21-02-2008, 00:48
|
 |
Üye
|
|
Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
|
|
Türban her yerde serbest olsun
Binlerce genç kızımız İnançları gereği Türban takıyor, fakat Laik Türkiye Cumhuriyetinin Üniversitelerinde Kılık kıyafet kanununa muhalefet edildiği için Türbanlı kız öğrencilerin üniversite eğitimleri engelleniyor. Savunma; Dini öğeler ile kamusal kesimde bulunulamaz.
*Peki bu Müslüman kardeşlerimiz inançlarından dolayı Eğitim hak ve özgürlüklerinden faydalanamıyacaklarmı?
Benim Dinimde Darwinizmdir. Benim Tanrım EVRİMdir
Peygamberim Darwindir. Ben darvinin, Tanrının (Evrimin) resülü olduğuna inanırım. Beni ve diğer bütün canlıları Evrim yaratmıştır. Darwinizme göre insan milyarlarca yıllık bir süreçte tek bir canlı hücreden gelişmiştir. Bu süreç içinde insan hiç bir zaman son 5-6 bin yıla kadar örtünmemiştir. Çıplaklık insanın yaratılışında vardır. Hiç anasından giyinmiş, örtünmüş, başını bağlamış bir bebeğin doğduğunu gördünüzmü.
* İnsan ancak Doğanın fiziksel etkilerine karşı (aşırı güneş ışını>radyasyon ve dondurucu soğuğa karşı kumaşı icad ettiği ve deriyi işlemeyi öğrendiğinden beri giyinmektedir. Darvinist dinde Çıplaklık ibadettendir. İnsanlar normal ortamlarda, evde yolda, Üniversitelerde, mahkemelerde (aşırı güneş ve soğuk olmayan) her yerde ÇIPLAK dolaşmalıdır. Ben bir Darvinist din inananı olarak Üniversiteye ÇIPLAK olarak gitmek istiyorum, çıplak olarak derse girmek istiyorum, bu benim en doğal inanç ve ibadet özgürlüğüm, en yasal Eğitim Hakkım ve özgürlüğümdür. Şimdi soyunup ibadet edelim herşey meydanda derslere girelim sevgili Darwinist kardeşlerim , sizde türbanlarınızı takın sevgili müslüman kardeşlerim. Diğer Laik insanlar sizde bizim inançlarımıza saygılı olun lütfen ve Eğitim hakkımızı ENGELLEMEYİN lütfen...
Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
|

21-02-2008, 09:37
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Re: Türban her yerde serbest olsun
Toplumsal kabuller, çıplaklık konusunda onay vermekte midir?
Çıplaklık ile türban takmanın, aynı kefeye girdiğini mi düşünüyorsunuz Sn. walla?
Bildiğim kadarı ile ateizmin herhangi bir ilahı, peygamberi, ritüeli yoktur.
Kendinize yeni bir din mi edindiniz? Birilerinin islamiyet konusunda verdiği fetvalardan etkilenmiş gibisiniz.
Türban konusunda bir hayli yazı yazdığımı düşünüyorum. Tüm yazılarımda bir açmazı dile getirmeye çabaladım. Olmadı.
Olsun, yinelemek klavyemizi eskitmez.
Tartışılan konuya ulaşılacak cevap, üstünde durduğumuz düzlemdir.
Düzlemimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin kural ve kaideleridir.
Eğer siz Anayasa'dan bahsediyorsanız, hukuk diyorsanız, uluslararası sözleşmelerin bağladığından dem vuruyorsanız baz aldığınız/düzleminiz bunlardır. Bunlar olmalıdır. Bunlara göre çözümler getirilmelidir.
Yok hayır, bunlar bir kenara atılabilinir, diye birilerinin dediği gibi diyorsanız, tartışmamızın bir manası yoktur. Kimin gücü varsa, gücü nispetinde yapacağını yapan bir faşizme yazacağımız tek kelime olamaz.
Yok biz, dini açılımlar getirip, türbanın ya da bilmem hangi şeyin, dini bir geçerliliği yoktur diyorsanız, düzleminizi kaybettiğinizin resmidir. Sn. Baykal'ın son zamanlardaki Kur'an lı sünnetli açılımlarına en büyük tepkiyi sizden beklemekte idik. Olmadı. Olmadığı gibi yeni yeni dini açılımları sizlerden görmeye başladık.
Hadi hayırlısı.
Bu arada, hükümsüz olanınızı bir şekilde bulduğunuza sevindik.
|

21-02-2008, 10:25
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Ateizm sana pek yaramamış walla.
|

21-02-2008, 10:49
|
|
Üye
|
|
|
|
walla mı?
* *Uzunca süredir yapılan bir anolojiyi walla dillendirmiş.
* *Mesele türban taraftarlarının bir kendilerine demokrat olmaları, aslında bu da önemli bir tartışma konusu, bir kendilerine demokrat olsalar gene anlaşılır bir tarafı var, bir kendilerine sersemler desek buna da teslim olurum ama öylede değil, hem kendilerine sersemler, bizleri de sersem yapmaya uğraşıyorlar.
* * Şuursuzca taleplere ve sorulara yanıt verebilmek pek mümkün gözükmüyor.
* * "Aptalların sorup da, akıllı insanların yanıt veremeyeceği binlerce soru vardır."
* * Selamlar.
|

21-02-2008, 10:59
|
|
|
Türkiye Cumhuriyeti Anayasa'sı
MADDE 10. – Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefî inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.
(Ek: 7.5.2004-5170/1 md.)Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür.
Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.
Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar.
MADDE *24. – Herkes, vicdan, dinî inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir.
14 üncü madde hükümlerine aykırı olmamak şartıyla ibadet, dinî âyin ve törenler serbesttir.
Kimse, ibadete, dinî âyin ve törenlere katılmaya, dinî inanç ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz; dinî inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamaz ve suçlanamaz.
Din ve ahlâk eğitim ve öğretimi Devletin gözetim ve denetimi altında yapılır. Din kültürü ve ahlâk öğretimi ilk ve orta-öğretim kurumlarında okutulan zorunlu dersler arasında yer alır. Bunun dışındaki din eğitim ve öğretimi ancak, kişilerin kendi isteğine, küçüklerin de kanunî temsilcisinin talebine bağlıdır.
Kimse, Devletin sosyal, ekonomik, siyasî veya hukukî temel düzenini kısmen de olsa, din kurallarına dayandırma veya siyasî veya kişisel çıkar yahut nüfuz sağlama amacıyla her ne suretle olursa olsun, dini veya din duygularını yahut dince kutsal sayılan şeyleri istismar edemez ve kötüye kullanamaz.
VII. *Düşünce ve kanaat hürriyeti
MADDE 25. – Herkes, düşünce ve kanaat hürriyetine sahiptir.
Her ne sebep ve amaçla olursa olsun kimse, düşünce ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz; düşünce ve kanaatleri sebebiyle kınanamaz ve suçlanamaz.
mı acaba demeden edemiyorum *
|

21-02-2008, 11:11
|
|
|
Olabilir ki biri çıkar ve ey millet !!
-Hepinizin de bildiği gibi hiçbirimiz anamızdan giysili doğmadık ve %99 u Müslüman olan ülkemde,hepimizin ortak Kitabı,Kur'anda,Allah der ki :
A'RÂF : 26. Ey Adem oğulları! Size ayıp yerlerinizi örtecek giysi, süslenecek elbise yarattık. Takvâ elbisesi... İşte o daha hayırlıdır. Bunlar Allah'ın âyetlerindendir. Belki düşünüp öğüt alırlar (diye onları indirdi).
Dolayısı ile ben "Anamdan doğduğum gibi çıplak ve Rabbimin emrettiği gibi " Takva giysisi" ile üniversiteye gideceğim"
Walla ben bir şey diyemem bu kişiye *
|

21-02-2008, 11:15
|
|
Üye
|
|
|
|
İşte 'Türban yetmez' diyen o kızlar *
900'ü aşkın başörtülü kadının imzaladığı "Türban yetmez, diğer özgürlükler de tanınsın bildirisine öncülük eden 3 genç kız konuştu: Sivil bir anayasa yapılmadan mutlu olamayacağız..
FERHAT ÜNLÜ -SABAH
--------------------------------------------------------------------------------
Türbanı üniversitede serbest bırakan anayasa değişikliği ile birlikte gündeme gelen tartışmalar yakın zamana kadar AK Parti'ye destek veren akademisyenler ve aydınlar arasında bir kırılmaya neden oldu. Bir grup akademisyen türbanının serbest kalması yönünde bildiri hazırlarken, kendilerine "alternatif özgürlükçü" adını veren akademisyenler, "301. madde değişmeden, 12 Eylül darbesinin ürünü olan YÖK Yasası dururken, özgürlük yaklaşımının türbanla sınırlı kalmasına" bir bildiriyle itiraz etti. Akademisyenler arasında bu tartışmalar yaşanırken geçtiğimiz hafta sonu türbanlı kadınlar arasından farklı bir ses yükseldi. Üç türbanlı kadının öncülüğünde imzaya açılan bildiride 301. maddenin kaldırılması, Kütlerin ve Alevilerin sorunlarının çözülmesi istendi. "Bu sorunlar çözülmeden türbanla üniversiteye girmekten mutlu olmayacağız" diye biten bildiriyi 915 kadın imzaladı.
'İYİMSER OLMAK LAZIM'
Sadece başörtülü kadınların imzasına açılan bildirinin mimarı Neslihan Akbulut, Hilal Kaplan ve Havva Yılmaz, amaçlarının Türkiye'de ötekileştirilmiş tüm kesimler arasında bir köprü kurmak olduğunu söylüyor. Genç başörtülüler; TCK'nın 301. maddesine gönderme olsun diye bildiriyi, 301 kişi tarafından imzalandıktan sonra açıklamayı planlamışlar. Ancak iki günde hiç ummadıkları bir destekle karşılamışlar. "Başbakan'ın 301 konusundaki sözünü tutmasını bekliyoruz, sayısal çoğunlukla hemen yapılabilir" diyorlar.
'RUHBAN OKULU AÇILABİLMELİ'
Bilgi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji bölümünü bitirdikten sonra başörtüsü yasağı yüzünden mastırını İsveç'te yapan AKDER aktivisti Neslihan Akbulut, Müslümanlar için imam yetiştiren okulların bulunduğu bir ülkede gayrimüslimler için de ruhban okulu açılmasını istiyor. Gaylerin şiddete maruz kalmasına karşı çıkıyor ve mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor. Akbulut, zaman zaman kendilerine ateist (Tanrının varlığını kabul etmeyenler) agnostik (Tanrının varlığı bilinemez diyenler) ve deist (Tanrıya inanan ama dine inanmayanlar) diyen insanlarla toplantılar düzenleyip tartıştıklarını söylüyor. Akbulut şöyle konuşuyor: "Müslümanlar arasında 'Kürtlere iyi oluyor, Alevileri de görmezden gelelim' diyen birinin bulunacağını düşünmüyorum. Hrant Dink öldürüldüğünde annem babam Hac'daydı, onları aradım. Onlar da Dink için dua ettiler. Bildiride her kesimin sorunlarına değinmeye çalıştık ama eksik bulanlar var tabii. 'Başı açık kadınların korkularına da yer verseydiniz' diyenler oldu. Böyle bir yasak yok, ama böyle bir yasak olursa en başta biz karşı çıkarız." Üç arkadaş bildirinin muhafazakar basında pek ilgi görmemesini ise talihsizlik olarak niteliyor.
'Zorunlu din eğitimi kalkmalı''
Bilgi Üniversitesi mezunu olan Hilal Kaplan "Seçimlerde AKP'ye oy verdik. Bunun sebebi sivilleşme talebidir" diyor. Kaplan şöyle konuşuyor: "Herkesin birbirinin sorununa duyarlı olması gerekiyor. Benim agnostik bir kız arkadaşım var, diplomasını aldıktan sonra 'Siz üniversiteye giremiyorsunuz' diye ağladı. Biz birbirimizi anlıyoruz. Laik bir ülkede zorunlu din dersi de kaldırılmalı."
'Cemevleri ibadethane olmalı'
Bildirinin mimarlarından Havva Yılmaz, cemevlerinin de ibadethane olmasını öneriyor. "Çünkü" diyor Yılmaz, "Aleviler cemevlerinde kültürel bir etkinlik değil, kendilerine göre dinsel bir ritüel gerçekleştiriyor." ÖSS'ye girmeyi planlayan 21 yaşındaki Yılmaz şöyle konuşuyor: "Bildiriyi yayınlamamızda liberaller ve sol demokratlar ile hükümet arasında görüş ayrılığının ortaya çıkması etkili oldu. Özgürlüklerin 'ama'sı olmaz. Başı açık kadınlardan ve erkeklerden destek vermek isteyenler oldu, onlar için de ayrıca destek bölümü açtık."
İmzaya açılan bildiride özetle şu görüşlere yer veriliyor:
* "Kürtlerin ve ötekileştirilenlerin kendilerini bu ülkenin asli unsuru hissetmesi için gereken hukuki ve psikolojik ortam oluşturulmadan,
* 301 davalarını bitirecek düzenleme yapılmadan,
* Azınlık vakıflarının üzerinde pişkince oturanların rahatı bozulmadan,
* Alevilerin ibadetini kültürel aktivite, ibadet evlerini de kültür merkezi olarak görmekte ısrar etmekten vazgeçilmeden,
* Üniversitelerin bilimsel özgürlüğünün önündeki en büyük engel YÖK kaldırılmadan,
* 12 Eylül darbe anayasasını esamesi okunmayacak şekilde ortadan kaldırıp yeni, sivil bir anayasaya yapılmadan mutlu olamayacağız."
Bildiriye dün itibariyle 915 örtülü kadın imza attı. Bildiride imzası bulunanlar arasında AK Parti'nin kurucu üyelerinden Fatma Bostan Ünsal, AKDER Başkan Yardımcısı Fatma Benli, 1993 yılından beri başörtülü olan eski manken Gülay Pınarbaşı, Zaman gazetesi ve Aktüel dergisi yazarı Nihal Bengisu Karaca, Yeni Şafak gazetesi yazarı Özlem Albayrak, Vakit gazetesi yazarı Sibel Eraslan, yazar Yıldız Ramazanoğlu ve Cihan Aktaş gibi tanınmış isimler bulunuyor.
Vatan Gazetesi
Katılmasam da, yöntemleri hoşuma gitti.
Selamlar.
|

21-02-2008, 11:18
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Türban veya başörtüsü yetmez tesettüre girilecek ise hanımlar kara çarşaf giysin bir tek gözleri açıkta olsun,o gözlerinde harama bakmamasının sağlanması gerekir.
bunun için kadın ve erkeklerin alanlarının ayrılması gerekir.
Erkek kıyafetleride yeniden düzenlensin ,bol vucut hatlarını ortaya çıkarmayacak giysi zorunluluğu getirilsin.
Kadınların eğiğtim ve çalışma ve kamu hizmeti alanları ayrılsın.
mümkünse iki cins hiçbir şekilde görüştürülmesin.
''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
|

21-02-2008, 11:22
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Çay kahve de ister misin?
|

21-02-2008, 11:34
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Çarpıntı yapar saol teşekkür ederim.
Sen bana bir sarık yolla kafama sarayım,üşümesin.
''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
|