![]() |
GUSÜL nasıl başladı?
Fasil : TAHARET BÖLÜMÜ
Konu : Cuma Ve Bayram Gulü Ravi : İkrime Hadis : Iraklılardan bir grup kimse İbnu Abbas (ra)`a gelerek: "Cuma günü gusletmek vacib midir ne dersin?" diye sordu. İbnu Abbas şu açıklamayı yaptı: [Farz değil], ancak temizliğe çok uygundur ve gusleden için pek hayırlıdır. Yıkanmayan üzerine de vacib değildir. Ben size guslün nasıl başladığını anlatayım: "İnsanlar meşakkatli işler yapıyorlar ve yünlü elbiseler giyiyorlardı. Çalışmaları çoğunlukla sırtlarında yük taşımak şeklinde oluyordu. Mescidleri dardı ve tavan alçaktı, yani ariş (denen üzeri hurma dallarıyla örtülmüş çardak) şeklindeydi. Sıcak bir günde Resulullah aleyhissalatu vesselam (minbere) çıktı. Cemaat yün elbiselerin içinde terlemisti. (Terleri sebebiyle) onlardan çıkan kokular ortalığı sardı ve herkesi rahatsız etti. Koku Resulullah (sav)`a da uzanınca "Ey insanlar, bugün yıkanın. Ayrıca herkes, bulabildiği en güzel kokuyu sürünsün!" buyurdular." İbnu Abbas açıklamasına devam etti: "Bilahare Cenab-ı Hakk`ın lütfu yetişti (bolluk arttı), herkes yünlüden başka elbiseler giydiler, çalışmaları hafifledi, mescidleri genişletildi. Birbirlerini rahatsız eden terlerin bir kısmı ortadan kalktı." HadisNo : 3800 Muhammed kökü kokulara karşı gayet hassasmış anlaşılan. Gusletmenin kötü kokuyu gidermeye yetmediği yerde mescide gitmeyi bile yasaklamış. Fasil : YİYECEKLER BÖLÜMÜ Konu : Hayvani Olmayan Mekruh Yiyecekler Ravi : Cabir Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kim sarımsak veya soğan yerse bizden uzak dursun -veya mescidimizden uzak dursun- evinde otursun." Bazan Resulullah (sav)`a içerisinde yeşil sebzeler bulunan tencere getirildi de onda koku bulur ve (ne olduğunu) sorardı. Kendisine sebze nevinden ne olduğu haber verilince, tencereyi, beraberindeki arkadaşlarından birini göstererek ona vermelerini söylerdi. Aleyhissalatu vesselam, onun yemekten çekindiğini görünce: "Sen bana bakma, ye! Zira ben senin gibi değilim, senin konuşmadığın (meleklere) konuşuyorum" derdi. HadisNo : 3926 |
Re: GUSÜL nasıl başladı?
yani guslün başlandıcında cinsellikle bir bağlantı yok mu diyorsun k.c.
|
Ben birşey demiyorum walla. :roll: *O üstteki hadis sanki öyle demeye çalışıyor. *:lol:
|
:) :) Arkadaşlar ben size 2 kelimeyi izah edeyim de siz ondan sonra tartışmayı bu minval üzerinden devam edin.
Gusül Arapçadır,yıkanmak demektir.Abdest Farsçadır... o da yıkanmak demektir.Gusül abdesti yıkanmak yıkanmak demektir. :) :) Buyrun siz tartışmaya devam edin. |
aslında çıkması iyi olumş, çölün sıcağında iptidai yaşamaya alışmış olan arap milleti haftada bir de olsa boydan boya yıkanmayı öğrenmiştir.
|
Guncelleme.
|
Alıntı:
suyun kıymetli olduğu ve az bulunduğu mekke'de bol bol teyemmüm yapmış ta olabilir. |
Üç kere sağa, üç kere sola, sonra heryere miydi neydi gusül?
|
Muhammedin nadir dogrularindan biri
|
Boy abdesti = MİKVEH
Dostlar,
Boy abdesti almak aslında Musevilikte bulunan MİKVEH'in İslama taşınması değil mi? http://en.wikipedia.org/wiki/Mikveh |
Alıntı:
Mikve, Yahudi dininde kadınlar tarafından muayyen dönemlerden sonra arınmada kullanılan, ya da Yahudi dinini kabul eden kişi birçok zorlu sınavdan sonra erkekse en az bir kere, değilse her muayyen döneminin bitiminden sonra girmek zorunda olduğu havuzdur. Aynı zamanda evlenecek kızlar düğünden önceki gün mikve'ye girerler.Ayaktayken göğüs hizasına çöküldüğünde ise boyu geçecek derinlikte yapılır ve genelde birkaç basamak merdivenle girilir. Mikve hacim olarak minimum 40 sea (yaklaşık 332 - 715 Lt.) su almalıdır 40 sea, 3 ama küp miktarıdır. Bir ama (arşın) kolun işaret parmağı ile dirsek arasındaki mesafesine denir, doğal olarak bir ama 48 ila 62 cm arası bir ölçüdür hal böyle olunca 40 sea: 4.8 x 4.8 x 4.8 x 3 = 331.776 litre su ya da 6.2 x 6.2 x 6.2 x 3 = 714.984 litre su içermelidir pratikte bir hataya neden olmamak için bu ölçü minimum 900 litre olarak kabul edilir. Zira fazla miktarın zararı yoktur Mikve bir temizlenme havuzu değil arınma havuzudur dolaysıyla mikveye iyice yıkanılıp, tırnaklar güzelce kesildikten sonra girilir. Bir söylenti de mikve'nin yahudi dinine sonradan girme olduğudur. ...of be abicim of be,nasıl olurda islamiyetteki boy abdesti ile bu mikveyi aynı kefeye koyarsın,ha boy abdesti nedir ve niçin alınır anlamını bilmiyorsan öğren,sonrada mikve dediğin olayla karşılaştır,aynıysa cevap ver deil ise özrünü bekliyorum,saygılar |
Hristiyanlıktaki vaftize biraz daha fazla benziyor ve onun kaynağı demek daha doğru .
http://www.essene.com/B'nai-Amen/MysticalImmersion.htm |
ya siz harbiden bilmeden yorum yapma yada iftira atma olayına bu kadar kaptırdınız mı kendinize,sayın olimpiyat,boy abdesti nedir,öğreneyim sizden,galiba benim bildiğim bouy abdesti yanlış demekki,cevabınzı bekliyorum,boy abdesti nedir ve hangi hallerde alınmalıdır
|
http://img.metro.co.uk/i/pix/2007/12...TY_450x300.jpg
Kumla abdest alan araplar acaba boy abdestini boyle mi aliyordu ? :loco: |
sevgili sesli hiç bir din orjinal değildir. hepsi bir birinden bir şeyler çalmıştır.
abdest yahut gusul benzer şekilde bir çok dinde vardır. bu kutsal olan tabuya saygıdır. islamda bir çok ibadet cahiliye adlandırılan(islam tarafından) dönemden kalmadır. eski araplarda siyah taş kutsaldır .haccın rükünlerinin tamamı onlardan kalmadır. peygamberin ilave ettiği safa ile merve arasındaki saydır şeytan taşlamada onlardandır. cuma onlardandır adı yevmul arubadır(arap günü). hikayelri (kurandaki kıssalar) tevrattan çalmadır. bu gün türkiyede çok bilinen ve etkisi çok olan nakşibendilik bile çalmadır. kökeni hinduizmdir. tesbihi camiye ömer sokmuştur. daha neler neler .namaz bile kutsal güneşe yaoılan bir tapınmadır |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bunlari saydiracaginiza, nicin beyni ozgurce calisan bir insan gibi iddialari curutmeyi denemiyorsunuz? :) Haydi bakalim buradan baslayin, bakin farz degilmis. http://www.turandursun.com/forumlar/...63&postcount=1 |
Alıntı:
Yorumların 8-9 yaşlarındak çocuğun kültür seviyesinde. Ben yukarıda neye ne yazmışım, sen nasıl anlamış nasıl cevap vermişsin. |
İslam temizliği esas alır .Abdest türleride temizlikle alakalıdır.
Sanayide bile makine parçalarına kumlama yapılır. Diyeceksinizki Sabun nerede . Sabun o devirde icat olmamıştı. Dişmacunu bile yoktu Efendimiz misvaklardı. |
Hinduizm ve Budizm'de abdest:
Hinduizm'de her sabah su ile yıkanmak günlük yapılan bir ibadet olup ruhsal bir arınma törenidir. Hindu tapınakları genelde bir nehir veya su kaynağının hemen yanında olurlar ve tapınağa girmeden önce bu su kaynaklarında yıkanmış olmak bir Hindu için zorunluluktur. |
Alıntı:
buda bilgi dağarcığınız hem sığ hemde eksiksiz oluyor. size anlatılanları şaşmaz doğrular sanmanız. anlamaktada yetersiz izanan sahipsiniz. demişimki genewllikle inançlarda tabu olana temiz olarak yaklaşılır. bu saygı göstergesidir. mecusilerin kutsal ateşinin başında nöbet bekleyen (sönmemesi için) rahipte ateşin başına bir nevi abdest alır gelirdi. çünkü temiz olmayan adam kutsal ateşi nefesiyle kirletebilirdi.. yazdıkların sadece maliyağni .kıymeti harbiyesi yok. şurayıda bir oku lütfen senin peygamberinde tuvalet kültürü yok. ondan 1500 sene evvel kafir romalılar tuvalt yapmışlar. ve hayvanlar gibi sağa sola sıçmamışlar |
şimdi ilk olarak KURTULUş la ilgili 89 yaşında olduğunu düşünen arkadaşla fikir paylaşmak istiyorum.
Evet kesinlikle bende böyle düşünüyordum fakat bakıyorum ki bu ülkein aşağı yukarı % 90 ı bu fikre sahip. Çünkü bu insanlara 8 9 yaş üzeri eğitim alma fırsatı verilmiyor ki. Yaşları ilerlese bile beyin yaşları 8 ila 9 da kalıyor. Bu bilinçli olarak şu anda ki iktidar olsun ondan öncekiler olsun devamlı yapılan birşeydi. Öğretmeki beynini çalıştırmasın ki kanını kolayca emelim. Açıkçası bu internet ortamı olsun bilgi çağı olsun bu beyinleri biraz olsun geliştirmeye başlar diye ama herhalde kendimiz çalıp kendimiz oynuyoruz ki bu durumun değişmediğini aksine tersine gittiğini gözelemliyorum. Gelelim gusul meselesine bir arkadaş demiş ki abdest temizlik amaçlıdır falan filan. Yahu bre insan durum bu mudur yani sen eğer müslüman olmasaydın temiz olmuyacak mısın bunun müslümanlık la ne ilgisi var. Müslümanlar daha mı temizdir. Yani insanlar bu arap bedevisi gelmeden önce sik taşak döl içinde saçında bitlerle geziyordu muhammedden sonra öyle temizlik keşfedildi. Bari bir sabun firmasının ismine de muhammed denseymiş... |
Kimin daha temiz oldugunu ispat etmek zor ama avrupanin en kucuk ulkelerinden Belcikanin temizlik malzeme tuketimi,tum arap ulkelerinin toplamindan fazla.(utanarak ve caktirmadan soyluyorum ,bizimde iki katimiz :) )
|
Evet sevgili basmagül geçen sene Türkiyeye gelen amerikalı bir basketbolcuda twitterdan Türkiyede insanlar kokuyor dediğinde bombardımana tutmuşlardı.
Kutsal sayılan bir kitap bence insanlara temizliği illa öğretecekse sadece sıvı alışverişinden sonra banyo yapın diyeceğine kirliyken yıkanın ve pis kokmamaya çalışın dese çok daha yararlı olurdu. |
Alıntı:
Kimse yanlis anlayipta bunu Turkluge falan baglamasin,Banglades,Pakistan vs turundeki bedevi mahallelerinin yaninda bizim mahalleler eczane gibi kalir.Tabi buda canim Atam M.Kemal sayesinde aldigimiz terbiyenin izleri. |
Alıntı:
Sn. basmagul size katılıyorum, birde islam ülkelerine gittinizmi bilmiyorum, buralardaki insanların kendilerine özgü has bir kokuları var yani vücutları tenleri kokuyor. Aşağılama gibi algılanmasın ama banyolarını yaptıktan sonra bile o kokuları üstlerinden gitmiyor, ilk şampuan ve sabun kokuları bir kaç saat sonra kendi has kokuları ortaya çıkıyor, araplara has bir özellik mi bilemiyorum. Benim bir çok bitlis ve siitli arkadaşlarım var kökleri araplara uzanır ve kendileri de söylerler bu koku olayını, ama onlarda böyle bir problem asla yoktur, en azından 35 senedir arkadaşlığım olduğu için böyle bir problemleri olsa anlardım. İlginç, bu koku konusunda bilgim olmadığı için bir şey diyemem ama belki sıcak memleketler olduğu için olabilir mi? Neyse, gusul abdestine geleyim, bana mantıksız gelen güsül abdestinin duası, gusül abdestine niyetlenmek, karı koca veya bir hanımefendi ve beyefendi ilişkileri sonrasında elbette temizlenmek için banyoya ihtiyaç duyarlar. Gerek anında gerekse sabah kalktıklarında, şehavetin vermiş olduğu artıkların vücutlarından atılması elbette temizlikten başka ne olabilir. Ama 3 sağa 3 sola maşrapa ile su ve diğerleri birde ayrıca gusül abdest duası. Bu normal yıkanma yapılıp ta bu ritüeller ve dua niyetlenilmez ise yıkanma işi neden geçerli oblmaz, bizim temizliğimizi su mu yapıyor yoksa dua ve niyetmi. Bu allahın işinede akıl sır ermiyor, banyomuza kadar girip ilgileniyor. Bu ritüelin birde arkadaşı var Teyemmüm, bu dahada ilginç ve kolaylık olsa gerek. Bir ilişkiden sonra toprak ile yapılan farz olamyan bir temizlik örneği, eller kollar dirseklere kadar topraklanacak ve yüzün bütün bölümü toprakla sıvazlanıp gusül abdest duası yapılıp temizlenecek. İyi güzelde vücudun diğer kalan tarafları niye toprakla sıvazlanıp teyemmüm edilmez, ilişki sırasında vücudun sadece el, kol, ve yüz bölümlerimi pisleniyorda sadece oraları toprakla sıvazlanıp temizleniyor. Kader den alıntı. İslam temizliği esas alır .Abdest türleride temizlikle alakalıdır. Sanayide bile makine parçalarına kumlama yapılır. Diyeceksinizki Sabun nerede . Sabun o devirde icat olmamıştı. Dişmacunu bile yoktu Efendimiz misvaklardı. Sn. Kader, Hoş geldiniz. islam temizliği esas alırda tuvalet adabı da önemlidir, peygamber misvaklardı ama o zamanlar su vardı abdest nasıl alınıyor ise büyük tuvaletten sonra da popo su ile silinebilir, hemde buna peygamber ön ayak olmalıydı, ama o tersini yapmış. Temizlenirken asla çift taş kullanmayın tek rakamlı taşları kullanın çünkü allah tektir diyor, yani poponu iki veya dört taşla silersen olmaz şirke girer ve allahı ikilersin allah tek sayıları sever. Ey yüce yaratan temizlikte taşlara kadar ilgilendirmiş nurunu. Esenkalın. |
yaşasaydı, okeyde çifte gitmeyi de yasaklardı muhammed.
o şirk bu şirk. bu herifin şirk takıntısı varmış bence. not: son cuma namazına gittiğimde hoca, iskambil oyununda As (birli) atmayı günah olarak nitelemişti. neymiş? şirkmiş. allah'ın birliğine itirazmış. cemaatten biri müslümanlıktan soğudu, farkında değil. neyse ki hayırlı bir vaaz olmuş benim adıma. |
Alıntı:
Guzel kardesim bunlar her turlu rezilligin arkasina mutlaka 'sicak iklimi' koyarlar. 9 yasinda ki subayanlari koyunlarina alirlar ,yok efendim sicaktan dolayi daha cabuk gelisiyorlar palavrasini atarlar. Pislikten dolayi les gibi kokarlar bunuda hemen dogaya baglarlar.Iyide kardesim adama sormazlar mi 'sizin Norvecte dogan akrabalariniz da hem kokuyor,hem anaokulundaki kizlara sulaniyor' Uzun lafin kisasi,atalarindan aldiklari ruhsatla bu pislik bunlarin genlerinde var.Avrupayi dolas,nerede uyusturucu saticisi var,nerede p.venk var.nerede hirsiz var,alayi elhamdurullah musluman. |
Efendimiz birkere küçüğünü tasa yapardı hadislerle sabit.
Eşleri sabah o tası dökerdi.Hatta birkaç kere hanımları su diye içmiş cehennem ateşinden ve her türlü hastalıktan korunmuştu. Hatta müminlerin bir bölümü onun mübarek idrarını içebilmek için yarışırdı.Hadislerle sabittir. Siz diyeceksiniz .Sabaha kadar o idrar kokusunda nasıl yatıyorlardı.?Haklısınız ama İnananların gül kokulusudur o .SAKALINI ÖPMEYEN KAÇ KİŞİ VARDIR BU ÜLKEDE O MÜBAREĞİN.TEKBİR SESLERİYLE. Umarım islam mucizesini anlamışsınızdır. |
Alıntı:
Muhammed eşlerinin cariyelerinin hepsiyle bir arada ya da üçerli beşerli gruplar halinde film çeviriyorsa yıkanma sayısını azaltmış olabilir. İslam israfa karşıdır ne de olsa. |
Alıntı:
Ahzap Suresi 30. Ey peygamber hanımları! Sizden kim açık bir hayâsızlık yaparsa, onun azabı iki katına çıkarılır. Bu, Allah'a göre kolaydır. Bak sidik ictikleri halde neler yaziyor. Tahkim Suresi 5. Eğer o sizi boşarsa Rabbi ona, sizden daha iyi kendini Allah a veren, inanan, sebatla itaat eden, tevbe eden, ibadef eden, oruç tutan, dul ve bâkire eşler verebilir. Sidik iciyorlar ama Allaha yeterince inanmiyor,tevbe etmiyor,oruc tutmuyor,itaat etmiyorlarmis.Etmiyorlarmi ki,bu tehditleri aliyorlar ha ne dersin? |
Alıntı:
Bütün bunları Allah ayet yolladığı halde. Peki bu nası peygamber bunları yanında tutuyor? Kafam karıştı.. kafa bırakmadın Basma gül.İmanımı zedeledin. Gidip gusül abdestimi alsam ,teyemmümmü etsem şaşırdım. Umreye gidip kara taşı öpesim geldi inan.... |
Alıntı:
Bu ayetler inis (!) sirasina gore birbirinden ayri zamanlarda yazilmistir.Hem Ahzap suresinin ilgili ayetlerinde,hemde Tahkim suresinin ilgili ayetlerinde ,Muhammedin esleri acik acik uyarilmis ve tehdit edilmistir. Normalde hicbir musluman fikir jimlastigi yapmaz ama biz yapalim ve dusunelim. Islamin ve Muhammedin sozde tum mucizelerine,ayetlerine ve kurallarina birebir sahitlik etmis kisiler olan esleri eger bunlarin birer masal oldugunu gormeselerdi,hayasizlik,terbiyesizlik,itaatsizlik yaparlarmiydi? Yapmasalardi 'Ey peygamber hanımları! Sizden kim açık bir hayâsızlık yaparsa, onun azabı iki katına çıkarılır. Bu, Allah'a göre kolaydır' boyle bir uyari yazisi yazilirmiydi? Hadi diyelim onlarda insandir yapma olasiliklari olur diye uyarildilar.Iyide kardesim insan ,hele hele Islamin tum gerceklerini gormus insanlar 1 kez uyarilirdi.Ayni uyarilari YILLAR SONRA Tahkim suresiyle birdaha yapmanin amaci neydi? Bunlar ayni hayasizlik ve itaatsizlige devam ediyorlardi ki,bir daha uyari almak zorunda kaldilar. Walla ben yillarin kafiri olarak sunu garanti ederim,benim yanimda Allah baba bir kez oksurse,ben hayatim boyunca eses durusu bozmam . Acaba diyorum bu isin nasil bir masal oldugunu en iyi bilenler Muhammedin eslerimiydi?Herhalde koynuna girenlerden ona daha yakin kimse yoktur,oyle degil mi? |
sevgili basmagül bunların anlattıkları insan değil roma tanrılarının arap versiyonu.
bu tiplerden başka tarz bekleyemezsin. kuranda muhammede verilen mucizeden bahsedilmez.ısrarla peygamberin bir beşer olduğunu söyler. ama şu varki roma tanrılarından esinlenip yaratılmış bir adamla karşı karşıyayız. muhammed dinin üstüne çıkıp daha kudretli bir fenomen olmuştur. bunun nasıl olduğunu şu aşağıdaki linkten okuyabilir. http://milelvenihal.org/dosyalar/mil...ihal_c4_s3.pdf |
Alıntı:
|
Alıntı:
..bir inana musamaha gösteremiyecek kadar hoş görülüler ..her türlü hoş görülüğü saygılılar ki taaaaaa ki iş yaratana,yaratıcıya,ALLAH mevzusuna geldimi..birden hırcınlaşılıyor,başkasına musammaha gösterilmiyor,o kişiyi rencide etmeler,yalancı şahitlikle suclamalar,hoş görüsüzlükler başlıyor,naden ve niçin iş imana geldimi hey heyleriniz üstüne geliyor ...sakın şeytan işi olmasın,hani süreklişeytanın avukatlığını soyunuyorsunuz ve alenen acıklama ihtiyacı hissediyorsunuz ..evet,sizler şeytanın bir numaralı askerlerisiniz ..şeytanın asıl işi,ne adam öldürmektir,ne hırsızlık yaptırmaktır nede zina asıl ve yegane işi, ....inanan kişiyi yoldan cıkartması,o kişiyi ALLAH CELLA CELALUHU'ya yönelmesini engellemek..sizde şu an onun avukatlığını yapmaktasınız ......inananla-inanmayanın fikir catışma ..azıcık kendiniz olun,şeytanlaşmayın..saygılar |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
sen anlat o zaman siyerler ve hadislr ne zaman yazıldı kuranda muhammede verilmiş mucize varmı. ben ebucehil değilim .islam konusunda ebu cehil olan sizlersiniz |
Alıntı:
1. si senin inandığın allahla çinlinin ki hindistanlınınki hristyanın ki farklı tamam mı? Bak bunu artık bir daha tekrarlatma. Kafana girsin artık. 2. si Şeytana inanmayan birçok kişiyi şeytanın askeri yapıverdin. Müslümanlığı eleştiren kişiler sizin dininizce şeytan olarak görülebilir ama bir forum ortamında bu tarz söylemlerin can sıkıyor. 3. sü Biliyor musun ki ALLAH CELLA CELALHU diye birşey yoktur. İkide bir büyük harfle kendi kıçından uydurduğun bir tekerlemeyi görmek istemiyorum. İstersen imzana koy. Ama her allah geçen yerde üstelik yazım hatalı bir tekerleme ile ALLAH CELLA CELALHU demek farz mıdır sizde yoksa herşeyiniz gibi gürültü ve görüntü kirliliği yaratmak mı amaç? |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:32 . |