Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Evren ne kadar büyük? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=541)

kani 21-06-2005 16:21

Evren ne kadar büyük?

Mrb.
Birkaç gündür sizleri izliyorum.Birbirinizi boşyere üzüyorsunuz.

l. De ki:
2. Ben sizin tapmakta olduklarınıza tapmam.
3. Siz de benim taptığıma tapmıyorsunuz.
4. Ben de sizin taptıklarınıza asla tapacak değilim.
5. Evet, siz de benim taptığıma tapıyor değilsiniz.
6. Sizin dininiz size, benim dinim de banadır.Muhammed burada söyleneceklerin hepsini söylemiş.
Evrenin sonzuzluğu içinde bir bakteri vasfı bile taşımayan İnsanoğlu varoluşundan bu yana başkalarını öldürmek için en geçerli sebep olarak dini görmüştür.
Kâfirûn Sûresi bütün kavgaları bitiren bir sure aslında.

haci 21-06-2005 17:03

Doğru Kani kardeşim..Size göre çok doğru.. Büyük manzarayı görebildiğiniz için çok doğru..

Ama Kur'an malesef büyük manzarayı göstermiyor. Ya da gösterdiği büyük manzara sapık.. Gerçeklerle bağdaşmıyor..

Bu yüzden kavga kafirun suresi ile bitmiyor..
Başlıyor..

Ne acı...

HACI

21-06-2005 17:06

adminler den bi isteğim var benim kaydımı silmeniz çünkü muhabbetinizi beni sarmadı

kani 21-06-2005 17:11

KAİNATTA DÜNYANIN YERİ

Evren ne kadar büyük gelin basite idirgeyerek gözümüzde canlandıralım.
Evrende 100 milyar civarında galaksi varmış ve her galakside de 100 milyar yıldız bulunurmuş.
100 milyar çuval alalım ve onları pirinçle dolduralım ve üst üste koyalım.
Herbiri nin içinde 100 milyar pirinç tanesi bulunan 100 milyar pirinç çuvalı, işte bizim galaksimiz bu olsun.
Bu çuvallardan birine Samanyolu galaksisi adını verelim.Bu çuvalın içinden rastgele bir pirinç tanesi seçelim ve onu kırmızıya boyayalım.
Bu da dünyamız olsun.
Şimdi dünyanın üzerine 6milyar bakteri yerleştirelim bu bakteriler de insanı simgelesin.
Şimdi üzerine bakteri yerleştirdiğimiz kırmızı pirincimizi tekrar çuvala atalım.
Belki İstanbul kadar büyük bir depo yapalım (100 milyar çuval pirinç ancak sığar) ve pirinçlerimizi bu depoya boşaltalım.
Aralarında hiç boşluk bırakmadığımız Pirinçten bir evrenimiz oldu şimdi.(gezegenler ve galaksiler arasındaki boşluğu da hesaba katarsak İstanbul kadar olan depomuzun büyüklüğü belkide dünyayı içine alacak kadar büyük olacak)
Şimdi kırmızıya boyadığımız ve üzerine 6 milyar bakteri koyduğumuz pirinci bir düşünün nerede?
Müslüman inanışına göre Allah Bu pirinçleri sadece insan için yarattı.100 milyar kere 100milyar pirincin içindeki bir pirinçte yaşayan 6 milyar insan için!!!
Gözünüzde canlandırın ve bir sonuca varın artık.

dindar_37 21-06-2005 20:23

işte bu kadar4 sınırsız şey nasıl kendi kendine oluşmuş olabilkir

21-06-2005 23:49

Kani,
Yukarıda bahsettiğin Kafirun Suresi, Muhammedin henüz güçlü olmadığı 1. Mekke döneminde yazılmıştır. Bu surenin yazıldığı dönemde müslümanların sayısı çok az idi. Bu nokta çok önemlidir. Mekke müşrikleri Muhammedle dalga geçmekte ve onu sıkıştırmaktadır. Bu durum bilinmeksizin Kafirun Suresi'ni yorumlamak doğru olmaz. Çünkü sıkışık pozisyonda olan Muhammed, "senin dinin sana benim dinim bana" diyerek taktik icabı diğer dinlere hoşgörülü görünmeye çalışmıştır. Buna da mecburdur. Ama aslında bu kurnazca bir taktiktir. Nitekim Muhammed güçlendiğinde, bilhassa Medine döneminde bu tip hoşgörülü sözler yerine saldırgan ifadeler kullanmıştır. mesela "haram aylar çıktığında, müşrikleri bulduğunuz yerde öldürünüz" demiştir. Güçlü olduğu dönemde Muhammed oratlığı kan gölüne çevirmiştir. Müslümanlar, Medine döneminden itibaren 3 büyük, 46 ufak çaplı savaş ve çatışma yapmıştır Muhammed döneminde.

teo 22-06-2005 02:38

Kani tebrik ederim müthiş bir anlatım olmuş...ee mümin kardeşler buyrun birde burdan yakın:)

kani 22-06-2005 23:52

dindar_37
6 milyar bakteri için neden 100X100 milyar pirinç?
Sence ekonomikmi?
Sence mantıklımı?
Sence pire için yorgan yakmak değilmi?

kani 23-06-2005 00:19

Cem

İslamda TAKİYYE o zaman mı başladı yani

KANİ

undergrant 31-07-2005 22:43

senin bilemediğin kadar büyüktür evren bunu unutma allahın olduğuna inanmayanlar size birşey anlatım anlayın

BİR AYRAN ALIN ELİNİZE VE BİRDE TUZ SONRA TUZU ALIN VE AYRANIN İÇİNE ATIN VE KARIŞTIRIN NE OLACAK TUZ KAYBOLACAK SİZE SORUYORUM TUZ NERDE TABİKİ HERYERDE İŞTE ALLAHTA HERYERDEDİR

kani 06-10-2005 18:20

Cevap yok mu?
6. aydan beri evrenin ne kadar büyük olduğunu düşünen kimse çıkmadı mı kuranda bu konuda neler var?

Materyalist 23-10-2005 05:21

Evren sonsuzdur. İki sonsuz bir arada olamayacağına göre, tanrı ya yoktur, ya da maddenin kendisi tanrıdır.

23-10-2005 05:47

Re: Evren ne kadar büyük?

Alıntı:

kani´isimli üyeden Alıntı
Mrb.
Birkaç gündür sizleri izliyorum.Birbirinizi boşyere üzüyorsunuz.

l. De ki:
2. Ben sizin tapmakta olduklarınıza tapmam.
3. Siz de benim taptığıma tapmıyorsunuz.
4. Ben de sizin taptıklarınıza asla tapacak değilim.
5. Evet, siz de benim taptığıma tapıyor değilsiniz.
6. Sizin dininiz size, benim dinim de banadır.Muhammed burada söyleneceklerin hepsini söylemiş.
Evrenin sonzuzluğu içinde bir bakteri vasfı bile taşımayan İnsanoğlu varoluşundan bu yana başkalarını öldürmek için en geçerli sebep olarak dini görmüştür.
Kâfirûn Sûresi bütün kavgaları bitiren bir sure aslında.

bu kafirun suresi de en komik surelerden biridir, şöyle ki: şimdi başlıyosun ben sizin tapmakta olduklarınıza tapmam diyerek(geniş zaman)
siz de benim taptığıma tapmıyorsunuz(şimdiki zaman görünümünde geniş zaman)
ben de sizin taptıklarınıza asla tapacak değilim(gelecek zaman, zaten az önceki geniş zaman bunu da kapsıyordu, burada luzumsuz tekrarın ilki yapılıyor)
evet, siz de benim taptığıma tapıyor değilsiniz(=tapmıyorsunuz) ikinci gereksiz tekrar.
sizin dininiz size, benim dinim banadır(özetleyici gereksiz tekrar)

Materyalist 23-10-2005 12:05

Zaten kurandaki surelerin hepsi komik. Aslında sureleri üçe ayırabiliriz. Komik sureler, ciddi olmaya çalışmasına rağmen yine komik olan sureler, çok komik sureler. Kafirun suresi de bunlardan birincisine giriyordur herhalde.

afacanx 24-10-2005 09:49

Kani kardeş, Allah "Ol!" deyince her şey oluverdiği için, isterse 1 bakteri için dünya kadar pirinci de yaratır. Bu onun kudretini gösterir sadece...
Ekonomik değil mi? Ekonomik olmaya ne ihtiyacı var, her şeye sahip olanın?

afacanx 24-10-2005 10:09

Surelerle dalga geçmeniz hakkında...
O arapça'ya indirgenmiş bir suredir. Allah'ın kelam'ının insan ürünü olan dile yansıması...

Düşününce, yazılı herhangi bir metin eleştiriye açıktır. Açık olmaması düşünülemez. Buna Kur'an da dahil... Ben de şöyle diyebilirim: "Kuran ya da başka bir kutsal kitapta, neden dünyanın yuvarlak olduğuna dair herhangi bir NET ifade yok? Ya da neden orada şöyle bir ifade kullandın? Böyle yazsaydın daha iyi olmaz mıydı?" diye...

Ya da neden, "Elif, Lam, Mim" gibi şifrelere, anahtarlara ihtiyaç duyuyor diye; Allah?

Zaten söylenen şey Kur'an mükemmeldir olmamalı. Çünkü insan bilmeli, var olan her şeyin vardır en mükemmeli... Allah en güzel olandan daha güzel olanı yaratmaya Kadir değil midir? Evet kadirdir. O sadece noksan sıfatlardan münezzehtir. Kendisinden daha güçlü birini yaratmak gibi (bu noksanlıktı). Var olan her güzelin daha güzeli vardır. Hiç bir kız için diyebilir miyiz ki bu Kainatın gelmiş geçmiş en güzel kızı??

Müslümanlar der ki: "Ku'an Haktır." Dikkat edin: Mükemmel değil: Hak -Yani gerçek (hakikat), adalet (haklı olmak) gibi kavramların kökü :)

Önemli olan ifadeler değil, değerlerdir. İslam'da fikir olarak Allah'ın insanlara merhamet için çok iyi insanlar olan peygamberleri göndermesi vardır. Onun organizasyonuna uyan ve hayırlı şeyler yapanlar dünya ve ötesinde mükafatlandırılır. Zaten iyi olmanın kendisi bir mükafattır. Yani mesele göğüsleri tomurcuklanmış huriler, şarap akan ırmaklar değil...
Allah Meyhane ya da Kerhane işletmecisi ya da Cehennem'de kafir köftesi pişiren bir kasap değil... İyiye iyi, kötüye kötü olan bir Tanrıdır.

Bunu kabul edenler akıllarındaki tüm sorulara cevap verebilmiş değillerdir. Ama cevap bulacağım en azından umutlarını ve erdemlerini kaybedecek değillerdir. İnsan bu her şeyi bilmek mecburiyetinde değildir.
Ve herkesin cennet anlayışı da farklıdır. Son samuray filmindeki Katsumato'nun ölürken gördüğü çiçekleri hatırlayın. Bu cennet anlayışı araplara göre Kadın göğüsleri arasında yatmak olabilir. Ben se sevdiğim kıza sarıldığımda başka hiç bir şeye ihtiyaç duymayarak sonsuza kadar öylece kalmak istemiştim. Allah'a o anki hissettiğim minnettarlığı belki bir Hacı Kabe'de hissetmemiştir. Ancak ne var ki benimkisi bir platonik aşktı ve onunla veda ederken sarılıyorduk. O üzüntüyü de anlatamam. Ben bunu yaşattığı için güzelliklerin kaynağı olan Allah'a hep şükredeceğim. Peki zulme uğrayanlara ne olacak? Gerçekten bilmiyorum... Onlar için de dua ediyorum. Diyorum ki inşallah onları ahirette olsun mutlu görürüm...

Materyalist 24-10-2005 14:45

"yani mesele göğüsleri yeni tomurcuklanmış huriler, ırmaklar, şaraplar değil" demişsin. "allah kerhane işletmecisi değil demişsin." Peki niye allah her surede muhakkak bunları gündeme getiriyor. Sürekli, insanların kafasına vura vura tekrarlıyor? müslümanların amacı cennete gitmek. Niçin cennete gitmek. Orada vaad edilenler için cennete gitmek. Hangi molla cennetten bahsetse, ağzının suyu aka aka ilk önce 70 huri kızından bahsediyor. yoksa senin dediğin gibi sadece iyi olmak uğruna bu işi yapan müslüman "DÜNYA ÜZERİNDE YOK"

kani 25-10-2005 01:44

afacanx
Ekonomik değil mi? Ekonomik olmaya ne ihtiyacı var, her şeye sahip olanın?
demişsin
sevabın günahın dağılımında ekonomikliğin nedeni de olmamalı

afacanx 25-10-2005 07:34

Düşüncelerinizi anlıyorum.

"Cennet, cennet dedikleri,
Üç beş köşk, üç beş huri...
İsteyene ver sen onu,
Bana seni gerek seni..."
(Yunus Emre)

"Neye yarar,
Bir meyhaneye çöküp vicdanı sınaya çekmek,
Cami'de secdeye kapanmak, bitmiş bir ruhla...
Bir yazgımız olduğunu bilmek ve ne yazıldığını hiç bilememek,
Dert değil...

Cehennem korkakları sığınırlar tapınaklara...
Tanrı'nın yüceliğini bilenler,
Kalplerine sokmaz böyle düşünceleri...

Cennette huriler varmış, kara gözlü,
İçkinin de oradaymış en güzeli,
desen biz çoktan cennetlik olmuşuz,
Bir yanda şarap, bir yanda sevgili :)

Sensiz camide namazda işim ne?
Seninle buluşma yerim meyhane...
Benim sevmem böyle yüce Tanrı,
İstersen kaldır at Cehennemine...

Kim görmüş o cenneti, cehennemi,
Kim gitmiş te getirmiş haberini
Kimselerin bilmediği bir dünya,
Özlenmeye korkulmaya değer mi?

Bir yudum kızıl şarap, bir nefes yar dudağı...
Satmışım cehennemi, gönlüm bu aşka razı...
Şu koskoca dünya benim cennet meyhanem,
Nikahlım üzüm kızı, günahlım din yobazı

Kader seni bağrına basmak mı ister?
Hadi ordan çek arabanı, de...
Boş sıkıntılara kaptırma kendini,
Yutmadan seni kara toprak.
Ne KİTABI bırak, ne ÇAYIR ÇİMENİ...
Hele YARİN dudağını, sakın ha!
Ta son güne dek...."
(Hayyam)

Bir gün Peygamber efendimize, Cebrail bir şey fısıldamış. Hz. Ebu Bekir'in dünyadaki tüm ibadetlerden daha büyük bir ibadet ettiğini...
O da Hz. Ebu Bekirin evine gitmiş: "Az önce ne ibadeti yapıyordun?" diye sormuş. Hz. Ebu Bekir de: "Namaz kılmak gibi bir ibadet yapmıyordum, ama düşünüyordum." demiş.
"Ne düşünüyordun? Onu söyle."
"Yarabbim sen cenneti ve cehennemi dolduracağını söyledin. Öyleyse benim bedenimi öyle büyük yap ki, cehennemi tek başıma doldurayım, diğer insanlar hep cennete gitsin." diyordum demiş... İşte bu en büyük ibadet imiş, şu ana kadar yapılmış, yapılacak...

Hz. Ebu Bekir hurileri mi istiyordu? Yoksa insanları mı seviyordu? Söyleyin lütfen... Kim yapar ki?
Hurileri arap bedevileri istesin, Yunus ne diyor duydunuz mu? Bakın yazdım Hayyam ne diyor, ben çok seviyorum onu... Hayyam'ı da Yunusu da...

Şu hurilere kafayı takmayın... Dedim ya yazılı olan her metin eleştrilebilir. Önemli olan manası... Hem o huri konusuna en güzel cevabı Hayyam vermiş diye yazdım...

Bu arada Kani kardeş, ekonomik değildir zaten... :)

mmx 25-10-2005 13:42

Değerli Kafirler,

site yöneticisi Cem denen adamın dediğine cevap verelim:
1-İslamda zorlama yoktur.La ikrahe fid-din der Kuran.Sizin gibiler islam zayıf döneminde böyle demiştir.Sonrada kelle almıştır er.Tevbe suresi ayetlerini ve Kureyzayı örnek verir.Üstadınız Turan Dursunda( hani şu gebertilen Allah peygambere söven) öyle yapardı!
2-Allah c.c Kuranı-ı Azimüşşsanda Allah düşmanlarına dünyada zillet ve ahirette elem verici azim bir azab vad etmiştir.Allah vadinden dönmez.Kureyza 'nın başına gelen Allah'ın kafirlere dünyada tattırdığı azabtır.Ahirette başlarına gelecek ise bununla kıyaslanamaz.Gücünüz yetiyorsa ahirettede onların avukatlığını yapın.
3-Tevbe suresi ayetlerine gelince bu ayetler(kılıç ayetleri denen) belli bir döneme aittir.Kafirler Hudeybiye barışının şartlarını ihlal edince Allah c.c bu ayetleri nazil etmiştir.Sadece belli bir dönemi kapsamaktadır.
4-Müslümanlar güçsüz iken, dininiz size, sonradan da güçlenince islam olun kellenizi alırız dememişlerdir.(Bunun aksini gösteren rivayetlere dayanabilirsiniz.)
Ancak Hudeybiye barışından sonra, müslüman sayısı kat kat artmıştır.Buda müslümanların güçlendikleri dönemde büyük sempati topladıklarını ve dini en güzel şekilde tebliğ ettiklerini göstermerktedir.Çünkü mekkeli kafirlerin ileri gelenlerinin ızları oğulları Muhammed sav efendimizin yanına koşarak islam girmişlerdir.
5-Dahası Maide suresi Medine döneminde inmiştir.Hudeybiyeden sonra nazil olduğuna dair rivayetler vardır.Müslümanlaın tamamen güçlendiği döneme aittir.
6-Bu surenin 2. ve 8.ayetlerinde müslümanlara, bir zamanlar kendilerini Mescidi Haramdan çıkaran kafirlere karşı, düşman olunmaması, onların haklarına tecavüz edilmemesi yönünde uyarmakta ve böyle yapmanın takvaya en uygun olanı olduğunu vurgulamaktadır.
SÖZ KONUSU AYETLERLE ASILSIZ İDDİALARA CEVAP VERİLMİŞTİR.
ŞİMDİZ MATERYALİST DENEN ZARZAVATÇININ İDDİALARINA GELELİM:
1-EVren sonsuz olsa, tanrı olmaz.İki sonsuz bir arada olmaz demektedir.Ancak evren sonludur.Bu bilim tarafından kabul edilmektedir.Demekki Tanrı vardır.Tanrı madde ile özdeşleştirilemez.Çünkü onun eksikliklerden arınmış olması ile bağdaşmaz.
MATERYALİSTİNDE ZIRVALADIĞI ORTAYA KONMUŞTUR.

Materyalist 25-10-2005 17:18

"Bu da bilim tarafından ispatlanmıştır" kaynak adı alalım lütfen. Bilimsel bir kaynak adı alalım. (Harun yahya mongolu olmaması rica olunur).

mmx 25-10-2005 18:14

KENDİN ARAŞTIR ÖĞREN!SENİN ZİHNİYETİN YIKILDIDA HABERİN YOK.

Materyalist 26-10-2005 02:07

:D :D :D :D No laf ebeliği. Yes kaynak adı. Please :D :D :D

gameover 28-10-2005 15:26

mmx demiş ki ;

3-Tevbe suresi ayetlerine gelince bu ayetler(kılıç ayetleri denen) belli bir döneme aittir.Kafirler Hudeybiye barışının şartlarını ihlal edince Allah c.c bu ayetleri nazil etmiştir.Sadece belli bir dönemi kapsamaktadır.

bende diyorum ki ;

sadece belli dönemi kapsayan ayetlerin evrensel ve çağüstü olduğu iddia edilen bir kitapta ne işi var ? üstelik adları da kılıç ayetleriymiş.

Materyalist 28-10-2005 15:31

Gameover! Senin "materyalist demiş ki" dediğin şeyi ben demedim kardeşim. Dikkat et. Sonra bunu da "açık" zannederler, yüksek iman sahipleri :D :D :D

gameover 28-10-2005 15:34

şimdi düzelttim. kusura bakma :)

mmx 28-10-2005 15:50

GAMEOVER'A CEVAPTIR:

TEVBE SURESİ 5.AYETLE İLGİLİ:
DAR GÖRÜŞLÜ OLMAYIN.
1-TEVBE SURESİ MÜŞRİKLERE BİR ÜLTİMATOMDUR.KURAN BİZE NASIL DUA EDİLECEĞİNİ, MÜSLÜMANLARIN ÇEKTİĞİ EZİYETLERİ, MÜNAFIKLARIN MÜSLÜMANLARIN ARASINA SIZIŞLARINI...VS ANLATIR.BU ÖZELLİĞİ İLE SADECE BİR İLAHİ BİR KELAM DEĞİL, DEVRİNE IŞIK TUTAN BİR TARİHSEL KAYNAKTIR.BU ÖZELLİĞİ İLE MÜSLÜMANLAR İÇİN İYİ BİR TARİHSEL KANIT TEŞKİL EDER.
2-TEVBE SURESİ, İSLAMIN ARABİSTAN YARIMADASINDA İYİCE YERLEŞMESİ İÇİN KAFİRLERE KARŞI GEÇİLEN BİR TAARUZU İFADE EDER.İYİCE TEMİZLENMEKTE OLAN BİR YARIMADADA BİRKAÇ İRİNLİ BÖLGE KALMIŞTIR.
3-HİÇ BİR İNSAN VUCUDU CERAHATİ VEYA YARAYI KABUL EDER Mİ?
4-EVRENSEL BİR KİTAPTA BU GİBİ AYETLER GEÇEBİLİR.VERDİĞİ DERSLER, KALICI, YAŞANAN OLAYLAR İSE O DEVRİ İLGİLENDİRİR.BU AYETLERDE AMAÇ, HEM MÜSLÜMANLARI BİLGİLENDİRMEK, HEMDE İSLAMA KARŞI TARRUZA KALKILDIĞINDA NE ŞEKİLDE BİR CİHAT RUHUNUN TAŞINMASI GEREKTİĞİ KONUSUNDA BİLGİ VERMESİ BAKIMINDAN İBRET VERİCİDİR.
5-KURANDA HACCA DEVE İLE GİDİLMESİNDENDE BAHSEDER.AMA BU KURAN'IN EVRENSELLİĞİNE HALEL GETİRMEZ.AYETLERDE AMAÇ HÜKÜM HAC, ARAÇ DEVEDİR.İSLAM ALİMLERİ BU GİBİ KONULARDA AMAÇ VE ARACI AYIRMIŞLARDIR.ZAMANA GÖRE ARAÇ DEĞİŞİR AMA AMAÇ DEĞİŞMEZ.KURAN HİTAP ETTİĞİ ÇAĞA UYGUN OLAN ARACI İFADE ETMİŞTİR.

Materyalist 28-10-2005 16:00

Kuran "hacca deve ile gidin" der çünkü muhammed o zamanlar, uzun yola deve kadar dayanıklı bir hayvan bilmiyordu. Bugünkü gelişmeleri zaten bilemezdi. Eğer o lafı allah söyleseydi "hacca uygun bir araçla gidin" derdi. yok deve araçmış, yok hac amaçmış gibi hem kendinizi, hem de milleti kandırıcı zoraki yorumlardan vazgeçin.
Muhammed çevresinde ne varsa ona göre konuşuyordu. Bu kadar basit. :D

gameover 28-10-2005 16:09

mmx dostum seninle insana yaklaşım kriterlerimiz farklı olduğu için aynı noktada buluşmamız imkansızlaşıyor.

bana öncelikle allahın kullarına ültimatom göndermesi mantıksız geliyor.küçük bir misal veriyim.benim bir şahin marka arabam olsa beni sollayan kaliteli bir arabaya yetişip bende bir şekilde onu sollamak isteyebilirim.ama bir porche ya da ferrarim olsa kimseyle yarışma gereği duymam.çünkü bilirim ki gaza az birşey dokunsam herkesi sollayacak kapasitedeyimdir.allahtan bahsediyoruz niye,kime,neden ültimatom?

ayrıca ben benim gibi inanmayan hiçbir insanı temizlenmesi gereken bir yara,bir iltihap olarak görmem.her milleti seviyorum ben.her inancada saygı duyuyorum.acaba sen avrupalı koyu hristiyan bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelip aynı şekilde yetiştirilseydin yine bana islamiyeti ve kuranı mı savunacaktın ?

mmx 28-10-2005 16:22

MUHAMMED SAV ETRAFINDA NE VARSA ONA GÖRE KONUŞMUYORDU.NİTEKİM, KURANDA SEKAR,HUTAME,ALAKA,KAARİA... SAHABENİN ANLAYAMAYACAĞI BİR DİLDE KULLANIYORDU.HADİSLER İNCELENİRSE, RASULULLAH EFENDİMİZ BİRŞEYLER AÇIKLADIKLARINDA SAHABE KENDİSİNE BUDA NEDİR YA RASULULLAH DİYE SORMAKTADIRLAR!
KURAN-I KERİM, GELDİĞİ TOPLUMA MUHKEMATINI UYGUN BİR DİLLE AÇIKLAMIŞTIR.ANLAYABİLECEĞİ BİR DİLLE.
MESELA KURANI KERİMDE, ALLAH'IN NİMETLERİNİN SINIRSIZLĞINA İŞARET EDİLİR.ANCAK ARAPLARA ÖRNEK VERİRKEN HURMA AĞAÇLARINDAN BAHSEDER.AMAÇ MESAJIN İSLAMIN ÇEKİRDEK TOPLUMUNA ULAŞTIRILMASIDIR.ÇÜNKÜ İSLAMI YAYACAK NESİL ODUR!EN İYİ ONLAR MUHKEMATI (TEMEL ESASLARI) ÖĞRENMELİDİRLER.

CAN ALICI NOKTA İSE ŞUDUR:
PARÇADAN BÜTÜNE GİDEREK SONUCA VARABİLİRSİNİZ.MESELA ÇİÇEKLER, BİTKİLER,HAYVANLAR HEP BİR TOHUMDAN ANA ÖZDEN(HÜCREDEN) BÖLÜNME YA DA ONUN İÇİNDEN FIŞKIRMA İLE OLUŞURLAR.BUNUN GİBİ BİR İNSAN, BU EVRENİNDE BİR ANA TOHUMDAN VEYA KOZMİK YUMURTADAN OLUŞTUĞUNU DOĞAYA BAKARAK ASLINDA TAHMİN EDEBİLİR.VEYA GEZEGNLERE BAKIP HIMMM BUNUN BENZERİ BİR DÜZEN ATOMALTI DÜNYADADA VAROLABİLİR DİYEBİLİR.ÖYLE DEĞİL Mİ?
SONUÇ:EVRENİ OLUŞTURMA AMAÇ- ARAÇ KOZMİK YUMURTA,İNSANI OLUŞTURMA AMAÇ- ARAÇ ZİGOT.
BUNUN GİBİDE ZAMAN MEKAN VE KOŞULLARA GÖRE AMAÇ VE ARAÇLAR DEĞİŞEBİLMEKTE.ZAMANA VE MEKANA GÖRE ARACIN DEĞİŞEBİLMESİ, BİR DOĞA KANUNU.BUNU BİR MATERYASLİT NASIL İNKAR EDEBİLİR?
HAL BU İKEN NASIL OLURDA, HAC AMAÇ OLURKEN, O HACCI İFA ETMEDEN KULLANILAN ARACIN ZAMANA GÖRE DEĞİŞTİRİLMESİNİ KINAR?

mmx 28-10-2005 16:29

TABİAST KANUNLARINI SORGULUYORMUSUN?NEDEN ELMA BIRAKINCA YERE DÜŞÜYOR DİYORMUSUN?ELBETTE HAYIR...

ALLAH'IN KANUNU BU.İMTİHAN DÜNYASINDAYIZ.SEN YARATILDIN VE SANA İRADE VERİLDİ.BUNA GÖREDE MÜKAFAT VEYA CEZA GÖRECEKSİN.

ALLAH'IN KULLARINA KARŞI, CEHENNEMİ NEFİSLERİN TEMİZLENİP ARINMASI İÇİNDİR.İNANSIN İNANMASIN HERKES CEHENNEME GİRECEKTİR.İLAHİ ARINMA İÇİN ŞART BUDUR.(MERYEM 71-72-73)
YOKSA AMAÇ, SADECE İNANMADIĞI İÇİN YAKMAK DEĞİLDİR.AMAÇ NEFSİN TEMİZLENİP ARINMASIDIR.
ALLAH ''KAD EFLAHA MEN ZEKKAHA.YANİ KİM TEMİZLENİRSE, O ARINIR DİYOR.''NAMAZ, ZEKAT, ORUÇ...VB HEPSİ BUNUN İÇİNDİR.

ALLAH'I İNKAR SONU GELMEZ NEFS AZGINLIĞIDIR.BUNUN MUHATABI İSE EBEDİ CEHENNEM AZABIDIR.

gameover 28-10-2005 16:30

hem sahabenin bazı kuran surelerini anlamayıp muhammede anlamını sorduklarını söylüyorsun hem de kuranın hükümlerini açık seçik açıkladığını söylüyorsun.bu mantıksal bir çelişki değil mi?

internetten çıkmam lazım sonra yine konuşuruz sevgili kardeşim.kal sağlıcakla.

mmx 28-10-2005 16:41

ANLAMADIĞIN ŞEY ŞU:

KURANDA MUHKEMAT VAR.MÜTEŞABİHAT VAR.

MUHKEM AYRINTILI AÇIKLANMIŞ OLANLAR.

MÜTEŞABİH YORUMA AÇIK AYETLRDİR.SAHABENİN ANLAMAKTA ZORLANDIĞI HATTA ANLAYAMADIĞI YERLER İŞTE BU YERLERDİR..MÜTEŞABİHİ ZAMAN TEFSİR EDER.

GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ ÇELİŞME YOK.

Materyalist 28-10-2005 16:49

sonuna kadar çelişkilerle dolu bir kitap. Bu arada yazılarını yazarken anlayacağım (Kendi açımdan) kelimeleri kullanamaz mısın? Her yönünle arap olmaya yemin mi ettin?
"biz dilemeden siz dileyemezsiniz" daha neyini tartışacağız bunun.
"lam, mim, kaf, kof, cof vb. (Son ikisi yok)" bunlar ne yaaaaa? Muhammed millete gizemli görünmek için bir sürü sahtekarlıklara başvurdu. Anlamsız kelimeleri de sırf bu mantıkla koydu.
Madde size akıl versin :D :D :D

mmx 28-10-2005 16:52

KURANDA İKİ ÇEŞİT AYET VARDIR.
1-MUHKEM
2-MÜTEŞABİH

KURAN AÇIKTIR.HER ÇAĞ İNSANININ ONDAN ALACAĞI VARDIR.KURAN MUHKEMATI DETAYLI AÇIKLAMIŞTIR.(HELAL HARAM...VB)

ANCAK SAHABENİN ANLAMAYIP SORDUĞU MÜTEŞABİH AYETLERDİR.

Materyalist 28-10-2005 16:59

Sana bir ayet: pun, tec, vüz. Biz sana cevürne'yi verdik. Ta ki süderinleperler, ondan ders alsınlar ve iman etsinler. Zaman gelecek, yer-gök cugeminsel olacak, serün le mısrif gelecek. Rab hesap gününün sahibidir.
Bu müteşabih ayeti yorumlar mısın bana
:D :D :D

mmx 28-10-2005 17:06

FARINDAYSAN,

O DALGA GEÇTİĞİN ANLATIM TARZINI KURAN SÖYLEMİŞTİR SADECE.SENDE ONU TAKLİT EDİYORSUN.

ALLAH EN GÜZELİNİ ÖRNEKSİZ YARATIR.KURANIDA O GÜZELLİKTE ÖRNEKSİZ VAR ETTİ!

Materyalist 28-10-2005 17:12

Kesinlikle kuranın anlatım tarzıyla dalga geçmedim. Zaten kurandaki o anlatım tarzı olmasa bu kadar insanı zor bağlardı kendine. Zaten anlatım tarzındaki ahenkten dolayı, insanların kafasını uyuşturmayı başarmış. Ben kuranda geçen içi boş anlamsız kelimelere değinmek istemiştim.

mmx 28-10-2005 17:16

İTİRAF İÇİN TŞK EDERİM.

İLK DEFA İNSAFLI BİR AÇIKLAMA YAPTIN.UNUTMA BİNLERCE YIL EVRENDE ANLAMSIZ SANILAN ŞEYLER YENİ KEŞFEDİLDİ.O HARFLERDE BİR GÜN KEŞFEDİLEBİLİR.

Materyalist 28-10-2005 17:27

Bu olayı duydum, bizzat yaşamadım. Bu yüzden gerçek olup olmadı konusunda iddaa etmiyorum. Buna siz karar verin. Kuranı hakkıyla bilen biri bir toplantıya gidiyor. Toplantıda kuran okunmaya başlıyor. Kuran okunurken millet ağlamaya başlıyor tabi. Millet ağladıkça adam hayret ediyor ve diyor ki "Yahu şu anda okunan ayetlerde miras meselesinden bahsediliyor. Siz neden ağlıyorsunuz ki?"
İşte buda imanın nelere mal olduğuna bir örnek.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:37 .