Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Politika (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=21)
-   -   Dersim'de gerici feodallerin başını ezenleri selamlıyorum (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=39552)

world 25-04-2017 18:38

Dersim'de gerici feodallerin başını ezenleri selamlıyorum

Baş eşkiyalar, Seyit Rıza'yı,Baytar Nuri'yi ve diğer teröristleri, cumhuriyetin ışıl ışıl parıldayan devrimine zarar vermek isteyen herkesi temizleyen kahramanları özellikle Mustafa Kemal Atatürk ve Sabiha Gökçen'i saygıyla anıyor ve bugünkü Tunceli'nin neredeyse tamamen Hayır oyu kullanmasının ve eğitim seviyesi en yüksel il olmasının, başlıca nedeni olan bu isyan bastırma harekatını bir kez daha saygıyla selamlıyorum.

Not: Dersimli Kemal'i sevmiyorum o ayrı.CHP'ye Muharrem ince gelmeli.Dersim gibi tertemiz bir isyan bastırma girişimini için özür dileyen zihniyet CHP'nin başında olmamalı. Ayrıca Hayır oylarının azalmasında ''kontrollü darbe'' çıkışı da etkili oldu referandumdan sonra bunu açmalıydı illa açacaksa.

world 25-04-2017 18:57

postalmarx 25-04-2017 19:15

World bu kadar öküzce bir dil kullanmanın ne alemi var? Belki bu forumda Alevi, Kürt, Dersimli, veya Demokrat üyelerimiz vardır ve bu çirkin üslubundan rahatsızlık duyabilirler. Hiç mi adabı muaşeret öğrenmedin sen evladım? Bu nasıl bir üsluptur? Bu nasıl öküz ve geri kafalı bir siyasi fikirdir? İnsan böyle fikri varsa bile söylemeye utanmaz mı?

Burası medeni bir ülke olsaydı bu tarz konuşmalar "politically incorrect" olarak kınanırdı. Biz henüz orada değiliz. Vahşiyiz yani. Bu yüzden bu yukardaki gibi öküzce laflar fikirleri uluorta söylenebiliyor. Sanki ilkel bir kabilede orta yere sıçmanın ayıp olmaması gibi birşey.

world 25-04-2017 19:24

Alıntı:

postalmarx´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 600069)
World bu kadar öküzce bir dil kullanmanın ne alemi var? Belki bu forumda Alevi, Kürt, Dersimli, veya Demokrat üyelerimiz vardır ve bu çirkin üslubundan rahatsızlık duyabilirler. Hiç mi adabı muaşeret öğrenmedin sen evladım? Bu nasıl bir üsluptur? Bu nasıl öküz ve geri kafalı bir siyasi fikirdir? İnsan böyle fikri varsa bile söylemeye utanmaz mı?

Burası medeni bir ülke olsaydı bu tarz konuşmalar "politically incorrect" olarak kınanırdı. Biz henüz orada değiliz. Vahşiyiz yani. Bu yüzden bu yukardaki gibi öküzce laflar fikirleri uluorta söylenebiliyor. Sanki ilkel bir kabilede orta yere sıçmanın ayıp olmaması gibi birşey.

Ağzınızı toplayın ortalık yerde gerici , eşkiya Dersim teröristlerini mazlum gibi göstermeye çalışan Kürtçüler teröristler var. Onlara tarihsel gerçekleri hatırlatmak bunu da layıkıyla sert bir şekilde yapmak benim için bir onur. Dersim gericiliği bitmiştir aydınlık Tunceli insanı Atatürk'le gurur duymaktadır.

world 25-04-2017 19:25

Tüm Atatürk düşmanlarını özellikle Sezgin Tanrıkulu gibi HDP kontenjanından CHP'ye giren Seyit Rıza kafalıları bu başlık altında bu olaya katliam derken göreceksiniz. Bunlar potansiyel gerici feodal Seyit Rıza torunlarıdır.

world 25-04-2017 19:27

Kemal Kılıçdaroğlu'nun miladı çoktan dolmuştur yerine gerçekten 6 oku savunan biri geçmelidir. Önerim Muharrem İnce, Öder Özel veya Seyin Sayek Böke.

bilgivehis 25-04-2017 19:41

Alıntı:

postalmarx´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 600069)
World bu kadar öküzce bir dil kullanmanın ne alemi var? Belki bu forumda Alevi, Kürt, Dersimli, veya Demokrat üyelerimiz vardır

Başlık kışkırtıcı yönden doğru olmamış ama senin şu yaptığın daha kışkırtıcı olmuş.
Dersim olayı sanki Alevilere özel olarak yapılmış gibi bir ajitasyon kullanmışsın.
Cumhuriyet veya Atatürk düşmanı olabilirsin ama Dersim olayını başlık üzerinden ajite yapmana gerek yok. Madem forumda saygı beklentin var o halde sen de bu tür yönlendirici davranıştan kaçınmalısın...

Vefik Sami 25-04-2017 19:51

Alıntı:

world´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 600074)
Kemal Kılıçdaroğlu'nun miladı çoktan dolmuştur yerine gerçekten 6 oku savunan biri geçmelidir. Önerim Muharrem İnce, Öder Özel veya Seyin Sayek Böke.

Muharrem İnce gevezeliği dışında bir hüneri olmayan şark kurnazı/Demagog'tur. Halkın içinden aklı başında insanların düşünüp de seslerini duyuruamadıkları için söyleyemedikleri hususları dillendirir. "Kötü mü bu ? Halkın duygularına tercüman oluyor" denebilir. Ama, kendisinin böyle bir derdi olduğunu sanmıyorum. Bizim seçmen "Adam ne konuştu ya hu !.." der, kolayca oyunu gevezelerin ipotek'ine verir. Muharrem İnce, bol bol eleştiri yapar. Şimdiye kadar net ve anlaşılabilir çözümler önerdiğine şâhit olmadım.

Takke düştü "kel" göründü. Cumhuriyeti koruma ve kollama görevi diye bir ucube ihdas edip durumdan vazife çıkaran TSK'ya sırtını dayan çakma entelijansiya, desteği yitirince apışıp kaldı. Şu anda CHP için "lokomotif" olacak bilgi ve birikime sâhip kimseyi göremiyorum. Biraz Süheyl Batumdan ümitli idim. Göründüğü kadarıyla o da çakma entelijansiya'nın makyajlayıp, parlattığı biri imiş. "Balon" çabuk söndü.

Demokrat, Lâik ve Cumhuryiteçi taban kendi sorunlarına sahip çıkmayı akıl edip de harekete geçtiğinde, o hareket liderini de üretir. Şimdilik yeldeğirmenlerine saldıran "Donkişot"lar ile idâre etmeye mahkûmuz.

postalmarx 25-04-2017 19:55

World provokasyon yapıyor, kavga çıkartmak istiyor. Bence ceza alması gerekir.

Bilgivehis, ben de bana niye kızdığını anlamadım. Dersim katliamı Alevilere yapılmış birşey değil mi? Bu konuda bilgim iyi değil ama en çok onlar bu konuda hassaslar.

Sonuçta tek demek istediğim şuydu, insanların hassas konularında bu kadar öküzlemesine bir dile gerek yok.

Hem de kel alaka. Bu konu nerden çıktı ki durup dururken? Dersim katliamı yıldönümü falan mı bugün? Bilen var mı?

Dün Ermeni Soykırımı yıldönümüydü. Belki bu faşo arkadaş şaşırdı hangi mazlum azınlık halka hakaret edeceğini.

world 25-04-2017 20:02

Alıntı:

postalmarx´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 600078)
World provokasyon yapıyor, kavga çıkartmak istiyor. Bence ceza alması gerekir.

Bilgivehis, ben de bana niye kızdığını anlamadım. Dersim katliamı Alevilere yapılmış birşey değil mi? Bu konuda bilgim iyi değil ama en çok onlar bu konuda hassaslar.

Sonuçta tek demek istediğim şuydu, insanların hassas konularında bu kadar öküzlemesine bir dile gerek yok.

Hem de kel alaka. Bu konu nerden çıktı ki durup dururken? Dersim katliamı yıldönümü falan mı bugün? Bilen var mı?

Dün Ermeni Soykırımı yıldönümüydü. Belki bu faşo arkadaş şaşırdı hangi mazlum azınlık halka hakaret edeceğini.

Konu başlığında tek bir Kürt lafı var mı ? Kimin faşist olduğu ortada sizde Kemalizm faşizanlığı var Kemalist gördünüz mü faşitliğe başlıyorsunuz. Atatürk'e saydırmanın alacağı tepkiden korkarak Kemalistlere saydırıyorsunuz. Ben tersine Tunceli'yi övdüm konuda okumamışsın bile. Gerici feodal ağaları devrim karşıtlarını yıkanları da onurlandırdım. Konuyu açma nedenim Kemal Kılıçdaroğlu ve Dersim Katliamı diye özür dilemesi ve Sezgin Tanrıkulu gibi beslemeler.

bilgivehis 25-04-2017 20:15

Alıntı:

Vefik Sami´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 600077)
Muharrem İnce gevezeliği dışında bir hüneri olmayan şark kurnazı/Demagog'tur. Halkın içinden aklı başında insanların düşünüp de seslerini duyuruamadıkları için söyleyemedikleri hususları dillendirir. "Kötü mü bu ? Halkın duygularına tercüman oluyor" denebilir. Ama, kendisinin böyle bir derdi olduğunu sanmıyorum. Bizim seçmen "Adam ne konuştu ya hu !.." der, kolayca oyunu gevezelerin ipotek'ine verir. Muharrem İnce, bol bol eleştiri yapar. Şimdiye kadar net ve anlaşılabilir çözümler önerdiğine şâhit olmadım.

Aynen katılıyorum :)

postalmarx 25-04-2017 20:17

Alıntı:

world´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 600079)
Konu başlığında tek bir Kürt lafı var mı ? Kimin faşist olduğu ortada sizde Kemalizm faşizanlığı var Kemalist gördünüz mü faşitliğe başlıyorsunuz. Atatürk'e saydırmanın alacağı tepkiden korkarak Kemalistlere saydırıyorsunuz. Ben tersine Tunceli'yi övdüm konuda okumamışsın bile. Gerici feodal ağaları devrim karşıtlarını yıkanları da onurlandırdım. Konuyu açma nedenim Kemal Kılıçdaroğlu ve Dersim Katliamı diye özür dilemesi ve Sezgin Tanrıkulu gibi beslemeler.

Sen trollük yapıyorsun. Niyetin kavga çıkartmak bu çok belli.

postalmarx 25-04-2017 20:20

Alıntı:

bilgivehis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 600076)
Başlık kışkırtıcı yönden doğru olmamış ama senin şu yaptığın daha kışkırtıcı olmuş.
Dersim olayı sanki Alevilere özel olarak yapılmış gibi bir ajitasyon kullanmışsın.
Cumhuriyet veya Atatürk düşmanı olabilirsin ama Dersim olayını başlık üzerinden ajite yapmana gerek yok. Madem forumda saygı beklentin var o halde sen de bu tür yönlendirici davranıştan kaçınmalısın...

Babanın cumhuriyeti mi lan bu? Ne diye sahiplendin? Biz neciyiz burda?

bilgivehis 25-04-2017 20:23

Alıntı:

postalmarx´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 600078)
[B]

Niye kızayım, kendime göre gördüğüm yanlışları açıklama gereği gördüm.
Dersim olayı elbette Alevilere karşı yapılmadı, ağalara, eşkiyalara ve yeni kurulmakta olan sisteme karşı zorbalığa başvuranlara yapıldı.
Atatürk ve cumhuriyeti yıkma adına bu konu Alevilere yapılmış gibi gösterilmeye çalışıldı, kılıçdaroğlu da özür ile bu projeyi taçlandırdı, amaç hem Cumhuriyeti bitirmek hem CHP'ye oy veren Alevileri kazanmaktı...

postalmarx 25-04-2017 20:28

Alıntı:

bilgivehis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 600084)
Niye kızayım, kendime göre gördüğüm yanlışları açıklama gereği gördüm.
Dersim olayı elbette Alevilere karşı yapılmadı, ağalara, eşkiyalara ve yeni kurulmakta olan sisteme karşı zorbalığa başvuranlara yapıldı.
Atatürk ve cumhuriyeti yıkma adına bu konu Alevilere yapılmış gibi gösterilmeye çalışıldı, kılıçdaroğlu da özür ile bu projeyi taçlandırdı, amaç hem Cumhuriyeti bitirmek hem CHP'ye oy veren Alevileri kazanmaktı...

"cumnhuriyeti bitirmek" derken 1930lardan mı bahsediyorsun yoksa 2010lardan mı?

Bu nasıl cahil hezeyanlı bir kafadır ki 2010larda "cumhuriyetin bitmesi" gibi bir ihtimal olduğunu düşünüyor.

Bitse bitse bu atatürkçülük denilen akıl hastalığı devlet resmi ideolojisi olmaktan çıkartılıp özelleştirilir, atatürke tapmak isteyen hezeyanlı insanlar da kendi özelinde taparlar. Hatta kendilerine özel "atatürke tapım" binaları açabilirler, insanlardan girişte para alırlar, anıtkabir şeklinde falan yaparlar, içerde tapınırlar.

Ama atatürkçülükle cumhuriyet niye eş anlamlı oluyor?

Cumhuriyet ne demektir? Sadece monarşinin olmaması demektir. Atatürkçülükle konunun ne alakası var?

Cumhuriyet 2010lu yıllarda nasıl bir tehlikede? Osmanlı hanedanı gelip sarayda başımıza padişah mı olacak? Veya Tayyip kendi ailesini mi hanedan ilan edecek? Bu kadar gerizekalıca şeyleri niye konuşuyorsunuz ya? Vaktimize yazık değil mi? bunun yerine burada daha önemli şeyler konuşup yeni şeyler öğrenebilirdik. Bu ne ya?

Natan 25-04-2017 21:24

Alıntı:

world´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 600074)

Chp'nin basina kesinlikle Umit Kocasakal gelmelidir. Chp'nin siyasal durusunu tam olarak bi o yansitiyor.

O sebeple Umit Kocasakal diyorum. Bu sekilde chp de orjinal rayina oturacak, ideolojisini yansitacak ve Akp'yi telas icinde birakacaktir. Akp'nin istedigi K. K.'dir. Bilindigi gibi diktator karsisinda hep boyle sessiz sedasiz kapi kulu ister. Ister ki kendisine rakip cikmasin.

Umit Kocasakal'in boyle bir niyeti var mi?

Takip eden var mi?

bilgivehis 25-04-2017 22:57

Alıntı:

postalmarx´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 600085)

Bu nasıl cahil hezeyanlı bir kafadır ki 2010larda "cumhuriyetin bitmesi" gibi bir ihtimal olduğunu düşünüyor.

Bitse bitse bu atatürkçülük denilen akıl hastalığı devlet resmi ideolojisi olmaktan çıkartılıp özelleştirilir, atatürke tapmak isteyen hezeyanlı insanlar da kendi özelinde taparlar. Hatta kendilerine özel "atatürke tapım" binaları açabilirler, insanlardan girişte para alırlar, anıtkabir şeklinde falan yaparlar, içerde tapınırlar.

Cumhuriyet ne demektir? Sadece monarşinin olmaması demektir. Atatürkçülükle konunun ne alakası var?

Cumhuriyet 2010lu yıllarda nasıl bir tehlikede? Osmanlı hanedanı gelip sarayda başımıza padişah mı olacak? Veya Tayyip kendi ailesini mi hanedan ilan edecek? Bu kadar gerizekalıca şeyleri niye konuşuyorsunuz ya? Vaktimize yazık değil mi? bunun yerine burada daha önemli şeyler konuşup yeni şeyler öğrenebilirdik. Bu ne ya?

Anlaşılan sen oyun istiyorsun, kusura bakma kendine başka oyuncak bul.
Tamam anladık, kapitalizmin melektir, tayyibin peygamberindir, onlara biat ederek zaten kendine oyun oynuyorsun...

kartopu 26-04-2017 10:49

Devletler topluma putlar yaratıp halkın bu putlara tapmasını sağlarlar bunun için eğitim koşulları yaratır idolojik bombardımana tutarlar.

İşte bir dönemin Atatürkçülüğü M.Kemalin putlaştırulması bunun ifadesidir. Fakat bu butlar çok uzun ömürlü olmuyor 1946 seçimlerinde hileli kazanım 1950 seçimlerinde devrildi. Ondan sonrası bir sürü sorun ve bir sürü soru bıraktı.1960 dabeside sorulara cevap olamadı
Bu sorularla bu güne kadar gelindi Ortaya yeni bir devlet anlayışı çıktı İşte AKP ve onun önder beyinleri bu ülkeye yeni bir put koydu yine hileli seçimler ve hileli kazanımlarla bir sürü sorun ve sorularla ortada duruyor.
Demokrasi bizim için amaçtır diyenler ekonomide üretim yerine italatı tercih edenler devleti giderek küçülteceğiz deyip iktidar olanlar bütün söylediklerini unutup kendi putlarını halka dayatmak için her türlü kirli işe baş vuruyorlar.
Her yere cami projesi imam hatip okullarını çoğaltmak padişahlık özlemleri kutsallaştırılın cumhur başkanı ve yıkmak istedikleri Atatürk heykelleri yerine uzaydan görülecek biçimde saraylar yapmakla kendi butlarını halka dayatmak istemektedirler.

Bu günküler dünden şikayet ederek bu gücü elde ettiler ama dün neden şikayet etmişlerse şimdi onlara benzemek için büyük çaba harcayıp hileye baş vurmaktadırlar.
Demokrasiden şikayet ettiler kendi elleri ile yok ettiler adaletten şikayet ettiler onu da yok ettiler.Ama Putlar duruyor adı cismi değişsede yine duruyor. Her kese put gerekiyor özellikle devlet olan idolojilere

Demek her devlete put gerekiyor devlet olmanın özellikleri put yaratmak .Halka put gerekmiyor ama devlete gerekiyor .
İnsan ne kadar karşıtlarına benziyor diye düşündüm. Bu gün Atatürk ve onun heykellerinden şikayetçi olanlar yarın kendi heykellerini sağlığında her yere dikmeyeceğinin garantisini verebilir mi Sonunda devlet olmuş düşünce akımı bu puta ihtiyaçları var.

Bu gün camileri minareleri kullananlar ezan seslerini beğenmeyip yükseltenler yarın kendi putlarını yaptırmayacağının garantisi ne.?
İslam dünyasında putlar yıkılmadı daha büyükleri inşa ediliyor.

world 26-04-2017 11:05

Alıntı:

postalmarx´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 600085)

Başka bir konuda spartacus'e terbiyeli ol edebiyatı yapıp bu konuda ''öküz, atatürkçülük denen akıl hastalığı,gerizekalıca '' gibi laflar kullanmandan ,senin aslında samimiyetsiz olduğunu, tabula rasa gelmiş tabula rasa gidecek bir cahilden başka bir şey olmadığını kanıtlıyor.

Başka bir konuda şunu söyleyen birinin beni faşistlikle suçlaması da ne kadar ikiyüzlü olduğunu ve terörist şakşakçısı olduğunu gösteriyor:

''Aslında biz ülke dışındaki Kürt bağımsızlığı konusunda bu kadar saplantılı olmasaydık, gidip İran-PKK-Türkiye üçlü bir ittifak kurup İŞİD'i ezseydik, hem PKK ile bir dostluğumuz başlardı ve iç barışı bulurduk, hem bu coğrafyada daha güvenilir sağlam bir ülke olarak kabul görürdük, hem de tüm dünya bizi alkışlardı

Mesaj bu postta: http://turandursun.com/forumlar/show...3&postcount=28

Bu arkadaş PKK şakşakçılığı ve AKP güzellemesi yapmaktadır açık ve net.

postalmarx 26-04-2017 15:33

World, sen sadece Kuran'ın kökenleri konusunda konuş bence. Siyasete kafan basmıyor. Baya geriden takip ediyorsun. Yaklaşık 80-90 sene geriden falan, o derece.

Ayrıca sana olan tavrımı hakettin çünkü bu başlıkta tek amacının bu konuda senden farklı düşünen insanları kışkırtmak olduğu çok belli. Heralde bu başlıkta insanlar birbirine düşerse kefiyleneceksin. O derece trollce davranışlar yapıyorsun. Sakin ol. Adam ol.

Memleket meselelerinde de kafan basmıyorsa sus dinle belki birşey öğrenirsin kendinden daha akıllı insanlardan burada. Bak PKK konusu AKP konusu bir bok bilmiyorsun belli ki. Odunlamasına bir Atatürkçü. Nato kafa nato mermer. Kimse senle oturup ciddi ciddi bu konuları konuşmaz buna emin ol. Ama malesef bu tarz başlıklar açmana izin var. Keşke herkes görmezden gelseydi. Ben şahsen direkt raporladım moderasyona ama adamlar forumu sabote edecek, kaliteyi düşürecek şeyleri anlamakta çok hünerli değiller. Ben olsam bu başlığı kapatıp sana 1 hafta ceza vermiştim bile.

world 26-04-2017 16:04

Alıntı:

postalmarx´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 600113)
World, sen sadece Kuran'ın kökenleri konusunda konuş bence. Siyasete kafan basmıyor. Baya geriden takip ediyorsun. Yaklaşık 80-90 sene geriden falan, o derece.

Ayrıca sana olan tavrımı hakettin çünkü bu başlıkta tek amacının bu konuda senden farklı düşünen insanları kışkırtmak olduğu çok belli. Heralde bu başlıkta insanlar birbirine düşerse kefiyleneceksin. O derece trollce davranışlar yapıyorsun. Sakin ol. Adam ol.

Memleket meselelerinde de kafan basmıyorsa sus dinle belki birşey öğrenirsin kendinden daha akıllı insanlardan burada. Bak PKK konusu AKP konusu bir bok bilmiyorsun belli ki. Odunlamasına bir Atatürkçü. Nato kafa nato mermer. Kimse senle oturup ciddi ciddi bu konuları konuşmaz buna emin ol. Ama malesef bu tarz başlıklar açmana izin var. Keşke herkes görmezden gelseydi. Ben şahsen direkt raporladım moderasyona ama adamlar forumu sabote edecek, kaliteyi düşürecek şeyleri anlamakta çok hünerli değiller. Ben olsam bu başlığı kapatıp sana 1 hafta ceza vermiştim bile.

Ben de bu mesajını raporladım ağır lafların için . Ceza vermeleri gerek dediklerin için.

Natan 26-04-2017 16:13

Alıntı:

postalmarx´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 600113)

Kendini daha hunerli goruyorsun. Ben calarim ben oynarim. Tipik fasizan akp yonetimi misali. Unutma, herkes fikrini kufur etmeden ifade edebilmeli. Kemalizme, tc'ye, Ataturk'e, Stalin yada Lenin'e, emperyalizme yada marksizme, en agir elestirilerini getirebilmeli. Herkes elestirebilmeli.

Herkes dusuncesini ifade edebilmeli.
kimseyi tutan yok. Kufur etmeyin, elestirin. Savunun.
ama KALP KIRMAYIN.

Tek istedigim bu benim.
gerisi ....
teferruat degil.
koy gotune gitsin.

Ama kimse kimseye kufur etmemeli.
sinir budur.
benim icin de, bir baskasi icin de.

Yeter ki DUSUNEN ZIHINLER CIKSIN.

Birsey kazandigimiz yok.

Burada her bir birsey ifade edilebilirligini istiyor.

Sadece herkes icin bunu mumkun kilmak isteyenler var.
Onun mucadelesini yurutuyoruz.
Yoksa bana ne. Isim mi yok.

ne ugrasacagim (sahsim adina)

postalmarx 26-04-2017 17:14

Natan çok gzel dedin kardeşim. Burada olsun, genel olarak toplumun kendi iç tartışmasında olsun, kıstas, "kalp kırmamak" olmalı.

Benim World'e kızmanın sebebi zaten bu kalp kırıcı başlığından dolayı. Yoksa Atatürkçülük kendi halinde, saldırgan olmadan da kendini ifade edebilir. Mesela bu başlıktaki fikri çok daha edepli, medeni, hatta nerdeyse ikna edici şekilde Pante'den yıllar önce de duymuştuk.

Ama Pante mevzuyu gerçekten tartışmak isterdi. Gerçekten argümanları vardı. Bu arkadaşın yapmaya çalıştığını anlamak zor. Kel alaka bu konuyu açıyor, bayram değil seyran değil. Altta "ha ben CHP'nin şu bu şekilde devam etmesi" falan diye, sanki büyüklerinden yeni yeni slogan düzeyinde siyaset öğrenen yeni yetmeler gibi, imajına ideolojik bir ismi de eklemek derdinde belki de. Bunlar çocukça şeyler.

Sadece ortamı germeye yarıyor. Bu başlıkta kimse oturup Dersim katliamının tarihsel detaylarını konuşmuyor dikkat ederseniz. Çünkü bu salatalık öyle bir niyette değil zaten.

world 26-04-2017 17:43

Alıntı:

postalmarx´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 600122)
Natan çok gzel dedin kardeşim. Burada olsun, genel olarak toplumun kendi iç tartışmasında olsun, kıstas, "kalp kırmamak" olmalı.

Benim World'e kızmanın sebebi zaten bu kalp kırıcı başlığından dolayı. Yoksa Atatürkçülük kendi halinde, saldırgan olmadan da kendini ifade edebilir. Mesela bu başlıktaki fikri çok daha edepli, medeni, hatta nerdeyse ikna edici şekilde Pante'den yıllar önce de duymuştuk.

Ama Pante mevzuyu gerçekten tartışmak isterdi. Gerçekten argümanları vardı. Bu arkadaşın yapmaya çalıştığını anlamak zor. Kel alaka bu konuyu açıyor, bayram değil seyran değil. Altta "ha ben CHP'nin şu bu şekilde devam etmesi" falan diye, sanki büyüklerinden yeni yeni slogan düzeyinde siyaset öğrenen yeni yetmeler gibi, imajına ideolojik bir ismi de eklemek derdinde belki de. Bunlar çocukça şeyler.

Sadece ortamı germeye yarıyor. Bu başlıkta kimse oturup Dersim katliamının tarihsel detaylarını konuşmuyor dikkat ederseniz. Çünkü bu salatalık öyle bir niyette değil zaten.

1. pante'nin yazılarını savunduğu argümanları bilmediğimi nerden çıkardın? Foruma üye oluş tarihimin bir nebze yeni olması onun yazılarını ve blogunu takip etmediğim anlamına gelmez. Belki de bu konu çok tartışıldığı için ve onun savunduğu yazıları okuduğum için konunun detayına girip tartışma açmadım. Sen oturup PKK ile dost olmalydık diyeceksin sonra da kalkıp bana milleti tahrik ediyor diyeceksin ,önce kalkıp spartacus'e ahlaksızlık yapma terbiyeli ol diyeceksin sonra millete öküz,salatalık falan filan diyeceksin. Önce iç çelişkilerini gider sonra tartışırız.

2. Dersim olayından bahsederken bile tarafını belli edip ''katliam'' diyorsun bana göre değil ., benim gibi birçok üstten inmeci jakoben halk için halka rağmen ilericiliği Batı aydınlanmasını savunan Kemalist'e göre hiç değil Dersim gerici eşkiyalara karşı yapılmış şanlı bir bastırmadır harekattır.

3. Konudaki ilk mesajında ''forumda belki Dersimli,Kürt var '' dedin. Var mı konu başlığında Tunceliler'e hakaret veya içeriğinde. Yok Kürtler'e var mı? Yok. Sadece eşkiyalara hak ettiği gibi eşkiya denildi . Aksine Hayır oyunun en yüksek çıktığı eğitim seviyesinin en yüksek olduğu il dedim Tunceli için (Dersim değil o eski adı Cumhuriyet'in aydınlanmasıyla tanışınca orası Tunceli oldu.)

marcos 04-05-2017 11:38

Sayın World

Bu forumda Dersimi benim kadar tanıyan başka bir üye büyük ihtimal yoktur.Dersimi yakından tanıyan biri olarak size şunu söyleyebilirim.Burada yazdıklarınızı CHP ye oy veren Cumhuriyeti savunan Dersimlilere söylerseniz kavga çıkarırsınız.Dersimde Seyit Rıza ve idam edilen diğerlerini sahiplenmeyen kimseyi bulamazsınız.CHP lisi HDP lisi TKP lisi vesaire hepsi Seyit Rıza' yı sahiplenir.

Dersim olayı faciadır.Bu olayın facia olduğu katliama dönüştüğü devletinde görüşüdür.Bu görüşte olmayan sadece bir avuç faşist kalmıştır.Dersim katliamında ölenler için devlet ve askeriye mezarlıklar yapmakta orada yatanlar için vatan evladı demektedir.

Siz kapanmış bir yarayı tekrar açıyorsunuz.Yazıktır günahtır ayıptır yapmayın.

bilgivehis 04-05-2017 15:04

Alıntı:

marcos´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 600575)
Sayın World

Bu forumda Dersimi benim kadar tanıyan başka bir üye büyük ihtimal yoktur.Dersimi yakından tanıyan biri olarak size şunu söyleyebilirim.Burada yazdıklarınızı CHP ye oy veren Cumhuriyeti savunan Dersimlilere söylerseniz kavga çıkarırsınız.Dersimde Seyit Rıza ve idam edilen diğerlerini sahiplenmeyen kimseyi bulamazsınız.CHP lisi HDP lisi TKP lisi vesaire hepsi Seyit Rıza' yı sahiplenir.

Dersim olayı faciadır.Bu olayın facia olduğu katliama dönüştüğü devletinde görüşüdür.Bu görüşte olmayan sadece bir avuç faşist kalmıştır.Dersim katliamında ölenler için devlet ve askeriye mezarlıklar yapmakta orada yatanlar için vatan evladı demektedir.

Siz kapanmış bir yarayı tekrar açıyorsunuz.Yazıktır günahtır ayıptır yapmayın.

Bazen devrimciyim diyorsunuz, işinize geldimi komünistim diyorsunuz, çoğunlukla da bilgiçlik taslıyorsunuz ama kendi çelişkilerinize gelince arada kaynatıveriyorsunuz.
Seyit rızaya sahipleniyor dediğiniz devlet bir dinci-faşist devlettir, bu devletin bütün yasaları, milletin yaşamı sadece bir kişinin dudağı arasındadır ve seyit rızaya sahiplenmesi bir projeydi o da tuttu.
Seyit rıza kimdir, bir eşkiya, bir ağa, bir feodal, ve bir katliamcı.
Bu yaptıklarını yok sayıp da alevi kısmını almanız, dinci-faşist devleti yok saymanız ardından da her karşıt görüşlüye faşist damgası vurmanız kişiliğinizi gösterir.
Bir konuyu savunacaksanız ideolojik çelişkilere başvurmadan yapın.
Hem Cumhuriyeti savunacaksın hem cumhuriyet düşmanı seyit rızayı savunacaksın, bu hangi kafa yapısı acaba?

Şüpheci Dinsiz 04-05-2017 15:56

Bu başlıktan bilerek uzak duruyorum.
Bir kaç sebepten...

1- Konuyu açan ve savunanlar bağımsız kaynaklardan okumaya ve doğrusunu öğrenmeye zaman bulsunlar diye.
2- Konuda geçen "feodalizmin başı ezildiği için Tunceli halkı aydınlandı, o yüzden 'hayır' yüksek çıktı" gibi bir sonuca varanların bulunduğu bir ülkeye vatan demek zorunda olmanın verdiği onarılmaz acı.
3- Bu insanlık dışılığın ben ve benden sonraki kim bilir kaç kuşak sonrasında bile süreceğini bilmenin verdiği onarılmaz acı.
4- Kendisini aydın olarak değerlendirenlerin, sözde kınadıkları kaka feodalizmin şekil değiştirmiş bir başka versiyonunun tutkulu savunucuları oldukları gerçeği.

Mağarada yaşamak sizden kurtulmaya yetmiyor. Vatan-millet-bayrak diye böğürerek yakar yıkar katleder, orada da insana rahat vermezsiniz.

world 04-05-2017 16:52

Alıntı:

Şüpheci Dinsiz´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 600584)
Bu başlıktan bilerek uzak duruyorum.
Bir kaç sebepten...

1- Konuyu açan ve savunanlar bağımsız kaynaklardan okumaya ve doğrusunu öğrenmeye zaman bulsunlar diye.
2- Konuda geçen "feodalizmin başı ezildiği için Tunceli halkı aydınlandı, o yüzden 'hayır' yüksek çıktı" gibi bir sonuca varanların bulunduğu bir ülkeye vatan demek zorunda olmanın verdiği onarılmaz acı.
3- Bu insanlık dışılığın ben ve benden sonraki kim bilir kaç kuşak sonrasında bile süreceğini bilmenin verdiği onarılmaz acı.
4- Kendisini aydın olarak değerlendirenlerin, sözde kınadıkları kaka feodalizmin şekil değiştirmiş bir başka versiyonunun tutkulu savunucuları oldukları gerçeği.

Mağarada yaşamak sizden kurtulmaya yetmiyor. Vatan-millet-bayrak diye böğürerek yakar yıkar katleder, orada da insana rahat vermezsiniz.

Muhtemelen solcusunuz soldaki jakoben anlayışı bilmeden ''mağdur edebiyatı'' yapmayın lütfen. Sol da da üsstten inme dayatmacı ve halk için halka rağmen anlayış vardır. Acınızı anlıyorum ama maalesef Seyit Rıza gibilerin tarafında olmak hiç kimseye bir şey kazandırmaz.

Şüpheci Dinsiz 04-05-2017 18:33

world,

Her ırkçı yaklaşımında nazikçe insanlığa davet etmeye çalıştım, ilerleme kaydetmediğin gibi, buna hiç niyetin olmadığını bir çok kez gösterdin. İsa'nın, Musa'nın bokunda kaç boncuk olduğunu araştırmaya sınırsız vaktin var ama yanıbaşında zulmedilen, katledilen kendi halkını araştırmaya vaktin yok, öyle mi?

''Ben sizin yalan ve hilelerinizle baş edemedim, bu bana dert oldu ama ben de sizin önünüzde diz çökmedim, bu da size dert olsun...''

Bu sözü kim, ne zaman, kime, neden söylemiş?

Araştır ama resmi kaynakları buraya yazmaya zahmet etme...
Biz onların yalan ve hileleriyle baş edemedik, bu bize dert oldu, baş etmek için o seviyeye inmek gerekliydi, bunu reddettik, ölümü yeğledik, şimdi de öyleyiz, sonra da öyle olacak, diz çökmeyeceğiz, bu da onlara dert olsun.

--/--

1-2 ay sonra vaktim olacak, Dersim'i tüm yönleriyle ele alan bir başlık açacağım. O zamana kadar cevap hakkı doğurmayacak şekilde yazmaya özen gösterilirse -bir üye olarak- memnun olurum.

world 04-05-2017 18:51

Alıntı:

Şüpheci Dinsiz´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 600595)
world,

Her ırkçı yaklaşımında nazikçe insanlığa davet etmeye çalıştım, ilerleme kaydetmediğin gibi, buna hiç niyetin olmadığını bir çok kez gösterdin. İsa'nın, Musa'nın bokunda kaç boncuk olduğunu araştırmaya sınırsız vaktin var ama yanıbaşında zulmedilen, katledilen kendi halkını araştırmaya vaktin yok, öyle mi?

''Ben sizin yalan ve hilelerinizle baş edemedim, bu bana dert oldu ama ben de sizin önünüzde diz çökmedim, bu da size dert olsun...''

Bu sözü kim, ne zaman, kime, neden söylemiş?

Araştır ama resmi kaynakları buraya yazmaya zahmet etme...
Biz onların yalan ve hileleriyle baş edemedik, bu bize dert oldu, baş etmek için o seviyeye inmek gerekliydi, bunu reddettik, ölümü yeğledik, şimdi de öyleyiz, sonra da öyle olacak, diz çökmeyeceğiz, bu da onlara dert olsun.

--/--

1-2 ay sonra vaktim olacak, Dersim'i tüm yönleriyle ele alan bir başlık açacağım. O zamana kadar cevap hakkı doğurmayacak şekilde yazmaya özen gösterilirse -bir üye olarak- memnun olurum.

Asıl faşist bölücü ve ırkçı sizin gibi liberal veya solcu görünüp de alttan alta Kürtçülük yapan. Türk demeyin Türkiyeli diyin diyip ülkenin vatandaşlarını bir nufüs cüzdanı altında birleşmeye çalışan kişiler. Ben ırkçı değilim ırkçı olsam Ermenilerden başlar sonra yavudi dölleri diye naralar atar illüminatiye girip diriliş ertuğrulla taçlandırırdım mesajlarımı. Irkçılık PKK ve Kürtçülerin ve Atsızcıların işi benim işim olmaz. Hoşlanmadığım iki toplum vardır o da gerici ve her türlü belanın altından onlar çıktığı içindir kafatasçı olduğum için değil.

Dersim reddetseniz de etmeseniz de Seyit Rıza'nın anasını ağlattığı bir yerdi,şehirdi. Bugünün Fetosu,Cübbelisi,İşid'i,şeriatçısı Şii faşisti,eşkiyalık yapan inancı sömüren Alevisi ya da ne dersen. Video da attım 2.mesajda gerçekten aydın olup da Seyit Rıza'yı melek gibi göstermeye çalışan ve sizin yaptığınız gibi cumhuriyetin kurucu kadrosunu dersim bahanesiyle faşist ilan eden kimse yoktur.

Bugün 4 Mayıs ve yıldönümüymüş isyanın bastırılması için bildiri dağıtılmasının , Kürtçü bir sayfada geçen ifade komedi ''soykırım'' . Hayır tarih mi bilmiyorsunuz , ideolojiden haberiniz mi yok anlamıyorum ki soykırım sadece belli bir şehre olur mu? Ayrıca Atatürk ve ekibi ırkçı diyebilecek deliliniz var mı? Atatürk ırkçıysa neden sadece beyaz Türkleri milletvekili yapmadı da her yerden milletvekili çıktı mecliste? Deli misiniz divane misiniz anlamıyorum ki. Hayır Atatürk'ü eleştireni anlarım Diyanet'i açıp sünni bir merkezin güçlü kalmasını eleştirirsin, ne biliyim neden güneş dil teoriisni bu kadar savundu bu adam dersin de olmayan bir soykırım üzerinden eleştirmek tarihin ırzına geçmekten başka bir şey değil.

Kurucu kadronun ırkçı olduğu kanıtlanmadan kimseye bunu ''soykırım'' diye anlatamazsınız. Katliam da diyemezsiniz çünkü sizin savunduğunuz her argümana karşı verilen tatmin edici cevaplar var. Dersim yani günümüzdeki adıyla Tunceli bugün kabul etmeseniz de cumhuriyet sayesinde Seyit Rızalardan kurtulup Ovacık'a komunist belediye başkanı atamıştır.

world 04-05-2017 19:20

Bu arada Şüpheci Dinsiz İsa'nın Musa'nın bilmem neyini dahi araştırıyorsun demişsin. Bunu para için mi yapıyorum ya da İslam'a hizmet için mi? Ya da Yahudiler'i, Hristiyanları övmek için mi? Yoksa dindarları ancak karşılaştırmalı dinler yoluyla eleştirerek ikna edebileceğimiz için mi? Ayrıca bir pozitivist ve Kemalistten din sevicisi olur mu? Olmaz . Ne bu kin? Hiç mi size yakın olan Sevan Nişanyan'ın din eleştirilerini okumadınız. O da mı bilmem kimin bokunu araştırıyor?

world 04-05-2017 19:26

Pante'nin yazısından alıntı:

KOMÜNTERN'İN DERSİM AÇIKLAMASI
Şimdi herhangi bir katliama en sert tepkiyi vermesi doğal karşılanacak olan komünist Enternasyonal'in ve o dönemde illegal mücadele veren TKP'nin genel sekreteri İsmail Bilen'in "Rundschau" dergisinin 32. sayısındaki yazısında Dersim hakkında ne söylediğine bakalım:
"İki ayı aşkın bir zamandan beri Ankara hükümeti, Dersim bölgesindeki Kürt aşiretlerinin yeni bir gerici ayaklanmasının bastırmakla uğraşıyor.
Feodal unsurlar, Kemalist Parti tarafından gerçekleştirilen reformlara rağmen bugüne kadar ülkenin bu sapa bölgesinde barınmayı başarmışlardır.
Bu bölgeye geçtiğimiz yıl Tunceli adı verilmişti. Dersimin hakim tabakaları yürürlükteki yasalara rağmen, kendi yasadışı ayrıcalıklarını koruyabilmişlerdir.
Halk Partisi (Kemalistler), iç pazarın gelişmesini isteyen milli burjuvazinin baskısıyla, geçen yıl Cumhuriyetçi devletin bütün ağırlığını ortaya koyarak bu çağ dışı duruma bir son vermeye karar verdi. Özel bir yasa çıkartarak ölüm cezalarını onaylamak da dahil olmak üzere geniş olağan üstü yetkilerle donatılmış askeri bir yönetimin bu kendi başına buyruk vilayet TBMM' nin yerine iş başına geçirildi. Amacı, göçebeliğe son verme ve aşiret reisleriyle (şeyhler,beyler, ağalar ve şeyhler) onların kiralık adamlarını Batı Anadolu'nun modernleşmiş vilayetlerine sürme hedefi güden bir reform planını zorla uygulamaktı.(...)
Bugün, Kemalist hükümetin enerjik reformları yüzünden kendi iktidarlarını tehdit altında hisseden feodal unsurların ümitsiz bir direnişi ile karşı karşıya bulunuyoruz.
Kemalist hükümet TBMM' de şu tedbir kararlarını aldırmayı başarmıştır.
1- Aşiretler bundan böyle tüzel kişiliğe sahip olmayacaktır.Bu karara aykırı tüm kararların, belgelerin ve hükümlerin hiç bir geçerliliği yoktur.
2-Aşiret reisinin beyin ya şeyhin tüm yetkilerine son verilmiştir.
3-Aşiretlere ait olan ve aşiret reisleriyle beylerin ve ağaların aşiret adına kendi mülkiyetlerinde bulundurdukları bütün taşınmaz mallar mülkiyetleri hangi resmi belgeye karar ya da geleneğe dayanırsa dayansın devletin mülkiyetine devredilecektir.
İsyanın arifesinde tapu kadastro idaresi feodal aşiret reislerini elinde bulunan halka ait malların incelenmesi ve saptanmasına ilişkin hükümet tedbirlerini uygulamaya başlamıştır.
Bu durumda feodalizm, kendi yasa dışı egemenliğini iktisadi temellerini tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu hissetti.
İşte özellikle bu tedbir, isyana yol açan neden olmuştur.
Kitleleri kendi peşlerinde sürükleyebilmek için feodal unsurlar hükümetin silahlı kuvvetinin zayıf olduğu lafını yaydılar.
Yaydıkları söylentiye göre, hükümet, ayaklanmayı bastırmak için silahlı birlikleri göndermeye cüret ettiği takdirde İngilizlerle Fransızlar, Türkiye'ye hemen savaş açacaklardı.
Ayrıca Arapların da isyancılardan yana olduğu şeklinde haberler çıkartıldı.
Feodal unsurlar kamuoyunu bu şekilde hazırladıktan sonra bir çok aşiret kendi arasında ittifak yaptı ve "genel müfettişe" yazılı bir açıklama göndererek idari makamlarla anlaşma temeli olmak üzere utanmazca şartlar ileri sürdü.
İstedikleri şey hükümeti feodal yöneticilerin zorbalığa dayanan keyfi rejimlerini tasfiye yolunda aldığı tüm tedbirlerden vazgeçmeye zorlamaktı."
Yazıdan görülmektedir ki; Komünist Enternasyonal gerici feodal isyan karşısında müdahaleyi desteklemektedir. İsyanı inkar edenlere bu tarihi belge bir tokat gibidir.

world 04-05-2017 19:31

Madem katliam olayları yine açıldı ve bu feodalleri savunmanın yıl dönümü Pante'den Dersim sahtekarlarının ifşasına devam edelim

Şu resimin altına "Bu resim Polonya'da çekilmedi. Bu resim 1937 Dersim katliamına ait ve katliamın altında Atatürk ile İnönü'nün imzası var" diye yazıp paylaşmışlar, facebook'ta dolaşıyor, yüzlerce paylaşım yapılmış. Binlerce insana ulaşmış.

http://p1305.hizliresim.com/19/5/msn8w.jpg

Resim sahte. Aslını bulduk.. Yahudi katliamından alınma. İşte aslı:

http://history1900s.about.com/librar...bleinsatz6.htm

pantenin paylaştığı link fotoğrafın olduğu sitenin linkidir.

world 04-05-2017 19:36

Asıl fotoğrafı bizzat ben de aradım ve buldum. Şu sitedeki 3. fotoğraf: http://www.mirror.co.uk/news/real-li...tories-1248242

marcos 18-05-2017 21:31

Tanıkların anlatımıyla Dersim faciası.

https://www.google.com.tr/url?sa=t&r...zf30zUUyTzCfEQ

Umarım yararlı olur.

world 18-05-2017 21:38

Alıntı:

marcos´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 601697)

Umarım yararlı olur.

world 19-05-2017 02:08

Alıntı:

marcos´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 601697)

Umarım yararlı olur.

Bilmediğiniz konular hakkında konuşmayınız attığınız videoya cevap bir başka Tuncelili'den attım herhalde biri yalancı kim acaba? . Şu 2 faşist taraf birbiriyle çok iyi anlaşır sanıyorum. Biri meclisi kapatan insanları hapse tıkan Abdülhamid'i ölesiye savunur diğeri gerici ,eşkiya din tücarı Seyit Rıza'yı ve çetesinin acitasyonlarını ve sahte katliamı gerçek diye savunur.

world 19-05-2017 02:19

Alın belgelerle bilgilerle Dersim. Tek bir yorum yok arşivlerden iç-dış basından kaynaklarla açıklanmış.

Amon yarebbi 19-05-2017 08:58

Sadece Tunceli veyahut da Dersim üzerinden fikrini beyan etmekle POZİTİF Kemalist olduğunu öne sürüp , kusura bakmayın da böyle ALÇAKÇA bir başlık atan birisinin Atatürk' ü anladığı sanmam.

Acılar üzerinden , ideolojisini konuşan tipler hiç bir an başarılı olmadılar olamazlar.

Perinçek ağzı ile muhabbet ancak bu kadar olur.KORKAKÇA.

Yönetimden ricam bu alçakça başlığın çöpe atılması.

world 19-05-2017 12:24

Alıntı:

Postalabd´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 601716)
Sadece Tunceli veyahut da Dersim üzerinden fikrini beyan etmekle POZİTİF Kemalist olduğunu öne sürüp , kusura bakmayın da böyle ALÇAKÇA bir başlık atan birisinin Atatürk' ü anladığı sanmam.

Acılar üzerinden , ideolojisini konuşan tipler hiç bir an başarılı olmadılar olamazlar.

Perinçek ağzı ile muhabbet ancak bu kadar olur.KORKAKÇA.

Yönetimden ricam bu alçakça başlığın çöpe atılması.

Turan Dursun'un kendisi de Kemalist'ti ne istiyorsunuz insaflıca söyleyin.

Devlet katil, Seyit Rıza ve çetesi kahraman ve mazlum mu olacak? Devletin elinde kimyasal silah yokken kimyasal silah mı kullanıldı Dersim'de diyeyim? Ya da Fransız Devrimi'nde çok insan öldü diye Fransız Devrimi hiç olmamalıydı mı diyeyim ne istiyorsunuz harbiden anlamış değilim. Atatürk peygamber olduğunu vahiy aldığını iddia etseydi belki şunu söyleyebilirdik: ''Sen Tanrı'dan vahiy alıyorsun en etkili çözüm Tanrı için kan dökmek mi? '' Durum tamtersi Atatürk hiçbir zaman gökten mesaj aldığını söylemedi.

Devletin ne yapmasını bekliyordunuz açık açık söyleyin ben de bileyim Seyit rıza ve çetesini defalarca uyardığı halde eşkiyalık yapmaya devam ettikleri halkın anasını ağlattıkları halde gidip onları güzellikle mi çıkaracaktı? 1937-38'de daha etkili bir çözüm söyleyin bana öyle bir çözüm olsun ki kan dökülmesin ve bu eşkiyalık , ağalık düzeni o bölgede bitsin.Üstelik yeni devletin bir sürü başka sorunu varken .

Osmanlıcılarla ortak noktalarınız çok fazla onlar da siz de hainleri kahraman kahramanları hain yapmayı çok seviyorsunuz.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:07 .