Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Konu-dışı (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Küresel yalan... (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=3766)

dolfen 25-03-2007 10:16

Küresel yalan...

Son bir kaç aydan bu yana küresel ısınma ve bunun yarattığı arlar gazete ve tevevizyon kanallarında yer almaktadır. Küresel ısınma: İnsanoğlu teknolojiyle oluşturduğu artık arlı gazlar, volkanlar, depremler vb. etkenlerden oluşan gazlardan dolayı kutuplarda bulunan buzulların erimesi ve buna bağlı olarak iklimlerin etkilenmesidir. Evet küresel ısınma etkisiyle buzullar eriyor ve iklimlerde zamanla değişme bekleniyor. 1000 yılda bir derece kutuplarda sıcaklık artışı olmasına karşı son 100 yılda da bir derecede artmıştır. böyle giderse asırlar sonrası iklimlerde değişikli kaçınılmazdır. Durum böyle iken bazı medya gurupları haberlerde kuraklıklıkları küresel ısınmaya bağlaması insanların morelini ve polojisini bozan küresel bir yalır. Yani mevsimler doğal halindedir. Barajlarların kurulması ormanların yok olması dibi yapay etkiler nedeniyle 1970 yıllarına oranla daha az kar yağmaktadır....

dolfen 25-03-2007 10:53

Re: küresel yalan...

Western Ontario Üniversitesi’nden Kanadalı Prof.Dr. Christopher Essex ve Guelph Üniversitesi’nden Prof.Dr. Ross McKitrick ile birlikte konuyla ilgili bir makale hazırlayan Andresen, dünyada son 50 yıldaki ısı artışının sera gazlarına bağlanmasının moda haline geldiğini kaydetti.
"Isı değişiminden bahsetmek imkansız"

İnsan faktörünün içinde yer aldığı kirliliğin dünya atmosferini bu kadar kısa zamanda değiştiremeyeceğinin altını çizen Andresen, "Çok karmaşık bir yapısı olan atmosferin basit ısı değişimleriyle bozulmasından bahsetmek imkansızdır. Sıcaklık, atmosferin sadece homojenik sistemini tanımlayabilir. Daha da ötesinde, iklim tek bir sıcaklık seviyesine hükmetmez. Sıcaklık farklılıkları sayesinde iklim etkilenir ve fırtınalar, deniz olayları meydana gelir" dedi. Andresen, küresel ısınma fikrinin bilim adamlarından çok politikacıların ilgi alanına girmesini ve oy kaygısıyla konuya yaklaşılmasını eleştirdi.

Küresel ısınmaya dair verileri kim elde ediyor,Başta
NASA ABD ve AB emperyalizmine satılmış bilim adamları ve bunu dünyaya yayan basın imparatorlıklarıdır.Küresel ısınma ABD ve ABnin yeni dünya konseptidir,Bunlar dünyayı kurtaracaklar!!!bozulan amerikan imajını düzeltip sömürünün katmerlisini indirecekler.Hatırlanıldığı gibi bir ara Ozon delinmişti ne oldu deliğe kapattılar sistem değişiklikleriyle spreylerde ve kanserden korunmak için güneş kremleriyle kapattılar deliği aynı 1. körfez krizindeki 2 karabatak efsanesi gibi.Ozon deliğinden öncede küresel demeselerde dünya soyumasından bahsediyorlar,Kısaca yeni 10 yıllık dünya konsepti veya sömürüsü Küresel ısınma üzerinden olacak AB 2milyar dolar araştırmalara ayırmış, yeni teknolojiyi Afrika ülkeleri bulamıyacağına göre,Aynı zamanda AB yakında Sera gazlarının emisyonunu arttıran uçakları Avrupa havaalanlarına inmesini yasaklıyacak bir düşünün bu ne demek bu zincir otomobiller ve diğerleri izliyecek.
ABD bunu hep yapıyor işgal ve savaşlardan sonra örneğin baba Bushtan sonra Clinton ABD imajini ve sömürüsünü katmerli gerçekleştirmiş Saksofon çalan çocuk birde 68 li oluncaOzondan hikayesine cebe indirdiler ABD ekonomisi iyi bir dönemdi.Şimdi Oğul Bush İrak işgali ve enerji kaynakları kontrolu bozulan ABD imajını düzeltecek Demokratlar lazım oda Al Gore,Okadar savaş harcaması yapıldı ham petrolun bir değeri yok ABD savaş harcaması olarak İrak petrolunu 50 yıl alsa yinede yetmiyor.
Bu konseptin felsefi olarak babası frankfurt okulunun başındaki CİA Sovyetler birliği masası şefi Marcuse dur.Sol ve çevreci hareketlerde büyük etkisi olmuştur.Kısaca Sol ve çevreci değerleri slogan haline getirip sola en büyük darbeyi vurmuştur.Bu uzun bir tartışma konusudur,
Küresel ısınmaya gelelim,Gerçekten dünya ısınıyormu,dünyanın 50 ,500,5000 ,100000 ve 1000000 yıllık ısı grafiğine baktıkmı acaba yada sanayileşme sonrası ısı grafiği bize ne diyor diye düşündükmü bu grafiklere baktığımızda küresel ısınmadan değil küresel soğumadan bahsedebiliriz,son 50 yılda dünya ısısının 0,5 C bir artış var,ama bu Küresel ısınma yalanına dayanak olamaz ufak bir noktadır.
Üzülüyorum solda sazan gibi atlıyor,Küresel ısınma soğuk kış günü odayı osurukla ısıtmaya benziyor.Gerçek verilerle gerçek bilim adamları konuşsun

ozgur_beyin 25-03-2007 14:02

Devgili dolfen, senin anlattıklarını okuyunca aklıma bir fıkra geldi..
Â* Â* Â*İki boksör maç yapıyorlarmış, birisi zayıf, birisi kuvvetliymiş. Kuvvetli olan ilk raundda Â*ötekini bir güzel benzetmiş, raund bitip, iki boksörde köşesine çekilince. zayıf olan boksörün antrenörü.
Â* Â* - Brovvo aslanım! harikaydın perişan ettin, deyince
Â* Â* Â*Dayak yiyen boksör antrenörüne sormuş?
Â* Â* Â*-Peki o zaman beni kim dövüyor?
Â* Â*
Â* Â* Â*Ben,bu konularda amatörce bilgileri olan biriyim. Ama 41 yıllık hayatımda iklimsel olarak çok değişiklikler gördüm. Â*Bütün bilim çevreleri BUSH'un manyaklıklarına destek vermek için , ''küresel ısınma'' yalanını! uyduramazlar.O zaman bilimininde namusu kalmamış demektir.
Â* Â* Bir arkadaşımda BİLİM TEKNİK kolleksiyonu vardı. karıştırırken. 1973 yılına ait bir sayıda şunu gördüm.
Â* Â*O Â*sayıda diyordu ki'' denizler kirlenmezler, çünkü denizler insani atıkları Â*absorbe edecek güçtedir.''
Â* Â*Şimdi böyle bir şeyden bahsedebilirmiyiz? Ama yeterli bilgi donanımım yok, kör inatçılkta yapmıyorum.

25-03-2007 17:45

Bu konuya bir "amatör komplocu" olarak şöyle birkaç katkıda bulunabilirim:

1- Atmosferde karbondioksit miktarının artması sonucu sera etkisi oluşmakta ve küresel ısınma artmaktadır savı kullanılmaktadır. Peki CO2 artarsa ne olur? Bunu kullanan yeşil bitkiler, ağaçlar daha çok CO2'ye kavuşacaklarından, çoğalırlar ve dünya daha yeşil olur.

2- Küresel ısınma artarsa ne olur? Buzullar erir, dolaşımdaki "su" miktarı artar, ısı da daha yüksek olduğu için buharlaşma artar, haliyle bu su atmosfer dışına çıkamayacağından "bol yağmur" olarak geri döner. Bol yağmur, bol yeşillik de hiç kötü birşey değildir.

3- Başka ne olur? Eriyen buzullar nedeni ile Atlantik akıntısının tuzluluk oranı düşer, bu da Gulf Stream'ı olumsuz etkiler, hali ile de İngiltere ve Kuzey batı Avrupa ülkelerinde iklim birden bire çok soğuk hal alır. Onlar da yaşanmaz hale gelecek ülkelerinden kaçmak için "bol yeşillik, bol yağmur" alacak Türkiye gibi ülkelerden bol bol arazi alıp yeni koloniler oluştururlar.

ozgur_beyin 25-03-2007 17:57

Sevgili yfln, benim bimediğim(bilen varsa lütfen yazsın) CO2 Â*tin fazlası, bitkilerin ulaşabileceği
yüksekliktemidir ?yoksa Â*bırakınca ,tavanda asılı duran uçan balon gibi, üst katmanlarda mı? birikmektedir.
Â* Â* Â*Senin komplo teorilerin, bu cevaba göre ,düğümlenir veya çözülür.

25-03-2007 18:07

Sevgili ozgur_beyin,

Bu fazla CO2 yeryüzünde oluşmaktadır, haliyle bitkilerin ulaşabileceği yüksekliktedir.

Bu komplo'nun ikinci bölümü de vardır:

Bildiğiniz gibi son yıllarda Hidrojen pili ile çalışan araçlara büyük yatırım yapılmaktadır. Toyota gibi firmalar hybrid otomobillerin seri üretimine geçtiler bile. Dünya'nın emperyalist-egemen güçleri petrol'e bağımlılıktan kurtulmak istemektedirler. Elbette, bu iş bugünden yarına olamaz, o nedenle küresel ısınma adı altında "fosil yakıtları" ufak ufak kötü gösterilmektedir. Gerekli alt yapı oluştuğunda herkes bu egemenlerin fabrikalarında üretilen hidrojen yakıtlı araçlara geçmeye zorlanacak, petrol fiyatı 50 sente de düşse fosil yakıt kullananlara "halk düşmanı" gözü ile bakılacağı için kimse cesaret edip de benzinli aracını kullanamayacak.

Bu arada greenpeace, BM, WHO ve kızılhaç gibi bir "sistem" örgütüdür.

ozgur_beyin 25-03-2007 18:48

sevgil yfln , greenpeace'in Â*''sistem'' örgütü olduğunu senden öğrendim. o zaman ben, tam bir salakmışım.
Â*Greenpeace, katılmadım ama ,içimden seviyor ve destekliyordum.. Demek ki bunlar fosil yakıtlara, halkın GICIK
kapması için bir alt yapı hazırlıyorlar, ÖYLEMİ? :oops:

25-03-2007 18:56

burada söz konusu olan gereğinden fazla karbondioksit *salınımı, fazla karbondioksit dünya atmosferinde sera etkisi yaratır, *gezegenimiz yeryüzüne çarpan güneş ışınlarının tamamını emmez,güneşten aldığı enerjiyi ısı ve ışık olarak çevresine yayar, sera etkisi bu yayılımın önüne geçer, yani bu durumda fosil yakıtlar yakıldıkça dünya daha fazla ısınacak.

ozon tabaksı zararlı uv ışınlarının dünya yüzeyine zarar vermesini engeller, şayet ozon tabakasındaki delik daha fazla büyürse *dunyada yaşamın başlamasını tetikleyen deniz yüzeyinde ve toprak yüzeyinde ki küçük canlıların yok olmasına neden olacak, *fotosentez olmadığında kendi ürettiğimiz karbondioksit bizim sonumuz olacak.

çok uluslu şirketler elbetteki fosil yakıtları cici göstercekler, çünkü imparatorlukları buna bağlı
şuan petrole alternatif olacak bir enerji yok, bulunabilrmi, evet, ama biz zorlamazsak onlardan
büyük paralar harcayarak labaratuarlar kurarak, yeni bir enerji bulmalarını bekleyemeyiz ..

fosil yakıtları cici gösteren sanayileşmiş aç gözlü ve aynı zamanda ahmak ülkeler, para uğruna bizim çocuklarımızın *geleceğini *çalıyorlar, birçok insan hala fosil yakıtların cici olduğuna inanıyorsa demekki petrol üreten ve kullanan ülkelerin kurduğu lobi iyi çalışıyor.

25-03-2007 18:57

Sevgili ozgur_beyin,

Greenpeace'e benim de çok sevgim ve sempatim vardı, hatta üye olmayı da istiyordum ama önce "nedir" diye bir araştırayım dedim ve kendimce bu sonuca ulaştım. Zaten komplocu olma nedenlerimden biri budur. Bir de kızılhaç örgütünün Rockefeller ailesine ait olduğunu öğrenmem, ama bunlar çok öncedendi. Bence sen benim laflarıma bakma, kendin araştır. Zaten ailem de dahil kimsenin beni ciddiye aldığı yok :)

25-03-2007 19:01

Sevgili gandalf,

Ozon tabakası ilk ne zaman delinmiştir biliyor musun? Aşk tanrısı Eros Ozonis'e aşık olduğunda :)

25-03-2007 19:07

sevgili yfln

o tabaka başka tabaka olmasın sakın :lol:

25-03-2007 19:14

Yok, yok gerçek ozon tabakası :) O zamandan beri büyümeye devam ediyor.

25-03-2007 19:24

:D *ne tabakaymış bee *:D *:D

bu arada yönetime duyurulur, geyik muhabbeti forumulara taşındığına göre, bu yöndeki
açlığımızı görün, sohbet odaları bir an önce açılsın artık *:lol:

25-03-2007 19:27

:) :) :)

dolfen 25-03-2007 19:41

Bizim gezegende dezenformasyon (eksik/yanlış bilgilendirme) meşhur bir vakadır. Şimdi benzer bir durumu küresel ısınma raporları hakkında görüyoruz. Yanlış anlaşılmasın ben küresel ısınmaya karşı değilim yalandır demiyorum. Açıkçası küresel ısınma ile ilgili eksik ve yanlış bilgilendirildiğimize inanıyorum. Örneğin, bir çok raporda deniyor ki “şu anda şunlar şunlar yapılmazsa gelecek yüzyıl dünya yaşanmaz bir yer haline gelebilir.” Yahu ne gelecek yüzyılı? Kendini mesleğine vermiş bir çok bilim adamı dünyanın yaşanamayacak bir yer haline gelmesinin 2015 - 2020 yılları arasında biryerlerde çoktan gerçekleşmiş olacağını söylüyorlar. Ben de esas bu bilim adamlarına inanıyorum.

Farkındaysanız tüm Türkiye’de sıradışı bir Şubat ayı geçirdik. Ben geceyarısı balkona üzerimde bir tişörtle çıkıp üşümeden içeri girdim. Ülkenin çeşitli yerlerinden yazan arkadaşlar hayatlarında böyle bir Şubat görmediklerini söylüyorlar.

Güney kutbundan kopmaz denilen buz kütlelerinin kopması son 12 yılda gerçekleşmiş. Bunlardan yarısına yakını ise son dört beş ayda gerçekleşmiş. Dünya çapında son 9 yıldır 25 kere sıcaklık rekorları kırılmış. Küresel ısınma dediğimiz süreç aritmetik bir hızla değil, geometrik bir hızla artıyor.

Bir de utanmadan yükü sıradan vatandaşın sırtına yükleyerek daha az fırın kullanmasını, daha az elektrik kullanmasını daha az yıkanmasını, evini daha az ısıtmasını, sokağa daha az çıkmasını, daha az araba kullanmasını, daha az nefes almasını tavsiye ediyorlar.

Ben bunları yapmıyorum. Ben büyük fabrikaların kapanmasını, uçak şirketlerinin uçuşlarını yarı yarıya azaltmasını bekliyorum. Bunlar sokaktaki vatandaşın harcayacağı çaba sonucu engellenecek karbondioksit emisyonundan binlerce kat daha fazla katkıda bulunacak küresel ısınma sürecinin durmasına ve geri çevrilmesine.

Bir yandan da, az evvel saydığım beklentilerimin gerçekleşeceğine dair bir inancım da yok. Bence birbirimizle iyi geçinelim. Bana öyle geliyor ki tanrı bizim kuşağı şimdiye kadar gelenlerden daha çok seviyor. Bizler ona daha çabuk kavuşacağız.

Şaka bir yana, küresel ısınma ile ilgili okuduğumuz her on haberden dokuzu bana göre dezenformasyondur, yanıltmadır. Petrol şirketlerinin, kazancı küresel ısınmanın engellenmemesine bağlı sektörlerde çalışan dev uluslararası şirketlerin desteklediği yanıltmalardır. Bu sayede küresel ısınmanın zararlı etkilerini en erken yüzyılın ortasında göreceğimizi duyuyoruz. Oysa 2007-2008 kışı diye bir terim belki de olmayacak.

Sadece spesifik bir konuda örnek vereceğim, siz bunun gibi binlercesini kendiniz hesap edin. Geçtiğimiz yüzyıl boyunca atmosferi kirleten önemli unsurlardan bir de uçaklar oldular. Dünyada havaalanları, varolan uçakların %80′inin sürekli uçuş halinde olacakları düşünülerek tasarlanmıştır. Bu yüzden 2000 yılı sorunu sırasında hiç olmazsa yolcu uçaklarının yerde bekletilmesi çözümü işe yaramamıştı. Kirlenmenin sürekliliğini sadece bu açıdan hayal edin.

Sevdiklerinizle sıcak günler dilerim.

dolfen 25-03-2007 19:55

Dünyamızı tehdit eden küresel ısınma tezini çürüten bir video.
http://www.damacana.org/2007/03/kresel-isnma.html

25-03-2007 20:21

Sevgili dolfen,

Dikkat ettiysen, o video'da buzlar okyanus'a dahil olmadan önceki seviyeyi işaretlemiyor. Buzlar dahil olduktan sonra işaretliyor ve "bakın buzlar erise de seviye değişmedi" diyor. Halbuki şu anda yaşanan durum o değil. Güney ve Kuzey kutup bölgeleri sadece buzdan oluşmuyor, altlarında kara parçaları var. Buzullar o karaların üzerinde ve okyanus'a karışmamış durumdalar. Ama parçalar halinde eridikçe okyanus sularına karışıyor ve seviyeyi yükseltiyorlar. Bu kötü birşey mi? Bence değil. Orada buz olarak duracaklarına su olup dünyanın ekosistemine dahil olurlarsa bizim susuzluk çekme olasılığımız da azalır. Kuzey kutbuna gidip buz taşıyacağımıza ayağımıza geliyorlar işte, daha ne isteriz?

Dünya güneş'in etrafında dönüyor (yanlış hatırlamıyorsam :) ). Bunların muazzam kütleleri var, dolayısı ile de dünya'nın yörüngesi milimi milimine sabit değil. Zaman zaman güneş'e biraz yaklaşıyor, küresel ısınma oluyor, zaman zaman biraz uzaklaşıyor, o zaman da yeni bir buzul çağı yaşanıyor. Bu nedenle fırınını gönül rahatlığı ile kullan, istediğin kadar benzin harca, devede kulak değil kulak kılının üzerindeki toz partikülü kadar bile etkileyemezsin.

25-03-2007 20:40

Not:

ABD'nin Kyoto protokolünü imzalamayıp Afrika'nın zaten emisyon üretmeyen ülkelerinin haklarını satın alarak durumu idare etmesi, ama başka ülkelerin o protokolü imzalamaları için el altından baskı yapmasının nedeni de bu gerçeği bilmesidir. Yoksa manyak mı herifler, bile bile kendi yaşadıkları Dünyayı da mahvedecekler?

Komplonu yerim senin yfln :)

TOPRAK06 25-03-2007 22:52

küresel ısınmaya sebeb olan makinalaşmaya biraz arar verirsek emek değerli hale gelir ve insanlar arasında sosyal dengelerde düzelmeler olur.

25-03-2007 22:56

kuresel isinmaya sebep olmayan, yada kuresel isinmayi onleyen makineler de yapabiliriz? Bilimi teknolojiyi birakalim, okullari kapatalim mi demek oluyor bu.

mep 25-03-2007 22:57

Yaw ben anlamıyorum
Makineleşme öncesi emek çokmu değerliydi,
Sanayileşme öncesi dönemde,sosyal adalet
daha mı iyiydi,Toprak ağaları,Köle sahipleri
geri gelsin,makineler gitsinmi? onu mu demeye
çalışıyosun!

mhmd 26-03-2007 11:45

Kutup bölgesinde yapılan sondalar ve çıkan buzların incelenmesinde enteresan sonuçlar ortaya çıkmıştır. (Bir üniversitede; sadece buzlar için bir kürsü olduğunu duymuştum.)
Dünya atmosferinin durağan olmadığı, devamlı ve periyodik şekillerde değiştiğini, buna bağlı olarak ısının da değiştiği ve dünyayı etkilediği....
Okuduğumuz, buzul çağı vb. örneklerin de bunu doğruladığını biliyoruz.
Bu bildiklerimize göre de bu değişim yüzlerce, binlerce yıl sürdüğü ve o kadar da yavaş olduğu.

Çok fazla Amerikan filmi seyretmenin bir sonucu olarak da; küresel ısınmanın şekline, nedenlerine ve sonuçlarına inanıyoruz.

Bu senenin sıcak geçmesi ile küresel ısınma arasındaki korelasyon, kaynattığımız çaydanlıktaki su buharının yağmurlara etkisinden daha küçüktür.
Bu konuda; Sn. yfln nin açıklamaları, ABD menşeili yayınlar ve Greenpeace açıklamalarından daha mantıklı gibi geliyor.
Bu arada Sn. mep in de birilerini takip ettiği hissi doğuyor içime her nedense.

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın.

frodo 26-03-2007 11:59

Yahu nibjoğ (yfln) ben senin komplolarına yetişemiyom artık. Ne halin varsa gör:)

26-03-2007 12:06

Ben de kendimi "conspiracy theory" filmindeki Mel Gibson gibi hissetmeye başladım, hafızası silinmiş eski CIA ajanı mıyım neyim? :)

liopleurodon 26-03-2007 12:15

1- *Atmosferde *karbondioksit *miktarının *artması *sonucu *sera *etkisi *oluşmakta *ve *küresel *ısınma *artmaktadır *savı *kullanılmaktadır. *Peki *CO2 *artarsa *ne *olur? *Bunu *kullanan *yeşil *bitkiler, *ağaçlar *daha *çok *CO2'ye *kavuşacaklarından, *çoğalırlar *ve *dünya *daha *yeşil *olur. *

Artan CO2'yi çevrime sokabilecek kadar ağaç olsaydı, gayet makuldü söyledikleriniz. Ama o kadar ağaç, yeşillik vs. yok. Kaldı ki, konu ağaçlardan önce deniz yosunlarına bağlıdır, denizlerin hali ise çok daha içler acısı durumdadır..

2- *Küresel *ısınma *artarsa *ne *olur? *Buzullar *erir, *dolaşımdaki *"su" *miktarı *artar, *ısı *da *daha *yüksek *olduğu *için *buharlaşma *artar, *haliyle *bu *su *atmosfer *dışına *çıkamayacağından *"bol *yağmur" *olarak *geri *döner. *Bol *yağmur, *bol *yeşillik *de *hiç *kötü *birşey *değildir.

Bu o kadar basit bir durum olmaz. Geo sistem bellidir, böyle bir durumda bazı bölgeler sel sele gider ama genelde çölleşme görülür. Temel sebep şudur: Atmosferin taşıyabileceği su buharı miktarı bellidir. Ve dahası, en harbi sera gazı, su buharıdır bilfiil..

3- *Başka *ne *olur? *Eriyen *buzullar *nedeni *ile *Atlantik *akıntısının *tuzluluk *oranı *düşer, *bu *da *Gulf *Stream'ı *olumsuz *etkiler, *hali *ile *de *İngiltere *ve *Kuzey *batı *Avrupa *ülkelerinde *iklim *birden *bire *çok *soğuk *hal *alır. *Onlar *da *yaşanmaz *hale *gelecek *ülkelerinden *kaçmak *için *"bol *yeşillik, *bol *yağmur" *alacak *Türkiye *gibi *ülkelerden *bol *bol *arazi *alıp *yeni *koloniler *oluştururlar.

Tersine, Türkiye büyük ihtimalle daha çok yağmur almayacak, çölleşecektir.

Konuları diğerlerinden bağımsız düşünüyorsunuz. Küresel ısınma bir gerçek. 30 yıl sonra, hayatımızı çok fazla etkileyecek. Çünkü, ortada şöyle bir durum var: Pozitif geri besleme..

Olay bir CO2 emisyonu kadar basit değil. CO2 Free olmakla çözülecek bir şeyde değil. Ağaçları tükettik. Suları olmadık şekilde kirlettik. Evet suda pislik yok, ama öyle bol azot var ki, eko sistemi besleyecek mercanlara vs. göz açtırmayan planktonlar aşırı üredi mesela.. Sonuçta, pislik diyemiyoruz, fakat doğayı o hale getirdik ki, doğada nadir olması gereken türler aşırı artarak deniz ekositemini bozdu. Bu sebeple denizin kendini yenileme döngüsü de, buna bağlı olarak CO2 -> C + O2 üretme kabiliyetide sekteye uğradı.

Kısaca, eğer yağmur ormanlarını doğramasaydık, denizlere olmadık kimyasalları doldurmasaydık, ürettiğimiz CO2 çok çok önemli olmayacaktı. Ama öyle değil. CO2 buzulların erimesini, onlaırn erimesi suyun atmosferi daha doyurmasını, bunların sera etkiside sıcaklığın artmasını sağlıyor. Sıcaklık arttıkça, sera gazları daha çok etki ediyor.

Sonuçta, bilhassa türkiye gibi orta kuşak ülkeleri için durum vahim. Gerçi Türkiye için, kritik demeyelim, idare edecek bir durum olacaktır. Ama pek çok ülke için durum çok kötü olacaktır. Kuzey ve orta avrupa ülkeleri ise bu işten bilfiil karlı çıkacaklar aslında.. Ama bu bakkal hesabı değil. Ortaya çıkacak yeni nehirler, şehirleri basan sular vs. yüzünden zararları çok çook büyük olacak..

Küresel ısınmayı durduramayız sanıyorum. Çünkü olay sadece bizim CO2 vs. emisyonumuza bağlı değil. Ama biz binlerce yıl sürmesi gereken süreci, yüz yıla indiriyoruz.. Bu hızdaki değişime insan da dahil, doğa ayak uyduramaz..

26-03-2007 12:22

Sn liopleurodon,

Sizden bilimsel bir yanıt bekliyordum zaten, sağolun. Benim komploları fazla ciddiye almayın, ne olacağını kimse bugünden tam olarak hesaplayamaz. Bakalım, bekleyip göreceğiz, belki bizim ömrümüz bile görmeye yeter.

Saygılar

frodo 26-03-2007 12:22

Liop hocamın söylediklerine ek olarak su ile ilgili tubitak'ın oldukça güzel bir çalışması
vardı.Aşağıdaki linkten (biraz uzun olmakla birlikte) okunabilir. Türkiye'nin felaket senaryosunda
hiç de cennet olmayacağını aksine en hızlı çölleşen ülkelerden biri olacağını öngörüyor.

su dosyası

26-03-2007 13:33

Kısa denebilecek bir süre öncesinden beri, yukarıdaki senaryoya yeni sahneler de ekleniyor. Bu sahnelerden bir tanesi, yukarıdaki senaryoyu tümüyle dışlamamakla birlikte, oldukça çarpıcı bir iddia içeriyor: Gezegenimiz atmosferine giren (ve tabii girmiş olan) kuyrukluyıldızların da önemli su kaynaklarından biri olduğu. 1980’lerde iddiayı ilk ortaya atanlardan biri olan Louis Frank (Iowa Üniversitesi, ABD) başlangıçta ciddiye alınmamış olsa da, 1997’de NASA’nın ortaya attığı uydu verileri, bu görüşü destekler nitelikteydi. Veriler, atmosferin üst kısımlarında o zamana kadar geçerli olan kuramların öngördüğünden çok daha fazla su olduğunu ortaya koymuştu. Bunun akla en uygun açıklamasıysa atmosfere sürekli giren buz yüklü kuyrukluyıldızlardan kaynaklanan su buharı olabilirdi. Tabii, buna karşıt görüşler de ortaya çıktı. Karşıtların savundukları da, Dünya’da bulunan suyun bileşiminin, kuyrukluyıldızlarda bulunan suyunkinden farklı olabileceği, birçok kuyrukluyıldızın içerdiği suyun, hidrojenin daha ağır bir izotopunu (döteryum) barındıran “ağır su”dan oluşmasıydı; ki, bu da okyanuslarda bulunan döteryum oranlarıyla tutarlı değildi. Ancak, bu karşıt görüşlerin dayandığı örnek sayısının fazla olduğu da söylenemez.

Şurası kesin ki, eğer savlar gerçekten de doğruysa, sonuçlar Dünya’nın atmosferi ve okyanuslarının kökeni hakkında bildiklerimizi yeniden sorgulamamıza yol açacak, hatta açmış durumda.

Sevgili frodo,

Tübitak dokümanından alıntıladığım bu bölüm, "bildiğim tek şey, hiç birşey bilmediğimdir" sözünü doğrular nitelikte olması açısından oldukça ilginç. Bence küresel ısınma, sonuçları, v.s. hakkında çok şey bildiğimizi zannediyoruz, ama aslında hiç birşey bildiğimiz yok. 25 yıllık meslek hayatında değişmez sanılan bilimsel doğruların en az 2-3 kez kökten değiştiğine bizzat tanık olmuş bir kişi olarak bu durum bana hiç de şaşırtıcı gelmiyor açıkçası. Küresel ısınma ile ilgili bilinen tek ve kesin gerçeği sana söyliyeyim; Gaia ana'yı kızdırmaya gelmez.

Geri kalan tüm "bilimsel" gerçekler ancak benim komplolar kadar değer taşır.

dolfen 26-03-2007 22:16

'2055 yılında buz çağı başlayabilir

Rus bilim adamlarına göre, dünya 2055'de "Buz Devri"ne geri dönecek. Uzay bilimci Khabibullo Abdusamatov, şu anki küresel ısınmanın ardından küresel bir soğuma kuşağına gireceğimizi öne sürdü. "Dünyayı sera gazı etkisinden korumak için uygulanan Kyoto protokolleri şimdilik ertelenmeli. Çünkü şu anda Dünya, küresel sıcaklık anlamında en yüksek noktada ve bundan böyle sıcaklık kademeli olarak azalacak" diyen Abdusamatov, soğumanın birkaç yıl içinde başlayacağını kaydetti.

TOPRAK06 27-03-2007 00:29

geçenlerde habertükte bir haber proğramında küresel ısınmanın bazı kafirleri bile artık kıyametin gerçek olduğu kanısına vardıklarını söyleyerek beni çok umutlandırmıştı . ne olurun inanın

27-03-2007 10:30

Toprak kardeş,

"Ne olurun inanın" diyerek neye inanmamızı istiyorsun? Kıyamete mi, teknolojinin kötülüğüne mi, küresel ısınmaya mı?

Değişik başlıklar altındaki yazıların okudum da merak ettim, sorayım dedim: Habertürk seyrettiğine göre tv kullanıyorsun, bu forumda yazdığına göre bilgisayar da kullanıyorsun, insanların yazdığı kitapları okumam diyorsun ama insanların hazırladıkları web sitelerinden epeyce yararlanıyorsun, muhtemelen evde doğal gaz kullanıyorsundur, araban var mı bilmiyorum ama en azından hepimiz gibi zaman zaman minibüse ve belediye otobüsüne biniyorsundur, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu lafını hak etmiyor musun? Şeytan icadı olan ve olmayan teknoloji aletlerinin bir listesini ver de günaha girmeden hangisini kullanabiliriz, hangileri kıyamete gidişi hızlandırır bilelim be kardeşim.

Bir de, bu petrolü insanlar kullanmayacaksa Allah ne amaçla yaratmış açıklayabilir misin? Şu petrolü oraya koyayım, bakalım kullanıp cehennemlik olacaklar mı diye test mi etmiş?

İnternetle epey haşır neşir olduğuna göre biliyorsundur, kafirlerin de senin gibi düşünen bazı tarikatları var, tamamen teknolojiye karşılar ama onlar hiç olmazsa samimi davranıp o teknolojiyi gerçekten kullanmıyorlar. Sen ise gavur icadı internete girip teknoloji düşmanlığı yapmaya kalkıyorsun. Bu da müslüman tarzı teknoloji düşmanlığı olsa gerek.

Not: Cevap verirsen lütfen özelden gönderme de burada konuşalım.

dolfen 28-03-2007 21:35

toprak06 kıyamet tabii gerçek ama bu tanrının degil insanın elinden olacak...

26-11-2007 17:49

Küresel ısınma yalanı-Kyoto protokolü

Aklı başında, ayakları yere basan ve dünyada dönen dolapları görüp dillendiren bilmadamlarımız olduğunu görmek güzel:

http://www.gercekgundem.com/?p=97237

Küresel ısınma ve Kyoto protokolü, dünyanın başına örülen bir komplodur.

26-11-2007 18:20

Re: Küresel ısınma yalanı-Kyoto protokolü

Açtığınız yeni başlık, tarafımdan bu konu başlığına taşınmıştır.Değişim

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:36 .