Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   kafir kanıtı (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=3838)

dolfen 06-04-2007 22:03

kafir kanıtı

13.yy’da Yunus Emre şöyle seslenir: ww) “Cennet cennet dedikleri/ bir ev ile bir kaç huri/ istiyene ver sen onu/ bana seni gerek seni” dediği için 16.yy’da Şeyhulislam Ebussuut tarafından “kafir kanıtı” sayılmış. Bu şiiri okuyanın katledilmesi için ferman çıkarmış. xx) Çağımızın ozanı Mahzunu Şerif, Ahiretı için şöyle der: “Gidip gelmeyen bir yer yok benim için”.

gameover 07-04-2007 01:40

Re: kafir kanıtı

yunus gibilerinin sözlerini anlamak kolay değil (belki de çok kolay) dolfen dostum. sitedeki bazı arkadaşlarım aracılığyla tasavvufun ne kadar farklı bi şey olduğunu yeni yeni anlıyorum. saygılar.

InVitatio 07-04-2007 03:22

selam arkadaslar,
evet yunus emre...pir sultan abdal....ve genelde bektasi alevi kültürüne bagli olan insanlarin Din'in Sünneti ile yorumu cok farkli, ben bu gibi insanlarin aslinda "Allahin Islam Dininin asil temsilcileri olarak görüyorum" iran sahi ismail "sah hatayi" deyislerin birinde

Gel Derviş Gel Hele Yabana Gitme
Her Ne Arar İsen İnan Sendedir
Beyhude Nefsine Eziyet Etme
Kabeyse Maksudun Rahman Sendedir

Çöllerde Dolaşıp Seraba Bakma
Allah Allah Deyü Havaya Bakma
Talibi Hak İsen Kitaba Bakma
Okumak Bilirsen Kuran Sendedir

Gayrıdan Derdine Arayıp Çare
Ne Varlık Verirsin Nar İle Mare
Cennetten Çıktınsa Behey Avare
Havvayı Aldatan Yılan Sendedir

Ey Rıza Takat Yok Hakkı İnkara
Sen Mahrum İmişsin Didarı Yare
Şimdi Agah Oldum Sırrı Esrara
Alemi Yaratan Vicdan Sendedir

simdi bu satirlar ilk okunusta "ateizim" seziliyorsa bile, satir aralarinda Hak'in inkari degil Sünnetin farkli bir yorumu vardir....
bu ve buna benzer deyisler ne kadar "inkarci" görünse'de ilk bakista aslinda "saf Din seriati"dir....Din'in haram saydigini helal kilmaz.....

yunus emre'de bundan farkli degildir....cünkü tüm dinlerin görevi insani ilk önce yasarken "ahlakli bir varlik" olabilmesinde "bir isiktir".

saygilarim ile

InVitatio

gameover 07-04-2007 15:03

sodomo ve pantenin yorumlarıyla bu konu hakkında daha fazla bilgilenebiliriz :)

gozde-1 07-04-2007 16:34

Invitatio ,

Ben seni çözemedim.

InVitatio 07-04-2007 17:47

@ sevgili gozde-1
kendini cözdünmü de beni de "cözmek" istiyorsun....

gozdecigim bir imanli icin asil olan yasarken yüksek ahlaki degerler ile yasayip vefaat ettikten sonra bunun mükafatini tanri'dan almak....bundan ötesi bu fikre ya destek olur yada köstek.....

verdigim örnekler ise tek bir tanrinin var oldugunu inkar etmeden, ahiret gününün kendisini sorgulamadan bunun sünnetini sorgulayan , bizlere "bunlarda islamin gerektirdigi" deyip bir dinin insan yorumunu dayatmak isteyenlere *muhalif olmak inkarci olmak anlamina gelmez.....

cogu bektasi alevi arkadaslarimiz kendilerinin hak muhammed ali yolunda olduklarini söylemek ile birlikte , 12 imamlarin , ki bunlarin hic birisi kendi eceli ile ölmemistir, deger yargilarina sahip ciktiklarini idaa ederek ortalikta dolasiyorlar.....
halbuki 12 imanlar'dan hic birisi anti-seriatci degildi .... bugünkü iran siiligi veya türkiyedeki caferiler hangi davayi güdüyorlarsa on iki imanlar ayni davayi güdüyorlardi....

bu söyledigimiz islamin arap veya farsi yorumu tabiki
birde türkiyedeki bektasi alevilerin kültürel bazda daha yakin olduklari anadolu islam yorumu var....bu gelenek yunus emre'de oldugu gibi....hace bektasi veli'de ve tabiki pir sultan abdal'da da görülmektedir.....
bunlarin hic bir eserinde Allahin varligi ve tekligi sorgulanmadigi gibi kendi yorumlari icerisinde yer yer Allah'i bir sarik ve cüppe'den cikartip "vahtedi vucut" ilan etmislerdir ki üzerinde düsünülmesi gereken bir felsefe....
Allahi bir sarik ve cüppeya hapis edenler tabiki kendi hegamonyasini tehdit altinda görmektedirler, eger Allah onlarin kontrolünden cikip da herkez tarafindan anlasilir ve hissedilir olunca....

Pir Sultan Abdalin ve diger Anadolu Erenlerinin elbette osmanli devletinin garipce dayattigi bir arap islami anlayisina bas kaldircaklardir , elestirceklerdir, ve inkara düsmeden alternatif degerler sunacaklardir......haram ve günah bu kültürler icinde gecerlidir.....islam seriatinin kesin haram kildigini islamin anadolu yorumu olan bu fikirler hic bir zaman helal kilmamistir....

dikkatinizi cekerim
Pir Sultan Abdalin iki köpegi bile padisahin kabindaki haram lokmaya dokunmazken , bugünkü bu akimim devamiyim idaasinda bulunlarin "harami" yok saymalarini bir Müslüman olarak garipsiyorum...

Bu manada Gercege Hüü
* * * * * * * * Mümine ya Ali

InVitatio

AYATA 07-04-2007 22:33

Ne cennet ne cehennem var olan her şey ondadır...varlığın sebebi olan Tanrı'nın ana teması sevgidir..sevgi ona dönüşü temsil etmektedir...Ondan gelen o na gider...En büyük kutsal kitap insandır...Tanrı insanda tezahür eder...İnsan *Tanrı'dır. İnsan Tanrı'dır, Tanrı insan değildir...İnsanın özü, *evrenin özü, Tanrı'nın özü birdir.Tanrıyı ve evreni çözmek isteyen önce İnsanı çözmelidir. diyorum ve gidiyorum :)

Neva 29-07-2012 14:37

Alıntı:

dolfen´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 64260)
13.yy’da Yunus Emre şöyle seslenir: ww) “Cennet cennet dedikleri/ bir ev ile bir kaç huri/ istiyene ver sen onu/ bana seni gerek seni” dediği için 16.yy’da Şeyhulislam Ebussuut tarafından “kafir kanıtı” sayılmış. Bu şiiri okuyanın katledilmesi için ferman çıkarmış. xx) Çağımızın ozanı Mahzunu Şerif, Ahiretı için şöyle der: “Gidip gelmeyen bir yer yok benim için”.

O seyhulislamlar hic bitmez maalesef.

Sesli 29-07-2012 23:08

Olmadı!

Bir dostumuz demiş ki: tüm dinlerin görevi insani ilk önce yasarken "ahlakli bir varlik" olabilmesinde "bir isiktir"..

Bu konuda İslam hariç tutulmalıdır. Çünkü eğer tanrı bir insana beddua ediyorsa, ''ALLAH ONU KAHRETSİN '' diyorsa. Bu nasıl ahlaklı bir varlık öğretisi olacak?

''HARAM AYLAR ÇIKINCA ONLARI KISTIRIN VE ÖLDÜRÜN'' diyen bir din ahlaklı oluyorsa, o zaman biz ahlak nedir bilmiyoruz demek olmaz mı?

İnsanları ''DUVARA DAYALI KERESTELER''e benzeten bir din ahlaklı bir varlık öğretisinde bulunabilir mi?

FARKINDALIK NE DEDİĞİNİN BİLİNCİNDE OLMAKTIR...

kurtulusislamda 30-07-2012 10:45

Alıntı:

Sesli´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 446771)
Bir dostumuz demiş ki: tüm dinlerin görevi insani ilk önce yasarken "ahlakli bir varlik" olabilmesinde "bir isiktir"..

Bu konuda İslam hariç tutulmalıdır. Çünkü eğer tanrı bir insana beddua ediyorsa, ''ALLAH ONU KAHRETSİN '' diyorsa. Bu nasıl ahlaklı bir varlık öğretisi olacak?

''HARAM AYLAR ÇIKINCA ONLARI KISTIRIN VE ÖLDÜRÜN'' diyen bir din ahlaklı oluyorsa, o zaman biz ahlak nedir bilmiyoruz demek olmaz mı?

İnsanları ''DUVARA DAYALI KERESTELER''e benzeten bir din ahlaklı bir varlık öğretisinde bulunabilir mi?

FARKINDALIK NE DEDİĞİNİN BİLİNCİNDE OLMAKTIR...

...........sesli abicim......
nedir bu sendeki kahretsin,duvara dayalı kereste vb söylemleri diline dolayıp durman,o söylenenleri birde okuyucu gözüyle bak bakalım,
bu sözler hala anlamadığın yada anlamamakta ısrar ettiğin ve kendi düşüncen olan her insana,her yarattığını ayırmaksızın demiştir diyi düşünüp durman ve buna bahaneler uydurup eğer bir tanrı varsa bunu dememeli diye kendini avutman fikrinin yanlış olduğunu taaa en başından beri söyledim,hala anlamamazlıklar,ha bide farkındalık dimi:frusty:
...................
ya ağacım yuz deil 1000 defa söyledik,ALLAH CELLA CELALUHU o sözlerini her insan için kullanmamıştır,şunu kafanı yerleştir artık,kim ALLAH CELLA CELALUHU'ya alaya alırsa,ayetleri küçümserse,münafık ise,inkarcı ise o kimse için gecerli olan sözlerdir,ben neden üstüme alınmıyorum
kimin gocunduğu belli :frusty:

Turnusol 30-07-2012 11:08

Allah küfredermi ?
Allah hakaret edermi?
Allah beddua edermi?
Allah salat edermi?
Allah ayrımcılık yaparmı?
Allah tuzakçılık yaparmı?.
Allah hem yaratıp hemde öldürün dermi?
Sizinki tüm bunları yapıyo.

kurtulusislamda 31-07-2012 16:35

Alıntı:

Turnusol´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 446894)
Allah küfredermi ?
Allah hakaret edermi?
Allah beddua edermi?
Allah salat edermi?
Allah ayrımcılık yaparmı?
Allah tuzakçılık yaparmı?.
Allah hem yaratıp hemde öldürün dermi?
Sizinki tüm bunları yapıyo.

......bahse konu gecen ayeti kerimelerden kimlerin rahatsızlık duyduğu belli,peki uyarı niteliğindeki bu ayeti kerimelerde kime neden ve niçin söylenmiştir,
..münafık=müslüman gibi görünüp aslında kafir olana denir,bunlar müslüman arasındayken namazlarını dosdoğru kılarlar,evlerinde tek kaldıklarında kendileri yaptıkları küçük putları parmak aralarına koymak suretiyle puta tapanırlardı,söyle bakalım ALLAH onları kahretsin kelimesi ağırmı?
ve diğer isnad ettiğin tüm kelimeleri tek tek cevap verildi
....esma-ül hüsnayı oku,söylediklerinin cevabını bulacaksın
..ER-RAHMAN=dünyada inanan-inanmayan ayırt etmeksizin tüm yaratılanlaa rızık veren,bu yeter sana,eğer bahsettiğin gibi olmuş olsa idi sadece kendine inananı ayırırdı,demekki öyle deilmiş,

barristor 31-07-2012 21:04

Alıntı:

kurtulusislamda´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 447144)
......bahse konu gecen ayeti kerimelerden kimlerin rahatsızlık duyduğu belli,peki uyarı niteliğindeki bu ayeti kerimelerde kime neden ve niçin söylenmiştir,
..münafık=müslüman gibi görünüp aslında kafir olana denir,bunlar müslüman arasındayken namazlarını dosdoğru kılarlar,evlerinde tek kaldıklarında kendileri yaptıkları küçük putları parmak aralarına koymak suretiyle puta tapanırlardı,söyle bakalım ALLAH onları kahretsin kelimesi ağırmı?
ve diğer isnad ettiğin tüm kelimeleri tek tek cevap verildi
....esma-ül hüsnayı oku,söylediklerinin cevabını bulacaksın
..ER-RAHMAN=dünyada inanan-inanmayan ayırt etmeksizin tüm yaratılanlaa rızık veren,bu yeter sana,eğer bahsettiğin gibi olmuş olsa idi sadece kendine inananı ayırırdı,demekki öyle deilmiş,

Bu munafiklar tezgahtan Muhammedle beraber savasa katilip hayatlarinida ortaya koyacak kadar uckagitcimidir?

undersun 31-07-2012 22:43

kurtuluşislamda kardeşim,

neden o güzelim zamanını burda bu konuda yapılan yorumlara istinaden insanlara iyi niyetlide olsa (tabi bu bazılarına göre)

tüketiryorsun..

Allah ile ilgili herhangi bir hakaretle karşılaştıgın bır konu başlıgında bulunma..Bırak dileyen naparsa yapsın...

Eger ogrenmek adına yada yanlış anlasılan bir hususda tartısma olursa yada iyi niyetli sorular karsısında nefesini ve zamanını tüket..

Yukarıda ki yazılanları görmüyormusun..

alpan 31-07-2012 23:00

Alıntı:

dolfen´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 64260)

Katliam sevdalısı Ebu Suud tam da Kuran çerçevesinde hüküm vermiş.

Alıntı:

gameover´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 64324)
yunus gibilerinin sözlerini anlamak kolay değil (belki de çok kolay) dolfen dostum. sitedeki bazı arkadaşlarım aracılığyla tasavvufun ne kadar farklı bi şey olduğunu yeni yeni anlıyorum. saygılar.

Yunus gibileri anlamak çok kolay. Zamanın dinsiz veya tanrıtanımazlarıymış. Doğru bildiklerini doğruca söyleme şansları olmadığından dolaylı yolla gerçeği anlatmaya çalışmışlar. Öteyandan bugün hala tasavvufçuların, Yunus ve benzerlerinin sözlerinde ilahi hikmet aramaları ancak bu tarihi şahıslara hakarettir.

Çünkü gün "kral çıplak" deme zamanıdır. Lafı dolandırma zamanı değildir.

Torres 01-08-2012 14:08

Müslümanlara sormak istiyorum,gerçekten kafir olanlar ehli kitapmıdır?
yani kuranda ehli kitapın kafir olduğunu söyler.onlar sapıttılar diye.şimdi dünyada büyük bir cogunlu ehli kitap olan herkes cehennememi girecek?

kurtulusislamda 01-08-2012 15:03

Alıntı:

Torres´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 447309)
Müslümanlara sormak istiyorum,gerçekten kafir olanlar ehli kitapmıdır?
yani kuranda ehli kitapın kafir olduğunu söyler.onlar sapıttılar diye.şimdi dünyada büyük bir cogunlu ehli kitap olan herkes cehennememi girecek?

..bu konuyu başka bir başlık altınd tartışdık,eğer isterseniz tekrar tartışabiliriz

Torres 01-08-2012 15:22

ben yeni geldim.bütün konulara bakarsam zamanım yetmez.ben cevabını öğrenmek istiyorum sizden eğer mümkünse

kurtulusislamda 01-08-2012 15:44

Alıntı:

Torres´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 447324)
ben yeni geldim.bütün konulara bakarsam zamanım yetmez.ben cevabını öğrenmek istiyorum sizden eğer mümkünse

...sevgili arkadaşım.öncelikle islamiyet son hak dindir,kuran-ı kerim son kitap ve peygamber efendimiz Hz MUHAMMED MUSTAFA SALLALLAHU ALEYHİ VESELLEM son peygamberdir....islamiyet geldikten sonra diğer dinlerin hükmü kalkmıştır.
.kuran-ı kerimde ''İNNED DİNE İNDALLAHIL İSLAM''(ALLAH CELLA CELALUHU katında hak din İSLAMDIR''
"Kim İslam'dan başka bir din ararsa, bilsin ki, (o din) ondan kabul edilmeyecek ve o, ahirette kaybedenlerden olacaktır." (Al-i İmran: 3/85)
sayın arkadaşım,cennet ve cehennem kavramlarını inandığın için sormuş bulunmaktasın,o halde cennete gireceklerin ALLAH CELLA CELALUHUNUN razı olduğu kimseler,emir ve yasaklarını uyanlar girecekse ve bu emir ve yasaklar kuran-ı kerimde belirtiliyorsa o halde,hak din olan İSLAMA girmesi gerekmektedir bir kimsenin
............niçin islamdır,sorusuna cevab uzundur,kimsenin son hali ne olacağını bilemeyiz,bizim için son nefes önemlidir,nasıl öldü müslüman olarakmı,kafir olarakmı,80 yaşında bir hristiyan ninenin müslüman olduğunu gecenlerde videoda izlemiştim,o halde kişi ALLAH CELLA CELALUHUna şirk koşmuyorsa vede islami öğeleri alaya almıyorsa ALLAHU TEALA ONU hidayete erdirir...saygılar,sevgiler

Torres 01-08-2012 15:51

ya hak din hristiyanlıksa kardeşim.
ya siz yanılıyorsanız.
ya isanın kitabı hak din ise
ya muhammed diye biri onunkinin alıp değiştirdiyse

nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz

kurtulusislamda 01-08-2012 16:01

Alıntı:

Torres´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 447326)
ya hak din hristiyanlıksa kardeşim.
ya siz yanılıyorsanız.
ya isanın kitabı hak din ise
ya muhammed diye biri onunkinin alıp değiştirdiyse

nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz

.........basit kardeşim.....
matta,markos,luka=hristiyanlıkta teslis inancının olmayacağını belirtirken
yuhanna=hristiyanlıkta teslis inancının olması gerektiğini savunmuş ve şu an hristiyanlıkta teslis inancı yer alır,hatta bazıları dahada ileri giderek Hz isayı tanrı yakıştırması yağmaktadır
Hz ADEM ALEYHİSSELAM dan Hz MUHAMMED MUSTAFA S.A.V kadar tek gerceklik olan
LA İLAHE İLLALLAH=ALLAHtan başka ilah yoktur,birdir,eşi benzeri yoktur
gerceğini savunmuşlardır,bu hristiyanlıktada böyleydi,yahudiliktede,hz ibrahimdede,hz nuh'tada,ve diğer peygamberlerin tumu bu gercekliği yaymak için uğraş vermişlerdir...
şu an islamiyet harici hangi din bu gerceklikle yaşamaktadır?
kelime-i şehadete bakarmısınız
EŞHEDU ENLA İLAHE İLLALLAH VE EŞHEDU ENNE MUHAMMEDEN ABDUHU VE RASALUHU.....kelime-i tevhid önceliktedir.......
..kısacası bu,şimdi bu gerceklik hangi dinde?..saygılar

Torres 01-08-2012 16:04

kuranda yok mu çelişkiler diyorsun akla mantığa uymayan şeyler.

alpan 01-08-2012 16:04

“Gök ve yer ortadan kalkmadan, her şey gerçekleşmeden, Kutsal Yasa’dan en küçük bir harf ya da bir nokta bile eksilmeyecektir” (İncil, Matta 5:18)

:D

alpan 01-08-2012 16:10

Allah, kimse benim sözümü değiştiremez diyor, o zaman Müslüman arkadaşlar Allah ı yalanlamayı bırakıp Tevrat ve İncil'in değiştiğini iddia etmekten vazgeçin. Tevrat ve İncil Allah'ın sözüyse eğer ki Kuran da Allah Tevrat ve İncil i indirdiğini söylediğine göre muhakkak öyledir :)

Kehf 27- Rabbinin Kitabı'ndan sana vahyedileni oku. Onun kelimelerini değiştirebilecek yoktur. O'ndan başka bir sığınak da bulamazsın.

kurtulusislamda 01-08-2012 16:12

Alıntı:

alpan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 447329)
“Gök ve yer ortadan kalkmadan, her şey gerçekleşmeden, Kutsal Yasa’dan en küçük bir harf ya da bir nokta bile eksilmeyecektir” (İncil, Matta 5:18)

:D

..matta hangi tarihte yazıldığını alabilirmiyim sizden...
peki matta,luka,markos hepsi bire bir kelimesi,harfi,noktası birmi?aynımı?
..ayrıyetten torres,kuran-ı kerimde asla ve katiyyen çelişki yoktur
1400 yıldır 1 kelimesini bırak harfi değiştirilmedi ise ve tibetten,almanyadan,ıraktan,lübnandan,ingiltereden ,fransadan,amerikadan TÜRKİYE den birer kuran-ı kerimi alın hepsi aynıdır,harfi noktası,itiraz eden varsa hodri meydan????????peki bu durum
Hiç şüphe yok ki, Kur'ân'ı biz indirdik, elbette onu yine biz koruyacağız.(hicr-9)
bu ayetin acıkca delili deilmidir 1400 yıldır değişmemesi???????????

Torres 01-08-2012 16:12

onlarda kendi kitabının değişmediğini söylüyorlar işte.alpanın dediği gibi.nasıl anlıcaz.Tanrıya bak hangi kitap doğru diye ile mi sınav yapıyor bizi.

vartor 01-08-2012 16:22

Her seyi onceden bilen tanri, nedense tevratin, incilin degistirilecegini bilememis, korumaya and icmemis, ancak sira kurana gelince akli basina gelmis di mi kurtulus.?

alpan 01-08-2012 16:25

Alıntı:

kurtulusislamda´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 447331)
peki matta,luka,markos hepsi bire bir kelimesi,harfi,noktası birmi?
aynımı?

Bu soruların cevaplarını biliyorum ama Allah ı yalancı çıkarmamak için vermeyeceğim :)

O soruların cevaplarını Allah vermeli ona sormalısın, çünkü sözüm değişmez diyen ve Tevrat ile İncil i de gökten indiğini sanıp kabullenen o, Allah sözüm değişmez derken siz neye dayanarak değiştiğini iddia ediyorsunuz? Bu nasıl bir cesaret? :)

Kehf 27- Rabbinin Kitabı'ndan sana vahyedileni oku. Onun kelimelerini değiştirebilecek yoktur. O'ndan başka bir sığınak da bulamazsın.

alpan 01-08-2012 16:27

Alıntı:

vartor´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 447334)
Her seyi onceden bilen tanri, nedense tevratin, incilin degistirilecegini bilememis, korumaya and icmemis, ancak sira kurana gelince akli basina gelmis di mi kurtulus.?

Kuran'dan Tevrat ve İncil in değişmediğini gösteren en az 10 tane delil getiririm. Ama Müslüman arkadaşlar buna rağmen değiştiğinde ısrarlılar :)

Edit:Aslında Kuran dan delil getirmeye de gerek yok, sorduğunuz sorunun dürüstçe verilecek cevabı gerçeği anlatır

spartacus 01-08-2012 16:32

Alıntı:

1400 yıldır 1 kelimesini bırak harfi değiştirilmedi ise ve tibetten,almanyadan,ıraktan,lübnandan,ingiltereden ,fransadan,amerikadan TÜRKİYE den birer kuran-ı kerimi alın hepsi aynıdır,harfi noktası,itiraz eden varsa hodri meydan????????peki bu durum
Hiç şüphe yok ki, Kur'ân'ı biz indirdik, elbette onu yine biz koruyacağız.(hicr-9)

Kur'an hangi tarihde yazılmıştır? Var mı elinde bir kanıt? (ama lütfen o söylemiş, bu demiş olmasın. Var mı varsa nerede? Hangi yüzyıla ait?) Bakalım bir harf bile değişmemiş mi? Ama önce Kur'an ne zaman yazılmış buna yanıt alalım. Hele o hadisler yok mu, başa gelen her iktidar peygambere yaslanma adına hadis uydurtmuş, resmen sektöre çevirmiş işi. Belkide dini hayat hikayeleri dahi aslında bir yazılı edebiyatın ürünleri olabilir. Ne zaman ? tabi islamiyetin doğuşundan 100-200 yıl hatda 400 yıl sonra bile. Dile kolay yüz, ikiyüz yıl...

Hiç bir din kitabı çelişkisiz değildir, olamaz, ancak mantığı kapı dışarı ettiğimizde çelişkiler görmezden gelinebilir.

Şimdi buraya ayet yazıp tartışalım istemiyorum, neredeyse en bariz çelişkilerin tümü de sitede teker, teker ele alındı. Mecazdir, mücazdir, sen bilmezsin gibi okuduğumuzu basbaya, en basitiyle anladığımız ayetlerde dahi, yok öyle yazmıyorlar geçişti gitti.

Ne İsa ne Muhammed'in hangi yüzyılda, ne koşulalrda yaşadıkalrı dahi aslında muammadır. Elimize kitap diye aldıklarımız tarih kitabı değildir. Genelde soyut kitaplardır dolayısıyla soyut kitaplardan tarih okumak neredeyse imkansızdır. Aralarda bir kaç somut veri olsada onlarda da tarih ve mekan belirtimlerinin ne olduğu belirsizdir.

Eski Sümer ilahileri(ayetleri) ni de aynı biçimde okusak, her yazdığını gerçek kabul etmemiz gerekir, ama efsanelerden tarih okumak o kadar basit değil.

kurtulusislamda 01-08-2012 16:37

Alıntı:

spartacus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 447337)
Kur'an hangi tarihde yazılmıştır? Var mı elinde bir kanıt? (ama lütfen o söylemiş, bu demiş olmasın. Var mı varsa nerede? Hangi yüzyıla ait?) Bakalım bir harf bile değişmemiş mi? Ama önce Kur'an ne zaman yazılmış buna yanıt alalım. Hele o hadisler yok mu, başa gelen her iktidar peygambere yaslanma adına hadis uydurtmuş, resmen sektöre çevirmiş işi. Ne zaman ? tabi islamiyetin doğuşundan 100-200 yıl hatda 400 yıl sonra bile. Dile kolay yüz, ikiyüz yıl...

Hiç bir din kitabı çelişkisiz değildir, olamaz, ancak mantığı kapı dışarı ettiğimizde çelişkiler görmezden gelinebilir.

Şimdi buraya ayet yazıp tartışalım istemiyorum, neredeyse en bariz çelişkilerin tümü de sitede teker, teker ele alındı. Mecazdir, mücazdir, sen bilmezsin gibi okuduğumuzu basbaya, en basitiyle anladığımız ayetlerde dahi, yok öyle yazmıyorlar geçişti gitti.

Ne İsa ne Muhammed'in hangi yüzyılda, ne koşulalrda yaşadıkalrı dahi aslında muammadır. Elimize kitap diye aldıklarımız tarih kitabı değildir. Genelde soyut kitaplardır dolayısıyla soyut kitaplardan tarih okumak neredeyse imkansızdır. Aralarda bir kaç somut veri olsada onlarda da tarih ve mekan belirtimlerinin ne olduğu belirsizdir.

Eski Sümer ilahileri(ayetleri) ni de aynı biçimde okusak, her yazdığını gerçek kabul etmemiz gerekir, ama efsanelerden tarih okumak o kadar basit değil.

........hiç birinizde benim yazdığımı okumadınız galiba...
torres,söylermisin bana senin tanrı inancın nasıldır?

spartacus 01-08-2012 16:43

Alıntı:

ne yazdığından emin misin? Okuduğumu anlayabiliyorum, ama sanırım siz yazarken ne yazdığınızı okumamışsınız .

Şimdi tekrar etmem gerekirse,

1 harfinin değişmediğine dair kanıtınız nedir? Dayanağınız nedir. Size bu kadar rahat kesin konuşma şansını veren şey ne? (oysa böyle bir sav hadi mantığı bıraktım, kağıda, kaleme bile ters, bir harfi değişmemek!?)

Elimizde, en eski diyebileceğimiz bir Kur'an var mıdır? O Kur'an 1400 yıllık mıdır? Nerededir? Yoksa en uzak tarihli Kur'an hangi yıla aittir? Nerededir? Kontrol ettiniz mi? Neye göre yazıyorsunuz bizde bilelim.

Torres 01-08-2012 16:44

ben bir yaratıcıya inanıyorum ama bu dinlerin oluşturduğu tanrı inancıyla çelişiyor.o yüzden bana göre yaratıcı varsa oda mükafat ceza verecekse böyle veremez.en çok çalışana ve insanlara yararlı olanı baz alarak mükafat vermeli.savaş çığırtkanlığınla propaganda yapan bir yaratıcıyı kabul edemiyorum.

kurtulusislamda 01-08-2012 16:49

Alıntı:

spartacus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 447340)
ne yazdığından emin misin? Okuduğumu anlayabiliyorum, ama sanırım siz yazarken ne yazdığınızı okumamışsınız .

Şimdi tekrar etmem gerekirse,

1 harfinin değişmediğine dair kanıtınız nedir? Dayanağınız nedir. Size bu kadar rahat kesin konuşma şansını ne veriyor? (oysa böyle bir sav hadi mantığı bıraktım, kağıda, kaleme bile ters, bir harfi değişmemek!?)

Elimizde, en eski diyebileceğimiz bir Kur'an var mıdır? Varsa tarihi nedir?Nerededir? Neye göre yazıyorsunuz bizde bilelim.

(...)
eğer kuran-ı kerim tek bir kaynaktan yazılmamış olsa idi şu anda değişik değişik kuran-ı kerimler mevcut olurdu,eğer tek bir kuran-ı kerimden bahsediyorsak,bunu görmemezlik sadece iftira atmaktan başka bir şey değildir
....hem siz ateyist arkadaşlar size ne oluyor,siz deilmisiniz bunları inanmayan,ALLAH cella celaluhu yoktur diyen,inkar eden,o halde birinin diğerini cürütmesi için neden birden o kitabı inananların arasına,safına katılıyorsunuz??

kurtulusislamda 01-08-2012 16:57

Alıntı:

Torres´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 447341)
ben bir yaratıcıya inanıyorum ama bu dinlerin oluşturduğu tanrı inancıyla çelişiyor.o yüzden bana göre yaratıcı varsa oda mükafat ceza verecekse böyle veremez.en çok çalışana ve insanlara yararlı olanı baz alarak mükafat vermeli.savaş çığırtkanlığınla propaganda yapan bir yaratıcıyı kabul edemiyorum.

.................................................. ..............................................
galiba arkadaşım ya sen her şeyi yanlış anlıyorsun,yada kafan karışık pekala ben veya neden diğer inananlar düşündüğün gibi savaş cığırtganlığı ypmıyoruz?
meşru mudafa olmaksızın kimse kimseyi öldüremez,sana saldırılmadığı müddetce sende onlara saldırma,ALLAH yolunda savşın fakat aşırı gitmeyin,aşırı gidenleri ALLAH sevmez vb..bu ayetlerden anlaşılacağı gibi öncelik barış,bakın iddia ediyorum,tarihin hangi sayfasına bakarsanız bakın
müslümanım diyen bir toplumun diğer bir topluma sebebsiz ilk saldırısı bulunmaz
ta ki kendilerine saldıılana kadar ...
eğer dünyayı yemek içmek ve zamanı geldiğinde ölmek olarak görüyorsan kusura bakmada tüm hayvanlardan farkın kalmaz,ama yaratıcı sana bir akıl vermiş bir üstünlük vermiş,insan,eşrefi mahlukattır,neden ve niçin sorulaını sorabiliyormusun kendine
emir ve yasakları uymayacaksan,namaz kılmayacaksan,kalkıpta ALLAH cella celaluhuya elinle yaptığın bir putla aynı eşdeğerde görüp ona ibadet edeceksen,istediğin kadar iyi olsanda yanlış deilmidir

Torres 01-08-2012 16:59

yok benim kafam gayet doğru ve düşüncelerimde karamsar değilim arkadaşım.sizden olmayanlarla sizden olana kadar ellerinle cizye verene kadar savaşın diyen ayetlere ne diyeceğiz.

Torres 01-08-2012 17:12

Sabır ve namaz ile ALLAH'tan yardım isteyin

çok merak ediyorum imzanızda bu ayeti yazmışsınız.acaba islamın tanrısı çalışmak ve emeğe önem vermiyor sanırım.iki yat kalk.bu mudur ?

bence işe yaramıyor bu ayet.o da bilincinde sanırım ki.iki yatıp kalkana.armud piş ağzıma düş misali bir ürün vermiyor.yada imdada yetişmiyor

kurtulusislamda 01-08-2012 17:25

Alıntı:

Torres´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 447350)
Sabır ve namaz ile ALLAH'tan yardım isteyin

çok merak ediyorum imzanızda bu ayeti yazmışsınız.acaba islamın tanrısı çalışmak ve emeğe önem vermiyor sanırım.iki yat kalk.bu mudur ?

bence işe yaramıyor bu ayet.o da bilincinde sanırım ki.iki yatıp kalkana.armud piş ağzıma düş misali bir ürün vermiyor.yada imdada yetişmiyor

..
kafa galiba biraz ucuk sizin ,nerden cıkarttın,size göre hayat gayet basit,ye iç gez toz,istediğini yap,yukarıda sordum size soru,ne farkın kaldı senin hayvanlardan
onlarda yiyor,içiyor,geziyor,zamanı gelince ölüyor,ama bir farkı var,hayvan amacına hizmet ediyor..
peki sen amacına hizmet ediyormusun,bu dünyaya geliş sebebini öğrenebilirmiyim?benim üzerimden yada islamiiyet üzerinden cevap verme,kendi düşünceni soruyorum

vartor 01-08-2012 17:50

Muhurlu beyin, nasil anlasin ki?

spartacus 01-08-2012 17:54

Alıntı:

kurtulusislamda´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 447343)
..bunu görmemek için afedersiniz ama öküz olmak gerekir...
eğer kuran-ı kerim tek bir kaynaktan yazılmamış olsa idi şu anda değişik değişik kuran-ı kerimler mevcut olurdu,eğer tek bir kuran-ı kerimden bahsediyorsak,bunu görmemezlik sadece iftira atmaktan başka bir şey değildir
....hem siz ateyist arkadaşlar size ne oluyor,siz deilmisiniz bunları inanmayan,ALLAH cella celaluhu yoktur diyen,inkar eden,o halde birinin diğerini cürütmesi için neden birden o kitabı inananların arasına,safına katılıyorsunuz??

Sorduğum soru bu değil. Öküzler, sanırım ve belkide manda mantığıyla öne sürülen iddiaları anlayabilirler, biz insanlar, manda mantığını anlayamıyoruz. Siz bir öküze danışın, belirttiğim gibi sizi yalnız öküzler anlar diye düşünüyorum.

1 harfi değişmemiştir, değişmiş olsaydı şu anda değişik, değişik kur'anlarda olurdu demek nasıl bir mantıktır? Bu neyin cevabıdır? Şu anda değişik, değişik kur'an var mı diye sormuyorum, vardır da demiyorum! Kaldı ki şu an şimdiki anayasa kitapları da aynıdır, ama bu değişmedikleri anlamına gelmez, bir önceki basımları ile aralarında farklar vardır...

1400 YILDIR KUR'AN'ın tek bir harfi bile değişmemiştir diyorsun!

Bende sana diyorum ki, elindeki en eski Kur'an 1400 yıllık mı? Ya da en eski Kur'an hangi yıla ait? Nerede sergilenmektedir? Kur'anların 1400 yıl önce adedi kaçtır? 1200 yıl önce dünya da kaç adet Kur'an vardır? Yazım dili nedir? Şimdiki arapça, farsça, süryanice vs, 1400 yıl önceki ile aynı mıdır? Şimdi ki yazım yöntemi, cümle kuralları, kelimeler vs 1400 yıl önceki ile aynı mıdır? Biliyor muyuz?

Soru basit elindeki en eski Kur'an kaç yıllıktır? Kontrol ettin mi? etmediysen etmiş gibi ne yalan atıyorsun? Neye dayanıyorsun? (lütfen abuk subuk laflar sıralama, öykü anlatma. İşte şu şehirde, şu tarihe ait, şu kadar yıllık Kur'an ile, şu ülkedeki, şu tarihe ait Kur'an'ı HARF, HARF kıyasladım, değişmediğini gördüm de! Şahit olmuş gibi yazıyorsun, 1400 yıldır 1 harfi bile değişmemiştir! diyorsun. Değiştiğini sanmam demiyorsun, DEĞİŞMEMİŞTİR diyorsun, kesin konuşuyorsun yani! O halde referanslarını koy ortaya da bizde bakalım, neredeymiş bu 1400 yıllık Kur'an.)

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:25 .