Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Politika (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=21)
-   -   Laik/seküler kesimin tecavüz konusundaki yüksek hassasiyeti! (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=38635)

Bybars 09-04-2016 14:27

Laik/seküler kesimin tecavüz konusundaki yüksek hassasiyeti!

http://www.karar.com/gundem-haberler...-tweeti-69396#

http://682350.static.karar.com/img/6...91180273890495

Kadıköy eski Belediye Başkanı CHP'li Selami Öztürk, Bağdat Caddesi'nde yaşanan tecavüz olayıyla ilgili skandal bir tweet attı. Öztürk olayın başka bir bölgede yaşandığını belirterek "Bağdat Caddesi'nin marka değerini harcamayalım" dedi. Paylaşıma tepki yağdı.

İstanbul'da Bağdat Caddesi'nde bir genç kadına tecavüz edilmesi ile ilgili olarak Kadıköy eski Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün attığı tweet büyük tepki topladı.

CHP'li Selami Öztürk, dün Bağdat Caddesi'nde yaşanan tecavüz olayının ardından, tecavüzün Bostancı'da bir ara sokakta gerçekleştiğini, yapılan haberlerle Bağdat Caddesi'nin marka değerinin düşürüldüğünü söyledi. Öztürk daha sonra tweeti sildi.

Öztürk'e takipçilerinden ağır eleştiriler geldi.

http://static.karar.com/img/article_...53893874_4.jpg

Sundance 09-04-2016 14:58

Alıntı:

Bybars´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 583511)
http://www.karar.com/gundem-haberler...-tweeti-69396#

http://682350.static.karar.com/img/6...91180273890495

Kadıköy eski Belediye Başkanı CHP'li Selami Öztürk, Bağdat Caddesi'nde yaşanan tecavüz olayıyla ilgili skandal bir tweet attı. Öztürk olayın başka bir bölgede yaşandığını belirterek "Bağdat Caddesi'nin marka değerini harcamayalım" dedi. Paylaşıma tepki yağdı.

İstanbul'da Bağdat Caddesi'nde bir genç kadına tecavüz edilmesi ile ilgili olarak Kadıköy eski Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün attığı tweet büyük tepki topladı.

CHP'li Selami Öztürk, dün Bağdat Caddesi'nde yaşanan tecavüz olayının ardından, tecavüzün Bostancı'da bir ara sokakta gerçekleştiğini, yapılan haberlerle Bağdat Caddesi'nin marka değerinin düşürüldüğünü söyledi. Öztürk daha sonra tweeti sildi.

Öztürk'e takipçilerinden ağır eleştiriler geldi.

http://static.karar.com/img/article_...53893874_4.jpg

E yuh!

Selami ozturk'un okuzlugunu butun laiklere mal etmeye calisacak kadar zavallidir bunu diyen.

Tecavuz edilen kim? Kadikoydeki laik/sekuler vatandaslardan biri.
Tepki gosteren kim? Laik/sekuler vatandaslar.

Sahi "ne isi varmis o saatte orada?" Gibi okuzce tepki gosterenler kimdi?

Boyle ayak oyunlari ile saniyorlar insanlar kanacak, herkesi salak kendini zeki sanana salak derler asil.

Bybars 09-04-2016 15:02

Selami ozturk'un okuzlugunu tüm laiklere mal edemiyoruz ama bir vakıfta bir zamanlar çalışmış bir ahlaksızın ahlaksızlığını butun bir musluman camiaya mal edebiliyoruz değil mi güzel kardeşim? " O saate orada ne işi vardı." dedi diye insanlar tecavüze destek çıkmış mı oluyor?Bu nasıl bir mantık (sızlık ) ?

Sundance 09-04-2016 15:15

Alıntı:

Bybars´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 583513)
Selami ozturk'un okuzlugunu tüm laiklere mal edemiyoruz ama bir vakıfta bir zamanlar çalışmış bir ahlaksızın ahlaksızlığını butun bir musluman camiaya mal edebiliyoruz değil mi güzel kardeşim? " O saate orada ne işi vardı." dedi diye insanlar tecavüze destek çıkmış mı oluyor?Bu nasıl bir mantık (sızlık ) ?

selami öztürk tecavüz olayının üstünü örtmeye kalkışmış mı? vakıfta 45 çocuk tecavüz edilirken görmemezlikten gelmiş mi?

ha yine de vakıftaki adamın sapıklığı tüm müslüman camiayı bağlamaz o ayrı. orada haklısınız. ancak gelip de böyle bir başlık açarak vakıftaki tecavüz olayını tüm müslüman camiasına mal edenleri haklı durumuna sokuyorsunuz.

"O saatte orada ne işi vardı?" ne demek? o saatte orada dolaşıyorsan tecavüzü hak etmişsin diyorlar işte. Çünkü kadın dediğin o saatte orada dolaşmaz, dolaşıyorsa zaten kendine tecavüz edilmesini istiyordur. Hele başı açıksa, biraz da dekolte giydiyse tamam.

Bybars 09-04-2016 15:24

Alıntı:

Sundance´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 583516)
selami öztürk tecavüz olayının üstünü örtmeye kalkışmış mı? vakıfta 45 çocuk tecavüz edilirken görmemezlikten gelmiş mi?

ha yine de vakıftaki adamın sapıklığı tüm müslüman camiayı bağlamaz o ayrı. orada haklısınız. ancak gelip de böyle bir başlık açarak vakıftaki tecavüz olayını tüm müslüman camiasına mal edenleri haklı durumuna sokuyorsunuz.

"O saatte orada ne işi vardı?" ne demek? o saatte orada dolaşıyorsan tecavüzü hak etmişsin diyorlar işte. Çünkü kadın dediğin o saatte orada dolaşmaz, dolaşıyorsa zaten kendine tecavüz edilmesini istiyordur. Hele başı açıksa, biraz da dekolte giydiyse tamam.

Selami ozturk ile aile bakanı aynı bağlamda konuştu aslında,birisi "ensar vakfını karalamayın" dedi,diğeri " bagdat caddesinin marka değeri önemli" dedi.( hani dersin ama olayın sıcaklığında değil,sonra olayı kapatma,aklama çabası olarak algılanabiliyor goruldugu gibi. ) Ben ikisini de eleştiriyorum.Birinde çocuklara,diğerinde bir kadına tecavüz var,fark etmiyor,hepsi iğrenç.

Siz niyet okuyorsunuz," o saate orada ne işi vardı " demenin arkasındaki sebep, tecavüze ortam ve imkan sağlayacak hareketlerden uzak durulması arzusu olamaz mı mesela?Kadını tecavuzden koruma içgudusu olamaz mı?

world 09-04-2016 15:27

Alıntı:

Bybars´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 583517)
Selami ozturk ile aile bakanı aynı bağlamda konuştu aslında,birisi "ensar vakfını karalamayın" dedi,diğeri " bagdat caddesinin marka değeri önemli" dedi.( hani dersin ama olayın sıcaklığında değil ) Ben ikisini de eleştiriyorum.Birinde çocuklara,diğerinde bir kadına tecavüz var,fark etmiyor,hepsi iğrenç.

Siz niyet oluyorsunuz," o saate orada ne işi vardı " demenin arkasındaki sebep, tecavüze ortam ve imkan sağlayacak hareketlerden uzak durulması arzusu olamaz mı mesela?Kadını tecavuzden koruma içgudusu olamaz mı?

Yuh be kardeşim ''o saatta ne işi var'' lafına bile güzelleme çektin ya yuh yuh yuh yuh yuh yuh yuh.

Bybars 09-04-2016 15:31

Alıntı:

world´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 583518)
Yuh be kardeşim ''o saatta ne işi var'' lafına bile güzelleme çektin ya yuh yuh yuh yuh yuh yuh yuh.

Ben guzelleme yapmadım,siz sürekli kotuleme peşinde oldugunuz için,farklı bir değerlendirmeyi hemen yaftalıyorsunuz.

İlahimasal 09-04-2016 15:38

Hazretti aişenin " o saate orada ne işi vardı " çölde tek başına?

Valla,billa,tilla iyi niyetle soruyorum. Koruma iç güdüm tuttu bir anda

Bybars 09-04-2016 15:44

Alıntı:

İlahimasal´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 583522)
Hazretti aişenin " o saate orada ne işi vardı " çölde tek başına?

Valla,billa,tilla iyi niyetle soruyorum. Koruma iç güdüm tuttu bir anda

siz hep böyle yapıyorsunuz,ciddiyetsiniz,cevap vermeye gerek görmüyorum.Sadece buraya bakın yeter.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Gerdanl%C4%B1k_Olay%C4%B1

Sundance 09-04-2016 15:49

Alıntı:

Selami ozturk ile aile bakanı aynı bağlamda konuştu aslında,birisi "ensar vakfını karalamayın" dedi,diğeri " bagdat caddesinin marka değeri önemli" dedi.( hani dersin ama olayın sıcaklığında değil,sonra olayı kapatma,aklama çabası olarak algılanabiliyor goruldugu gibi. ) Ben ikisini de eleştiriyorum.Birinde çocuklara,diğerinde bir kadına tecavüz var,fark etmiyor,hepsi iğrenç.

Laik/sekülerler en başta eleştirdi Selami Öztürk'ü, hem de en ağır biçimde.

Bir vakfın eğitmenlerinden biri kaydı altındaki 45 çocuğa tecavüz ediyorsa, ve bu vakıf bundan haberdar olup engelleyemiyorsa veya haberdar olduğu halde görmemezlikten geliyorsa o vakfın burada İHMALİ vardır. Bunu bağdat caddesindeki bir münferit olayla aynı kefeye sokamazsınız. Aile bakanının açıklaması ile Selami Öztürk'ün açıklaması bu yüzden aynı kefede değil.

Alıntı:

Siz niyet okuyorsunuz," o saate orada ne işi vardı " demenin arkasındaki sebep, tecavüze ortam ve imkan sağlayacak hareketlerden uzak durulması arzusu olamaz mı mesela?Kadını tecavuzden koruma içgudusu olamaz mı?

Ne demek tecavüze ortam ve imkan sağlanması ya? Var mı bunun sonu? Adı üstünde tecavüz. Yukarıda 45 çocuğa tecavüzden bahsediyoruz koruma arzusu diyorsun.

http://www.hurriyet.com.tr/o-saatte-...ektir-40045808

İlahimasal 09-04-2016 15:54

Tecavüzün islamda cezası olmaması ayrı bir sorun ve islami kesim bu konu ile alakalı hür yaşantıda olduklarını bilirler.
Tecavüz edilen insana " o saate orada ne işi vardı" demekde müslümanlara yakışan bir cevapdır.

45 erkek çocuğunun durumuda buna benziyor.

Bybars 09-04-2016 16:01

Alıntı:

Laik/sekülerler en başta eleştirdi Selami Öztürk'ü, hem de en ağır biçimde.

Bir vakfın eğitmenlerinden biri kaydı altındaki 45 çocuğa tecavüz ediyorsa, ve bu vakıf bundan haberdar olup engelleyemiyorsa veya haberdar olduğu halde görmemezlikten geliyorsa o vakfın burada İHMALİ vardır. Bunu bağdat caddesindeki bir münferit olayla aynı kefeye sokamazsınız. Aile bakanının açıklaması ile Selami Öztürk'ün açıklaması bu yüzden aynı kefede değil.
Biliyorum eleştirdiler,iyi yaptılar,müslümanlar da o cinsi sapığı eleştirdiler (en azından destekleyeni görmedim,varsa gösterin lütfen) ama görmek istediklerinizi görürseniz,bunu göremezsiniz tabii ki.Bir kere bizler sade vatandaşlar olarak, olaydan sadece medyada verilen kısmıyla ilgili bilgileneiliyoruz,arkasında ne var,neler yaşanmış tam olarak bilmiyoruz.Denildiği gibi vakfın ihmali varsa bu eminimi savcılığın soruşturmasında meydana çıkacaktır.

Aile bakanı ile s.öztürk'ün beyanları, tecavüz olayını değil de marka değerini öncelemeleri bakımından bence aynı kefededir.

Alıntı:

Ne demek tecavüze ortam ve imkan sağlanması ya? Var mı bunun sonu? Adı üstünde tecavüz. Yukarıda 45 çocuğa tecavüzden bahsediyoruz koruma arzusu diyorsun.
Günümüz dünyası öyle ideallerimizdeki full temiz insanlardan oluşmuyor maalesef,insanlar kendilerini kollamalı.Eğer zarar görmek istemiyrlarsa tabii.Bunu özelde tecavüz edilen bayanlar hakkında değerlendirebiliriz ama genel düşünmeliyiz.

Bybars 09-04-2016 16:05

Alıntı:

İlahimasal´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 583527)
Tecavüzün islamda cezası olmaması ayrı bir sorun ve islami kesim bu konu ile alakalı hür yaşantıda olduklarını bilirler.
Tecavüz edilen insana " o saate orada ne işi vardı" demekde müslümanlara yakışan bir cevapdır.

45 erkek çocuğunun durumuda buna benziyor.

Tecavüz islamda zina kapsamına girer.Namahrem bir bayanı rızası dışında ilişkiye zorlamak tecavüzdür ve zinadır.Zina'nın cezası neyse tecavüz suçunun cezası da o olur bu durumda.

İlahimasal 09-04-2016 16:12

Karaman'daki zalim olay savcılık incelemesinde 2002 yılından -2015 yılına kadar yapıldığını tesbit etmiş.
Karaman il eğitim müdürü ve il emniyet birimlerinin o sapik adamla ve çocuklarla kendi makamlarindaki resim ve pozlarıda ortada.

Bakan hanfendinin" bir seferden bir şey olmaz " sözü ise konuya olan hassasiyetin durumunu ispata yeter.
Burada yaklaşık 1 haftadır tum mesajlarımizda bu konuyu dile getirmemize karşın sus ,pus oturanlar kendilerini bilirler.
Sosyal medya ortamından bu konuyla alakalı tüm haberleri sildiklerinide buradan belirttik. Yine tık yok
Artık mızrak çuvala girmeyince .....seküler ,cart,curt diye başlıklar açilmaya başladı.

Yine buradan unutturmayacağız 45 erkek çocuğuna yapilan zulmü.siz o tatlı canınızi sıkmayın.
Size gore biz a-teistler bu konuya oh çekmeliydik saniyordunuz ama yaniliyorsunuz.

Aydınlanmak isteyen ışığı kapatmaz......patlak ampuller sizi.

Bybars 09-04-2016 16:22

Yanlış bilgi:2002' den bu yana değil,2012' den bu yanadır.

Çarpıtma 1:Karaman il milli eğitim müdürü,il emniyet birimlerinin o sapıkla pozları ,tecavüz olayının ortaya çıkmasından öncedir.Ne yani,haberleri var mıydı diyorsunuz?Bu nasıl bir komplo teorisidir böyle rasyonel kişilikler?

Çarpıtma 2:Aile bakanı'nı bana savunduruyorsunuz ama o konuda haksızsınız.Bakan '' 1 kereden birşey olmaz '' demedi,'' münferit bir olay '' dedi.

Şüpheci Dinsiz 09-04-2016 16:54

Bybars,
Alıntı:

Bybars´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 583530)
Tecavüz islamda zina kapsamına girer.Namahrem bir bayanı rızası dışında ilişkiye zorlamak tecavüzdür ve zinadır.Zina'nın cezası neyse tecavüz suçunun cezası da o olur bu durumda.

"Tecavüz zinadır" diyen sizin gibilere tecavüz etmenin cezası nedir?

Bybars 09-04-2016 16:59

Alıntı:

Şüpheci Dinsiz´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 583535)
Bybars,

Af buyrun, " sizin gibilere tecavüz etmek " derken?

searcher 09-04-2016 17:15

Alıntı:

Bybars´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 583537)

Yani senin gibi tecavüzle zinayı bir tutan beyinsizleri kastediyor sanırım.

Şüpheci Dinsiz 09-04-2016 17:18

Alıntı:

Bybars´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 583537)

Sizin gibiler; "tecavüz eden zina etmiş olur" diyenler. Cezasını da 1400 yıllık Arap örfüne göre vermeyi düşünenler. Tecavüz eden fail, tecavüz edilen "konu nesnesi" sizin gibilere göre. Tecavüze uğrayan kadın/erkek olmuş, çocuk/yetişkin olmuş bir önemi yok. Neymiş, tecavüz eden zina etmişmiş.

Kendinizi tecavüz edilenin yerine koyun diye sordum:

Ben size tecavüz etsem, bana 80 değnek vursalar;
- Sizin açınızdan konu kapanır mı?
- Benim açımdan konu kapanır mı?
- Toplum açısından konu kapanır mı?

Hala "tecavüz zinadır" diye düşünür müsünüz?

Bybars 09-04-2016 17:20

Alıntı:

searcher´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 583539)
Yani senin gibi tecavüzle zinayı bir tutan beyinsizleri kastediyor sanırım.

Zina'dan ne anladığınıza bağlı,ben ve çoğu kişi "gayrimeşru ( nikahsız ve de zorla/rıza dışı) cinsel ilişki" olarak anlıyor,tecavuzu de bu kapsamda değerlendiriyor.

Bybars 09-04-2016 17:25

Alıntı:

Şüpheci Dinsiz´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 583541)
Sizin gibiler; "tecavüz eden zina etmiş olur" diyenler. Cezasını da 1400 yıllık Arap örfüne göre vermeyi düşünenler. Tecavüz eden fail, tecavüz edilen "konu nesnesi" sizin gibilere göre. Tecavüze uğrayan kadın/erkek olmuş, çocuk/yetişkin olmuş bir önemi yok. Neymiş, tecavüz eden zina etmişmiş.

80 değnek cezası mutlaklaştırılmamalı,önemli olan tecavuzcunun topluma teşhir edilmesi ve yaptığının karşılığını gormesidir.1400 yıl oncenin orfu,ceza yöntemi öyle olabilir,bu bizim şimdi de aynı ceza yontemini uygulamamızı sorumlu kılmaz.80 degnek olmaz da 80 send hapis olur mesela.

Bybars 09-04-2016 17:28

Alıntı:

Şüpheci Dinsiz´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 583541)

80 değnek cezası mutlaklaştırılmamalı,önemli olan tecavuzcunun topluma teşhir edilmesi ve yaptığının karşılığını gormesidir.1400 yıl oncenin orfu,ceza yöntemi öyle olabilir,bu bizim şimdi de aynı ceza yontemini uygulamamızı zorunlu kılmaz.80 degnek olmaz da 80 sene
hapis olur mesela.

Şüpheci Dinsiz 09-04-2016 17:48

Alıntı:

Bybars´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 583544)
80 değnek cezası mutlaklaştırılmamalı,önemli olan tecavuzcunun topluma teşhir edilmesi ve yaptığının karşılığını gormesidir.1400 yıl oncenin orfu,ceza yöntemi öyle olabilir,bu bizim şimdi de aynı ceza yontemini uygulamamızı zorunlu kılmaz.80 degnek olmaz da 80 sene
hapis olur mesela.

Size "tecavüze uğramış" kişilere empati yaptırmayı başaramadım sanırım. Onlar da birer insan, birer kişilik, birer can, birer ben, birer siz.

Neyse...

1400 yıllık Arap örfüne takılıp kalmak yerine güncel medeni hukuku uygulamak, ilerletmek konusunda ortak noktada buluştuysak, bu da bir ilerlemedir bana göre.

Eğer bu ortak noktaya geldiysek, AKP'nin ve arka bahçesi dinci tarikatların, cemaatlerin, vakıfların tecavüzü örtmeye neden bu kadar hevesli olduklarını, dinci ve ülkücü camianın neden bu kadar çok (hemen hemen tamamı) tecavüzcü ürettiğini tartışabiliriz.

Bybars 09-04-2016 17:53

Alıntı:

Şüpheci Dinsiz´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 583546)
Size "tecavüze uğramış" kişilere empati yaptırmayı başaramadım sanırım. Onlar da birer insan, birer kişilik, birer can, birer ben, birer siz.

Neyse...

1400 yıllık Arap örfüne takılıp kalmak yerine güncel medeni hukuku uygulamak, ilerletmek konusunda ortak noktada buluştuysak, bu da bir ilerlemedir bana göre.

Eğer bu ortak noktaya geldiysek, AKP'nin ve arka bahçesi dinci tarikatların, cemaatlerin, vakıfların tecavüzü örtmeye neden bu kadar hevesli olduklarını, dinci ve ülkücü camianın neden bu kadar çok (hemen hemen tamamı) tecavüzcü ürettiğini tartışabiliriz.

Eger bunu soyluyorsanız katılıyorum, tecavuzcuye ne ceza verirseniz verin tecavüze uğrayan kişinin psikolojindeki tahribatı düzeltmek kolay olmaz.

Yine genelleme yapıyorsunuz,ulkucu ve Müslüman camiayı toptan hedef alıyorsunuz.Genelleme tuzağına düşmeyiniz lütfen.

searcher 09-04-2016 18:06

Alıntı:

Bybars´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 583542)
Zina'dan ne anladığınıza bağlı,ben ve çoğu kişi "gayrimeşru ( nikahsız ve de zorla/rıza dışı) cinsel ilişki" olarak anlıyor,tecavuzu de bu kapsamda değerlendiriyor.

Zina sadece nikahsız yapılan ilişkiye denir ve iki yetişkinin kendi rızasıyla isteyerek yapılan bir ilişkidir, öyle zorla veya rızadışı bir durum yoktur, araya zorla ve rıza dışı kelimelerini sokuşturmak ikiyüzlülük veya cahilliktir.

Tecavüzle zinayı bir tutmak için insanın cahil ve aptal olması lazım.

Bybars 09-04-2016 18:17

Alıntı:

searcher´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 583550)
Zina sadece nikahsız yapılan ilişkiye denir ve iki yetişkinin kendi rızasıyla isteyerek yapılan bir ilişkidir, öyle zorla veya rızadışı bir durum yoktur, araya zorla ve rıza dışı kelimelerini sokuşturmak ikiyüzlülük veya cahilliktir.

Tecavüzle zinayı bir tutmak için insanın cahil ve aptal olması lazım.

Cahil de aptal da değilim hamd olsun.Ben islamın bakış açısını soyluyorum.Tecavuz de zina kapsamına girer,cunku gayrı meşrudur,zulumdur islama göre.Hatta islama göre bir erkek, rızası olmadığı halde eşiyle zorla ilişkiye girmek istese bu da tecavüzdür ve de bal gibi zinadır.Cunku bu kadına zulüm etmektir.

İlahimasal 09-04-2016 18:49

İslam dedikleri dine göre zina
Nikahları olmayan iki insanın cinsel ilişkide bulunmaları demek.( cariye maria'yı nereye koyacaksak)

İslama göre bir erkek ,bir kadınla zorla ilişkiye giriyorsa zina cezası uygulanir diyorsun ama kime olduğunu söyleyemiyorsun.

Uygulamalara baktığımızda suçlu olan erkek olmasına rağmen kırbaç cezası veriliyor. Kadına verilen ceza yerine ,muhitine göre deişiyor. Recm gibi.

Kadın tecavüze ugruycak ve zina cezası alıcak öylemi?

Sana sorulan soru açık sana yapılacak tecavüze karşı tepkin ne olurdu....zina suçlaması ile verilen cezamı?

Her konuya islam denen dinin siyasi kafası ile bakmanız yüzünden karaman olayına karşı bir tek söz söyleyemediğiniz gibi birde savunacak erdemsizliği gösterdiniz.Mızrak çuvala sığmayıncada kem,küm.

Bu tip olaylara siyasi bakılmaz.İNSANİ bakılır. İslam kafası olanlar ADEM'İ düşündukleri için tecavüz olayını zina gibi görürler.

Şayet bu karaman olayına bizden önce siz ses çıkartsaydinız
Şayet diyanet fetvasïna bizden önce siz ses çıkartsaydınız
Şayet özgecan olayına bizden önce siz ses çıkartsaydınız
Şayet çorumda ki pislik olaya bizden önce ses çıkartsaydınız
Şayet somaya,karamandaki maden faciasına,Berkin Elvan'a, Ali ismail'e ve diğer gençlere
Şayet artvin ,manisa gibi doğa yıkımlarına
Şayet ırak'da,suriye'de ki insan ölumlerine ( muaviyenin camii bile size hasret kaldı)
Şayet ergenekon,balyoz safsatalarına
Şayet 17_25 aralık olayına
Şayet zarrab hayïrseverine
Şayet 750 bin dolarlık saate ........bizden önce ses çıkartmış olsaydinız biz susardık ve size destek de verirdik.

Hani şu siyasi destek verdiğiniz kişiler 3 y........yoksulluk,yasaklar ve yolsuzluk ile mucadelenin tersine 4. Y yontemi ie insanlara YALAN söylenmesine karşı dursaydınız sizi alkışlardık.

Yapamassinız ey ideolojik görüşlü,dar düşünceli,BİAT kültürü ürünleri.

Hadi haksızliklarin önünde BİAT etmeyinde utandırin be bizi.

Nerdeeeeee.........

Şüpheci Dinsiz 09-04-2016 19:18

Alıntı:

Bybars´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 583552)
[...]
Ben islamın bakış açısını soyluyorum.Tecavuz de zina kapsamına girer,cunku gayrı meşrudur,zulumdur islama göre.Hatta islama göre bir erkek, rızası olmadığı halde eşiyle zorla ilişkiye girmek istese bu da tecavüzdür ve de bal gibi zinadır.Cunku bu kadına zulüm etmektir.

Hayır sevgili Bybars.

Kuran'da tecavüzün cezası yoktur. Çünkü dönemin sosyal yapısında tecavüz suç değildi. Kafir öldürmek, karısını kızını köleleştirmek, tecavüz etmek helaldi. Bu İslamdan önce de böyleydi. Çöl haydutları kervanları yağmalar, erkekleri öldürür, kadınlara tecavüz eder, köle pazarlarında satarlardı. Muhammed de Medine'ye hicretinden sonra Hatice'nin korumalarıyla çöl yağmalarına başlamadan önce (13 yıllık peygamberlik döneminde) İslam inanırlarının sayısı 100 civarındaydı. Çöl yağmaları ganimet ve kadın tutkusuyla sistematik kazandı. Sözde İslam ordusu, özde yağmacı/köleci/tecavüzcü güruh böyle büyüdü, İslam böyle yayıldı.

Günümüzün tatlı su Müslümanları bu durumu içselleştiremedikleri için veya mevcut ayıbı saklamak için "tecavüz zinadır" diyerek İslamın çağ dışlığını örtebileceklerini zannettiler. Ama örtülemedi, örtülemez. Kuran tecavüzü suç olarak görmez. Kuranda "elma suçtur" neden yazmıyorsa "tecavüz suçtur" diye aynı sebeple yazmaz. Bu kabul edilmeli artık.

Siz de bunların muhasebesini yapıyorsunuzdur muhakkak. Neden objektif olamadığınızı bilmiyorum. Bilmek isterdim. Çünkü her insan bir can. Kendi ayakları üstünde durması gereken, kararlarını özgürce vermesi gereken bir can. Üç günlük dünyada bu kadar körü körüne tarafgirlik neden? Üstelik aklımız bize "1400 yıllık kabileci kuralların günümüzde hiç bir yeri olamayacağını" bas bas bağırırken.

Sevgiler

searcher 09-04-2016 19:58

Alıntı:

Bybars´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 583552)
Cahil de aptal da değilim hamd olsun.Ben islamın bakış açısını soyluyorum.Tecavuz de zina kapsamına girer,cunku gayrı meşrudur,zulumdur islama göre.Hatta islama göre bir erkek, rızası olmadığı halde eşiyle zorla ilişkiye girmek istese bu da tecavüzdür ve de bal gibi zinadır.Cunku bu kadına zulüm etmektir.

Nasıl cahil ve aptal değilsin, daha tecavüz ile zinayı ayıracak bilgiye ve akla bile sahip değilsin. Hangi aklı başında ve cahil olmayan birisi tecavüzü zina kapsamına sokmaya çalışır ki? Ya cahil ve aptal olması lazım ya da müslüman.

İslam'ın tecavüzün ne olduğu hakkında fikri mi var ki bakış açısı olsun? Bırak yalanı ve çarpıtmayı.

İslam cariyelik kavramı ve küçük yaşta evliliğe izin vermesi ile tecavüzü meşrulaştıran aşağılık bir dindir.

Bybars 09-04-2016 20:20

İlahimasal,

Alıntı:

İslam dedikleri dine göre zina
Nikahları olmayan iki insanın cinsel ilişkide bulunmaları demek.( cariye maria'yı nereye koyacaksak)
Bu zinanın bir kısmıdır, iki nikahsız insanın GÖNÜLLÜ birlikte olmasını yasaklayan islam'ın,ZORLA kurulan bir cinsel ilişki biçimini meşrulaştırması akıl mantık alır iş midir söyleyin? İslam, müslüman bir erkeğin namahrem bir bayana şehvet gözüyle bakmasını bile yasaklamıştır ki zinaya giden bir yol olmasın diye,islam dini işte bu kadar hassas bu cinsellik konusunda.

Alıntı:

İslama göre bir erkek ,bir kadınla zorla ilişkiye giriyorsa zina cezası uygulanir diyorsun ama kime olduğunu söyleyemiyorsun.

Kadın tecavüze ugruycak ve zina cezası alıcak öylemi?
Tabii ki erkeğe uygulanır, kime uygulanacak.Kadın rızasının olmadığı bir ilişki biçiminden elbette sorumlu tutulamaz, çünkü hür iradesi yoktur o bağlamda.

Alıntı:

Sana sorulan soru açık sana yapılacak tecavüze karşı tepkin ne olurdu....zina suçlaması ile verilen cezamı?

Her konuya islam denen dinin siyasi kafası ile bakmanız yüzünden karaman olayına karşı bir tek söz söyleyemediğiniz gibi birde savunacak erdemsizliği gösterdiniz.Mızrak çuvala sığmayıncada kem,küm.
Bn erkek olduğum halde bana birisi tecavüz gibi iğrençliğe yeltense, imkanım olursa onun cinsel uzvunu keser köpeklere yem ederdim tamam mı?

Karaman olayını savunan bir tek müslüman bana gösterin kendimi Taksim meydanı'nda asacağım.

Alıntı:

Şayet diyanet fetvasïna bizden önce siz ses çıkartsaydınız
Müslüman camiadan tepki gösterenler oldu,google amcaya sorun o size cevabını verir.Kaldı ki bu toplumun zaten ekseriyeti o fetvaya aykırı birşey söylemez,çünkü aynı gelenekten beslenirler.Yanii öyle kitlesel bir tolumsal tepki beklemeniz safdillik olur.

Alıntı:

Şayet özgecan olayına bizden önce siz ses çıkartsaydınız
Özgecanın katillerine bütün toplum lanet okumuştur emin olun,müslüman-laik ayırmadan söylüyorum.Bu olay üzerinden müslümanları hedefe koymanız haksızlık olur.

Bybars 09-04-2016 20:36

Alıntı:

Kuran'da tecavüzün cezası yoktur. Çünkü dönemin sosyal yapısında tecavüz suç değildi. Kafir öldürmek, karısını kızını köleleştirmek, tecavüz etmek helaldi. Bu İslamdan önce de böyleydi. Çöl haydutları kervanları yağmalar, erkekleri öldürür, kadınlara tecavüz eder, köle pazarlarında satarlardı. Muhammed de Medine'ye hicretinden sonra Hatice'nin korumalarıyla çöl yağmalarına başlamadan önce (13 yıllık peygamberlik döneminde) İslam inanırlarının sayısı 100 civarındaydı. Çöl yağmaları ganimet ve kadın tutkusuyla sistematik kazandı. Sözde İslam ordusu, özde yağmacı/köleci/tecavüzcü güruh böyle büyüdü, İslam böyle yayıldı.

Bugünkü manadan ırza geçme olgusunun o dönemde, o bölgede yaygın olmadığını düşünürsek, neden spesifik olarak tecavüz şeklindeki ilişki biçimine dikkat çekilmediğini anlarız.Tolumsal,hukuki yapıya bakarsak,adam niye tecavüz etsin ki cariye imkanı var elinde,kendi hukukuna göre kendine sınırsız eş alma hakkı tanımış,daha ne istesin.Fakat bugünden bakarsak,islamın temel kurallarına göre,tecavüz gayri meşru bir ilişki biçimi olarak görülür.Eğer bir islam devletinde yaşasaydık,hukuk sisteminde elbette tecavüzün de cezası yer alırdı,bu illa ki zinaya verilen ceza gibi olmayabilir,günümüzün şartlarına göre,caydırıcılık sağlayacak,nedamet getirtecek,toplum önünde itibarını zedeleyecek bir cezanın verilmesi islam'a uygun olurdu.

Alıntı:

Günümüzün tatlı su Müslümanları bu durumu içselleştiremedikleri için veya mevcut ayıbı saklamak için "tecavüz zinadır" diyerek İslamın çağ dışlığını örtebileceklerini zannettiler. Ama örtülemedi, örtülemez. Kuran tecavüzü suç olarak görmez. Kuranda "elma suçtur" neden yazmıyorsa "tecavüz suçtur" diye aynı sebeple yazmaz. Bu kabul edilmeli artık.
İlk paragrafım bu söylediklerinize de cevap niteliğindedir.

Alıntı:

Siz de bunların muhasebesini yapıyorsunuzdur muhakkak. Neden objektif olamadığınızı bilmiyorum. Bilmek isterdim. Çünkü her insan bir can. Kendi ayakları üstünde durması gereken, kararlarını özgürce vermesi gereken bir can. Üç günlük dünyada bu kadar körü körüne tarafgirlik neden? Üstelik aklımız bize "1400 yıllık kabileci kuralların günümüzde hiç bir yeri olamayacağını" bas bas bağırırken.
Ben kendimi yeterince objektif olarak görüyorum ama aranızdan bazıları gayet tarafgir ve önyargılı.Niye mi? Türkiyenin herhangi bir yerinde bir tecavüz olayı mı oldu,hemen müslümanlara gözler çeviriliyor,müslümanlar savunma pozisyonuna itilmeye çalışılıyor.Bu durum müslümanları rencide edici oluyor.

spartacus 09-04-2016 20:54

Alıntı:

Bybars´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 583513)

Bybars

Birincisi islami temelden arızalandığın için, tecavüz olayını sen bacak arası olarak görüyorsun, bu birinci yanlışın...

İkinci yanlışında "o saatte orada ne işi vardı" sözü, TECAVÜZÜ MEŞRULAŞTIRAN bir ifadedir, diğer yandan da insanların hayatına burnunu sokan bir bok yiyici(3.şahıs) anlayıştır, iki biçimde tepkisi olur, ikincisi sanane lan şerefiz denebilir....

Üçüncüsü tecavüz ŞİDDET eylemidir, şiddet eylemine sen gerizekalı islam mantığıyla, deforme edilmiş beyninle, namus kavramıyla bakarsın, herkes senin gibi bakmaz, senin gibi bakmak zaten başlı, başına tecavüzün zeminini yaratan kafa yapısıdır.

Örneğin, iki reşit insan, sevişiyor, islamcının işi bunun bokunu yemektir, tecavüz kafası böyle bir şey, oysa ona da aynısı söylenmeli, sane lan şerefsiz... Gördün mü, biz sevişmeye karşı değiliz, ama tecavüze ileri derecede karşıyız, sizler ise sevişmeye karşısınız, ama tecavüze toleranslı... Çünkü islam ahlaksızlığın membasıdır, bunu ise ne yazık ki, mantıkdışı, akıl dışı, rahatlıkla gerizekalı diyeceğimiz ahlak-sız- anlayışından, daha doğrusu zırva mantığından alır(hırsızın elini kesmek gibi, tecavüzü, şiddete ylemi olarak değil, namus kavramı olarak alıp, mağdıra eziyet etmesi gibi)... İşte örnek; İslamcıya göre tecavüz sadece yüz kızartıcı suçtur, tecavüze uğrayanın namusu temizlenmelidir(?!), mantıksız...

Oysa tecavüz, ŞİDDET eylemidir, namusla ilgisi yok, zira milyonalrca hanede insanalr gayet doğal sevişiyor, o halde tecavüz ne? Şiddet.. Kısaca aslında, insanın iradesi, rızası ve reşitliği(kendi başına karar yetisi) esasını zedeleyen, bunların dışında gösterilen her eylem şidettir, tecavüzdür, sizi şartlayan 2000 yıl eskinin saray soytarıları, tecavüzü(şiddet!) bile size namus diye yutturmuşlar...

Kısaca ne sen ne de anlaması imkansız ahlak bekçisi kesilip, ahlaksılığa da zırh ören islamcılar, örneğin ateistlerin, bu ve benzer şiddet-İSTİSMAR olayları karşısında neden islamcılardan daha hassas olduğunu anlayamaz.

Nedeni basit;

Ateistler İnsan, islamcılar? İnsana yabancılaştırılmış(subjektif kalıplarlar, şartlanmalarla, arızaya uğratılmış mantığıyla vs)...

Şimdi sen tecavüz'e ŞİDDET olduğu için mi karşısın yoksa bacak arası zihniyetinle, namus kavramıyla mı karşısın, hem sanane başkasının namusundan değil mi? yani bütün mesele şiddet ve şiddete maruz kalan insan değilde, senin için önemli olan namus mu? İnsani meseleleri anlayamaman gayet normal.

Bir başlıkta şöyle açsaydın;
Ensar vb kurumlar yıllar varki resmen istismar, tecavüz yuvası, ben bu Müslümanları anlamıyorum, herkesten çok ahlakçı kesilirler, ama herkesten daha fazla ahlaksılığı savunurlar.... başlık aç irdeleyelim... Ensar vakfı olayı, ateistlerin yoğun yaşadığı bir Avrupa ülkesinde olsaydı ne olurdu? Hiç düşündün mü? bakanı bırak, ortada hükümet kalırsa yine iyi... islamcıların dafa fazla olduğu ülkede ne olur peki? Türkiye işte, izliyorsunuz, "Önüne yatmak" (siper olmak!) tabiriyle kullanılan bir deyimi, ne zaman Kılıçdaroğlu sarfetti, o zaman bir dolu gerizekalı peyda oldu, oysa bu gerizekalılar, onca çocuğa tecavüz edilmesine karşı durmazken, yılalr var ki, kapısına köle olduğu din bezirganlarının resmen bunalra maddi-manevi tecavüz ettiği bile ortada iken, böylesi bir sözü bile bacaklarının arasından anlayacak kadar zombileşmişler, tabiki böyle bir cehaletin hüküm sürdüğü coğrafyalarda tecavüzlerde son bulmaz. Bunlar resmen tecavüze karşı cephe almışları protesto ediyor. Küfür aczdir biliyorum, bende bu konuda aczdeyim, o nedenle bu gerizekalıların sosyal analizi bile fazlalık, onların TAVRINI-TUTUMUNU tanımlayan tek söz var, pezevenkler(!), yoksa neden şu ana kadar suskun, bir şeyler yapma çabasında olanlarada cephe almış olsunlar ki? Değil mi?...

Hadi Zencani bir dolu şeyi söyledi, bu ülkede ateistler çoğunluk olsaydı, yer yerinden oynardı-eminim sen o zaman da ben bu ateistleri vb anlamıyorum, hırsızlığa, tecavüze, sahtekarlığa, namussuza(!), alçağa, onursuza, haramiye prim vermiyorlar, vermedikleri gibi de körü, körüne kimseye bağlı değiller, oysa İslam toplumlarında ne güzel, soygun, talan, sömürü, kölelik, tecavüz, CEHALET(çoğu islam, çoğu cahil ne garip) gırla, böyle olması lazım değil mi diye sorardın-, sizinkiler ne yapıyor peki? Tecavüzcülerini aklıyor, yetmiyor köpek gibi(teşbih, sahibini savunan salyası akmış köpek davranışından) savunuyor(her yönüyle, ister cinsel, ister maddi, manevi, uğradıkları tecvüzü aklamaya çalışacak kadar ahlaksız, akılsız, mantıksız bir toplum, sebebi ne? Buyur bunu düşün, islamın etkisi ağır basmıyorsa ne?)

Yok uzaya giden roket bile Kur'an'da yazıyor salaklığı yapan bir toplum, bu kadar dindar bir toplum, ana ne hikmetse dincilikleri ile cehaletleri doğru orantılı, bu kadar çelişki deve de bile yok...

Kısaca neresinden bakarsak bakalım, asıl anlaman gereken, ne yazık ki islamcılar.

notbyforce 09-04-2016 23:41

Bakanın ifade sorumluluğuyla eski belediye başkanının ifade sorumluluğunu bir görürsen hata yaparsın. Hem Bakanın ifadeleriyle bu adamın ifadelerinin birbiriyle benzerliği yok. Bakan "Bir kereden bir şey olmaz." diyor, bu adam ise "Tecavüz bağdat caddesinde olmadı. Bağdat caddesinde oldu derseniz bu caddenin imajını karalarsınız." diyor. Aynı ifadeler mi? Senin mahallene yakın bir mahallede tecavüz olayı meydana geliyor. Bunu duyan arkadaşların sana mesaj atmaya başlıyor. Senin bu mesajlar karşısında diyebileceğin tek şey "Bu iğrenç olay benim mahallemde gerçekleşmedi. Üst mahallede gerçekleşti. Mahallemde oturan insanlar bu durumla anılmaktan rahatsız oluyor. Mahallemin adı lekeleniyor." olur. Şimdi sen bu ifadelerle tecavüze çanak mı tutmuş oluyorsun?

İkinci durum ise: İslamın tecavüze bakış açısı olamaz. Çünkü tecavüzün ortaya çıkabilmesi için tecavüze uğrayanın mağduriyetini dile getirebilmesi veya tecavüze uğrayan kişinin arkasında onu savunan bir devlet yapısının olması gerekir. Kadını bir eşya gibi gören Arap kültürü ve bunun neticesi olan İslam kültüründe tecavüz olayı mutlaka gerçekleşmiş ama kimseler tarafından bilinmemiştir. Çünkü kadının mağduriyetini dile getirmesi durumunda başına neler gelebileceğini en iyi kadının kendisi bilir. Bu yüzden de ayetlerde tecavüz diye bir olayın hükmü verilmemiştir. Zina ile tecavüzü bir tutan aklın ben taaa içine... Ben recm olan bir erkek duymadım. Varsa söyleyin lütfen. Ama erkek tarafından tecavüze uğrayan atın öldürüldüğünü duydum.

Bybars 09-04-2016 23:48

Sayın spartacus,

Bunu soyleye soyleye dilimizde tüy bitti,bu tecavüz olayı bireyseldir,bir sapığın işinden dolayı bir camiaya kara çalmanın anlamı ne? Kin,nefret,onyargı mı,yoksa rasyonel/objektif bir bakış açısı mı?

"O saatte orda ne işi vardı " diyen herkesi tecavüze arka çıkmakla suçlarsınız,kusura bakmayın ama bende size ve sizin gibi dusunenlere iyi niyetle bakmam,ahlakınızdan da şüphe ederim.O sözü, insanların hayatlarına mudahele olarak tarif etmek de tam anlamıyla basitliktir.Tecavüze uğrayan artık her kimse, artık onun hayatına müdahale eden etmiştir,geçmiş olsun deriz,başka da elimizden birşey gelmez maalesef,biz ne polisiz ne savcıyız.

Tecavuzun şiddet eylemi olduğu konusunda kimsenin şuphesi yok ki zaten.Namus meselesi ayrıdır,cinsel şiddet ayrıdır.Namus kavramı, tecavüze uğrayan kişi ve onun ailesi için önemlidir ve kucumsenemez,bir kadının cinsel butunlugunu,bakireliğini koruma arzusu neden aşağılık bir şey olsun,asıl namus kavramını degersizleştiren,kadını onun bunun ayağının altında paspas yapan zihniyet aşağılıktır,hem de aşağıların en aşağısı.

Bybars 10-04-2016 00:02

Sayın notybforce,

Burada önemli olan,selami beyefendinin şu andaki kurumsal sorumluluğunun olup olmaması değil,selami beyin laik/sekuler kampta yer almasıdır ve selami bey bu konuda tecavüze uğrayan kadını değil de bagdat caddesinin marka değerini onceleyerek ne kadar hassas olduğunu gostermesidir,sanki munferit bir olaydan dolayı onca yıllık marka değer yerle bir olacakmış gibi.

Sayın bakan,"bir kereden bir şey olmaz " demedi, bu
bir olaydır dedi,tıpkı selami bey gibi.

İslamın temeline bakarsak,1- kere nikahsız ilişkiye cevaz vermiyor,

2-Bir insanı birşeye zorlamanın zulüm olduğunu söylüyor.

Bu iki yonden de tecavuzı meşru gormesi imkansızdır.

Corpse Bride 10-04-2016 00:15

Alıntı:

Bybars´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 583608)

Bunu soyleye soyleye dilimizde tüy bitti,bu tecavüz olayı bireyseldir,bir sapığın işinden dolayı bir camiaya kara çalmanın anlamı ne? Kin,nefret,onyargı mı,yoksa rasyonel/objektif bir bakış açısı mı?

o yüzden mi yanlış muhit adı verdi diye düzeltme yapan adamla, 9-10 yaşında tecavüze uğramış 45 erkek çocuğun kaldığı yurttan sorumlu kurum adını aklamak için aynı kefeye koyup laiklerin bakış açısını sorguluyorsunuz objektiflikten anladığını imzanızdaki adalet anlayışınız bu mu? üstelik bu olay belirli süreçlerde yaşanmış öğretmen uzaklaştırılıp geri getirilmiş kurum elbette hesap verecek

Corpse Bride 10-04-2016 00:21

Alıntı:

Bybars´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 583608)

"O saatte orda ne işi vardı " diyen herkesi tecavüze arka çıkmakla suçlarsınız,kusura bakmayın ama bende size ve sizin gibi dusunenlere iyi niyetle bakmam,ahlakınızdan da şüphe ederim.O sözü, insanların hayatlarına mudahele olarak tarif etmek de tam anlamıyla basitliktir.Tecavüze uğrayan artık her kimse, artık onun hayatına müdahale eden etmiştir,geçmiş olsun deriz,başka da elimizden birşey gelmez maalesef,biz ne polisiz ne savcıyız.

17 aylık bebeğin kundakta ne işi vardı 80 lik ninenin bahçede ne işi vardı 3 yaşındaki erkek çocuğun evde ne işi vardı 9-10 yaşındaki 45 erkek çocuğunun yurtta ne işi vardı lise öğrencisinin serviste ne işi vardı hepsi zemin hazırlamış yani sizin gibi düşünülürse. ortaya sunacağınız her bahane sapıklığa prim vermekten başka işe yaramaz zevk için işkence eden hatta öldüren sapıklar adına bahane bulmak suçu teşvik etmektir göz yummaktır. geçmiş olsun diyip geçin elinizden bişey gelmiyorsa ama kalkıpta mağdur yaşadığı travmayı haketmişçesine ahkam kesmeyin orda ne işi vardı sözleriyle. asıl siz dürüst ve objektif olun.

notbyforce 10-04-2016 00:30

Alıntı:

Bybars´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 583611)
Sayın notybforce,

Burada önemli olan,selami beyefendinin şu andaki kurumsal sorumluluğunun olup olmaması değil,selami beyin laik/sekuler kampta yer almasıdır ve selami bey bu konuda tecavüze uğrayan kadını değil de bagdat caddesinin marka değerini onceleyerek ne kadar hassas olduğunu gostermesidir,sanki munferit bir olaydan dolayı onca yıllık marka değer yerle bir olacakmış gibi.

Sayın bakan,"bir kereden bir şey olmaz " demedi, bu
bir olaydır dedi,tıpkı selami bey gibi.

İslamın temeline bakarsak,1- kere nikahsız ilişkiye cevaz vermiyor,

2-Bir insanı birşeye zorlamanın zulüm olduğunu söylüyor.

Bu iki yonden de tecavuzı meşru gormesi imkansızdır.

Şahsen ben Selami Bey'i tanımam. Ama yaptığı açıklamadan da tecavüzü öteleme anlamını çıkaramıyorum. Önem verdiğiniz veya menfaat sağladığınız bir yerin tecavüzle anılmasını kimse istemez. Hele de olay burada olmamışsa kim olsa aynı açıklamayı yapar. Önceki yazımda verdiğim örneğin açıklayıcı olduğunu düşünüyorum. Bakan ise açıklamasında tecavüzün gerçekleştiği bir vakfın menfaatini gözeterek "Bir kere böyle bir olay oldu diye vakıfı karalayamazsınız." dedi. Yani Selami Bey'in açıklamasına benzer bir tarafı yok. Bakanın açıklamasında tecavüzü öteleme, Selami Bey'in açıklamasında ise yanlış bir bilginin düzeltilme çabası var.

İslam zorlamayı bal gibi de meşru görür. Savaşta öldürdüğünüz bir adamın karısını ganimet olarak alabilme, kendine karı yapabilme hakkını veren bizzat İslam'ın kendisidir. Müslümanlar gelsin kocamı öldürsün sonra beni alıp kendilerine karı yapsınlar diye arzulamıyorsa eğer bu durumda Müslümanlar hatta İslam peygamberi insanlara zulüm etmiştir. Bırakın artık İslamı şirin gösterme çabalarını. Ben o dönemdeki İslamın yayılma politikasıyla şu anki IŞİD politikasını farklı görmüyorum. Haa derseniz ki "bu zorlamadan kastım sadece müslüman olanlar için geçerlidir" o zaman size verecek bir cevabım kalmaz.

Bybars 10-04-2016 01:06

Ben de onu diyorum iste,adam tecavuzu degil de marka degerini one koyuyor.Bir kadinactecavuz etmisler alcakfa,bu oranin mqrka degerinden daha mi onemsiz,hemen olay daha sicakken onu vurgulamanin manasi neydi?cok mu aceleydi?

Sundance 10-04-2016 01:21

Alıntı:

Bybars´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 583622)
Ben de onu diyorum iste,adam tecavuzu degil de marka degerini one koyuyor.Bir kadinactecavuz etmisler alcakfa,bu oranin mqrka degerinden daha mi onemsiz,hemen olay daha sicakken onu vurgulamanin manasi neydi?cok mu aceleydi?

Selami Öztürk bunu derken bir ihmalin üstünü kapatmaya mı çalışıyor? Var mı böyle bir niyet?

Peki ensar vakfı ile ilişkilenmesin diye karaman valisi, karaman belediye başkanının ensar vakfına ait yurtları, ve o yurtların içindeki aktiviteleri bizzat bildikleri halde bilmemezlikten gelmeleri? aile bakanının bir kerecikten bir şey olmaz açıklaması? ensar'e dokunmasın da iş, bireysel bir sapıklık olarak kalsın.

Yüzlerce kişi çocuklarını emanet etmiş, ancak vakfın ne bir denetleyeni var, ne bir eğitim yapısı var, vurdum çayıra mevlam kayıra anlayışı hakim. Sonra 45 çocuğa tecavüz olayı ortaya çıkınca münferittir denip işin içinden sıyrılmaya çalışılıyor. İhmal var ihmal. Ensar vakfındaki herkes, tüm müslüman camia o 45 çocuğa tecavüz etti denmiyor, bu yurtların idari kurallara uymamasından, kayrılmasından doğan ihmal var deniyor. Aile bakanı işte bu ihmalin üstünü örtmeye çalışıyor. Fark burada...

Ha, her işi bizden onlardan diye düşünen bir zihniyet bu farkı anlamayabilir, doğaldır.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:33 .