Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 06-04-2007, 22:03
dolfen dolfen isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart kafir kanıtı

13.yy’da Yunus Emre şöyle seslenir: ww) “Cennet cennet dedikleri/ bir ev ile bir kaç huri/ istiyene ver sen onu/ bana seni gerek seni” dediği için 16.yy’da Şeyhulislam Ebussuut tarafından “kafir kanıtı” sayılmış. Bu şiiri okuyanın katledilmesi için ferman çıkarmış. xx) Çağımızın ozanı Mahzunu Şerif, Ahiretı için şöyle der: “Gidip gelmeyen bir yer yok benim için”.

http//dolfen.blogcu.com/

Son söylediğim her zaman doğrudur, bir sonraki onu yalanlasa da...!
Alt 07-04-2007, 01:40
gameover gameover isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: kafir kanıtı

yunus gibilerinin sözlerini anlamak kolay değil (belki de çok kolay) dolfen dostum. sitedeki bazı arkadaşlarım aracılığyla tasavvufun ne kadar farklı bi şey olduğunu yeni yeni anlıyorum. saygılar.
Alt 07-04-2007, 03:22
InVitatio
Üye Değil

selam arkadaslar,
evet yunus emre...pir sultan abdal....ve genelde bektasi alevi kültürüne bagli olan insanlarin Din'in Sünneti ile yorumu cok farkli, ben bu gibi insanlarin aslinda "Allahin Islam Dininin asil temsilcileri olarak görüyorum" iran sahi ismail "sah hatayi" deyislerin birinde

Gel Derviş Gel Hele Yabana Gitme
Her Ne Arar İsen İnan Sendedir
Beyhude Nefsine Eziyet Etme
Kabeyse Maksudun Rahman Sendedir

Çöllerde Dolaşıp Seraba Bakma
Allah Allah Deyü Havaya Bakma
Talibi Hak İsen Kitaba Bakma
Okumak Bilirsen Kuran Sendedir

Gayrıdan Derdine Arayıp Çare
Ne Varlık Verirsin Nar İle Mare
Cennetten Çıktınsa Behey Avare
Havvayı Aldatan Yılan Sendedir

Ey Rıza Takat Yok Hakkı İnkara
Sen Mahrum İmişsin Didarı Yare
Şimdi Agah Oldum Sırrı Esrara
Alemi Yaratan Vicdan Sendedir

simdi bu satirlar ilk okunusta "ateizim" seziliyorsa bile, satir aralarinda Hak'in inkari degil Sünnetin farkli bir yorumu vardir....
bu ve buna benzer deyisler ne kadar "inkarci" görünse'de ilk bakista aslinda "saf Din seriati"dir....Din'in haram saydigini helal kilmaz.....

yunus emre'de bundan farkli degildir....cünkü tüm dinlerin görevi insani ilk önce yasarken "ahlakli bir varlik" olabilmesinde "bir isiktir".

saygilarim ile

InVitatio
Alt 07-04-2007, 15:03
gameover gameover isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sodomo ve pantenin yorumlarıyla bu konu hakkında daha fazla bilgilenebiliriz
Alt 07-04-2007, 16:34
gozde-1 gozde-1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Invitatio ,

Ben seni çözemedim.
Alt 07-04-2007, 17:47
InVitatio
Üye Değil

@ sevgili gozde-1
kendini cözdünmü de beni de "cözmek" istiyorsun....

gozdecigim bir imanli icin asil olan yasarken yüksek ahlaki degerler ile yasayip vefaat ettikten sonra bunun mükafatini tanri'dan almak....bundan ötesi bu fikre ya destek olur yada köstek.....

verdigim örnekler ise tek bir tanrinin var oldugunu inkar etmeden, ahiret gününün kendisini sorgulamadan bunun sünnetini sorgulayan , bizlere "bunlarda islamin gerektirdigi" deyip bir dinin insan yorumunu dayatmak isteyenlere *muhalif olmak inkarci olmak anlamina gelmez.....

cogu bektasi alevi arkadaslarimiz kendilerinin hak muhammed ali yolunda olduklarini söylemek ile birlikte , 12 imamlarin , ki bunlarin hic birisi kendi eceli ile ölmemistir, deger yargilarina sahip ciktiklarini idaa ederek ortalikta dolasiyorlar.....
halbuki 12 imanlar'dan hic birisi anti-seriatci degildi .... bugünkü iran siiligi veya türkiyedeki caferiler hangi davayi güdüyorlarsa on iki imanlar ayni davayi güdüyorlardi....

bu söyledigimiz islamin arap veya farsi yorumu tabiki
birde türkiyedeki bektasi alevilerin kültürel bazda daha yakin olduklari anadolu islam yorumu var....bu gelenek yunus emre'de oldugu gibi....hace bektasi veli'de ve tabiki pir sultan abdal'da da görülmektedir.....
bunlarin hic bir eserinde Allahin varligi ve tekligi sorgulanmadigi gibi kendi yorumlari icerisinde yer yer Allah'i bir sarik ve cüppe'den cikartip "vahtedi vucut" ilan etmislerdir ki üzerinde düsünülmesi gereken bir felsefe....
Allahi bir sarik ve cüppeya hapis edenler tabiki kendi hegamonyasini tehdit altinda görmektedirler, eger Allah onlarin kontrolünden cikip da herkez tarafindan anlasilir ve hissedilir olunca....

Pir Sultan Abdalin ve diger Anadolu Erenlerinin elbette osmanli devletinin garipce dayattigi bir arap islami anlayisina bas kaldircaklardir , elestirceklerdir, ve inkara düsmeden alternatif degerler sunacaklardir......haram ve günah bu kültürler icinde gecerlidir.....islam seriatinin kesin haram kildigini islamin anadolu yorumu olan bu fikirler hic bir zaman helal kilmamistir....

dikkatinizi cekerim
Pir Sultan Abdalin iki köpegi bile padisahin kabindaki haram lokmaya dokunmazken , bugünkü bu akimim devamiyim idaasinda bulunlarin "harami" yok saymalarini bir Müslüman olarak garipsiyorum...

Bu manada Gercege Hüü
* * * * * * * * Mümine ya Ali

InVitatio
Alt 07-04-2007, 22:33
AYATA AYATA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Ne cennet ne cehennem var olan her şey ondadır...varlığın sebebi olan Tanrı'nın ana teması sevgidir..sevgi ona dönüşü temsil etmektedir...Ondan gelen o na gider...En büyük kutsal kitap insandır...Tanrı insanda tezahür eder...İnsan *Tanrı'dır. İnsan Tanrı'dır, Tanrı insan değildir...İnsanın özü, *evrenin özü, Tanrı'nın özü birdir.Tanrıyı ve evreni çözmek isteyen önce İnsanı çözmelidir. diyorum ve gidiyorum
Alt 29-07-2012, 14:37
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

dolfen´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
13.yy’da Yunus Emre şöyle seslenir: ww) “Cennet cennet dedikleri/ bir ev ile bir kaç huri/ istiyene ver sen onu/ bana seni gerek seni” dediği için 16.yy’da Şeyhulislam Ebussuut tarafından “kafir kanıtı” sayılmış. Bu şiiri okuyanın katledilmesi için ferman çıkarmış. xx) Çağımızın ozanı Mahzunu Şerif, Ahiretı için şöyle der: “Gidip gelmeyen bir yer yok benim için”.
O seyhulislamlar hic bitmez maalesef.
Alt 29-07-2012, 23:08
Sesli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sesli Sesli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Olmadı!

Bir dostumuz demiş ki: tüm dinlerin görevi insani ilk önce yasarken "ahlakli bir varlik" olabilmesinde "bir isiktir"..

Bu konuda İslam hariç tutulmalıdır. Çünkü eğer tanrı bir insana beddua ediyorsa, ''ALLAH ONU KAHRETSİN '' diyorsa. Bu nasıl ahlaklı bir varlık öğretisi olacak?

''HARAM AYLAR ÇIKINCA ONLARI KISTIRIN VE ÖLDÜRÜN'' diyen bir din ahlaklı oluyorsa, o zaman biz ahlak nedir bilmiyoruz demek olmaz mı?

İnsanları ''DUVARA DAYALI KERESTELER''e benzeten bir din ahlaklı bir varlık öğretisinde bulunabilir mi?

FARKINDALIK NE DEDİĞİNİN BİLİNCİNDE OLMAKTIR...
Alt 30-07-2012, 10:45
kurtulusislamda kurtulusislamda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

Sesli´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bir dostumuz demiş ki: tüm dinlerin görevi insani ilk önce yasarken "ahlakli bir varlik" olabilmesinde "bir isiktir"..

Bu konuda İslam hariç tutulmalıdır. Çünkü eğer tanrı bir insana beddua ediyorsa, ''ALLAH ONU KAHRETSİN '' diyorsa. Bu nasıl ahlaklı bir varlık öğretisi olacak?

''HARAM AYLAR ÇIKINCA ONLARI KISTIRIN VE ÖLDÜRÜN'' diyen bir din ahlaklı oluyorsa, o zaman biz ahlak nedir bilmiyoruz demek olmaz mı?

İnsanları ''DUVARA DAYALI KERESTELER''e benzeten bir din ahlaklı bir varlık öğretisinde bulunabilir mi?

FARKINDALIK NE DEDİĞİNİN BİLİNCİNDE OLMAKTIR...
...........sesli abicim......
nedir bu sendeki kahretsin,duvara dayalı kereste vb söylemleri diline dolayıp durman,o söylenenleri birde okuyucu gözüyle bak bakalım,
bu sözler hala anlamadığın yada anlamamakta ısrar ettiğin ve kendi düşüncen olan her insana,her yarattığını ayırmaksızın demiştir diyi düşünüp durman ve buna bahaneler uydurup eğer bir tanrı varsa bunu dememeli diye kendini avutman fikrinin yanlış olduğunu taaa en başından beri söyledim,hala anlamamazlıklar,ha bide farkındalık dimi
...................
ya ağacım yuz deil 1000 defa söyledik,ALLAH CELLA CELALUHU o sözlerini her insan için kullanmamıştır,şunu kafanı yerleştir artık,kim ALLAH CELLA CELALUHU'ya alaya alırsa,ayetleri küçümserse,münafık ise,inkarcı ise o kimse için gecerli olan sözlerdir,ben neden üstüme alınmıyorum
kimin gocunduğu belli

insan ateist olmayı görsün içeriden adeta kendini yöneten başka bir irade olduğunu farkeder. O irade kişinin aklına Allah ile ilgili ipucları gelse hemen devreye girer ve esir edilmis o kişiyi kendi istikametine cevirir. Ateist mantığı yoktur.Herşey tesadüfün işidir

Önerilen Siteler