Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Kadın & İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=31)
-   -   Türban her yerde serbest olsun (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=5617)

walla 21-02-2008 00:48

Türban her yerde serbest olsun

Binlerce genç kızımız İnançları gereği Türban takıyor, fakat Laik Türkiye Cumhuriyetinin Üniversitelerinde Kılık kıyafet kanununa muhalefet edildiği için Türbanlı kız öğrencilerin üniversite eğitimleri engelleniyor. Savunma; Dini öğeler ile kamusal kesimde bulunulamaz.
*Peki bu Müslüman kardeşlerimiz inançlarından dolayı Eğitim hak ve özgürlüklerinden faydalanamıyacaklarmı?
Benim Dinimde Darwinizmdir. Benim Tanrım EVRİMdir
Peygamberim Darwindir. Ben darvinin, Tanrının (Evrimin) resülü olduğuna inanırım. Beni ve diğer bütün canlıları Evrim yaratmıştır. Darwinizme göre insan milyarlarca yıllık bir süreçte tek bir canlı hücreden gelişmiştir. Bu süreç içinde insan hiç bir zaman son 5-6 bin yıla kadar örtünmemiştir. Çıplaklık insanın yaratılışında vardır. Hiç anasından giyinmiş, örtünmüş, başını bağlamış bir bebeğin doğduğunu gördünüzmü.
* İnsan ancak Doğanın fiziksel etkilerine karşı (aşırı güneş ışını>radyasyon ve dondurucu soğuğa karşı kumaşı icad ettiği ve deriyi işlemeyi öğrendiğinden beri giyinmektedir. Darvinist dinde Çıplaklık ibadettendir. İnsanlar normal ortamlarda, evde yolda, Üniversitelerde, mahkemelerde (aşırı güneş ve soğuk olmayan) her yerde ÇIPLAK dolaşmalıdır. Ben bir Darvinist din inananı olarak Üniversiteye ÇIPLAK olarak gitmek istiyorum, çıplak olarak derse girmek istiyorum, bu benim en doğal inanç ve ibadet özgürlüğüm, en yasal Eğitim Hakkım ve özgürlüğümdür. Şimdi soyunup ibadet edelim herşey meydanda derslere girelim sevgili Darwinist kardeşlerim , sizde türbanlarınızı takın sevgili müslüman kardeşlerim. Diğer Laik insanlar sizde bizim inançlarımıza saygılı olun lütfen ve Eğitim hakkımızı ENGELLEMEYİN lütfen...

mhmd 21-02-2008 09:37

Re: Türban her yerde serbest olsun

Toplumsal kabuller, çıplaklık konusunda onay vermekte midir?
Çıplaklık ile türban takmanın, aynı kefeye girdiğini mi düşünüyorsunuz Sn. walla?
Bildiğim kadarı ile ateizmin herhangi bir ilahı, peygamberi, ritüeli yoktur.
Kendinize yeni bir din mi edindiniz? Birilerinin islamiyet konusunda verdiği fetvalardan etkilenmiş gibisiniz.

Türban konusunda bir hayli yazı yazdığımı düşünüyorum. Tüm yazılarımda bir açmazı dile getirmeye çabaladım. Olmadı.
Olsun, yinelemek klavyemizi eskitmez.

Tartışılan konuya ulaşılacak cevap, üstünde durduğumuz düzlemdir.
Düzlemimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin kural ve kaideleridir.
Eğer siz Anayasa'dan bahsediyorsanız, hukuk diyorsanız, uluslararası sözleşmelerin bağladığından dem vuruyorsanız baz aldığınız/düzleminiz bunlardır. Bunlar olmalıdır. Bunlara göre çözümler getirilmelidir.

Yok hayır, bunlar bir kenara atılabilinir, diye birilerinin dediği gibi diyorsanız, tartışmamızın bir manası yoktur. Kimin gücü varsa, gücü nispetinde yapacağını yapan bir faşizme yazacağımız tek kelime olamaz.

Yok biz, dini açılımlar getirip, türbanın ya da bilmem hangi şeyin, dini bir geçerliliği yoktur diyorsanız, düzleminizi kaybettiğinizin resmidir. Sn. Baykal'ın son zamanlardaki Kur'an lı sünnetli açılımlarına en büyük tepkiyi sizden beklemekte idik. Olmadı. Olmadığı gibi yeni yeni dini açılımları sizlerden görmeye başladık.

Hadi hayırlısı.

Bu arada, hükümsüz olanınızı bir şekilde bulduğunuza sevindik.

hiramusta 21-02-2008 10:25

Ateizm sana pek yaramamış walla. :)

vgm.1 21-02-2008 10:49

walla mı?

* *Uzunca süredir yapılan bir anolojiyi walla dillendirmiş.

* *Mesele türban taraftarlarının bir kendilerine demokrat olmaları, aslında bu da önemli bir tartışma konusu, bir kendilerine demokrat olsalar gene anlaşılır bir tarafı var, bir kendilerine sersemler desek buna da teslim olurum ama öylede değil, hem kendilerine sersemler, bizleri de sersem yapmaya uğraşıyorlar.

* * Şuursuzca taleplere ve sorulara yanıt verebilmek pek mümkün gözükmüyor.

* * "Aptalların sorup da, akıllı insanların yanıt veremeyeceği binlerce soru vardır."

* * Selamlar.

21-02-2008 10:59

Türkiye Cumhuriyeti Anayasa'sı
MADDE 10. – Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefî inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.

(Ek: 7.5.2004-5170/1 md.)Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür.

Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.

Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar.

MADDE *24. – Herkes, vicdan, dinî inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir.

14 üncü madde hükümlerine aykırı olmamak şartıyla ibadet, dinî âyin ve törenler serbesttir.

Kimse, ibadete, dinî âyin ve törenlere katılmaya, dinî inanç ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz; dinî inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamaz ve suçlanamaz.

Din ve ahlâk eğitim ve öğretimi Devletin gözetim ve denetimi altında yapılır. Din kültürü ve ahlâk öğretimi ilk ve orta-öğretim kurumlarında okutulan zorunlu dersler arasında yer alır. Bunun dışındaki din eğitim ve öğretimi ancak, kişilerin kendi isteğine, küçüklerin de kanunî temsilcisinin talebine bağlıdır.

Kimse, Devletin sosyal, ekonomik, siyasî veya hukukî temel düzenini kısmen de olsa, din kurallarına dayandırma veya siyasî veya kişisel çıkar yahut nüfuz sağlama amacıyla her ne suretle olursa olsun, dini veya din duygularını yahut dince kutsal sayılan şeyleri istismar edemez ve kötüye kullanamaz.

VII. *Düşünce ve kanaat hürriyeti

MADDE 25. – Herkes, düşünce ve kanaat hürriyetine sahiptir.

Her ne sebep ve amaçla olursa olsun kimse, düşünce ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz; düşünce ve kanaatleri sebebiyle kınanamaz ve suçlanamaz.

mı acaba demeden edemiyorum *:(

21-02-2008 11:11

Olabilir ki biri çıkar ve ey millet !!
-Hepinizin de bildiği gibi hiçbirimiz anamızdan giysili doğmadık ve %99 u Müslüman olan ülkemde,hepimizin ortak Kitabı,Kur'anda,Allah der ki :

A'RÂF : 26. Ey Adem oğulları! Size ayıp yerlerinizi örtecek giysi, süslenecek elbise yarattık. Takvâ elbisesi... İşte o daha hayırlıdır. Bunlar Allah'ın âyetlerindendir. Belki düşünüp öğüt alırlar (diye onları indirdi).

Dolayısı ile ben "Anamdan doğduğum gibi çıplak ve Rabbimin emrettiği gibi "Takva giysisi" ile üniversiteye gideceğim"

Walla ben bir şey diyemem bu kişiye *:)

vgm.1 21-02-2008 11:15

İşte 'Türban yetmez' diyen o kızlar *

900'ü aşkın başörtülü kadının imzaladığı "Türban yetmez, diğer özgürlükler de tanınsın bildirisine öncülük eden 3 genç kız konuştu: Sivil bir anayasa yapılmadan mutlu olamayacağız..

FERHAT ÜNLÜ -SABAH
--------------------------------------------------------------------------------

Türbanı üniversitede serbest bırakan anayasa değişikliği ile birlikte gündeme gelen tartışmalar yakın zamana kadar AK Parti'ye destek veren akademisyenler ve aydınlar arasında bir kırılmaya neden oldu. Bir grup akademisyen türbanının serbest kalması yönünde bildiri hazırlarken, kendilerine "alternatif özgürlükçü" adını veren akademisyenler, "301. madde değişmeden, 12 Eylül darbesinin ürünü olan YÖK Yasası dururken, özgürlük yaklaşımının türbanla sınırlı kalmasına" bir bildiriyle itiraz etti. Akademisyenler arasında bu tartışmalar yaşanırken geçtiğimiz hafta sonu türbanlı kadınlar arasından farklı bir ses yükseldi. Üç türbanlı kadının öncülüğünde imzaya açılan bildiride 301. maddenin kaldırılması, Kütlerin ve Alevilerin sorunlarının çözülmesi istendi. "Bu sorunlar çözülmeden türbanla üniversiteye girmekten mutlu olmayacağız" diye biten bildiriyi 915 kadın imzaladı.

'İYİMSER OLMAK LAZIM'

Sadece başörtülü kadınların imzasına açılan bildirinin mimarı Neslihan Akbulut, Hilal Kaplan ve Havva Yılmaz, amaçlarının Türkiye'de ötekileştirilmiş tüm kesimler arasında bir köprü kurmak olduğunu söylüyor. Genç başörtülüler; TCK'nın 301. maddesine gönderme olsun diye bildiriyi, 301 kişi tarafından imzalandıktan sonra açıklamayı planlamışlar. Ancak iki günde hiç ummadıkları bir destekle karşılamışlar. "Başbakan'ın 301 konusundaki sözünü tutmasını bekliyoruz, sayısal çoğunlukla hemen yapılabilir" diyorlar.

'RUHBAN OKULU AÇILABİLMELİ'

Bilgi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji bölümünü bitirdikten sonra başörtüsü yasağı yüzünden mastırını İsveç'te yapan AKDER aktivisti Neslihan Akbulut, Müslümanlar için imam yetiştiren okulların bulunduğu bir ülkede gayrimüslimler için de ruhban okulu açılmasını istiyor. Gaylerin şiddete maruz kalmasına karşı çıkıyor ve mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor. Akbulut, zaman zaman kendilerine ateist (Tanrının varlığını kabul etmeyenler) agnostik (Tanrının varlığı bilinemez diyenler) ve deist (Tanrıya inanan ama dine inanmayanlar) diyen insanlarla toplantılar düzenleyip tartıştıklarını söylüyor. Akbulut şöyle konuşuyor: "Müslümanlar arasında 'Kürtlere iyi oluyor, Alevileri de görmezden gelelim' diyen birinin bulunacağını düşünmüyorum. Hrant Dink öldürüldüğünde annem babam Hac'daydı, onları aradım. Onlar da Dink için dua ettiler. Bildiride her kesimin sorunlarına değinmeye çalıştık ama eksik bulanlar var tabii. 'Başı açık kadınların korkularına da yer verseydiniz' diyenler oldu. Böyle bir yasak yok, ama böyle bir yasak olursa en başta biz karşı çıkarız." Üç arkadaş bildirinin muhafazakar basında pek ilgi görmemesini ise talihsizlik olarak niteliyor.

'Zorunlu din eğitimi kalkmalı''

Bilgi Üniversitesi mezunu olan Hilal Kaplan "Seçimlerde AKP'ye oy verdik. Bunun sebebi sivilleşme talebidir" diyor. Kaplan şöyle konuşuyor: "Herkesin birbirinin sorununa duyarlı olması gerekiyor. Benim agnostik bir kız arkadaşım var, diplomasını aldıktan sonra 'Siz üniversiteye giremiyorsunuz' diye ağladı. Biz birbirimizi anlıyoruz. Laik bir ülkede zorunlu din dersi de kaldırılmalı."

'Cemevleri ibadethane olmalı'

Bildirinin mimarlarından Havva Yılmaz, cemevlerinin de ibadethane olmasını öneriyor. "Çünkü" diyor Yılmaz, "Aleviler cemevlerinde kültürel bir etkinlik değil, kendilerine göre dinsel bir ritüel gerçekleştiriyor." ÖSS'ye girmeyi planlayan 21 yaşındaki Yılmaz şöyle konuşuyor: "Bildiriyi yayınlamamızda liberaller ve sol demokratlar ile hükümet arasında görüş ayrılığının ortaya çıkması etkili oldu. Özgürlüklerin 'ama'sı olmaz. Başı açık kadınlardan ve erkeklerden destek vermek isteyenler oldu, onlar için de ayrıca destek bölümü açtık."

İmzaya açılan bildiride özetle şu görüşlere yer veriliyor:

* "Kürtlerin ve ötekileştirilenlerin kendilerini bu ülkenin asli unsuru hissetmesi için gereken hukuki ve psikolojik ortam oluşturulmadan,

* 301 davalarını bitirecek düzenleme yapılmadan,

* Azınlık vakıflarının üzerinde pişkince oturanların rahatı bozulmadan,

* Alevilerin ibadetini kültürel aktivite, ibadet evlerini de kültür merkezi olarak görmekte ısrar etmekten vazgeçilmeden,

* Üniversitelerin bilimsel özgürlüğünün önündeki en büyük engel YÖK kaldırılmadan,

* 12 Eylül darbe anayasasını esamesi okunmayacak şekilde ortadan kaldırıp yeni, sivil bir anayasaya yapılmadan mutlu olamayacağız."

Bildiriye dün itibariyle 915 örtülü kadın imza attı. Bildiride imzası bulunanlar arasında AK Parti'nin kurucu üyelerinden Fatma Bostan Ünsal, AKDER Başkan Yardımcısı Fatma Benli, 1993 yılından beri başörtülü olan eski manken Gülay Pınarbaşı, Zaman gazetesi ve Aktüel dergisi yazarı Nihal Bengisu Karaca, Yeni Şafak gazetesi yazarı Özlem Albayrak, Vakit gazetesi yazarı Sibel Eraslan, yazar Yıldız Ramazanoğlu ve Cihan Aktaş gibi tanınmış isimler bulunuyor.

Vatan Gazetesi

Katılmasam da, yöntemleri hoşuma gitti.

Selamlar.

aydoe 21-02-2008 11:18

Türban veya başörtüsü yetmez tesettüre girilecek ise hanımlar kara çarşaf giysin bir tek gözleri açıkta olsun,o gözlerinde harama bakmamasının sağlanması gerekir.
bunun için kadın ve erkeklerin alanlarının ayrılması gerekir.
Erkek kıyafetleride yeniden düzenlensin ,bol vucut hatlarını ortaya çıkarmayacak giysi zorunluluğu getirilsin.
Kadınların eğiğtim ve çalışma ve kamu hizmeti alanları ayrılsın.
mümkünse iki cins hiçbir şekilde görüştürülmesin.

hiramusta 21-02-2008 11:22

Çay kahve de ister misin? :)

aydoe 21-02-2008 11:34

Çarpıntı yapar saol teşekkür ederim.
Sen bana bir sarık yolla kafama sarayım,üşümesin.

hiramusta 21-02-2008 11:39

sonra irticacı sayılıp kemusal alanlara giremezsin ha! uyarmadı deme. :)

21-02-2008 11:43

ben türk kahvesi isterim. yanında da biraz çikolta olsun lütfen. :D

herşeyin zamanında ele alınması gerekirdi. bir hastalığınız var diyelim baştan önlem almıyorsunuz ve sonradan karşınıza kanser v.b. gibi bir ağır bir hastalık olarak çıkıyor. bu durumda öyledir. daha önce türban serbestleştirilmiş olsaydı şimdi mahalle baskısı laiklik elden gidiyor gibi konularla uğraşmazdık. bu durum biraz da geleceği görmekle alakalı bir şeydir. insanlar elbette daha fazlasını istemeye meyillidir. eğer zamanında türban serbest bırakılmış olsaydı karaçarşafla üniversitelere girmek istiyorum diyenlere ben sana türbanla girme hakkını vermişim daha ne istiyorsun denilebilirdi ya da bugün akp karaçarşafla girilmesi için yasa çıkarıyor olabilirdi. olasılıkları bu şekilde çok daha fazla genişletebiliriz. sorun ne türban ne laikliktir. ortada insanların beyinlerini tek yöne kanalize edip diğer sorunları göz ardı etmelerini sağlama çabası vardır. tek yöne kanalize olmuş bir beyni yönetmek ve yönlendirmek daha kolaydır. toplumun ayırıp karşı karşıya getiriyorlar. çoğu insan da bu duruma bile bile lades diyor. sonuç işsizlik almış başını gidiyor. enflasyon almış başını gidiyor. ama kimsenin bu konularla ilgili gıkı çıkmıyor. mercimek %120 zamlanmış ekmeğe zam yakındır benzin akp döneminden önce bir doların altındayken şimdi 3 dolara yaklaştı. dandini halkım dandini uyusun da büyüsün ninni. uyumaya devam...

elcihanaferin 22-02-2008 00:27

YALÇIN KÜÇÜK'ÜN YAZISI

Eyy benim kafası 'su kaçırmasın hava almasın' diye devekuşu yumurtası gibi paketlenmiş hemşirem!

Eyy dini modernize edemediğinden, çağdaş yaşamı islamize etmeye çalışan tuhaf iktidarın seçmeni!

Eyy benim üstü kebap altı Lara Croft modifiye müslüman kardeşim!

Ey inandığı din;

erkeği kadına tercih eden,

üstün gören,

erkeğin otoritesini tartışılmaz ilan eden,

erkeği kadının hamisi,

kadını erkeğin hayatını kolaylaştırıcı unsur,

vesayet altında tutulması gereken bir çeşit geri zekalı ya da aciz ve hatta şeytan konumunda tanımlayan hemşirem!

Dini inancı 'Penis Diktatoryasına mutlak itaat'ı emreden hemşirem!

İslamiyeti 'kültür', ahlakı dinden ibaret sanan hemşirem!

Eyy benim yaşama dair talimatı, erkekler tarafından yazılmış, erkek postacı Cebrail aracılığıyla gönderilmiş din kitaplarından alan hemşirem!

Üniversiteyi bitirirsen, diplomayı duvara asıp evinin kadını olacağını, kocanın şirketlerinden birinde çalışıyormuş gösterilip Bağkur primlerinin ödeneceğini, sonra da benim yıllarca it gibi çalıştıktan sonra bağlanan emekli aylığım kadar emekli aylığı alacağını biliyorsun değil mi? Ben de biliyorum. Bu hiç hoşuma gitmiyor.

Belki de kocanın şirketlerinden birine ortak gösterilirsin, adına ihalelere katılınır, 'vekaleten' kararlar, krediler alınır, hisseler satılır. Senin iraden dışında, haberin bile olmadan, sen hayata katılamadan ailenin erkekleri senin adına herşeye katılırlar, ekonomiyi falan bile yönlendirirler hatta. Sen de asaleten değil 'vekaleten' yaşayıp gidersin.

*

Üniversiteye okumak için mi gitmek istiyorsun?

Hayır! Üniversiteyi medreseleştirmeye. Mescit, çömelmeli kenef, abdest lavabosu talep etmeye. Diğer kadınlar üzerinde baskı oluşturmaya.

Kamu binasına çalışmak için mi girmek istiyorsun?

Hayır! Mescit, çömelmeli kenef, abdest lavabosu talep etmeye. Diğer kadınlar üzerinde baskı oluşturmaya.

Her yere Penis Diktatoryası'nın sana verdiği talimatları yerine getirmek için girmek istiyorsun. Bir düğmenize basacaklar, sürüler halinde çağdaş giyimli kadınların üzerine saldıracaksınız. Bir düğmenize basacaklar birşeyi protesto etmek ya da liderinizi alkışlamak için okullardan (AKP'li Belediye'nin tahsis edeceği) otobüslerle meydanlara doluşacaksınız.

Erkek emredecek siz yerine getireceksiniz. İnisiyatif, karar alamadan. Hiçbir zaman kendi başına hareket edebilen çağdaş, özgür kadınlar olamayacaksınız. Hep sürüler halinde yaşamanız, sürüler halinde eylem yapmanız gerekecek. Sizin yerinize Penis Diktatoryası düşünecek, beyninizdeki gri hücreleri kullanmayacak, alınan kararların sorumluluğunu üstlenmeyeceksiniz.

Pasif yaşamak da bir tür rahatlıktır hemşire. Bunu istiyor da olabilirsin.

Düşünmeme, koşulsuz itaat etme karşılığında ananın rahmi kadar sıcak, sarıp sarmalayan yuvanda güven içinde oturup, itaate dayalı sosyal düzen isteyen 'kul' çocuklar yetiştireceksin. Karnına basınca elham okuyan, bacağını çekince hatim indiren bebeklerle oynayan, isyan değil itaat eden 'kul'lar.

Türban dediğin tesettürün sadece bir parçası hemşire. Kafa derisinde çıkan keratini kapatan kumaş parçası. Sana göre Allah'ın yarattığı saç, bana göre evrim sürecinde beyni radyasyondan, ısıdan korumak için oluşmuş izolasyon maddesi. Şampuan reklamına göre 'hazinemiz', İslama göre bir telini gösterirsek cehennemde yanacağımız kıl kümesi.

Dinin örtünmeni emrediyorsa neden (Penis Diktatoryasının sokağa döktüğü) İranlı kızkardeşlerin gibi kara çarşaflara girmiyorsun? Bak "Eşarp yetmez, en iyi örtünme kara çarşaftır" diye sana destek gösterileri yapıyorlar oralardan.

Ama sen hemşire! Sen Ampul Partisi'nin sadakalarından, lutuflarından, avantalarından payını almakta olan Araplaşmış, ruju ojesi yerinde hemşire! Sen tesettür mayoya 250 Dolar, ipek türbana 500 Dolar, ya da üç kilo bulgura bir oy verebilen hemşire!

Sen, Allah korkusu, erkek korkusu, ölüm-cehennem korkusu arasında sıkışıp kalmış gariban! Bırak o soyut korkuları da, yakında Türkiye'de de kurulmasını beklediğim din muhafızlarının kızılcık sopasından, kırbacından, recm'inden kork.

Şimdilik rengarenk giyinebilmeni laik Cumhuriyet'e borçlu olduğunu da hiç unutma hemşire. Ampul Partisi'nin hortumlayıp babanın/kocanın cebine koyduğu avantada, oruç/namaz polisine ödeyecekleri maaşlarda benim aylığımdan kesilen, içtiğim rakıda, şarapta ödediğim vergiler olduğunu herzaman hatırla. (hadi sor şimdi Alo Fetva hattına: "İçkiden alınan vergiyle Din Polisi'ne maaş ödenirse bu para helal midir?").

Sen de ben de biliyoruz ki senin dini inancının sana verdiği görev, yüklediği sorumluluk okumak, çalışmak, sosyal hayata aktif katılım değildir hemşire. Senin aklın bir adamın üçüncü beşinci karısı olmaya, ona sorgusuz itaat etmeye yatıyorsa eğer, eve kapanıp rahmin döl tutmayacak hale gelinceye kadar çocuk doğurup onları 'itaatkar, isyan etmeyen kullar' olarak yetiştirmeye yatıyorsa eğer, senin ne okumandan fayda gelir ne çalışmandan hemşire.

Kadını cinsel obje, ticari meta olarak gören sokakta kendi halinde yürüyen erkek değil, Kanada'dan Avustralya'ya kadar yayılmış yıllık cirosu 95 milyar Dolarlık tesettür giyim pazarıdır hemşire.

Kadını cinsel obje olarak gören dindar, dinsiz, ateist, bilmemneist erkek değil, beyni dinle yıkanmış yobazdır hemşire. Ona daha çocuk yaştayken nikah kıyabilen, kadını kapatarak pasifize eden Penis Diktatoryası'nın yobazı. *

Soyut korkularını besleyerek özgüvenini aslında Penis Diktatoryası kırıyor senin. Sonra gelip "Beni mağdur ettin, bana zulmettin" diye beni suçluyorsun. Sonra da aynı Penis Diktatoryası açık (yani normal) giyindiğim için beni 'kokoş', değersiz ilan edip sana benim üzerimden kendini namuslu, değerli hissettiriyor, prim veriyor. Benim üzerimden senin egonu şişiriyor. Kadını kadına kırdırıyor yani.

Fallik strüktürde ibadethanelerde tapınanlara da bu yakışıyor. *

gurkap 22-02-2008 00:45

"DevrimciKemal Atatürk, bizim esin kaynağımız oldu. 1919'da Anadolu'dan emperyalistleri atmak için, Bandırma gemisiyle Samsun'a çıktı. Büyük bir zafer kazandı. Biz de tam 40 yıl sonra, ülkemizden faşistleri kovmak için Granma gemisiyle Havana'ya çıktık. Biz de zaferle kucaklaştık." Atatürk'e hayranlığını işte bu sözlerle dile getirdi Fidel Castro. İstanbul, 1996'da Habitat Zirvesi'nin konuğu olarak Küba lideri Castro'yu ağırladığında medyanın gözü onun üstündeydi.

"BAŞKASINI ARAMAYIN"
Atatürk posterinin önünde basın toplantısı düzenleyen Castro, Atatürk'e, Boğaz'a ve Ayasofya Müzesi'ne hayranlığını dile getirdi; bir de tabii ki Türk konukseverliğine. Türkiye'den tespih, baston, kilim ile Mevlana'nın Mesnevi kitabını satın aldı. Daha sonra kendisini ziyaret eden Türk heyetine yine Atatürk'e duyduğu hisleri dile getirdi: "Ben de devrim gerçekleştirdim. Ama Atatürk'ün yaptıklarını yapamazdım. Türkler sağdan sola doğru yazarken Harf Devrimi ile tam tersi yönde yazmaya başladı. Kıyafet Devrimi ve Medeni Kanun'la kadınlara getirilen statü çok önemliydi. Ona ve devrimlerine hayranım. Kendinize başka bir önder aramayın."

22-02-2008 08:29

"Bir düğmenize basacaklar, sürüler halinde çağdaş giyimli kadınların üzerine saldıracaksınız. Bir düğmenize basacaklar birşeyi protesto etmek ya da liderinizi alkışlamak için okullardan (AKP'li Belediye'nin tahsis edeceği) otobüslerle meydanlara doluşacaksınız."
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *Yalçın Küçük'ün yazısı - Elcihanaferin

Bu olaya da biterim *:)
Tuncay Özkan miting düzenlediğinde (İzmir-Ankara 2007 )İstanbuldan mitinge katılanlar,Şişli belediyesi'nin tahsis ettiği otobüslerle gittiler bu mitinglere.

Yalçın Küçük'ün yazısındaki ana fikre tüm yüreğimle katılıyorum.
Ama eğer otobüs tahsis etmek kötü bir şeyse,kimden geliyorsa kötüdür değil mi ?
"Hanım yaptı hayrola,halayık yaptı iki gözü körola."
"Kendi elindeki yaradan iğrenmeyip,aynı yarayı başkasında görünce iğrenen"
"Ben yaptım oldu"
zihniyetini ne zaman değiştirebileceğiz acaba ?
"Tahsis" konusunda Tuncay Özkan'a yapılan kıyakları görmeyen/göremeyen veya görmek istemeyen Yalçın hocam'a yazısındaki bu bölümü yakıştıramadım şahsen *:(

Büyücümüsün geeel,değilmisin git *:lol:

thunderpoint 22-02-2008 10:18

Alıntı:

elcihanaferin";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 110556)
YALÇIN KÜÇÜK'ÜN YAZISI

Kıymet Hanım, yüreğinize sağlık; çok güzel yazmışsınız! *:D

Sanırım biz de böylece "Bu elcihan kimdi?" diye düşünmekten yırtmış olduk... :lol:

22-02-2008 10:32

Alıntı:

thunderpoint";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 110573)
Kıymet Hanım, yüreğinize sağlık; çok güzel yazmışsınız! *:D
Sanırım biz de böylece "Bu elcihan kimdi?" diye düşünmekten yırtmış olduk... :lol:

8O *:roll: *8O

walla 24-02-2008 19:49

konu dagilmis. ben ciplak universiteye hatta camiye gitmek istiyorum bu benim anayasal hakkım.

aydoe 25-02-2008 20:00

Risale Forumdan alıntıdır.Müslümanlar için kadının yeri evidir.

Sizce Yanlış Bir Tespit mi?Okuyun Sonra Karar Verin...

--------------------------------------------------------------------------------

Herkesin bir görevi var

Kadın erkek beraber çalışılan yerlere hepimiz gitmişizdir. Zaten bu devirde kadın ve erkeğin bir arada çalışmadığı yer de yok gibidir. Oralarda çalışan kadınlarla, erkeklerin aralarındaki diyaloglara da zaman zaman şahit olmuşuzdur. Dikkat edilmişse, gayet samimi senli benli sansürsüz konuşmalar, yaşlarına ve konumlarına yakışmayan tarzda şakalar, dahası ve en acısı yaptıklarını sıradan sayan bir takım insanlar görmüşüzdür. Ayrıca çalışan kadınların çoğunda (çalışıyorum çalışmanın getirisi olarak, para da kazanıyorum öyleyse, ben ayakları üzerinde durabilen, toplumda söz sahibi olan ve kendine güvenen bir bayanım) düşüncesi içinde davrandıklarını da görüyoruz.

İş yerinde patronundan bir aferin almak için türlü çabalar gösteren çalışan bayanlar, aynı çabayı beylerini mutlu etmek, beyinin bir iltifatını kazanmak için gösterseler, o ev güllük gülistanlık olur. Aynı şey beylerin tarafında da farklı gerçekleşmekte, çalıştığı iş yerinde karşılaştığı hanımlara gösterdiği nezaketin, kibarlığın, komplimanın dörtte birini evdeki hanımına gösterse, hanımının saygı ve sevgisini daha çok kazanırdı herhalde…

Evet, gerçekten de bizim ve çocuklarımızın hizmetiyle, evimizin düzeni, tertibi, temizliğiyle, ilgilenen hatta sıkıntılara göğüs germekte hep bizimle olan hanımlarımız, dışarıdaki bayandan çok daha fazla ilgi ve nezakete layık değil mi?

Haramlardan uzak duran, hatta harama düşme kaygısıyla evinde olmayı tercih eden

tesettürüne ve ibadetlerine dikkat ederek kendini koruduğu gibi dinimizin bildirdiği şekilde davranarak beyini de günaha girme vebalinden kurtaran hanımlarımız, daha çok iltifata ve itinaya layık değil mi?

Gazetelerin insan kaynakları sayfasındaki reklâmlara baktınız mı? İş ilanlarında hep fiziği ve diksiyonu düzgün bayan eleman aranmakta… Neden daha çok bayan eleman tercih ediliyor, çok kaliteli bir eğitim almış, ev geçindirmek zorunda olup da iş bulamayan bu kadar erkek varken?

İnsanın aklına, (Sanki bu işte bir bit yeniği var, acaba kasıtlı olarak kadın sokağa çekilmek mi isteniyor?) gibi şeyler geliyor. Dış mihraklar, kendi toplumlarında aile kavramını kaybettiler, zararlarını öğrenince şimdi geri kazanmaya çalışıyorlar. Fakat bizimle uğraşmayı hızlandırıyorlar. Bir topluma verilecek en büyük zarar, aileyi yok etmek... Bunu da ailenin temelini ve birlikteliğini sağlayan anneyi, yani kadını dejenere ederek yapmaya çalışıyorlar.

Görünüşe göre de başarmak üzereler. Baksanıza kadınlar erkekleşmeye, erkekler de kadınlaşmaya başlamışlar bile... Roller değişmiş. İş bulamayan baba, evde oturup çocuklara bakıyorken, kadının çalışmasının olmazsa olmaz görüldüğü günümüzde, aile geçiminin ağır yükü hayat müşterektir adı altında kadına yükleniyor.

İşte size bir başka tablo:

Bir erkek evlenmek istiyor, annesi soruyor:

—Nasıl bir kızla evleneceksin?

Genç cevap veriyor:

—Fark etmez, çalışan birisi olsun, ben nasıl ev geçindireyim? O da çalışırsa, birimizin maaşı elektrik, su, ev kirası vs… Birimizinki de boğazımıza kılık kıyafete falan ancak yeter.

—Çok iyi oğlum, sen çalışacaksın da, o mu yiyecek, o da çalışsın tabii. Nerde çalışsın?

—Ben tezgâhtar falan istemem, öyle işler geçici olur. Öğretmen olabilir, devlet kapısı ne de olsa...

Bunun gibi konuşmalar, aranılan özelliklerde kız bulunuyor, nişan, düğün, balayı falan derken;

—Bana yazık değil mi? Hani hayat müşterekti, hani sen de bana evde yardım edecektin? Yardım etmeyi bırak, kendi eşyalarını toplaman da yeter. Geldiğim gibi mutfağa giriyorum, yemek, bulaşık, evin toplanması bıktım artık. Sen yoruluyorsun da, ben yorulmuyor muyum? Ben de senin gibi gelir gelmez elime kumandayı alıp, televizyonun karşısına geçsem aç kalırız aç…

—Yapacaksın tabii, sen kadın değil misin, ben mi yapacağım yemeği, ütüyü? Çok konuşma da, sofrayı hazırla çok acıktım.

Bu tartışmaları dışarıdan izleyenler, belki bir çocuk olsa her şey yoluna girer diye düşünülürken aslında karışık olan durum çocuğun olmasıyla içinden çıkılmaz bir hal alır.

—Çocuğa kim bakacak? Annem hasta, ee senin annen de çocuğu çok şımartıyor, ahlakı bozuluyor çocuğun.

—En iyisi bir kreş bulalım, kreşe verelim çocuğu…

Uzun araştırmalar, arkadaş tavsiyeleriyle bir kreş bulunur, çocuk kreşe verilir, annenin aklı yavrusunda, bütün gün ne yaptı, ne yedi, ateşi de vardı, nasıl oldu acaba? Bütün bu sorular, düşünceler ve annenin gizliden çektiği; ama söyleyemediği bir vicdan azabı, bir suçluluk duygusu içini hep kemirmektedir. Aslında hesap ortadadır, kadının aldığı para kreşe, kendi özel ihtiyaçlarına kullandığı makyaj malzemesine ancak yetmektedir. O zaman neden bu kadar sıkıntı çeker ki?

Sabahın erken saatinde kalkıp hazırlanmak, çocuğu hazırlamak, üstelik tam da huzurlu sıcacık evinde uyurken onu uyandırmak, bütün gün iş yerinde akşama ne pişireyim, misafire ne ikram edeyim, çocuk nasıl gibi düşüncelerle boğuşmak. Mesai bitip de eve gelindiğinde aynı tempo devam etmekte, hızla yemek hazırlanıp, yine aynı hızla yenip ertesi günün yemeği yapılıp, çocukla ilgilenmeye vakit kalmadan bakılır ki, çoktan gece yarısı olmuş. Bir kenarda sizin gelmenizi kendisiyle ilgilenmenizi beklerken uyuya kalan yavrunuzu kucaklayıp, buruk bir öpücükle yatağına yatırırsınız. İşte bütün bir gün koşuşturup dururken bir de bakar ki, ömür geçmiş, çocuklar büyümüş; ama farkına bile varılamamış, ne eski güzelliği, ne eski sağlığı, ne de, artık sorunlarla başa çıkacak gücü kalmış.

Bunca yıl karı koca çalışmışlar ama elde hiçbir şey yok. Hâlâ borcunu ödedikleri evi saymazsak, ömür vefa eder de, borçtan kurtulup rahata ereriz diye beklenirken, evlatların evlenmesi gibi sebeplerden, borç üstüne borç...

—Hani iki kişi çalışırsak rahat ederdik, daha iyi yaşardık? Hep sıkıntı çektik şimdi ömür bitti, hesap verilecek ama dünyada rahat yaşamak için sıkıntı çektik, fırsat bulamadık ki ebedi yaşayacağımız yer için hazırlık yapalım, üstelik hep sermayeden yedik elde bir şey kalmadı. Ne için, kimin için, nasıl yaşadık, ne bıraktık? Taksitlerini ödemeyi hiç ihmal etmedim ama imanını, dinini öğretmekte ihmal davrandım. Dinini öğretmeden çocuğumu Amerika’ya master yapmaya gönderdim. Çocuğum oralarda iyice bozuldu. Ahirette beni sıkıntı çekerek, günah işleyerek okuttun diyip teşekkür etmeyecek, yakama yapışıp neden benim günah işlememe engel olmadın, neden bana dinimi öğretmedin diyecek.

Peki, o zaman neden bu kadar, çalışıp günaha girmek isteriz ki? Üç günlük dünya için sonsuz olan ahiret hayatını yıkmak akıl kârı mıdır?

EZ_TuDu 26-02-2008 00:54

Alıntı:

walla";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 110779)
konu dagilmis. ben ciplak universiteye hatta camiye gitmek istiyorum bu benim anayasal hakkım.

Sevgili Walla elbette anayasal hakların konusunda sonuna kadar senin yanındayız... Ancaaaakkkk bak sana akıl vermiş gibi olmayayım ama şurada vaktim varken bir iki kelamda ben edeyim...

Şimdi sen çırılçıplak üniversiteye elbette gidebilirsin fakat buna uygun kurallara uymalısın.. Nasıl türbancılar kimliği belli olacak şekilde ve çene altından bağlanacak şekilde türbanı giymek zorundalarsa ve dini siyasete alet etmiyorlarsa sadece inançları gereği türbanı takıyorlarsa sende önden ve arkadan sadece cinsel organlara denk gelecek şekilde bir iç çamaşırı kullanabilirsin. Siyah beyaz kullanamazsın alacalı bulacalı olacak. Renkler bir idolojiyi çağrıştırmayacak. Tertemiz bakımını yapacaksın, sağdan soldan tahrik edici kıllar nasıl türbancılar saklıyorsa sendede gözükmemesi lazım. O zaman belki dinini tam olarak yaşayamayacaksın ama zamanla toplumsal uzlaşma sağlanırsa bu haklarınıda elde edersin. Hayır ben böyle istemiyorum dersen yine eskisi gibi peruk takarakda girebilirsin üniversiteye...

Walla kardeşim artık bu işten sıkıldım walla...

Kadınların saçlarını dahi erkeklerden saklamalarını allah istiyormuş.. Diyelimki gerçek böyle.. Peki bütün bu sıkmabaş kardeşlerimizin aklına şu soru hiç gelmiyormu. Allah neden saçlarımızı başka insanların görmesine karşı geliyor. Yoksa kıskanıyormu. Mademki kıskanacaktıysa yada bu kadar önemli bir şeydiyse buna başka bir yol bulamazmıydı.. Örneğin kızlar on sekiz yaşına kadar saçları açık olurdu, on sekizinden sonra yavaşça kafa tası bir deriyle kendiliğinden kaplanır böylece saçlar allahın isteğiyle gözükmemiş olabilirdi.

Walla kardeşim sen sen ol yinede çıplaklık için bu kadar acele etme.. Nasılsa bir gün çırılçıplak kalacaksın. Hemde öyle bir çıplak kalacaksınki bir tek bez parçası bile bulamayacaksın..

Saygılarımla....

spartacus 26-02-2008 01:15

Büyücüyüüüm geldimmmm. Çözümü tütsülü, köknar kökü ile hallettim. Şöyle ki; bu türban meselesi, tesettür, tesettür meselesi, çarşaf, çarşaf meseleside burka(hırka demedik) meselesine doğru, dünyanın dünya olalı beri görmediği en böyük özgürlük mücadelesi ile ve Allah'ın inayeti ve ölmüş hz. lerin dirayeti ile olacaktır kardeşlerim. Amin kardeşlerim aminnn... Şimdi gelelim meselememizin, besmelesine.. Şöyle ki abrakadabra, gözler olsun kadavraaaaa...
Böylelikle sorunlar çözüle, dertler dürüle, kalpler ameli teraziye dizileee! Burada kullanılan kelimeler uygun değilse ve yersiz ise böyücülüğün tütsü ile duman ile, asa ile çuval ile, çul ile ağaç kökü ile, kaynamış su, okunmuş su, okunmuş küle katılmış sulara, kaynatılmış taşlara, ibadetde tespihe : ) ne gerek var denebilir değil mi? O halde kelimelerimizde yerli yerindedir derken, çözüme yaklaşıyoruz. Gören gözler kör ola. Ol dedik ve oldu inşallah...

Tüm 9 yaşına gelen erkeklerin(malum ergenlik yaşıdır bu, meşruiyeti vardır, bilen bilir) gözleri körletile.
Malum örtü sadece neyi örter?...

Köknar kökünün hiç bir anlamı yoktur konumuza etkisi olurmuşcasına girmiştir.

Sürçü lisan ettik ise hamdola...
Yallah...

Safirat 26-02-2008 02:06

Bu saatten sonra türanlılara "gerçek islamı" veya "çağdaşlığı" anlatmaya çalışmak boşa kürek çekmektir. Olay bitmiştir. Kuşlar kafese girmiştir ve kafesi orman sanmaktadırlar.

Dinini bilseler ona da gam yemem ama imam-hatipleri açanlar bu ülkede laikliğin köküne kibrit suyunu ektiler. Bu yılların birikimi. Eğer siz eğitimde birliği sağlayamazsanız ve böye imam hatiplerle gençlerin bir kısmını apayrı bir kültürel-eğitsel-sosyal iklime sokarsanız birileri de gelir mahsülatı toplamaya başlar.
Üstüne de tarikatler-cemaatler-sahte mehdiler ile adeta akıncı birlikleri gönderdiler gençlerin üstüne.

Zafer dergisinin mucizeleri, Sızıntı dergisinin kuşe kağıda basılı bol gözyaşılı rengarenk yarı-din yarı bilim dergileri ve her satırından onlara derin anlamlar çıkartarak dersler veren abileri ablaları.

O da yetmedi hergün seksen ayrı kanalda günde seksen saat din programları ve mahşer, azap, gazap, ahiret, sorgu sual muhabbetleri

Benim gençlerim bunca yıldır hücrelerine kadar işleyen bu ağır propagandanın etkisinden nasıl kurtulacak ki?

Olay bitmiştir. Bunun siyasi sonuçları da olmuştur ve olacaktır.

Herhalde böyle yetişen gençlerin CHP'ye oy vermesini beklemiyordunuz değil mi?

Yalçın hoca nafile çaba içindedir. Fettullah gibi mübarekler varken kim dinler onu?

walla 02-03-2008 01:08

A'RÂF *: *26. *Ey *Adem *oğulları! *Size *ayıp *yerlerinizi *örtecek *giysi, *süslenecek *elbise *yarattık. *Takvâ *elbisesi... *İşte *o *daha *hayırlıdır. *Bunlar *Allah'ın *âyetlerindendir. *Belki *düşünüp *öğüt *alırlar *(diye *onları *indirdi). *
*
Dolayısı *ile *ben *"Anamdan *doğduğum *gibi *çıplak *ve *Rabbimin *emrettiği *gibi *"Takva *giysisi" *ile *üniversiteye *gideceğim"

Yav bu her seyi yaratan zeki allah neden insani hem cıplak yaratiyor sonrada ortunsun diye elbise yaratiyor. ya adamin elbise almaya parasi yoksa. yaratsana be allah, insani maymun gibi KILLI olsun elbise tesettur sorunu falan olmasin. her aklimi sanami verecegim. calistir saksiyi be adam...
Bu arada bu golde ne sazan varmis yav.

aydoe 02-03-2008 10:34

KATILDIGI 'ORADA NELER OLUYOR' ADLI PROGRAMDA
TÜRBAN'A DAIR GÖRÜŞÜ SORULAN
PROF. ZEKERIYA BEYAZ HOCA ŞÖYLE DEDI:

"... BEZDE KUTSALLIK ARANACAKSA,
O ZAMAN , EN ÖNEMLİ YERLERI ÖRTTÜĞÜ İÇİN
EN KUTSAL ÖRTÜ DONDUR ..."

BAŞKA SÖZE GEREK VAR MI?

spartan-troy 02-03-2008 21:25

yahu mantıga bak yaa...niye giyinik dogmuyoruz...Allah sizi bildigi gibi yapsın yaa...tartısılcak hiç bir şey yok sizinle...ona gore buna suna gore...sana gore bana gore...off offf...mantık mantık mantık...kurban olurum ben dusunenlere...

saygılarımı sunuyorum...

mep 03-03-2008 20:10

ISLAM'da 32 (33) FARZ

İslamiyet'e İman'ın şartları: 6 adet, İslam'ın şartları: 6 adet, Abdest'in şartları: 4 adet, Gusl'ün farzları: 3 adet, Teyemmüm'ün farzları: 2 adet, Namaz'ın farzları: 12 adet olmak üzere, 32 adet farz vardır:

İman'ın şartları:
1- Allah'ın "varlığına" ve "bir'liği"ne iman etmek
2- Allah'ın meleklerine iman etmek
3- Allah'ın kitaplarına iman etmek
4- Allah'ın peygamberlerine iman etmek,
5- Ahiret gününe iman etmek
6- Kader'e, hayr ve şerrin Allah'tan geldiğine iman etmek.

İslam'ın şartları:
1- Kelime-i şehadet getirmek
2- Namaz kılmak
3- Oruç tutmak
4- Zekat vermek
5- Hacca gitmek
6- Türban takmak
Abdestin farzları:
1- Yüzü yıkamak
2- Kolları dirsekleriyle birlikte yıkamak
3- Başın dörtte birini meshetmek
4- Ayakları topuklarıyla birlikte yıkamak

Gusl'ün farzları:
1- Ağıza su vermek
2- Buruna su vermek
3- Bütün bedeni yıkamak

Teyemmüm'ün farzları:
1- Niyet etmek
2- İki darp ve meshetmek

Namaz'ın farzları:
1- Hadesten taharet
2- Necasetten taharet
3- Setr-i avret
4- İstikbal-i kıble
5- Vakit
6-Niyyet
7- İftitah tekbiri
8- Kıyam
9- Kıraat
10- Rüku
11- Secde
12- Ka'de- ahire

32 Farz içinde görüldüğü gibi türbanla ilgili bi düzenleme yoktur..
fakat farz sayısı 33 çıkarılarak bu düzenlemede yapılabilir..
(Türban düzenlemesi yapanlara kıyağım olsun) :wink:

LifeOwneR 04-03-2008 00:54

namus dediğimiz şey iki apış arasımıdır sadece ? islamiyette ve toplumumuzda bu böyledir. bu sebeple inanan arkadaşlarımın abilerimin hocalarımın pantolon giymesi ni saçma buluyorum şayet çok çok bol değilse. zira normal bedenlerde giyilen pantolanların hepsi erkeklik uzuvunu belli eder niteliktedir ve bu yanlıştır. bunada çözüm bulmak lazımdır diye düşünüyorum çünkü bu tezatlıkları gördükçe karnım yarılıyor gülmekten.

ve walla hocam sizi sonuna kadar destekliyorum *ünide hür ve bağımsız olarak türban takmak isteyen kardeşlerimi* * desteklediğim gibi. (!)

saygılarımla

K.C. 04-03-2008 12:54

Alıntı:

spartan-troy";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 111496)
yahu mantıga bak yaa...niye giyinik dogmuyoruz...Allah sizi bildigi gibi yapsın yaa...tartısılcak hiç bir şey yok sizinle...ona gore buna suna gore...sana gore bana gore...off offf...mantık mantık mantık...kurban olurum ben dusunenlere...

saygılarımı sunuyorum...

spartan,
Adem babamızla Havva anamız dünyaya indikten sonra nasıl, ne giymiş olabilirler sence?
ya çocukları??

walla 05-03-2008 03:32

Kurani ve hadisleri inceleyelim. Neden kadinlar ortunmek zorunda.
1- Muhammet kendi karilarini baska erkeklerden kiskaniyor.
2- Karisi haricinde baska kadin gordugunde hemen cinsel tahrik oluyor.
Adamin akli fikri cinsellik.
Hz. Aise Muhammede ne demis. #Bakiyorumda senin allahin sadece senin uckurun icin calisiyor.#
varmi baska aciklamasi olan...

evrensel-insan 17-03-2008 02:49

Saygideger arkadaslar;

Bu is bana biraz mantiksiz geliyor-yani arabistan acisindan-bu ulke zaten sicak degil mi?Insanlarin giyinmesi,ortunmesi yerine,soyunmasi acilmasi gerekmez mi?

Erkeklere bakin,pantolon degil,etek giyiyorlar,neden? ruzgar ufurunce alttan serinlesin diye.

O yuzden bu turban,basortusu,esarp v.s. herneyse... araplarin isi degil,belki din olarak muslumanlarin da isi degil.

Yahudi kadinlari hatirlayin,-sacla ilgili-tamamen saclarini tras edip peruk takiyorlar,ama kafalarini ortmuyorlar.

Bence bu dinin sac konusu erkeklerle ilgili,kadinla degil.Zaten aslinda turbanda bir erkek basortusu,Ataturk'te bas ortusu olarak sapkayi onerme dimi?

Bence erkekler kendi baslarini orttukleri icin kiskanmislar,basortusunu kadinlara da empoze etmislerdir.Bence ne zaman once erkekler basini acar,o zaman kadinlarin baslarini acmasina da izin verirler.

Saygilarimla;
evrensel-insan

kuranyeter 01-04-2008 10:52

merhaba.

ortada bir santraç oyunu var kim kimi nasıl mat edecek bilmiyorum ama şu bir gerçek türban takmak istedyen bayanların hepsi bu konuda samimi değiller samimi olanları tenzih ederim

yıllar önce doğuda aynı oyun vardı ama istekler farklı idi kürtçe müzik yasaktı ama sokaklarda her çeşit kürtçe müzikler çalınıyordu sanırım özal serbest bıraktı kimse sokakta kürtçe müzik dinlemiyordu daha sonra başka istekler çıktı onlarda kabul edilidi her kabulün arkasından yeni bir istek doğuyor türban konusu da böyle olacak kabul den sonra ki ilk istek ne olacak çok merak ediyorum.

sevgi ile

ozgur_beyin 01-04-2008 17:23

ortada bir santraç oyunu var kim kimi nasıl mat edecek bilmiyorum ama şu bir gerçek türban takmak istedyen bayanların hepsi bu konuda samimi değiller samimi olanları tenzih ederim KURANYETER

Söylediklerinde son derece *haklısın. sevgili kuranyeter şu yazıma bir bakmanı öneririm

http://www.turandursun.com/modules.p...ewtopic&t=7713

imhotep 01-04-2008 23:50

evrensel-insan 03-04-2008 17:01

Saygideger arkadaslar;

Bireyi olmayan ve tarihler boyu birey yetistirememis Turkiye toplumunda turban,olsa olsa "biz-oteki vatandaslari ikna ve iktidar savasinda belirleyici ve bu savasi kalici kilici bir simge olur.

Turban ve toplumu ilgilendiren ve kutuplastiran diger sorunlar,ancak bireyi olan ve bireysel bilincin hak ve ozgurluklerini algilamis ve bunun devlet eliyle sivil toplumlar araciligiyla hukukunu yapilastirmis ve toplumsal iliskilerde ki bireylerin biribirlerine saygi temelinde hak ve ozgurluklerine karismama,mudahele etmeme,baski yapmama ve empoze etmeme ve bunu dusunce ve davranista uygulama iliskilerini ozumsemis ve benimsemis toplumlarda ve devlet yapisinda sorun olmaz.Cunku turban o zaman sadece bireyin bir giysisi ve kendini tanitim araclarindan biri olarak algilanir.

Turkiye,demokrasiden,insan haklarindan,ve bilimum toplumu birlestirecek, butunluyecek ve beraber kilacak ogelerden yoksun.Varsa yoksa biz-oteki vatandaslarinin iktidar-muhalefet savasi.Toplumun icinde bulundugu suru psikolojisi ve korku felsefesi.Dogustan itibaren verilenler temelinde kabul-red mucadelesi ve baskasini kendi gibi yapma cabasi.

Saygilarimla;
evrensel-insan

walla 21-05-2008 07:48

Bilim dinleri reddeder, cunki bilim inanc degil, gercektir. Turbanli universiteye gitmek ise bilime zit dusmek bilime meydan okumaktir. Oyleyse TURBAN universsiteye giremez.

milomanara 22-05-2008 23:33

Mustafa Kemal'den alıntı: “Kadınlık mes’elesinde şekil ve kıyafet ikinci derecededir. Asıl mücadele sahası, asıl muzaffer olunması lazım gelen saha nur ile, irfan ile, fazileti hakikiye ile tezeyyün ve tecehhüz etmektir.” 1923.(Murat Belge'nin 13/5/2008 tarihli radikal gazetesi yazısı)

Ata'nın da söylediği gibi, türban mürban bunlar boş işler, isteyen taksın isteyen takmasın diyebiliriz ama NE ZAMAN? İslam'da reform olduğu zaman. İslamın bu koyu engizisyon benzeri yapısı değişir, allahla kul arasında kalır, miras, vs.. hayatımıza karışmaz o zaman umrumda bile değil kim takmış kim takmamış. Bugün, farklı bir kutubun oluşmasına, kız arkadaşıma, kardeşime türban takmadığı için baskı yapılmasına neden olcağını, siyasi simge olduğundan, hepimizin hayatını etkileyebileceğini düşündüğümden, toplumsal hayatın her alanında KARŞIYIM.

Lestat 23-05-2008 03:05

kadınların özgürlüğünü kısıtlayan bir şeyi insanlar nasıl özgürlük adına isterler hiç anlamıyorum.bu insanların üni.ye girdiğini düşünemiyorum mezun olunca hepsi işe giricekler işyerlerinde türbanlı doktorlar bankacılar avukatlar bu nasıl laiklik.özgürlükleri imkanları tepeden inma olduğu için kıymat bilemiyorlar.nedir bu geriye gitme çabası

aparain 24-05-2008 04:53

madem türbanın takılmasına bir özgürlük gereği izin verilmeli:

o zaman yarın ben de,
başıma güzelce yeşil sarığımı bağlayıp,
bacaklarıma en sevdiğim siyah şalvarımı giyinip,
sırtıma da o yemyeşil cübbemi geçirip,

sakallarımı sıvazlaya sıvazlaya üniversiteye girmek istiyorum.Üstelik bu benim özgürlüğüm gereği yapılmak zorundadır." dersem bunun karşısında kim, ne sebeple durabilir? hadi bakalım madem türban inanç değil, özgürlük meselesi.

sevgiyle kalın...

Kuyucuklu 24-05-2008 10:00

Alıntı:

walla´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 109103)
Bilim dinleri reddeder, cunki bilim inanc degil, gercektir. Turbanli universiteye gitmek ise bilime zit dusmek bilime meydan okumaktir. Oyleyse TURBAN universsiteye giremez.

türbanın yeri neresi?

SÜMERLER de türbanın yeri .......:D

Bilen var mı?;)

aparain 24-05-2008 10:51

sevgili kuyucuklu,
türbanın sümerler deki tapınak fahişelerine ait olduğunu biliyoruz.Ancak konuya bu açıdan yaklaşmak bence yalış olacaktır.Üstelik, türbanın geçen zaman zarfında, farklı anlamlar taşımaya başladığını da unutmamak gerek.bizler böyle birşeyi alay etme amacıyla söylersek, insanları, tepkisel olarak daha ateşli bir biçimde türbanı savunmaya sürükleriz.Oysa ki öncelikle insanlara, gerçekten de kuranın hiçbir ayetinde türbanın yer almadığını samimi bi şekilde anlatmamız gerekir.Diyanet işleri başkanının dahi,türban konusunu "yüzlerce yıldır takıldığına göre demek ki islamda türban var" biçiminde açıklaması bile konunun hiçbir dayanağının olmadığını anlamak için yeterli.

sevgiyle kalın...

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:58 .