmeni karga idi) Neyse ben senden alacağımı aldım, mitoloji. ben baklava çaldı diye çocukların elini kesemem, Muhammed'in öğretisi bu kadarına yetiyor, insanlık dışı birde ben Muhammed'den öüğreniyormuşum efenim neyi oturmayı kalkmayı!! Niye senin aklın vicdanın, insanlığın yok mu, gayet insana ait doğal şeyleri bir kişi öğretti demeye kalkıyorsun, çünkü tek derdin putunu yüceltmek. Alıntı:
BAK İNANMAYANI ÖLDÜRMEK! Yani şu sülale, bu sülale ya da şu devlet değil, ifade inanmayan üzerine kurulu, yani İNANÇ üzerine, KENDİ GİBİ DÜŞÜNMEYENLERİN ÖLDÜRÜLMESİNİ EMRETMEKTİR BU, BÖYLE İNANÇ OLMAZ, BUNA DA İNANÇ DENMEZ, sen benim gibi inanmak zorunda değilsin! İnanmadın diye de benim sana hiç bir suretle baskı kurma hakkım olamaz, Muhammed bunu bilmezken insanlara oturmayı kalkmayı öğretemez. BU SÖZÜ ANLAYAMAYACAK KADAR İDRAKSIZ OLDUĞUNU SANMIYORUM. Ve sakın bana maval okuma, söz açık, tartışılacak bir yeri bile yok! İnanmayanları nerede görürseniz öldürün bu kadar basit, Zeus'a inanmayanların Zeus inanırlarınca öldürülmesidir bu ve bunlarda yaşandı tarihte. Fetih suresini oku, Allah size ganimetler MÜJDELİYOR diyor! SAVAŞTAN ANLADIĞI BU SENİN O HİKAYE KAHRAMANLARININ. HATTA GANİMET davası oluyor, vay diyorlar ganimetin hepsi Muhammed'in olacakmış? Ayet öyle diyor, Allah ganimet müjdeliyor ama müminler avucunu yalıyor, 40 ayet sonra durum değişiyor, ganimetin 5 de biri Muhammed'in oluyor. Sonra yahudilerin yaşadığı şehirler talan ediliyor, kızlarına tecavüz ediliyor ve birde TECAVÜZÜN CAİZLİĞİ DEĞİL, MUHAMMED'E spremleri içe akıtmanın CAİZ OLUP OLMADIĞI SORULUYOR. YANİ TECAVÜZ ETMELERİ DEĞİLDE SORUN, SORUN SPERMLERİ! ganimet ne? Başka türlü inanan insanların CANI, MALI, KIZI, ÇOCUKLARI, KANI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Yani sözde Allah kendi yarattığını yine yarattığına kötülüyor, insanı, insana ganimet ediyor! Sen hakkı bilsen islamdan uzak dururdun, en azındasn Emevi islamından. yahu yazma, forum konuları oku, başka kaynakları biraz incele, zaman israfısın böyle. |
Alıntı:
ve yine eğer peygamber efendimiz gibi oturup kalkmazsan belim ağrıyor ayaklarım tutmuyor dersin inleye inleye yaşarsın insanlar hıristiyanlarla yahudilerle dinsizlerle dost olmaktan men edilmemişlerdir.. yanlış biliyorsun :) peygamberimizin de kafir dostları vardı :) sen onlarla can çiğer dostluklar kurup onların dostu olabilirsin ama dikkat et diyor sen onları dost görme mukadderatı kaptırırsın diyor :) maide suresinde ki ayette kara çarcaf osmanlılar türkler 1890 yıllarında galiba suriyeli bir paşanın karısından görmüşler sonra moda olmuştur.. islam dinin çarşafa sarılmak yoktur. normal bir kıyafet vardır açık saçık değil Allah, ey kadınlar ben size güzel diyorsam hepiniz güzelsiniz ben Allahım ben size ziynet (yani Güzel yerlerinizi) kapatın dediysem bilin ki ben Allah olduğum halde güzel dediğim şey tüüüüüüm insalarcada güzeldir gözü güzelliğinizdedir. güzel yerlerinizi örtün. diyor Allah anladın mı öyle kafana çarşaf geçir değil. normal bir kıyafet he özel günlerde herkes açık giyinirken sende giyin bir şey olmaz ama herkes normal sen açık o zaman "bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü" diye bir söz vardır avam arasına bu ona benzer... :)))) Alıntı:
tenekeci ustasıyım diye takdim etmedi :) gelin size uçak yapayım derdi o zaman :) bu işler soruldu vakiite: Siz dünyanızın işlerini iyi bilirsiniz dedi dünyalık işlerinize çok iyi bilirsiniz demiş ve hakikatten öyle :) Alıntı:
Alıntı:
o katil kafir adam kargayı gördü eseflendi yahu kargadan öğreniyorum Ölüyü gömmeyi diye üzüldü diyor Allah ama kardeşini öldürdüğüne üzülmemiş... ademin öğretmeni değil kafirim öğretmeni karga :)) amma çok yanlış biliyorsunuz ya Alıntı:
Tevbe suresi :) 1. Allah ve Resûlünden, kendileriyle antlaşma yapmış olduğunuz müşriklere bir ültimatomdur: 2. Yeryüzünde dört ay daha dolaşın. Şunu bilin ki,(defalarca antlaşma yaptınız ve hep antlaşmayı bozdunuz) siz Allah'ı âciz bırakacak değilsiniz; Allah ise, inkârcıları perişan edecektir. 3. Hacc-ı ekber gününde1, Allah ve Resûlünden bütün insanlara bir bildiridir: Allah ve Resûlü, Allah'a ortak koşanlardan uzaktır. Eğer tövbe ederseniz, bu sizin için hayırlıdır. Ama yüz çevirirseniz, şunu iyi bilin ki, siz Allah'ı âciz bırakabilecek değilsiniz. İnkârcılara, elem dolu bir azabı müjdele! 4. Ancak Allah'a ortak koşanlardan, kendileriyle antlaşma yapmış olduğunuz, sonra da antlaşmalarında size karşı hiçbir eksiklik yapmamış ve sizin aleyhinize hiç kimseye yardım etmemiş olanlar, bu hükmün dışındadır. Onların antlaşmalarını, süreleri bitinceye kadar tamamlayın. Şüphesiz Allah, kendine karşı gelmekten sakınanları (O müşrikleri) sever 5. Haram aylar çıkınca bu Allah'a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. Eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir. 6. Eğer Allah'a ortak koşanlardan biri (namaz kılmayıp zekat vermeyip) senden sığınma talebinde bulunursa, Allah'ın kelâmını işitebilmesi için ona sığınma hakkı tanı. Sonra da onu güven içinde olacağı yere ulaştır. Bunun sebebi, onların bilmeyen (budala) bir kavim olmaları sebebiyledir. 7. Allah'a ortak koşanların Allah katında ve Resûlü yanında bir ahdi nasıl olabilir? Ancak Mescid-i Haram'ın yanında kendileriyle antlaşma yaptıklarınız başkadır. Bunlar )yani müşrikler) size karşı dürüst davrandığı sürece, siz de onlara dürüst davranın. Çünkü Allah kendine karşı gelmekten sakınanları (istedikleri gibi antlaşma yapıp sonra onu bozmayan Müşrikleri) sever. 8. Onların bir ahdi nasıl olabilir ki! Eğer onlar size üstün gelselerdi, ne akrabalık (bağlarını), ne de antlaşma (yükümlülüğünü) gözetirlerdi. (siz parçalarlardı) Ağızlarıyla sizi hoşnut etmeye çalışıyorlar, oysa kalpleri buna karşı çıkıyor. Onların pek çoğu fasık kimselerdir. 9. Allah'ın âyetlerini az bir karşılığa değiştiler de insanları onun yolundan alıkoydular. Bunların yapmakta oldukları şeyler gerçekten ne kötüdür! 10. Bir mü'min hakkında ne akrabalık (bağlarını), ne de antlaşma (yükümlülüğünü) gözetirler. İşte onlar taşkınlık yapanların ta kendileridir. (hiç uslu uslu oturmazlar sürekli taşkınlık yaparlar) 11. Fakat (bu kadar adi fenalık dokuyucu o zararlı müşrikler) tövbe edip, namazı kılar ve zekâtı verirlerse, artık onlar sizin din kardeşlerinizdir (adiliklerini sakın yüzlerine vurmayın tepelerim.. kardeşiniz olmuştur kardeşini üzeni tepelerim). Bilen bir kavme âyetleri işte böyle ayrı ayrı açıklarız. |
Alıntı:
Bana masalları açtıracan sonrada buraya üfürdüğün hadislerin seni yalanladığını görünce, bu seferde hadisler uydurma diyeceksin! Araştır ben senden alacağım yanıtı aldım bu başlıkta, zamana yazık be kardeş. HADİS: Resulullah (sav)’la birlikte Beni’l-Müstalik Gazvesi’ne çıktık. Arap esirlerinden çokça esir ele geçirdik. Kadınlara karşı arzu duyduk. Çünkü üzerimizde bekarlık şiddet kesbetmişti. Hep azil yapmak istiyorduk ve: “Aramızda Resulullah (sav) varken, ona sormadan azil (Bosalmadan penisi cekmek) yapmak olur mu?” dedik ve sorduk. “Hayır!” buyurdular. “Bunu yapmamanız gerekir. Kıyamete kadar geleceği takdir edilen her canlı mutlaka yaratılacaktır (siz tedbirinizle önüne geçemezsiniz).” [ Buhari, Nikah 96, Büyu 109, Itk 13, Megazi 32, Kader 4, Tevhid 18; Müslim, Nikah 125, (1438); Muvatt ] |
Alıntı:
Demek ki hazreti Muhammedin etrafında toplumun her kesiminden insan varmış ve düşündüğünü rahatlıkla soruyormuş |
Evet soru ne peki? kadınlara tecavüz etmek(GANİMETLER'e). Hangi ganimetler, onlar gibi inanmadıkları için canı, malı, ırzı Allah tarafından müminlere GANİMET olarak müjdelenmiş insanlar.
Birde insanlar bir yerde düşüncesine önem veriyorsa, o kişi peygamber midir? Yazdıklarınız çıkarttığım sonuç insan bir koyundur. İyide bu senin kendi çerçeven, kendi açın, bizi bağlamaz ve genelleyemezsin. yani, insanalrın fikrini aldığı kişi, bu sebeple peygamber sayılamaz, böyle saçmalığı da ilk defa duydum. iyi ki kafedeyiz, zaten yaptığının sadece din tacirliği -belkide dalgasını geçen birisi olabilirsin- olduğu açık iken birde idrak etmemeye yeminliymişsin gibi yazdığın için buradan öteye geçemeyiz seninle :) Ben hadis veriyorum, HADİS Muhammed ve adamlarının baskın yaptığı bir yerde ele geçirdikleri kadınlara tecavüzü, tecavüz ederkende çocuk olup, olmaması açısından sakınmak-önlem almak gerekli mi? diye Muhammed'e soruyorlar, o da hayır önlem almanıza gerek yok, olacak çocuk olacaksa olacaktır diyor. Hadis böyle bir konuyu işliyor, arkadaşımız bu hadisten yukarıda yazdığı gibi bir sonuç çıkartıyor. Tam kafelik :) |
Dünyada ki her savaştan sonra Ganimet olur :) Ganimet olmaz diye bir şey olmaz!
sen ölümü göze alıyorsun ölmeyi. ölüyorsun öldürüyorsun öldürülüyorsun savaş bu karşı taraf galip gelirse yandın... fakat o zamanda savaşı En Medeni İnsanlar kazanmış ve elbette karşı tarafta islamın imhası yenilmesi için çalışan insanlar var onlar esir düşmüşler normal işinde güçünde olanlar değil islama cephe almış cephede bulunmuş savaşmış ve yenilmiş ve esir düşmüş insanlar bunlar sonra elbette Müminler gayet kibar nazik Aşk ile dolu esir kızlar müslümanları görünce hiç böyle insanlar görmedikleri için şaşırıyorlar Müslüman Erkeklerin Güler yüzlülüğü esir kızları tavlıyor ve islamda şehvet gaye olarak değil Üçret olarak vardır Bir kimse ben kendimi İnsan yapıcam kendimi yetiştireceğim İnsan olucağım dediği zaman bu vazifeyi üzerine alana Kudret şehveti bol bol ziyadesiyle veriyor ama gaye olarak değil üçret olarak veriyor al bunu yerli yerinde sarf et diye sen sadr-ı İslamda ki müminleri insanlara tecavüz eden kaba görgüsüz eskiye haydut filan mı sandın Bu tesbitin de hata etmişsin yanılıyorsun çünkü neden biliyor musun? sadr-ı İslamda hiç bir Esir gösterilemez ki Aşk ile dolu Müslüman olmamış olsun.. islama esir olmuş herkes en güçlü müslüman olmuştur.. :))) tecavüz edilmiş olsa kaba davranılmış olsa zor kullanılmış olsa hayvanca muamele edilmiş olsa ESİRLER en kuvvetli müslümanlardan olur mu? |
Yani Allah'ın ganimet müjdeleyip, ardından kasabaya girilip erkeklerin öldürülüp, kadın ve çocukların köle yapılması, mmalarına, ırzlarına tecavüz gayet normal öyle mi? (Savaş olduğunu kims öyledi? mevzu savaş değil, işgal-sefer, hadi bunu geçtik)
Söylediğin şey savaş suçudur yani savaşın bile bir onuru olur, bu onuru çiğneyenlerin varlığı ancak bu kişileri ONURSUZ yapar, seni haklı çıkartmaz. HADİS gereğince net ve açık, senin namelerinin ne önemi var ki? Kimmiş o en sağlam esirler, o esir dediğin seçmeceler daha evvel köle pazarından alınmış köleler, savaş GANİMETİ olsalar dahi ticaretle alınmışlar. (Yani baskın yapılan kasabadakilere oracıkta tecavüz konusu ayrı, birde bunu yapan, yaptıran masala göre Allah ve Muhammed olunca durup düşünmesi gereken sensin.) İlk paragrafın zaten kafa yapını gösteriyor, tecavüz hakmış sebep savaşmış? SEN SAVAŞTA KAÇ TANE KADIN VE ÇOCUK GÖRDÜN? Normal işinde gücünde olanlar değilde islama cephe alanlarmış :) be bihaber, Bedir savaşı dahi Muhammed ve etrafındakilerin deve kervanlarına yaptığı saldırılardan çıkmıştır. Normal işinde gücünde olmayan tam tersi olmalı, öyle olmalı ki, elde silah Allah bir alet etrafa kan saçmışalr, mal, can ne varsa yağmalamış, çoluğa, çocuğa tecavüz etmiş, malı, mülkü, kanı, canı DÜNYA MALI UĞRUNA pazarlarda satmışlar. KAFALARI ÖYLE BİR KAFA Kİ, CENNETLE MÜJDELİ MÜM'İNLER MAL, MÜLK İÇİN BİRBİRİNİ KATLETMİŞ, buna ne sebep uyduracaksın? İşinde gücünde olmayan kim? (mesele açık gördüğün gibi, ganimet, mal, mülk, kadın, köle vb) SAVAŞIN SEBEBİ DE BU GANİMETLER, MİNAREYİ ÇALAN KILIFI HAZIRLAR denir ya, kısaca senin mızrakların bu çuvala sığmıyor. Hadiste, konusu da gayet açık, kadınlara tecavüz(Yani bu günah değil sevap islama göre öyle mi? :) ) |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
ne baskını ne kasabası :) Alıntı:
Alıntı:
bedir savaşı kafirlerin müslümanları öldürmeye kara verdiği ve savaş hazırlıklarına başladığı haberi gelince müslümanlar 3 sene şiddetli boykot içindelerdi hiç bir şeyleri yoktu kafirlerin onları öldürmeye karar verdiği haberi gelince peygamberimiz ashabına danıştı ashap savaşalım dedi, pek ala dedi kervanın durduruldu kervanda yiycekler içeçekler lojistik destek alındı ve ama kervanın parası sonra verilmek üzere şu an veremezlerdi çünkü 3 sene şiddetli boykot görmüşlerdi... anladın mı :) Alıntı:
savaşın sebebi kafirler ve müşrikler ve islamın savaşı da itişip kakışmadır tam kavga savaş değildir.. çünkü çok merhametli esirleri para ile serbest bırakmalar parası olmayanları ise hemençik bırakmalar islamın savaşı yok islam kendisininin kanı susayarak öldürmeye gelip mağlup olan insaları sanki sokak kavgası bile olamamış gibi itişip kakışma olmuş gibi muamele etmiş serbest bırakmış hatta hazreti osman namaz kılanları azad edicem demiş ( bu kadar basit mi seni öldürmek için fırsat kollayan insanları serbest bırakmak) hazreti Ömer Neden böyle yaptınız bunlar sizi aldatıyor hazreti osman tebessüm etmiş namazda süphane rabbiyel azim denir bu kadar esirden bir tanesi namaz kılarken bu sözün manasını düşünse kendine gelir kendisine çeki düzen vermeye başlar insan olmaya başlar ko din için aldanmış gözükeyim demiş boş ver ömer demiş :) süpahane rabbiyel azim demek: Ya Rabbi özür dilerim Senin Saltanatın düşündüğüm herşeyden münezzehmiş ben Alçak adamın tekiyim neler düşünürdüm benm cebimde kuruş yok onun cebi dop dolu, neden bu böyle diye, ne alçak şeyler, düşünürdüm senin saltanatın hakkında, özür dilerim senin bu işlerin düşündüğüm bütün alçakça düşüncelerde münezzehtir demektir :) Alıntı:
|
":) böyle bir şey yok"
Türklerin müslümanlaştırılması diye birşey duydunmu sen. Haa bu arada ":) böyle bir şey yok" diye bir cevap yok. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:00 . |