Mrb.
Birkaç gündür sizleri izliyorum.Birbirinizi boşyere üzüyorsunuz.
l. De ki:
2. Ben sizin tapmakta olduklarınıza tapmam.
3. Siz de benim taptığıma tapmıyorsunuz.
4. Ben de sizin taptıklarınıza asla tapacak değilim.
5. Evet, siz de benim taptığıma tapıyor değilsiniz.
6. Sizin dininiz size, benim dinim de banadır.Muhammed burada söyleneceklerin hepsini söylemiş.
Evrenin sonzuzluğu içinde bir bakteri vasfı bile taşımayan İnsanoğlu varoluşundan bu yana başkalarını öldürmek için en geçerli sebep olarak dini görmüştür.
Kâfirûn Sûresi bütün kavgaları bitiren bir sure aslında.
Evren ne kadar büyük gelin basite idirgeyerek gözümüzde canlandıralım.
Evrende 100 milyar civarında galaksi varmış ve her galakside de 100 milyar yıldız bulunurmuş.
100 milyar çuval alalım ve onları pirinçle dolduralım ve üst üste koyalım.
Herbiri nin içinde 100 milyar pirinç tanesi bulunan 100 milyar pirinç çuvalı, işte bizim galaksimiz bu olsun.
Bu çuvallardan birine Samanyolu galaksisi adını verelim.Bu çuvalın içinden rastgele bir pirinç tanesi seçelim ve onu kırmızıya boyayalım.
Bu da dünyamız olsun.
Şimdi dünyanın üzerine 6milyar bakteri yerleştirelim bu bakteriler de insanı simgelesin.
Şimdi üzerine bakteri yerleştirdiğimiz kırmızı pirincimizi tekrar çuvala atalım.
Belki İstanbul kadar büyük bir depo yapalım (100 milyar çuval pirinç ancak sığar) ve pirinçlerimizi bu depoya boşaltalım.
Aralarında hiç boşluk bırakmadığımız Pirinçten bir evrenimiz oldu şimdi.(gezegenler ve galaksiler arasındaki boşluğu da hesaba katarsak İstanbul kadar olan depomuzun büyüklüğü belkide dünyayı içine alacak kadar büyük olacak)
Şimdi kırmızıya boyadığımız ve üzerine 6 milyar bakteri koyduğumuz pirinci bir düşünün nerede?
Müslüman inanışına göre Allah Bu pirinçleri sadece insan için yarattı.100 milyar kere 100milyar pirincin içindeki bir pirinçte yaşayan 6 milyar insan için!!!
Gözünüzde canlandırın ve bir sonuca varın artık.
Kani,
Yukarıda bahsettiğin Kafirun Suresi, Muhammedin henüz güçlü olmadığı 1. Mekke döneminde yazılmıştır. Bu surenin yazıldığı dönemde müslümanların sayısı çok az idi. Bu nokta çok önemlidir. Mekke müşrikleri Muhammedle dalga geçmekte ve onu sıkıştırmaktadır. Bu durum bilinmeksizin Kafirun Suresi'ni yorumlamak doğru olmaz. Çünkü sıkışık pozisyonda olan Muhammed, "senin dinin sana benim dinim bana" diyerek taktik icabı diğer dinlere hoşgörülü görünmeye çalışmıştır. Buna da mecburdur. Ama aslında bu kurnazca bir taktiktir. Nitekim Muhammed güçlendiğinde, bilhassa Medine döneminde bu tip hoşgörülü sözler yerine saldırgan ifadeler kullanmıştır. mesela "haram aylar çıktığında, müşrikleri bulduğunuz yerde öldürünüz" demiştir. Güçlü olduğu dönemde Muhammed oratlığı kan gölüne çevirmiştir. Müslümanlar, Medine döneminden itibaren 3 büyük, 46 ufak çaplı savaş ve çatışma yapmıştır Muhammed döneminde.
senin bilemediğin kadar büyüktür evren bunu unutma allahın olduğuna inanmayanlar size birşey anlatım anlayın
BİR AYRAN ALIN ELİNİZE VE BİRDE TUZ SONRA TUZU ALIN VE AYRANIN İÇİNE ATIN VE KARIŞTIRIN NE OLACAK TUZ KAYBOLACAK SİZE SORUYORUM TUZ NERDE TABİKİ HERYERDE İŞTE ALLAHTA HERYERDEDİR