![]() |
Ateizm hakkında acil yardım lazım!
son zamanlarda din konusu kafamı kurcalıyor
babannem ilim yolunda 25 yıldır bazen islami şeyler anlatıyor islam bana saçma geldi namazımda niyazimdayım ama islam saçma geliyor nedense allaha deil islama inancı kaybetttim yahudimi olsam diye düşünüyorum ateist olsam allahın yarattığınıda fazla inanmıyorum ama evrimede inanmıyorum bir ateist evrime inanmazsa nasıl insan oluşumuna inanr bana yardım edin çok büyük çıkmaza düştüm lütfen yardım edin |
Re: arkadaşlar acil yardım[ateizm hakkında]
sayın çelişki
* * dinlerden özgürlüge hoş geldiniz. Aradıgınız her konu ile ilgili forum sahifelerinde bilgi bulabilmeniz mümkün. Site içi arama rehberini de, ilgili başlıklara ulaşabilmek için kullanabilirsiniz. Aklınızda yer alan sorularla ilgili de ilgili başlıklar sizi tatmin etmiyorsa soru olarak tartışmaya katılabilirsiniz. Eminim, ilgili başlıklar altında tatmin olmadıgınız konulardaki sorularınıza gereken ve yeterli yanıtlar size verilecektir. * * * Evrim teorisi yaratılışı konu almaz. Yaratılış evrimin ilgi alanı degildir. Evrim yalnızca canlılıgın türeyişi ve bugünkü durumuna gelişi ile ilgilenir. Yanlış bilgilendirilmiş ve bilime karşı çıkar duruma gelmişsiniz. Bu konuda da www.evrimteorisi.org adlı siteyi incelemenizi öneriyorum. Siteyi inceledikten sonra hala aklınızda sorular varsa sitemizdeki bilim ve din forumunu kullanarak yanıtlar arayabilirsiniz. Kolay gelsin. * * * saygılarımla |
Çok teşekkür ederim.
Bize hep evrimden şöyle bahsettiler " Ateistler diyorki : insan maymundan Türemiştir" evrim diye buna diyorlar |
celişki,
eğer başka bir dine mensup olup da 2 gün sonra bunu açıklamayacaksan,yani takiyye yapmıyorsan diyim,sakin ol bakalım aceleye gerek yok. nedir islamla alıp veremediğin,bi anlat. evrim için ateistler,insanla maymunun *ataları ortaktır diyor.yani aynı aileden diyorlar.kendi kendine sonra insan olmuşuz diyorlar. islam da canlılar topraktan yaratıldı diyor,zaten ana unsurlar hava su toprak ve ateş diye geçer.her maddi vucut bunların karmasıdır,ve haliyle her maddinin atası toprak su hava ve ateş olur ki,aynı aileden denebiliriz.bu unsurların da esas ana unsuru nur-u muhammedi denen ilk maddedir.Allah yaratmış ve devam ettirmektedir. |
Sn. çelişki,
Buraya gelip durumunuzu yazmışsınız. dilaver de buna karşılık neyi nerede bulacağınızla ilgili detaylı bilgi vermiş. Onun iletisi üzerinden 5 dakika geçmeden bir ileti atıp, ortaya ilk iletinizle hiç ilgisi olmayan bir konu koymuşsunuz. İkinci iletiyi, bahsedilen siteyi okumadan yapmanız ilginç. Halbuki www.evrimteorisi.org sitesinde evrim hakkında hemen her konu bulunmaktadır. Sitenin sol tarafındaki başlıklar sizin için ilk başvuru kaynakları olabilir. Ama amacınız başkaysa, buyrun görüşlerinizi ilgili başlıklarda yazın. Bu site hakaret içermeden, gereksiz atışmalarda bulunmadan, herkesin görüşlerini özgürce yazıp tartışabildiği bir ortamdır. |
babannem ilim yolunda 25 yıldır bazen islami şeyler anlatıyor . ÇELİŞKİ.
Sevgili çelişki ,ilim yolunda olmak nedir? Bilimsel bir araştırma yapmakmı ? Yoksa bir şeyhin rahlei -tedrisinden geçmekmi? Önce bu soruyu beyninde cevapla. Babannenin *kültürel, sosyal , bilimsel pozisyonunu bir gözle. ''İlmi''nin içindeki doneleri bir gözle. Bakalım uzaktan nasıl bir görüntü veriyor. sevgili çelişki, içimde sanki içimde bir his var.oda şu , sen tahmin ediyorum, bıkmaz usanmaz en masum doneleri bile ''islamın gerçekleri'' üstüne kurmuş ,bu siteye daha önce üye olmuş bir tebliğcisin. Umarım yanılmışımdır. |
sn.Özgür Beyin;
atış tam hedefte... :lol: HaKa. Not:İmzana bayılıyorum,tam benim sorunuma parmak basıyor,itiraf ediyorum.. :D |
Re: Ateizm hakkında acil yardım lazım!
Sevgili çelişki,
Soru işareti bırakan mesajında ben her nedense masumiyet hissettim. İlla da bir yerlere mensup olma dürtüsü içine işlemiş yanılmıyorsam. Eğer durum böyleyse ve bundan rahatsızsan 'evrensel ahlakı' araştır bence... Sonra bunun çevrendeki hangi siyasi kalıba uygun olduğunu belirle ve o yönde hareket et... Ayrıca "babaannem 25 yıldır......" dediğine göre hoca teyze falan olmalı... Yaşın ve cinsiyetin nedir bilmiyorum ama, mesela araştırmalarına onun sana Nebe 33 ve 34'ü açıklamasını isteyerek başlayabilirsin... Sevgiler... |
hz.peygamberi ebu cehilden dinleyen ateist olur,ama ebubekirden dinleyen müslüman.
ihtiyar ins'e aittir.Sorumlulukta... saygılarımla. |
25 yıldır ilim yolunda olan babaannesinin anlattığı İslam dahi saçma geldikten sonra hele ki bu sitede ona İslam'ın mantıklı olarak sunulabileceği olasılığı bana sıfır görünüyor.
Genç kardeşim bu siteyi kimden, nerden, nasıl keşfettin ama direk ateist bir site yerine bu sitede olman bir şanstır senin için tabi eğer samimi isen. Samimiyetine gölge düşüren "Yahudi mi olayım" sözünün nasıl bir kafa yapısından çıktığını ise anlamak mümkün değil. Soro'nun sorgusuyla "Denize düşen yılana sarılır" misali duygu karmaşası içinde mi olduğun yoksa Özgür_Beyin'in kuşkusuyla rol mü yaptığın konusu ancak uzun uzun görüş ve düşüncelerini yazmakla aydınlanacaktır. Soro'nun dediği gibi anlat ki anlaşılasın ve sana merhem olacak yardım mümkün olsun. Yaşın çok gençse henüz ve konulara daha hiç vakıf değilsen sana yazmayı değil bol bol okumayı öneririm. Bırak babaanneni dinlemeyi ve bol bol Kur'an meali oku. Kafana takılan yerleri, aç bu forumdan ya da İslami forumlardan gidermeye çalış. Ya da sor. Seni en çok çelişkiye düşüren konuları madde madde yaz ve yanıtlarını iki yönden hem inananlar hem de inanmayanlardan okuyup dinleyerek öğrenmeye çalış. Temel konuları tam anlamıyla öğrenmeden kesinlikle karar verme. Sana hiç kimse Allah'ın varlığını ya da yokluğunu ispatlayamaz, ama sen meraklıysan, öğrenmek istiyorsan dinleri, kitapları, peygamberleri, evrim teorisini çözebilirsin. Kolay gelsin. |
mantık görecelidir,esas mantık beklenilmektedir
bkz.taha 135 |
Alıntı:
|
olabilir tabi,bir şey demedim...o yüzden sadece ufak bir kişisel görüş yazdım.
mantık yada saçma,hangisi doğru? evrende net bir bilgi var mı acaba? bana göre kuran ama başkasına göre değil. o halde esas mantık beklenme sürecinde De ki: "Hepimiz beklemekteyiz, siz de bekleyedurun. Şüphesiz düz yolun sahiplerinin kimler olduğunu ve kimlerin doğru yolda bulunduğunu yakında bileceksiniz. taha 135 |
hastamız da var doktorlarımız da..başka ne isteyelim...
|
Alıntı:
bize böyle öğrettiler diyorum yani evet siteye bakmadan bu c evabı yazdım ve siteyi inceliyorum yardımcı olduğunuz için sağolun |
çelişki o zincirin bir halkası sadece zincirin başına baksan kemosentetik bakteriler çıkıyor...biliyor musun sen bunları...(ben evrimi şiddetle red ediyorum )
|
ben ateistim artık bu konuyu siliniz
|
Anı olarak kalsın sevgili çelişki. Bu arada hoş geldin diyeyim, fırsat olmamıştı.
|
troyyanın *yazısını okuyunca fikri değişmiş, sevgili çelişkinin :lol:
|
Yok Troyyanın mesajı okuduktan sonra olmadı değişim. Mesajı yzmadan önce kurana göz attım :)
herneyse benim buraya gelişim pek güzel olmadı tekrar başka bi nickle üye olayım artık |
ahaaa kurana göz atmıs mıs mıs....bizde yedik...işime öyle geliyor desene.
|
İşte Yeni nickim :)
|
Bu kadar çabuk nasıl ateist olunur bir anlatta millet agnostik agnostik dolaşmasın etrafta :D
|
Tüh. Sitenin bir ateisti daha oldu.
Allahçılarla Allahsızlar arasındaki fark 1 eksildi. :) Ya çelişki kardeşim- Dinlerden_Özgür; Acele etmeseydin, İslam'ı saçma bulup ta insan Tanrısını da reddeder mi hemen? Bak Panteizm-Panenteizmimiz var, olmadı deizmimiz var. O da olmadı Agnostik takılırsın. Hemen ateist olmak var mı yahu? *:evil: |
pante kaybettiğimiz bir sey yok....kaybeden seçimi yapan insanındır...
ama cok merak ediyorum...kurana bir goz gezdirdim ateist olmaya karar verdim diyor kendileri...acar acmaz hangi ayetleri gordu acaba...bir yazsında görelim... benim hayatta olamıyacağım ve zorlasamda olamıyacağım tek kavram ateist kavramıdır..ama bu kardesımız 2 dakka icinde massallah...helal olsun... |
spartan troy abim insan isterse herşeyi başarır iste yeter başaracaksın...
hebe 1154 |
Sn.Çelişki, bence sen nick ini değiştirmen gerekiyor. Artık bu nick sana göre değil. Mesela ÖZGÜRLÜĞE MERHABA yada KÖLELİĞE VEDA neyse sen uygun bir nick bulursun. Demek istediğimi anlamışsındır. Hoşgeldin... :) *:) *:)
|
el alem başarı ez -tudu özgürlük nedir ? bana bir acıklayı verseniz ya...cok makbule geccek...
|
islam saçma demişsiniz??? fakat nedenini yazmamşısınız!!!
bunu gören bir kişinin aklına ilk olarak yaptığınız şeyin sadece dikkat çekmek ya da ateist düşünceye sahip olduğunuzu ve bununla birlkte insanların kafasını karıştırmak istediğinizi düşünebilir... sebebini anlatsanaız daha iyi olur bence ya da saçma olan o islami şeyleri bir din büyüğüyle konuşsanız daha mantıklıda olabilir.. allaha emanet olun |
Sevgili adrio *,sana göre''din büyüğü'' kimdir veya kim olmalı? .Kriteri nedir? el-ezher'den mi ? tarikattan mı? ilahiyattan mı yetişmeli? ölçü ne?
Kehf *86 * *Nihayet güneşin battığı yere varınca, onu kara bir balçıkta batar buldu. Onun yanında (orada) bir kavme rastladı. Bunun üzerine biz: Ey Zülkarneyn! Onlara ya azap edecek veya haklarında iyilik etme yolunu seçeceksin, dedik. * Kehf 86 da bir saçmalık yokmu ? Yoksa, saçma olmayan durumu nasıl açıklarsın. Her tarafında mucize aradığınız kuranın bu ayetide başka bir mucizemi? |
Bildigin gibi bu site Turan Dursun'un sitesi, bu yazar yasadigi surece bunun nedenlerini yazmis. Sen bizi bosver, sol tarafta bunlari biliyor muydunuz diye bir kose var. Oradaki yazilari okumakla basla mesela.
Simdi su cumlede ne anlatmak istemissin; "ateist düşünceye sahip olduğunuzu ve bununla birlkte insanların kafasını karıştırmak istediğinizi" Bu site dinlerden ozgur bir site ve evet sitede ateist dusunceye sahip insanlar var anlasildi. Anlasilmayan kisim, ateist dusuncenin neresinden "gelin insanlarin kafasini karistiralim" gibi bir anlam cikartabildin. |
Alıntı:
|
din büyüğü kişisel bir seçimdir oa bir şey diyemeyiz ama en azından anneannesinden daha sağlam bilgilidir...ozgur_beyin::sen soruyu öyle bir sormuşsun ki sanki hepside farklı kapılara çıkıyor..sonuçta arkadaşımızın da bağlı olduğu bir kesim vardır.!!bir mezhep mesela....onun bağlı olduğu mezhep hakkında ki büyükler olabilir.saygılarla..allaha emanet olun
|
"Hala neden orada anlamış değilim.."
Evet anliyorum anlamak zor olabiliyor kisiye gore. Daha basit anlatayim. Simdi bu sitenin adi Turan Dursun, bu neymis ayni zamanda Islam'i arastiran, cok ILIM sahibi bir kimsenin adiymis. O "Kuran'i anlamak icin arapca bilmek lazim" bahanesi de sokmezmis bu yazara. Simdi Turan Dursun.com olunca ister istemez bu sitenin bu yazarla bir alakasi oldugunu dusunur insan (cogunlukla) ve dogal olarak o yazarin yazilarinin sitede bulunmasini dogal karsilar. Simdi burada da boyle bir durum var, yani o soldaki kisimdaki yazilar Turan Dursun'un makale ve kitaplarindan alintidir. Dogal olarak bu site yazar Turan Dursun ile ilgili bir site oldugundan, yazilarin orada olmamasi icin hicbir sebep yok. Eger hala anlamadiysan birdahaki sefere resimlerle anlatmaya calisicam. |
Anlatmak istediğim bu kadar basit iftiraların orada asılı kalması beni şaşırttığı idi.Yine anlamadı isen resimlerle anlatabilirim...
|
Alıntı:
Bence seçin birini başlayın; görelim neymiş bu basit iftiralar(!) |
Alıntı:
|
Hee şu topik havada kalmış önce ona bir cevap verin.. Y da susun...
http://www.turandursun.com/modules.p...ighlight=envar |
Alıntı:
O başlığa ben olsam hiç yanıt vermezdim, zaten vermemişim olmadığımdan.. 10 sayfa yazıyı getirp asanın yazısını ben kaale almam, silerim. Sen misin o Envar bilmiyorum ama aklı başında biri olsa o uzun yazıyı konularına göre böler, ayrı ayrı mesaj çekerdi. Bir konu tartışılır diğerine geçilirdi. Ben okumadım dahi. Sadece baş tarafından biraz okudum ve saçmalığı gördüm, bıraktım. Turan dursun'un yüzlerce tezinden, iddiasından sadece 3-4 konuyu alıp allayıp pullayarak sanki çürütüyormuş havasıyla sunmak kendi kendini kandırmaktır. Başkasının gözündeki çöpten önce kendi gözündeki merteğe bakacaksın! Turan Dursun'un kitabında methodoloji aramadan önce Kur'an'a bakacaksın, onda var mı diye? Hadi buyur yaz hangi konuda takıntın var? Şeytan ayetleri mi? Karıları mı? ( eşleri dememiştir çünkü eş=eşit demektir. Yani erkek= kadın) Savaşları mı? Gafları mı? Teker teker getir takıldığın konuyu.. |
:lol: *Biliyodum hep aynı şeyler... Bir kişide Cem gibi davransa şu gforum aleminde neolur ki...
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:26 . |