Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Multimedya (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=15)
-   -   Direne direne kazanacaklar... (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=5104)

hiramusta 04-11-2007 16:36

Direne direne kazanacaklar...

http://www.youtube.com/watch?v=feWPU4euR20

http://www.youtube.com/watch?v=TUynVQ6d9N4

-Maximus- 04-11-2007 17:05

Re: Direne direne kazanacaklar...

bu kadınları anlamak mumkün değil, islam gibi kadın düşmanı, kadını şeytanla eş tutan
bir din için sokağa dökülmek hangi akla mantığa uyar, islamın arap ülkelerinde kadınları ne hale getirdiğini hiçmi görmüyorlar, acaba hangisi kimliksiz dolaşmayı kabul eder, acaba hangisi
topuğuna kadar kapanıp burka ile dolaşmayı kabul eder, açıkça iran mollalarının tezgahında
olduklarını hiçmi göremiyorlar.

ozgur_beyin 04-11-2007 17:05

Sevgili hira ,kadın, islam toplumunda zaten köle durumunda. daha neyi kazanacaklar. biraz daha müslüman erkek
lerin arzu ettiği , ''seviyeye'' inmek için mi?'' kazanacaklar''.

ne hazindirki irandaki kadınlar senin *''kazanacaklar'' dediğini ''kaybetmek'' için mücadele veriyorlar.
sizde , kadınları 'dar alana '' alana sokmak için mücadele veriyor ve teşvik ediyorsunuz.

ne kadarda bu baş örtüsü işini teşvik edip kaşısanızda ,ne hikmetse müslüman erkekler, alımlı, bakımlı, açık
kadınlardan (size göre,açık ) * *hoşlanıyorsunuz.yüz kadından kaçı *sizin baskınız * *olmasa *başını örter
düşündün mü?

vartor 04-11-2007 19:43

Insanlar karsisindakini kendi gibi dusundugunu zannetmesi, kadinlari bir seks objesi gormelerini butun insanliga kabul ettirme cabasina surer. Ahlak anlayisi toplumdan topluma degisir. Hala tamamen ciplak yasayan kabileler, aralarinda zina, irza saldiri olaylari olmaksizin yasamlarini surdurmekteler. Kiyafeti bir ahlak sembolu haline getirenler once kendilerinde aramalilar nedenlerini. kadini kendi zayifliklarindan dolayi sikici giysilere sokmak bence erkegin ahlaksiz dusuncelerinden kaynaklanmakta. Kadinlarin ortunmeyle kazanacaklari degil, kaybedecekleri, kiskanc erkeklerin zaferi olabilir ancak.

gematria 04-11-2007 20:12

bide anne babaları tarafından dövülerek zorla başı örtülen kızlarımızı görseniz eğer bunun gibilere izin verirsek bu durumlar daha çok yayılacak oysa gittikçe iğrenç bi manzara haline geliyor bu durum ör:kadının başı örtülü minik etek giymişti ben gözlerimle şahit oldum....

arayis 05-11-2007 05:03

kişilere takılmayınız. sistemler üzerinde konuşmalıyız. ben de müslüman olup da muhteşem bir yaşam süren insanların olduğunu söylersem sizin tezinizi çürütmüş mü olacağım yani.

05-11-2007 10:33

Kadin'in Allah'in emirlerine neden uymak zorunda oldugu bile mechul. Ne cennet var ne huri. Bu dindar kesim simdi kadinlari destekliyor sozde, yok hak yok hukuk yok ozgurluk. Hasa bir muslumanin ne alakasi olur hak hukuk adalet ile. Eger islami bir sistemde bu kadinlar oy verme haklari icin sokaga dokulse, hepsi birkac saat icinde daragacina cikartilirdi. Bu Islam denen illeti, insanligin kanserini, hak hukuk ve adalet kulvarinda gostermeyin arkadaslar.

hiramusta 05-11-2007 11:23

Güldürüyorsunuz beni arkadaşlar...Hem İslam kadını eziyor,2.sınıf vatandaş muamelesi yapıyor,sosyal hayata dahil etmiyor,evine kapatıyor diyorsunuz....Hem de evinden çıkmak isteyen,okumak isteyen,doktor,avukat,hakim,mühendis olmak isteyen Müslüman hanımlara dur bakalım,sen farklı bir renktesin bizim rengimizden olmadığın sürece olmak istediğin hiçbirşey olamazsın,hadi evine naşnaş diyorsunuz.Önce içinizdeki bu çelişkiyi,bu ayrımcılığı,bu faşizmi yok edin...

Respendial,örneğin İran'da kadınlar bırakın oy vermeyi Cumhurbaşkanlığına adaylıklarını bile koyuyorlar.Ayrıca sosyal hayatın heralanında erkeklerle birlikte yarışıyorlar.Üniversite öğrencilerinin %60 kadındır.Yanlış hatırlamıyorsam kadın yönetmen sayısı 25 civarındadır.Türkiye'de kadın yönetmen sayısı bir elin parmaklarını geçer mi bilemiyorum?Tarihe bakacak olursak kadın emir ve komutanımız da vardır.Hz. Aişe... daha ne söyleyeyim sana?

05-11-2007 11:58

Sevgili hiramusta,

celiski Islam'in kendisi. Ben sahsen Islam'in sadece musluman olmayanlara olan baskisina degil, toplumda varligina karsiyim. Islam'i bir kanser olarak tanimlamamin sebebi bu. Bana Iran'dan ornek vermissin, Iran koklu, tarihi ve kulturu olan bir millet. Iran'in basarisinin Islam'i sistemle bir alakasi yoktur. Lakin oradaki sii yonetimi, sunni yonetimlere gore daha demokrat, daha anti-emperyalist bir yapidadir. Gelin Afganistan'a bakalim, orada kadin haklari ne durumdadir degerlendirelim. Pakistan ile Hindistan'i karsilastiralim.

Ben bu kadinlarin Islam boyundurugundan cikmasi gerektigine inaniyorum. Bunu once onlar icin istiyorum, yani insancil kaygilarimdan dolayi. Sonra kendim icin istiyorum, cunku Islam'in teblig emri varoldukca ayni masallar tekrar tekrar karsima cikacak. Daha sonra milletim icin istiyorum, cunku bu millet Islam'dan cektigini hicbirseyden cekmedi. Buna fasizm dersen artik.

hiramusta 05-11-2007 12:08

Bana 70 yıllık laik Türkiye'nin kadınlarımıza ne verdiğini anlatabilir misin?Tabi bunu anlatırken kadınlarımızın %60 nın kendi değerleriyle okumasının ve kamusal alanlarda çalışmasının yasak olduğu gerçeğini gözönüne alarak anlat.Anlatacağın konular;Türkiye'de kadının eğitim seviyesi,çalışma hayatı,istismarı,yönetimde temsil seviyesi,Türkiye'deki ağalık sisteminin kadın haklarına etkileri olabilir.

05-11-2007 12:30

Sevgili hiramusta,
Kadınlarımız derken ne demek istiyorsun, mülk sahibi olduğunu mu göstermektesin? Eğer böyle ise direne direne kazan. Kazan ki kadınlarına daha çok şey ver. Aman ver. Vermeyi sevdiğin belli. Kelimelerimi saçma sapan yerlere çekme, kadınlarından da şüphe etme. Kafaya bak...

05-11-2007 12:59

Ne hazin bir durum.
Analarımız,bacılarımız,kızlarımız olan "Kadın"lar için.
Özellikle de dedeleri Çanakkale,Dimetoka ve Üsküp'te şehit düşen kadınlarımız için.

Bilmezler ki ;Kurultaylarda erkekleri ile birlikte toplum'un işlerinde "Söz" sahibi olan,büyük büyük neneleri ile,"Çanakkale'de,Dimetoka'da ve Üsküp'te" şehid olan dedelerinin,dedeleri ve nineleri ve onların çocukları,yaklaşık 1330 yıl önceden başlayan bir süreçten itibaren 70 yıl boyunca çeşitli zulümlerle öldürülmüş,esir edilmiş ve esir pazarlarında satılmışlar.

Oysa onlar,yani bu zulüme maruz kalanlar kimseyi ama hiç kimseyi, inançları yüzünden ne "Yurtlarından" ne de "Evlerinden" etmemişlerdi *:(

Bilmezler ki,zorla inandırıldıkları kitabın içindeki,"Ayet"lerde *olmayan,ama "Dayatmacı" "Zorba" bir anlayışın,"Hadis"ler vasıtasıyla,bunları egemenlerin isteklerine göre kanalize eden,sözde alimlerin!!! kanalı ile,onları zorla,dedelerine çeşitli zulümler yapan "Arap"ların bir "Örf"ü olan *"Örtüye" büründürdüklerini.

Ellerinden alınan "Hak"larının,"Gasp"çılarını,"Meşru"laştırmak adına,O ataların torunları meydanlara dökülürler.

Kurt oldukları halde,koyunlara çobanlık iddiasındakilerin,peşinden giderler...

Oysa, Ulu önder M.Kemal Atatürk onlara,"Hak"larını,"Gasp"çılardan alıp bir güzel de teslim etmişti.

Ne hazin ne hazin.....

ozgur_beyin 05-11-2007 13:31

sevgili hira ,müslümanlık ideolojisi durmak ve doymak bilmez. verdikçe isterler, yaşamın her alanına, sülük gibi
girer ve çıkmazlar. islamda kadının kocasının haberi olmadan ''babasının evine bile gidemez.bu konuda islamın yaklaşımını bilmen lazım.irandaki üniversitelerden bahsediyorsun. oranların doğru olabilir bir şey demem.
ama iran için övgülerini islam kabul etmez. erkeklerin islamı kullanarak başörtüsü *''baskısına ''cevap vermemişsin.

sen ne anlatırsan anlat ,''islamda kadın'' erkeğin kölesi ve zevk makinasıdır.

thunderpoint 05-11-2007 14:41

"Kadınlar tarlanızdır, dilediğiniz gibi ......." özdeyişinden hangi mükemmel edebi eserde söz edildiğini unutmuşum özgür beyin; lütfen yardımcı olur musun?

Sevgiler...

05-11-2007 14:51

Umarım kazanırlar hiram.

Son yıllarda İslamcı kesimin belki de en meşru savunusu başörtüsü konusunda. "4 zevceli evlilik hakkı isteriz" veya "recm cezasını da hukukta görmek isteriz" gibisinden hiç bir gösteri yapılmıyor. Tek meşruluk alanı türban olarak kalmış durumda. Bu konuda laikliğin totaliter bir yorumu nedeniyle sorun yaşanıyor. Sorun laiklikte değil onun yorumlanma şeklinde.

Üniversitelerde türban serbest bırakılmalı görüşündeyim. Ama devlet dairelerinde değil.

vacsmt 12-11-2007 17:01

Katılmıyorum sana Cem.Türban Üniversitelerde de yasak olmalı.Bu bir salam
politikası önce üniversiteler ardından Kamusal alan.Sırasıyla ....
Bir kere türbana evet dediniz mi yarın öbür gün karaçarşafa ya da burkaya
nasıl hayır diyeceksiniz ?
Türban ve daha genel olarak tesettür giysisi İslamın selefi yorumunun bir ürünü.
Ve bu yorum türü giderek yaygınlaşıyor.Bu da bizi hızla Medeniyetler Çatışmasına
götürüyor zaten !Buna alet olmamalıyız !!

zelzeleci 12-11-2007 17:32

!

Türbanlı bayan öğrenci T.C.'de üniversiteye giremiyor ama aynı zihniyete sahip, belki daha radikal erkek öğrenci her şekilde üniversiteye girebiliyor. Şeriat zihniyetliler çok nadiren bayanlar olmuştur. Asıl şeriat zihniyetliler; o kadınları o kılığa sokan eşleri, babaları ya da erkek kardeşleridir. Zaten Kuran doğrudan erkeklere hitap ediyor. Kadınlardan çok erkeklerin başörtüsü özgürlüğü için mücadele etmesi de bu işin doğal bir sürecidir. Kadınlar tarlalarıysa, tarlalarını arada bir nadasa bıraksınlar ama böyle de olmaz ki!

dilaver 12-11-2007 20:23

sorunun temeli aslında üniversiteler bazında ele alındıgında, üniversitelerde turban sorunu degil, bizzat üniversitelerdeki özerklik sorunudur. 61 anayasasında üniversiteler özerkti ve ögrencilerin de üniversite senatosunda temsil hakkı vardı. Bir kere üniversiteleri yök ten bagımsız kendi kendini idare eden bir yapıya kavuşturdugunuzda, üniversitelerdeki turban konusu da kendi kendine biter. Kimsenin de buna itiraz edecek eylem yapacak hali olamaz.

* * Her üniversitede kendi tavrını koyar. Ama her taraftan özgürlükleri kısıtlamaya kalkarsanız, bu kah turban olarak patlak verir, kah şort olarak, bazan de kitap olarak, belki de yemek olarak. Sorun özgürlüklerin ihtiyaca göre dagıtılması degil, kayıtsız şartsız herkes tarafından kullanılabilmesidir.

* * Bugün KOç holdingin herhalde turbanla çalışan üst ya da orta düzeyde elemanı yoktur. Neden kimse Koç ta turbanla çalışayım diye eylem yapmıyor. Anlamı yok da ondan, adama gülerler.

* * Bu tarz kısıtlamalar çözüm olmadıgı gibi bataga daha da fazla saplanıştır. Siyasi islam turban diye gelmedi. Sindirilen solun sloganlarına sahip çıkarak geldi. İş, ekmek, özgürlük diye geldi ve bunun dibine de turbanı yapıştırdılar. Bu anlayış terkedilmedigi müddetçe bugünkü turban yarın çarşaf olarak da karşımıza çıkar. İnsanların en temel talebi karın doyurmaktır. Gerisi lafı güzaftır.

* * *saygılarımla

hiramusta 12-11-2007 22:02

Sevgili Atilla Yayla hocayı anmanın tam yeri;

http://www.youtube.com/watch?v=M9uO8YAF_lg

asmara 12-11-2007 22:45

iki kapılı cehennem...

biri din faşizmi,
diğeri ırk faşizmi.

M:S 1700' lü yıllara kadar dünya din faşizmi yüzünden pekçok savaş pekçok katliam gördü.

daha sonra milliyetçilik yükselişe geçti. milliyetçilik, ırkçılık sınırına dayandığında dünya savaşları oldu.

seç, beğen, al...

ama ben mümkünse ikisini de almayayım.

frodo 13-11-2007 00:33

Eğer bir gün kadınlar miras hukuğundaki eşitlik yanlıştır bizim hakkımız 1/3'tür ve erkeklerin
birden fazla kadınla evli olma hakkı Allah emridir, engellenemez diye Adalet Bakanlığı önünde
nümayiş yaparlarsa o zaman türbanın siyasal simge olmadığını anlarız, inanırız, yapacak bir şey yoktur inanırız.

frodo 13-11-2007 12:38

Bu yazı ÖM olarak geldi. Aslında muhtemelen yazan arkadaş forumlarda olmasını istemiyordu. Ama bu ilginç yazının saklı kalmasına gönlüm razı gelmedi. Bazı bölümlerini
,yazanın kimliğinin izleri olan bölümleri kaldırmak zorunda kaldım.

Sevgili frodo;
Başörtüsü konusu bu sistemin "geh bili bili" sidir. Yani safları iki merkezde toplamak için içi boş olan bir simgeden başka birşey değildir.

Başını örttüğünde inandığını sanan aslında inançsız insanları modellemek için kadının ön plana çıkartılmasıdır. Baş örtüsünün ne kuranda ne de islamda nasa dayalı şeri bir kuralını bulamazsınız. *Hadislerde de yoktur aslında elle tutulur birşey.

Sadece kadının cinsel obje olmasının önlenmesi için dışarda vücudun örtünmesi olarak genel bir tarif ancak vardır diyebiliriz. Bu ise normalin içinde fark edilmemek demektir. Yani normal olan neyse yani halkın normu neyse normal denilerek ahlakın tanziminde sınırlarını kendiliğinden koymuştur zaten.

Ayrıca bu konuda Ayşenin ifk meselesi çok nettir. Kadının iffeti eğer baş örtüsü ile sağlanacak ise en iffetsiz davranan bu eş olmuştur. Zira Aişe 3 günlük yolu bir deve üstünde bir erkek ile almıştır. Daha neti ümmü selemnin boyunun uzun olması ve hacet giderirken diğer halk tarafından kadınların gözetlenmesi ve yolda sataşmalar ve tacizlerden bunalmaları üzerine ömerin sözü üzerine ziynetlerini kapatacak şekilde şal vari bir örtüdür.

Bu örtü ise bugün yahudi ve hırıstiyan ve günümüz bir çok bedevi arap hatta bizim yörük annelerimizde bile vardır. Tarihin hiç bir döneminde baş bu şekilde örtünmemiştir. Eğer baş örtülecek ise o zaman çarşafın savunulması gerekir.

Bugün siz sanıyormusunuz baş örtüm diye çoğu bilmeden safça güya dine hizmet ve savunma adı altında bağıranların hepsi çarşaf giyer. Kata asla.

Konu aslında karşı olduğum sistemin koruyucusu kanuncularn dediği gibidir. Bu bir bili bili operasyonudur. Siz sanıyormusunuz ki Fransa 2007 modasında türban damgasını burdaki zavallı çocukların etkisi ile vurdu.

Bakın çok açık net olarak söylüyorum, inancı şekilsel bir formda hapsetmek için oynan bu tezgaha aslında karşı çıkması gerekenler Mutlak gücü kabul edenler olmalıdır.

Ama Allah mutlakiyet noktsaında değil, lambadan çıkan cin gibi insanlara anlatıldığı için, bugün eşitliğin savunucuları inançsızlar gibi görünmektedir.

Halbuki Allah'ın varlığı veya yokluğu değildir mesele. Bu tartışmaya giren herkes yokluğunda kaybolur zaten. Zira Tanrıyı modellemek demek ona dokunmak demektir. Modelleyemediğiniz hiç bir şey de sadece şeydir zaten. Şey ise çok ilginç bir kelimedir. Bence Allah kadiri külii şeydir. birçok eski tasavvuf erbabı da böye tanımlar.

Mesele varlığının kabul edilmesi ile gücün kimde olduğu, yokluğunun kabul edilmesi ile mağlubun yaşama hakkının ne olduğudur.

Bugün dikkat edilirse peygamberlerin ortaya çıktığı dönemler ile zulümler veya halkların umutsuzluğa yenik düştüğü dünemler tamda örtüşür.

Tanrı varmıdır? Var denirse ne kazanırız. Yok denirse ne kaybederiz. Mesele halkın nazarında bu olmalıdır. İşte bu muazzam gücün boyutundandır ki saltanatlar baş göstermiştir peygamberlerden hemen sonra hep.

Mutlak güce varana kadar tanrı vardır; mutlak güce varınca güç zaten tanrıdır.

İşte herşey helak olup gidicidir ona bakan yüzü müstesna ayetinin içinde saklı olan budur.

Ben inançlı birisiyim 3 kızım var biri daha küçük eşim dahil 3 yetişkin ve hepsinin başı açık. zaman zaman örtünme ile ilgili bana edilen küfürlerde söylediğim şey şudur;

"Başınızı örterek kendinizi korursunuz, örtmeyerek dininizi..
Ben sisteme biat edip örtünen bir kız babası olmaktansa, örtünmeden isyanında eşitlik için çabalayan bir kız babası olmayı tercih ederim. "
...
Allah'ı taşta toprakta değil mutlak paydada aramalıdır insan. *Puta taparlığın altında yatan şey ise sınıfsal bir kadronun mutlak gücün adına aracı olması ve beşerin kendi için tanrısal kuralları bu sınıftan almasıdır. Bugün hala kraliyetlarin altında yatan güçde budur zaten.

İlm yapmış bir müslümana sorduğunuzda size Kuranı şöyle tarif edecektir.
"Kuran, tevatüren bozulmadan aktarılarak gelen allah kelamıdır."

Buradaki "tevatüren"i sorun. Çok şey deşilir bana inanın.

Agnostizm ile Müslümanlık arasındaki en bariz fark, dilim döndüğünce anlatmaya çalıştığım Kadiri külli şey teriminde saklıdır.

Benim amacım asla tanrıyı bulmak değil, ilgilendirmiyor da beni. Amacım hepimizin içindeki o kaynağı keşfetmek.
Kaynağın en temelinde ise mutlak eşitlik vardır. Aslanın ceylanı öldürmesinin eşitliği. Bakın burası da çok çok önemlidir bence.

Marks tanrıyı sorgulamaz. Tanrıya halkın dilinden sorar aslında ve cevabı da tanrıya halk adına verir.

Kısaca en baştan özetlemek gerekirse ;

İnanç bir tercihtir. Sonuç değil.

Bu nedenle bugün inancı tercih eden ben, belki inançsızlık tercihi ile öleceğim, inançsızlık tercihi ile yaşayan başka birisi belki inançlı olarak ölecektir. Bunu kişinin kendi dahil kimse bilemez. Zira insan geleceğini bilemez. Ancak kararlı olur o kadar. O karar ise tercihinin aksine doğru kuvvetli bir savunma yaparsa inatçı olur, mütemerrid bir insan ise zaten hiç bir dinde makbul değildir. İster inansın ister inanmasın inat her iki durumda da tercihi yıkar.

Bir şiir yazmıştım bir zamanlar;
..........
Yaşamın getirecekelerini görmek için buradayım
Belki bereketli mahsuller yetişecek
Nehrin bilinmeyenenden getirdiği humusta

Belki de gömülüp gideceğim
Üstüme örtülmüş lığda.

Kimbilir bekleyip göreceğiz..
............
....

Hımmm şeyi unutmuşum *

Hadi başörtülüler diğer emirleri dile getirmiyor;

Demokrasinin savunucusu kitleleri yönetenler neden , sizin gösterdiğiniz madem öyle alın lem, baş örtü serbest, başını örten çarşafı da giyecek, madem din, aha da böyle emrediyor bizde sizin günaha girmenizi istemeyiz, başörtü serbest, takanlar çarşaf da giyecek demiyor sizce?

Üniversite Tanrıya saygılıdır diyerek, baş örten öğrencilere kapıda çarşaf dağıtacak, hatta diplomalarına şerh düşecek, bu kızla evlenen erkek, ardından 4 tane daha alabilir zira bu kız baş örtüyü savunarak şeriatın emrine uydu, şerita uymak demek külli olarak kabulu gerektirir.

Hiç merak etmeyiniz bu yeni tohumların nesli 50 sene sonra bugünkü demokratlardan daha hatta kat be kat demokrat olacaktır. O günlere yaşı yetecek bugünün bu site müdavimleri ile bu konuda bahse bile girerim.

Hatta 10 yıl sonra içkinin aslında helal olduğu ile ilgili baldan şerbetlerin kabak içinde bekletilerek yapılması koşulu ile kabulu olacakır. Takkeli dayılar yatsıdan sonra meyhanede baldan kabak eskitmesi içki isteyince bizler hoopp arkadaş bu laikliğe aykırı içiyorsan aha da rakı diyerek yeni bir krize sebep olacağız. Sonra devlet yatsıdan sonra içki satışınmı yasaklayacak, dini bütün müslümanlar cami köşelerinde sistemden gizli olarak kabakta bekletilmiş bal şerbetlerini yudumlayacaklar. *

Rakı haram, müslüman içkisi helal denilerek ev toplantılarında halk bu yeni içkiye adapte edilecek. *Hep birlikte zom olup bu millet sisteme entegre olmaya devam edecektir.

Ohh bakın siz o zaman gümürtüye, oooo ala ne ala mualla muhabbetleri *
......... seyir lazım demi yaaa *

Biraz uzun özel bir mesaj oldu. Artık kusura bakmayın,......................................... ..............
..........................................,.

13-11-2007 13:26

Üniversite Tanrıya saygılıdır diyerek, baş örten öğrencilere kapıda çarşaf dağıtacak, hatta diplomalarına şerh düşecek, bu kızla evlenen erkek, ardından 4 tane daha alabilir zira bu kız baş örtüyü savunarak şeriatın emrine uydu, şerita uymak demek külli olarak kabulu gerektirir.

Bu çözüm yolunu gerçekten beğendim.

Üniversite'de başını örtmek isteyen kızlarımızdan baştan noter tasdikli bir hak feragatnamesi alınabilir gerçekten:

Başımı örterek şeriat hükümlerini uygulamak istediğimden, laik rejimin bana tanıdığı eşit miras, şahitlikte eşitlik, evlilikte eşitlik, boşanmada eşitlik, kısacası insanlıkta eşitlik haklarımdan feragat ediyor, şeriat hükümlerince normal şartlarda okuma hakkım da bulunmadığından üniversite kapısında değerli hocalarımın bana verdiği çarşafı giyip imam Gazali hazretlerinin tarif ettiği şekilde, duvar kenarından, kimsenin gözlerinin içine bakmadan, hele de erkeklere hiç yaklaşmadan, hızlı şekilde yürüyerek evime geri dönüyorum.

Şeklinde bir feragatname ile bu iş kavgasız gürültüsüz çözülür.

13-11-2007 14:44

Sevgili hiramusta,
video kopyalamışsın, hiç sevmesemde bende bir kopyala yapıştır yapmak zorunda hissettim kendimi. Sn. Yayla medeniyeti nasıl tanımlamış öğrettin bana, bak şimdi başka biri nasıl tanımlamış medeniyeti;

"Toplum'un sınıflara bölünüşü ile başladı. Bir avuç ayrıcalı egemen sınıf, bütün zenginlikler gibi, madde varlarını düzenleyen bilim'i de tekeline geçirdi. Uygarlıkta bilim var, sosyalizm yoktu.

Uygarlıktan önceki toplum biçiminde sınıflar yok, sosyalizm vardı. Ama bilim de yoktu. Bilim yazılı biçimde biriktirilmiş bilgi hazinesi idi. Yazı ancak varlıkların birikimi hazineleştikçe, onları kayıt etmek zoru ile icat edildi.

Böylece insanlığın çelişik alın yazısı: Bilim ile Sosyalizm'i binlerce yıl birbirinden ayırdı. Onun için insanlık, yedibin yıldır sürüp gelen uygarlık boyunca, Osmanlı şairinin balıkları gibi yaşadı:

"O mahiler ki deryâiçredir, deryayı bilmezler"

(O deniz yaratıkları ki, denizin içindedirler, denizi bilmezler.) olduk.

Deniz: Toplumdu, "Mahîler": İnsanlardık. İçinde yaratılıp yaşadığımız toplumu bilmedik. Denizde balıktan beyinsiz - Toplumda insan: egemen sınıfların (Efendilerin, beylerin) pek işlerine yaradı. Balık avlar gibi insan avlamak ne "Güzel şeydi" onlar için?" H.Kıvılcımlı

Özellikle, içinde yaratılıp yaşadığımız toplumu bilmedik; bölümünü dikkatine sunuyorum. İnsanmış ne insanı yaw, altına sıçan üstün canlı mı olur, hadi ordan, breh breh...

thunderpoint 13-11-2007 15:27

Frodo'ya gelen mesjda "Daha neti Ümmü Seleme'nin boyunun uzun olması ve hacet giderirken diğer halk tarafından kadınların gözetlenmesi ve yolda sataşmalar ve tacizlerden bunalmaları üzerine ömerin sözü üzerine ziynetlerini kapatacak şekilde şal varki bir örtüdür." diyor..

Ben Sevde biliyordum, baktım öyleymiş..

Şöyle demiştir: Nebiyy-i Mükerrem salla'llâhu aleyhi ve sellem'in zevcât(-ı tâhirât)ı, geceleyin kazâ-yı hâcete çıktıklarında (Medîne'nin kenarında kâin) Menâsı' (nâm-ı mahall)a kadar giderlerdi. (Menâsı' denilen yer ise) açık bir yerdir. Ömer (radiya'llâhu anh) Nebiyy-i Muhterem salla'llâhu aleyhi ve sellem'e: "Kadınlarını kapa (yâni evden dışarıya çıkmaktan men' buyur.)" derdi de Resûlu'llâh salla'llâhu aleyhi ve sellem (onun dediğini vahye intizâren) yapmıyordu. (Nihâyet) Ümmehât-ı Mü'minîn'den ... bir gece Yatsı namazı vaktinde çıktı. (Sevde radiya'llâhu anhâ) uzun boylu bir hâtun idi. Ömer, hicâb (yâni tesettür-i nisvân) emrinin nâzil olmasına o kadar harîs idi ki, ona: "Yâ Sevde, bilmiş ol ki biz seni tanıdık." diye bağırdı. Bundan sonra Allâhu Teâlâ hicâb (Âyetin)i inzâl etti

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:15 .