Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Politika (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=21)
-   -   Kobani'de Yasanan Insanlik Drami (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=35837)

evrensel-insan 07-10-2014 18:31

Kobani'de Yasanan Insanlik Drami

Bilindigi gibi, su an itibari ile; ISID, Kobani'yi Turkiye tarafi haric, digger her bir yandan kusatmis ve sehir merkezine dogru ilerliyor.

Ilcede sokak catismalari suruyor.

Kobani'ye ISID saldirisinin 23. gununde, Kobani direnmeye calisiyor ve yardimci olan tek silahliguc te; YPG ve bolgedeki digger kurd orgutleri.

Turkiye'de de bugun bir cok sehirde, Kobani saldirilarina yonelik halk sokakta idi.

Turkiye'nin durumuna gecmeden bir kac olguyu paylasalim.

Kobani'de agirlikli olarak kurd kokenli halk yasiyor.

Kobani'yi savunan silahli orgutler, PKK terror orgutunun digger kollari.

Turkiye genelinde sokak eylemleri cagrisi yapan partiler arasinda; AKP, CHP ve MHP yok.

Sokaklara cikanlar, Kobani'deki halka destek olmak icxin sokaktalar.

Bunlarin arasinda, dogal olarak PKK yanli vatandaslar ve PKK bayraklari da var.

Iste burada ip kopuyor.

Ipi koparan, Kobani'ye bakis acisi.

Orada yasayan halkin yasam hakkina sahip cikmak mi?

Yoksa, orada yasayanlari etik olarak ayirip, "orada kurdler yasiyor ve orayi PKK koruyor, dolayisi ile ben bu hareketi desteklersem, kur ve PKK'li damgasi yerim, ayrica ben bir turkum, banasne Kobani'de kendini kurd gorene oplan saldiridan?" benzeri bir etnik milliyetcilik.

Bu oyle bir hal aldiki, bugun o gezi bilincindeki isim yapmis kanallar bile, bu bahaneye sigindi.

Halk Tv, Uliusal Knal bu eylemlere karsi kaygisiz kalmis durumda.

Yani nasil gezide cnnturk v.s. bir taraf gosterdi ise, simdi de aynisini Halk Tv ve ulusalkanalyapiyor.

Haberleri detayli ve aninda veren sadece iki kanal var. IMC ve Hayat Tv.

Evet ne dersiniz?

Kobani'de olup biten katliama karsi , destek veriyor musunuz?

Yoksa "onlar kurtd, ustelik PKK orayi koruyor, ben destek veremem" mi diyorsunuz?

Kobani' ile ilgili eylemler; bati ulkelerinde de devam ediyor.

Evet halktan insanliktan yanamiyiz?

Yoksa etnik ayrimciliktan yana mi?

evrensel-insan 07-10-2014 19:25

IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını artırması Türkiye'de protesto ediliyor. Tansiyonun yükseldiği protestolarda, bir çok ilde polis göstericilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Muş'ta 1 kişi hayatını kaybetti.Tarsus'ta Hizbullahçılar ateş açtı, 9 kişi yaralandı. İstanbul'da da bir avukat başından gaz kapsülüyle yaralandı.

http://www.cumhuriyet.com.tr/Archive...e/KAPAKKK.jpeg

Aralarında HDP ve Kaldıraç'ın da bulunduğu çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri yaklaşık 500 kişi saat 13.00'te Kadıköy Boğa Heykeli önünde toplandı. "Diren Kobani, Kadıköy seninle" ve "Kobani onurdur onuruna sahip çık" şeklinde slogan attı.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/t...da_yarali.html

Mardin ve Van'da sokağa çıkma yasağı

Erzurum'da gostericilere ates acildi, satirlarla saldirdilar.

Van'da sokaga cikma yasagi.

Diyarbakır Valiliği'nden açıklama

Taksim savas alanine dondu

Tarsus'da Kobani protestosunda kan aktı: 9 yaralı

http://www.cumhuriyet.com.tr/Archive...=1412671896858

bursali68 07-10-2014 20:00

Alıntı:

Evet halktan insanliktan yanamiyiz?

Yoksa etnik ayrimciliktan yana mi?
Merhaba,

Sonuçta, ölenler maalesef MASUM, hayat mücadelesi veren insanlar...Bunun Türkmen olması, Kürt olması sonucu değiştirmiyor....O yüzden ben konuya " etnik " köken bağlamında değil, insan bağlamında bakıyorum....Dün Türkmenler kıyıma uğrarken ne düşünüyorsam, Kobani'de Kürtler kıyıma uğrarken aynı duygu içerisindeyim....

Bu konuda her ikisinin de kıyımından sorumlu olan bugünkü iktidarımız....En azından bu kıyımda " çorbada tuz " misali katkısı ve desteği vardır...

Sağlıcakla kalınız...

gordion 07-10-2014 20:49

Kobani'de Pkk'lı kürtlerin ağırlıkta olduğunu ve askerlerimizi şehit eden Pkk'li teröristlerin ağırlıkta olduğunu duydum, bu bilgilerime istinaden; Kobani'ye destek vermiyorum. Meclisteki Pkk'lıların da Kobani'ye yardım feryatları bu bilgilerimi destekler nitelikte.

evrensel-insan 07-10-2014 20:52

Alıntı:

gordion´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 526825)
Kobani'de Pkk'lı kürtlerin ağırlıkta olduğunu ve askerlerimizi şehit eden Pkk'li teröristlerin ağırlıkta olduğunu duydum, bu bilgilerime istinaden; Kobani'ye destek vermiyorum. Meclisteki Pkk'lıların da Kobani'ye yardım feryatları bu bilgilerimi destekler nitelikte.

Anlasildi. Sen insanlik yerine, onun ayrimci etik etnisite degeri olani tercih et.

Sonucta insanlik bilissellik isidir, her beyine nasip olmaz.

evrensel-insan 07-10-2014 20:55

CArşı Kobani'nin yanında!

Kobani'de yaşanan insanlık dramının sona ermesi adına bir destek de Beşiktaş taraftar gruplarından olan çArşı'dan geldi.

Beşiktaş'ın muhalif taraftar grubu çArşı, son günlerde Türkiye'nin olduğu kadar dünya gündemini de meşgul eden Kobani'deki IŞİD saldırılarına karşı resmi Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. 'Sessizlik saf tutmaktır, bizim safımız insanlıktır' mesajının paylaşıldığı tweet'lerde bölgede devam eden IŞİD vahşetine sessiz kalanlara göndermeler yaptı.

http://www.yonhaber.com//Uploads/CKU...69f77a3911.jpg

http://www.yonhaber.com//Uploads/CKU...a41fe5db2d.jpg

spartacus 07-10-2014 21:30

Alıntı:

bursali68´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 526823)
Bu konuda her ikisinin de kıyımından sorumlu olan bugünkü iktidarımız....En azından bu kıyımda " çorbada tuz " misali katkısı ve desteği vardır...

Sağlıcakla kalınız...

Sevgili bursalı, çorbada tuz değil, çorbanın kendisi olarak düşünüyorum... Bundan sonraki hiç bir ifadem sana dönük değil.

Hali hazır soygun iktidarı, Suriye yi evvelden beri hedefliyordu, Kuzey Irak ve Suriye'de İŞİD gibi hiç bir tanıma sığması mümkün olmayan o yüzden şerefsiz bile diyemediğim (ki şerefsizlerin bile bir onuru vardır) kuduz köpek sürüsünü, besleyen, palazlayan, eğiten, lojistik ve silah desteği veren AKP iktidarıdır.
1.) Yaptıkları mezhepçilik ile Ortadoğuda öteden beri durulmasına müsade etmedikleri sünni-şii çatışmasında bir tarafı galabe çalmak(ve sürekli çatışma ortamı yaratmak, mümkünse 100 yıl), nemalanmak(ve tabi hilafet hayalleri, ardından kendi soygun takımı için inşaatlar, konfeksiyonlar, gıda ürünleri, soygunlar, tarihi geçmiş ürünler....... heleki savaş sonrası aç bir pazar).
2.) Esad düşecek ve böylelikle petrol bölgesinde yüzünü ABD ve Batıya değil Rusya ve Çin'e dönmüş bir Suriye kalmayacaktı.
3.) Suriye ve Irak'ın kuzeyinde yüz yıldır yok sayılan bir halk(kürtler) soluk-alıp verebilme şansı yakalamış olacaklardı, buna engel olmanın tek ve temel yolu, İŞİD ya da benzeri çetelerin, soyguncu, gaspçı(kutsal ganimetçi!? meşru??) yapıların Suriye ve Irak üzerinde ve bilhassa Kuzey bölgelerde etkin olması, kaos yaratması, terör* estirmesi, katliamlar yapması böylelikle batı dahil tüm dünyanın gözünün bu ülkelerin kuzeyinde hakim alanlar oluşturulmasına çevirmesine yol açacaktı. Kısaca İŞİD'e Kobani'de göstermelik ABD müdahaleside gerçekçi değildir, AKP iktidarının amacı iki ülkenin kuzeyinde Türkiyenin hakimiyetinde bölgeler oluşturmak ve böylelikle oradaki Kürt halkını(kalanı) sustrumak, dizginlemek ve Suriye de gerekli iktidar değişimini yapmak, böylelikle Suriye'ye karadan girişinde yolu açılacaktı vs... Kısaca bu iki ülkenin bilhassa kuzeyindeki halklar(kürt ya da başka farketmiyor, farklı inançlar ya da mezhepler) bilinçli bir biçimde katledilmektedir....

Neyse kısaca, milyon dolarlarla, yer altı kaynakları ve sömürüsüyle oynayan kuruluşlar için eğer milyon dolarların devamı milyon insanın ölümüne bağlı ise, milyon insan anlam ifade etmiyor, zira bu tür bir yaşam ve düşünce tarzında olanların cennet hayatından vazgeçmeyeceği gibi, bunu 1 derece düşürecek olana imkan vermek istemezler, bu milyon insanın ölümüne dahi mal olsa.

Neyse bana kızanlar olacak biliyorum, ama dinler iktidarlar içindir ve onlar için vazgeçilemez bir araçtır, askere dönüşebilir, silaha dönüşebilir, toplumları dünyadan habersizce yüzyıllarca yaşatabilir, insanları siz hayal alemlerinde mutlu olacaksınız diye kandırırken kendi gerçeklerini gizlemeyi, örtülemeyi başarabilir, nasıl diyeyim 10 parmağında 10 marifet din le mümkün...

İyi düşünmek gerekir, sözde müslümanlardan oluşan bir hükümet var, yalan, dolan, sabah dediğini akşami akşam dediğini sabah bile inkar edecek kadar onursuzlaşmış, bir dediği diğerini tutmayan güvensiz, acımasız, insanları sadece oy ve para olarak gören aç gözlü bir takım .... Ama bakınız, hatta topluma göre bile herkesten daha müslüman ve herkesten daha dindarlar ve güvenilirler değil mi? Bunu sağlayan ne ise Ortadoğuda yıllardır milyonlarca insanın ölümünde kulalnılan araçta(din ve mezhepleri) o dur... Araçlardan birisi din ise araç edinen kim? Sistem ve sistemin egemen sınıfı, iktidarın gerçek sahipleri..

Böyle insanların başta olduğu bir dünya....

* koymuştum açıklayayım
*Terör nedir?
Terör kapalı, açık savaşlarda, iktidarların sitediği sonucu elde etme stratejilerinde, rakip mücadelelerinde, çeşitli insan ya da kurumların hatta aile içlerinde sürekli başvurulan bir CAYDIRMA, YILDIRMA, KABULLENDİRME yöntemi-taktiğidir. Bu iktidarlarca olduğu gibi bir çok alanda hatta kurumlarda dahi kullanılır. Örneğin bir eğitim sisteminde bir dersi(ki bu ders akademik değilse) tüm öğrenciler almak zorunda demek ayrı, almayanlar sınıfta kalacak demek ayrıdır, niyet kötü bile olsa, onu yaptırmak için başvurulan yöntem örneklediğim gibi ise bu yönteme terör denir. Korkut, yıldır kabullendir, hangi araçları kullandığının önemi yok! İsrail örneğin sürekli teröre başvuran bir devlettir, Türkiye'de sürekli teröre başvuran bir devlettir, ve işin açıkcası bu iktidarlar teröre başvurarak hem istediği sonucu alırlar hem de kurbanları terörist ilan ederler, yaşama hakkının dah olmadığı insanlar olarak lanse ederler, nefret-ayrım politikalaerı üretirler, 1 taş ile 2 kuş...

İŞİD neden boğaz kesiyor, savaş esirinin dahi haklarının olduğu bir dünya da, neden yüzlerce insanı toplu katledip(ki bu insanlar sıradan halkın fertleri) video çekip kanlı, kanlı gösteriyorlar? Çünkü, işte tamda terör buna deniyor ve İŞİD'in başarısının altında yatan en önemli faktör bu terör. Çünkü yerleşimlerde direnecek kapasitedeki halklar, tükürseler boğacakları kadar bir salyalı, kuduz sürüsüden kaçıyor!! Terör de amaç neydi? Korkut, amaca ulaş....

Neyse oldu olası yerlerde daha anlamını bilmeden terörden bahsedenler umarım yazımı okur ve sap ile samanı karıştırıp, içinde üç kuruş akıl, düşünce, bilinç faktörü olmayan, papağanın bile yapabileceği 3-5 ezber kelimeyi burada bize pompalarken biraz düşünürler, düşünmezlerse de sorun değil, bu kafayla nasılsa gelecek onlar içinde pek aydınlık olmayacak, açlık sınırının 1250 TL yi geçtiği ülkelerinde, 800 küsür asgari ücretle, üstelik ev kirası, enerji vs de eklediğimizde asgari geçim kaynaklarının açlık sınırı altında olduğunu fark etmeyen, ot gelip saman giden, başkalarının hayatları uğruna, sistemin, iktidarların ve yiyicilerin, cennet hayatı uğruna heba olmaya, kul, köle olmaya devam ederler, bir gün gidin ölün denir ölürler, geberin denir geberir, birbirinizi doğrayın denir doğrarlar, çünkü dağarcıkları bir papağandan daha fazla değil...

bursali68 07-10-2014 21:34

Alıntı:

Sevgili bursalı, çorbada tuz değil, çorbanın kendisi olarak düşünüyorum... Bundan sonraki hiç bir ifadem sana dönük değil.

Merhaba,

Biliyorum sevgili spartacus, biliyorum....Ben de aşağıda sıraladıklarınızı sürekli söylüyorum ama yoruldum artık, bu yüzden kısa kesmeyi tercih ediyorum....Söylediklerinizin altına imzamı atarım...

Sağlıcakla kalınız...

evrensel-insan 07-10-2014 21:49

Alıntı:

bursali68´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 526833)
Merhaba,

Biliyorum sevgili spartacus, biliyorum....Ben de aşağıda sıraladıklarınızı sürekli söylüyorum ama yoruldum artık, bu yüzden kısa kesmeyi tercih ediyorum....Söylediklerinizin altına imzamı atarım...

Sağlıcakla kalınız...

Aslinda bu soylenenleri yerine gore gun gun olarak farkli kavram ve konular ile her yerde acikliyoruz.

Sonucta hersey bir ...e gore temelinde ele alindiginda, ve her bir ...e gore her bir beyni bir tarafa savurdukca, bu ..e gorelerin insanoglunun ortaya attigi ve savastirdigi degerler degil de; insanoglunun kendisi yasami iliskileri hak ve ozgurlukleri v.s. olabilmesi gerekiyor.

Iste bunun bilincinde ve farkinda olan beyinler, ne cesit bir katliam olursa olsun; halkin ve de insanligin yaninda yer almayibiliyorlar.

Aslinda Kobani katliamlari, sadece dini/mezhepsel degil; etik/etniksel farki da icerdiginden cok daha anlamli oluyor.

Gezi de sesi cikmayan, ulkuculer, Kobani direniscilerine karsi saldirabiliyor.

Emperyalizm insanoglu beynine oyle olaylar sunuyor ki; ondan yana olmamak, politikayi asiyor ve farkindalik ve de bilinc gerektiriyor.

Cunku buradaki katliama karsi cikis, ISID'yaptigi icin degil; bu katliamin insanligi katlettigi icin. Yani onem yapan da degil, kime ne yapildiginda.

Ayni sekilde katliamlara karsi cikmak, katledilenlerin kurd kokenli oldugu icin degil, insanoglu oldugu icin.

Yine ayni sekilde katledilenlerin hangi halktan (dini ya da milli) oldugu icin degil, halk oldugu icin.

Iste insanlik ve halk farkinin farkina varamayanlar, etik temelli dini/mezhepsel ve etik/etnik ayrimlar ile, kimi neden destekleyecegini bilemezler.

Daha oncede soyledim bir daha soyluyorum.

Ben her zaman ...e gore olarak insanoglundan ve halktan yana oldugumdan; yerin e gore politik cikari orada burada olan ile cakisabilirim.

Burada da ister istemez, PKK ve kollari terror orgutleri ile bir cakisma var.

Yalniz bu cakisma, bendeki ...e goreyi ayni temelde tutarken, PKK ve de digger terror orgutlerini digger insanlik ve halk savunularinda ayri dusurur.

Iste politika boyle bir seydir. Sadece bir cikar temelindeki savunu ve timsah gozyaslarini icerir. Insan haklari, evrensel hukuk hak ve ozgurlukler ise halklarin ve insanligin yaninda olarak daimi dik durur.

gordion 07-10-2014 21:50

Alıntı:

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 526826)
Anlasildi. Sen insanlik yerine, onun ayrimci etik etnisite degeri olani tercih et.

Sonucta insanlik bilissellik isidir, her beyine nasip olmaz.

Mesajımda "bilgilerime istinaden" demiştim, bu şekilde yazdığımı bile bile, yani Kobani'de askerlerimizi şehit eden Pkk'lı teröristlerin olduğunu bile bile, bu bilgilere istinaden Kobani'deki Pkk2lı teröristler güruhunu savunuyorsun sen bir vatan hainisin. Atatürk senin gibileri İstiklal mahkemesinde sallandırmıştı, onların uzantıları hala devam ediyormuş demek ki.

evrensel-insan 07-10-2014 21:53

Alıntı:

gordion´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 526836)
Mesajımda "bilgilerime istinaden" demiştim, bu şekilde yazdığımı bile bile, yani Kobani'de askerlerimizi şehit eden Pkk'lı teröristlerin olduğunu bile bile, bu bilgilere istinaden Kobani'deki Pkk2lı teröristler güruhunu savunuyorsan sen bir vatan hainisin.

Senin bilgilerini zaten ben bas yazimda acikladim.

Senin algilayamadigin su;

Kobaniye verilen her turlu destek;

Halk olduklari icin.

Insanoglu olarak yasam haklari oldugu icin.

Yani;

Ne kurd olduklari icin,

Ne de ISID saldirdigi icin,

Ne de oradaki halki PKK ve de dallari terror orgutu olarak korumaya calistigi icin.

Yani konu Kobani halki, ne asker, ne PKK ne kurdluk, ne turkluk, ne de ISID.

Bunu algiliyabiliyor musun?

Benim icin onemli olan "halk haini" olmamak.

Iste senin tarafliligin seni bir "halk haini" yapiyor.

evrensel-insan 07-10-2014 22:05

Alıntı:

gordion´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 526825)

Bak sana bir insanlik ve halktan biri empatisi yapabilmen Adina bir ornek vereyim.

Sen Kobani'de yasiyor olsan ve seni katlatmek isteyen ISID teroristlerinden, PKK teroristleri korursa; ne dusunursun?

Yanitlarken dikkat et de "vatan haini" olma!

gordion 07-10-2014 22:13

Alıntı:

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 526837)
Senin bilgilerini zaten ben bas yazimda acikladim.

Senin algilayamadigin su;

Kobaniye verilen her turlu destek;

Halk olduklari icin.

Insanoglu olarak yasam haklari oldugu icin.

Yani;

Ne kurd olduklari icin,

Ne de ISID saldirdigi icin,

Ne de oradaki halki PKK ve de dallari terror orgutu olarak korumaya calistigi icin.

Yani konu Kobani halki, ne asker, ne PKK ne kurdluk, ne turkluk, ne de ISID.

Bunu algiliyabiliyor musun?

Benim icin onemli olan "halk haini" olmamak.

Iste senin tarafliligin seni bir "halk haini" yapiyor.

Pkk Kobani'yi babasının hayrına sahiplenmiyor,
Pkk babasının hayrına Kobani için ölmüyor,

Kobani'de yaşayan halk Pkk'ya destek verdiği için, Pkk orada beslendiği için, yuvalandığı için Pkk Kobani'ye sahip çıkıyor,

Sadece Pkk değil, Pyd de Kobani'ye sahip çıkıyor, bu grupların hepsi benim vatanıma, benim askerime kurşun sıkan teröristler.

Sen ise çıkmış teröristlere ve onlara barınaklık yapanlara "halk" diyip aklınca halk kahramanlığı yapıyorsun.

Teröristler geberdiği için çok üzülüyorsun belli, ama elbette bir gün sonunuz gelecekti, bu kadar kan akıtmanın sonucuna katlanacaksınız, şehitlerin ahı yerde kalmayacak.

evrensel-insan 07-10-2014 22:16

Ayn el-Arap

Ayn el-Arab (Arapça: عين العرب, Kürtçe Kobanê) Suriye’nin Halep İli’nin, Ayn el-Arap İlçesi’nin merkezi olan şehirdir. Ayn el-Arap 54.681 kişilik bir nüfusa sahiptir. Nüfusun büyük çoğunluğunu Kürtler oluşturur. Ayn el-Arap’ta önemli bir miktarda Türkmen nüfusu da yaşamaktadır.

Iste onemli olan bu 54.681 kisinin insanoglu oldugu ve halk oldugu.

Diger butun bilgilerdeki (etnik/dini kimlik, saldiranin/koruyanlarin kimligi v.s.) her turlu kimlik, sadece bir teferruat.

evrensel-insan 07-10-2014 22:18

Alıntı:

gordion´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 526839)
Pkk Kobani'yi babasının hayrına sahiplenmiyor,
Pkk babasının hayrına Kobani için ölmüyor,

Kobani'de yaşayan halk Pkk'ya destek verdiği için, Pkk orada beslendiği için, yuvalandığı için Pkk Kobani'ye sahip çıkıyor,

Sadece Pkk değil, Pyd de Kobani'ye sahip çıkıyor, bu grupların hepsi benim vatanıma, benim askerime kurşun sıkan teröristler.

Sen ise çıkmış teröristlere ve onlara barınaklık yapanlara "halk" diyip aklınca halk kahramanlığı yapıyorsun.

Teröristler geberdiği için çok üzülüyorsun belli, ama elbette bir gün sonunuz gelecekti, bu kadar kan akıtmanın sonucuna katlanacaksınız, şehitlerin ahı yerde kalmayacak.

Dedim ya aramizdaki fark cok buyuk. Ben oradaki halka ve de insanliga uzuluyorum.

Sen ise buna uzulemiyorsun bile. Cunkmu beynin degerlerle ayrilmis.

O yuzden bana politika yapma, yazacaksan insanlik Adina halk Adina bir seyler yaz. Taabi degerlere olan bagliligindan kurtulabilip te, halki halk olarak ve de yasam hakki olan halk olarak algilayabilirsen.

Mesela terrorist ile halk farkini algilayabilirsen.

Cunku senin bunu algilaman, turkiye bunyesindeki PKK teroru ile kurd halkini algilamani da saglayacak. Tabi turk milliyetcisi degil isen.

Aslinda bu konuda fazla da umudum yok.

gordion 07-10-2014 22:23

Alıntı:

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 526838)
Bak sana bir insanlik ve halktan biri empatisi yapabilmen Adina bir ornek vereyim.

Sen Kobani'de yasiyor olsan ve seni katlatmek isteyen ISID teroristlerinden, PKK teroristleri korursa; ne dusunursun?

Yanitlarken dikkat et de "vatan haini" olma!

Bir defa beni Pkk koruyorsa ben orada durup düşünürüm, Türkiye'yi bölmeye çalışan ve bu uğurda yüzbinlerce Türk askerini gözü kapalı öldüren, Türk bayrağını yakan, gönderden indiren, bebekleri katleden Apo'nun lideri olan Pkk'nın himayesine gireceğim öyle mi?

Vah ki ne vah, düştüğün hale bak, örneklerine bak!

evrensel-insan 07-10-2014 22:25

Alıntı:

gordion´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 526843)
Bir defa beni Pkk koruyorsa ben orada durup düşünürüm, Türkiye'yi bölmeye çalışan ve bu uğurda yüzbinlerce Türk askerini gözü kapalı öldüren, Türk bayrağını yakan, gönderden indiren, bebekleri katleden Apo'nun lideri olan Pkk'nın himayesine gireceğim öyle mi?

Vah ki ne vah, düştüğün hale bak, örneklerine bak!

Gordun mu bak, empati bile yapamiyorsun.

Dogru ya canin ne onemi var, birak seni ISID katlettsin, en azindan PKK teroristinin seni yasatmasindan iyidir.!

Vah ki ne vah, 21. yuzyildayiz hala beyinler insanliga ve halka karsi politik kimlikleri tercih ediyor.

gordion 07-10-2014 22:39

Senin gibi bir terörist yaltakçısı "halkçı" kimliğine bürünüp bana akıl veremez,

Sende meclisteki Pkk'lılar gibi,
Pyd gibi,
dağdaki Pkk gibi ağlıyorsun,

Çünkü Kobani elden gidince barınacak bir yeriniz olmayacak,

Türk askerine kurşun atacak silahlarınızın bağlantısı kesilecek,

Türkiye'ye saldırdıktan sonra kaçacak dinlenecek bir yeriniz olmayacak,

Bugüne kadar Suriye'den kaçan yüzbinlerce kişi Türkiye sınırına geçti sığınmak için, senin terörist arkadaşların da Türkiye sınırına geçebilirdi, o koridor boş, neden geçmiyorlar çünkü çoğu Pkk'lı ve Işid ile savaşmakla meşgul.

evrensel-insan 07-10-2014 22:44

http://vagus.tv/wp-content/uploads/2013/09/rojava.jpg

Rojava; Dêrik’ten Efrîn’e kadar yaklaşık 700 kilometrelik Kuzey Kürdistan’ın hemen öte tarafındaki coğrafya parçası. (Haritadaki sari bolge)

Suriye’nin Halep kenti yakınlarında bulunan bölge, Suriye’nin kuzeyinde Kürtlerin yoğun yaşadığı bir yer. Bölgeye verilen ad, Kürtçe’de ‘Batı’ anlamına geliyor. Bölge halkının ”Rojava Kürdistanı’ olarak andığı yer Türkçe’ye Batı Kürdistan olarak çevrilebiliyor.

Rojava Kürtleri, Suriye nüfusunun yaklaşık % 15’ini oluşturuyor. Suriye’de yaşayan en büyük azınlık gruptur. Sayıları yaklaşık 2 – 2.5 milyon civarındadır.

Baas Rejimi’nin uzun yıllardır uyguladığı baskı ve şiddetten dolayı Rojava Kürtleri de bölgede Esad’ın varlığını istemiyor.

Rojava üç bölgeden oluşuyor

1- Cizîrê Bölgesi
Bu bölge Dêrika Hemko Tirbespiyê, Girkê Legê, Amudê, Dirbêsiyê, Serêkaniyê ve Hesekê kentlerinde oluşuyor. Bölgenin şu an dörtte üçü Kürt yönetiminin denetiminde. Tüm kent merkezlerinde sivil ve askeri kurumlaşmalar bütünüyle son bir yıllık süre içerisinde ve önceki hazırlıklar ekseninde sağlanmış durumda. Bölgenin nufusu 2 milyon civarındadır.

2- Kobanê Bölgesi
Bölgenin Kuzey Kürdistan’daki karşılığı Suruç ovasıdır. Suruç merkezi Kobanê’ye 10-15 km mesafede bulunuyor. Köyler hemen karşı karşıya. Kobanê bölgesinde Til Ebyad, Eyn İsa, Menbec ve Cerablüs bulunuyor. Bölgede 500 binden fazla Kürt yaşıyor. Kent merkezi ve köylerin önemli bir kısmı Kürtlerin denetiminde.

3- Efrîn Bölgesi
Bölgenin Nüfusu 500 bin civarında ancak Suriye’nin diğer kentlerinde yaşanan son göçlerle birlikte nüfusu şuan ikiye katlanmış durumda. Nüfusun önemli bir kısmının Êzaz, Cebel Seman ve İdlip’te yaşadığı Efrîn bölgesi tamamen Kürtlerin denetiminde bulunuyor.

Rojava’daki bu üç kürt bölgesi PYD’ye bağlı askeri güç YPG’nin kontrolü altında bulunuyor. Bölgede El Kaide’ye bağlı El Nusra Cephesi ile YPG sürekli savaş halinde.

El Nusra Cephesi (su an ISID) hem Kürt köylerine hem de Alevi köyleri saldırırak katliamlar yapıyor. YPG ise bunu engellemek ve bölgenin kontrolünü bırakmak istemiyor.

http://vagus.tv/2013/09/25/rojava-neresidir/

evrensel-insan 07-10-2014 22:47

Alıntı:

gordion´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 526848)
Senin gibi bir terörist yaltakçısı "halkçı" kimliğine bürünüp bana akıl veremez,

Pyd gibi,

Bugüne kadar Suriye'den kaçan yüzbinlerce kişi Türkiye sınırına geçti sığınmak için, senin terörist arkadaşların da Türkiye sınırına geçebilirdi, o koridor boş, neden geçmiyorlar çünkü çoğu Pkk'lı ve Işid ile savaşmakla meşgul.

Dedim ya sen halk ile teroiristin farkinin farkinda bile degilsin ve olamazsin.

Cunku etik degerlerin senin insanligini esir almis.

Teroristler ancak senin arkadaslarin olabilir, benim arkadaslarim ise halktir ve insanlik icin mucadele edenlerdir.

O yuzden politik etiketlerini kendine sakla. Benim yazilarimin hic bir yerinde politika yok.

Sen insanligini da politikaya tercih etmeye devam et.

Bir gun gelir insanliktan nasibini alirsin, umarim.

Ayrica bizleri "terrorist" ilan eden ilk sen degilsin. Diktator bunu senden once yapti.

Insanliktan nasibini almamis olanlar, sadece kendi yaptiklarini baskasina yamarlar.

spartacus 07-10-2014 23:02

Alıntı:

Pyd gibi,

Yazdıklarına ve üslubuna dikkat et.

İsrail Filistinlileri katleder sen onlar zaten terörist dersin.
İŞİD, EL Nusra, Nusayrileri, önüne gelen başka mezhepten ya da sana göre senden olmayanları katleder, onlar Nusayridir, benden değildi der oh çekersin.
Şimdi koskoca bir şehre önüne geleni kese biçe giden kuduz sürüsünü taktir edersin çünkü sana göre Ezidi, Şii, Alevi, Kürt katletmektedir, oh çekersin.

Sonrada tüm bu ohlarının arasına terörist damgası ekler, tamda sistemin ürettiği kullanımlık beyinle oh çekersin.

o halde sana göre İŞİD = islamiyet değil mi?

Kıvırma, üsluplu yaz, eğer hayır dersen daha şurada 2 satırda dürüst olamayacak kadar seni, senden, insanlığını senden, aklını peynir ekmekle kim almış, düşünme kaabiliyetini, insanım diyebilmeyi kavrayamayacak denli seni böyle kim işlemiş, sana mı yanmalı, senin gibi düşünen insanlar üreten, 3-5 etiket ile her yola sürenlerin hakimiyetinde bir dünyada yaşıyor olmamıza yanmalı bilmiyorum...

İŞİD'in amacı nedir?

Farklı bir topluluğun, inanışın hakim inanışın dayatmalarına zıt düşüp beni kabul et demesi ayrı, kabul etmeyince mücadele etmesi ayrı(Örneğin Filistin, örneğin Kürt halkı, örneğin farklı coğrafyalarda baskı altına alınan Türk halkı, örneğin işgalde savaşan Anadolu halkları! hepsinin bir talebi var), ya İŞİD neyin amacında?

gordion 07-10-2014 23:18

Ben bu forumda din haricinde yazdığım İLK MESAJIM bu konuda iken benim hakkımda yazmamış olduğum siyasi şeyler hakkında uydurmalarına bakılırsa asıl uslubuna dikkat etmesi gereken sensin.

Bak bu gece doğudaki birçok ilde sokağa çıkma yasağı ilan edildi sizin Pkk'lılar yüzünden, Pkk'lılar Kobaniye yardım edin masalıyla Atatürk büstünü yakıyor, Türk bayrağını yakıyor, jandarmaya, polise ateş açıyor, molotof kokteyli atıyor,

Hadi gidin Pkk'lıların yanında sizde Atatürk büstünü yakın, askere molotof kokteyli atın, neyi bekliyorsunuz ki?

evrensel-insan 07-10-2014 23:20

Turkiye genelindeki eylemlerde oldurulenlerin sayisi 3'e cikti.

evrensel-insan 07-10-2014 23:22

Alıntı:

gordion´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 526853)
Ben bu forumda din haricinde yazdığım İLK MESAJIM bu konuda iken benim hakkımda yazmamış olduğum siyasi şeyler hakkında uydurmalarına bakılırsa asıl uslubuna dikkat etmesi gereken sensin.

Bak bu gece doğudaki birçok ilde sokağa çıkma yasağı ilan edildi sizin Pkk'lılar yüzünden, Pkk'lılar Kobaniye yardım edin masalıyla Atatürk büstünü yakıyor, Türk bayrağını yakıyor, jandarmaya, polise ateş açıyor, molotof kokteyli atıyor,

Hadi gidin Pkk'lıların yanında sizde Atatürk büstünü yakın, askere molotof kokteyli atın, neyi bekliyorsunuz ki?

Biz bu duzeyi bilinc olarak coktan asmisiz.

Sen boyle dusundugune gore, sen gidip bu dediklerini "turklugu icermeyen" sembolleri terrorize ederek yapabilirsin.

"Bizim" olan bir sey varsa, o da "senin" olamayan; insanlik ve halklarin hak ve ozgurlugudur.

gordion 07-10-2014 23:28

Alıntı:

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 526855)
Biz bu duzeyi bilinc olarak coktan asmisiz.

Sen boyle dusundugune gore, sen gidip bu dediklerini "turklugu icermeyen" sembolleri terrorize edebilirsin.

Evet siz belli bir düzeyi aşmışsınız artık Pkk ile bir olmuşsunuz farkında değilsiniz. Tayyip sizi çözüm süreci masalına çok güzel yontmuş belli.

Bak bu gece Pkk'da sizin gibi bağırıyor, Pkk'dan hiçbir farkınız yok!

evrensel-insan 07-10-2014 23:53

Alıntı:

gordion´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 526856)
Evet siz belli bir düzeyi aşmışsınız artık Pkk ile bir olmuşsunuz farkında değilsiniz. Tayyip sizi çözüm süreci masalına çok güzel yontmuş belli.

Bak bu gece Pkk'da sizin gibi bağırıyor, Pkk'dan hiçbir farkınız yok!

Senin duzeyindeki bir beyinin dile getirecegi, evrensel hukuk, insan haklari ve hak ve ozgurlukler temelinde; acaba asagidaki katliamlarda bulusabilir miyiz?

Islamin, turk kavimleri kilictan gecirerek musluman yapmasi

Menderes'in asilmasi

"Uc fidan" in asilmasi

K.Evrenin astiklari

Pkk teroru

PYD/YPG teroru

El-kaide, El Nusra ISID teroru

Sisi'nin astigi Mursi yanlilari

Turkiye'de polisin katlettikleri

Sivas, Bagcilar, K.Maras katliamlari

Esad'in Saddam'in, Usame Bin Ladin'in katliamlari

Ikiz kuleler katliami

1. ve 2. Dunya savasinda katledilenler

Hitler, Stalin Katliamlari

Bu orneklerde anlasabiliyor muyuz?

spartacus 08-10-2014 01:49

Alıntı:

spartacus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 526852)
Yazdıklarına ve üslubuna dikkat et.

İsrail Filistinlileri katleder sen onlar zaten terörist dersin.
İŞİD, EL Nusra, Nusayrileri, önüne gelen başka mezhepten ya da sana göre senden olmayanları katleder, onlar Nusayridir, benden değildi der oh çekersin.
Şimdi koskoca bir şehre önüne geleni kese biçe giden kuduz sürüsünü taktir edersin çünkü sana göre Ezidi, Şii, Alevi, Kürt katletmektedir, oh çekersin.

Sonrada tüm bu ohlarının arasına terörist damgası ekler, tamda sistemin ürettiği kullanımlık beyinle oh çekersin.

o halde sana göre İŞİD = islamiyet değil mi?

Kıvırma, üsluplu yaz, eğer hayır dersen daha şurada 2 satırda dürüst olamayacak kadar seni, senden, insanlığını senden, aklını peynir ekmekle kim almış, düşünme kaabiliyetini, insanım diyebilmeyi kavrayamayacak denli seni böyle kim işlemiş, sana mı yanmalı, senin gibi düşünen insanlar üreten, 3-5 etiket ile her yola sürenlerin hakimiyetinde bir dünyada yaşıyor olmamıza yanmalı bilmiyorum...

İŞİD'in amacı nedir?

Farklı bir topluluğun, inanışın hakim inanışın dayatmalarına zıt düşüp beni kabul et demesi ayrı, kabul etmeyince mücadele etmesi ayrı(Örneğin Filistin, örneğin Kürt halkı, örneğin farklı coğrafyalarda baskı altına alınan Türk halkı, örneğin işgalde savaşan Anadolu halkları! hepsinin bir talebi var), ya İŞİD neyin amacında?

Alıntı:

gordion´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 526853)

Soruma yanıt ver! Bizim hakkımzıda ileri geri konuşuyorsun madem soruma yanıt ver!

Atatürk büstünün yıkılmasından hiç bahsetmedik, insan ölüyo! Çoluk çocuk, etnik kökeni, mezhebi, inancı diye bir şey yok! Ulan şarlı refleksli papağan! ben hayatımda defalarca kez İsrail'e karşı mitinglerde yer aldım, ateistim, biz insanlığımızı, irademizi kimseye kul köle etme namına satmadık, kaybetmedik! Ya cevap yazarsın, ya konuya yazarsın, kimin ne olduğu konusunda sen kimsn ki karar verip, kendin çalıp, kendin oynuyorsun!

Adam gibi yaz, üsluplu yaz, kimseyi de itham etme!

soru açık
İŞİD = İslam ve müslümanlar demek mi?!

cevap ver! Bu kör bakış açısı sana ait madem dürüst ol!
Yani Müslümanlar öldürülse iyi oluyor oh oluyor, onlar İŞİD, boğaz kesiyor, kafa kesiyor gibi yazmanın bir tanımı varsa ne! Ne desem hakarete girer şimdi! Örneğin, madem bayrağını pek seversin, Konsoloslukdaki bayrağı İŞİD indirme mi? Ne zaman DÜRÜST olmayı öğreneceksiniz, hani nerede şu dillere destan esip gürlemelerin???? benim böyle etiketlerle işim yok, insan hayatı her şeyden değerli ve hiç bir sembolün de siyaseti, ALET edilmesi doğru olmaz, bunu yapanda o bayrağı çoktan yerlerde sürümüş demektir!

İŞİD'i savunmaya devam edersen -ki böylesine açıktan- bu forumda işin yok, Suriye İŞİD safları seni bekliyor, amaaaaa öldürülen insanlara, uluslararası sömürge ve petrol paylaşımından tutta, senin gbiler yüzünden insanları birbirine kırdırıp, boğazlatıp beri yanda soygununu yapan, sömürgesini sürdüren, insanları inançlarıyla, yaşam kültürleriyle herkesin kendi açısından diğerini ötekileştirip, gebersinler, öldürelim kafasıyla, bu derece faşist ve ırkçı yaklaşımınla devam edersen, bir türlü ayıkamayan, birbirini yiyen insanlığımıza az buçuk bir şeyler görerek fikrimizi söylüyoruz diye böyle abuk, subuk PKK lı deyim hepsi katli vacip olsun kafasıyla devam edersen, burada yerin yok!

Yazacaksan ya konuyla ilgili değer verilecek bir şeyin varsa yaz okuyalım, yoksa defol, her gün her yerde senin kafanı görüyor iğreniyoruz, bir de buraları kirletmeyin, burası sizleri aşar..

Nevandaar 08-10-2014 02:05

Durumdan istifade edip ayn el arabın ismini kobane yapıyorsun bunun karşılığını almaya başlayınca da yaygarayı koparıyorsun. Madem bağımsız devlet kurmak istiyorsun, başkalarının topraklarıyla alakalı hayaller kuruyorsun o zaman bazı sorunları göğüslemek zorundasın. Bu işler batılı abilere ağlamakla olmuyor sadece.

spartacus 08-10-2014 02:07

Alıntı:

Nevandaar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 526871)
Durumdan istifade edip ayn el arabın ismini kobane yapıyorsun bunun karşılığını almaya başlayınca da yaygarayı koparıyorsun. Madem bağımsız devlet kurmak istiyorsun, başkalarının topraklarıyla alakalı hayaller kuruyorsun o zaman bazı sorunları göğüslemek zorundasın. Bu işler batılı abilere ağlamakla olmuyor sadece.

Konu başlığına göre yaz, yazmayacaksan defol!

Nevandaar 08-10-2014 02:23

Alıntı:

spartacus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 526872)
Konu başlığına göre yaz, yazmayacaksan defol!

Hayırdır kürt kardeş sinirlerin biraz bozuk galiba?

Sen abd ile birlik olup bölgedeki arabın türkün anasını ağlatacaksın, her türlü kalleşliği yapacaksın insanlar zıvanadan çıktığındada yardım çığlıkları atacaksın. Oldu.

Konuyla alakalı genel görüşüm:

Ortada insanlık dramı falan yok. Kürtler ektiklerini biçiyorlar. Nasıl ki bir bomba atıldığında alakalı alakasız birsürü kişi ölüyor ise burada da 40 50 yaşlarındaki bilmem nereli kürtün ihanetini konuyla alakalı olmamasına rağmen küçük kürt çocukları da kendi halindeki kürt nine dede de çekiyor, yan köydeki hiçbirşey yapmamış türk de çekiyor. Bu olanlardan dolayı illa çatacak nefret kusacak birşeyler arıyor iseniz silahlı ayrılıkçı batıyla işbirlikçi kürtlere kızın. Olayların bu derece psikopatlaşmasının ana nedeni onlar.

evrensel-insan 08-10-2014 02:36

Alıntı:

Nevandaar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 526874)

Sen abd ile birlik olup bölgedeki arabın türkün anasını ağlatacaksın, her türlü kalleşliği yapacaksın insanlar zıvanadan çıktığındada yardım çığlıkları atacaksın. Oldu.

Kim bu "ABD ile birlik olup bolgedeki arabin, turkun anasini aglatan, her turlu kallesligi yapan?

"Zivanadan cikan" kimler?

Alıntı:

Ortada insanlık dramı falan yok. Kürtler ektiklerini biçiyorlar. Nasıl ki bir bomba atıldığında alakalı alakasız birsürü kişi ölüyor ise burada da 40 50 yaşlarındaki bilmem nereli kürtün ihanetini konuyla alakalı olmamasına rağmen küçük kürt çocukları da kendi halindeki kürt nine dede de çekiyor, yan köydeki hiçbirşey yapmamış türk de çekiyor. Bu olanlardan dolayı illa çatacak nefret kusacak birşeyler arıyor iseniz silahlı ayrılıkçı batıyla işbirlikçi kürtlere kızın. Olayların bu derece psikopatlaşmasının ana nedeni onlar.
Demek su ana kadar katledilen 500'e yakin hayat "insanlik drami" degil?

Peki nedir, insanlik drami?

Neden tum yazinda halk yerine, kurd kavramini kullanma ihtiyaci hissediyorsun?

ISID'in rolu nedir, bu katliamlarda?

"Catmak/nefret kusmak" algisi nerden geliyor?

Saldiriya ugrayan bir halkin haklarini savunmak mi "catmak/nefret kusmak?"

Bence neden ariyorsan, insanoglunu etik farklari ile degerlendirenlerde ara!

Cunku onlar henuz insanlasamamislar.

evrensel-insan 08-10-2014 03:01

Kobani'ye destek eylemleri çerçevesinde Diyarbakır, Batman, Siirt ve Muş'ta 14 kişi hayatını kaybetti.

Kobani’deki IŞİD saldırılarını protesto etmek için dün başlayan şiddet eylemleri bir çok kentte bugün de devam ediyor. Öğle saatlerinde İstanbul ve Ankara başta olmak üzere çeşitli illerde çıkan eylemler gece saatlerinde de sürdü. Muş’un Varto İlçesi’nde çıkan olaylarda 1 kişi, Siirt’in Kurtalan ilçesinde çıkan olaylarda 2 kişi, Diyarbakır’da çıkan olaylarda 8, Batman’da 1 kişi ve Mardin’de 2 kişi olmak üzere 14 kişi hayatını kaybetti. Ölümlerin 10’unun farklı gruplar arasında çıkan silahlı çatışmadan yaşandığı belirtilirken 1 kişinin de eylemler sırasında hayatını kaybettiği bildirildi. Bu arada yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre Diyarbakır’da farklı gruplar arasında sokak çatışmalarının gece boyunca devam ettiği ve ölü sayısının artabileceği belirtildi. Yurt genelinde çıkan olaylarda onlarca kişi de yaralandı.

http://sozcu.com.tr/2014/genel/koban...-cikti-617023/

Şüpheci Dinsiz 08-10-2014 04:52

Gordion, Nevandaar,

Alıntı:

Pyd gibi,

Alıntı:

Kobane'de savaş var, çocuklar, kadınlar, insanlar öldürülüyor. Türkiye'nin tek taraflı koyduğu angajman kuralları sebebiyle Suriye hava kuvvetleri bölgeye müdahale edemiyor. Kobane düşerse erkekler öldürülecek, kadınlar/çocuklar köleleştirilecek, tecavüze uğrayacaklar. Kobane'ye saldıranlar IŞİD katilleri. Kenti ele geçirirlerse katliam yapacakları kesin. Kobane halkı ile Suruç halkı akrabadır. Suruç halkı akrabalarına bu zulmün yapılmasını istemiyor.

İnsan evladı olan hiç kimse buna seyirci kalmak istemez.

Neyiniz var sizin? Bu kadar mı insanlıktan çıktınız?

vartor 08-10-2014 05:15

Her zaman derim, irkcilik ve dincilik ayni kapiya cikar; her ikisi de kendi gibi olmayana karsittir, anti humanisttir. Isin ironisi de, ne irkini ne de dinini kendi secme imkanlari yoktur bu zavallilarin , ayni sucladiklari, hakir gordukleri kisilerin de olmadigi gibi.

spartacus 08-10-2014 08:53

Alıntı:

Kürt değilim, insanım, ikincisi senin için etiket olan şey her ne ise bilmem, türküm, senin ne olduğundan ise şüphe duyarım, insan olmayı zaten ret etmişsin(zira en azından araştırmışım, seni ise tanımıyorum).

Sen ise insan değilsin, yani şöyle bu senin seçimin, daha doğrusu şartlı refleksin. Önce yüce türksün, beyazsın belki zenci değilsin, sonra ne bileyim sünni, münni, alevi malevi, Sakaryalı, Angaralı olabilirsin, sonra Fenerbahçeli, belki cimbomlusundur, sonra bilmem kimin torunu vs, sonra belkide Atsız'ın cengaveri falan, filan....
İnsanlığın kayıp yani. Ben ise önce insanım.

Senin kafan isen ırkçı, yahu TC yüzyıldır ABD nin köpekliğini yapmıyor mu? Demek ki mesele türk, kürt vs meselesi değil, insanları bu biçimde ayrıştırmak saçmalık. Senin yaşam şansın yok, yani sen gebermeyi hak ediyorsun, çünkü türksün(bu senin bakış açın.) Sen ABD ye yalakalık yaparsan, Suriye'de, Irak'ta kaç savaştır milyon insanın ölümüne yol açarsan, kendi ülkende dli farklı, kültürü farklı diye insanları ortak yaşam yerine ya öl ya kabul et kafasıyla bir yarım yüzyıl sindirmeye, baskı ve zulme alırsan, gelir birde forumda genellemeleri böyle etiket kafasıyla yaparsan ne demeye yaşıyorsun? Bu forumda neden yazmana izin veriyoruz, türksün, ve yıllardır ABD nin yalakalığındasınız, hatta Korelere kadar gitmişsiniz! Kafan böyle bir kafa, yani ırkçı, zerre kadar tutarlılığı, ele avuca gelir yanı yok. Ben bu kafaya karşıyım, türk, kürt, gürcü, arap vs diye bir ayrımım yok, iktidarların ve senin gibi insanları ya ırk ile, ya din ile afyonlayıp dilediği gibi kullanıp, soygunlar yaptığı, ona buna yalakalık yaptığı ve onlarıda senin papağan gibi ezberden brada, toplum içinde savunduğun dünya da suçu tüm bir toplumda arayamam ve genelleyemem.

Biz sitede Kürt ırkçısına sırf Türk halkı aptaldır dediği için yaşam şansı tanımazken senin ayrıcalığın ne? Üstelik seninkisi çok daha kötü, İŞİD sadece kürtleri değil, kendisi gibi inanmayan herkesi katlediyor, yani seninle aynı kafa. Eğer bir şeye hiddetlendiğimi düşünüyorsan bunu düşün.. Irkçılığın etiketi olmaz, türkü, kürtü, almanı olmaz, bizim için etiketin önemi yok! Kürt ise de Türk isede bu kafayla burada yeri yok. Kısaca Bu kafayla sana burada yer yok , defol dememde sinirden değil, senin tarzınla ilgili. Hatta neden seni konuşturuyoruz ki, sana neden ayrıcalık veriyoruz.

Senki insanların gayet doğal aczyetleri, kullanılmışlıkları, adi suçlarını bile bir edip genelleyip, etiketlere mal edecek kadar ırkçılaşmış, aklı dumura uğramış birisin, bir ayrıcalığın yok. Bak ben geceleri bir kediyle uyuyorum, neden? Hasta iken buldum, nefes alamıyordu, yavru aç kalmış, ölecekti, şimdi boynumdan ayrılmıyor, sadece bir kedi, ama kedi olması değil canlı olması beni bağlıyor.

Gelelim İŞİD'e bunlar insanın din ya da ırkçılık vari söylemlerle, içi boş, kof, dışı süslü balon yüceltmelerle ne derece kuduzlaşabileceğinin sınırlarını gösteriyor. Benim tepkim İŞİD ve katliamlarına, senin desteğin ve katliamlardan sevinç duyman neden? İŞİD sadece türkleri öldürdüğünde mi kötü?! Bizim forumda İŞİD konusu kürtleri de öldürdüğünde mi açıldı, ya da bizim böyle türk, kürt diye bir ayrımımız mı oldu! batının petrol savaşında oynadığı ama yanlış seçim bir piyon olduğu için mi bu kadar destekliyor ve taktir ediyorsun? Nede olsa kürt öldürüyor ve bu seni sevindiriyor.

Bu ülkenin istihbaratçıları binlerce insanı katlettik derken, senin gibi bakan bir kafa o halde bunu türkler yapıyor, türkler katliamcıdır, öldürelim demekle eşdeğer. Türkler(italik!) daha yakın bir tarihte insan yakmadı mı, bu bakış açısı ve genellemeden daha gerizekalı bir bakış açısı olabilir mi? Türkler= insan yakar demek genellemek ancak enjeksiyonla beyni ilevsizleşmiş insanlara mahsus.

Neyse konudan sapmayalım, ırkçılık yapacaksan yanlış forumdasın, üslubuyla ya kendin gidersin, ya da ortamımızın seninle iğrençleşmesini şahsen ben istemem. Sevdiğin anlayışla ve tabirle "ye sev ya terket". Yani dürüst olabilir, kendi inançlarınıza, enjeksiyonlarınıza sahip çıkabilirsiniz. Bu sizi daha dürüst yapar -ki madem herkes sizin gibi düşünmeli, düşünmeyen defolmalı-ölmeli burada durmaman lazım, burası sizin çiftliğiniz değil.. Kızdığım filan yok, dürüst olmanız yeterli ve defol(senin anlayış biçiminle).

Bu kafada olan bizi yormasın, defolsun.

bayraktaro1 08-10-2014 09:52

Sokaktaki şiddet durumları gibi çok şiddetvari bir ortam oluşturmuş. Bence, karşımızda görüştüğümüz kişilerin sadece sanaldan ibaret olduğunu bilip birbirlerimizi kovmasak ve sinirlenip hakaretler etmesek gerçekten çok daha hoş olacaktır..

Ben her zaman dediğim gibi; İnsanlar düşünüldüğü gibi akıllı varlıklar değildir. Kendilerine saçma sapan yaftalar yakıştırıp, birbirlerini aynı evrim sürecinde olduğu gibi yok ederler. Gen bencil yönleri hep ön plandadır. Yıldızlardan bakabilmeyi bir öğrenebilseler, nokta kadar dünyada; karıncaların birbirlerine taktıkları lakap gibi olurlar. Cumhuriyet'in geçen internet sayfasında bir fotoğraf vardı... Alzeamer hastası yaşlı bir kadın, tekerlekli sandalye de Suriye tarafında tek başına; sınırın öteki tarafında bir sürü insan (Türkiye'de), o yaşlı kadını gören dahi yok, kendi dertlerinde... O kadını, gidemediği için ölüme terk ettiler... Bu fotoğraf herşeyi...

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/t..._Heceleri.html

Bir Fotoğrafın Heceleri
Dokunuyorum fotoğrafa, ayaklar altında büyük insanlık, paramparça... Uygarlık akıyor her yanından, kan revan içinde uygarlık! Irak’a özgürlük geliyor hemen, kadın pazarları kuruluyor Rakka’da, Musul’da, başka diyarlarda. Bedenleri haraç mezat satılıyor kadınların. Genç kızlar ve çocuklarsa revaçta!
Paylaş Tweet Takip et: @cumhuriyetgzt
Kaydet Kaydettiklerim
Yusuf NazımYayınlanma tarihi: 02 Ekim 2014 Perşembe

Dokunuyorum fotoğrafa, ayaklar altında büyük insanlık, paramparça... Uygarlık akıyor her yanından, kan revan içinde uygarlık! Irak’a özgürlük geliyor hemen, kadın pazarları kuruluyor Rakka’da, Musul’da, başka diyarlarda. Bedenleri haraç mezat satılıyor kadınların. Genç kızlar ve çocuklarsa revaçta!

Bir fotoğraf... Belki bilirsiniz; bu sefer çok uzaklardan değil. Hemen yanı başımızdan... Adı peygamberler şehri Urfa’mızdan, Suruç’tan. Hani o, pasaporta ısınmamış olan yanımızdan; adı eşkıyaya, kaçakçıya çıkan diyarımızdan... Anların bellekleridir fotoğraflar. Bir kez basılmışsa deklanşöre, açılmışsa eğer sol memenin altındaki cevahirin gözü, sözünü esirgemezler. Yalnızca bir kareden ibaret kalır gerçek. Bazense her pikseli ayrı bir fotoğraf olur; ses olur, söz olur, tarihin belleğine çizilir, kalın bir iz olur.

Bu fotoğrafa iyi bakın!

İnsanlığımızı parça parça bölen sizce nedir? Dikenli tel örgüler, beton duvarlar, içi su dolu kuyular mı yoksa? Şurada, onları ayıran şeyi siz yoksa dikenli tel mi sandınız? Bir dikenli tel var ortalıkta, doğru! Bir değil, üstelik çok dikenli tel var; kimi döne dolana yüreğimize sarılmış, kiminin eğri büğrü dikenleri, yırtıcı ve uzun, etlerimize batmış. Havada vicdanları kanırtan bir sessizlik...

Toprakta çöl sıcağı, ruhlarda acı, bedenlerde yangın; arbede ve mahşer, canlı bir cehennem! Yaralı bakışları çocukların... Seslerin, renklerin, acıların yurdu bir fotoğraf. Orada flu bir kalabalık var, canlı. Toza toprağa bulanmışlar; ceketli, fularlı, türbanlı. Korkulu, telaşlı gözüküyor suretleri, çoğu kadın ve çocuk, bir kısmı da yaşlı...

Geride bir minare şerefesi, nasılsa yeşil kalmış birkaç ağaç ve Kobani kentinin silueti...

Havada asılı duran bu ölüm kokulu sessizlik neyin nesi? Hissettiniz mi yaralı bakışlarını çocukların? Fark ettiniz mi, yer yer eğilmiş telleri, bükülmüş, dolanmış birbirine, eğreti... Sıcak bedenlerini, dikenli tellere vurmuş insanların izleri var orada, kanlı... Dikkatlice bakın; yırtılmış bir gömlek kolu, bir tişört yahut bir entari, bir bez parçası asılı kalmış geçenlerden, hâlâ canlı...

Bu fotoğrafa iyi bakın!

Gölgede kırk derece sıcak, güneşte kaç cehennem ateşi yapar? Aç mıdır? Açlık umurunda mıdır? Onu tutuşturan yangının farkında mıdır? Belki susamıştır, içecek bir tas su bulamamıştır... Tanrıların ona reva gördüğü bu zulmün ayırdında mıdır? Sahnede figüran değil bu, orta yerde gördüğünüz! Ne de soyut bir resimden fırlamış obje! Bakın, ayakları çıplak! Üstelik düştü, düşecek; güçlükle duruyor pedalları üzerinde bir tekerlekli sandalyenin. Ellerini yummuş mudur? Yumuşak derisinin yüzü çizgilerle dolu, yaşlı bir kadın mıdır? Terk edilmiş bir hasta, bir sakat ya da terden sırılsıklam olmuş bir hayat; analı, babalı, kardeşli bir insan mıdır? Dört büklüm olmuş, eğilmiş bir yanına, çocuklu, torunlu bir can mıdır? Geride kalmış bir soranı, arayanı, merak edeni var mıdır?

Can çekişen insanlık...

Biraz ileride, ölüm naraları işitiliyor ortaçağ cellatlarının. Ezan seslerine karışıyor fetvaları. Bir utanç abidesi gibi duruyor önümde bir fotoğraf, sessiz bir çığlık gibi kanıyor gözlerimde. Medeniyet fışkırıyor ortasından, anlı şanlı Batı medeniyeti; çağdaşlık, gelişme, insan hakları... İçinde can çekişen insanlığın soluk yüzü... Ah, kalbimin yalnız kalmış kuşları! Ah, dünyanın yalnızları! Ortadoğu’da bir vahşet makinesini fonluyor dünyanın büyük tüccarları. Kobani diz çökmüyor ama. Kobani halkı ayakta. Öfke yoğuruyor gençlerin bakışları. Kadınlar, yüreklerini taşıyorlar avuç avuç cepheye...

Rüzgârlar ölçüyorsunuz siz, yağmurlar, fırtınalar, depremler. Barbarlığın şiddetini ölçecek endeksiniz üretilmedi mi daha? Görüyorum, durmadan alçalıp yükseliyor borsalarınızın trendi. Oysa ki her gün, kurlara endeksleniyor yedi kıtada açlığımız bizim. Boşuna yorulmayın. Demeçleriniz, kâr etmez bu fotoğrafı anlamaya. Sözler, korkuya batmış çocuk yüzlerinin yerine geçmez! Bakın, orada öylece duruyor hâlâ vicdanları kanatan o sessizlik.

Senetleriniz aklamaya yeter mi sanıyorsunuz bu fotoğrafı?

Söyleyin, hangi kutsal kitabın ayetlerinde yazılıdır bu zulüm? Kaç varil petrole bedeldir tellerde lime lime sallanan insan ve hayvan etleri? Dualarınız dindirebilir mi bu fotoğrafın renklerine gömülmüş acıyı? Hangi insanlığın sinesinde saklıdır, ağızlarınızda bıçakların açmadığı bu sükûn? Bu fotoğrafa iyi bakın!

Dört yanı **** zulası bir resim. Üzerine üzerine geliyor medeniyet. Taa Amerika’dan, İngiltere’den, Fransa’dan geliyor akın akın... Özgürlük ve demokrasi taşıyor dünyanın bütün kırlarına; Afganistan’a, Irak’a Suriye’ye, Libya’ya...

Manşetlerde ölüm ve katliam...

Aynı fotoğraf karesinin heceleri bunlar; ölüm ve katliam haberleri taşıyor manşetlerden. Kol kola giriyor kırk devletli koalisyon kuvvetleri, gösteri oyunları yapıyorlar biteviye. Bakın, büyük devlet adamlarının nutuklarını yayımlamakla meşgul televizyon kanalları. Nicedir üç vardiya çalışır olmuş silah fabrikaları. Antenler, dünyanın geri kalanına demokrasi kusmaya devam ediyorlar hâlâ. Hemen yanı başımızda, ölüm ayetleri yayımlanıyor, kılıçları kana batıyor her an barbarların. Dokunuyorum fotoğrafa, ayaklar altında büyük insanlık, paramparça...

Uygarlık akıyor her yanından, kan revan içinde uygarlık! Irak’a özgürlük geliyor hemen, kadın pazarları kuruluyor Rakka’da, Musul’da, başka diyarlarda. Bedenleri haraç mezat satılıyor kadınların. Genç kızlar ve çocuklarsa revaçta!

Olmaz olsun saltanatınız!

Eyy, yeryüzüne bunca acıyı reva gören tanrılar! Çağdaşlığınız olmaz olsun sizin! Olmaz olsun atomu parçalarına ayıran biliminiz; uydularınız, uçak gemileriniz, füzeleriniz! Bir avuç dolar uğruna, bu cennet yeryüzünü kanla boyadığınız fetihleriniz. Olmaz olsun o yere göğe sığmayan kibriniz, ortaçağdan kalma saltanatınız; sayılardan, yüzdelerden beslenen muktedirliğiniz...

Renkli piksellerinden ağır ağır, incecikten sızıyor acı. Biliyorum, hükmü yok yazdıklarımın. Dilimde daha çok kanamalı duruyor şimdi heceler. Sözler yetersiz, kelimeler kifayetsiz kalıyor. Orada, toprağı, dikenleri, havayı kanırtan sessizliğin ortasında, o tekerlekli sandalye...

Kızıyorum kendime! Ne yazsam, ne söylesem az. Zalimlik cümlelere dar geliyor. Oysa ki çok daha fazlasını hak ediyor bu resim... Bu fotoğrafa iyi bakın. Öyle çekinmeyin, yaklaşın... Gözlerinizi üzerine dikin, uzun uzun bakın! Belki tanırsınız. Tanrıların yeryüzüne armağan ettiği bu zulümden utanırsınız. Ne bir söz cambazının söyledikleri, ne bir kelime ustasının marifetleri anlatabilir bu resmi... Fotoğrafın içine girin, o tekerlekli sandalyeye oturun!

Gözlerinizi kaçırmayın sakın! Bu fotoğrafa iyi bakın...

evrensel-insan 08-10-2014 09:57

Yukaridaki mesajda adi gecen fotograf

http://www.cumhuriyet.com.tr/Archive...esource/62.jpg

bayraktaro1 08-10-2014 10:01

Bu fotoğrafı görünce Alzeamer hastası rahmetli anneanem geldi. Oda son anları aynı o şekildeydi. Ölümüne 2-3 gün kala kalp atışları çok şiddetlenmişti. Korktuk, ambulansları aradık. Ambulansların söyledikleri laf "kaç yaşında, 80 yaşındaki bir kadın için biz gelemeyiz. Özeli arayın" iğrendim onlardan. Babam da, para canlısı olduğundan özel ambulansları aramadı. Aldım kucağıma, doğru hastaneye götürmek için. Karavan tipi arabamızın arkasına yatırdık. Hastaneye götürdük. Doktorlar, yapılacak bir şeylerin olmadığını ve 2 - 3 gün içerisinde ölebileceğini söylediler. Öyle de oldu 3 gün sonra da öldü... Ama, o kadını götürecek kimse yok...

Bu mu insanlık ? Savaş her çapta iğrenç bir şeydir. Hepimiz teker teker oyuna geliyoruz.

bursali68 08-10-2014 10:02

Merhaba,

Arkadaşlar biraz sakin olup, akıllıca düşünmekte yarar var...

Sonuçta ortaya çıkan tablo, PKK terör örgütünün daha önce yaptığına benzer bir Terör faaliyetidir.Ve bunun sonucunda MASUM, savunmasız siviller kıyıma uğramaktadır.Bu kıyımın, Türkmenlere yapılması, Kürtlere yapılması, Araplara yapılması sonucu değiştirmiyor, kıyım kıyımdır....!

Nevaandar gibi de düşünsek, o zaman da bunun sonu yok....Gücü olan diğerini kıysın geçsin....Yada geçmişte Filistinliler İsrailliler ile sürekli çatıştı, ne ektilerse şimdi onu biçiyorlar.İyi de masum ve savunmasız çocukların, gençlerin bu siyasette ne suçu var....? Aynı formülü Türkmenler için, Kürtler için de ortaya koyduğumuzda, akan kanın etnik kimliği yoktur.Kan kandır.Kıyım kıyımdır.

Bu bölge insanı çok bilinçli insanlardan oluşmuyor maalesef...Veya en azından kendilerine göre farklı olan bilinç düzeyleri var.İttifak yapıp yaşamaktansa sürekli savaşmayı yeğliyorlar sanki.Ancak yine de akan kanın son bulması gerek.Yoksa o kanın içerisinde hepimiz boğulacağız.

Terörün dini, dili, kimliği, rengi yoktur.

Sağlıcakla kalınız.

Neva 08-10-2014 11:20

Alıntı:

spartacus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 526832)

Hali hazır soygun iktidarı, Suriye yi evvelden beri hedefliyordu, Kuzey Irak ve Suriye'de İŞİD gibi hiç bir tanıma sığması mümkün olmayan o yüzden şerefsiz bile diyemediğim (ki şerefsizlerin bile bir onuru vardır) kuduz köpek sürüsünü, besleyen, palazlayan, eğiten, lojistik ve silah desteği veren AKP iktidarıdır.
1.) Yaptıkları mezhepçilik ile Ortadoğuda öteden beri durulmasına müsade etmedikleri sünni-şii çatışmasında bir tarafı galabe çalmak(ve sürekli çatışma ortamı yaratmak, mümkünse 100 yıl), nemalanmak(ve tabi hilafet hayalleri, ardından kendi soygun takımı için inşaatlar, konfeksiyonlar, gıda ürünleri, soygunlar, tarihi geçmiş ürünler....... heleki savaş sonrası aç bir pazar).
2.) Esad düşecek ve böylelikle petrol bölgesinde yüzünü ABD ve Batıya değil Rusya ve Çin'e dönmüş bir Suriye kalmayacaktı.
3.) Suriye ve Irak'ın kuzeyinde yüz yıldır yok sayılan bir halk(kürtler) soluk-alıp verebilme şansı yakalamış olacaklardı, buna engel olmanın tek ve temel yolu, İŞİD ya da benzeri çetelerin, soyguncu, gaspçı(kutsal ganimetçi!? meşru??) yapıların Suriye ve Irak üzerinde ve bilhassa Kuzey bölgelerde etkin olması, kaos yaratması, terör* estirmesi, katliamlar yapması böylelikle batı dahil tüm dünyanın gözünün bu ülkelerin kuzeyinde hakim alanlar oluşturulmasına çevirmesine yol açacaktı. Kısaca İŞİD'e Kobani'de göstermelik ABD müdahaleside gerçekçi değildir, AKP iktidarının amacı iki ülkenin kuzeyinde Türkiyenin hakimiyetinde bölgeler oluşturmak ve böylelikle oradaki Kürt halkını(kalanı) sustrumak, dizginlemek ve Suriye de gerekli iktidar değişimini yapmak, böylelikle Suriye'ye karadan girişinde yolu açılacaktı vs... Kısaca bu iki ülkenin bilhassa kuzeyindeki halklar(kürt ya da başka farketmiyor, farklı inançlar ya da mezhepler) bilinçli bir biçimde katledilmektedir....

Ilaveten;

Suriye petrolleri babinda, gizliden gizliye Suriye'deki iktidari degistirme, devirme hayalleri ayyuka cikmis halde. Yanisira halktan, Suriye'yi de girer aliriz sevdasina kapilan bir kisim aklievvel Turkcu'lerin, bize birsey olmasin da oradaki halktan kim olurse olsun mantiginda konuya yaklasimi da takdire sayan(!)..

Daha dune kadar Isid'in, iktidarin basindakilere "Biat et! " cagrisi yaptigi unutulmus. Yine dune kadar bu iktidar Isid icin "teror orgutu" tanimini kullanamiyordu.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:18 .