Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 23-08-2007, 22:24
Üye Değil

Standart Ateizm hakkında acil yardım lazım!

son zamanlarda din konusu kafamı kurcalıyor

babannem ilim yolunda 25 yıldır bazen islami şeyler anlatıyor

islam bana saçma geldi

namazımda niyazimdayım ama islam saçma geliyor nedense

allaha deil islama inancı kaybetttim yahudimi olsam diye düşünüyorum

ateist olsam allahın yarattığınıda fazla inanmıyorum ama evrimede inanmıyorum bir ateist evrime inanmazsa nasıl insan oluşumuna inanr

bana yardım edin çok büyük çıkmaza düştüm lütfen yardım edin
Alt 23-08-2007, 22:43
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Standart Re: arkadaşlar acil yardım[ateizm hakkında]

sayın çelişki

* * dinlerden özgürlüge hoş geldiniz. Aradıgınız her konu ile ilgili forum sahifelerinde bilgi bulabilmeniz mümkün. Site içi arama rehberini de, ilgili başlıklara ulaşabilmek için kullanabilirsiniz. Aklınızda yer alan sorularla ilgili de ilgili başlıklar sizi tatmin etmiyorsa soru olarak tartışmaya katılabilirsiniz. Eminim, ilgili başlıklar altında tatmin olmadıgınız konulardaki sorularınıza gereken ve yeterli yanıtlar size verilecektir.

* * * Evrim teorisi yaratılışı konu almaz. Yaratılış evrimin ilgi alanı degildir. Evrim yalnızca canlılıgın türeyişi ve bugünkü durumuna gelişi ile ilgilenir. Yanlış bilgilendirilmiş ve bilime karşı çıkar duruma gelmişsiniz. Bu konuda da www.evrimteorisi.org adlı siteyi incelemenizi öneriyorum. Siteyi inceledikten sonra hala aklınızda sorular varsa sitemizdeki bilim ve din forumunu kullanarak yanıtlar arayabilirsiniz. Kolay gelsin.

* * * saygılarımla
Alt 23-08-2007, 22:47
Üye Değil

Çok teşekkür ederim.

Bize hep evrimden şöyle bahsettiler

" Ateistler diyorki : insan maymundan Türemiştir" evrim diye buna diyorlar
Alt 23-08-2007, 23:19
soro soro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

soro - MSN üzeri Mesaj gönder soro - YAHOO üzeri Mesaj gönder

celişki,

eğer başka bir dine mensup olup da 2 gün sonra bunu açıklamayacaksan,yani takiyye yapmıyorsan diyim,sakin ol bakalım aceleye gerek yok.
nedir islamla alıp veremediğin,bi anlat.

evrim için ateistler,insanla maymunun *ataları ortaktır diyor.yani aynı aileden diyorlar.kendi kendine sonra insan olmuşuz diyorlar.

islam da canlılar topraktan yaratıldı diyor,zaten ana unsurlar hava su toprak ve ateş diye geçer.her maddi vucut bunların karmasıdır,ve haliyle her maddinin atası toprak su hava ve ateş olur ki,aynı aileden denebiliriz.bu unsurların da esas ana unsuru nur-u muhammedi denen ilk maddedir.Allah yaratmış ve devam ettirmektedir.
Alt 23-08-2007, 23:26
Üye Değil

Sn. çelişki,

Buraya gelip durumunuzu yazmışsınız. dilaver de buna karşılık neyi nerede bulacağınızla ilgili detaylı bilgi vermiş. Onun iletisi üzerinden 5 dakika geçmeden bir ileti atıp, ortaya ilk iletinizle hiç ilgisi olmayan bir konu koymuşsunuz. İkinci iletiyi, bahsedilen siteyi okumadan yapmanız ilginç. Halbuki www.evrimteorisi.org sitesinde evrim hakkında hemen her konu bulunmaktadır. Sitenin sol tarafındaki başlıklar sizin için ilk başvuru kaynakları olabilir.

Ama amacınız başkaysa, buyrun görüşlerinizi ilgili başlıklarda yazın. Bu site hakaret içermeden, gereksiz atışmalarda bulunmadan, herkesin görüşlerini özgürce yazıp tartışabildiği bir ortamdır.
Alt 23-08-2007, 23:34
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

babannem ilim yolunda 25 yıldır bazen islami şeyler anlatıyor . ÇELİŞKİ.

Sevgili çelişki ,ilim yolunda olmak nedir? Bilimsel bir araştırma yapmakmı ? Yoksa bir şeyhin rahlei -tedrisinden
geçmekmi? Önce bu soruyu beyninde cevapla. Babannenin *kültürel, sosyal , bilimsel pozisyonunu bir gözle.
''İlmi''nin içindeki doneleri bir gözle. Bakalım uzaktan nasıl bir görüntü veriyor.

sevgili çelişki, içimde sanki içimde bir his var.oda şu , sen tahmin ediyorum, bıkmaz usanmaz en masum doneleri
bile ''islamın gerçekleri'' üstüne kurmuş ,bu siteye daha önce üye olmuş bir tebliğcisin.
Umarım yanılmışımdır.

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 24-08-2007, 05:05
HarunKAHYA HarunKAHYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sn.Özgür Beyin;
atış tam hedefte...

HaKa.

Not:İmzana bayılıyorum,tam benim sorunuma parmak basıyor,itiraf ediyorum..

Sadece kendini akıllı sanan salaklara bayılıyorum..
Onlar olmasaydı hayatımız ne kadar renksiz olurdu..
A.Einstein (Yaw benim böle bi lafım yokk..kim uydurdu bunu.. )http://image.donanimhaber.com/image....miley/hiho.gif
Alt 24-08-2007, 11:12
thunderpoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
thunderpoint thunderpoint isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Re: Ateizm hakkında acil yardım lazım!

Sevgili çelişki,

Soru işareti bırakan mesajında ben her nedense masumiyet hissettim. İlla da bir yerlere mensup olma dürtüsü içine işlemiş yanılmıyorsam. Eğer durum böyleyse ve bundan rahatsızsan 'evrensel ahlakı' araştır bence... Sonra bunun çevrendeki hangi siyasi kalıba uygun olduğunu belirle ve o yönde hareket et...

Ayrıca "babaannem 25 yıldır......" dediğine göre hoca teyze falan olmalı... Yaşın ve cinsiyetin nedir bilmiyorum ama, mesela araştırmalarına onun sana Nebe 33 ve 34'ü açıklamasını isteyerek başlayabilirsin...

Sevgiler...
Alt 24-08-2007, 11:59
spartan-troy spartan-troy isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

hz.peygamberi ebu cehilden dinleyen ateist olur,ama ebubekirden dinleyen müslüman.
ihtiyar ins'e aittir.Sorumlulukta...

saygılarımla.
Alt 24-08-2007, 13:36
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

25 yıldır ilim yolunda olan babaannesinin anlattığı İslam dahi saçma geldikten sonra hele ki bu sitede ona İslam'ın mantıklı olarak sunulabileceği olasılığı bana sıfır görünüyor.
Genç kardeşim bu siteyi kimden, nerden, nasıl keşfettin ama direk ateist bir site yerine bu sitede olman bir şanstır senin için tabi eğer samimi isen.
Samimiyetine gölge düşüren "Yahudi mi olayım" sözünün nasıl bir kafa yapısından çıktığını ise anlamak mümkün değil.
Soro'nun sorgusuyla "Denize düşen yılana sarılır" misali duygu karmaşası içinde mi olduğun yoksa Özgür_Beyin'in kuşkusuyla rol mü yaptığın konusu ancak uzun uzun görüş ve düşüncelerini yazmakla aydınlanacaktır. Soro'nun dediği gibi anlat ki anlaşılasın ve sana merhem olacak yardım mümkün olsun.
Yaşın çok gençse henüz ve konulara daha hiç vakıf değilsen sana yazmayı değil bol bol okumayı öneririm.
Bırak babaanneni dinlemeyi ve bol bol Kur'an meali oku. Kafana takılan yerleri, aç bu forumdan ya da İslami forumlardan gidermeye çalış. Ya da sor. Seni en çok çelişkiye düşüren konuları madde madde yaz ve yanıtlarını iki yönden hem inananlar hem de inanmayanlardan okuyup dinleyerek öğrenmeye çalış. Temel konuları tam anlamıyla öğrenmeden kesinlikle karar verme.
Sana hiç kimse Allah'ın varlığını ya da yokluğunu ispatlayamaz, ama sen meraklıysan, öğrenmek istiyorsan dinleri, kitapları, peygamberleri, evrim teorisini çözebilirsin. Kolay gelsin.

Önerilen Siteler