Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 07-10-2014, 18:31
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Kobani'de Yasanan Insanlik Drami

Bilindigi gibi, su an itibari ile; ISID, Kobani'yi Turkiye tarafi haric, digger her bir yandan kusatmis ve sehir merkezine dogru ilerliyor.

Ilcede sokak catismalari suruyor.

Kobani'ye ISID saldirisinin 23. gununde, Kobani direnmeye calisiyor ve yardimci olan tek silahliguc te; YPG ve bolgedeki digger kurd orgutleri.

Turkiye'de de bugun bir cok sehirde, Kobani saldirilarina yonelik halk sokakta idi.

Turkiye'nin durumuna gecmeden bir kac olguyu paylasalim.

Kobani'de agirlikli olarak kurd kokenli halk yasiyor.

Kobani'yi savunan silahli orgutler, PKK terror orgutunun digger kollari.

Turkiye genelinde sokak eylemleri cagrisi yapan partiler arasinda; AKP, CHP ve MHP yok.

Sokaklara cikanlar, Kobani'deki halka destek olmak icxin sokaktalar.

Bunlarin arasinda, dogal olarak PKK yanli vatandaslar ve PKK bayraklari da var.

Iste burada ip kopuyor.

Ipi koparan, Kobani'ye bakis acisi.

Orada yasayan halkin yasam hakkina sahip cikmak mi?

Yoksa, orada yasayanlari etik olarak ayirip, "orada kurdler yasiyor ve orayi PKK koruyor, dolayisi ile ben bu hareketi desteklersem, kur ve PKK'li damgasi yerim, ayrica ben bir turkum, banasne Kobani'de kendini kurd gorene oplan saldiridan?" benzeri bir etnik milliyetcilik.

Bu oyle bir hal aldiki, bugun o gezi bilincindeki isim yapmis kanallar bile, bu bahaneye sigindi.

Halk Tv, Uliusal Knal bu eylemlere karsi kaygisiz kalmis durumda.

Yani nasil gezide cnnturk v.s. bir taraf gosterdi ise, simdi de aynisini Halk Tv ve ulusalkanalyapiyor.

Haberleri detayli ve aninda veren sadece iki kanal var. IMC ve Hayat Tv.

Evet ne dersiniz?

Kobani'de olup biten katliama karsi , destek veriyor musunuz?

Yoksa "onlar kurtd, ustelik PKK orayi koruyor, ben destek veremem" mi diyorsunuz?

Kobani' ile ilgili eylemler; bati ulkelerinde de devam ediyor.

Evet halktan insanliktan yanamiyiz?

Yoksa etnik ayrimciliktan yana mi?

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 07-10-2014, 19:25
Kıdemli Üye

IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını artırması Türkiye'de protesto ediliyor. Tansiyonun yükseldiği protestolarda, bir çok ilde polis göstericilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Muş'ta 1 kişi hayatını kaybetti.Tarsus'ta Hizbullahçılar ateş açtı, 9 kişi yaralandı. İstanbul'da da bir avukat başından gaz kapsülüyle yaralandı.

Aralarında HDP ve Kaldıraç'ın da bulunduğu çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri yaklaşık 500 kişi saat 13.00'te Kadıköy Boğa Heykeli önünde toplandı. "Diren Kobani, Kadıköy seninle" ve "Kobani onurdur onuruna sahip çık" şeklinde slogan attı.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/t...da_yarali.html

Mardin ve Van'da sokağa çıkma yasağı

Erzurum'da gostericilere ates acildi, satirlarla saldirdilar.

Van'da sokaga cikma yasagi.

Diyarbakır Valiliği'nden açıklama

Taksim savas alanine dondu

Tarsus'da Kobani protestosunda kan aktı: 9 yaralı

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 07-10-2014, 20:00
bursali68 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bursali68 bursali68 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Evet halktan insanliktan yanamiyiz?

Yoksa etnik ayrimciliktan yana mi?
Merhaba,

Sonuçta, ölenler maalesef MASUM, hayat mücadelesi veren insanlar...Bunun Türkmen olması, Kürt olması sonucu değiştirmiyor....O yüzden ben konuya " etnik " köken bağlamında değil, insan bağlamında bakıyorum....Dün Türkmenler kıyıma uğrarken ne düşünüyorsam, Kobani'de Kürtler kıyıma uğrarken aynı duygu içerisindeyim....

Bu konuda her ikisinin de kıyımından sorumlu olan bugünkü iktidarımız....En azından bu kıyımda " çorbada tuz " misali katkısı ve desteği vardır...

Sağlıcakla kalınız...

" Kötülüğün galip gelmesi için iyi insanların hiç bir şey yapmaması kafi " Edmund Burke
Alt 07-10-2014, 20:49
gordion gordion isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Kobani'de Pkk'lı kürtlerin ağırlıkta olduğunu ve askerlerimizi şehit eden Pkk'li teröristlerin ağırlıkta olduğunu duydum, bu bilgilerime istinaden; Kobani'ye destek vermiyorum. Meclisteki Pkk'lıların da Kobani'ye yardım feryatları bu bilgilerimi destekler nitelikte.
Alt 07-10-2014, 20:52
Kıdemli Üye

gordion´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kobani'de Pkk'lı kürtlerin ağırlıkta olduğunu ve askerlerimizi şehit eden Pkk'li teröristlerin ağırlıkta olduğunu duydum, bu bilgilerime istinaden; Kobani'ye destek vermiyorum. Meclisteki Pkk'lıların da Kobani'ye yardım feryatları bu bilgilerimi destekler nitelikte.
Anlasildi. Sen insanlik yerine, onun ayrimci etik etnisite degeri olani tercih et.

Sonucta insanlik bilissellik isidir, her beyine nasip olmaz.

Alt 07-10-2014, 20:55
Kıdemli Üye

CArşı Kobani'nin yanında!

Kobani'de yaşanan insanlık dramının sona ermesi adına bir destek de Beşiktaş taraftar gruplarından olan çArşı'dan geldi.

Beşiktaş'ın muhalif taraftar grubu çArşı, son günlerde Türkiye'nin olduğu kadar dünya gündemini de meşgul eden Kobani'deki IŞİD saldırılarına karşı resmi Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. 'Sessizlik saf tutmaktır, bizim safımız insanlıktır' mesajının paylaşıldığı tweet'lerde bölgede devam eden IŞİD vahşetine sessiz kalanlara göndermeler yaptı.

Alt 07-10-2014, 21:30
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

bursali68´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu konuda her ikisinin de kıyımından sorumlu olan bugünkü iktidarımız....En azından bu kıyımda " çorbada tuz " misali katkısı ve desteği vardır...

Sağlıcakla kalınız...
Sevgili bursalı, çorbada tuz değil, çorbanın kendisi olarak düşünüyorum... Bundan sonraki hiç bir ifadem sana dönük değil.

Hali hazır soygun iktidarı, Suriye yi evvelden beri hedefliyordu, Kuzey Irak ve Suriye'de İŞİD gibi hiç bir tanıma sığması mümkün olmayan o yüzden şerefsiz bile diyemediğim (ki şerefsizlerin bile bir onuru vardır) kuduz köpek sürüsünü, besleyen, palazlayan, eğiten, lojistik ve silah desteği veren AKP iktidarıdır.
1.) Yaptıkları mezhepçilik ile Ortadoğuda öteden beri durulmasına müsade etmedikleri sünni-şii çatışmasında bir tarafı galabe çalmak(ve sürekli çatışma ortamı yaratmak, mümkünse 100 yıl), nemalanmak(ve tabi hilafet hayalleri, ardından kendi soygun takımı için inşaatlar, konfeksiyonlar, gıda ürünleri, soygunlar, tarihi geçmiş ürünler....... heleki savaş sonrası aç bir pazar).
2.) Esad düşecek ve böylelikle petrol bölgesinde yüzünü ABD ve Batıya değil Rusya ve Çin'e dönmüş bir Suriye kalmayacaktı.
3.) Suriye ve Irak'ın kuzeyinde yüz yıldır yok sayılan bir halk(kürtler) soluk-alıp verebilme şansı yakalamış olacaklardı, buna engel olmanın tek ve temel yolu, İŞİD ya da benzeri çetelerin, soyguncu, gaspçı(kutsal ganimetçi!? meşru??) yapıların Suriye ve Irak üzerinde ve bilhassa Kuzey bölgelerde etkin olması, kaos yaratması, terör* estirmesi, katliamlar yapması böylelikle batı dahil tüm dünyanın gözünün bu ülkelerin kuzeyinde hakim alanlar oluşturulmasına çevirmesine yol açacaktı. Kısaca İŞİD'e Kobani'de göstermelik ABD müdahaleside gerçekçi değildir, AKP iktidarının amacı iki ülkenin kuzeyinde Türkiyenin hakimiyetinde bölgeler oluşturmak ve böylelikle oradaki Kürt halkını(kalanı) sustrumak, dizginlemek ve Suriye de gerekli iktidar değişimini yapmak, böylelikle Suriye'ye karadan girişinde yolu açılacaktı vs... Kısaca bu iki ülkenin bilhassa kuzeyindeki halklar(kürt ya da başka farketmiyor, farklı inançlar ya da mezhepler) bilinçli bir biçimde katledilmektedir....

Neyse kısaca, milyon dolarlarla, yer altı kaynakları ve sömürüsüyle oynayan kuruluşlar için eğer milyon dolarların devamı milyon insanın ölümüne bağlı ise, milyon insan anlam ifade etmiyor, zira bu tür bir yaşam ve düşünce tarzında olanların cennet hayatından vazgeçmeyeceği gibi, bunu 1 derece düşürecek olana imkan vermek istemezler, bu milyon insanın ölümüne dahi mal olsa.

Neyse bana kızanlar olacak biliyorum, ama dinler iktidarlar içindir ve onlar için vazgeçilemez bir araçtır, askere dönüşebilir, silaha dönüşebilir, toplumları dünyadan habersizce yüzyıllarca yaşatabilir, insanları siz hayal alemlerinde mutlu olacaksınız diye kandırırken kendi gerçeklerini gizlemeyi, örtülemeyi başarabilir, nasıl diyeyim 10 parmağında 10 marifet din le mümkün...

İyi düşünmek gerekir, sözde müslümanlardan oluşan bir hükümet var, yalan, dolan, sabah dediğini akşami akşam dediğini sabah bile inkar edecek kadar onursuzlaşmış, bir dediği diğerini tutmayan güvensiz, acımasız, insanları sadece oy ve para olarak gören aç gözlü bir takım .... Ama bakınız, hatta topluma göre bile herkesten daha müslüman ve herkesten daha dindarlar ve güvenilirler değil mi? Bunu sağlayan ne ise Ortadoğuda yıllardır milyonlarca insanın ölümünde kulalnılan araçta(din ve mezhepleri) o dur... Araçlardan birisi din ise araç edinen kim? Sistem ve sistemin egemen sınıfı, iktidarın gerçek sahipleri..

Böyle insanların başta olduğu bir dünya....

* koymuştum açıklayayım
*Terör nedir?
Terör kapalı, açık savaşlarda, iktidarların sitediği sonucu elde etme stratejilerinde, rakip mücadelelerinde, çeşitli insan ya da kurumların hatta aile içlerinde sürekli başvurulan bir CAYDIRMA, YILDIRMA, KABULLENDİRME yöntemi-taktiğidir. Bu iktidarlarca olduğu gibi bir çok alanda hatta kurumlarda dahi kullanılır. Örneğin bir eğitim sisteminde bir dersi(ki bu ders akademik değilse) tüm öğrenciler almak zorunda demek ayrı, almayanlar sınıfta kalacak demek ayrıdır, niyet kötü bile olsa, onu yaptırmak için başvurulan yöntem örneklediğim gibi ise bu yönteme terör denir. Korkut, yıldır kabullendir, hangi araçları kullandığının önemi yok! İsrail örneğin sürekli teröre başvuran bir devlettir, Türkiye'de sürekli teröre başvuran bir devlettir, ve işin açıkcası bu iktidarlar teröre başvurarak hem istediği sonucu alırlar hem de kurbanları terörist ilan ederler, yaşama hakkının dah olmadığı insanlar olarak lanse ederler, nefret-ayrım politikalaerı üretirler, 1 taş ile 2 kuş...

İŞİD neden boğaz kesiyor, savaş esirinin dahi haklarının olduğu bir dünya da, neden yüzlerce insanı toplu katledip(ki bu insanlar sıradan halkın fertleri) video çekip kanlı, kanlı gösteriyorlar? Çünkü, işte tamda terör buna deniyor ve İŞİD'in başarısının altında yatan en önemli faktör bu terör. Çünkü yerleşimlerde direnecek kapasitedeki halklar, tükürseler boğacakları kadar bir salyalı, kuduz sürüsüden kaçıyor!! Terör de amaç neydi? Korkut, amaca ulaş....

Neyse oldu olası yerlerde daha anlamını bilmeden terörden bahsedenler umarım yazımı okur ve sap ile samanı karıştırıp, içinde üç kuruş akıl, düşünce, bilinç faktörü olmayan, papağanın bile yapabileceği 3-5 ezber kelimeyi burada bize pompalarken biraz düşünürler, düşünmezlerse de sorun değil, bu kafayla nasılsa gelecek onlar içinde pek aydınlık olmayacak, açlık sınırının 1250 TL yi geçtiği ülkelerinde, 800 küsür asgari ücretle, üstelik ev kirası, enerji vs de eklediğimizde asgari geçim kaynaklarının açlık sınırı altında olduğunu fark etmeyen, ot gelip saman giden, başkalarının hayatları uğruna, sistemin, iktidarların ve yiyicilerin, cennet hayatı uğruna heba olmaya, kul, köle olmaya devam ederler, bir gün gidin ölün denir ölürler, geberin denir geberir, birbirinizi doğrayın denir doğrarlar, çünkü dağarcıkları bir papağandan daha fazla değil...

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu

Konu spartacus tarafından (07-10-2014 Saat 21:37 ) değiştirilmiştir.
Alt 07-10-2014, 21:34
bursali68 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bursali68 bursali68 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sevgili bursalı, çorbada tuz değil, çorbanın kendisi olarak düşünüyorum... Bundan sonraki hiç bir ifadem sana dönük değil.
Merhaba,

Biliyorum sevgili spartacus, biliyorum....Ben de aşağıda sıraladıklarınızı sürekli söylüyorum ama yoruldum artık, bu yüzden kısa kesmeyi tercih ediyorum....Söylediklerinizin altına imzamı atarım...

Sağlıcakla kalınız...

" Kötülüğün galip gelmesi için iyi insanların hiç bir şey yapmaması kafi " Edmund Burke
Alt 07-10-2014, 21:49
Kıdemli Üye

bursali68´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba,

Biliyorum sevgili spartacus, biliyorum....Ben de aşağıda sıraladıklarınızı sürekli söylüyorum ama yoruldum artık, bu yüzden kısa kesmeyi tercih ediyorum....Söylediklerinizin altına imzamı atarım...

Sağlıcakla kalınız...
Aslinda bu soylenenleri yerine gore gun gun olarak farkli kavram ve konular ile her yerde acikliyoruz.

Sonucta hersey bir ...e gore temelinde ele alindiginda, ve her bir ...e gore her bir beyni bir tarafa savurdukca, bu ..e gorelerin insanoglunun ortaya attigi ve savastirdigi degerler degil de; insanoglunun kendisi yasami iliskileri hak ve ozgurlukleri v.s. olabilmesi gerekiyor.

Iste bunun bilincinde ve farkinda olan beyinler, ne cesit bir katliam olursa olsun; halkin ve de insanligin yaninda yer almayibiliyorlar.

Aslinda Kobani katliamlari, sadece dini/mezhepsel degil; etik/etniksel farki da icerdiginden cok daha anlamli oluyor.

Gezi de sesi cikmayan, ulkuculer, Kobani direniscilerine karsi saldirabiliyor.

Emperyalizm insanoglu beynine oyle olaylar sunuyor ki; ondan yana olmamak, politikayi asiyor ve farkindalik ve de bilinc gerektiriyor.

Cunku buradaki katliama karsi cikis, ISID'yaptigi icin degil; bu katliamin insanligi katlettigi icin. Yani onem yapan da degil, kime ne yapildiginda.

Ayni sekilde katliamlara karsi cikmak, katledilenlerin kurd kokenli oldugu icin degil, insanoglu oldugu icin.

Yine ayni sekilde katledilenlerin hangi halktan (dini ya da milli) oldugu icin degil, halk oldugu icin.

Iste insanlik ve halk farkinin farkina varamayanlar, etik temelli dini/mezhepsel ve etik/etnik ayrimlar ile, kimi neden destekleyecegini bilemezler.

Daha oncede soyledim bir daha soyluyorum.

Ben her zaman ...e gore olarak insanoglundan ve halktan yana oldugumdan; yerin e gore politik cikari orada burada olan ile cakisabilirim.

Burada da ister istemez, PKK ve kollari terror orgutleri ile bir cakisma var.

Yalniz bu cakisma, bendeki ...e goreyi ayni temelde tutarken, PKK ve de digger terror orgutlerini digger insanlik ve halk savunularinda ayri dusurur.

Iste politika boyle bir seydir. Sadece bir cikar temelindeki savunu ve timsah gozyaslarini icerir. Insan haklari, evrensel hukuk hak ve ozgurlukler ise halklarin ve insanligin yaninda olarak daimi dik durur.

Alt 07-10-2014, 21:50
gordion gordion isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Anlasildi. Sen insanlik yerine, onun ayrimci etik etnisite degeri olani tercih et.

Sonucta insanlik bilissellik isidir, her beyine nasip olmaz.
Mesajımda "bilgilerime istinaden" demiştim, bu şekilde yazdığımı bile bile, yani Kobani'de askerlerimizi şehit eden Pkk'lı teröristlerin olduğunu bile bile, bu bilgilere istinaden Kobani'deki Pkk2lı teröristler güruhunu savunuyorsun sen bir vatan hainisin. Atatürk senin gibileri İstiklal mahkemesinde sallandırmıştı, onların uzantıları hala devam ediyormuş demek ki.

Konu gordion tarafından (07-10-2014 Saat 21:55 ) değiştirilmiştir.

Önerilen Siteler