Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 25-03-2007, 10:16
dolfen dolfen isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Küresel yalan...

Son bir kaç aydan bu yana küresel ısınma ve bunun yarattığı arlar gazete ve tevevizyon kanallarında yer almaktadır. Küresel ısınma: İnsanoğlu teknolojiyle oluşturduğu artık arlı gazlar, volkanlar, depremler vb. etkenlerden oluşan gazlardan dolayı kutuplarda bulunan buzulların erimesi ve buna bağlı olarak iklimlerin etkilenmesidir. Evet küresel ısınma etkisiyle buzullar eriyor ve iklimlerde zamanla değişme bekleniyor. 1000 yılda bir derece kutuplarda sıcaklık artışı olmasına karşı son 100 yılda da bir derecede artmıştır. böyle giderse asırlar sonrası iklimlerde değişikli kaçınılmazdır. Durum böyle iken bazı medya gurupları haberlerde kuraklıklıkları küresel ısınmaya bağlaması insanların morelini ve polojisini bozan küresel bir yalır. Yani mevsimler doğal halindedir. Barajlarların kurulması ormanların yok olması dibi yapay etkiler nedeniyle 1970 yıllarına oranla daha az kar yağmaktadır....

http//dolfen.blogcu.com/

Son söylediğim her zaman doğrudur, bir sonraki onu yalanlasa da...!
Alt 25-03-2007, 10:53
dolfen dolfen isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Re: küresel yalan...

Western Ontario Üniversitesi’nden Kanadalı Prof.Dr. Christopher Essex ve Guelph Üniversitesi’nden Prof.Dr. Ross McKitrick ile birlikte konuyla ilgili bir makale hazırlayan Andresen, dünyada son 50 yıldaki ısı artışının sera gazlarına bağlanmasının moda haline geldiğini kaydetti.
"Isı değişiminden bahsetmek imkansız"

İnsan faktörünün içinde yer aldığı kirliliğin dünya atmosferini bu kadar kısa zamanda değiştiremeyeceğinin altını çizen Andresen, "Çok karmaşık bir yapısı olan atmosferin basit ısı değişimleriyle bozulmasından bahsetmek imkansızdır. Sıcaklık, atmosferin sadece homojenik sistemini tanımlayabilir. Daha da ötesinde, iklim tek bir sıcaklık seviyesine hükmetmez. Sıcaklık farklılıkları sayesinde iklim etkilenir ve fırtınalar, deniz olayları meydana gelir" dedi. Andresen, küresel ısınma fikrinin bilim adamlarından çok politikacıların ilgi alanına girmesini ve oy kaygısıyla konuya yaklaşılmasını eleştirdi.

Küresel ısınmaya dair verileri kim elde ediyor,Başta
NASA ABD ve AB emperyalizmine satılmış bilim adamları ve bunu dünyaya yayan basın imparatorlıklarıdır.Küresel ısınma ABD ve ABnin yeni dünya konseptidir,Bunlar dünyayı kurtaracaklar!!!bozulan amerikan imajını düzeltip sömürünün katmerlisini indirecekler.Hatırlanıldığı gibi bir ara Ozon delinmişti ne oldu deliğe kapattılar sistem değişiklikleriyle spreylerde ve kanserden korunmak için güneş kremleriyle kapattılar deliği aynı 1. körfez krizindeki 2 karabatak efsanesi gibi.Ozon deliğinden öncede küresel demeselerde dünya soyumasından bahsediyorlar,Kısaca yeni 10 yıllık dünya konsepti veya sömürüsü Küresel ısınma üzerinden olacak AB 2milyar dolar araştırmalara ayırmış, yeni teknolojiyi Afrika ülkeleri bulamıyacağına göre,Aynı zamanda AB yakında Sera gazlarının emisyonunu arttıran uçakları Avrupa havaalanlarına inmesini yasaklıyacak bir düşünün bu ne demek bu zincir otomobiller ve diğerleri izliyecek.
ABD bunu hep yapıyor işgal ve savaşlardan sonra örneğin baba Bushtan sonra Clinton ABD imajini ve sömürüsünü katmerli gerçekleştirmiş Saksofon çalan çocuk birde 68 li oluncaOzondan hikayesine cebe indirdiler ABD ekonomisi iyi bir dönemdi.Şimdi Oğul Bush İrak işgali ve enerji kaynakları kontrolu bozulan ABD imajını düzeltecek Demokratlar lazım oda Al Gore,Okadar savaş harcaması yapıldı ham petrolun bir değeri yok ABD savaş harcaması olarak İrak petrolunu 50 yıl alsa yinede yetmiyor.
Bu konseptin felsefi olarak babası frankfurt okulunun başındaki CİA Sovyetler birliği masası şefi Marcuse dur.Sol ve çevreci hareketlerde büyük etkisi olmuştur.Kısaca Sol ve çevreci değerleri slogan haline getirip sola en büyük darbeyi vurmuştur.Bu uzun bir tartışma konusudur,
Küresel ısınmaya gelelim,Gerçekten dünya ısınıyormu,dünyanın 50 ,500,5000 ,100000 ve 1000000 yıllık ısı grafiğine baktıkmı acaba yada sanayileşme sonrası ısı grafiği bize ne diyor diye düşündükmü bu grafiklere baktığımızda küresel ısınmadan değil küresel soğumadan bahsedebiliriz,son 50 yılda dünya ısısının 0,5 C bir artış var,ama bu Küresel ısınma yalanına dayanak olamaz ufak bir noktadır.
Üzülüyorum solda sazan gibi atlıyor,Küresel ısınma soğuk kış günü odayı osurukla ısıtmaya benziyor.Gerçek verilerle gerçek bilim adamları konuşsun

http//dolfen.blogcu.com/

Son söylediğim her zaman doğrudur, bir sonraki onu yalanlasa da...!
Alt 25-03-2007, 14:02
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Devgili dolfen, senin anlattıklarını okuyunca aklıma bir fıkra geldi..
Â* Â* Â*İki boksör maç yapıyorlarmış, birisi zayıf, birisi kuvvetliymiş. Kuvvetli olan ilk raundda Â*ötekini bir güzel benzetmiş, raund bitip, iki boksörde köşesine çekilince. zayıf olan boksörün antrenörü.
Â* Â* - Brovvo aslanım! harikaydın perişan ettin, deyince
Â* Â* Â*Dayak yiyen boksör antrenörüne sormuş?
Â* Â* Â*-Peki o zaman beni kim dövüyor?
Â* Â*
Â* Â* Â*Ben,bu konularda amatörce bilgileri olan biriyim. Ama 41 yıllık hayatımda iklimsel olarak çok değişiklikler gördüm. Â*Bütün bilim çevreleri BUSH'un manyaklıklarına destek vermek için , ''küresel ısınma'' yalanını! uyduramazlar.O zaman bilimininde namusu kalmamış demektir.
Â* Â* Bir arkadaşımda BİLİM TEKNİK kolleksiyonu vardı. karıştırırken. 1973 yılına ait bir sayıda şunu gördüm.
Â* Â*O Â*sayıda diyordu ki'' denizler kirlenmezler, çünkü denizler insani atıkları Â*absorbe edecek güçtedir.''
Â* Â*Şimdi böyle bir şeyden bahsedebilirmiyiz? Ama yeterli bilgi donanımım yok, kör inatçılkta yapmıyorum.
Alt 25-03-2007, 17:45
Üye Değil

Bu konuya bir "amatör komplocu" olarak şöyle birkaç katkıda bulunabilirim:

1- Atmosferde karbondioksit miktarının artması sonucu sera etkisi oluşmakta ve küresel ısınma artmaktadır savı kullanılmaktadır. Peki CO2 artarsa ne olur? Bunu kullanan yeşil bitkiler, ağaçlar daha çok CO2'ye kavuşacaklarından, çoğalırlar ve dünya daha yeşil olur.

2- Küresel ısınma artarsa ne olur? Buzullar erir, dolaşımdaki "su" miktarı artar, ısı da daha yüksek olduğu için buharlaşma artar, haliyle bu su atmosfer dışına çıkamayacağından "bol yağmur" olarak geri döner. Bol yağmur, bol yeşillik de hiç kötü birşey değildir.

3- Başka ne olur? Eriyen buzullar nedeni ile Atlantik akıntısının tuzluluk oranı düşer, bu da Gulf Stream'ı olumsuz etkiler, hali ile de İngiltere ve Kuzey batı Avrupa ülkelerinde iklim birden bire çok soğuk hal alır. Onlar da yaşanmaz hale gelecek ülkelerinden kaçmak için "bol yeşillik, bol yağmur" alacak Türkiye gibi ülkelerden bol bol arazi alıp yeni koloniler oluştururlar.
Alt 25-03-2007, 17:57
Kıdemli Üye

Sevgili yfln, benim bimediğim(bilen varsa lütfen yazsın) CO2 Â*tin fazlası, bitkilerin ulaşabileceği
yüksekliktemidir ?yoksa Â*bırakınca ,tavanda asılı duran uçan balon gibi, üst katmanlarda mı? birikmektedir.
Â* Â* Â*Senin komplo teorilerin, bu cevaba göre ,düğümlenir veya çözülür.
Alt 25-03-2007, 18:07
Üye Değil

Sevgili ozgur_beyin,

Bu fazla CO2 yeryüzünde oluşmaktadır, haliyle bitkilerin ulaşabileceği yüksekliktedir.

Bu komplo'nun ikinci bölümü de vardır:

Bildiğiniz gibi son yıllarda Hidrojen pili ile çalışan araçlara büyük yatırım yapılmaktadır. Toyota gibi firmalar hybrid otomobillerin seri üretimine geçtiler bile. Dünya'nın emperyalist-egemen güçleri petrol'e bağımlılıktan kurtulmak istemektedirler. Elbette, bu iş bugünden yarına olamaz, o nedenle küresel ısınma adı altında "fosil yakıtları" ufak ufak kötü gösterilmektedir. Gerekli alt yapı oluştuğunda herkes bu egemenlerin fabrikalarında üretilen hidrojen yakıtlı araçlara geçmeye zorlanacak, petrol fiyatı 50 sente de düşse fosil yakıt kullananlara "halk düşmanı" gözü ile bakılacağı için kimse cesaret edip de benzinli aracını kullanamayacak.

Bu arada greenpeace, BM, WHO ve kızılhaç gibi bir "sistem" örgütüdür.
Alt 25-03-2007, 18:48
Kıdemli Üye

sevgil yfln , greenpeace'in Â*''sistem'' örgütü olduğunu senden öğrendim. o zaman ben, tam bir salakmışım.
Â*Greenpeace, katılmadım ama ,içimden seviyor ve destekliyordum.. Demek ki bunlar fosil yakıtlara, halkın GICIK
kapması için bir alt yapı hazırlıyorlar, ÖYLEMİ? :oops:
Alt 25-03-2007, 18:56
Üye Değil

burada söz konusu olan gereğinden fazla karbondioksit *salınımı, fazla karbondioksit dünya atmosferinde sera etkisi yaratır, *gezegenimiz yeryüzüne çarpan güneş ışınlarının tamamını emmez,güneşten aldığı enerjiyi ısı ve ışık olarak çevresine yayar, sera etkisi bu yayılımın önüne geçer, yani bu durumda fosil yakıtlar yakıldıkça dünya daha fazla ısınacak.

ozon tabaksı zararlı uv ışınlarının dünya yüzeyine zarar vermesini engeller, şayet ozon tabakasındaki delik daha fazla büyürse *dunyada yaşamın başlamasını tetikleyen deniz yüzeyinde ve toprak yüzeyinde ki küçük canlıların yok olmasına neden olacak, *fotosentez olmadığında kendi ürettiğimiz karbondioksit bizim sonumuz olacak.

çok uluslu şirketler elbetteki fosil yakıtları cici göstercekler, çünkü imparatorlukları buna bağlı
şuan petrole alternatif olacak bir enerji yok, bulunabilrmi, evet, ama biz zorlamazsak onlardan
büyük paralar harcayarak labaratuarlar kurarak, yeni bir enerji bulmalarını bekleyemeyiz ..

fosil yakıtları cici gösteren sanayileşmiş aç gözlü ve aynı zamanda ahmak ülkeler, para uğruna bizim çocuklarımızın *geleceğini *çalıyorlar, birçok insan hala fosil yakıtların cici olduğuna inanıyorsa demekki petrol üreten ve kullanan ülkelerin kurduğu lobi iyi çalışıyor.
Alt 25-03-2007, 18:57
Üye Değil

Sevgili ozgur_beyin,

Greenpeace'e benim de çok sevgim ve sempatim vardı, hatta üye olmayı da istiyordum ama önce "nedir" diye bir araştırayım dedim ve kendimce bu sonuca ulaştım. Zaten komplocu olma nedenlerimden biri budur. Bir de kızılhaç örgütünün Rockefeller ailesine ait olduğunu öğrenmem, ama bunlar çok öncedendi. Bence sen benim laflarıma bakma, kendin araştır. Zaten ailem de dahil kimsenin beni ciddiye aldığı yok
Alt 25-03-2007, 19:01
Üye Değil

Sevgili gandalf,

Ozon tabakası ilk ne zaman delinmiştir biliyor musun? Aşk tanrısı Eros Ozonis'e aşık olduğunda

Önerilen Siteler